Corgi Lab Mix – De meest trouwe kruising, of een slechte keuze?

Corgi Lab Mix - De meest loyale kruising, of een slechte keuze?

Delen is geven!

Ben je op zoek naar een trouwe, vriendelijke metgezel die klein van stuk blijft? Dan is de Corgidor misschien wel een geweldige hond voor jou! Deze Corgi Lab mix is een perfecte combinatie van twee schattige hondenrassen.

Gemengde hondenrassen zijn de nieuwe hit. Hoewel een kruising van een Labrador Retriever en een Corgi misschien niet de eerste mix is die in je opkomt, is het zeker een fantastisch gezinshuisdier. Enter de Corgidor!

Voordat je besluit deze designer hond te adopteren of te kopen, is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Omdat dit een vrij nieuwe kruising is, is er niet veel informatie beschikbaar. Toch hebben we alles verzameld om u te helpen dit gemengde ras te begrijpen.

Daarvoor moet je beide ouderrassen volledig begrijpen en wat dit betekent voor de gemengde nakomelingen.

Laten we beginnen!

Inhoud

toon

De problemen met designer honden

labrador en corgi

Als het gaat om gemengde rassen, zijn er veel controverses rond kruisingen.

Veel fokkers steunen de creatie van designerhonden. Het mengen van genen van raszuivere ouders betekent dat er meer goede eigenschappen in de genetische poel kunnen komen, wat gezondere nakomelingen betekent.

Er zit veel waarheid in de bewering dat mormels gezonder zijn dan rashonden, en dat is te danken aan de hybride kracht. Door deze eigenschap hebben honden van gemengde rassen minder gezondheidsproblemen dan hun raszuivere ouders.

Aan de andere kant zijn andere fokkers strikt tegen kruisingen. Zij denken dat het de puurheid van de bloedlijnen verpest en dat het het uiterlijk en het gedrag van de hond negatief kan beïnvloeden.

Tegelijkertijd erkennen grote kennelclubs zoals de American Kennel Club (AKC) of de United Kennel Club (UKC) geen kruisingen. Het registreren van uw hond van een gemengd ras is niet mogelijk, tenzij u zoekt naar gespecialiseerde clubs, zoals de Service Dog Registry of America.

Dit komt omdat, in tegenstelling tot bij raszuivere honden, het uiterlijk van een designerhond zeer onvoorspelbaar kan zijn. Je kunt verschillende honden uit hetzelfde nest krijgen die totaal niet op elkaar lijken! Omdat er geen rasstandaard is om te volgen, kunnen deze honden niet worden geregistreerd.

Desondanks worden gemengde rassen steeds populairder, en veel kruisingen kosten uiteindelijk zelfs veel meer dan raszuivere honden.

Corgi Gemengd met Lab

corgi lab mix corgidor

Foto van: @jackson_de_corgidor

De Corgi Lab mix – ook bekend als een Corgidor- is, zoals de naam al doet vermoeden, een kruising tussen een raszuivere Labrador en een raszuivere Welsh Corgi.

Corgi’s behoren wereldwijd tot de meest populaire honden, allemaal dankzij het wereldwijde web. Hun schattige uiterlijk, lange lijf op korte poten, en pluizige billen zonder staart hebben hen onmiddellijk herkenbaar gemaakt.

Toch weten veel hondenliefhebbers niet dat er twee Corgi-rassen zijn: de Cardigan Welsh Corgi en de Pembroke Welsh Corgi. De laatste is de Corgi die je meestal ziet in internet memes en foto’s.

De Labrador Retriever daarentegen is erg populair vanwege zijn loyaliteit en intelligentie. Dit maakt hem tot een van de meest voorkomende hondachtigen ter wereld.

Het is gemakkelijk te zien hoe het combineren van de twee zou resulteren in een schattige mix met een geweldige persoonlijkheid!

Hoe groot worden Lab Mixen?

Jonge witte raszuivere Labrador Retriever

De grootte van een kruising ligt meestal tussen de grootte van beide ouders. Dit kan lastig zijn als je twee honden hebt die sterk in grootte verschillen.

De Labrador Retriever is een middelgrote tot grote hond die tussen de 21,5 en 25 centimeter hoog kan worden met een gewicht van 55 tot 80 pond. Aan de andere kant is de Corgi een kleine tot middelgrote hond die maximaal 12 centimeter hoog is en ongeveer 25-30 pond weegt.

