100+Belgische Mechelse Namen: Vind de beste naam voor uw mechelaar

100+Belgische Mechelse Namen: Vind de beste naam voor uw Mal

Delen is geven!

Dus, je hebt een Belgische Mechelaar en je worstelt met het bedenken van een goede naam. Of misschien denk je erover om er een aan te schaffen en wil je een paar goede namen uitzoeken en klaar hebben voor wanneer je je pup mee naar huis neemt.

Hoe dan ook, dit is de plek om de perfecte naam te vinden! En zelfs als geen van deze namen je aanspreekt, zullen ze je zeker inspireren om een geweldige naam te vinden die geschikt is voor je harige vriend.

Als je klaar bent, laten we dan eens kijken naar de ultieme lijst van Belgische Mechelse namen!

Inhoud

toon

Namen vrouwelijke Belgische Mechelaars

malinois zijprofiel

Heb je een goede naam nodig voor een meisjeshond? Iets dat vrouwelijk en verfijnd klinkt?

We hebben een paar uitstekende namen voor u samengesteld om door te bladeren:

– Annabelle

– Roxy

– Athena

– Bella

– Sage

– Melody

– Ariel

– Herfst

– Scarlet

– Ava

– Sabrina

– Venus

– Shelby

– Ophelia

– Lucia

– Blake

– Saffraan

– Luna

Nee, ze staan niet op alfabetische volgorde want dat is saai. Door ze door elkaar te husselen vallen ze meer op, en het stimuleert de hersenen om te proberen de volgorde te begrijpen, waardoor je ze eerder zult onthouden en verbanden zult leggen met andere mogelijke namen.

Graag gedaan!

Gerelateerd artikel: Pittige meisjes hondennamen

Belgische Mechelaar Namen Mannelijk

belgische malinois in de natuur

Hoe zit het met ideeën voor hondennamen voor mannelijke Belgische Mechelaars? Ze moeten een mannelijke klank hebben; iets robuust en solide. Nou, wat dacht je van één van deze?

– Omega

– Lucas

– Otto

– Rusty

– Hopper

– Held

– Max

– Romeo

– Ethan

– Phantom

– Sabre

– Wolfgang

– Banjo

– Caleb

– Cain

– Apollo

Dat is best een goede mix al zeggen we het zelf! Sommige namen lijken te passen bij elke huishond. Andere zijn misschien beter geschikt voor een Rottweiler, maar zouden niet werken voor een Spaniël. Het kiezen van de juiste naam moet leuk zijn, maar je moet er wel over nadenken. Je gaat deze naam een tijdje gebruiken. Het moet iets zijn waar je je goed bij voelt, en het is verstandig om alles wat te veel lijkt op commando’s te vermijden.

Ook alles wat langer is dan drie lettergrepen is geen goed idee! Kort, pittig en eenvoudig is het beste, maar je kunt ook langere namen gebruiken, zolang ze gemakkelijk uit te spreken zijn.

Namen met twee lettergrepen werken het best, en het is goed om op een klinker te eindigen. Als je andere huisdieren hebt, is het altijd beter om gelijkaardige namen te vermijden, want dat schept verwarring.

Unieke Belgische Mechelse Namen

belgische malinois buiten

Op zoek naar iets anders? Wil je dat de naam van je hond opvalt tussen de anderen? Kijk dan eens naar deze! We hebben ze onderverdeeld in meisjes- en jongensnamen om je een beetje te helpen.

Unieke vrouwelijke hondennamen:

– Tiberia

– Aurelia

– Elektra

– Papillon

– Ishtar

– Aspen

– Morticia

– Nyx

– Medusa

– Nova

– Zephyr

– Jinxy

– Vika

– Boudica

– Kuisheid

– Blaze

– Luthien

– Portia

– Zuma

– Karma

– Talia

– Arwen

– Smaragd

Unieke mannelijke hondennamen:

– Blade

– Gandalf

– Phoenix

– Xander

– Ninja

– Stealth

– Loki

– Caesar

– Frodo

– Apache

– Crash

– Pluto

– Matrix

– Neutron

– Orion

– Puck

Je zult er waarschijnlijk niet veel tegenkomen als je op stap bent. Je pelsbaby is er al één uit duizenden, maar een unieke naam maakt hem nog specialer. Hoewel we ze onderverdelen in mannetjes en vrouwtjes, zullen sommige geschikt zijn voor beide, maar dat had je al door, nietwaar? Hoe dan ook, op naar de volgende categorie!

