100+Cane Corso Namen: Vind een perfecte naam voor uw puppy

100+Cane Corso Namen: Vind een perfecte naam voor uw puppy

Delen is geven!

Er zijn veel geweldige Cane Corso namen, maar wij zoeken een speciale. Het is geen eenvoudige taak. We moeten een heleboel standaard, saaie hondennamen doornemen om de beste van de beste hondennamen voor je nieuwe pup te vinden.

Nu, de Cane Corso is geen Chihuahua of Retriever. Dit is een grote hond, enorm om precies te zijn, met een groot hart en nog grotere behoeften. Je moet handelen naar de behoeften van de hond. Let goed op de persoonlijkheid van uw hond. Is hij vrolijk of serieus? Wat zegt de fokker van de Cane Corso? Wat is zijn vachtkleur? Zwart, misschien gestroomd?

Er zijn talloze manieren om inspiratie op te doen voor de naamgeving van je Cane Corso.

Vandaag gaan we je helpen door je te leren hoe je de beste naamgever aller tijden kunt worden.

Je beste vriend verdient iets speciaals. Laat hem zien dat hij speciaal is!

Inhoud

toon

Wat is een Cane Corso?

vier zwarte cane corso pups buiten

De Cane Corso is een groot hondenras dat duizenden jaren oud is. Hun voorouders, Mollosers, waren een machtig werkras genoemd naar een oude Griekse stam, de Molossi.

Nadat de Romeinen het oude Griekenland hadden veroverd, brachten ze deze honden mee naar het huidige Italië. Daar werden Mollosers gefokt met inheemse rassen om Cane Corsos en Napolitaanse Mastiffs te krijgen. Leuk feit: Cane Corsos werden gebruikt als “pireferi,” de eerste militaire diensthonden gebruikt in de Romeinse oorlogsvoering. Ze droegen brandende emmers olie op hun rug om te helpen bij het aanvallen van de vijand.

Nadat het Romeinse Rijk in de 5e eeuw uiteenviel, kreeg dit Italiaanse ras wat minder opwindende banen in de jacht op wilde zwijnen, het hoeden van vee en het bewaken van boerderijen, wat de reden is waarom velen denken dat ze een agressief ras zijn. Ze dienden met succes tot de twee wereldoorlogen, economische crises en andere ongelukken in de 20e eeuw.

Het ras was bijna uitgestorven, maar dankzij een groep hondenliefhebbers in de jaren 1970 hebben ze het gered. Tegen de jaren 1990, baande het Cane Corso hondenras zich een weg door Europa naar de rest van de wereld. Helaas erkende de Amerikaanse Kennel Club (AKC) het Cane Corso ras pas een paar jaar geleden, in 2010. Ze moesten een lange weg afleggen voordat een officiële organisatie zei dat ze raszuivere honden zijn.

Als je erover denkt om deze zachtaardige reus te adopteren en een deel van je gezin te maken, moet je ongeveer 1.800 tot 3.000 dollar betalen. De prijs is hoog, maar hun lieve, beschermende temperament is het absoluut waard. Verwacht 10 tot 12 liefdevolle jaren met uw Cane Corso.

Wat zijn Cane Corso Naam Trends?

twee honden zitten buiten en kijken weg

Majestueuze en krachtige hondennamen zijn de coolste trend voor Cane Corso’s. Je zult zien dat veel hondennamen in onze lijst geïnspireerd zijn door macht, kracht en dominantie. Zulke namen zijn bijvoorbeeld King, Boss, Bear, enz.

Aangezien de Cane Corso een oud hondenras is, is het geen wonder dat we ook veel oude Griekse en Romeinse namen hebben. Bijvoorbeeld, Juno, Apollo, Zeus, Thor, Athena, Titan, en zelfs Hercules. Uw hond een van deze namen geven is een mooi eerbetoon aan hun erfgoed.

Een woord van advies…

Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het kiezen van een Cane Corso puppy naam is om een naam te vinden die van de tong rolt. De beste Cane Corso namen zijn die waar je blij van wordt. Maar hoe vind je zo’n naam? Nou, de beste manier is om elke hondennaam van onze lijst te roepen en te kijken hoe die klinkt. Het is een beetje belachelijk, maar hoe weet je het anders?