Zoals u ziet is dit een behoorlijk verschil, waarbij een Labrador tot drie keer zo groot is als een Corgi. Houd in gedachten dat de Cardigans over het algemeen tot 10 pond meer wegen dan Pembrokes, dus het is ook belangrijk om na te denken over het Corgi-ras dat je gedekt hebt.

Helaas is er geen garantie hoe groot een Corgi Lab mix zal worden. Ze kunnen overal tussen de 10 en 25 centimeter hoog worden en tussen de 25 en 80 pond wegen.

Volwassen Corgi Lab Mix

Het uiterlijk van een Corgi Lab mix is net zo onvoorspelbaar als zijn grootte. Deze pups kunnen er overal uitzien, van iets kleinere Labradors tot Corgi’s met gewone poten in plaats van stompjes.

De meeste Corgi Lab mixen zullen middelgrote honden zijn, en sommige kunnen korte poten hebben. Hun uiterlijk kan een mix zijn van de eigenschappen van de ouderrassen.

Corgi’s zijn kleine honden met teckelachtige lichamen. Terwijl Cardigans lange, pluizige staarten hebben, hebben Pembrokes een bobtail of helemaal geen staart. Ze hebben lange, rechtopstaande oren en een groot, vosachtig hoofd. Ondanks hun grootte zijn hun lichamen sterk, perfect ontworpen voor het hoeden van vee.

Labrador Retrievers hebben een ‘otter’ staart, krachtige kaken op een strak gesneden hoofd met een brede schedel en matige stop, maar vriendelijke, donkere ogen.

Een Corgi Lab mix zal meestal een combinatie zijn van enkele van deze eigenschappen, waardoor het moeilijk is om op het eerste gezicht het exacte ras te bepalen. Velen erven het gen voor korte benen, dus dit is een veel voorkomende eigenschap in elke Corgi mix.

Corgi Lab Mix Temperament

schattige corgidor die omhoog kijkt

Over het geheel genomen is een Corgi Lab mix een geweldig familie huisdier. Als je een trouwe metgezel wilt, kun je erop rekenen dat hij precies dat is! Toch zijn er een paar dingen die je moet weten.

Het goede

De Corgi Lab mix is een geweldige beste vriend voor iedereen! Ze zijn liefdevol en vriendelijk, altijd bereid om hun baasjes een plezier te doen. Ze doen alles wat je van ze verlangt, zolang ze maar gelukkig zijn.

Deze pups zullen zichzelf beschouwen als leden van uw roedel. Ze zullen waarschijnlijk van iedereen in uw vrienden- en familiekring houden, inclusief kinderen. Ze zijn ontspannen en geduldig, net als hun Retriever ouder, dus ze kunnen omgaan met de meeste dagelijkse ontberingen.

De Corgidors zijn zelfverzekerde honden die brutaal kunnen zijn als dat nodig is. Dit maakt ze uitstekende waakhonden. De meeste van hen zijn ook geweldige dienst- en therapiehonden vanwege hun zachtaardige aard.

Het slechte

De meeste slechte gedragskenmerken zullen Corgidors erven van hun Corgi-ouder. Dit omvat koppigheid, een eigenschap die uw training van hen negatief kan beïnvloeden. Als ze geen zin hebben, zullen ze je negeren in plaats van naar je commando’s te luisteren.

Ook kunnen ze op hun hoede zijn voor vreemden als je ze niet op tijd hebt gesocialiseerd. Corgi’s kunnen erg dominant zijn, en ze tolereren geen andere honden in hun territorium.

Gelukkig kan dit soort gedrag worden verholpen met vroege socialisatie en goede training. Het is essentieel om uw Corgidor pup vanaf jonge leeftijd bloot te stellen aan nieuwe mensen, dieren en ervaringen om een dominante houding te voorkomen.

Tegelijkertijd kunnen ze overdreven beschermend worden, zelfs op het randje van jaloezie. Hierdoor kunnen ze agressief overkomen tegenover andere huisdieren, soms zelfs tegenover mensen. Ook dit kan worden ‘verholpen’ door uw pup op tijd te socialiseren.

Hoewel zeldzaam, kunnen sommige Corgi Lab mixen het sterke kudde-instinct van de Corgi erven. Hierdoor kunnen ze kinderen op de hielen zitten, wat niet gevaarlijk is, tenzij uw hond de grootte heeft van een raszuivere Labrador.