Badass Belgische Mechelse Namen

belgische malinois in een bos

Of uw hond nu een meisje of een jongen is, u wilt misschien een paar stoere hondennamen om uit te kiezen. Misschien is uw Mal wel pittig en dapper, en heeft hij een naam nodig die daarbij past. Als dat zo is, is hier onze selectie om te passen:

– Hurricane

– Armageddon

– Nachtmerrie

– Arya Stark

– Viper

– Renegade

– Rex

– Maximus

– Grendel

– Atlas

– Eastwood

– Viking

– Thor

– Chaos

– Django

– Cobra

– Axel

– Jakhals

– Chuck (Norris)

– Rocky

– Fireball

– Odin

– Rebel

– Spike

– Hannibal

– Malice

– Rambo

– Butch

– Tank

– Damien

– Apache

– Falcon

– Hammer

Je hebt misschien gezien dat we onze eigen regel hebben gebroken: Armageddon is langer dan drie lettergrepen! Toch kun je altijd langere namen gebruiken voor officieel gebruik (omdat het er cool uitziet op formulieren en certificaten!) en een bijnaam gebruiken voor je hond, zoals Geddy.

Militaire Belgische Mechelaars Namen

belgische malinois in gras

Als je iets zoekt met een militaire connectie, kijk dan eens naar deze namen om te zien of er namen bij zitten die je aanspreken.

– Kogel

– Chief

– Kapitein

– Schipper

– Bomber

– Marshall

– Pijl

– Hawkeye

– Delta

– Chieftain

– Bravo

– Held

– Jager

– Tornado

– Sarge

– Colt

– Boomer

– Radar

– Alpha

– India

– Scout

– Gunner

– Renegade

– Majoor

– Raket

– Roger

De Mal is een geweldige werkhond die zijn waarde heeft bewezen in politiewerk, zoek- en reddingsacties en militaire rollen. De Belgische Mechelaar is favoriet voor zijn werk met het leger, en evenaart de andere top honden zoals de Duitse herder, de Golden Retriever en de Dobermann.

Het is een trouw, onverschrokken, uiterst intelligent ras, en trouw tot het einde. Als de Belgische Mechelaar een motto had, zou het zeker zijn Semper Fidelis.

Misschien bent u zelfs geïnteresseerd in patriottische hondennamen – zeer passend voor zo’n krachtige waakhond.

Schattige Belgische Mechelaars Namen

malinois in sneeuw

Foto van: @ak_landsharks

Stoere jongensnamen zijn niet voor iedereen weggelegd, en ze passen misschien niet bij uw lieve hond. Dus, hier zijn een paar ideeën voor schattige namen voor uw schattige Belgische Mechelaar pup:

– Blossom

– Roos

– Knuffels

– Poppy

– Bloem

– Cookie

– Buzz

– Tilly

– Lilo

– Jasmine

– Trixie

– Lovely

– Missy

– Meadow

– Pompoen

– Nugget

– Chewy

– Millie

– Bingo

– Prinses

– Vesper

– Alfie

– Noodle

– Jellybean

– Widget

– Fidget

– Bambi

– Bitsy

– Crumble

– Nixie

– Doodle

– Chico

– Dusty

– Sneeuwklokje

– Gigi

– Pinda

– Pongo

– Snoopy

– Tucker

– Laarzen

Sommige zijn geweldig voor meisjes, andere zijn beter voor jongens, en sommige kunnen voor allebei! Neem even de tijd om een gevoel te krijgen voor het karakter van je pup en kijk welke naam daar het beste bij past. Misschien wil je een naam kiezen die zijn kleur weerspiegelt (met een beetje dichterlijke vrijheid, natuurlijk!), of die een eigenaardigheid in zijn aard benadrukt. Wat het ook wordt, maak er een speciale naam van. Het is tenslotte voor het leven!

