Corgi Pitbull Mix: Is dit de beste hond voor uw gezin?

Corgi Pitbull Mix: Is dit de beste hond voor uw gezin?

Delen is geven!

Er is veel te overwegen als je overweegt een hond te nemen. Ga je voor een groot of een klein ras? Heb je ruimte in je huis voor een grote hond?

Heb je een tuin of een erf nodig waar ze kunnen rondrennen? Hoeveel beweging heeft hij nodig? Wil je een relaxte hond die bij je op de bank zit terwijl je Netflix kijkt of een actieve, energieke hond die gretig deelneemt aan de gezinswandeling of samen met je gaat joggen?

Welke u ook kiest, hij moet passen in uw routine en levensstijl, dus u moet het goed doen!

Je denkt misschien aan alle rassen die je mooi vindt, en dat zullen waarschijnlijk traditionele rassen zijn, zoals de Labrador, de nummer één hond in de VS. Maar hoe zit het met al die gemengde rassen designer honden waar je over gehoord hebt?

Sommige zijn intrigerend! Je kunt nu wonderen krijgen als de Golden Retriever Siberische Husky mix, de Duitse Herder Corgi mix, de Beagle Corgi mix, de Australische Herder Corgi mix, en de Poedel Corgi mix.

Dus, speel je op veilig en houd je het traditioneel, of ga je met de stroom mee en neem je een hybride?

Nou, het hangt allemaal af van je gevoel voor avontuur en welke rassen je aanspreken. Je bent misschien een fan van de raszuivere Corgi, en het is gemakkelijk te zien waarom. Maar misschien is de trouwe Pitbull wel de hond voor u. Hoewel het een heel ander ras is, heeft hij zijn eigen charmes.

Als je twijfelt tussen de twee, wil je misschien een kijkje nemen bij de Corgi Pitbull mix!

Deze gids is speciaal ontworpen voor hondenliefhebbers die nieuwsgierig zijn naar dit unieke mix ras en om hen te helpen beslissen of het de juiste is voor hun gezin en huis.

Net als veel andere gemengde honden is de Corgi Pitbull mix erg nieuw op het toneel, dus we moeten kijken naar de ouderrassen om een idee te krijgen van wat we kunnen verwachten.

Inhoud

toon

De Amerikaanse Pitbull Terrier

Angry Pitbull American Bully staand in het midden van een metalen brug

Het is een naam die mensen in twee kampen verdeelt: sommigen zijn er gek op, anderen niet zo!

Het is eerlijk om te zeggen dat de arme oude Pittie heeft in de loop der jaren veel controverse veroorzaakt, door een reputatie van agressie te verdienen, zelfs tot op het punt van het veroorzaken van dodelijke slachtoffers. Hierdoor zijn er websites en forums gewijd aan de vernietiging ervan. Ook zijn deze honden in veel landen en staten verboden of aan banden gelegd. Maar is dit eerlijk tegenover hen?

De mens moet tenslotte ook zijn deel van de schuld op zich nemen!

Toch hebben ze veel steun, met evenveel forums die voor als tegen hen zijn. Echter, sommige van deze enthousiastelingen helpen de zaak niet, want zij vieren dit krachtige ras’s gameness en agressie, precies de kwaliteiten die anderen bang maken voor deze krachtige honden.

Hoewel het waar is dat de American Pitbull Terrier (APBT) een bloedige en agressieve geschiedenis heeft, rechtvaardigt dit niet de haat die de laatste jaren tegen hen is gericht. Ja, er zijn aanvallen en dodelijke slachtoffers geweest, maar in bijna alle gevallen hebben mensen een grote rol gespeeld in deze incidenten.

Er is ook veel misverstand en verkeerde informatie rond de naam Pitbull (of Pit Bull), omdat het kan worden gebruikt om verschillende rassen te beschrijven, waaronder de Staffordshire Bull Terrier, de American Staffordshire Bull Terrier, en de Amerikaanse Bulldog, evenals de APBT.