Toch kan dit soort gedrag kinderen traumatiseren, waardoor ze bang worden voor hun nieuwe gezinslid. Dit is nog een andere reden waarom een goede training belangrijk is. Uw Corgi Lab mix moet altijd weten wanneer hij moet stoppen met een bepaalde activiteit.

Vachttype en vachtkleuren

gele corgidor

Foto van: @islandnette

Labrador Retrievers hebben een korte, dichte, weerbestendige vacht die gemakkelijk kan worden beschouwd als zijn meest onderscheidende kenmerk.

Corgi’s hebben een halflange dubbele vacht met een dikke ondervacht en een wat langere bovenvacht. Ze kunnen in verschillende kleuren voorkomen: Pembrokes komen meestal in rood, goud, abrikoos en driekleur, terwijl Cardigans veel diverser zijn, zodat ze sable, merle, brindle, blauw, enzovoort kunnen zijn.

Dit betekent dat een Corgi Labrador mix kan komen in een verscheidenheid van vachtkleuren en patronen.

De vacht van een Labrador kan het algemene uiterlijk van een pup enigszins beïnvloeden. Hoewel er geen garantie is hoe een kruising eruit zal zien, zullen we een paar mogelijkheden overlopen.

Corgi Gele Lab Mix

Geel is de meest voorkomende vachtkleur voor Labrador Retrievers. Omdat dit ook de standaardkleur is voor Pembroke Corgis, zullen de meeste fokkers twee honden met een gele vacht combineren.

Deze Corgi Lab pup zal zeker een gele vacht hebben, met meer of minder aftekeningen erop – meestal wit van kleur. Deze honden zijn zeer gewild, omdat ze het ‘raszuivere’ uiterlijk behouden.

Chocolade Lab Corgi Mix

Chocolade is een andere veel voorkomende kleur bij zowel Labradors als Corgi’s, dus fokkers zullen hun best doen om een chocolade Labrador te paren met een chocolade Corgi.

Effen kleuren chocolade Corgi’s zijn zeer zeldzaam, dus deze kruisingen zullen bijna altijd enige aftekeningen op zich hebben, meestal wit of tan.

Omdat dit een vrij zeldzame kleur is, verwacht je dat een chocolade Lab Corgi mix iets meer kost dan gele of zelfs zwarte Corgidors.

Zwarte Lab Corgi Mix

Terwijl effen zwarte Corgi’s, hetzij Pembrokes of Cardigans, vrij zeldzaam zijn, is dit een enigszins voorkomende kleur bij Labradors. Toch is het zeldzaam om een Lab Corgi mix in zuiver zwart te vinden, omdat de meeste een aantal aftekeningen erven of zelfs driekleurig zijn.

Helaas zijn zwarte honden niet zo populair, ongeacht het hondenras, en dat geldt ook voor deze kruising.

Behoefte aan beweging

corgidor oefening in de natuur

Foto van: @rosieandbadger

Een Corgi Lab mix zal meestal zeer actief zijn, met een hoog energieniveau. Beide ouderrassen hebben veel beweging nodig, dus het is geen wonder dat hetzelfde geldt voor de kruising. Als u uw Corgidor niet regelmatig beweging geeft, kan hij destructief gedrag ontwikkelen.

Je moet deze honden minstens een wandeling van twee uur per dag geven. Ook moet u ervoor zorgen dat ze veel speeltijd hebben. Dit zal niet alleen helpen die overtollige energie uit te putten, maar kan ook jullie band vergroten. Als je niet in staat bent om zoveel tijd aan je pooch te besteden, overweeg dan om een hondenuitlaatservice in te huren.

Omdat zowel Labradors als Corgi’s vroeger jacht- en herdershonden waren, kan je Corgi Lab mix misschien genieten van enkele andere activiteiten naast lange wandelingen, zoals wandelen, zwemmen, of het spelen van apporteren en frisbee gooien.

In feite, aangezien Labradors enorme fans van water zijn, is de kans groot dat uw Corgi Lab mix dat ook zal zijn. Als u geen kinderbadje voor uw pup kunt krijgen of hem regelmatig naar een meer kunt meenemen, overweeg dan om een sproeier in uw achtertuin aan te leggen, zodat uw hondje kan spelen.

