Cream French Bulldog: De zeldzame Frenchie die iedereen wil

Cream French Bulldog: The Rare Frenchie That Everyone Wants

Delen is geven!

Het is geen geheim dat de Franse Bulldog populairder is dan ooit, ook al bestaat hij al sinds de jaren 1800. De Frenchie staat op de tweede plaats in de lijst van 202 meest populaire hondenrassen van de American Kennel Club, waaruit blijkt hoezeer dit ras wordt aanbeden!

Hun toegenomen populariteit komt deels doordat beroemdheden als Lady Gaga, Reese Witherspoon, Hugh Jackman ze bezitten. Fans zien dit en moeten er zelf ook een hebben.

Ook passen deze kleine hondjes goed bij onze moderne levensstijl, vooral bij het wonen in een appartement of in de stad. Ze zijn compact, draagbaar en hebben niet veel verzorging nodig. Bovendien blaffen ze niet overmatig, zijn ze speels en aanhankelijk, en passen ze zich snel aan veranderingen aan. Voor degenen die ze kennen, zijn ze de perfecte hond!

Hoewel ze in verschillende kleuren voorkomen, zijn de meeste Frenchies gestroomd, jarenlang de meest gewilde kleur. Mode en trends veranderen echter, en hondenliefhebbers zijn op zoek naar enkele van de meer ongebruikelijke kleuren, waaronder de Cream French Bulldog.

Als u meer wilt weten over deze zeldzame kleine schat, lees dan verder!

Inhoud

toon

Wat is een crème Franse Bulldog?

aanbiddelijke crème Franse Bulldog

Foto van: @pepsi_en_maxi_pawfashionista

Je zou kunnen zeggen dat het een lichte crème kleur is, ergens tussen wit en fawn in. Sommige fokkers noemen het eggshell. Deze kleur wordt geproduceerd door een recessieve verdunningsgen dat de vacht lichter maakt.

Echt Cream Frenchies hebben een effen crèmekleurige vacht zonder enige aftekening. Sommige kunnen een zwart masker hebben, hoewel het gemakkelijk is om fawnkleurige Frenchies te verwarren met de crèmekleurige versie, omdat ze dit kenmerk meestal vertonen.

Crème Frenchies hebben ook zwarte neuzen, oogranden, pootkussentjes en lippen. Hun ogen moeten donkerbruin zijn, bijna zwart, zonder wit dat zichtbaar is als de hond naar voren kijkt.

Bij sommige rassen worden honden met een crème of witte vacht vaak vermeld als niet-standaard, wat ertoe heeft geleid dat mensen Cream Frenchies vermijden omdat ze zich zorgen maken over mogelijke gezondheidsproblemen (waarover later meer). Ze maken zich ook zorgen dat hun hond wordt verbannen van shows of bestraft omdat hij buiten de rasstandaard valt.

Het goede nieuws is dat de AKC crème opneemt in de vachtkleuren voor de Franse Bulldog. Hier is de volledige lijst:

– Gestroomd

– Gestroomd en wit

Cream

– Fawn

– Fawn en wit

– Gestroomd, gestroomd en wit

– Wit

– Wit en gestroomd

– Wit en reebruin

Ze kunnen ook elk van deze markeringen vertonen:

– Aangevinkt

– Wit

– Zwart masker

– Zwart

– Piebald (of bonte)

– Brindle

Dus, als u een Cream French Bulldog zoekt, kunt u zich ontspannen, want hij staat op de lijst! Natuurlijk zal dit degenen die niet van plan zijn hun hond in shows in te schrijven niet verontrusten.

Toch is het verstandig om voorzichtig te zijn met specifieke kleuren, omdat ze de gezondheid van de hond kunnen beïnvloeden. Er wordt ook aangenomen dat de vachtkleur het temperament kan beïnvloeden, hoewel sommige deskundigen dit betwisten.

Crème Franse Bulldog Puppy

crème kleur van franse bulldog puppy

Dit zijn gewoon de liefste kleine dingen!

Ze hebben eerst blauwe ogen (zie hieronder voor meer details). Hun neuzen en voetzolen worden donkerder en worden effen zwart, meestal binnen 24 uur. Hun gladde, glanzende vacht is effen crème, maar deze kleur kan lichter worden naarmate de pup zich ontwikkelt.

Franse Bulldogs hebben een lange geschiedenis van ernstige gezondheidsproblemen, dus ze hebben extra zorg en aandacht nodig.

