Corgi Teckel Mix: Verliefd worden op de Dorgi

Corgi Teckel Mix: Verliefd op de Dorgi

Delen is geven!

Wij noemen ze Dorgis, maar je kunt ze noemen zoals je wilt. Wat belangrijk is, is dat deze Corgi Teckel mix pups uiteindelijk schattig zijn.

Twee populaire rashonden ontmoetten elkaar en creëerden een unieke kruising. Dankzij de Teckel en de Pembroke Welsh Corgi hebben we nu een Dorgi.

Beide ouderrassen zijn alom populair vanwege hun affiniteit met het werken met mensen. Teckels werkten vroeger als kleine prooi jagers, en Pembroke en Cardigan Corgis waren herdershonden.

Hier hebben we mensgerichte honden die gemakkelijk een band vormen met hun baas en met de rest van het gezin. Ze hebben een heerlijke persoonlijkheid en de eigenschappen van geweldige metgezellen en waakhonden.

Slim en loyaal van aard, is de Dorgi de perfecte vriend om mee te spelen, knuffels mee te delen en zich veilig bij te voelen.

Inhoud

toon

Geschiedenis van de ouders en de nieuwe design hond

schattige cardigan welsh corgi zittend met teckel

Het zou belachelijk zijn te veronderstellen dat de Corgi en de Doxie elkaar niet eerder in het verleden hebben ontmoet. Exacte informatie over de afkomst van de Dorgi is echter nog onbekend.

Wat we wel weten is de geschiedenis van beide ouderrassen.

Neem bijvoorbeeld teckels. Dit hondenras gaat ver terug tot de jaren 1500 toen ze werden gefokt in Duitsland en gebruikt om op kleine prooien te jagen. Op een gegeven moment werden Doxies zelfs Dassenhonden genoemd.

De Corgi ouder komt uit het Verenigd Koninkrijk. We weten allemaal hoeveel koningin Elizabeth II van haar Corgi’s houdt!

De Corgi Teckel mix is een designer hondenras, maar helaas worden er veel in de steek gelaten. Als je genoeg geluk hebt met het vinden van een Dorgi in je plaatselijke asiel, dan heb je waarschijnlijk onze gedetailleerde gids over het opvoeden van Dorgi’s nodig.

Waarom beginnen we niet met het kraken van de code achter deze lieve hond?

Corgi en teckel mix: Maat

De Dorgi is meestal een hond van klein formaat. Omdat dit echter een relatief nieuw hondenras is zonder standaard, kan de grootte variëren.

De meeste Dorgies wegen ongeveer 15 tot 28 pond, en staan hoog op 9 tot 12 centimeter. Teven zijn natuurlijk altijd wat kleiner dan reuen.

Teckel Corgi Mix: Persoonlijkheid

schattige teckel mix met cardigan welsh corgi op lage hoek

Foto van: @zackyboooo

Dorgi’s zijn net kleuters. Ze zijn schattig, en ze hebben een aanstekelijke speelsheid, maar ze zijn ook erg koppig.

Als je erover denkt om een Dorgi aan te schaffen, maar je hebt al kinderen en andere kleine huisdieren, dan moet je weten dat je er een nieuwe beste vriend bij krijgt. Serieus, Dorgi’s zijn geweldig met kinderen, net als Corgi’s!

Deze hond zoekt altijd gezelschap. Zorg ervoor dat u hem betrekt bij de dagelijkse activiteiten. Als ze echter te lang alleen gelaten worden, kunnen ze eenzaamheid ervaren.

De koppigheid van een Dorgi gaat hand in hand met hun intelligentie. Dit hondenras wekt de indruk dat zij de enigen zijn die het het beste weten. Een goede training, vroege socialisatie, oefeningen en mentale stimulatie zijn de enige manieren om hun koppig gedrag te beteugelen.