In dit artikel gaan we ervan uit dat de Pitbull Corgi mix gebruikt de APBT om deze hybride te produceren, want dat is meestal wat mensen bedoelen als ze de term Pitbull gebruiken.

Alle Pitbull rassen zijn voorouders van de vechthonden die in vroeger tijden werden gebruikt voor bloedsporten, zoals bull-baiting. Toen deze barbaarse sporten aan het eind van de 19e eeuw verboden werden, wendde men zich tot andere, even verachtelijke vormen van vermaak, zoals het fokken van honden om tegen ratten – of elkaar – te vechten.

De eigenschappen van agressiviteit en gameness (het instinct om te vechten tot de dood) zijn zeker niet meer nodig in deze meer verlichte tijden, hoewel sommige liefhebbers volhouden dat het ras zonder die eigenschappen zou worden geruïneerd.

Men moet de zin van een dergelijke logica in twijfel trekken, want het verlengt alleen maar de angstaanjagende reputatie van de Pitbull en verhoogt het risico van aanvallen op zowel dieren als mensen.

Mooie amerikaanse pitbull terrier staand in de sneeuw in zijaanzicht

Kunnen Pitbulls gevaarlijk zijn? Ja, dat kunnen ze. Maar dat kunnen veel andere rassen ook als ze mishandeld, gepijnigd, verwaarloosd, bang of mishandeld worden. Het hangt ook af van de foklijn.

Als je een Pitbull krijgt waarvan de ouders van een wildfokkerdan heb je misschien een probleem, want deze staan erom bekend dat ze vechtlijnen. Uw beste gok is om alleen een gevestigde fokker te gebruiken die een stamboom kan overleggen die de kwaliteit en de bloedlijn van de ouders bewijst.

Hoe dan ook, niets van dit alles verandert het feit dat Amerikaanse Pitbull Terriers heerlijk aanhankelijk zijn tegenover hun gezinsleden, inclusief kinderen! Ze zijn ongelooflijk trouw en liefdevol, en je ziet zelden echte tekenen van agressie.

Ze zijn beschermend over hun gezin en huis en zullen zeker wat lawaai maken als ze voelen dat er een bedreiging is voor een van beide. Het is uw taak om hen te trainen om bevelen zonder vragen op te volgen, want dat zal de kans op agressie drastisch verminderen.

Een goed getrainde, goed opgevoede Pit Bull is een prachtig ding om te zien. Sommige eigenaren maken zich zelfs zorgen of hun Pittie hen wel kan beschermen als dat nodig is, omdat hun honden zo enthousiast zijn als ze gasten in huis verwelkomen! Ze zijn van nature vriendelijk en worden meestal pas agressief als er een echte dreiging is.

Dit zijn uitzonderlijk gespierde honden, die tussen de 17 en 21 inch bij de schouder staan en tussen de 30 en 60 pond wegen (teefjes zitten aan de lage kant). Al deze ruwe kracht heeft een uitlaatklep nodig, dus hebben ze elke dag een of twee uur beweging nodig.

Een American Pitbull Terrier van een gerenommeerde fokker, mits goed getraind en gesocialiseerd, is een geweldig gezinshuisdier. Ze hebben een stevige hand nodig, en u moet assertief zijn en vanaf het begin uw gezagspositie in deze relatie laten gelden.

Ze hebben niet veel verzorging nodig, alleen een keer per week een grondige borstelbeurt om het losse haar van hun korte, gladde, enkele vacht te verwijderen.

Nu we de Pitbull kant hebben behandeld, gaan we verder met de Corgi!

De Welsh Corgi

Er zijn twee Corgi-rassen: de Cardigan Welsh Corgi en de Pembroke Welsh Corgi. Als je het internet afspeurt naar informatie over de Corgi Pitbull mix, zou je dat niet denken! De meeste websites verzuimen te vermelden welke van de twee is gebruikt om deze prachtige hond te creëren, dus we nemen ze allebei op en kijken welke kwaliteiten ze inbrengen in de kruising.

