Corgi Duitse Dog Mix: Is deze hybride een goede keuze voor u?

Corgi Duitse Dog Mix: Is deze hybride een goede keuze voor u?

Sharing is caring!

De Corgi Great Dane is een ongewoon mix ras waar je zeker nog nooit van gehoord hebt.

Eerlijk gezegd is het een vrij unieke combinatie van twee totaal verschillende hondenrassen. Degene die er aan dacht om de twee samen te mengen was ofwel briljant ofwel gestoord.

Hoe dan ook, we hebben een spectaculaire hond die niet alleen schattige foto’s maakt, maar ook harten steelt! Wat een charmeur!

De Dorgi of Corgane is in alle opzichten perfect, maar hij heeft wel wat kleine gebreken, maar het hangt alleen van je levensstijl af of je die als zodanig ziet.

Welke zijn dat? Hoe voed je een Corgi Duitse Dog mix zonder problemen op? Zijn het herdershonden, waakhonden of trouwe metgezellen?

Je staat op het punt om op de juiste plek te krabben!

Inhoud

toon

Hoe de Dorgi werd gemaakt

harlekijn reu en een pembroke welsh corgi hond op witte achtergrond

De Corgi Great Dane mix is een combinatie van twee diametraal tegenovergestelde genen: de schattige en speelse Pembroke Welsh Corgi en een enorme en lieve Duitse Dog. Het is geen mormel dat je op elke hoek ziet!

Toch is elke Dorgi, net als alle andere honden van gemengde rassen, een verhaal apart. U kunt de kenmerken van elk ouderras bestuderen om een idee te krijgen hoe uw Corgi Duitse Dog mix eruit zou kunnen zien.

Ook kunnen toekomstige gezondheidsproblemen, gedragsproblemen, persoonlijkheidskenmerken en het algemene uiterlijk worden gezien aan de hand van de ouderrassen.

Er is hier geen verkeerde afslag als beide ouders vriendelijke en liefdevolle honden zijn. De Corgi is graag de hele tijd bij zijn baasje in de buurt.

Dit is de (bijna) perfecte familiehond. We zeggen bijna omdat een Corgi, als hij niet vroeg gesocialiseerd wordt, jaloers en overbezorgd kan worden.

Aan de andere kant is de Duitse Dog een zachtaardige reus die ook erg gesteld is op zijn gezinsleden.

Dit hondenras is zeer ontspannen en makkelijk in de omgang, maar vereist toch veel dagelijkse beweging en spel.

Dit zijn grote honden met de neiging destructief te worden als ze te lang alleen gelaten worden. Dat wilt u toch niet?

Deze twee geweldige hondenrassen kunnen alleen maar resulteren in een pup met een koele, relaxte houding.

We weten echter niet hoe groot die chille pil kan worden. De grootte van een Dorgi kan variëren door zijn twee totaal verschillende ouders.

Hij kan variëren van middelgroot tot groot, afhankelijk van welke hond de overheersende ouder is: de Corgi of de Duitse Dog.

Met deze twee rassen samen is het resultaat een pup die een actieve tot relaxte houding kan hebben.

De Corgi Duitse Dog Mix: Hoe zijn ze?

corgane mix hond staand in de buitenlucht

De Duitse Dog Corgi mix of Dorgi is een wat grote hond. Als uw pup op de Duitse Doggen-kant van de familie lijkt, kan hij tot 28 centimeter hoog worden!

Als het Corgi-gen de overhand heeft, kan de pup tot slechts 12 centimeter vanaf de schouder groeien.

Hoewel er dus geen Dorgi standaardgrootte is, kunnen we een standaardbereik bepalen van 12 tot 28 centimeter in hoogte.

Het gewicht hangt ook af van het dominante gen. De pup kan een reus zijn met een gewicht van 100 pond of in de categorie vederlicht met slechts 22 pond.

Afhankelijk van de levensduur van de ouders, (Corgi 12 tot 15, en Duitse Dog 8 tot 10 jaar) kan een Dorgi een gelukkig leven leiden van 7 tot 14 jaar. Sommige factoren kunnen inderdaad bijdragen tot de lengte van zijn levensduur.

De algemene gezondheidstoestand van de hond, geschiedenis van medische aandoeningen, en sommige omgevingsfactoren spelen een grote rol.

Het uiterlijk van de hond hangt ook af van welk gen overheerst.

