100+ Witte Hondennamen: Unieke Ideeën Hoe Uw Pooch te Benoemen

100+ Witte Hondennamen: Unieke ideeën hoe uw hond een naam te geven

Delen is geven!

Over één ding zijn we het allemaal eens: witte honden zijn gewoonweg schattig. Er is iets speciaals aan deze hondjes, ongeacht welk hondenras ze zijn. Groot en pluizig, klein en smerig, volledig witte honden zijn even mooi. Ze hebben dat magische uiterlijk waardoor je denkt dat ze rechtstreeks uit een sprookje komen.

Qua naamgeving kunnen witte hondennamen nogal saai zijn. Serieus, nog een Snowflake? Spring op de trein! Ugh, de naam van je hond is Cottonball? Hoe creatief, vertel me meer! Genoeg gewone hondennamen zoals Lilly (witte bloem), Daisy, of Snowball!

Alle grappen terzijde, wat we proberen te zeggen is dat er zoveel andere coole namen zijn voor witte pups. Je kunt voor een volledige naam gaan of een bijnaam gebruiken die de witte vacht van je pup complimenteert.

Veel mensen kiezen voor een Disney-gerelateerde hondennaam of iets extra’s zoals Artemis of Zeus of andere namen van Griekse Godinnen en Goden. Anderen houden van vreemde talen en geven de voorkeur aan iets als Anjo (Portugees voor engel).

Wat je beslissing ook is, het is belangrijk voor elke nieuwe eigenaar van een witte hond om te weten dat ze niet hopeloos zijn. Er zijn tonnen goede namen om uit te kiezen en toch creatief te blijven.

Als je je afvraagt of er specifieke hondenrassen zijn die voornamelijk in het wit voorkomen, hebben we je gedekt. Deze honden komen bijna altijd in het wit, soms is geen andere kleur toegestaan:

– Amerikaanse Eskimo Hond

– Bichon Frise

– Bolognese

– Chihuahua

– Coton de Tulear

– De Grote Pyreneeën

– Havanezers

– Japanse Spitz

– Lhasa Apso

– Maltezer

– Pomerans

– Poedel

– Samojeed

– Siberische Husky

– Soft Coated Wheaten Terrier

– West Highland Terrier

– Witte Amerikaanse Pitbull

Inhoud

toon

Coole feiten over witte honden

Weet je dat sommige honden worden geboren met een volledig witte vacht? Dit omvat veelkleurige hondenrassen, meestal:

– Dalmatiërs. Bij de geboorte zul je nooit raden dat die kleine witte hondjes eigenlijk Dalmatiërs zijn. Ze krijgen hun vlekken rond 10 dagen en ze blijven zich ontwikkelen tot ze 1,5 jaar oud zijn.

– Engelse Setters. Engelse Setters zijn ook geheel witte pups bij de geboorte. Ze krijgen hun vlekken vrij kort daarna, in slechts een paar dagen. Die vlekken zijn kleine punten van kleur op hun buik, snuit en neus.

– Australische Veedrijvershond. Nog een volledig witte pup bij de geboorte. De grootste veranderingen beginnen bij de 4e week.

Vijf Beste Witte Hondennamen

Samojeed Hondenportret in herfstpark

Om eerlijk te zijn, we houden van alle witte hondennamen hier (waarom zouden we ze anders hier plaatsen). Maar, er zijn er een paar die een beetje opvallen. Ze zijn eenvoudig. Ze verwijzen naar de kleur wit. En ze zijn vrij uniek.

Hier zijn onze top 5 witte hondennamen die je zullen doen zeggen a-ha!

Poeder: Een pluizige witte puppy MOET Powder heten… Punt. Serieus, als je erover nadenkt, zie je hoe perfect het is. Stel je een witte Husky genaamd Powder voor of een Amerikaanse Eskimo genaamd Powder. De naam doet denken aan sneeuwvlokken, winter, verse sneeuw, en de eerste stappen die daarin worden gezet. De bonuskant van deze naam is dat hij uniseks is, wat betekent dat mannetjes en vrouwtjes of alle lichaamstypen hem kunnen dragen.

Linnen: Steek uw hand op als u houdt van de zachte aanraking van linnen stof. Ken je dat gevoel als je in een vers opgemaakt bed kruipt? Goede tijden! Nou, Linnen is ook een mooie witte hondennaam. Zie het als een naam voor een stijlvolle designhond, zoals een witte Goldendoodle. Ook dit is een geslachtsneutrale naam die wekenlang fris blijft (linnen woordspeling, oké?).