Tips over verzorging en verzorging:

Regelmatig baden – Huidinfecties en allergieën zijn een echt probleem, vooral voor Cream French Bulldogs, dus het is goed om hun huid schoon en gehydrateerd te houden. Gebruik geen mensenshampoo, zelfs geen babyshampoo, want de pH-balans is verkeerd. U kunt unieke huidverzorgingsproducten voor honden kopen om het risico op allergieën en infecties te verminderen.

Vergeet niet de staartzak – Frenchies hebben een korte, stompe staart, waaronder je een inkeping kunt vinden. Rimpels veroorzaken deze inkeping in de huid, waarin mogelijk vuil en uitwerpselen worden opgesloten. Het is een goed idee om dit gebied voorzichtig schoon te vegen nadat de hond op het potje is geweest.

Regelmatige maaltijden – Geef je pup drie keer per dag kleine maaltijden om ervoor te zorgen dat hij zich goed ontwikkelt en om zijn energieniveau op peil te houden. Het voorkomt ook dat hij zijn eten in één keer opeet, wat het risico op spijsverteringsproblemen vermindert. Het geplette gezicht van de Frenchie zorgt er ook voor dat hij samen met het voedsel lucht inslikt, waardoor de maag opzwelt en hij gas krijgt. Regelmatiger verstrekte kleinere maaltijden kunnen dit verhelpen.

Verzorging – Begin zo vroeg mogelijk met de vachtverzorging, want dat helpt hen eraan te wennen. Dit omvat borstelen, nagels knippen, tanden poetsen en ongeveer één keer per week de oren van de hond schoonmaken.

In het algemeen zijn deze schattige kleine hondjes niet erg onderhoudsgevoelig, maar ze hebben wel een beetje extra zorg nodig en verdienen die ook, ter compensatie van sommige van de problemen waarmee ze geconfronteerd worden.

Het is tenslotte het minste wat we voor ze kunnen doen!

Cream Franse Bulldog Prijs

fawn french bulldog puppy

U moet verwachten te betalen tussen $1,600 en $3,500 voor uw Cream French Bulldog. Voor topkwaliteit foklijnen, kijk je naar tussen de 5.000 tot 10.000 dollar.

Het is niet gemakkelijk om exacte prijzen voor een bepaald ras te vinden, omdat deze door verschillende factoren worden beïnvloed.

Bijvoorbeeld, gerenommeerde fokkers met uitstekende bloedlijnen zullen hogere prijzen vragen omdat hun fokprogramma meer kosten met zich meebrengt. De prijs wordt ook beïnvloed door de locatie, de vraag, en het geslacht of de kleur van uw hond.

Wat dat laatste betreft, ethische hondenfokkers spelen over het algemeen niet in op het feit dat sommige kleuren zeldzaam zijn. Toch kunnen ze de prijs iets verhogen om de kosten van het fokken te dekken. Een ding dat goede fokkers nooit doen is specifiek fokken om een bepaalde kleur te krijgen.

De populariteit van de Frenchie beïnvloedt ook zijn prijs. Hoe groter de vraag, hoe meer fokkers zullen vragen – zo werken de zaken nu eenmaal!

Voordat u uw Franse Bulldog pup koopt

Wees echter altijd voorzichtig bij het kopen van een hond. Te veel gewetenloze mensen zijn bereid om uw geld aan te nemen, wat slecht is voor uw bankrekening, maar nog slechter voor de honden. Hoewel duizenden online oplichtingen betrekking hebben op valse websites en advertenties voor niet-bestaande pups, worden veel echte pups die online te koop zijn, geproduceerd in puppyfabrieken.

Er zijn ongeveer 10.000 puppy mills in de VS, waar honden onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden. Ze worden niet verzorgd, ervaren nooit liefde of genegenheid, en leven in smerige kennels tot ze niet meer bruikbaar zijn. De meeste puppy mill pups zijn ziekelijk, slecht gefokt, en kosten je een pak geld aan dierenartsrekeningen.

Hoewel je misschien denkt dat gerenommeerde fokkers te veel rekenen, is fokken een dure aangelegenheid als het goed wordt gedaan. Als u bij een gerenommeerde fokker koopt, weet u dat de ouders en de pups goed behandeld zijn en getest zijn op veel voorkomende gezondheidsaandoeningen. Uw hond heeft een uitstekende kans om gezond te zijn en een lang en gelukkig leven te leiden.

Blauwe Crème Franse Bulldog

Blauwe Frenchies zie je niet in de AKC standaard vachtkleuren die we eerder opgesomd hebben!

Het is een fantastische kleur, meer leigrijs dan blauw, maar niettemin zeer aantrekkelijk.