Coole Belgische Mechelse Namen

malinois gezicht close-up

Misschien bent u op zoek naar een naam die indruk maakt op mensen die hem horen zeggen. Om eerlijk te zijn, veel van de namen die we hierboven hebben genoemd passen in dat plaatje, maar we hebben nog een paar serieus coole namen voor je toegevoegd:

– Hendrix

– Lennon

– Saffraan

– Kobe

– Winchester

– Ace

– Bowie

– Raven

– Byron

– Zeus

– Blizzard

– Bane

– Draco

– Mystique

– Jet

– Bandiet

– Nero

– Falco

– Kali

– Silas

– Morpheus

– Kade

– Beowulf

– Drake

– Sabriel

– Jax

– Hades

– Stryker

Ja, de mannelijke en vrouwelijke namen zijn hier weer door elkaar gehaald. We kunnen niet al het werk doen, weet je! Maar, je moet toegeven, dit zijn enkele zeer coole namen.

Belgische Mechelaar Puppy Namen

belgische malinois pups

Je hebt een glimmende nieuwe pup die je hart heeft doen smelten, en je hebt een naam nodig… dat is geweldig. We maken een lijst van mogelijke namen die passen bij uw fur baby. Maar… het is geen goed idee om uw pup een naam te geven omdat het, nou ja, een pup is! Dat kleine, schattige bundeltje bont en ondeugendheid zal niet lang zo groot blijven. Je moet vooruitdenken tot hij volgroeid is. Past de naam dan nog wel bij uw pup?

Misschien wel. Maar over de naamgeving van een hond moet goed worden nagedacht. Je moet de tijd nemen om een naam te bedenken die gemakkelijk uit te spreken is; iets dat je gemakkelijk kunt roepen in het hondenpark of in de achtertuin. Stel je de gezichten van je buren voor als je roept, Josafat! Hier jongen! of, Mosterdzaad! Kom op, meisje!

Als je toch voor bijbelse of Shakespeare namen gaat, kies dan wijs!

Hoe dan ook, zoals beloofd, hier zijn een paar suggesties voor puppynamen:

Meisjes

– Engel

– Jade

– Daisy

– Emma

– Foxy

– Buffy

– Blue

– Lottie

– Kaneel

– Missy

– Coco

– Piper

– Zomer

– Storm

Jongens

– Toby

– Woody

– Ziggy

– Scooby

– Oakley

– Spud

– Skip

– Gadget

– Neo

– Specter

– Leo

– Baxter

– Oreo

Stel je voor dat je kleine pup je aankijkt met die schattige oogjes, zijn hoofdje schuin opzij en zijn oortjes heen en weer draaiend terwijl hij luistert naar het geluid van je stem als je een van deze namen roept. Hij zal snel leren dat het geluid dat u maakt iets betekent. De toon die u gebruikt is belangrijk, want die vertelt hem of u kalm en blij bent of gestrest en boos.

Het zal echter niet echt weten dat dit woord zijn naam is; het zal het geluid gewoon associëren met verschillende mogelijke gebeurtenissen of acties.

Daarom is het kiezen van een goede naam zo belangrijk, vooral tijdens de hondentraining. Het hebben van een sterke, duidelijke naam maakt de kans groter dat uw hond het snel zal leren. En, het helpt dat de Mal zo intelligent is!

Een beetje over de Belgische Mechelaar

belgian malinois puppy running

Foto van: @ak_landsharks

We hebben gekeken naar de beste Belgische Mechelse hondennamen, maar wat weten we over het ras?

Er zit een aanwijzing in hun naam, die ons vertelt dat ze uit België komen, meer bepaald uit de stad Mechelen. Het is ook bekend als de Belgische Herdershond of de Chien de Berger Belge.

Vaak verward met een kleine Duitse Herder, heeft deze prachtige herdershond hetzelfde wolfachtige uiterlijk. In sommige landen wordt de Mal is ingedeeld samen met de Laekenois, de Tervuren, en de Groenendael, alle herdershonden uit België. Samen worden deze vier rassen aangeduid als de Belgische Herdershond.

De Amerikaanse Kennel Club (AKC) erkende echter de Mal als een apart ras in 1959, en sinds die tijd is het ras steeds populairder geworden. Ze kregen al snel de reputatie super-slim te zijn, en ze zijn zeer gewaardeerd als politiehonden, zoek- en reddingshonden, waakhonden en geleidehonden.