Casper: Een vriendelijke naam voor een vriendelijke hond. Casper IS een beetje gewoon, maar het is een beetje vergeten de laatste tijd. Wat is er gebeurd met onze perfect vriendelijke geest? Onze gok is dat hij stopte met dat vervelende spooktrio en zich toelegde op het benoemen van witte honden. Wij houden van de naam Casper vanwege zijn aanhankelijke karakter en zijn jonge, energieke geest. En natuurlijk voor de kleur wit.

Duif: Witte duiven zijn een symbool van vrede. Wij zien deze naam graag als een vrouwelijke witte hondennaam, perfect voor een sierlijke pup. Duif is cool. Duif is elegant. Dove is… fancy!

Fluff: Niet Fluffy of Fluffmeister. Gewoon Fluff. Een puppy met een pluizige, pluizige vacht verdient een lieve naam als Fluff. Je weet wel, marshmallow fluff? Als het moet, gebruik dit dan als moniker, en probeer een volledige naam als Mr. Fluffington of Fluffy Marshmallow.

Witte Hondennamen Voor Vrouwtjes

havanezer hond op weide

Als je een hondeneigenaar bent en je pup is een schattig wit vrouwtjeshondje, dan heb je waarschijnlijk de liefste hondennaam van allemaal nodig. Echt, alle hondennamen zijn lief, maar deze paar hieronder zijn suikerzoet.

Bianca: Wie Italiaans spreekt weet dat dit woord “wit” betekent. Deze klassieke benadering is modern en een beetje brutaal tegelijk. Biancas zijn die populaire honden waar iedereen mee om wil gaan.

Lily: Voordat je zegt dat Lily zo overschat is, luister naar ons: Lilly is de ideale naam geïnspireerd door witte lelies, en dit is de perfecte naam voor witte vrouwelijke honden. Deze geliefde voorjaarsbloemen zijn zuiver, schoon en wit, en symboliseren een nieuw begin. Alsjeblieft, overweeg tenminste deze naam voordat je denkt dat elke andere hond Lily heet.

Parel: Parels zijn meestal wit. Hun melkachtige kleur maakt ze tot ware juwelen van de zee. In de hondenwereld zijn het ook edelstenen, want honden met de naam Pearl zijn werkelijk prachtige wezens. Ze zijn elegant, kalm en lief.

Daisy: Ja, we hebben Daisy op onze lijst staan, maar dat is alleen maar omdat witte Daisy bloemen tot de liefste bloemen ooit behoren. Ze zijn zacht, breekbaar en schattig, net als een witte Pomeriaan of een witte Chihuahua.

Lacey: Kant is een ander ding dat meestal wit is. Het prachtige kantwerk is een mooie inspiratie voor witte hondennamen. Lacey is dat lieve pluizige witte meisje waar iedereen mee wil knuffelen. Ze is de ultieme buurhond.

Andere schattige witte vrouwelijke hondennamen

– Albina

– Engel

– Aspen

– Crystal

– Veer

– Icing

– Ivoor

– Jasmijn

– Suiker

– Zwaan

Witte Hondennamen Voor Reu

witte husky hond zit en kijkt rond

Laten we onze jongens niet vergeten. Witte reutjes verdienen een lieve, maar krachtige naam. We hebben iets nodig dat mannelijk en schattig tegelijk klinkt. Wat dacht je van enkele van de onderstaande namen?

Mist: Mist is zeker een mysterieuze naam. Het roept onmiddellijk een beeld op van een koele ochtend met overal een mistige waas. Een buitensporter zou het leuk vinden om zo genoemd te worden. Mist.

Dwight: Wist je dat de naam Dwight van Duitse oorsprong is? In het echt betekent deze naam “wit” of zelfs “blond”. De naam werd populair dankzij het tv-programma “The Office”, maar we hebben het gevoel dat hij zal blijven hangen nu de ware betekenis is onthuld.

Flash: Zie het als een lichtflits, of fel licht, of zelfs die waas van witte vacht die door het huis loopt. We hebben het niet over de superheld, Flash.

Finn: Een Iers woord voor “wit” en “eerlijk” is Finn. Maar, wacht eens even. Is Finn niet ook een coole menselijke naam? Ja. Het is leuk hoe je het ook bekijkt.

Walker: Zeggen de woorden White Walkers from The North je iets? Als je een fan bent van “Game of Thrones”, dan ben je absoluut bekend met deze naam. Deze kortere versie maakt één geweldige witte hondennaam. Iedereen zal zoiets hebben van: Waar staat de naam van jouw hond voor?