3 redenen waarom je geen Dorgi moet nemen

dorgi die in water in openlucht loopt

1. Ze hebben veel dagelijkse beweging in de buitenlucht nodig.

Zowel Corgi’s als Teckels zijn werkhonden, wat betekent dat het zeer actieve honden zijn. Ze eisen hetzelfde energieniveau van hun baasjes. De Corgi en Teckel mix hebben dagelijks een ruime hoeveelheid beweging nodig. Twee keer wandelen en spelen zonder riem zou geweldig zijn.

Fysiek actief zijn is de beste manier om hun buitensporige energie te beheersen en hun kleine lichamen fit te houden.

2. Ze zijn gevoelig voor verlatingsangst.

Deze kruising is extreem gehecht aan zijn baasjes, en hij leeft mede afhankelijk van het hele gezin. Dit klinkt in eerste instantie misschien lief, maar dit zijn eigenlijk alarmerende tekenen.

Sommige honden houden er gewoon van tijd alleen door te brengen en te snoezelen, terwijl andere geneigd zijn verlatingsangst te ontwikkelen als ze te lang alleen zijn. Samen met verlatingsangst komt stress en verveling, wat resulteert in slechte gedragspatronen.

3. Ze zijn nogal luidruchtig.

De Dorgi heeft een enorme neiging om te blaffen naar wat zij denken dat indringers zijn. Beide ouderrassen staan bekend als keffende honden. Geen wonder dat het goede waakhonden zijn! Ze zijn altijd erg luidruchtig en alert.

Deze neiging tot blaffen kan soms uit de hand lopen. Als je in een huis woont, zal dit niet zo’n probleem zijn. Maar als u liever in een appartement woont, dan wilt u misschien uw buren waarschuwen dat u een Dorgi krijgt.

3 redenen waarom je een Dorgi zou moeten aanschaffen

Dorgi met een oor omhoog en een oor omlaag staand naast een trap

1. Het zijn liefdevolle en trouwe honden.

De Dorgi is een aanhankelijke en trouwe hond, zeer toegewijd aan zijn gezin. Deze honden zijn zeer vriendelijk met iedereen die ze ontmoeten. Spelen met kinderen? Heerlijk! Bij bekende gezichten zijn? Dat ook! Alert blijven voor vreemden? Je hebt het!

Dorgis ontwikkelen een sterke en speciale band met alle gezinsleden, en ze dienen om hen te beschermen tegen gevaar.

2. Het zijn goede waakhonden.

Dorgi’s zijn alerte honden die waakzaam blijven en altijd op de uitkijk lijken te staan. Zeker, ze zijn vriendelijk met bijna iedereen, maar ze weten wel vrienden van vijanden te onderscheiden.

De jacht- en herdersinstincten van beide ouders maken van Dorgis effectieve waakhonden. Ze zijn zeer beschermend en zullen u waarschuwen zodra iemand uw voordeur nadert.

3. Ze zijn zeer trainbaar.

Hoe vaak hebben we al gezegd hoe slim Dorgi’s zijn? Nou, het kan geen kwaad om het nog een keer te zeggen. Deze slimme honden zijn erg gemotiveerd door voedsel. Gebruik traktaties bij het trainen!

Hun slimme hersenen helpen hen puzzels op te lossen en trucs en commando’s te leren in een oogwenk. Oké, misschien niet zo snel, maar zeker sneller dan het gemiddelde mormel.

Teckel Corgi’s genieten van elke mentale en fysieke uitdaging die hen wordt voorgelegd. Maar waar ze nog meer van genieten is de tijd die ze samen met u doorbrengen tijdens de training.

Wat voor soort vacht hebben teckels?

kleine corgi puppy gekust door de corgi buiten in tophoek

De vacht van de Dorgi hangt af van welke kant van de familie de pup opvolgt. Sommige Dorgi-pups hebben een gladde, zeer langharige vacht, geërfd van de Doxie. Anderen hebben de dichte, halflange vacht die lijkt op die van een Corgi.

Dorgi’s komen in een variatie van kleuren, waaronder goud, wit, tan, zwart en bruin. Ze verharen, maar de hoeveelheid verharing kan variëren van minimaal tot matig, afhankelijk van het vachttype.