Het is geen wonder waarom hondenliefhebbers ze als huisdier willen!

Een ander pluspunt is dat ze een van de gezondere hondenrassen zijn. Toch moet u alleen bij een gerenommeerde fokker kopen om er zeker van te zijn dat uw pup zo gezond mogelijk is.

Je ziet deze honden vaak met een vale vacht, maar er zijn vijf standaardkleuren en zeven niet-standaardkleuren, volgens de American Kennel Club:

Standaard

– Fawn

– Fawn sable

– Rood

– Mahonie

– Red sable

Niet-standaard

– Lever

– Room

– Zwart

– Crème sable

– Grijs sabel

– Gestroomd

– Gray

Al deze kleuren gaan gepaard met het kenmerkende zwarte masker rond de snuit.

De waterdichte vacht van de Mal is kort en glad en verhaart twee keer per jaar. Het is vrij gemakkelijk te verzorgen, alleen af en toe borstelen.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat de Belgische Mechelaar een actieve, zeer energieke, intelligente hond is. U zult zich moeten verplichten tot regelmatige dagelijkse beweging. Elke dag een korte wandeling volstaat niet! Deze hond heeft behoefte aan rennen en spelen, en hij vindt het heerlijk om een taak te hebben. Bent u een jogger of een wandelaar, dan is dit de perfecte metgezel.

Zonder de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en veel beweging zal de Mal ongelukkig, ongezond en destructief worden.

Naast beweging en mentale stimulatie zal een goede voeding van topkwaliteit hondenvoer ervoor zorgen dat uw harige vriend nog vele jaren fit en gezond blijft.

En dat is de Belgische Mechelaar in een notendop.

Tijd om te kiezen!

belgische malinois op een bankje

Je hebt de lijst doorgenomen en gezien wat er te bieden is, en nu moet je een naam kiezen.

Hoe hebben we het gedaan? Nou, het kan twee kanten op: of je hield van onze lijst en vond wat je zocht, of je zei… meh.

Als het dat laatste was, dan…

Echt? Geen van deze werken voor jou? Ach, je kunt niet zeggen dat we het niet geprobeerd hebben!

Maar serieus, waarom verzin je niet je eigen?

Denk aan je favoriete boeken, films of tv-series. Ze hebben allemaal hoofdpersonen, helden, schurken, huisdieren, of iets dat je inspireert. Er zijn letterlijk duizenden namen die je zou kunnen kiezen!

Maar als je hier een geweldige naam hebt gevonden, dan is dat mooi meegenomen!

Tot slot nog wat tips en herinneringen over de regels voor de naamgeving van je hond:

– Een naam met twee lettergrepen is het beste. Hou het indien mogelijk kort en krachtig.

– Lange namen worden vervelend om te zeggen en moeilijk voor de hond om te leren.

– Eindigen op een klinker is een goed idee.

– Kies een naam waar je van houdt en die je niet moe wordt om te zeggen.

– Je kunt de naam veranderen, zolang je het maar doet binnen een paar weken nadat je je pup hebt gekregen.

– Een reddingshond (vooral een oudere) kan al een naam hebben die hij gewend is, en het kan een moeilijk proces zijn, maar het is goed om een hond die in het verleden mishandeld is een andere naam te geven. Sommige asielen hernoemen hun honden als er niets is om hen te adviseren hoe ze heten. Je moet ze altijd hernoemen door gebruik te maken van positieve bekrachtiging.

– Neem de tijd om een goede naam te kiezen, maar probeer binnen twee maanden tot een permanente naam te komen.

– Vermijd namen die klinken als commando’s, zoals “nee”, of “blijf”. Dit is gewoon verwarrend voor je hond!

– De naam van de hond is een aanwijzing dat er iets gaat gebeuren. Ze weten niet echt dat ze een naam hebben, alleen dat als ze het woord horen, ze weten dat er iets volgt, zoals een wandeling, een aai, een traktatie, of etenstijd!

Daar heb je het. We hebben je een lijst met namen gegeven en wat tips over de naamgeving van je dierbare hond.

Nu hoef je er alleen nog maar een te kiezen en het uit te proberen op je pup.