Meer Witte Mannelijke Hondennamen

– Blizzard

– Bolt

– Boo

– Krijt

– Maan

– Sneeuwkapje

– Tofu

– Wolf

– Wynn

Schattige Witte Hondennamen

Portret van Witte Grote Koninklijke Poedelhond

Wil je een schattige naam waar iedereen “ooh” en “aah” van gaat zeggen? Nou, dan ben je op de juiste plek. Snuffel rond in onze lijst met de meest schattige witte hondennamen. Ze zijn zo lief dat je tanden pijn doen bij het lezen.

Marshmallow: Wie houdt er niet van marshmallows? Iedereen houdt ervan! Deze chewy, gooey, zoete witte traktaties zijn een favoriet onder kinderen en volwassenen. Oké, honden ook! Meer kun je niet wensen als je een lieve hondennaam zoekt.

Kokosnoot: Kokosnootschaafsel, kokoswater, kokosnootdesserts… Alles wat met kokosnoot te maken heeft, maakt je gek! Geef toe: ook al haat je kokosnoot, je kunt niet ontkennen dat de enige naam

Kokosnoot geweldig klinkt. Deze tropische naam past bij elk exotisch hondenras, zolang het maar wit is.

Schapen: Waarom niet een hond vernoemen naar een ander dier? Nou, witte honden zijn net zo pluizig als schapen. Uw nieuwe witte pupper een naam geven Schapen is een beetje eigenzinnig, maar het is gegarandeerd dat uw hond de enige is met die naam in de buurt.

Puff: Klinkt Puff niet schattig en eigenzinnig tegelijk? Stel je een Samojeed voor die Puff heet of een theekopje met een witte Pom. Deze naam doet ons denken aan powder puff of snow puff. Het is eenvoudig, maar het is een statement naam.

Popcorn: Het is geen geheim: wij houden van voedselgerelateerde namen. Popcorn is een geweldige keuze voor een actieve pup die gewoon knalt van energie de hele tijd. Deze hond slaapt nooit. Spelletjes spelen, rennen, wandelen en zwemmen zitten in zijn aderen. Als je een fan bent van de naam, maar je hebt een luie couch potato, maak je geen zorgen. Popcorn is ook een coole optie voor filmliefhebbers!

Andere schattige witte hondennamen

– Biscuit

– Coolwhip

– Flake

– Melkachtig

– Q-Tip

– Snoopy

– Sneeuwbal

– Spud

– Yeti

– Yuki (“sneeuw” in het Japans)

Witte pluizige hondennamen

twee schattige witte puppies van het ras Pomeranian

Natuurlijk moesten we een namenlijstje plaatsen voor extra pluizige witte hondjes. Bezit je een poef? Dan kun je overwegen hem Cloud of Fleece te noemen. Wees creatief en denk buiten de kaders. Laat iedereen zien dat niet elke witte hond Fluffy heet.

Downy: Niet zoals in Robert Down(e)y Jr. We bedoelen Downy zoals in donsveren. Ze voelen pluizig aan en zijn zo zacht als de hemel. Deze veren worden gebruikt voor vacht- en kussenvulling. Als je het gevoel hebt dat je op je puppy in slaap zou kunnen vallen, dan Donzig zou de juiste naamkeuze kunnen zijn.

Fleece: Nogmaals, met de schapen! Maar, we kunnen het niet helpen: ze zijn gewoon te schattig en een geweldige inspiratie voor veel hondennamen. Voor het geval je het nog niet wist, Fleece is een soort wol die ook bekend staat als de pluizige schapenvacht. Het is dik, warm en knuffelbaar. Lijkt me de perfecte naam voor een nieuwe pup.

Wolk: Deze naam is een no-brainer. Wolken zijn pluizig, zacht en donzig. Een pup die zacht aanvoelt en Cloud heet, klinkt zeker prachtig.

Meringue: Je hoeft geen bakker te zijn om je hond Meringue te noemen. Die dikke, pluizige, heerlijke meringue is een inspiratie voor veel foodies. Deze ongewoon schattige hondennaam zal mensen het hoofd doen omdraaien en zeggen: Ik zie wat je daar gedaan hebt!

Bubbles: Deze naam is zo veelzijdig! Bubbles kan verwijzen naar de pluizige witte vacht of naar de bruisende persoonlijkheid die uw hond heeft. Als je beide hebt, beschouw jezelf dan als gezegend. En als die vacht gekruld is, dan ben je echt een gelukkige hondeneigenaar.