Waarom is het belangrijk om een goede hondennaam te kiezen?

mooie hond die buiten staat en wegkijkt

Elke hond heeft een eigen persoonlijkheid. Het belangrijkste is om een hondennaam te vinden die past bij de persoonlijkheid van je pup.

Cane Corso honden hebben een ruig uiterlijk. Het zijn dominante hondjes, maar hun hart is van goud.

Cane Corso’s zijn ongetwijfeld stoere honden, ook al zijn het over het algemeen grote softies in hart en nieren!

Maar je Cane Corso Sparkles of Snowball noemen klinkt toch gewoon verkeerd?

Inspiratie vinden voor goede Cane Corso namen

Inspiratie voor goede Cane Corso puppy namen kan overal gevonden worden. Zelfs de meest onverwachte bronnen kunnen inspirerend zijn.

Herinner je de naam van je oude straat. Hoe heette je leraar in de eerste klas? Zag je een cool kruideniersmerk in de schappen? Misschien naar het favoriete hondenvoer van je pup? Bloemen, wapens, sport, jacht, films zoals Disney of zelfs anime… Noem maar op!

Serieus, alles kan een inspiratie zijn. Gebruik die hersencellen en bedenk een geweldige Cane Corso naam!

Op Rome geïnspireerde namen voor een Cane Corso

twee cane corso pups staan op het dek

Zelden heeft een hond een op de Romeinen geïnspireerde hondennaam. Om hun land van herkomst te eren, hebben we bedacht dat het geven van unieke Romeinse hondennamen voor uw Cane Corso gewoon… pawmazing! Bekijk deze oude ideeën die nog steeds modern klinken:

– Albus: Betekent de kleur wit.

– Brutus: Brutus betekent zwaar. En, zijn Cane Corso’s geen zware honden? Ja, deze naam past perfect bij alle Cane Corso reuen. Hij is makkelijk uit te spreken en heeft toch die unieke klank.

– Canis: Het is Latijn voor “hond,” snap je?

Cato: Een Cane Corso hond met de naam Cato is wijs, want deze op de Romeinen geïnspireerde naam betekent eigenlijk “wijs”.

– Caesar: Hoewel Cesar staat voor “harig”, denken we graag dat de Romeinse keizer Julius Caesar de inspiratie was voor een van de coolste Cane Corso-namen.

– Cohort: Dit was een Romeinse legereenheid. In feite verbergt het Romeinse leger vele verbazingwekkende ideeën die zullen dienen als geweldige hondennamen.

– Crispus: De ware betekenis van het woord “Crispus” is krullend. Welnu, Cane Corso honden zijn niet gekruld, maar we kunnen niet ontkennen dat deze hondennaam scherp klinkt en recht in het midden raakt.

– Felix: Hier is een naam voor uw vrolijke Cane Corso. Felix klinkt vrolijk, niet?

– Ludi: Cane Corso honden zijn echte vechtersbazen van de hondenwereld. Wat is een beter idee dan ze een naam te geven die ooit stond voor de Romeinse spelen waar gladiatoren hun gevechten hielden?

– Nero: Nero staat voor de kleur “zwart.” Maar, Nero is ook die gekke Romeinse keizer die Rome afbrandde. Een heel toepasselijk naam idee voor een Cane Corso.

– Omen: Wist je dat Omen staat voor een teken van de toekomst? Nou, nu weet je het.

– Rex: Rex is koning. Genoeg gezegd.

– Rufus: Hoewel Rufus bedoeld is om rood haar te beschrijven, is het toch een coole naamkeuze voor Cane Corso honden.

– Sextus: Eenvoudig gezegd betekent het “de zesde”, maar het klinkt krachtig.

Vrouwelijke namen

En als je een meisje hebt, kun je het proberen:

– Alba: Net als Albus, staat Alba voor de kleur “wit”.

– Drusa: Hier is een Romeinse familienaam die gebruikt kan worden als coole hondennaam voor vrouwelijke Cane Corso honden.

– Juno: Juno was de Romeinse godin van het huwelijk en de bevalling. Het kan ook staan voor de film Juno.

– Porcia: In de oudheid werd de Cane Corso gebruikt om wilde zwijnen en varkens te vangen, vandaar dat de naam Porcia (uitgesproken als de auto, Porsche) zo’n goede Cane Corso-naam is.

– Venus: Ahh, de Romeinse godin van de liefde en schoonheid!

