Corgi Pomeranian Mix — is dit de schattigste kruising ooit?

Corgi Pomeranian Mix -- is dit de schattigste kruising ooit?

Delen is geven!

Volgens velen zijn Corgi’s en Pomeranians twee van de schattigste hondenrassen die er zijn. Wie kan hun korte gestalte, de lange oren en gezwollen kont van de Corgi en de pluizigheid van de Pomeriaan weerstaan?

Maar, wat zou je denken als we je vertellen dat er een Corgi Pomeranian mix bestaat? Deze schattige kruising589+ verovert de wereld! Wat is er uiteindelijk schattiger dan een Corgi en een Pomeriaan dan de Corgipom?

Hoewel deze beide pups de kleinste hondenrassen zijn met grote persoonlijkheden, zijn ze in feite heel verschillend in zowel temperament als uiterlijk. Daarom is dit designerras nogal een verrassing, en kan het enigszins onvoorspelbaar zijn.

Als je meer wilt weten over deze schattige pups, ben je op de juiste plaats! Wij vertellen je alles wat je moet weten over de unieke Corgi Pomeriaan mix hond. Laten we beginnen!

Inhoud

toon

Corgi Gemengd met Pomeriaan

schattige corgi poms buiten staand in close-up beeld

De Cori Pomeriaan mix is een vrij modern gemengd ras. Hoewel de exacte oorsprong onbekend is, is het geen verrassing dat iemand besloot deze twee schattige rassen te combineren.

Welsh Corgis komen voort uit het kruisen van inheemse Welsh honden met de Zweedse Vallhund. Deze schattige pups werden eeuwenlang gebruikt als herdershonden, vandaar hun korte gestalte en hyperactieve persoonlijkheden.

Aan de andere kant is het ras Pomeranian ontstaan uit de Arctische Spitz hond. Dit vrij grote hondenras werd ook gebruikt voor het hoeden, maar men gebruikte hem ook voor het trekken van sleden en als waakhond. Het kreeg zijn naam van de regio Pommeren, gelegen in Polen en het westen van Duitsland.

Corgi’s zijn het favoriete hondenras van Koningin Elizabeth II, en zij had meer dan een dozijn van deze pups in Buckingham Palace. Evenzo was Koningin Victoria een grote fan van Pomeranians, en zij is degene die verantwoordelijk is voor het overbrengen van deze honden van Florence naar Groot-Brittannië en het kleiner maken ervan.

Het is geen wonder waarom iemand besloot om deze twee koninklijke rassen te nemen en ze samen te combineren, ongeacht hun verschillen.

De Designer Dog Controverse

In de afgelopen jaren, als een manier om sommige gebreken van rashonden te verminderen, zijn veel fokkers begonnen met het creëren van een kruising tussen twee of meer rassen. Deze staan bekend als designer honden of gemengde rassen.

Hoewel dit vrij onproblematisch klinkt, hebben sommige mensen sterke emoties over deze praktijk.

Veel fokkers denken dat kruisen de bloedlijn vervuilt en dat het de eigenschappen van raszuivere honden verpest.

Er zijn echter veel problemen met rashonden, omdat ze meestal het resultaat zijn van inteelt. Dit veroorzaakt veel gezondheidsproblemen.

Designerhonden daarentegen hebben veel gezondheidsvoordelen, dankzij de eigenschap die hybride kracht wordt genoemd. Omdat hun genen gemengd zijn, zijn ze minder vatbaar voor veel gezondheidsproblemen van hun ouders.

Corgi Pomeriaan Mix Uiterlijk

aanbiddelijke corgipomeriaanse hond die omhoog in close-up beeld kijkt

Zoals bij elke andere kruising, is het enigszins moeilijk te voorspellen hoe een Corgi Pomeranian mix eruit zal zien. Dit komt omdat er geen manier is om te voorspellen welke genetica de pup zal erven.

In feite komt het vaak voor dat veel honden uit hetzelfde nest er totaal verschillend uit zullen zien, zoveel dat het moeilijk te raden zal zijn dat ze tot dezelfde kruising behoren!