Eerst geven we een kort overzicht en geschiedenis van beide rassen voordat we naar deze unieke mix kijken.

Cardigan Welsh Corgi

Cardigan Welsh Corgi puppy zittend op de weg in de zomer

Cardigans, genoemd naar de regio in Wales waar ze zijn ontstaan als herdershonden, zijn stevig en solide, met korte poten en een gedrongen lichaam. Ze hebben het uiterlijk van een grote hond wiens poten zijn gekrompen, wat hun vertederende, bijna komische uiterlijk versterkt als ze speels rondstuiteren.

Zowel de Cardigan als de Pembroke Welsh Corgis hebben wat bekend staat als asymmetrische dwerggroei (of chondrodysplasie)., die hun lange lichaam, grote kop en onevenredig korte poten veroorzaakt. Er zijn ongeveer 20 rassen met deze genetische aandoening, waaronder de teckel.

Cardigan Corgis zijn vrolijke honden die graag in de buurt van mensen zijn, hoewel ze soms hun onafhankelijke kant laten zien en wegsluipen voor wat tijd alleen. Ze zijn meer gereserveerd van de twee rassen en zullen meestal stoppen om hun acties te overwegen voordat ze een beweging maken.

Ze zijn brutaal en zelfverzekerd, en ze kunnen soms bazig zijn tegenover andere honden. Dit kan overkomen als agressief, maar het is eigenlijk een manier om te zeggen, Achteruit! Dit is mijn familie, en ik ga ze beschermen! De beste manier om dit te beheersen is door grondige training en socialisatie.

Cardigan Corgis zijn over het algemeen groter dan Pembrokes, maar slechts marginaal, met afmetingen tussen 10,5 en 12,5 inch bij de schouder. Het echte verschil zit in hun gewicht, met reuen die tussen de 30 en 38 pond wegen en teven tussen de 25 en 34 pond.

Beide Corgi-rassen hebben een dichte dubbele vacht met een buitenste laag dekharen over een dikke, pluizige ondervacht. Het is deze ondervacht die in het voor- en najaar verwaait, waardoor de fijne vacht over uw hele huis wordt verspreid, tenzij u ze dagelijks borstelt en regelmatig stofzuigt!

Pembroke Welsh Corgi

gelukkige Corgi hond pembroke lopend in het veld

Telkens als deze hond wordt genoemd, vind je bijna zonder mankeren een verwijzing naar koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, en dat is precies wat we zojuist hebben gedaan! Dat komt omdat de Pembroke Corgi een favoriet is van het koninklijk huis sinds begin 1900, toen de vader van de koningin er een mee naar huis nam. De koninklijke connectie heeft ongetwijfeld de

Pembroke Corgi’s populariteit sinds die tijd, met de Pembroke zittend op #13 van de 200 meest populaire honden van de Amerikaanse Kennel Club, terwijl de Cardigan Corgi op #68 staat.

Pembrokes zijn de meer avontuurlijke van de twee rassen, geneigd om in een situatie te springen zonder erover na te denken. Ze zijn luidruchtiger en extravert, en zoeken liever menselijk gezelschap op dan alleen te zijn.

Zoals we hierboven zagen, zijn ze slechts iets korter dan de Cardigan, met een schouderhoogte van tussen de 10 en 12 inch. Ze wegen ook minder, met mannetjes meestal niet zwaarder dan 30 pond en vrouwtjes niet zwaarder dan 28 pond.

Hoewel dit geen groot verschil lijkt, valt het wel op als je beide rassen naast elkaar ziet, en het effect wordt versterkt doordat de lange lichamen van de honden zo laag bij de grond liggen.

De Pembroke Corgi is lief en aanhankelijk en houdt van kinderen, hoewel het herdersinstinct en de gewoonte om te bijten in toom moeten worden gehouden.