– Vita: Vita staat voor “leven” in het Italiaans. Een energieke vrouwelijke Cane Corso zou er goed uitzien met de naam Vita.

Italiaanse hondennamen voor Cane Corso

cane corso puppy kijkt weg

Wat nu Italië is, stond ooit bekend als het Romeinse Rijk. Als geen van de op Rome geïnspireerde namen cool genoeg was voor je Cane Corso, moet je misschien Italiaanse namen proberen? Help je hond in contact te komen met zijn roots!

Mannelijke namen

– Aldo: Aldo is een afkorting van Aldobrandino, wat “klein oud zwaard” betekent.

– Dante: Nou, is dit niet de perfecte hondennaam voor ondeugende pups? We weten allemaal waar Dante beroemd om is.

– Dino: Dino is ook een bijnaam afgeleid van Aldobrandino.

– Fredo: De naam Alfredo staat voor “Gods vrede,” en de bijnaam Fredo staat voor één lieve Cane Corso naam.

– Gino: Gino of Ambrogino betekent “kleine onsterfelijke.”

– Maso: We hebben zelfs een naam voor een Cane Corso pup die ooit een tweeling was of één van de twee pups uit één nest. Het is Tommaso of Maso, wat “tweeling” betekent.

– Naldo: Alle Italiaanse namen die eindigen op “naldo” hebben al een bijnaam ingebouwd. Het is Naldo!

– Nico: Hier is Nico, afkorting van Niccolo, een naam die “overwinnaar van het volk” betekent.

– Nino: Nino is een bijnaam voor Gianino. Met andere woorden, het is een naam die “God is genadig” betekent.

– Orso: Nou, we nemen aan dat Cane Corso honden in het verleden op beren jaagden. En… Orso is beer in het Latijn, dus… ja, wat een geweldige naam voor een Cane Corso of Napolitaanse Mastiff!

– Pino: Pino betekent krullenbol. Hoewel de Cane Corso geen krullenbol is, is het toch een schattige naam!

– Primo: Cane Corso staat in alles voorop. Geen wonder dat ze passen bij een naam als Primo, afkomstig van het Latijnse woord Primus!

– Santo: Een Italiaanse vorm van het Latijnse woord voor heilig is Santo. Santo is ook een stoere mannelijke hondennaam voor Cane Corsos.

– Sesto: We zien veel Italiaanse vormen van Latijnse woorden. Dat komt omdat de Italiaanse taal is afgeleid van het oude Latijn. De naam Sesto betekent bijvoorbeeld de zesde. Wat een geweldige naam voor een pup uit een groot nest.

– Terzo: Voor een pup uit een middelgroot nest stellen wij de naam Terzo voor, wat de derde betekent.

– Tino: Sommige Italiaanse namen hebben dezelfde uitgang -tino. Tino staat voor tiny, en het is een geweldige naam voor een kleine pup zoals een Cane Corso die “slechts” 130 pond weegt!

– Tito: Cane Corso honden staan in brand! Ze zijn aangestoken! Vandaar de naam Titus, wat vuur betekent, en zijn bijnaam Tito.

– Vanni: Vanni is een korte maar mooie vorm van de naam Giovanni, wat betekent dat God genadig is.

– Vico: Kies Vico, als Vincenzo (de veroveraar), voor een Cane Corso die je hart verovert.

-Vito: Net als Vita staat Vito voor Vitus of “leven”.

Meisjes hondennamen

hond die met zwarte achtergrond zit

– Carla: Carla is de meisjesversie van de naam Carlo, wat man betekent. Nou, Carla betekent natuurlijk vrouw, toch?

– Dona: Dona of Donna is een populaire vrouwelijke hondennaam. Eigenlijk is het een afkorting van Adona, wat “mijn heer” betekent.

– Elma: Elma is een meisjesversie van Elmo, die staat voor “de helm.”

– Fina: Of Serafina betekent “de slang.” Cane Corso vrouwtjes zijn machtig, en wel, deze naam klinkt zeker machtig.

– Gina: een bijnaam voor alle meisjesnamen die eindigen op “gina,” d.w.z. Georgina.

– Mimi: Wist je dat Mimi een bijnaam is voor Maria?

– Mona: Mona of Simona betekent “horen”. We houden ervan hoe elegant het klinkt!