Corgi’s zijn middelgrote honden met korte poten die lijken op die van een teckel. Hun uiterlijk hangt enigszins af van het Corgi-ras – ja, er zijn twee rassen Corgi’s, maar daar gaan we later dieper op in.

Ze hebben een dichte, halflange dubbele vacht die in veel kleuren voorkomt. De meeste hebben een kleine bobtail, maar sommige komen zonder staart. Hun gezichten zijn vosachtig, met lange, rechtopstaande oren.

Vergelijkbaar met Corgi’s hebben Pomeranians ook vosachtige hoofden en rechtopstaande oren. Hun vacht is echter lang en glorieus, en ze hebben een franje die zich uitstrekt over hun schouders en borst. Ook zij kunnen in een enorme hoeveelheid kleuren voorkomen, waaronder rood, crème, zwart of zelfs merle.

Zoals u kunt zien, zal de Corgi Pomeranian mix zeker een vosachtig uiterlijk hebben. Het grootste verschil in deze hybride ras pups kan zitten in het vachttype.

De pups die meer van de genen van hun Corgi-ouder overnemen zullen een grovere en kortere vacht hebben, terwijl pups die beter op Pomeranians lijken zachtere, lange vachten zullen hebben.

Een ander verschil zit in hun lichaamsvorm. Terwijl Corgi’s langgerekte lichamen hebben, zijn Pomeranians eleganter gebouwd, en ze zijn niet zo lang. In feite, met hun lange vacht, zien ze er misschien een beetje rond uit.

Corgi Pomeriaan Mix Maat

poms mix corgi kijkt naar de camera staande op zandgrond

Net als de rest van zijn verschijning kan de Corgi Pomeranian mix elke grootte bereiken die zijn ouderrassen konden bereiken. Hoewel dit enigszins onvoorspelbaar is, blijven het altijd kleine hondjes.

Corgi’s worden meestal maximaal 12 centimeter groot, maar ze worden bijna twee keer zo lang! Ze wegen zelden meer dan 30 pond.

Terwijl Corgis middelgrote tot kleine honden zijn, zijn Pomeranians piepklein. Sommigen beschouwen ze zelfs als een speelgoedras! Ze worden 6 tot 7 centimeter hoog en wegen zelden meer dan 7 pond. Voor meer informatie over de grootte van de Pomeriaan, bekijk de gedetailleerde groeigrafiek van de Pomeriaan!

Dit betekent dat een Corgi Pomeriaan mix overal tussen de 6 en 12 centimeter hoog kan worden. Hoewel ze klein blijven, is dit toch een aanzienlijk verschil in grootte.

Corgi Pomeriaan Mix Verzorging

pomerans krijgt bad likken aan het water van douche

Zowel de Corgi als de Pomeriaan hebben een dikke dubbele vacht die snel verhaart. Dit betekent dat ongeacht het vachttype dat uw pup erft, er overal veel los haar zal rondvliegen.

Om dit te voorkomen moet je je Corgi Pomeriaan mix dagelijks borstelen. Dit zal helpen matten te verminderen en dode haren te verwijderen.

Tijdens de verharingsseizoenen, die meestal twee keer per jaar komen, moet u voorbereid zijn op een aantal zware verharingen. Dit is de tijd waarin honden hun vacht blazen, en overmatig verharen wordt verwacht.

Als je een Corgi Pomeranian mix krijgt, kun je verwachten dat je veel tijd kwijt bent aan het verzorgen van je hond of het opruimen van dode haren uit je tapijt.

Naast borstelen adviseren wij ook regelmatig de nagels te knippen. U moet ook minstens twee tot drie keer per week de tanden van uw pup poetsen, omdat Pomeranians gevoelig zijn voor gebitsproblemen.

Is een Corgi Pomeriaan Mix Hypoallergeen?

Omdat zowel Corgi’s als Pomeranians vaak verharen, kan de Corgi Pomeranian mix niet als hypoallergeen worden beschouwd. Hun haren komen overal en ze veroorzaken problemen voor mensen met een allergie.

