11 Beste borstels voor een Corgi: Verzorgingstips en borstelsoorten

11 beste borstels voor een Corgi: Verzorgingstips en borstelsoorten

Sharing is caring!

Dit bericht bevat affiliate links, en ik word gecompenseerd als je een aankoop doet nadat je op mijn links hebt geklikt.

Je huisdier is een deel van de familie – alle hondenbezitters weten dat. Daarom wil je dat ze zich zo goed mogelijk voelen. Dit betekent dat je ze zo goed mogelijk moet verzorgen.

Als je een Corgi hebt, betekent dit niet alleen hem het beste hondenvoer geven of een hondenbed van de juiste maat kopen. Natuurlijk kan het helpen om hem het beste hondenspeelgoed te geven, maar je zorg houdt daar niet op. Je moet ook de beste borstel kopen voor de dubbele vacht van een Corgi.

Het borstelen van de vacht van je Corgi kan hem op vele manieren ten goede komen. Het zal zijn natuurlijke oliën door de huid verdelen, waardoor droogheid en huidschilfers worden voorkomen, terwijl het zich ook ontdoet van vuil en puin dat hem zou kunnen irriteren. Niet alleen dat, maar het zal het uiterlijk van uw Corgi verbeteren en hem zo pluizig maken als altijd!

Het verzorgen van het haar van uw Corgi kan u zelfs dichter bij elkaar brengen, waardoor de band tussen u en uw trouwe viervoeter toeneemt.

Alleen borstelen is echter niet genoeg. Je moet dit doen met de best mogelijke borstel voor een Corgi. Als je het verkeerde type borstel kiest, loop je het risico dat je zijn vacht niet goed onderhoudt of zelfs zijn gevoelige huid verwondt.

Tegenwoordig is de markt gevuld met verschillende hondenborstels. U kunt er tientallen online vinden, op websites als Chewy en Amazon. De grote verzadiging kan echter ook verwarring brengen, en veel beginnende baasjes (maar zelfs sommige meer ervaren!) weten niet echt wat ze zoeken.

Wij zijn hier om te helpen. Om ervoor te zorgen dat iedereen het juiste product kan krijgen, hebben we een lijst opgenomen met alles wat men zou kunnen overwegen bij het kopen van de beste borstel voor een Corgi. We zijn er zeker van dat één van deze producten de juiste zal zijn voor jou.

Hier zijn enkele van de beste borstels voor een Corgi die je misschien wilt bekijken:

Inhoud

toon

Beste borstel voor Corgi – Editor’s Choice

Beste Borstels Voor Corgi
1. Hartz Combo Hondenborstel
2. Safari Dempende Hondenkam
3. Furminator Ontharingsborstel

11 Beste borstels voor een Corgi

Corgi honden hebben goede verzorgingsmiddelen nodig om hun verharing onder controle te houden. Hoewel ze geen overdreven lang haar hebben, is de vacht van een Corgi nog steeds gevoelig voor klitten en matten, en dit moet worden verwijderd met een hoogwaardige borstel.

Niet alleen dat, maar Corgi’s verharen nogal veel, en de enige manier om dit te voorkomen is ze regelmatig te borstelen.

Het is echter een uitdaging om slechts één beste borstel voor een Corgi te kiezen. Wij zouden altijd adviseren om een paar soorten borstels aan te schaffen, omdat deze u kunnen helpen om verschillende dingen goed te verzorgen, zoals ontvlooien, losse haren weg te krijgen, en de vacht van uw hond er op zijn best uit te laten zien.

Hier zijn 11 borstels die een goede keuze voor u kunnen zijn:

1. Hertzko Zelfreinigende Slickerborstel.

Hertzko Zelfreinigende Slickerborstel

Belangrijkste voordelen:

  • Zelfreinigend
  • Slickerborstel
  • Anti-slip handvat
  • Masserende werking

Hertzko Zelfreinigende Slickerborstel

Controleer de prijs op Chewy

Als u op zoek bent naar de beste borstel voor Corgi’s, dan is dit misschien wel de borstel voor u. Hij is ontworpen om knopen, klitten en alle soorten vuil en afval uit de vacht van uw hond te verwijderen, terwijl hij zacht blijft voor de huid van uw Corgi, omdat de draadeinden afgerond zijn.