– Nora: Alle meisjesnamen die eindigen op “nora”, zoals Leonora, zouden de bijnaam Nora kunnen hebben.

– Sandra: Zelfs Alessandra, de langere versie, klinkt heerlijk!

– Santa: Nee, het is niet de kerstman. Santa, hier, staat voor “heilig.”

-Tecla: Tecla staat voor “glorie van God”. Het is ook een uniek naamidee voor je Cane Corso.

– Tina: Tina, zoals in Valentina of Leontina.

– Zeta: Zeta is een “klein meisje”. Het is een perfecte naam voor uw “kleine” Cane Corso teef.

– Zita: Zita is hetzelfde als Zeta, maar klinkt voor ons nog kleiner!

Cane Corso namen uit films

zilveren cane corso zit buiten in het gras

– Aragorn (Lord of the Rings)

– Blondie (The Good, the Bad and the Ugly)

– Bluto (National Lampoon’s Animal House)

– Dude (The Big Lebowski)

– Falcor (The NeverEnding Story)

– Ferris (Ferris Bueller’s Day Off)

– Frankenstein

– Harry (Harry Potter)

– Hollywood

– Jabba (Jabba the Hutt, Star Wars)

– Maverick (Top Gun)

– Max (Mad Max)

– Norman (Psycho)

– Odie (Garfield)

– Yoda (Star Wars)

– Zero (The Nightmare Before Christmas)

Vrouwelijke Cane Corso namen geïnspireerd door historische figuren

close up van hond die buiten staat en wegkijkt

– Brunhilde, een Valkyrie in de Duitse mythologie

– Cleopatra, beroemde Egyptische koningin

– Delilah, uit de Bijbel; Samson’s geliefde

– Rosa, ter ere van Rosa Parks

– Venus, Romeinse godin van de schoonheid

Namen voor mannelijke Cane Corso’s geïnspireerd door historische figuren

twee honden die buiten in het veld spelen

– Ajax, een Griekse held

– Brutus, een Romeins politicus en verrader van Caesar

– Cicero, oude Romeinse filosoof

– Dante, een Italiaanse dichter

– Goliath, een machtige Bijbelse held

– Nerva, oude Romeinse keizer

– Plato, een bekende Griekse filosoof

– Rafael, een schilder uit de Renaissance

– Samson, een supersterke Bijbelse held

– Titan(s), Griekse godheden

Een mix van ongebruikelijke namen voor uw Cane Corso

cane corso zittend op de grond

– Mia, een Italiaanse naam die “kinderwens” betekent. Zijn onze pups niet onze kinderen?

– Xander, een verkleinwoord van Alexander

– Ozzie, “sterk” in het Hebreeuws

– Arthur, staat voor “beer” (hoe toepasselijk!)

– Garvan, Keltisch voor “ruw” omdat Cane Corsos er ruw uitzien.

-Cameo, Italiaans voor “gekweekt juweel”.

– Lex, een afkorting van Alexander (“verdediger van de mensen” in het Grieks)