Hoewel geen enkele hond echt hypoallergeen kan zijn, omdat ze allemaal huidschilfers, speeksel en urine produceren, zou je toch naar enkele andere rassen moeten kijken als je ernstige hondenallergieën hebt.

In feite kan van alle Corgi-mixen alleen de Corgi Poedel mix, in bepaalde gevallen, worden beschouwd als een hypoallergeen hybride ras.

Corgi Pomeriaan Mix Temperament

zijaanzicht van in een corgi in een close-up fotografie

Vergelijkbaar met het uiterlijk, kan het temperament van de Corgi Pomeranian mix ofwel geërfd zijn van een van de ouders, of het kan een mix van beide zijn. Gelukkig, voor mensen die graag willen weten wat ze kunnen verwachten, zijn er enkele overeenkomsten tussen een Corgi en een Pomeriaan.

Beide hondenrassen kunnen worden beschouwd als mensengenieters. Ze zien hun baasje graag gelukkig! Ze zijn trouw tot in de kern en aanhankelijk, en ze haten elke minuut die ze alleen moeten doorbrengen.

Helaas kunnen ze ook behoorlijk bezitterig zijn. Als je een Corgipom hebt, moet je eraan wennen dat je hond je behandelt als zijn eigendom. Deze pups laten niemand in je buurt komen!

Ook zijn beiden verstokte blaffers. Ze vocaliseren alles en iedereen! Of ze nu boos, angstig, blij of hongerig zijn – ze blaffen om u dat te laten weten. Hoewel dit in het begin misschien schattig klinkt, kan het u en uw buren snel irriteren.

Aan de andere kant maakt het constante geblaf ze uitstekende waakhonden! Geen indringer zal in de buurt van uw huis komen zonder dat uw Corgi of uw Pomeriaan (of een Corgi Pomeriaan gemengd ras hond!) u dat laat weten.

Niet alleen dat, maar Corgi’s zijn intelligente, vriendelijke, beschermende en zeer actieve honden. Ze hebben vrij veel uithoudingsvermogen, en het duurt heel lang voordat ze hun hoge energieniveau hebben uitgeput.

Als je Corgi Pomeriaan mix het uithoudingsvermogen krijgt van zijn Corgi ouders, verwacht dan dat je het grootste deel van je dag bezig bent met het vinden van een nieuw spelletje voor ze, om ervoor te zorgen dat ze moe genoeg worden om in slaap te vallen.

Hoewel Pomeranians niet van die hoge energieniveaus hebben, zijn het grote honden gevangen in het lichaam van een kleine hond. Ze hebben een enorme geest, en ze zijn veel moediger dan de meeste andere honden, waaronder zelfs Pitbulls en Bulldogs!

Houd in gedachten dat beide hondenrassen agressief kunnen zijn tegenover vreemden, en dat geldt zowel voor honden als voor mensen. Daarom is vroege socialisatie de sleutel tot een goed opgevoede pup.

Corgi Pomeriaan Mix Training en Socialisatie

corgi mix ras terugblik

Ongeacht hun kleine formaat moeten Corgi Pomeranian mix honden nog steeds van jongs af aan worden getraind. Ook een goede socialisatie is de sleutel om hen te leren hoe zich te gedragen rond andere huisdieren en mensen.

Beide ouderrassen zijn zeer bezitterig en op hun hoede voor vreemden. Het is belangrijk om ze kennis te laten maken met een breed scala aan mensen en dieren, en ze van pup af aan in contact te brengen met positieve situaties.

Anders kun je problemen krijgen om ze mee te nemen naar hondenparken of om je vrienden mee naar huis te nemen.

Als het gaat om training, als je Corgi Pomeranian mix meer lijkt op zijn Corgi ouder, prijs jezelf dan gelukkig! Corgi’s doen hun baasjes graag een plezier, en ze zijn uiterst intelligent.

Hoewel Corgi’s erg koppig kunnen zijn, reageren ze goed op commando’s, vooral als je strengheid combineert met positieve bekrachtiging. Ze zullen alles doen wat je wilt voor traktaties!