Hondentraining

schattige corgidor in de natuur aan het spelen

Foto van: @jackson_de_corgidor

Zoals eerder gezegd is een Corgi Lab mix misschien wel de beste hond als het gaat om training. Dit zijn slimme honden die hun baas graag een plezier doen. Ze trainen zou comfortabel en bijna moeiteloos moeten zijn.

De sleutel tot het hebben van een goed opgevoede hond is om vroeg te beginnen. Als u uw hond van pup af aan hebt getraind, zal hij eerder geneigd zijn naar uw bevelen te luisteren.

Begin met hem eenvoudige commando’s te leren en herhaal ze dagelijks. Wacht tot uw pup het ene heeft geleerd voordat u overgaat op het andere. Zowel Corgi’s als Labradors kunnen gemakkelijk afgeleid raken, dus overdonder ze niet.

U moet altijd beginnen met de meest essentiële taken, zoals potjestraining, huisproof maken, krattraining, ‘zit’ en ‘blijf’.

Een ander belangrijk ding is om consequent en duidelijk te zijn met uw commando’s. Als er andere mensen in huis zijn, moet u zich allemaal aan dezelfde commando’s houden om uw pup niet in verwarring te brengen.

Schreeuw of sla uw hond niet, ongeacht wat hij verkeerd doet. Gebruik in plaats daarvan positieve bekrachtigingen zoals traktaties en huisdieren als hij iets goeds doet. Vergeet niet om gezonde traktaties te gebruiken, zoals spruitjes of wortels, want dit ras is gevoelig voor overgewicht.

De omgeving is net zo belangrijk bij hondentraining. Omdat deze pups gemakkelijk afgeleid zijn, moet je ze trainen in een rustige omgeving waar niets ze kan storen. Een hondenpark kan zelfs een goed idee zijn als daar niet te veel andere honden zijn en uw hond vertrouwd is met de locatie.

Verzorging en Verzorging

gele corgidor corgi labrador mix

Foto van: @corgidorable_sheila

Een Corgi Lab mix verhaart veel, dus wekelijks borstelen is een must. Tijdens het verharingsseizoen, dat een of twee keer per jaar kan plaatsvinden, moet je ze misschien zelfs dagelijks borstelen om alle losse haren te verwijderen en hun vacht glanzend en gezond te houden.

Welk vachttype ze ook erven, deze honden zullen verharen. Toch, omdat hun vacht niet te lang wordt, is het niet nodig om ze naar de trimsalon te brengen, tenzij je geen tijd hebt om ze zelf te wassen.

Ook zullen deze honden graag zichzelf vies maken. Dit betekent dat je ze regelmatig in bad moet doen om te voorkomen dat ze huidinfecties krijgen.

Bedenk wel dat je een goede hondenshampoo moet gebruiken. Shampoos voor mensen zijn niet geschikt omdat ze de huid van een hond kunnen irriteren. Je kunt veel goede producten online vinden op websites als Amazon.

Voeding

geel gekleurde kom met eten en pootjes

De Corgi Lab mix is gevoelig voor overgewicht, dus zijn voedselinname moet zorgvuldig in de gaten worden gehouden. De exacte hoeveelheid voer hangt af van zijn grootte, dus zorg er altijd voor dat u uw pup weegt en raadpleeg uw dierenarts. Hoeveel hondenvoer u uw pup ook geeft, hij moet twee maaltijden per dag krijgen.

Aangezien dit een energieke hond is, moet hij ook voortdurend toegang hebben tot water. Zorg er ook voor dat u droog- en natvoer combineert, want niet alle honden houden van regelmatig water drinken.

Houd in gedachten dat puppy’s niet dezelfde voedingsbehoeften hebben als volwassen honden. Ze zullen meestal minder eten, maar de voedingswaarde zal heel anders zijn, omdat ze nog in de groei zijn.

Evenzo zal uw pooch, zodra hij een senior wordt, niet meer hetzelfde voedsel kunnen eten als hij tijdens zijn volwassenheid at.

Aangezien Corgi Lab mix honden gevoelig zijn voor gebitsontstekingen, voeg dan voedsel toe dat goed is voor hun tanden, waaronder een aantal goede dental sticks.

