100+Grote Hondennamen: Geweldige namen voor uw supergrote hond.

100+Grote Hondennamen: Awesome Names For Your Super-Sized Pooch

Delen is geven!

Met de huidige rage voor micro-pups en honden die zo klein zijn dat ze in je zak of tas passen, zou je kunnen denken dat grote hondenrassen uit de gratie zijn.

Maar je zou het goed mis hebben!

Hoewel we niets tegen kleine hondjes hebben, geven velen van ons de voorkeur aan iets groters. Immers, stammen honden niet af van wolven? Moeten ze niet groot, moedig en mooi zijn?

Hoewel dit onderwerp zeker tot verdeeldheid zal leiden, gaan we toch door en geven we u een lijst met ideeën voor hondennamen, speciaal voor onze meer dan levensgrote harige vrienden. Het kiezen van de juiste naam kan een hele klus zijn, maar het is iets wat u in één keer goed wilt doen. Uw hond zal deze naam de rest van zijn leven dragen, dus het moet een goede zijn.

Een naam kan de persoonlijkheid, de vachtkleur of de grootte van de hond weerspiegelen. Een andere mogelijkheid is dat de naam volledig willekeurig is en niets te maken heeft met enig aspect van zijn uiterlijk of karakter – de keuze is aan u!

Maar omdat we te maken hebben met grote honden, gaan we onze lijst juist daarop richten en u helpen de perfecte naam voor uw grote hond te vinden. We hebben de lijsten handig in categorieën onderverdeeld, zodat u niet door honderden van de beste namen voor grote honden hoeft te scannen.

Dus, als je grote hondennamen zoekt, voor honden van het formaat Duitse herder, Husky of Labrador Retriever, tot en met een Ierse Wolfshond of Engelse Mastiff, lees dan verder!

Inhoud

toon

Grote Hondennamen Voor Reuen

Heb je een jongenshond? Dan zijn hier enkele namen voor mannelijke honden die je misschien wilt overwegen:

– Rex

– Zeus

– Beowulf

– Rover

– Victor

– King

– Jasper

– Dash

– Cooper

– Buddy

– Bruno

– Chief

– Bear

– Bentley

– Wolfgang

Dit zijn slechts een paar namen voor grote mannelijke honden die je een goed idee geven van wat er is. Het kiezen van huisdiernamen hoeft niet moeilijk te zijn, maar als je wat aanwijzingen nodig hebt, zie dan onze tips voor het kiezen van een naam aan het eind van het artikel.

Vrouwelijke grote hondennamen

grote dalmatische hond

Hoe zit het met leuke meisjes hondennamen? Het bedenken van leuke namen voor een vrouwelijke hond van een groot ras kan lastig zijn. Je wilt iets dat haar omvang en geest weergeeft, maar toch vrouwelijk is.

Hier zijn een paar grote meisjes hondennamen die je misschien leuk vindt:

– Blaze

– Ruby

– Vixen

– Astra

– Ebony

– Hertogin

– Cleopatra

– Tess

– Xena

– Amazon

– Zelda

– Delilah

– Rebel

– Elektra

– Diva

– Storm

– Pandora

Dit zijn duidelijk vrouwelijke hondennamen, maar ze geven een gevoel van kracht en karakter. Elk geeft de indruk van girl powermet behulp van figuren uit de mythologie en vrouwen met een gevoel van autoriteit.

Zwarte Grote Hondennamen

meisje met haar grote zwarte hond

Sommige mensen vinden grote zwarte honden eng. En ze hebben gelijk, tenminste soms. Bram Stoker gebruikte het beeld van een immense zwarte hond in zijn klassieke gotische verhaal Dracula. De hond was de enige overlevende op een schip dat van Varna naar Whitby voer, en zijn aankomst luidde het begin in van het schrikbewind van de beruchte vampier!