Badass hondennamen geïnspireerd door actiefilms

portret van zwarte cane corso met blauwe achtergrond

– Butch

– Dominic

– Duke

– Floyd

– Gus

– Rambo

– Rocco

– Rocky

– Spike

– Vinnie

Menselijke namen voor uw mannelijke Cane Corso

zwarte cane corso zit buiten

– Bill

– Clark

– Craig

– Derek

– Hank

– John

– Nathan

– Rick

– Roger

– Steve

Versterkende Vrouwelijke Cane Corso Namen

drie zwarte hond zittend in sneeuw

– Blaze

– Harley

– Rebel

– Roxanna

– Roxy

– Ruby

– Sheena

– Valencia

– Vixen

– Zelda

Cane Corso hondennamen geïnspireerd door filmschurken

cane corso staand buiten met op huis achter

– Bane

– Dr. Doom

– Gollum

– Hannibal

– Lex

– Loki

– Luther

– Norman

– Litteken

– Vader

Coole hondennamen geïnspireerd door TV karakters

cane corso poseert buiten in bos

– Andre/Dre

– Carlton

– Chandler

– Fonzie

– Frasier

– Magnum

– Marshall

– Rufus

– Tyrion

– Walter

Badass hondennamen

hond met bruine ogen met zwarte achtergrond

– Bedlam

– Boomer

– Brick

– Brutus

– Chaos

– Chase

– Cycloon

– Damien

– Dash

– Diesel

– Hurricane

– Inferno

– Kong

– Malice

– Maximus

– Mayhem

– Pyro

– Renegade

– Tank

– Tempus

Geweldige hondennamen geïnspireerd door beroemde atleten

cane corso zittend op het dek en kijkend naar de camera

– Brady

– Cristiano

– Danica

– Gordie

– Lebron

– MJ/Jordan

– Peyton/Payton

– Rafael

– Serena

– Tijger

Cane Corso Namen Voor Echte Heren Honden

puppe zittend op bankje in park

– Doc Savage

– Dr. Demon

– Dr. Dre

– Dr. Drool

– Dr. Pepper

– Mr. Bill

– Mr. Mackey

– Mr. Miyagi

– Mr. Wonderful

– Mz. Manners

Cane Corso namen geïnspireerd door de letter “A”

zwarte hond zit buiten op pad

– Ace

– Ajax

– Ansel

– Anson

– Apache

– Aphrodite

– Archer

– Ash

– Atlas

– Axel

Cane Corso namen geïnspireerd door de ruimte

hond die buiten in het gras speelt

– Apollo

– Comet

– Haley

– Jupiter

– Leo

– Luna

– Orion

– Pluto

– Sirius

– Venus

Op muziek geïnspireerde Cane Corso namen

puppy staat buiten tussen bomen

– Blondie

– Cardi

– Chance

– Elvis

– Hendrix

– Iggy

– Lizzo

– Motley

– Prince

– Sid Vicious

Op Booze geïnspireerde Cane Corso namen

twee zwarte honden kijken in de verte

– Gerst

– Bud

– Kapitein

– Ice

– Jameson

– Kendall

– Porter

– Spudz

– Tito

– Whisky

Superhero Hondennamen

hond staat buiten met uitgestoken tong

– Asterix

– Conan

– Elektra

– Hawkeye

– Hulk

– Rogue

– Spidey

– Thor

– Wolverine

– Wonder Woman, bijgenaamd “Diana”

Wat in gedachten te houden bij het kiezen van Cane Corso hondennamen

cane corso puppy ligt buiten en kijkt naar de camera

Voordat u beslist over een naam voor uw Cane Corso puppy, zijn er enkele dingen die u moet overwegen.

Kies altijd een naam met maximaal twee lettergrepen. Zeker, langere namen zijn prima, maar vergeet niet dat je die naam in een vol hondenpark zult moeten roepen. Roepen om “Mr. Fluffy Pants McStuffington” klinkt lastig, nietwaar? U kunt zich alleen maar voorstellen hoe lastig het voor uw hond zou zijn om het te leren.

Maar als je echt, echt een langere naam wilt, kun je altijd nog een coole bijnaam bedenken als kortere versie.

Top puppy namen tips

Als je meerdere huisdieren in je huishouden hebt, en je krijgt er een Cane Corso pup bij, dan moet je extra voorzichtig zijn met de naamgeving. U wilt voorkomen dat uw hond een naam krijgt die lijkt op andere namen in het huishouden.

Vermijd ook om hem iets te noemen dat klinkt als een commando tijdens de hondentraining. Ray klinkt toch als “blijf”? Voorkom verwarring en kies een eenvoudige naam!

Als je wilt, probeer dan een unieke hondennaam te bedenken die geen enkele andere pooch heeft. We hebben genoeg ideeën, dus bekijk ze maar eens! Aangezien veel Cane Corso-pups een zwarte vacht hebben, moet je onze lijst met geweldige zwarte hondennamen bekijken! En omdat ze nogal groot zijn, is onze lijst met grote hondennamen misschien niet zo’n slecht idee?

Tot slot…

cane corso liegen

Foto van: @canecorso_union

We hopen dat onze dwingende lijst je zal helpen beslissen welke hondennaam het beste bij jouw Cane Corso past. Denk altijd buiten de lijntjes. Gewone namen als Lucy of Nala zijn niet meer trending. Je hebt een coole mannelijke Cane Corso hondennaam of een krachtige vrouwelijke Cane Corso hondennaam nodig om te zeggen: Ik ben een geweldige hond! Kijk hoe ik over je hart heers!

Lees Volgende: Cane Corso Oogkleuren 101