Nu we beide Corgi rassen hebben bekeken, zullen we onderzoeken hoe deze kunnen bijdragen aan de Pitbull Corgi mix.

De Corgi Pit

Pitbull en corgi mix is misschien wel het schattigste ding op aarde.

Onvermijdelijk krijgt elk gemengd ras een eigenzinnige naam (of namen) die meestal een samensmelting is van de twee rassen die bijdragen aan de hybride. Sommige werken goed en dragen bij aan het gevoel van plezier en vreugde dat de honden brengen.

Andere zijn problematischer en klinken een beetje onhandig. The Corgi Pit valt mogelijk in deze categorie, omdat het niet echt vloeiend klinkt.

Maar dit doet niets af aan de aard van de hond zelf.

Deze unieke Corgi Pitbull mix weegt tussen de 30 en 50 pond en meet tussen de 17 en 19 inch in hoogte, zowel mannelijk als vrouwelijk.

Vachtkleuren kunnen sterk variëren, afhankelijk van of ze een Cardigan of Pembroke Corgi ouder hebben, maar de meeste neigen naar een combinatie van bruin, zwart, rood of wit, en de meeste hebben witte vlekken in plaats van een effen kleur op hun lichaam.

Vaak vind je ze met wit op de ene helft van hun gezicht en donkerbruin op de andere! Het goede nieuws is dat er geen rasstandaarden zijn, dus je kunt elke kleur hebben die je wilt.

Hun stugge vacht is meestal kort of gemiddeld van lengte en zal minstens één keer per week geborsteld moeten worden om losse haren te verwijderen. Dit stimuleert ook de huidcellen en verdeelt de natuurlijke oliën over de vacht om deze gezond te houden.

Het zijn matige verharders, dus het kan zijn dat u uw huis vaker moet stofzuigen en de frequentie van de verzorgingssessies moet verhogen.

Deze vacht is niet hypoallergeen, dus mogelijk niet de beste keuze voor mensen met een allergie, hoewel het woord hypoallergeen betekent gewoon dat iets minder waarschijnlijk een allergische reactie veroorzaakt.

Uw Corgi Pitbull mix zal vrij energiek zijn en elke dag een paar wandelingen nodig hebben, samen met speeltijd. Hij zal u missen als u er niet bent, dus laat hem niet te lang alleen of zorg dat er iemand op bezoek komt als u een paar uur weg moet. U kunt overwegen een hondenuitlaatservice in te schakelen om de dag te verdelen.

Om het plaatje compleet te maken, heeft deze middelgrote tot grote hond oren die aan de punten naar beneden hangen, bruine ogen en een zwarte neus. Ze hebben een gespierd lichaam en een zelfverzekerde houding, met krachtige, rechte poten.

Laten we nu eens kijken hoe ze zijn om mee te leven.

Corgi Pitbull Mix Temperament

Pitbull en Corgi hebben een ontmoeting op adoptiebeurs snuffelen neus oren omhoog

Met een dubbele dosis speelsheid van zowel de Corgi als de Pitbull, wordt dit een zeer aanhankelijke familiehond! Maak je klaar voor wat plezier en spelletjes, want deze hond heeft gevoel voor humor en zal je de hele tijd willen laten lachen.

De Corgi Pitbull is graag bij zijn familie en zal het niet leuk vinden om buitengesloten of alleen thuis gelaten te worden.

Zijn beschermende instincten zullen sterk zijn, dus je zult moeten investeren in een goede training en vroege socialisatie als je dit onder controle wilt houden. Het is essentieel dat je de positie als de alfa in deze relatie, want uw pup zou kunnen denken dat hij de leiding heeft, wat tot problemen kan leiden als hij ouder is.