Anderzijds zijn Pomeranians net zo koppig, maar niet zo bereid om te leren. Ze zijn misschien niet zo reactief, hoewel ze even gemotiveerd zijn door traktaties.

De Corgi Pomeriaan mix zal een vrij kleine hond zijn, ongeacht hun uiterlijk. Dit betekent dat ze een kleine blaas hebben en vaak naar buiten moeten.

Helaas kan dit de potjestraining enigszins uitdagend maken – maar niet onmogelijk zolang je jezelf hebt gewapend met geduld.

Corgi Pomeriaan Mix Behoefte aan beweging

corgipomeriaan kijkt naar camera terwijl hij buiten staat

Afhankelijk van zijn genetica en persoonlijkheid zal de bewegingsbehoefte van uw Corgi Pomeranian mix variëren. De kans is echter groot dat hij een matig energieniveau heeft, wat betekent dat er wat speeltijd nodig is.

Toch, omdat dit kleine honden zijn, zullen lange wandelingen meestal meer dan genoeg zijn om ze uit te putten. Ze zullen niet geschikt zijn om heel hard te lopen; tenminste niet voor een lange periode. In feite was een van de redenen achter het ontstaan van deze kruising het verlagen van het hoge energieniveau van de Corgi.

Het zou verstandig zijn een manier te vinden om deze pups ervan te weerhouden op meubels te springen. Ze hebben tere gewrichten en botten, dus ze zouden zich kunnen bezeren tijdens zulke daden.

Ook moet u een manier vinden om uw Corgipom mentaal gestimuleerd te houden. Dit zal voorkomen dat ze zich gaan vervelen en allerlei ongewenst gedrag ontwikkelen, waaronder blaffen en destructieve handelingen.

Dit zijn intelligente honden die voortdurend bezig moeten zijn. Gezien het feit dat beide ouderdieren oorspronkelijk herdershonden waren, hoeft dit niet te verbazen.

Corgi Pomeriaan Mix Gezondheidsproblemen

verdrietige corgi mix hond gezondheid gecontroleerd door de eigenaar

Zoals we al eerder hebben vermeld, hebben alle kruisingen voordelen die voortkomen uit hybride kracht. Maar, ondanks dit, kunnen Corgi Pomeranian mix honden nog steeds onderhevig zijn aan enkele zeer ernstige gezondheidsproblemen.

Om er zeker van te zijn dat je een gezonde pup hebt, moet je altijd overwegen om bij een gerenommeerde fokker te kopen die alle noodzakelijke genetische tests op hun hondjes uitvoert.

Over het algemeen hebben alle kruisingen nog steeds een kans om een van de ziekten te krijgen waar hun ouders vatbaar voor zijn – hoewel, tenzij beide ouderrassen vatbaar zijn voor dezelfde problemen, deze kansen klein zijn.

Corgi’s kunnen door hun lange rug en korte poten bepaalde botproblemen ontwikkelen. Bijna alle veel voorkomende problemen worden veroorzaakt door chondrodysplasie; een genetische aandoening die verband houdt met dwerggroei. In feite hebben Corgi’s hun naam te danken aan het Welshe woord voor ‘dwerghond‘.

Hierdoor lopen Corgi’s het risico op verschillende conformatieproblemen, zoals:

– Tussenwervelschijf hernia

– Elleboogdysplasie

– Heupdysplasie

– Degeneratieve myelopathie

– Patellaire luxatie

Ze zijn ook vatbaar voor verschillende hartproblemen, oogproblemen zoals progressieve netvliesatrofie en staar, de ziekte van von Willebrand, en kanker.

Anderzijds zijn Pomeranians gevoelig voor verschillende neurologische aandoeningen. Hieronder vallen syringomyelia en hydrocephalus, die beide het ruggenmerg en de hersenen aantasten. Deze problemen worden veroorzaakt door de vorm van hun schedel.