Dorgi’s hebben charmante gezichten, met prachtige donkerbruine ogen, en grote oren die rechtop kunnen staan zoals bij een Corgi of flaporen zoals bij een Doxie.

Deze kruising ziet er niet alleen fantastisch uit, maar zijn persoonlijkheid, intelligentie en vriendelijkheid passen ook bij hun uiterlijk.

Dorgi Levensduur

De Corgi Teckel mix kan een lang leven leiden van 12 tot 15 jaar. Als u zorgt voor de juiste verzorging, training, beweging en liefde, kan uw Dorgi hond het leven ten volle beleven.

Dorgi’s zijn perfecte familie huisdieren en toegewijde maatjes. Maar, je moet nog steeds op tijd met ze socialiseren. Vroege socialisatie zal u helpen grote gedragsproblemen op volwassen leeftijd te voorkomen. Omdat ze afstammen van jacht- en herdershonden, moeten Dorgi’s worden gesocialiseerd om hun jachtinstincten te beteugelen, vooral rond kleine dieren.

Welke clubs erkennen de Welsh Corgi Teckel Mix?

Cardigan Welsh Corgi kijkt opzij pooch dier

De volgende clubs en organisaties erkennen de Dorgi als nieuwe kruising:

– American Canine Hybrid Club

– Designer Rassen Register

– Designer Honden Kennel Club

– Dog Registry of America, Inc.

– International Designer Canine Registry

Zoals u misschien merkt, staat de American Kennel Club (AKC) niet op de lijst omdat we het hebben over een hond van een gemengd ras.

Kruisingen zijn niet welkom in de officiële wedstrijden van de AKC.

Corgi Teckel Mix Puppies Te Koop

vier honden die buiten spelen en rondrennen

Aangezien beide ouders in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk behoorlijk populair zijn, zal het helemaal niet moeilijk zijn om een Corgi Teckel mix pup te vinden.

Maar, je moet je bewust zijn van waar je pup vandaan komt. Alleen gerenommeerde fokkers voeren gezonde Dorgi pups.

Over het algemeen zijn Dorgi’s een gezond ras, maar ze kunnen enkele aandoeningen of ziekten ontwikkelen die van de ouderrassen zijn geërfd.

Elke gerenommeerde fokker zal graag al uw vragen beantwoorden over het ras, de geschiedenis van de ouders en gezondheidsproblemen, en de resultaten van screeningstests verstrekken. Puppies moeten worden gescreend en gevaccineerd op tal van ziekten en gezondheidsproblemen.

Maar, hoe vindt u een gerenommeerde Dorgi fokker? Om te beginnen, waarom vraagt u niet om een verwijzing van uw dierenarts of van de plaatselijke rasvereniging? Zij zullen u graag wijzen op fokkers die u kunt vertrouwen.

Er zijn een paar plaatsen online waar je kunt zoeken naar fokkers die momenteel teckel Corgi Mix pups verkopen:

– Pets4Homes (Verenigd Koninkrijk)

– GreenFieldPuppies.com (Verenigde Staten)

– PuppyFind.com (Internationaal)

– PuppyFinder.com (Internationaal)

– RompinPawsRescue.org (Verenigde Staten)

Voordat u de puppy koopt, moet u de faciliteit van de fokker kunnen bezoeken en hem persoonlijk ontmoeten. Let op de omstandigheden waarin de pups worden gehouden.

Wees communicatief, en laat zien dat je geïnteresseerd bent in het adopteren van een Dorgi. Het is niet ongewoon voor een fokker om een verkoop te weigeren als ze denken dat iemand niet geschikt is voor een Dorgi.

Teckel Corgi Mix Verharen & Verzorging

beste vrienden corgi en teckel in het tapijt

Foto van: @penpen_de_corgi

Het verzorgen van de vacht van een Dorgi zal afhangen van het type vacht dat ze erven van de Corgi of van de Doxie ouder.