Het hele ontwerp van deze borstel is er om uw hond te helpen zich comfortabel te voelen. Het kan de huid stimuleren en de bloedcirculatie verhogen, terwijl het er allemaal voor zorgt dat de vacht van uw hond er geweldig uitziet.

Tegelijkertijd is deze borstel zeer gemakkelijk te reinigen. Met een druk op de knop trekken de haren zich terug, zodat u de vacht met gemak kunt verwijderen.

2. Furminator Ontharingsborstel.

Furminator Ontharingsborstel

Belangrijkste voordelen:

  • Deshedding gereedschap
  • Roestvrij stalen rand
  • Comfortabele grip
  • Ontworpen door trimmers

Furminator Ontharingsborstel

Controleer de prijs op Chewy

Furminator is vrij beroemd om zijn lijn van deshedding tools, en de Furminator voor lange vachten is misschien precies wat u nodig heeft voor uw Corgi.

Het ontwerp is vergelijkbaar met een ondervachthark, omdat de Furminator de bodem van de ondervacht kan bereiken en alle dode haren kan verwijderen die daar vastzitten.

De Furminator heeft een handvat met een comfortabele grip, zodat u hem zonder moeite kunt vasthouden tijdens het borstelen van uw kleine familiegenoot.

Hoewel de Furminator is ontworpen om zacht te zijn voor de huid van de hond, raden we toch aan om hem alleen te gebruiken als uw hond ongecontroleerd verhaart, en niet elke dag.

3. Dep de ondervacht van uw huisdier.

Dep uw huisdier ondervacht hark

Belangrijkste voordelen:

  • Ontwerp met twee koppen
  • Zacht
  • Harkborstel
  • Gemakkelijke handgreep

Pat Your Pet Ondervacht Hark

Controleer de prijs op Amazon

Dit is een geweldige ondervachthark die zich kan ontdoen van losse haren op zowel de bovenvacht als de ondervacht van de hond. De ene kant heeft breder gespreide tanden die elke knoop kunnen losmaken, en de andere kant heeft strakker gespreide tanden om zich te ontdoen van losse vacht.

Een goede ondervachthark, zoals deze, kan klitten op de ondervacht beter uit de weg ruimen dan zelfs de beste slickerborstel, en daarom wil je hem misschien aan je collectie toevoegen.

De buitenkant van de tanden is afgerond om te voorkomen dat hij de huid van het huisdier krabt, en het ergonomische handvat dat gemakkelijk vast te pakken is, kan u helpen om u comfortabeler te voelen tijdens verzorgingssessies.

Het beste van dit alles is dat als u niet tevreden bent met de prestaties van de borstel, u een volledige terugbetaling kunt krijgen!

4. KONG ZoomGroom Hondentrimspeeltje.

Kong ZoomGroom Hond Verzorgings Speelgoed

Belangrijkste voordelen:

  • 2-in-1 gereedschap
  • Latexvrij
  • Geschikt voor gebruik in bad
  • Gemaakt in de VS

Kong ZoomGroom Hond Verzorgings Speelgoed

Controleer de prijs op Chewy

Dit is een uniek hulpmiddel dat misschien wel de beste borstel is voor Corgi’s die graag hun verzorgingssessie hebben tijdens badtijd. Het is gemaakt van Thermoplastisch Elastomeer, dus latexvrij, waardoor het geweldig is voor gevoelige honden.

Dit is een rubberen pinnenborstel die ook kan dienen als speelgoed waar uw hond dol op zal zijn. Zo kan hij wat plezier hebben in de badkuip voordat hij zich laat verzorgen.

De borstel is gemakkelijk te gebruiken, ook al kan hij misschien niet diep in de ondervacht van de hond komen. U kunt hem echter gebruiken met hondenshampoo om de vacht van uw pup te ontwarren na het baden.

5. Andis Pet Steel Kam.

Andis Pet Steel Kam

Belangrijkste voordelen:

  • Roestvrijstalen kam
  • 2-in-1
  • Goed voor de gevoelige huid
  • Gebruikt door professionele trimmers

Andis Huisdier Stalen Kam

Controleer de prijs op Chewy

Als u een Corgi grooming tool wilt die gemakkelijk te gebruiken is en geschikt is voor die gevoelige gebieden, zoals rond de ogen en de snuit, dan is deze kam misschien perfect voor u.