Pomeranians zijn ook vatbaar voor:

– Oogproblemen

– Patellaire luxatie

– Oorinfecties

– Huidaandoeningen

– Tandheelkundige problemen

Wat is de gemiddelde levensduur van een Pomeriaan?

bleu de beste de corgi pomerans mix poseren in het huis

foto van @bleu_the_bestie

Pomeranians zijn een vrij langlevend hondenras. Dit is vrij normaal voor kleine honden waarvan bekend is dat ze veel langer leven dan grotere hoektanden.

De gemiddelde levensduur van een Pomeriaan ligt ergens tussen 12 en 16 jaar, afhankelijk van de genetica van de pup en de algehele gezondheid en leefomstandigheden.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Corgi?

Corgi’s hebben ook een vrij lange levensduur – hoewel ze aanzienlijk korter leven dan Pomeranians.

In feite leven de meeste Welsh Corgis tot 13 jaar, wat meer is dan veel andere hondenrassen kunnen.

Pomeriaan Corgi Mix Levensduur

Als we kijken naar de levensduur van beide ouderrassen, kunnen we concluderen dat de gemiddelde levensduur van een Pomeriaan Corgi mix tussen de 12 en 16 jaar is.

Natuurlijk zijn veel dingen van invloed op de levensverwachting van een hond, niet alleen genetica. Als u uw pup hoogwaardig hondenvoer geeft en ervoor zorgt dat hij voldoende speeltijd heeft, kunt u verwachten dat hij een lang en gelukkig leven leidt.

Corgi Pomeriaan Mix Puppy

corgi-pomerans mix pup staand bij een waterlichaam

van @dookiethecorgerian

Om een Corgi Pomeranian mix pup te krijgen, paren fokkers een raszuivere Pomeranian met een raszuivere Corgi teef.

Dit wordt gedaan omdat een Corgi een grotere hond is dan een Pomeriaan, en een vrouwelijke Pom het moeilijk zou hebben om een pup ter grootte van een Corgi ter wereld te brengen.

Natuurlijk kun je een Corgipom krijgen door twee Corgi Pomeranian mix honden te fokken, maar dit is zelden het geval.

Corgipoms zijn een zeldzame kruising. Niet te vergeten dat het voorspellen van het uiterlijk van de tweede generatie designer honden nogal lastig kan zijn.

Er zijn enkele verschillen of je een Cardigan Welsh Corgi of een Pembroke Welsh Corgi gebruikt om deze mix te maken. We zullen het uitleggen.

Cardigan Welsh Corgi Pomeriaan Mix

Cardigan Welsh Corgis zijn iets groter dan Pembrokes, maar dit is slechts een centimeter of twee. Ze hebben zelden een korte vacht, maar hun vacht is van gemiddelde lengte.

Cardigans zijn er ook in verschillende vachtkleuren. Dit omvat sable, brindle, tricolor, merle, en andere exotische patronen. Daarom kunnen Cardigan Welsh Corgi Pomeranian mix honden echt in alle kleuren komen.

Waarschijnlijk het grootste verschil tussen de Pembrokes en de Cardigans is dat Cardigans hun staart intact hebben. Dit betekent dat deze Corgipoms kunnen komen met een lange, pluizige staart.

Omdat Cardigan Welsh Corgis echter niet zo schattig worden gevonden als Pembrokes, worden ze bijna nooit gekruist met een Pomeriaan.

Pembroke Welsh Corgi Pomeriaan Mix

Als mensen aan Corgi’s denken, is het eerste beeld dat hen te binnen schiet de Pembroke Welsh Corgi. Dit zijn de schattige hondjes met pluizige kontjes die je overal op het internet ziet!

Pembrokes worden door velen beschouwd als de beste honden om te kruisen met een Pomeriaan vanwege hun vosachtige uiterlijk en het ontbreken van een staart.

Ze komen niet in zoveel kleuren voor als Cardigan Welsh Corgis. In feite erkent de AKC alleen Corgi’s in rood, sable, fawn, en black and tan of driekleurig. Dit betekent dat er minder kleuropties zijn bij het uitzoeken van uw Corgipom.