Als je een beetje duisternis over je hebt of een licht gotische uitstraling, of je vindt het gewoon leuk om mensen bang te maken, dan zijn deze grote hondennamen misschien interessant voor je:

– Shadow

– Wraith

– Morticia

– Cherokee

– Demon

– Anubis

– Azrael

– Hagrid

– Lucifer

– Grimm

– Mephistopheles

– Phantom

– Pantera

– Nephilim

– Lacrimosa

– Mandragora

– Nosferatu

– Vader (als in Darth Vader)

– Raspoetin

– Zeraphine

– Doorn

Nu, toegegeven, sommige hiervan zijn misschien een beetje onpraktisch, omdat ze misschien te lang zijn (zie de laatste sectie, tips voor het kiezen van een goede naam, hieronder), maar u kunt ze afkorten als u dat wilt, gewoon om het gemakkelijker te maken. Als u toch de volledige naam van uw hond wilt gebruiken, kunt u het beste een camera bij de hand houden om de uitdrukkingen van de mensen in de buurt vast te leggen.

Witte Grote Hondennamen

grote witte hond

Alle honden zijn bijzonder, maar iets aan zuivere witte honden onderscheidt hen voor veel hondeneigenaren. Misschien is het omdat ze niet vaak gezien worden, of misschien dat sommige van hen opzienbarende blauwe of lichtgekleurde ogen hebben. Wat het ook is, ze trekken altijd de aandacht, waar ze ook gaan. Als je een grote witte hond hebt, dan heb je een naam nodig die daar perfect bij past, dus waarom niet de associatie maken met zijn of haar kleur?

Kijk eens naar deze grote hondennamen voor witte honden om te zien of er een geschikt is voor uw harige vriend:

– Alba

– Cloud

– Blizzard

– Aurora

– Luna

– Maanlicht

– Polar

– Sirius

– Starlight

– Stella

– Glacier

– Engel

– Lily

– Crystal

– Marshmallow

– Winter

– Alaska

– Vanille

– Bianca/Bianco

– Ivoor

– Blanche

– Frosty

– Baymax

– Nimbus

– Ghost

– Zwaan

– Sneeuwvlok

Er zijn er hier heel wat om uit te kiezen, die allemaal benadrukken dat je een gigantische witte hond bezit!

Schattige Grote Hondennamen

grote hond die op de vloer ligt

Huisdiereigenaren hebben Disney te danken voor veel populaire en schattige namen door de jaren heen. Dat is allemaal goed en wel, maar het betekent dat duizenden grote honden uiteindelijk Beethoven, Pongo, Goofy, Pluto, Bolt, Tramp, Woody, enzovoort heten.

Grote hondennamen bedenken die zowel schattig zijn en uniek kan een hele opgave zijn, dus we hebben er een paar samengesteld om je op weg te helpen. Sommige zijn misschien nog verbonden met Disney of andere film- en tv-shows, maar andere zijn gewoon woorden die zacht en aaibaar klinken:

– Kruimels

– Frodo

– Babe

– Dot

– Missy

– Luna

– Pooh Beer

– Gandalf

– Teigetje

– Roo

– Blimp

– Dinky

– Pebbles

– Wafels

– Fluffy

– Yogi

– Moose

– Inky

– Bitsy

– Ziggy

– Buffy

– Suki

– Yoshi

– Belle

– Bobby

– Wags

– Kuiltjes

– Knuffels

– Clover

– Dumpling

Dat is een overdaad aan schattigheid! Er zal er zeker één tussen zitten die je leuk vindt. Zo niet, gebruik deze dan als inspiratie om iets nog schattigers te zoeken – als dat al mogelijk is!

Reuze Hondennamen

grote hond en een kleine hond die naast elkaar staan

Als je een Deense Dog, Newfoundland, Mastiff of Grote Pyreneeën hebt, dan heb je een serieus grote hond! En dan heb je grote hondennamen nodig.

Hier zijn er een paar die bij je passen:

– Titan

– Goliath

– Fang

– Chunk

– Bigfoot

– Yeti

– Sasquatch

– Hulk

– Groot

– Maximus (Max)

– Hercules

– Butch

– Godzilla

– Clifford (als in de grote rode hond!)

– Grote jongen

– Biggie

– Heathcliff

– Tank

– Colossus

– Brutus

– Diablo

– Juggernaut

– Jumbo

Elk van deze zou een geweldige match zijn voor een massieve hond als een Mastiff of iets dergelijks. Ze hebben een gevoel van degelijkheid dat heel goed past bij deze enorme honden.

Grappige Grote Hondennamen

Duitse Dog op bed

Foto van: @olympusgreatdanes

Bij het kiezen van grappige grote hondennamen is het belangrijk om te onthouden dat je een levend ding een naam geeft. Je hond zal zijn hele leven met deze naam moeten leven.