De ene kant van deze kam heeft dicht op elkaar geplaatste tanden die je kunnen helpen bij het verwijderen van hardere knopen. De andere kant heeft breder gespreide tanden die u kunnen helpen uw hond er goed verzorgd uit te laten zien.

De tanden van de kam zijn stomp, zodat u kunt weten dat de huid van uw hond veilig blijft. Dit zal ook de circulatie bevorderen. Ook is de kam lichter dan de meeste verzorgingsborstels, dus zelfs als u uw huisdier een tijdje moet borstelen, zal uw pols niet moe aanvoelen.

6. LilPals Dubbelzijdige Hondenkam.

LilPals Dubbelzijdige Hondenkam

Belangrijkste voordelen:

  • Roestvrij stalen kam
  • 2-in-1
  • Comfortabele handgreep
  • Zeer geschikt voor alle vachttypes

LilPals Dubbelzijdige Hondenkam

Controleer de prijs op Chewy

Of je nu een Cardigan of een Pembroke Welsh Corgi hebt, dit is een geweldige kam voor je pooch. Hij is speciaal ontworpen voor kleine honden, of ze nu lang of kort haar hebben.

Deze kam zal wonderen doen op meer delicate gebieden, zoals op het gezicht van de hond. Hij heeft twee kanten – één met strakker geplaatste tanden en de andere waar de tanden verder uit elkaar staan.

Dit gereedschap is niet alleen geweldig voor de verzorging van huisdieren, maar het kan u ook helpen bij het opsporen van vlooien of teken. U kunt het zelfs gebruiken op Corgi puppies!

De kam heeft een ergonomisch ontwerp, zodat u hem zo lang kunt vasthouden als nodig is. Ook kunnen de tanden uw hond masseren, zodat u de huid van uw Corgi gezond kunt houden.

7. Safari Blade Grooming Tool.

Safari Blade Grooming Tool

Belangrijkste voordelen:

  • Roestvrij stalen blad
  • Veelzijdig
  • Vinyl comfort handvat
  • Geschikt voor alle honden

Safari Blade Grooming Tool

Controleer de prijs op Chewy

Hoewel dit hulpmiddel er misschien uitziet als een martelwerktuig, is het in feite de beste borstel voor Corgi-eigenaren die hun honden een unieke, maar professionele ervaring willen bezorgen.

Dit gereedschap heeft een tweezijdig blad van roestvrij staal. Het is geweldig voor het verwijderen van losse haren van zelfs de grootste verharders. Hoewel het er intimiderend uitziet, is het blad zacht genoeg om uw pup geen schade te berokkenen.

Als het lusvormige ontwerp ongemakkelijk lijkt, kunt u het handvat losmaken en het blad openen. Dit kan u helpen een groter gebied te bestrijken. Hoewel je dit niet nodig hebt voor je Corgi, kan het handig zijn als je een andere, grotere hond hebt.

8. ConairPRO Hondenvachthark.

ConairPRO Hondenvachthark

Belangrijkste voordelen:

  • Harkborstel
  • Roestvrijstalen pennen
  • Antislip gel handvat
  • Ontworpen voor dik, lang haar

ConairPRO Hondenvachthark

Controleer de prijs op Chewy

Dit is een geweldig hulpmiddel voor alle honden met een dikke ondervacht, zoals Corgi’s. Het zal geweldig werk doen om hun hoeveelheid verharing tot een minimum te beperken. Het heeft een rij korte, roestvrijstalen pinnen, en een ontklitter. Zo kan hij de vacht van uw hond in de best mogelijke conditie houden.

U kunt deze hark in twee varianten krijgen: met korte of middellange pinnen. Zo kunt u degene kiezen die het beste past bij de vachtlengte van uw hond. Voor de meeste Corgi’s raden we aan de medium variant te kopen.

Ook dit hulpmiddel komt tegen een vrij betaalbare prijs. Als u op zoek bent naar een goede borstel die niet te veel geld uit uw zak neemt, is dit een geweldig product.