Volwassen Corgi Pomeriaan Mix

corgi mix liggend in huis bij de ramen

Een volwassen Corgipom kan nog steeds voor een puppy worden aangezien, omdat dit een zeer klein ras is. Zeker, sommige Corgi Pomeranian mixen kunnen de grootte van een Corgi hebben, maar ze zullen meestal minstens een beetje kleiner zijn. Sommige zijn zo klein als een Yorkie!

Dit mix ras zal er meestal uitzien als een pluizige Corgi pup, dankzij zijn grootte en de lange vacht van de Pomeriaan. Natuurlijk hangt dit af van de individuele hond, maar bijna niemand zou ooit kunnen raden dat uw hond een volwassen hond is.

Corgi Pomeriaan Mix Te Koop

gras dat een corgi gemengde hond probeert te dekken

Als je op zoek bent naar een Corgi Pomeranian mix te koop, heb je waarschijnlijk veel plaatsen gezien waar je deze honden kunt kopen.

In het algemeen zouden we altijd aanraden om bij een gerenommeerde fokker te kopen. Deze mensen zijn professionals die weten hoe ze honden moeten fokken. Ze zorgen zowel voor hun nesten als voor de ouderdieren, dus de pups zullen altijd komen met tenminste een stukje socialisatie voltooid.

Niet alleen dat, maar gerenommeerde fokkers voeren alle nodige genetische testen uit. Dit betekent dat de kans op een pup met een gezondheidsgebrek minimaal is.

Zeker, niemand kan garanderen dat uw pup nooit ziek zal worden, omdat de gezondheid van veel factoren afhangt. U moet er echter altijd naar streven om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Een andere optie is om bij achtertuinfokkers te kopen. Ondanks wat hun naam doet vermoeden, fokken zij meestal geen honden in hun achtertuin. Dit zijn meestal mensen die per ongeluk een nestje hebben gekregen, en die ze nu proberen te verkopen.

Hoewel deze mensen het waarschijnlijk goed bedoelen, hebben ze niet de nodige kennis om honden te fokken. Er zijn veel dingen die ze verkeerd kunnen doen, zodat je kunt eindigen met een pup die niet goed gesocialiseerd is – of nog erger, een pup met bepaalde gezondheidsproblemen waar je niet van op de hoogte bent.

Je kunt ook Corgipoms kopen bij Puppy Mills of dierenwinkels, maar dit is waarschijnlijk het slechtste wat je kunt doen als je een gezonde pup wilt hebben. Deze plaatsen geven alleen om het produceren van een zo groot mogelijk aantal pups, en niet om het welzijn van de nesten of de ouderhonden.

Je zou ook kunnen overwegen om te adopteren. Hoewel er enkele risico’s verbonden zijn aan adoptie, zoals de onbekende gezondheidsgeschiedenis van deze honden en het feit dat veel van deze honden gedragsproblemen hebben als gevolg van eerder misbruik, beschouwen velen dit als de beste optie vanuit ethisch oogpunt. Niet te vergeten dat het heel betaalbaar is!

Corgi Pomeriaan Mix Prijs

pomerans mix hond lachen terwijl liggend op groen gras

Aangezien dit een vrij nieuw gemengd ras is, kan het een uitdaging zijn om de gemiddelde prijs van Corgipom pups te berekenen.

Het is algemeen bekend dat raszuivere honden veel duurder zijn dan mormels. Dit is echter niet het geval met opzettelijke kruisingen, zoals een Corgi Pomeranian mix.

In feite kunnen deze designer honden uiteindelijk het dubbele kosten van hun raszuivere ouders!

Om te begrijpen hoeveel uw Corgipom zou kunnen kosten, is hier een kort overzicht van de prijs van zijn ouders.

Hoeveel kosten Corgi’s?

Corgi’s zijn een van de meest populaire hondenrassen die er zijn. Dit maakt ze ook een van de duurdere rassen. Een Corgi puppy kost meestal tussen de $1.000 en $2.000, maar sommige kosten zelfs meer!

Er is eigenlijk geen echte reden achter zo’n hoge prijs anders dan de populariteit van het ras. Ze zijn vrij gemakkelijk te fokken, en nu het couperen van de staart in steeds meer landen verboden wordt, is er een kostenpost minder voor de fokkers.