Een gladde vacht verhaart minimaal, dus er komt niet veel verzorging bij kijken. Af en toe borstelen om verdwaalde haren te verwijderen is net genoeg voor een gladde en glanzende vacht.

Draadharige vachten daarentegen moeten dagelijks geborsteld worden om ze mooi te houden. Langharige vachten moeten twee of drie keer per week worden geborsteld om klitten te verwijderen en vervilting te voorkomen.

Tijdens de ruiperiode moet vaker worden geborsteld om het verharen onder controle te houden.

Je moet een Dorgi om de drie tot vier maanden baden. Baden moet alleen gebeuren als het absoluut noodzakelijk is of af en toe.

Dorgi’s hebben een zeer gevoelige huid die droog kan worden als hij te vaak gewassen wordt. Je wilt niet dat ze de goede, natuurlijke oliën kwijtraken die hun huid beschermen tegen uitdrogen en schilferen.

De teckelouder is gevoelig voor huidproblemen, en ze hebben een goede verzorging nodig, dus moet je altijd volledig natuurlijke hondenshampoos gebruiken.

Naast de vacht en de huid vragen ook de oren om een goede verzorging. U moet de oren regelmatig schoonmaken met een vochtige doek en lauw water om infecties te voorkomen. De nagels moeten eens per maand worden geknipt, en de tanden moeten dagelijks worden gepoetst om tandsteenvorming te voorkomen.

Dorgi Gezondheidsproblemen

mixbreed teckel corgi in het dierenasiel

Een teckel gemengd met een Corgi pup heeft over het algemeen gezonde ouders. De grootste zorg is hun langwerpige ruggengraat die gevoelig is voor rugproblemen.

Wervelkolomproblemen zijn prominent bij Welsh Corgis en Doxies, omdat hun buitengewoon lange rug, gepaard met korte poten, hen vatbaar maakt voor ziekten die het gevolg zijn van de belasting van hun wervelkolom.

Een hybride pup zoals de Dorgi kan veel voorkomende gezondheidsproblemen erven die met zijn ouders worden geassocieerd, maar het is niet gegarandeerd dat ze deze ziekten zullen ontwikkelen.

U moet zich echter bewust zijn van de problemen waar teckels en corgi’s aan lijden:

1. Patellaire Luxatie: Dit probleem doet zich voor wanneer de knieschijf van de hond uit de groef van het dijbeen ontwricht is door een trauma of genetische misvorming, of zelfs door herhaaldelijke belasting van het gewricht.

2. Heupdysplasie: Dit is een aandoening waarbij de bal uit de kom glijdt als de ligamenten losraken. Als deze aandoening niet wordt verholpen, kan de hond artrose ontwikkelen en kunnen de achterpoten pijnlijk, kreupel en zwak worden.

3. Cataracten: Canine cataract veroorzaakt ondoorzichtigheid in de lens van de ogen van de hond, die op latere leeftijd kan ontstaan. De ogen zien er troebel uit, wat resulteert in een slecht en afnemend gezichtsvermogen.

4. Obesitas: De Corgi Teckel mix heeft een grote eetlust, wat kan leiden tot obesitas. Gewichtsproblemen kunnen heel gevaarlijk zijn, want te veel gewicht op hun lange lichaam veroorzaakt te veel druk op hun kleine Dorgi-pootjes.

5. Intervertebrale Discus Ziekte: IVDD is een aandoening die wordt veroorzaakt door de lichaamsbouw van de hond. De tussenwervelschijven drukken op de zenuwen in het ruggenmerg. Het veroorzaakt pijn, zenuwschade en soms zelfs verlamming.

Springen en van de trap aflopen zijn meestal triggers van deze aandoening. IVDD komt vaker voor bij Doxie ouders, en het kan de levensduur van de hond aanzienlijk verkorten.

6. Epilepsie: Dit is een zeldzaam gezondheidsprobleem bij Teckels. Het maakt de hond vatbaar voor toevallen. Elk ongewoon schudden moet onmiddellijk aan de dierenarts worden gemeld!