Als het Corgi-gen actief en dominanter is, kun je een hond krijgen met korte poten, een rond lichaam en geen staart. De Duitse Dog geeft een veel grotere hond met een groter en langer lichaam.

Het is bijna onmogelijk om de gedragskenmerken te onderscheiden. Daarom moet u wachten tot uw hond ouder wordt om de volwassen aanwezigheid, de gezondheidstoestand en de persoonlijkheid te achterhalen.

Meestal heeft de Corgi en Duitse Dog mix een fijne vacht die een enkele kleur kan zijn of enkele vlekken en markeringen kan hebben. Het haar kan zowel kort als lang zijn.

Afhankelijk van de lengte van het haar, zal de Dorgi licht verharen. Er is geen verharingsseizoen, dus de pup verhaart het hele jaar door. De Corgi en de Duitse Dog verharen ook gecontroleerd.

Eén of twee keer per week borstelen is een must om slechte vachtcondities te voorkomen! Helaas zijn noch de Corgi noch de Duitse Dog hypoallergene pups, dus verwacht dat niet van de Corgane.

De pluizige corgi ouder komt in 8 fantastische vachtkleur opties waaronder rood, roodharige driekleur. Black-headed tri-color, sable, zwart, blauw, merle, gestroomd.

De Duitse Dog ouder komt in 7 erkende vachtkleuren: zwart, gestroomd, blauw, fawn, harlekijn, merle, en mantel.

Corgane pups zullen lijken op de ouder die de meeste genen heeft gegeven.

Drie redenen waarom een Dorgi misschien niets voor u is

kortharige hond hond kijkt naar de camera

1. Dorgis hebben ruimte nodig om te leven en te spelen

Beide ouderrassen, de Corgi en de Duitse Dog houden van buiten spelen, actief zijn en veel bewegen.

Een Corgi kan op een kleinere plaats leven, maar wanneer gefokt wordt met een enorm hondenras als de Duitse Dog, is een groot, ruim huis met een erf nodig.

Toegang tot een grote tuin of een groot hondenpark in de buurt moet bovenaan uw lijst staan. Als u op huizenjacht bent en denkt aan het aanschaffen van een Dorgi, kijk dan alleen naar grote plaatsen met werven of parken in de buurt.

2. Socialisatie met huisdieren en mensen staat hoog op de lijst.

Niet veel hondenrassen wordt aangeraden om thuis een vierpotig maatje te hebben om mee te spelen. Of het nu uw andere hond is of een pup uit de buurt, uw Dorgi moet er mee kunnen spelen.

Vroege socialisatie is de sleutel tot het goed opschieten met andere dieren en mensen thuis. Als een hond goed gesocialiseerd is, moet hij goede gedragspatronen hebben en zich rustig gedragen in nieuwe situaties.

Als u zich hier niet aan kunt binden, denk dan aan een andere hond van een gemengd ras.

Dorgi op het strand

Foto van: @elliepupalups

3. 24/7 werken

Kleine ruimtes zijn niet geschikt voor Dorgi’s om in te wonen. Als je er wel woont, moet je weten dat deze kruising ruimte nodig heeft om te bewegen, te rennen en te spelen.

Dat is binnenshuis, in een kleine ruimte, gewoon niet mogelijk, vooral niet als de pup op de Duitse Dog gaat lijken!

Een Dorgi in een klein appartement zal gedragsproblemen ontwikkelen en moeilijk te disciplineren worden.

Drie redenen waarom een Dorgi de juiste hond voor u is

jonge Duitse Doggen mix ras liggend in bed

1. Het zijn goede gezelschapshonden

Omdat hij afkomstig is van twee uitstekende hondenexemplaren, is ook de Dorgi een uitstekend gezelschap. Beide ouderrassen zijn perfecte metgezellen.

Corgi’s hebben de reputatie geweldige honden te zijn voor alleenstaanden, oudere mensen en studenten. Aan de andere kant houdt de Duitse Dog ervan om bij veel mensen te zijn.

Het zijn geweldige honden voor gezinnen met kinderen. Maar niemand heeft gezegd dat de Deense Dog niet ook een fantastische metgezel is!

2. Ze kunnen gemakkelijk getraind worden

De Corgi Great Dane mix kan gemakkelijk worden getraind als de juiste technieken worden gebruikt. Beide ouderrassen vinden het heerlijk om hun meester te behagen en zullen zichzelf verkopen voor een buikmassage en een traktatie.