Waar vraag is, zijn echter ook hoge prijzen, dus verwacht dat uw Corgi’s behoorlijk duur zullen zijn.

Hoeveel kosten Pomeranians?

Net als Corgi’s zijn ook Pomeranians een duur ras. Ze worden gestereotypeerd als portemonneehonden voor rijke mensen. Dit is de belangrijkste reden voor hun hoge prijs.

Pomeranians kosten meestal tussen de $1.000 en $3.000, hoewel het niet zeldzaam is om een puppy te vinden die tot $6.000 kost! Dit is vooral het geval als uw Pomeriaan een zeldzame of gewilde kleur heeft, zoals zwart.

Naast de mix met de Corgi, zijn er ook veel andere Pomeranian mixen die we je aanraden te bekijken. Gemengde honden kunnen goedkoper zijn dan raszuivere honden, en wij denken dat alle Pomeriaan mixen het bewonderen waard zijn!

Is een Corgi Pomeriaan Mix een goed gezinshuisdier?

bovenaanzicht van familie geniet liggend in picknickmat met een corgi mix hond

Gezien hoe schattig Corgipoms zijn, willen veel mensen ze houden als familie honden. Maar, zijn ze daarvoor wel een goede keuze?

De waarheid is, dat dit afhangt van de individuele hond evenals het type gezin. In het algemeen, ondanks dat beide ouderrassen slim, levendig en vriendelijk zijn, zijn ze geen goede keuze voor zeer kleine kinderen.

De Corgi hond heeft sterke kudde-instincten, wat een probleem kan zijn voor kinderen. Hierdoor dut hij aan de enkels van kinderen, vooral als de kinderen rondrennen. Dit doet hen denken aan vee op het veld, en ze voelen de behoefte om ze te hoeden.

Aan de andere kant kan de Pomeriaan nogal pittig zijn, vooral als iemand hem niet goed behandelt. Niet te vergeten dat hun kleine formaat betekent dat kinderen hen gemakkelijk onbedoeld kunnen verwonden tijdens het spelen.

Ook kan de Corgi Pomeranian mix lijden aan een aantal gezondheidsproblemen – met name problemen met de bevleesdheid. Dit kan zijn levensduur verkorten, wat jonge kinderen kan traumatiseren die niet voorbereid zijn om afscheid te nemen van hun beste vriend.

Over het geheel genomen zal een Corgi Pomeriaan mix hond het het beste doen in een huishouden waar altijd iemand in huis is. Niet alleen zal dit hen helpen om geen verlatingsangst te krijgen, maar ook zal er altijd iemand zijn om hen te verzorgen.

Is een Corgi een goede hond voor het creëren van gemengde rassen?

welsh corgi pembroke hond liggend in de grond

Veel gemengde rassen zijn gecreëerd om de gebreken van raszuivere honden te verwijderen. Door twee hondenrassen met verschillende gezondheidsproblemen te combineren kun je een gezonde pup krijgen zonder veel genetische problemen.

Poedelmixen zijn vooral beroemd omdat ze fokkers helpen hypoallergene honden te creëren die nog steeds enkele eigenschappen van hun niet-poedelouder hebben. Wil je een hypoallergene Australian Shepherd? Meng hem met een Poedel!

Corgi mixen zijn gemaakt met maar één doel: Schattige en schattige honden maken! Zeker, deze pups zullen ook gezonder zijn dan hun ouderrassen, maar de belangrijkste eigenschap is de extra schattigheid die ze zullen hebben.

Dus, als je de schattigheidsfactor wilt toevoegen aan een bestaand ras, dan is het beste wat je kunt doen wat Corgi-genen toevoegen aan de mix!

Sommige fokkers willen meer genen aan de mix toevoegen, zodat ze een nog schattigere kruising kunnen creëren. Hier zijn twee van de meest populaire:

Chihuahua Corgi Pomeriaan Mix

chihuahua corgi pomerans mix hond met top wandelen in het veld

Als u van het uiterlijk van Corgipoms houdt, maar er zeker van wilt zijn dat het kleine honden zijn, dan moet u kijken naar de drievoudige kruising met een Chihuahua! Hondenliefhebbers zijn gek geworden op deze designer honden!