Hoewel gestroomd de meest voorkomende kleur is, lijken zeldzame kleuren (zoals blauw) steeds populairder te worden. Hoewel ze mooi zijn om te zien, is dit niet noodzakelijkerwijs een goede zaak.

Het gemuteerde gen dat de vacht van de Blauwe Franse Bulldog creëert is recessief, wat betekent dat de pup van elke ouder een kopie moet erven om deze kleur een kans te geven. Veel fokkers zijn tegen het gebruik van honden die dit gen dragen in hun fokprogramma’s, omdat ze verondersteld worden het risico op bepaalde ziekten en gezondheidsproblemen te verhogen.

Crème Franse Bulldog met blauwe ogen

Schattige Franse bulldog puppy's in groene tuin

Alle pups beginnen met blauwe ogen, en de Frenchie is niet anders. In de meeste gevallen veranderen ze na enkele weken van kleur en worden ze meestal bruin, hoewel groen en amber bij sommige rassen voorkomen.

Na ongeveer tien weken zullen de prachtige blauwe ogen van de Frenchie waarschijnlijk veranderen in bruin. Het is een langzaam proces, maar spoedig zal er geen spoor meer zijn van het blauw waarmee hij werd geboren. Toch blijven de ogen van sommige Franse Buldoggen hun hele leven lang blauw, en die zijn prachtig.

Je vindt deze echter alleen geassocieerd met specifieke vachtkleuren, zoals merle, blauw, lila en isabella.

Zoals u misschien merkt, is geen van deze kleuren opgenomen in de AKC rasstandaard!

Helaas zijn blauwe ogen ook niet toegestaan, waarschijnlijk om het risico van verdere gezondheidsproblemen te verminderen.

Chocolate Cream Franse Bulldog

chocolate french bulldog

Foto van: @mario.the.frenchie

Hoewel het eerste deel klinkt als een soort snoepgoed, is het een prachtige en zeldzame Frenchie vachtkleur!

Verderop kun je meer lezen over zeldzame kleuren, en de chocolate cream versie is daar opgenomen.

Crème Frenchies zijn sowieso vrij zeldzaam, maar om een chocolade en crème hond te krijgen is wel wat nodig. Een pup moet twee kopieën erven van het gen dat zwart tot bruin verdunt om chocolade te zijn. In de hondenkleur genetica, zal de hond worden geregistreerd als b/b, verwijzend naar een recessief allel doorgegeven aan de pup door beide ouders.

De E-locus zorgt voor de crème kleur, dus als beide ouders dit doorgeven aan de pup, zal deze e/e zijn en een lichte crème vacht hebben. Vreemd genoeg is de E-locus dominant over alle andere kleuren! Elke hond die twee kopieën van dit gen bezit zal volledig crème zijn, ongeacht welke andere kleuren aanwezig zijn.

Lila Creme Franse Bulldog

isabella french bulldog

Lila Franse Bulldoggen zijn adembenemend, met een zilverblauw uiterlijk. Voor het ongetrainde oog lijken ze veel op de blauwe versie. Maar naast elkaar gezien is het verschil duidelijk.

Deze fantastische kleur, veroorzaakt door een recessief gen, verdunt zowel de chocolade (lever) als de blauwe vacht en wordt ook wel aangeduid als isabella.

Nog een stap verder gaande, zullen Lilac Frenchies met het verdunningsgen veel lichter lijken, meestal met blauwe ogen. Deze honden staan bekend als Lilac Cream French Bulldogs.

Crème bonte Franse Bulldog

bonte Franse Bulldog rust comfortabel op een bed

Hier is nog een naam die klinkt als een toetje!

Zoals we al eerder in de AKC rasstandaarden vermeldden, is een bonte hond hetzelfde als een bonte. Voor Frenchies wordt vooral de term pied gebruikt.

Ten eerste, wat is een Bonte Franse Bulldog?

Het zal je waarschijnlijk zijn opgevallen dat dit woord is opgenomen in het gedeelte van de rasstandaard over de aftekeningen, en niet bij de kleuren. Dat komt omdat bonte honden meestal 50/50 wit en een andere kleur hebben.

Je kunt dus een witte hond hebben met zwarte vlekken op het lichaam, inclusief het hoofd en de nek. Deze zwart-witte honden zijn gewild, mogelijk op de tweede plaats na gestroomd.

A Cream Pied Frenchie heeft geen zwart of wit op zijn vacht. In plaats daarvan heeft de crème basis lichte fawn vlekken. Zoals veel van de andere kleuren hier, is hij vrij zeldzaam!

Hebben crème Franse Bulldoggen gezondheidsproblemen?

crème Franse Bulldog rustend

Alle hondenrassen lijden aan gezondheidsproblemen, hoewel sommige erger zijn dan andere.