Pas op, ze hebben de neiging om zwaarlijvig te worden, dus je zou kunnen bezuinigen op de snacks en in plaats daarvan wat oorkrabben aanbieden.

3. Hij brengt je in beweging

en hij maakt een actief persoon van je in plaats van een luie bankzitter.

Als je je ooit afvraagt hoeveel energie deze pup heeft, wees dan niet bang om het antwoord te horen: een eindeloze hoeveelheid!

Ze houden meer van buiten spelen dan van die buikmassages en traktaties, maar je moet ze in bedwang houden. Te veel beweging kan leiden tot overbelasting en ernstige gezondheidsproblemen.

Nu je bent overgehaald om een Corgane aan te schaffen, laten we meer horen over dit unieke gemengde ras!

Is de Corgi Duitse Dog Mix een gezonde kruising?

schattige corgi puppy liggend in de handdoek met gezicht omhoog

De Corgi Great Dane mix kan worden beïnvloed door vele gezondheidsproblemen die beide ouderhonden hebben.

Toch kunnen veel daarvan pas op oudere leeftijd tot uiting komen. Handel bij het eerste teken van ziekteverschijnselen snel en breng uw hond naar de dierenarts.

De Dorgi kan lijden aan de volgende medische aandoeningen:

1. De ziekte van Addison (hypoadrenocorticisme)

2. bloat-gastrische torsie

3. hypothyreoïdie

4. cardiomyopathie

5. wobbler syndroom

6. ziekte van von Willebrand

7. degeneratieve myelopathie

8. progressieve retinale atrofie

9. ziekte van de tussenwervelschijf

Het hoofdgerecht van vandaag: Wat eet een Corgi Duitse Dog Mix?

zwarte reu eten op een schaal in de veranda

De Corgi Great Dane mix eet alleen topkwaliteit hondenvoer, geportioneerd volgens zijn gewicht. Als u nieuw bent in de hondenopvoeding en geen idee hebt welk hondenvoer u moet kopen, vraag het dan aan uw dierenarts.

Hij kan het beste voer voor uw hond aanbevelen, vooral als hij onder- of overgewicht heeft of een reeks medische aandoeningen.

Er is een lijst met voedingsmiddelen die uw hond nooit mag eten:

  • chocolade
  • koffie
  • uien, bieslook en knoflook
  • noten
  • maanzaad
  • druiven en rozijnen
  • paprika’s
  • alcohol
  • zout en zout voedsel
  • pittig eten
  • rauw en ondergekookt voedsel
  • kippenbotten

Wat belangrijk is, is dat je je houdt aan het dieet dat je dierenarts voorstelt. Verander het niet alleen omdat het kan, zo nu en dan.

Als de dierenarts het ideale hondenvoer uitzoekt dat alle voedingsstoffen bevat die uw Dorgi nodig heeft, verander het dan niet, tenzij het de toestand van de hond verslechtert.

Honden kunnen niet moe worden van hetzelfde droge hondenvoer.

Working Out: De (Hyper)actieve kruising

zwart-witte jonge Deense Doggen buiten onder een boom

Zoals we al eerder zeiden, de Corgi en Duitse Dog pup heeft eindeloze energie!

Deze pooch heeft veel regelmatige oefeningen nodig en tijd om buiten te spelen. Negeer dit verzoek nooit; anders kan uw Dorgi prikkelbaar en destructief worden.

Ze hebben dagelijks lange wandelingen nodig. Dus, als je niet zoveel tijd buiten kunt doorbrengen, zorg dan in ieder geval voor een grote tuin om in te spelen.

Spelen met je hond betekent niet alleen sporten. Er ontstaat een speciale band tussen baas en pup als je samen sport.

De training hoeft niet alleen een loopje of een wandeling te zijn. Zwemmen of spelletjes doen is ook leuk en heilzaam. Veel spelletjes zijn ook mentaal stimulerend.

Dus, pak een frisbee, koop wat badeendjes, pak een touw, en ga naar buiten om met je pup te spelen.

Training: Een gehoorzame pup maken

hand die het hoofd van een jonge pup ondersteunt great dane

Deze kruising is een slimme hond. Bijna net zo slim als een van de meest intelligente honden – de Duitse herder.