9. Hartz Combo Hondenborstel. (Keuze van de redacteur)

Editor’s Choice

Hartz Combo Hondenborstel

Belangrijkste voordelen:

  • 2-in-1 borstel
  • Roestvrijstalen pennen
  • Nylon borstelharen
  • Ergonomisch handvat

Hartz Combo Hondenborstel

Controleer de prijs op Chewy

Ongeacht of u de voorkeur geeft aan een slickerborstel of een borstel van varkenshaar, dit kan het juiste gereedschap voor u zijn. In feite is zijn veelzijdigheid de reden waarom veel hondenbezitters dit noemen als de beste borstel voor Corgi’s.

Aan de ene kant heb je een slickerborstel met roestvrije stalen pennen die geweldig zijn om de ondervacht te bereiken. Aan de andere kant heb je een borstel van hoogwaardig varkenshaar om ervoor te zorgen dat je pup er op zijn best uitziet.

Het ergonomische handvat zorgt voor een comfortabele grip waarmee u uw pooch zo lang mogelijk kunt borstelen. Ook kunnen beide zijden helpen bij de natuurlijke olieverdeling, waardoor de huid van uw pooch gezond en vrij van huidschilfers blijft.

10. Safari Dematting Hondenkam.

Safari Dematting Hondenkam

Belangrijkste voordelen:

  • Roestvrij stalen tanden
  • Comfortabel handvat
  • Verhoogt de bloedcirculatie
  • Dematting

Safari Dematting Hondenkam

Controleer de prijs op Chewy

Nog een andere hondenkam, dit product is uitstekend voor het wegwerken van zelfs de meest hardnekkige klitten. Het is een geweldige keuze voor pups die de gewoonte hebben om zich elke keer als ze naar buiten gaan vuil te maken.

De effectiviteit van deze kam wordt bereikt doordat hij niet alleen aan matten trekt, maar ze helemaal wegknipt. Dit wordt bereikt doordat de kam geen standaard tanden heeft, maar bladen die door elke klit heen snijden.

Natuurlijk zijn de punten van de bladen afgerond om de gevoelige huid van uw pup te beschermen. Hierdoor is de kam volkomen veilig in gebruik.

Ook heeft de kam een ergonomisch handvat dat helpt om de verzorgingssessies aangenaam te maken voor zowel u als uw pooch.

11. Happy Dogz Pro Slickerborstel.

Happy Dogz Pro Slicker Borstel

Belangrijkste voordelen:

  • Gladdere borstel
  • Ergonomisch ontwerp
  • Zacht
  • Levenslange 100% geld-terug-garantie

Happy Dogz Pro Slicker Borstel

Controleer de prijs op Amazon

Dit is de beste borstel voor Corgi eigenaren die liever slicker borstels hebben dan iets anders. Hij is ontworpen voor honden met een dubbele vacht, ongeacht de lengte. Ja, dit werkt op zowel langharige als kortharige honden.

Deze slickerborstel kan losse haren, vuil en puin verwijderen, terwijl hij ook alle matten en klitten verwijdert. Ook zijn de toppen van de pinnen afgerond, waardoor dit een van de meest zachte borstels is die u kunt vinden.

De fabrikant biedt een levenslange garantie op dit product, wat nog meer bewijst hoe zeker het merk is van de kwaliteit van deze borstel.

Soorten borstels

man borstelt corgi op tafel

Er zijn verschillende soorten borstels die passen bij de vacht van een Corgi. Ze hebben allemaal verschillende doeleinden en passen bij verschillende soorten vachten, maar ze kunnen allemaal nuttig zijn voor de verzorgingstijd.

Corgi’s hebben een dubbele vacht, die bestaat uit een lange, grove bovenvacht en een dikke ondervacht die dient als isolatie. Op zichzelf betekent dit dat u geen oude borstels met losse pinnen moet gebruiken, want die kunnen uw hond schaden, en ze zullen niet diep genoeg reiken.

Met dat gezegd zijnde, hier zijn de soorten hondenborstels die u misschien wilt bekijken:

Borstel van varkenshaar

Een borstel van varkenshaar is waarschijnlijk het eerste waar mensen aan denken als ze denken aan de beste borstel voor een Corgi. Dit is een borstel met lange, zachte pinnen, en hij behoort tot de zachtere borstels die er zijn.