Andere witte pluizige hondennamen

– Blanca

– Blanco

– Kasjmier

– Cheesecake

– Flossy

– Frosting

– Frosty

– Luna

– Shaggy

Unieke witte hondennamen

schattige witte samojeed hond zittend op de vloer

Foto van: @tarrynashlee3

Al onze namen zijn een beetje ongewoon en zeker creatief. Maar, er is iets aan deze paar namen dat je even doet stoppen en nadenken. Wie heeft er ooit gehoord van de hondennaam Parchment of Birch? Behoorlijk indrukwekkend, is het niet?

Perkament: Als je een senior pupster adopteert, dan heeft hij waarschijnlijk een naam nodig. Laten we hun oude dag een beetje beter maken en ze een witte hondennaam geven waardoor andere honden respect voor ze zullen voelen. Perkament is het eerste papier ooit gemaakt, gebruikt in de oudheid. Het gaat hand in hand met de naam Papyrus.

Kwarts: Een adembenemende steen, witte kwarts heeft vele toepassingen – van sieraden maken tot aanrechtproductie. Dit materiaal is stevig, en het zal alles nemen. Bonus tip: het is prachtig om naar te kijken, net als puppies!

Champagne: Nog een sprankelende naam voor een sprankelende persoonlijkheid. Technisch gezien, is het niet wit, maar het is wit. Champagne is een geweldige witte hondennaam als u een stijlvolle pup wilt noemen.

Celeste: Het is Latijn voor “hemels” of “hemels”. Een kalme en lieve witte pup lijkt goed te passen bij deze spirituele naam.

Berk: Witte berken hebben iets sierlijks. Een natuurliefhebbende hondeneigenaar kan een eerbetoon brengen aan Moeder Natuur en zijn hond deze naam geven. Het is uniek, het is zeldzaam, en het heeft een boho touch.

Andere unieke witte hondennamen

– Badar (betekent “volle maan” in het Arabisch)

– Denali

– Hermelijn

– Glimmer

– Sprite

Badass White Dog Names

witte hond Amerikaanse pit bull Terrier buiten

Niet alles is schattig en pluizig bij witte honden. Deze pooches kunnen ook behoorlijk badass zijn! Het maakt niet uit of je een badass jongen of een stoere chick hebt, de volgende witte hondennamen geven je honden een gevoel van macht en respect.

Glacier: Niemand kan ontkennen hoe indrukwekkend gletsjers zijn. Het zijn langzaam bewegende ijsmassa’s die nogal intimiderend aanvoelen. Ze zijn machtig, enorm en belangrijk voor ons. Een sterke hondgenoot zou deze witte hondennaam zeker waarderen.

Lawine: Een beetje machtiger dan Glacier, Avalanche is een naam voor een energieke hond die je wereld op zijn kop zet. Deze grote kracht veegt alles op zijn weg weg, net zoals je hondachtige beste vriend een zak lekkers wegveegt.

Polar: Grote witte honden, zoals de Grote Pyreneeën, lijken een beetje op witte ijsberen. Je kunt geen ijsbeer bezitten, hoe leuk je ze ook vindt. Maar je kunt wel een grote pluizige puppy adopteren die erop lijkt. Je hoeft ook niet naar de Noordpool om een vriendelijke, knuffelbare kleine beer te zien.

Blizzard: Niemand houdt van sneeuwstormen, maar we kunnen niet ontkennen dat ze prachtig zijn. Het is de kracht van sneeuw en wit zover het oog reikt! Een krachtige naam voor een pittige witte hond, vooral als die hond een enorme ruier is zoals de Husky.

Everest: Wie kinderen heeft zal de naam Everest bekend voorkomen. Ja, we hebben het over Paw Patrol. Maar Everest is zoveel meer dan een schattige TV pup. De hoogste piek ter wereld is een met ijs en sneeuw bedekte plek waar je niet op terecht wilt komen. Maar dit is ook een coole witte hondennaam voor een avontuurlijke pooch die graag met je op stap gaat.

Andere stoere witte hondennamen

– Alaska

– Beluga

– Colorado

– Comet

– Lightening

– Nimbus

– Nova

– Opal

– Siberië

– Sirius

Witte hondennamen uit films – Unisex

Naam Film
Ewok Star Wars
Fidget 101 Dalmatiërs
Sproeten 101 Dalmatiërs
Hobbit Lord of the rings
Marshmallow Bevroren
Patch 101 Dalmatiërs
Peabody Peabody & Sherman

Hondennamen geïnspireerd door voedsel

Foodies zullen dol zijn op deze lijst met leuke namen voor witte honden. Wij vinden voedsel echt inspirerend als het gaat om namen voor honden. Van Chowders tot Sugar Pies, we hebben de lekkerste traktaties. Kom een hapje nemen!