Het trainen en socialiseren van uw hond zal hem helpen de regels te leren en zich gepast te gedragen. Hij zal het verschil leren tussen een indringer en een gast in uw huis. Hij zal de aanwezigheid van andere honden en dieren accepteren, hoewel dat instinct om u te beschermen er nog steeds zal zijn wanneer dat nodig is.

Het is raadzaam om van training en socialisatie een zaak van lange adem te maken, want deze honden kunnen een hoge prooidrift vertonen. Als er iets te jagen valt, zal hij er achteraan gaan, tenzij u hem stevig begeleidt. Als hij eenmaal heeft geleerd dat hij achter een bal aan mag en niet achter de kat van het gezin, dan komt het wel goed.

Corgi Pitbull Mix Gezondheidsproblemen

gemengde pitbull hond liggend op de houten vloer

Om erachter te komen welke gezondheidsproblemen een Corgi Pitbull mix kan ondervinden, moeten we naar de ouders kijken.

Hier zijn er een paar die de Corgi en de Pitbull kunnen treffen:

Degeneratieve myelopathie is een ziekte van het ruggenmerg die de achterste ledematen geleidelijk verzwakt en uiteindelijk tot verlamming leidt.

Heupdysplasie ontstaat door een misvormd heupgewricht waardoor de botten tegen elkaar schuren.

– Bloat is potentieel dodelijk, omdat de maag zich opblaast en ronddraait, waardoor het bloed de vitale organen niet meer kan bereiken.

– Tussenwervelschijf ziekte is hetzelfde als een hernia of een gescheurde tussenwervelschijf, en veroorzaakt pijnlijke mobiliteitsproblemen.

– Epilepsie komt bij veel rassen voor, hoewel de oorzaak vaak een mysterie is. Toevallen variëren van mild tot ernstig en kunnen met medicijnen worden behandeld.

– Progressieve retinale atrofie is een degeneratieve aandoening die uiteindelijk leidt tot blindheid. Er bestaat geen genezing, en honden met deze aandoening moeten voorbereid zijn op een tijd waarin ze niet meer kunnen zien. Hoe triest dit ook is, de meeste honden gaan verrassend goed om met blindheid.

– Allergieën treffen honden op een andere manier dan mensen, meestal weergegeven als droge, jeukende plekken op de huid. Honden kunnen allergisch zijn voor vele soorten voedsel (vooral zuivelproducten) en zaken als pollen of stof.

Ziekte van Von Willebrand is een bloedingsstoornis waarbij het bloed niet goed stolt. Dit is een ernstige aandoening omdat elke verwonding interne of externe bloedingen kan veroorzaken die niet stoppen.

– Schildklier problemen kunnen de gezondheid van een hond ernstig beïnvloeden, of ze nu overactief of onderactief zijn. In beide gevallen wordt de stofwisseling van de hond aangetast, wat resulteert in een reeks symptomen, waaronder overmatige gewichtstoename/-verlies, lusteloosheid, prikkelbaarheid, depressie, zwakte, braken en diarree.

– Schurft wordt veroorzaakt door microscopische mijten die op de huid van de hond leven. Alle honden hebben deze, ongeacht het ras en hoeveel u ze ook baadt! Kolonies van deze mijten leven meestal in harmonie met de hond, maar ze kunnen soms te groot worden en dan veroorzaken ze problemen.

– Patellaire luxatie gebeurt wanneer de knieschijf (patella) van zijn plaats glijdt. Dit gebeurt omdat de groef die de knieschijf vasthoudt te ondiep is. Een operatie wordt vaak toegepast om deze groef dieper te maken.

De voorstanders van kruisingen beweren dat hybride honden minder kans hebben op bepaalde genetische aandoeningen, vanwege iets dat heet hybride krachtwat te danken is aan de bredere genenpool.

Hoewel hier een kern van waarheid in zit, zit er ook een element van onvoorspelbaarheid in. Je kunt nooit absoluut zeker weten welke eigenschappen zullen worden doorgegeven aan de pups.