Hij is echter eigenlijk niet zo effectief als het gaat om Corgi’s, omdat hij vrij zacht is, en dus niet zo diep kan gaan als sommige andere borstels. Ook hebben veel borstels grote ruimtes tussen de haren, waardoor ze niet zo effectief zijn bij het ontwarren en verwijderen van losse haren.

Toch, hoewel een borstel niet zal helpen het verharen te verminderen, kan het uw hond een glanzende, gezonder uitziende vacht geven.

Slickerborstel

Een slickerborstel is als het ware een verbeterde versie van een borstel. Hij heeft ook lange pinnen, maar de pinnen zijn van metaal en staan dicht op elkaar.

De slickerborstel is ontworpen voor het verdelen van natuurlijke oliën, het verbeteren van de circulatie, en het verwijderen van haar en vuil uit de vacht van de hond.

Dit is een geweldige borstel voor het ontwarren en verwijderen van vervilting, maar hij kan ongemak en irritaties veroorzaken als u hem te vaak of te agressief gebruikt.

Hark borstel

Harkborstels zijn een goede keuze voor het verwijderen van losse haren, vooral uit de ondervacht, en voor het ontwarren van de bovenvacht. Dit betekent dat het een goede keuze kan zijn voor Corgi’s omdat hun vacht bekend staat om het klitten.

Echter, net als bij een slickerborstel, moet u rake borstels voorzichtig gebruiken; anders zou u de huid van uw pooch kunnen verwonden.

Verzorgingshandschoenen

Grooming gloves (of grooming mittens) zijn, zoals de naam al doet vermoeden, handschoenen die dienen voor de verzorging. Je trekt ze aan en aait dan voorzichtig je hond met je hand.

Grooming handschoenen zullen niet precies de vacht van een hond ontwarren, en ze zijn waarschijnlijk het minst nuttig van alle borstel types. Toch zijn ze een goede keuze voor de afwerking, omdat ze helpen alle losse haren op te pakken die anders overal heen zouden vliegen.

Niet alleen dat, maar verzorgingshandschoenen kunnen ook direct contact bevorderen, wat de band tussen uw hondje en u verder zal helpen opbouwen.

Deshedding Tool

Een deshedder is een hulpmiddel dat niet bestemd is voor de dagelijkse borstelbeurt, maar het kan uw hond toch helpen zich te ontdoen van dode haren. Dit gereedschap is vergelijkbaar met een harkborstel, maar het is meestal wat scherper om je te helpen bij het knippen en wegwerken van al het losse haar.

Net als een harkborstel is een deshedding tool niet bedoeld om dagelijks te borstelen. Het is eerder bedoeld voor gebruik tijdens het verharingsseizoen, en wanneer het verharen van uw hond uit de hand loopt.

Hoe een Corgi borstelen

vrouw borstelt corgi op tafel

Een goede verzorgingsroutine en borstelen is essentieel om de vacht van uw hond niet te vervilten en het verharen onder controle te houden.

Hoewel er niet één juiste manier is om uw Corgi te borstelen, zijn er enkele algemene regels die u kunnen helpen de klus zo goed mogelijk te klaren.

Dit is wat je zou kunnen doen:

– Corgi’s moeten dagelijks geborsteld worden, dus zorg ervoor dat dit regelmatig gebeurt. Als uw Corgi een zware verhaarder is, wilt u hem misschien zelfs twee keer per dag borstelen.

– Begin met het borstelen van je pooch met een harkborstel gedurende 15 tot 20 minuten. Dit zal alle losse haren verwijderen en helpen de klitten kwijt te raken.

– Vergeet niet om voorzichtig te zijn! Hoewel het misschien verleidelijk is om met een zware hand te borstelen, kan dit je hondje irriteren, wat kan leiden tot vlekken, huidschilfers of hete plekken.

– Gebruik een slicker of een borstel om oliën door de vacht van de hond en op zijn huid te verdelen. Dit kan verder helpen om de vacht van uw hond in de best mogelijke conditie te krijgen.

– Maak alles af met een verzorgingshandschoen, en beloon je puppy voor zijn braafheid.