Ook variëren mensen enorm als het gaat om hun gevoel voor humor. U kunt hartelijk lachen om iets, terwijl anderen hun schouders ophalen of hun hoofd schudden. Definiëren wat is grappig en wat niet is kan heel moeilijk zijn!

Om het probleem nog groter te maken, veel van deze namen zijn gewoonweg onpraktisch en zouden echt niet werken, omdat ze te lang en behoorlijk dwaas zijn.

Voor meer bewijs, bekijk enkele websites die beweren ‘hilarische’ hondennamen te hebben…

Hoe dan ook, wat we hier hebben zijn enkele mild amusante namen die losjes kunnen worden omschreven als grappig. Ze zijn misschien precies wat je zoekt als je grote hondennamen zoekt die luchtig zijn en je aan het lachen houden:

– Chewie

– Groucho

– Homerus

– Pugsley

– Dobby

– Ewok

– Cupcake

– Jellybean

– Twinkie

– Taco

– Tiny

– Giechelen

– Elmo

– Mini-me

– Tater-tot

– Pee Wee

– Pop Tart

– Hashtag

– Pudding

– Prinses

Oké, dus je kanten splijten niet, maar daar gaat het niet om, weet je nog? Het is de gedachte aan een gigantische hond met de naam Tiny of Cupcake die een glimlach opwekken. Als geen van deze namen je aanspreekt, gebruik ze dan gerust als basis om je eigen grappige grote hondennamen te ontdekken.

Stoere grote hondennamen

volwassen rottweiler hond

Ben je op zoek naar stoere hondennamen? Dat betekent niet dat je hond een echte slechterik hoeft te zijn. Het kan de zachtste pluizenbol ooit zijn, maar dat betekent niet dat je hem of haar geen stoer klinkende naam kunt geven!

Hier zijn een paar voorbeelden om je op weg te helpen:

– Hulk

– Rambo

– Soldaat

– Spike

– Spartacus

– Viking

– Titan

– Ninja

– Tyson

– Beest

– Cujo

– Chaos

– Brutus

– Renegade

– Chuck (als in Norris!)

Grote hondennamen komen niet harder dan dit! De aanblik van uw oversized hond is waarschijnlijk al genoeg om een indringer tegen te houden, maar het geluid van zijn of haar naam zal het effect nog versterken en ervoor zorgen dat ze met grote snelheid de nacht in rennen.

Natuurlijk hoeft uw hond geen harde noot (harde muts?) te zijn om zo’n naam te dragen. Je kunt de naam altijd ironisch gebruiken!

Grote hondennamen met betekenis

grote bruine hond rustend op de vloer

Bijna elke naam in deze lijsten heeft een betekenis. We pikken er de beste uit en leggen uit wat ze betekenen, en voegen er nog wat extra aan toe om over na te denken:

– Athena – de Griekse godin van oorlog, handwerk en praktische rede.

– Valtava – het Finse woord voor kolossaal.

– Groot – het Afrikaans woord voor groot.

– Alba – het Latijnse woord voor wit en de oude naam voor Schotland.

– Zeus – Griekse koning van de goden.

– Beowulf – held van het gelijknamige Angelsaksische heldendicht.

– Pandora – de eerste sterfelijke vrouw in de Griekse mythologie, die een magische doos kreeg als een

huwelijkscadeau van Zeus met strikte instructies om het niet te openen!

– Mephistopheles – de gevallen engel die voorkomt in vele legenden en verhalen, waaronder Faust.

– Anubis – de Egyptische god van de dood en het hiernamaals.

– Azrael – de wrekende engel, of engel des doods.

– Hagrid – de reusachtige maar vriendelijke beheerder en jachtopziener van Zweinstein, in de immens populaire Harry Potter-serie van J. K. Rowling.

– Lucifer – betekenis lichtdrager, dagsterof zoon van de morgenLucifer zou ooit een hoge engel in de hemel zijn geweest. Nadat hij werd beschuldigd van de zonde van hoogmoed, werd hij naar de aarde geworpen, waar hij werd geassocieerd met het kwade wezen dat wij kennen als Satan.

– Nephilim – mysterieuze reusachtige wezens in oude Hebreeuwse teksten en de Christelijke Bijbel. Zij zouden het resultaat zijn van kruising tussen mensen en engelen.