Sommige mensen voegen graag mensenvoer toe aan het dieet van hun hond. Dit kan echter een vreselijk idee zijn. Veel voedingsmiddelen die goed zijn voor mensen kunnen giftig zijn voor honden. Sommige kunnen zelfs dodelijk zijn.

Enkele van de voedingsmiddelen die je nooit aan je Corgi Lab mix moet geven zijn:

– Knoflook, uien en bieslook

– Botten, vooral gekookte kippenbotten

– Junk food

– Zout en pittig eten

– Eten en drinken met cafeïne of alcohol

– Druiven of rozijnen

Om je Corgi Lab mix gezond en gelukkig te houden, moet je goed opletten wat je ze te eten geeft. Dit omvat het vermijden van voedingsmiddelen die slecht zijn voor honden.

Kies geen bepaald hondenvoer alleen omdat het goedkoop is. Dit betekent meestal dat het vol zit met maïs of additieven die heel slecht kunnen zijn voor uw hond. Lees altijd de reviews en luister naar de ervaringen van andere hondeneigenaren.

Verander het dieet van je pup niet zonder eerst je dierenarts te raadplegen. Die kan naar je hond kijken en je laten weten of er bepaalde voedingsstoffen zijn die je moet vermijden of toevoegen. Gelukkig zijn Corgi Lab mixen niet gevoelig voor voedselallergieën, dus je zou een grote verscheidenheid aan producten moeten hebben om uit te kiezen.

Corgi Lab Mix Gezondheid

schattige corgidor genietend in de natuur

Hoewel Corgi Labrador mix honden meestal gezond zijn dankzij de hybride kracht, kun je nooit helemaal zeker weten of je hond een bepaalde gezondheidskwestie zal krijgen of niet. In feite kan een Corgi Lab mix elke gezondheidstoestand erven waar zijn ouders vatbaar voor zijn.

Dit omvat:

Patellaire Luxatie

Patella luxatie ontstaat, zoals de naam al zegt, wanneer de knieschijf luxeert. Wat betekent dit?

De patella is een ander woord voor knieschijf, terwijl ‘luxeren’ ‘bewegen’ betekent. Met andere woorden, het gebeurt wanneer de knieschijf uit zijn juiste positie verschuift, waardoor de knieschijf verplaatst wordt.

U zult merken dat dit is gebeurd als uw hond begint te hinken totdat hij erin slaagt de knieschijf weer in positie te brengen. De meeste honden kunnen dit zelf.

Deze aandoening kan echter na verloop van tijd verergeren, waardoor uw pup pijn krijgt, vooral wanneer hij het niet meer kan verhelpen zonder de hulp van een dierenarts. Als dit gebeurt, is een operatie de enige permanente oplossing.

Patellaire luxatie komt bij alle honden voor, maar het komt vooral voor bij kleinere hondenrassen, zoals Corgi’s.

Heupdysplasie en elleboogdysplasie

Heup- en elleboogdysplasie zijn twee andere veel voorkomende orthopedische aandoeningen bij honden. Ze zijn meestal erfelijk en komen vaker voor bij middelgrote tot grote hondenrassen die vatbaar zijn voor overgewicht.

In veel gevallen kunnen heup- en elleboogdysplasie onder controle worden gehouden door alleen pijnmedicatie en fysiotherapie te gebruiken. Als ze echter verergeren, kan een operatie nodig zijn.

Deze twee gezondheidsproblemen dragen bij tot kreupelheid, artrose en verminderde mobiliteit.

Oorinfecties

Oorinfecties komen vaak voor bij alle honden met grote of flaporen, waaronder Labradors, Corgi’s of zelfs Beagles. De meeste infecties zijn ongevaarlijk, maar sommige kunnen gehoorverlies of zelfs totale doofheid veroorzaken.

Om oorinfecties te voorkomen, moet u uw pup regelmatig naar de dierenarts brengen om zijn oren schoon te laten maken. U moet ook elke week zijn oren schoonmaken met een speciaal oorreinigingsmiddel.

Als de infectie aanhoudt, kan de dierenarts ontstekingsremmers en orale antibiotica voorschrijven.

Staar

Een Corgi Lab mix kan ook gevoelig zijn voor verschillende oogaandoeningen, en een van de meer voorkomende is cataract.

Cataract ontstaat wanneer de lens van het oog van de hond vertroebelt. Dit wordt veroorzaakt door veranderingen in de waterhuishouding van de lens of door veranderingen in de eiwitten van de lens.