Franse Bulldoggen zijn vatbaarder voor bepaalde gezondheidsproblemen vanwege hun grootte en vorm.

Hier is een lijst van de meest voorkomende:

– Ademhalingsproblemen – Franse Bulldogs van elke kleur zijn brachycefaal, wat betekent dat ze een korte snuit en een plat gezicht hebben. Omdat honden van nature een lange snuit hebben, veroorzaakt dit kenmerk – een gevolg van selectief fokken – aanzienlijke gezondheidsproblemen. De luchtwegen worden in de schedel gepropt, wat ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt die kunnen leiden tot flauwvallen, instorting en dood.

– Gebitsproblemen – Door hun korte snuit worden de tanden van de Frenchie in de mond gepropt, en sommige moeten misschien geëxtraheerd worden om meer ruimte te maken. Het is een pijnlijke aandoening die kan leiden tot andere complicaties, zoals infecties en zweren.

– Oogaandoeningen – De misvormde schedel en het platte gezicht van de Frenchie kunnen leiden tot ernstige oogproblemen, omdat de oogkassen te ondiep zijn. brachycephalic ocular syndrome). Hierdoor puilen de ogen uit, waardoor ze vatbaar zijn voor verwondingen door stoten en schrammen. Ze kunnen zelfs uit de oogkas komen als de hond zijn kop stoot. Zweren ontstaan ook wanneer het oog uitdroogt omdat het ooglid niet volledig sluit.

– Heupdysplasie – De meeste rassen lijden aan dit pijnlijke probleem, vooral grote rassen. De Franse Bulldog is gevoelig voor heupdysplasie door tientallen jaren doelbewust fokken. Het probleem wordt veroorzaakt door een misvormd heupgewricht waardoor de botten tegen elkaar schuren, waardoor bewegen moeilijk en ongemakkelijk wordt. In ernstige gevallen is vaak een operatie nodig.

– Hartproblemen – Hartruisen komen vrij vaak voor bij jonge pups, en hartaandoeningen treffen vaak oudere honden, vooral diegenen die zwaarlijvig zijn, een slecht dieet hebben, of niet genoeg beweging krijgen.

– Zwevende knieschijf – A luxerende patella kan ongemak veroorzaken als de knieschijf van zijn plaats glijdt. De knieschijf zit meestal in een groef in het bot. Als hij van zijn plaats glijdt, kan de hond zijn knie niet volledig strekken.

– Moeilijkheden bij de geboorte – Zoals alle Bulldog rassen heeft de Frenchie een groot hoofd en brede schouders, waardoor het voor teefjes bijna onmogelijk is om op natuurlijke wijze te bevallen. Het gevaar dat de pups vast komen te zitten in het geboortekanaal is een te groot risico, dus worden de meeste Franse Bulldoggen geboren door middel van een keizersnede. Hoewel veiliger, is deze methode niet zonder risico’s.

– Huidinfecties – Hoewel veel mensen houden van een hond met een gerimpeld gezicht, zijn die diepe huidplooien een broedplaats voor bacteriën. Natuurlijke oliën, vuil, zweet en speeksel worden daarin opgesloten en vormen een perfecte omgeving voor ziektekiemen om te gedijen.

– Allergieën – Franse Buldoggen zijn zeer gevoelig voor allergieën die verband houden met voedsel en omgevingsfactoren. Hoewel sommige allergische reacties mild zijn, maken ze toch het leven van uw harige vriend onaangenaam. Sommige reacties kunnen echter ernstig zijn en resulteren in een anafylactische shock, die fataal kan zijn.

Helaas heeft de Cream French Bulldog een nog groter risico op allergieën vanwege zijn kleur. Er is ook een kans dat ze lijden aan alopecia (haaruitval). Het komt allemaal neer op vachtkleur genetica.

Elke kleur is verbonden met een specifieke locus (de plaats van het gen in het chromosoom), en hoewel we meer weten dan vroeger, is er nog veel werk aan de winkel om een volledig begrip van het onderwerp te krijgen.

We weten echter genoeg om ervan overtuigd te zijn dat sommige kleuren en patronen slecht nieuws zijn!

Vachtkleur Pigmenten

Honden krijgen hun kleuren van twee pigmenten: eumelanine en pheomelanine. Deze vertellen de cellen in de haarfollikels welke kleuren ze moeten produceren. Als de genen de cellen niet opdragen een kleur te maken, zal de vacht wit zijn. Veel mensen maken zich zorgen over de Witte Franse Bulldog, omdat zij denken dat alle witte honden albino zijn.