Het is gemakkelijker met rashonden, omdat fokkers een vrij goed idee hebben van hoe de pups zullen worden. Toch zorgt de natuur af en toe voor verrassingen!

Met dit alles in gedachten kunnen we toch met enig vertrouwen zeggen dat de Corgi Pitbull mix over het algemeen gezond zal zijn, met een levensduur van 12 tot 15 jaar.

Corgi Pitbull Mix Puppy

mix pitbull hond in close up fotografie

Pitbull Corgi mix pups zien er misschien perfect uit, en ze zullen zeker schattig zijn. Maar dit betekent niet dat ze gemakkelijk te verzorgen zijn.

Elke nieuwe puppy komt met verantwoordelijkheden. Je leven gaat veranderen, dus wen er maar vast aan!

Allereerst moet je je installeren. Al die apparatuur moet op zijn plaats staan voordat je hem thuisbrengt. Heb je een rustige plek voor de hondenkrat of het bed? Goed. Heeft u een breed scala aan interessante en stimulerende speeltjes voor hem om mee te spelen?

Geweldig!

Vervolgens moet je nadenken over zindelijkheidstraining. Hou dit consequent, en wees streng. Meng niet zaken met plezier!

Neem hem vlak voor het slapen gaan mee naar buiten om de kans dat hij ’s nachts gestoord wordt te beperken, maar wees niet verbaasd als je moet opstaan en hem mee naar buiten moet nemen voor een badkamerpauze. En word niet boos op hem, want dan raakt het arme ding in de war.

Je hebt ook het plezier van het doorkomen van de tandjes, evenals het leren van goed en kwaad aan je pup. Hij zal overal op kauwen, en het is uw taak om zijn aandacht af te leiden, zodat hij leert dat hij op speelgoed mag kauwen, maar niet op uw bank.

Je zult hem ook goed gevoed moeten houden. Dat is belangrijk voor zijn ontwikkeling, want een gebrek aan voeding in dit stadium kan later problemen veroorzaken. Praat met uw dierenarts als u niet zeker bent van de juiste hoeveelheid.

Ten slotte zal dat kleine, schattige bolletje pluis groter worden. Als hij groeit, is hij misschien niet meer zo opgewonden als een puppy, maar hij zal speels en energiek zijn en nog steeds op je rekenen voor liefde en verzorging. Dit punt lijkt veel mensen te verbazen, en daarom geven ze hun pups op en dumpen ze in asielen.

De boodschap? Neem geen huisdier, tenzij je bereid bent de verantwoordelijkheid en het harde werk op je te nemen!

Hoeveel kost een Corgi Pitbull Mix?

zwarte hond die op de grond speelt

Hoewel ze waarschijnlijk al sinds de jaren negentig bestaan, meestal het resultaat van toevallige ontmoetingen, is dit een relatief nieuw ras. Dit maakt de prijsstelling vrij moeilijk, omdat er niet veel informatie rondzwerft om een goed beeld te krijgen van hoeveel fokkers in rekening brengen.

De eerste aanwijzingen zijn echter dat je voor deze gemengde hond tussen de $1.000 en $2.500 moet betalen.

Dat is een behoorlijk hoog prijskaartje voor een hybride! Dit kan zijn omdat hij steeds populairder wordt of zelfs omdat hij momenteel vrij zeldzaam is.

De werkelijke prijs zal afhangen van factoren zoals het geslacht van de hond (teefjes zijn meestal duurder), de stamboom van de ouders, en de locatie van de fokker.

Het is aan jou om je onderzoek te doen en de beste fokker te vinden. Ga niet alleen af op de prijs!

Sommige verkopers zijn misschien kleine fokkers, achtertuinfokkers of puppyfabrieken, die pups tegen bodemprijzen aanbieden.

Deze pups zijn waarschijnlijk ziekelijk en ondervoed en zullen u een fortuin kosten aan dierenartsrekeningen.