Wat geef je je Corgi teckelmix te eten?

corgie genaamd winnie op zoek naar boven in focus fotografie in herfstbos

Dorgi hondeneigenaren moeten strikte dieetrichtlijnen volgen bij het voeren van Dorgi’s, omdat deze honden, net als hun ouderrassen, geneigd zijn tot overeten. Overeten kan leiden tot zwaarlijvigheid en tal van rug- en rugproblemen.

Porties moeten strikt worden bepaald, en de maaltijden moeten op schema zijn. Het beste is om ze brokken van hoge kwaliteit te geven, verdeeld over drie maaltijden. Alle maaltijden moeten overeenkomen met 3/4 of maximaal 1 en 1/2 kop droge brokken. Drie maaltijden per dag stillen hun honger en trek. De maaltijden moeten niet te ver uit elkaar liggen.

Naast hondenvoer kun je ze ook wat menselijk voedsel geven, samen met fruit en groenten. Ze houden van groene bonen, edamame, wortels, appelschijfjes, artisjokken, basilicum, kastanjes, enz. Waar je op moet letten is het beheersen van het vetgehalte van hun voedsel.

Maar, ga niet te ver met snacks. Ze mogen niet meer dan 10% van hun dagelijkse voedselinname beslaan. Als u uw hond traint, dan is het gebruik van gezonde snacks een uitstekende optie.

Enkele van de voedingsmiddelen die u moet vermijden uw honden te geven zijn:

– Chocolade

– Vette vleeswaren

– Zout voedsel

– Uien en knoflook

– Zuivelproducten zoals blauwe kaas, maar af en toe zure room of slagroom is oké

– Rauwe eieren, vis en vlees

– Snoep en snoep

– Druiven en rozijnen

– Avocado’s

– Hummus

– Maanzaad

– Snacks zoals Cheez-Its, Doritos, pretzels

– Bewerkt voedsel zoals Spam of Wiener Worstjes

– Pikant voedsel zoals salsa of wasabi

Corgi Gekruist Met Teckel Oefenbehoeften

corgi daschund mix hond slapen op de vloer

Foto van: @missywille329

Het zijn dan wel kleine hondjes, maar hun persoonlijkheden en energieniveau zijn behoorlijk groot.

Dorgi’s zijn zeer actieve honden. Hun kleine lichamen slaan veel energie op. Zonder voldoende beweging kunnen ze zich gaan vervelen en slecht en destructief gedrag ontwikkelen.

Het combineren van een sterk dieet met regelmatige lichaamsbeweging is een effectieve manier om hun gewicht te beheersen. Ze actief houden is zeer belangrijk. Je wilt geen Dorgi met een volle energiereep aan het eind van de dag!

Corgi’s en teckels zijn allebei werkhonden. Doxies werden gefokt om op dassen te jagen, en Corgi’s werden gefokt om vee te hoeden. Dit maakt de Corgi Teckel mix een hond met instincten en energie die veel beweging nodig heeft.

Dorgi’s hebben minimaal 30 minuten dagelijkse beweging nodig. Deze trainingssessies kunnen in de vorm van lange wandelingen of buiten de lijn spelen in een beveiligd gebied. Buiten zijn maakt ze gelukkig, vooral als er een eekhoorn of een vogel te jagen valt.

Kunstjes leren en apporteren zijn andere manieren om ze te helpen hun energie kwijt te raken. Dorgis houden van leren omdat ze dan in het middelpunt van de belangstelling staan.

Als het weer te koud of regenachtig is om naar buiten te gaan, helpen activiteiten binnenshuis. Houd altijd een hondenspeeltje of een bal in de buurt, zodat ze die door het huis kunnen achtervolgen. Sommige puzzelspeeltjes hebben zelfs verborgen traktaties, zodat de hond de puzzel moet oplossen om de beloning te krijgen. Dergelijk speelgoed doet wonderen voor hun hersenstimulatie.