Zodra dit optreedt, kan het licht het netvlies niet meer bereiken, waardoor het zicht beschadigd raakt. Als het niet behandeld wordt, kan het zelfs blindheid veroorzaken.

U kunt staar opmerken als uw hond een witte schijf vlak achter zijn iris heeft.

Progressieve Retinale Atrofie (PRA)

Progressieve retinale atrofie is een erfelijke ziekte die een toenemend gezichtsverlies veroorzaakt bij hoektanden. Deze achteruitgang kan enkele jaren of slechts enkele maanden duren.

Hoewel PRA bij elk hondenras kan voorkomen, komt het het meest voor bij Poedels, Cocker Spaniels, Duitse Herders, en, helaas, Labrador Retrievers.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie treedt op wanneer de schildklier niet meer goed werkt. Het treedt meestal op wanneer het immuunsysteem van de hond de schildklier verwart met een vreemd voorwerp en deze aanvalt.

Dit is een erfelijke aandoening die nog steeds niet helemaal begrepen wordt.

Enkele tekenen van hypothyreoïdie zijn gewichtstoename, koude-intolerantie, lusteloosheid, dunner worden van de vacht, trage hartslag en een hoog cholesterolgehalte in het bloed.

Intervertebrale Discus Ziekte (IVDD)

Tussenwervelschijfziekte is een leeftijdsgebonden degeneratief proces. Het tast het ruggenmerg van de hond langdurig aan.

Bij honden die lijden aan IVDD beginnen de schokabsorberende schijven tussen de wervels van een hond te verharden. Dit leidt ertoe dat de wervelkolom zijn elasticiteit verliest.

Na verloop van tijd kan deze aandoening niet alleen pijn veroorzaken bij uw hond, maar ook zijn achterpoten verlammen. Een operatie kan nodig zijn om uw Corgi Lab mix weer te laten lopen.

Ziekte van Von Willebrand (VWD)

De ziekte van Von Willebrand is de meest voorkomende bloedingsziekte bij hond en mens. Het wordt veroorzaakt wanneer het lichaam van een hond niet genoeg heeft van een specifiek eiwit dat bloedcellen helpt te stollen.

VWD kan honden van elke leeftijd treffen, maar veel van hen vertonen geen tekenen van de ziekte. Andere kunnen spontane bloedingen vertonen uit de neus, mond, oren of urineblaas.

De uitkomst van de ziekte hangt af van de ernst ervan. Als een hond oncontroleerbare bloedingen heeft die onbehandeld blijven, kan dit zelfs de dood tot gevolg hebben.

Idiopathische Epilepsie

Idiopathische epilepsie is de meest voorkomende oorzaak van aanvallen bij honden, en is daarmee de meest voorkomende neurologische aandoening. Het veroorzaakt herhaalde episoden van aanvallen, maar de precieze oorzaak ervan is onbekend.

Hoe lang leven Corgi mixen?

schattige corgi hond

Niets is vervelender dan proberen te voorspellen hoe lang uw pup zal leven. Hoewel sommige schattingen gemaakt kunnen worden, is dit alles slechts speculatie. Zelfs een dierenarts kan u geen exact getal geven, dus de leeftijd die we hieronder vermelden is slechts een schatting na jarenlang onderzoek naar de levensduur van bepaalde hondenrassen.

Om de levensduur van een Corgidor te begrijpen, moet je kijken naar de levensduur van de ouderrassen.

De levensduur van een Corgi ligt tussen de 12 en 15 jaar. Dit is een hondenras dat vrij lang kan leven, wat altijd goed nieuws is.

Labrador Retrievers hebben de neiging een paar jaar korter te leven, want hun levensduur is 10-12 jaar. Dit zou de levensduur van de Corgi Lab mix op 10-15 jaar zetten.

Toch, omdat dit gemengde ras het voordeel heeft van hybride kracht, kunnen we met vertrouwen zeggen dat de meeste Corgi Labs tot het hogere deel van dat spectrum zullen leven.

Corgi Lab Mix Puppy

schattige corgidor puppy

Foto van: @theothecorgidor

Een Corgi Lab mix pup krijgen is misschien wat lastiger dan het lijkt vanwege het aanzienlijke verschil in grootte.