Echter, duur staat niet altijd gelijk aan goede kwaliteit. Als u een fokker vindt, controleer dan hun recensies en getuigenissen. Ga alleen verder als je dat graag doet, en laat je nooit onder druk zetten om te kopen. Een gerenommeerde fokker zal je nooit tot een koop dwingen.

Corgi Pitbull Mix Adoptie

schattige corgi mix adoptie met speelgoed

foto van: @tyrion_the_shortie

Adoptie is altijd een goede keuze, al was het maar om het enorme aantal honden dat wegkwijnt in asielen en reddingscentra te verminderen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat je op deze manier een heel jonge Corgi Pitbull mix pup krijgt. Dit zou meestal geen probleem zijn als je het goed vindt om een oudere hond te krijgen, maar we moeten hier op onze hoede zijn omdat het om een Pitbull gaat.

Omdat dit een kruising is die uit een asiel komt, is de kans groot dat er niet veel of niets bekend is over de ouders. Dit betekent dat de Pitbull ouder een vechthond kan zijn geweest of gedragsproblemen kan hebben gehad.

Dat wil niet zeggen dat je niet door moet gaan en het een thuis moet geven. Elke hond verdient immers de kans op een liefdevol thuis. Je moet alleen zeker weten wat je doet en bereid zijn te doen wat nodig is om eventuele problemen glad te strijken!

Deze gang van zaken wordt alleen aanbevolen voor zeer ervaren hondenbezitters.

De juiste hond voor u?

puppy pals spelen in de sneeuw

Dus, zou u de Corgi Pitbull mix in uw huis verwelkomen?

Na alle bewijzen onderzocht te hebben, is het duidelijk dat deze prachtige kruising heel wat in zijn mars heeft!

Hij is slim, speels en aanhankelijk. Hij is trouw en beschermend, en hij is goed met kinderen en dieren.

U moet uw rol spelen door hem te laten trainen en socialiseren, maar als dit gedaan is, hebt u een uitstekende familiehond die uw huis op zoveel manieren ten goede zal veranderen.

Gebruik positieve versterking bij het trainen van je Corgi Pitbull mix, want dat is de beste manier om snel resultaat te krijgen. Hij zal u zo graag willen behagen en genieten van de lof die u hem daarvoor geeft, en van de mogelijkheid van een hondensnoepje aan het eind.

Om ervoor te zorgen dat uw huisdier zo lang mogelijk bij u blijft, in ieder geval voor de gemiddelde levensduur van 12 tot 14 jaar, kunt u hem het beste kopen bij een gerenommeerde, gevestigde fokker. Geef hem geen oud voer, en laat je nooit verleiden hem tafelresten te geven, want die zijn vrijwel zeker slecht voor hem.

Menselijk voedsel zit vol met zout, suiker en allerlei nare dingen die uw hond ziek kunnen maken. Zet u in om hondenvoer van hoge kwaliteit te kopen, dat al het essentiële biedt dat hij nodig heeft om nog vele jaren fit, gezond en gelukkig te blijven.

Die halflange of korte vacht zal wat verzorging nodig hebben, dus gebruik een slickerborstel om het dode haar een of twee keer per week uit te kammen. Nu je toch bezig bent, kijk eens in die flaporen of er zich vuil of smurrie heeft opgehoopt.

Maak ze indien nodig schoon om elke kans op infectie te stoppen. Controleer zijn ogen en veeg ze af als dat nodig is, en poets de tanden goed om tandplak en tandsteen te verwijderen.

Neem je Corgi-Pit een paar keer per dag mee uit wandelen, en zorg ook voor speeltijd. Hij zal van deze leuke spelletjes houden, vooral als er een paar familieleden bij betrokken zijn.

Al met al is het moeilijk een betere gezinshond te vinden. Is hij geschikt voor u? Alleen u kunt dat beslissen.

Lees Volgende: Een gids voor een Pitbull mopshond mix ras