Hoe uw Corgi te stoppen met verharen

schattige corgi hond liggend met versnipperde vacht op de vloer

De waarheid is dat je nooit helemaal kunt voorkomen dat je Corgi verhaart. Verharen is een natuurlijk proces, en elk levend wezen met haar maakt het mee.

Wat je wel kunt doen is de hoeveelheid verharing beperken, zodat je niet eeuwenlang losse haren van je meubels en tapijten hoeft te plukken.

Hier zijn een paar tips om het verharen van je Corgi onder controle te houden:

– Dagelijks borstelen is de sleutel tot het oppakken van losse haren en ervoor zorgen dat ze niet overal terechtkomen. Omdat Corgi’s seizoensgebonden verharders zijn, kunt u ze in de lente en de herfst misschien beter twee keer per dag borstelen!

– Hoewel Corgi’s af en toe een bad nodig hebben, probeer niet te overdrijven. Dit kan de huid van uw pup droog maken, wat resulteert in dode huidschilfers (huidschilfers) en meer losse haren. Hem om de twee maanden baden zou voldoende moeten zijn.

– Zorg goed voor de voeding van uw hond. Geef hem het beste hondenvoer voor Corgi’s en zorg ervoor dat hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Als u net van voer voor uw hond bent veranderd, verwacht dan wat overmatig verharen totdat zijn lichaam aan de nieuwe formule gewend is.

– Als u een plotselinge toename van het verharen of kale plekken opmerkt, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts.

FAQs

man borstelt corgi hond in de natuur

Foto van: frallanthecorgi

Doe Corgis Shed?

Helaas zijn Corgi’s enorme ruiers. Hoewel hun vacht niet zo lang is als die van sommige andere hondenrassen, verhindert dit niet dat ze verharen. In feite behoren ze tot de hondenrassen die het meest verharen!

Als u eigenaar wilt worden van een Corgi, is dit iets waar u zich bewust van moet zijn. Het verharen van Corgi’s kan je dagelijkse routine beïnvloeden, en daar moet je op voorbereid zijn.

Hoe vaak je de vacht van je hond ook borstelt, je kunt nog steeds verwachten dat je overal hondenhaar hebt – van je bank en meubels tot je kleren.

Wat is de beste borstel voor een Corgi?

De waarheid is dat de beste borstel de borstel is die u het meest comfortabel vindt, en die het werk voor u doet. Dit kan elke borstel op deze lijst zijn.

Over het algemeen lijkt de beste borstel voor een Corgi de slicker borstel te zijn. Die heeft pinnen van de juiste lengte, en ze zijn sterk genoeg om de hardnekkige huid en vacht van een Corgi aan te pakken.

Maar je beste optie is misschien wel om een combinatie van verschillende soorten borstels te gebruiken, afhankelijk van het seizoen, de hoeveelheid verharing, en of je je wilt ontdoen van dood haar of gewoon je pooch er leuker uit wilt laten zien.

Hebben Corgi’s een ondervacht?

Ja, Corgi’s hebben een dikke ondervacht. Ze hebben een dubbele vacht, wat betekent dat ze ook een binnenlaag hebben die hen warm houdt in de winter en koel in de zomer. Hun buitenste laag – of de outercoat – biedt extra bescherming.

Hoewel deze dikke ondervacht nogal nuttig is voor de hond, is hij ook verantwoordelijk voor die grote hoeveelheid verharing die Corgi’s en andere honden met een dubbele vacht doormaken.

Wat is de beste hondenborstel om de ondervacht te verwijderen?

Het is niet de bedoeling dat u de ondervacht van uw Corgi verwijdert. U wilt echter wel een hondenborstel die helpt bij het verwijderen van dode haren uit de ondervacht, omdat dit de belangrijkste oorzaak is van het verharen van honden.

Borstels, zoals de harkborstel en de slickerborstel, zijn goed om in de diepe lagen van de vacht te komen, inclusief de ondervacht, en daar losse haren te verwijderen.

Van tijd tot tijd is het gebruik van een deshedding tool ook een goed idee. Deze borstel is het beste voor als u dode haren uit de ondervacht moet verwijderen, maar kan ook de gevoelige huid van een hond beschadigen, daarom moet hij met mate worden gebruikt.