Hoe uw Corgi teckel mix te trainen

rood en wit welsh corgi gemengd met teckel

Dorgi’s zijn perfecte huisdieren voor mensen die een hond willen die gemakkelijk te trainen is. Een Teckel Corgi mix is een zeer slimme en energieke hond. Een goede hondentraining zal goed gedrag aanmoedigen en slechte patronen elimineren.

Zoals we al eerder zeiden, is vroege socialisatie de sleutel. Over het algemeen sluit een Dorgi snel banden, maar het kan verontrustend worden als ze niet overweg kunnen met andere dieren en nieuwe mensen. Socialisatie moet beginnen terwijl ze nog jong zijn.

Puppy’s moeten andere huisdieren en dieren ontmoeten, of misschien zelfs wat tijd doorbrengen met de verzorger voor het geval u een tijdje uit huis moet zijn. Socialisatie vermindert hun geblaf en zet hun jachtinstincten in de hoek.

Je moet een stevige en consequente aanpak hebben bij het trainen van een Dorgi. Ze kunnen erg koppig zijn (bedankt, teckelouder). Soms kan het trainen van Dorgi’s een uitdaging zijn. Met het gebruik van traktaties, een positieve versterkingsaanpak en consistentie, zult u in een mum van tijd een gehoorzame Dorgi hebben.

Gehoorzaamheidstraining moet een prioriteit zijn. Een Dorgi moet gehoorzaam zijn, vooral rond kleine, snelle dieren. Je moet ze trainen om hun drang om andere dieren op te jagen te stoppen.

Alle training moet zo vroeg mogelijk beginnen, maar het is het beste als ze nog puppy zijn. Teckelpups moeten zindelijk worden zodra je ze krijgt. Zoals bij elk hondenras is potjestraining moeilijk, maar pups zullen er na verloop van tijd makkelijker mee worden en elke les onder de knie krijgen.

Hoe zijn Dorgis met gezinnen?

cardigan welsh corgi in sneeuw kijkend naar de camera

De Dorgi is een van de bekendste gemengde rassen ter wereld. Ondanks hun kleine formaat zal de Dorgi je overladen met veel genegenheid. Voeg daarbij hun gigantische persoonlijkheden en je hebt de ideale familiehond. Dorgi’s zijn zeer sociale dieren, en ze maken gemakkelijk vrienden.

Kinderen genieten van de speelsheid van een Dorgi, en hun kleine formaat maakt ze goed met kleine kinderen! Het zijn liefdevolle pups, vriendelijk en zeer beschermend voor hun familie. Ze houden van knuffelen en in het middelpunt van de belangstelling staan.

Dorgis ontwikkelen een hechte gehechtheid en een mede-afhankelijkheid met hun eigenaren. Dit kan vrij ernstig worden tot het punt dat ze kunnen lijden aan verlatingsangst, vooral als ze alleen gelaten worden of bij een onbekende.

De jacht- en kudde-instincten van een Dorgi maken ze uitstekende waakhonden. Ze zijn moedig, slim en altijd alert. Als ze iets verdachts vinden, blaffen ze als een gek om je te waarschuwen voor de dreiging.

De Dorgis blijven hun hele leven aan u toegewijd. Vriendelijk en schattig, de Corgi Teckel mix zal iedereen verliefd maken met hun schattige gezicht en nog zoetere persoonlijkheid.

Dus, moet ik een Corgi teckel mix nemen?

Als je je hele leven bemind wilt worden door een kleine pluizenbol, neem dan een Corgi Teckel mix.

Dorgi’s zijn over het algemeen uitstekende huisdieren, met slechts enkele gezondheidsproblemen en zoveel prachtige kwaliteiten.

Zelden heeft een hondje van een gemengd ras zoveel geweldige kanten. We zien geen reden waarom de wereld niet gek zou worden van Dorgi’s!

Lees Volgende: Golden Retriever Teckel Mix: Hybride met een hart van goud