– Nosferatu – een woord van onduidelijke oorsprong, nu beroemd vanwege de gelijknamige horrorfilm uit 1922. Nosferatu is bijna identiek aan die andere vampier die we kennen en liefhebben, graaf Dracula, behalve dat hij als kwaadaardiger wordt beschouwd!

– Kronos (ook Cronos/Cronus) – de Griekse versie van de Romeinse god Saturnus. Hij was koning van de Titanen en getrouwd met Rhea.

– Hyperion – Weer Griekse mythologie! Hyperion was ook een Titaan en vader van de zon, maan en dageraad (Helios, Selene en Eos).

– Medusa – een van de slangenharige Gorgon zusters in (je raadt het al) de Griekse mythologie die mensen in steen kon veranderen als ze in haar ogen keken.

– Astra – dit heeft verschillende betekenissen, maar we gaan weg van de Griekse mythologie en zeggen dat het Latijn is voor ster. Het wordt ook genoemd in Hindoeïstische geschriften als een bovennatuurlijk wapen dat werd opgeroepen door middel van bezweringen.

– Valkyrie – in de Noorse mythologie, had Odin twaalf dienstmeisjes die beslisten wie zou leven of sterven op het slagveld. Zij doken neer en verzamelden de lichamen van de gevallen krijgers en reden met hen naar Walhalla, de hal van de gesneuveldenwaar ze voor eeuwig zouden feesten.

– Banshee – in Ierse folklore en legende, een Banshee (bean sidhe in het Ierse Gaelic) is een vrouwelijke geest die de dood voorspelt door onder ramen te jammeren.

– Jupiter – koning van de goden, god van de donder, en de hemel in de Romeinse mythologie.

Deze selectie is slechts een fractie van de coole namen die je zou kunnen kiezen, maar als geen van deze je aanspreken, dan is er niets dat je tegenhoudt om je verder te verdiepen in folklore, legenden en wereldmythologie van welk land of cultuur dan ook.

Tips voor het kiezen van een goede naam

Deense Dog in de stad

Foto van: @olympusgreatdanes

Je nieuwe hond moet zijn of haar naam snel leren, dus probeer er zo snel mogelijk een te kiezen. Het is niet erg om er een paar dagen over te doen. Misschien bent u wel een van die supergeorganiseerde mensen die alles van tevoren heeft uitgezocht, zodat u al een naam heeft uitgezocht.

Maar soms is het beter om wat tijd met je pup door te brengen voordat je hem een naam geeft. Bepaalde elementen in zijn of haar karakter kunnen zich laten zien die je een aanwijzing kunnen geven over welke naam je moet kiezen.

Hoewel het verleidelijk is om naar de stad te gaan met grote hondennamen, ga je voor iets als Agamemnon, Conan de Barbaar, of Beëlzebub, Prins der Duisternis…is het het beste om te onthouden dat jij degene bent die dit de komende tien jaar zal roepen. Weer of geen weer, waar je je hond ook mee naartoe neemt, je zult worden blootgesteld aan starende blikken, mogelijke spot, of bezorgde gezichten die langzaam wegdraaien. Natuurlijk zullen sommige mensen het amusant vinden.

Uiteindelijk maakt het niet uit wat mensen denken, zolang u zich er maar prettig bij voelt en uw hond het begrijpt!

Toch zijn korte, pittige namen beter, omdat ze voor de hond gemakkelijker te horen zijn. Vermijd alles wat rijmt op of klinkt als een commando.

Unieke grote hondennamen zijn geweldig, omdat ze cool klinken en uw hond onderscheiden van de rest. Ze kunnen ook handig zijn als je in het hondenpark bent. Als je een naam als Max of Marley kiest, kun je omringd worden door een dozijn verwarde hondjes als je naar je hond roept wanneer het tijd is om te vertrekken.

We hopen dat je het in ieder geval leuk vond om over deze topnamen te lezen en dat er een paar zijn opgevallen als mogelijkheden voor jouw pooch. Veel plezier ermee, en probeer er een paar uit door ze in je achtertuin te roepen om te zien hoe ze aanvoelen voordat je er een aan je nieuwe pup geeft.

Denk eraan, dit is voor het leven, dus je moet het goed doen!

Als je eenmaal een goede hebt uitgezocht, kun je bijzondere herinneringen gaan maken met je supergrote pup.