Maar verder doet niets ertoe als de hond niet goed getraind is. Training voorkomt een patroon van gedragsproblemen.

Zowel de ouderrassen als deze hond zullen gemakkelijk kunstjes leren. Het is belangrijk om de volgende trainingstechnieken te gebruiken:

1. Positieve versterking

Het is altijd goed om uw hond te belonen na een goed uitgevoerde taak. Dat heet positieve bekrachtiging. Veel lof, tikken, wrijven en knuffelen zijn de beste beloning. Traktaties kunnen obesitas en daarmee samenhangende medische aandoeningen veroorzaken.

2. Vroege training

Nee, vroege training betekent niet dat u vroeg op de dag moet beginnen. Vroege training betekent dat je moet beginnen met het trainen van je pup op het moment dat hij thuiskomt.

Het is belangrijk om het één kunstje per keer te doen, zodat je zeker weet dat de hond het zeker snapt. Ook moet iedereen in huis verplicht meedoen.

3. Consistentie

U moet alle spullen van uw hond altijd op één plaats bewaren, zodat hij kan onthouden waar ze zijn.

De riem moet bijvoorbeeld bij de voordeur liggen, zodat hij weet dat het tijd is voor een wandeling. Consistentie moet ook in de commando’s zitten. Nogmaals, het is belangrijk dat iedereen in huis meedoet.

Leer al uw gezinsleden de kunstjes, zodat de hond op elk moment kan worden aangeleerd.

4. Training begint thuis

Zeker, het is geweldig om buiten in het park te spelen en in de frisse lucht kunstjes te leren, maar dat betekent niet dat het het juiste is om te doen.

Training moet thuis beginnen, in een veilige en vertrouwde omgeving. Dit zal ervoor zorgen dat de hond zich vertrouwd voelt om nieuwe trucjes te leren.

Training buitenshuis zal goed uitpakken wanneer de hond ouder wordt en niet meer zo gemakkelijk kan worden afgeleid als wanneer hij een pup is.

Verzorging: De pup mooi houden

great dane corgi mix ras kijkend naar de camera buiten zittend

Een pup als deze moet één of twee keer per week geborsteld worden. Een regelmatig schema zorgt voor een schone en nette vacht, vrij van vervelende knopen en klitten.

Een actievere hond die graag rondsnuffelt heeft nog meer verzorging nodig. Voer het borstelen op om te voorkomen dat uw Fido teken en andere parasieten aan zijn vacht krijgt.

Gebruik een mooie, stevige en natuurlijke borstel. Ga voor lastiger werk, zoals het knippen van haar, naar een trimsalon. Of, leer hoe u uw hond zelf kunt verzorgen.

Was uw hond naar behoefte. Wij raden u aan een van deze shampoos te gebruiken voor een schone, glanzende en gezonde vacht:

– Bodhi Kalmerende Biologische Hondenshampoo

De Bodhi Soothing Organic Dog Shampoo is gemaakt van biologische oliën (olijfolie, kokosolie en jojoba). Deze oliën verwijderen vuil en laten de vacht schoon achter. Het is vrij van alcohol, chemicaliën en detergenten die irritaties veroorzaken.

Bonus: het heeft een heerlijke geur van rozemarijn en citroengras!

– Cloud Star Buddy Wash Hondenshampoo + Conditioner

De Cloud Star shampoo en conditioner heeft een pH-gebalanceerde formule die perfect is ontworpen voor de gevoelige huid.

Het heeft ook kokosolie en mint, lavendel, groene thee, bergamot of rozemarijn extracten die zacht zijn, speciaal voor honden met een gevoelige huid.

Met deze shampoo heeft uw hond elke dag een gezonde, glanzende en luxueuze vacht.

– Paw Choice Schuimende Mousse Droge Hondenshampoo

Dit is een waterloze droge hondenshampoo. Het is ook gemaakt van kokosolie, en heeft geen agressieve ingrediënten die irritaties en uitdroging van de huid kunnen veroorzaken. Honden met een gevoelige huid zijn er dol op, vooral in de winter.

Houd de poten en nagels van uw hond in topconditie. Nagels kunnen worden geknipt met een tondeuse, of een professionele trimsalon kan het voor u doen.

De oren van de hond moeten ook worden schoongemaakt en minstens eens in de twee weken worden gecontroleerd.