Aangezien dit een vrij nieuwe designerhond is, is het creëren van een tweede generatie kruising niet gebruikelijk. Niet alleen dat, maar dit kan eindigen in een zeer onvoorspelbaar puppy uiterlijk, dus de meeste hondenfokkers zullen het niet riskeren om dit te doen.

In plaats daarvan zullen de fokkers een Corgi-reu met een Labrador Retriever teef paren. Als het andersom was, zou een kleine Corgi-moeder een probleem kunnen hebben met de geboorte van Labrador-pups.

In veel gevallen zal er geen reguliere dekking plaatsvinden. In plaats daarvan zal kunstmatige inseminatie plaatsvinden. Nogmaals, dit is het gevolg van het verschil in grootte, dat het fokken voor deze honden ongemakkelijk of zelfs onmogelijk kan maken.

Corgi Lab Mix Puppies Te Koop

mooie zwarte Corgi Lab Mix hond op het gras

Foto van:@jackson_the_corgidor

Als u op zoek bent naar Corgi Lab pups te koop, merkt u misschien dat er verschillende plaatsen zijn waar u deze pups vandaan kunt halen. Gerenommeerde fokkers, hoewel de duurste optie, moeten nog steeds uw eerste keuze zijn. Aan de andere kant moet je plaatsen zoals puppyfabrieken of dierenwinkels vermijden.

Hoewel zowel Corgi’s als Labradors redelijk gezonde honden zijn, zijn ze toch vatbaar voor verschillende gezondheidsaandoeningen die kunnen worden doorgegeven aan hun gemengde pup. Gerenommeerde fokkers proberen dit te voorkomen door verschillende genetische screenings van hun pups uit te voeren.

Als fokkers alleen gezonde honden paren die geen grote kans hebben om een of andere ziekte te ontwikkelen, betekent dit dat de pups waarschijnlijk ook gezond zullen zijn.

Aan de andere kant geven puppyfabrieken en dierenwinkels alleen om winst en niet om het welzijn van de pups die ze verkopen. Ze houden hun honden vaak in vreselijke omstandigheden en besteden niet genoeg aandacht aan hen. Dit kan resulteren in ongezonde pups met gedragsproblemen.

Als je probeert te besparen op je puppy, kun je uiteindelijk nog meer betalen als de medische rekeningen binnen beginnen te rollen. Om nog maar te zwijgen over de emotionele pijn van het zien lijden van je Corgi Lab mix!

Corgi Lab Mix Voor Adoptie

Een andere goede optie vanuit ethisch oogpunt is adoptie. Hoewel de Corgi Lab mix geen algemeen hondenras is, kun je er misschien toch een vinden in je plaatselijke asiel. Door te adopteren doe je niet alleen een goede daad, maar betaal je uiteindelijk ook alleen maar adoptiegeld.

Toch zijn er een paar problemen met adoptie. Het belangrijkste is dat je nooit de achtergrond van je hond zult kennen. Als een hond mishandeld is, kan hij gedragsproblemen hebben. Ook is er geen manier om de medische geschiedenis van de pup te kennen.

Gelukkig, aangezien Corgi Labs meestal goed opgevoede pups zijn, zou je geen problemen moeten hebben als je ervoor kiest om te adopteren.

Is de Corgi Lab Mix een goede familiehond?

schattige corgidor spelend in de natuur

Foto van: @jackson_de_corgidor

Als je op zoek bent naar een goede familiehond, dan is een Corgi Lab misschien wel de beste optie voor jou. Deze lieve hond is het beste van twee werelden!

Het geduldige en vriendelijke temperament van een Labrador Retriever kan alle koppigheid en het beschermende gedrag van een Corgi verzachten, waardoor de weinige gedragsproblemen die dit kleine hondenras heeft, verdwijnen.

Aan de andere kant voegt de Corgi zeker de schattigheidsfactor toe aan de mix. Het houdt het ras ook kleiner, waardoor ze een betere keuze kunnen zijn voor gezinnen met kleine kinderen.

Hoewel het allemaal op elke individuele hond aankomt, zou het krijgen van een Lab Corgi mix nooit een vergissing zijn. Deze kruising zorgt voor een van de beste familie huisdieren die er zijn!

Corgi Lab Mix - De meest loyale kruising, of een slechte keuze.

Corgi Lab Mix - De meest loyale kruising, of een slechte keuze.