Een Chihuahua Corgi Pomeranian mix zal hoogstwaarschijnlijk een speelgoedformaat hond zijn, omdat zowel de Chihuahua als de Pomeranian kleine hondjes zijn. Als je een vrouwelijke langharige Chihuahua hebt gebruikt, kun je verwachten dat de pups een lange tot middellange vacht hebben, omdat alle ouders een lange vacht hebben.

Het grootste nadeel van deze kruising zou zijn temperament kunnen zijn. Chihuahua’s staan niet bekend als de vriendelijkste honden. In feite hebben ze een nog slechter temperament dan Pomeranians, en ze kunnen behoorlijk agressief zijn tegen vreemden!

Hoewel kleine hondjes schattig zijn, vooral als ze boos zijn en blaffen, kan hun beet behoorlijk gevaarlijk zijn. Als je besluit een Chihuahua Corgi Pomeranian mix te kopen, zorg er dan voor dat je je huiswerk doet en hem goed traint. Anders kan je schattige hond een lastpost worden.

Husky Corgi Pomeriaan Mix

Heb je al gehoord van Pomskies? Deze online-bekende honden zijn het resultaat van een ‘meme’ die op hol sloeg! Ze werden uitgeroepen tot een van de schattigste hondenrassen (of liever gezegd, kruisingen) die er zijn, schattiger dan dat kan bijna niet.

Tenzij je natuurlijk een pluizige Pomeriaan aan de mix toevoegt. Een Husky Corgi Pomeranian mix zal er waarschijnlijk uitzien als een Pomsky – maar dan met een nog langere, zachtere vacht! Je zou kunnen denken dat het speelgoed is dat tot leven is gewekt.

De Husky wordt niet alleen toegevoegd voor de schattigheidseigenschap – hoewel het wel een verschil maakt. Husky’s zijn vrij rustige honden die niet zo vaak blaffen. Dit kan Corgipoms helpen met hun vocalisatie, want het geeft je een grotere kans op een wat stillere hond.

Hoewel het misschien schattig is om naar een kleine Corgipom te kijken die blaft, kan deze gewoonte behoorlijk vervelend zijn, vooral als je in een appartement woont. Omdat het een Husky mix is, kunnen deze hybride honden uiteindelijk wat stiller zijn dan een gewone Husky Corgi Pomeranian mix.

Is een Corgi Pomeranian Mix een goede gezelschapshond?

corgi mix wandelen in het bos met een vrouwelijke eigenaar

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een Corgi Pomeranian mix krijgen is vanwege hoe loyaal deze schattige honden zijn.

Beide ouderrassen zijn uiterst beminnelijk en aanhankelijk met hun eigenaren. Hoewel ze misschien niet zo vriendelijk zijn tegen vreemden, houden ze met heel hun hart van hun baasje, en dat laten ze je weten ook.

De charmante en lieve persoonlijkheid van de Corgi, gecombineerd met hun schattigheid, maakt dat ze zich onderscheiden van de massa. In feite zul je waarschijnlijk het middelpunt van de belangstelling zijn, waar je ze ook mee naartoe neemt!

Het belangrijkste bij de aanschaf van deze schattige kruising is dat u uw pooch op tijd socialiseert. Deze pups kunnen een probleem hebben met mensen en dieren die ze niet kennen, en een goede socialisatie kan je daarbij helpen.

Verder zijn dit vrij gezonde honden die heel lang bij u zullen blijven. En ja, – ze kunnen zeker worden beschouwd als een van de schattigste hondenrassen die er zijn!

Lees Volgende: Pomerans Voedingsschema: Hoeveel voedsel heeft dit schatje nodig?

Corgi Pomeranian Mix -- Is dit de leukste kruising ooit?

Corgi Pomeranian Mix -- is dit de schattigste kruising ooit?