Hoe zijn Corganen met familie?

jonge mix hond liggend op het gazon gras

Corgi Duitse Doggen zijn dol op mensen. Corgi’s zijn éénpersoonshonden, goed met kinderen, terwijl Duitse Doggen ook geweldige familiehonden zijn. Wanneer deze twee genen worden gecombineerd, krijgen we een pup die in beide gevallen geweldig is!

Deze honden houden ervan het middelpunt van de belangstelling te zijn, vooral als kleine kinderen met hen spelen. Je kunt een Corgane zelfs aankleden als prinses! Dat vinden ze helemaal niet erg!

Gezinnen met andere honden kunnen er zeker van zijn dat hun nieuwe aanwinst, de Dorgi, prima overweg kan met andere honden. Toch is socialisatie op jonge leeftijd een MUST.

Om uw hond te socialiseren, regelt u speelafspraken met andere pups en hun hondenouders. Laat uw pup spelen met iemand van zijn eigen grootte.

Elk bezoek aan het hondenpark brengt ze dichter bij een goed gesocialiseerde pup.

Al met al kunnen zelfs Teckels, Dalmatiërs, Bulldogs, Beagles, Border Collies, Pitbulls, Mastiffs, Chihuahuas, Doberman, Poedels, Rottweilers, Shiba Inus, Wolfshonden, Boxers, Grote Pyreneeën, of welke andere hond dan ook niet in de buurt komen van de vriendelijkheid en liefdevolle houding van een Dorgi.

Hoe krijg je een Corgane?

fawn great dane puppy staand in roze kamer

Zoals altijd zijn er twee manieren om aan een hond van een gemengd ras te komen: adopteren of winkelen.

Adopteren en redden uit een asiel is altijd zo’n geweldig idee omdat je dan ook een leven redt!

Het enige probleem met deze optie is echter de beschikbaarheid van dit hondenras. Er zijn geen gespecialiseerde Corgane asielen omdat het geen erkend ras is.

De andere manier, kopen bij een hondenfokker, moet met voorzichtigheid gebeuren. Kies altijd een verantwoordelijke fokker die gespecialiseerd is in het fokken van Corganes.

Er zijn veel nepfokkers die alleen maar winst willen maken. Het welzijn van de hond staat onderaan hun lijst.

Daarom is de tijd nemen om met je fokker te praten over de gezondheidsverklaringen van de ouderhonden van groot belang. Alleen een gerenommeerde fokker kan je alle bewijzen geven die je nodig hebt.

Bekijk zeker de volgende websites voor Corgane pups die klaar zijn om geadopteerd te worden:

– Adopteer een Huisdier

– GreenField Puppies

Beide websites zijn gevestigd in de VS.

De Dorgi is niet uw typische hond van een gemengd ras. Het is bijna onmogelijk om een officiële website te vinden die alleen deze honden verkoopt.

De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) promoot adoptie vanuit een asiel of lokaal reddingscentrum in plaats van het online kopen van pups.

Als het op werkelijke aantallen aankomt, kost de Corgi-ouder ongeveer $400 tot $4.000. De Duitse Dog is duurder, van $1.800 tot $3.000. U kunt verwachten iets minder te betalen voor hun mix, rond de $300 tot $1.000.

Andere Corgi en Duitse Dog Mixen

corgi mix hond liggend in de grond

Als je niet zeker weet of de Great Dane Corgi mix bij je levensstijl past, kun je altijd nog zoeken naar wat andere Corgi mixen of Great Dane mixen. Er zijn meer dan vijftig gemengde rassen die uit deze honden kunnen voortkomen.

De andere populaire zijn de Husky Corgi (Siberische Husky en Corgi) en Corgi Berner Sennenhond (Sint Bernard en Corgi).

Tussen al deze designer honden, moet er een zijn die geschikt is voor uw levensstijl.

Samengevat…

Verrassend genoeg hebben twee totaal verschillende hondenrassen ons deze mixpups gegeven waar we voorheen alleen maar van konden dromen.

De Dorgi of Corgane heeft alleen het beste van beide rassen. Ze zijn vriendelijker, liefdevoller, aanhankelijker, slimmer en gehoorzamer dan welke andere hond ook.

Kun je je een meer perfecte pup wensen? Abso-Dorgie niet!

Dit is waarom je wel en niet een Corgi Duitse Dog Mix moet bezitten.