Naam Geslacht
Chowder Neutraal
Kokosnoot Neutraal
Cookie Vrouw
Custard Neutraal
Marsepein Neutraal
Milkshake Neutraal
Melkachtig Neutraal
Oreo Cookie Neutraal
Pepermunt Vrouwelijk
Zandkoekje Neutraal
Spud Potato Neutraal
Suiker Neutraal
Sugar Pie Vrouw
Tofu Neutraal
Truffels Neutraal
Vanille Neutraal
Wafels Neutraal

Scandinavische landen als inspiratie voor witte hondennamen

Als we één kleur moesten bedenken om de Scandinavische landen te beschrijven, dan zou dat zeker zijn wit. Het hoge Noorden is het land van sneeuw en ijs. De winter heerst hier vrijwel altijd, dus coole witte hondennamen zijn op hun plaats. We houden er ook van hoe oude Noorse godennamen klinken als puppynamen. Ze hebben iets machtigs, vind je niet?

Naam Betekenis Geslacht
Astrid (Oud Noors) Goddelijke kracht Vrouw
Freyja (Noorse Godin) Schoonheid Vrouw
Imgram (Noors) Engel Vrouw
Skadi (Noorse Mythologie) Godin van de winter Vrouw
Andri (Oud Noors) sneeuwschoen Mannelijk
Bjorn (Scandinavisch) Beer Mannelijk
Egil (IJslands) krijger Mannelijk
Fannar (Oud Noors) sneeuwjacht Mannelijk
Hans (Scandinavisch) God is genadig Mannelijk
Heimdall (Zoon van Odin) Noorse God Mannelijk
Loki Noorse God Mannelijk
Odin Noorse God Mannelijk
Soren Scandinavische naam Mannelijk
Sven (Scandinavisch) Jeugd Mannelijk
Vale Noorse Goden Mannelijk
Anderson (Scandinavisch) Brave Neutraal
Bein (Noors) Bot of Ivoor Neutraal
Bernie (Scandinavisch) Sterk als een beer Neutraal

Hondennamen geïnspireerd door sneeuw

Al deze namen betekenen “sneeuw” in verschillende talen, tenzij anders vermeld. Ze verwijzen echter allemaal naar iets dat verband houdt met sneeuw, bijvoorbeeld besneeuwde bergen of sneeuwvlokken. Hier is nog een snelle lijst met sneeuwnamen voor jongens en meisjes.

Op sneeuw geïnspireerde namen voor meisjes

Naam Oorsprong Geslacht
Chan Chinees F
Eira Welsh F
Fjolla Albanees (sneeuwvlok) F
Flykra Duits & Deens (sneeuwvlok) F
Frostine Frans F
Haukea Hawaiian (witte sneeuw) F
Haunani Hawaiian (mooie sneeuw) F
Icy English (ice) F
Janara Romeinse Godin van de sneeuw F
Lumi Fins F
Miyuki Japans (diepe, mooie sneeuw) F
Neus Catalaans F
Nevada Spaans (sneeuwval) F
Neve Frans F
Nevis Caribisch Spaans F
Nieves Spanish (dame van de sneeuw) F
Nivia Latijn F
Schnee Duits F
Yukina Japanse F

Op sneeuw geïnspireerde namen voor jongens

Naam Oorsprong Geslacht
Bylur IJslands (sneeuwstorm) M
Edur /Edurne Baskisch M
Eryi Engels of Welsh (Snowdon) M
Everest Besneeuwde berg M
Flocon Frans (sneeuwvlok) M
Fuji Mt. Fuji-besneeuwde berg M
Iggy Afkorting van iglo M
Jack Jack Frost (aka de winter) M
Kari Turks (bedekt met sneeuw) M
Lixue Chinees (mooie sneeuw) M
Nas Native American M
Tuhin Indisch M
Tushar Hindi (vorst of sneeuw) M
Yukio Japans M
Yukon Een koud en besneeuwd gebied M

Daar heb je het!

Nu zal je zoektocht naar de perfecte witte hondennaam gemakkelijk zijn. Maar, met zoveel geweldige naamideeën, weten we niet hoeveel makkelijker het voor u zal zijn. Ze zijn allemaal geweldig, maar u moet een hondennaam kiezen die het beste bij uw hond past. Houd rekening met factoren als het uiterlijk en de persoonlijkheid van de hond. Een energieke witte pup die Snowflake heet, is een beetje belachelijk. Laat die motoren draaien en bedenk de beste naam voor je witte puppy.