Heel weinig witte honden zijn echter echte albino’s! Albinisme houdt een ernstig risico in op blindheid, oogschade, huidkanker en lichtgevoeligheid. De neus en ogen van een echte albinohond zijn roze, en zijn vacht is zuiver wit.

U kunt zich troosten met het feit dat de Witte Frenchie is opgenomen in de AKC rasstandaarden, omdat zij gewoonlijk alle kleuren die een gezondheidsrisico inhouden, uitsluiten.

De Merle Franse Bulldog

merle french bulldog puppy

Van alle Franse Bulldog kleuren is merle de meest controversiële. In waarheid, sommige kleuren moeten worden gelabeld kleurpatronenen merle past in deze categorie, samen met sable en brindle.

Merle is een prachtige toevoeging aan het palet van de Frenchie. Het beïnvloedt de meeste verschillende kleuren van de Frenchie, en elk patroon is uniek.

Helaas lijkt het echter in verband te staan met ernstige gezondheidsproblemen.

Het merle-gen dat verantwoordelijk is voor het willekeurige, gevlekte patroon dat verschijnt op bont- en effen vachten kan ook het huidpigment aantasten, evenals de structuren die de ogen en oren vormen. Wanneer twee merle honden worden gefokt, kunnen pups die dit gen erven last krijgen van doofheid en gezichtsproblemen.

Veel merle honden hebben blauwe ogen, en sommige hebben één blauw en één bruin oog. Hoe ongewoon en mooi dit ook is, elke hond met deze eigenschappen wordt verbannen uit shows.

Voor de duidelijkheid, het merle gen veroorzaakt zelden problemen, tenzij twee merle honden worden gefokt.

Wat is de zeldzaamste Franse Bulldog kleur?

zwarte franse bulldog

De jury is er nog niet uit!

Veel deskundigen beweren dat de effen zwarte Frenchie de zeldzaamste is, terwijl anderen wijzen op fascinerende kleuren als blauw, chocolade, merle en lila. Als je geluk hebt, kun je zelfs een zwart met bruine Franse Bulldog vinden! Probeer er een paar te Googlen, en je vindt veel meer voorbeelden van zwarte Frenchies dan de meeste anderen. Ter vergelijking, we vonden slechts één geval van een Chocolate Cream Franse Bulldog!

Je hoort ook over eigenaardigheden als de blue merle, blue fawn, blue pied, blue brindle, lilac cream, chocolate cream…enzovoort.

De waarheid is dat dit allemaal zeldzame kleuren zijn, en het is niet gemakkelijk om uit te zoeken welke de zeldzaamste is, omdat sommige onverwacht opduiken terwijl andere gepland zijn. Er zijn ook suggesties dat specifieke zeldzame kleuren worden bereikt door het creëren van hybriden met andere honden, zoals de Mopshond.

Een goede fokker produceert misschien één of twee nesten per jaar. Het gemiddelde nestje van een Frenchie bestaat uit drie pups. Dus, van de zes pups in een jaar, is er misschien maar één een zeldzame of ongewone kleur.

Zoals we al zeiden, fokken goede fokkers niet puur op kleur, het gaat om gezondheid, temperament en vorm. Weinig fokkers hebben de kennis of expertise om deze prachtige kleuren met succes te creëren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de pups niet nog meer gezondheidsproblemen krijgen.

De ironie is dat de meeste van de zeldzamere kleuren door de AKC als “ongewenst” worden beschouwd, maar de waarheid is dat deze kleuren met de dag populairder worden!

Tenslotte moeten we de Cream French Bulldog opnemen in de lijst van zeldzame kleuren. Deze zie je niet zoveel als de gestroomde of reebruine kleur.

Cream Franse Bulldoggen: De toekomst

schattige crème french bulldog

Foto van: @ace_thefrenchbulldog_

Niemand kan ontkennen dat de Franse Bulldog schattig is met vleermuisachtige oren en opgerimpelde gelaatstrekken. Ze komen in een fantastische waaier van kleuren, hoewel sommige van de minder gebruikelijke als niet-standaard en ongewenst worden beschouwd.

De Cream French Bulldog wordt niet zo vaak gezien als andere, zoals Brindle en Fawn French Bulldogs. Maar zijn lichte kleur spreekt mensen aan, en hij is recentelijk populairder geworden.

Sociale media is waarschijnlijk de grootste aanjager van trends en modes tegenwoordig, en, terecht of onterecht, honden zijn zowel modeaccessoires als huisdieren geworden. Naarmate het bewustzijn over verschillende rassen of ongewone kleuren zich verspreidt via de sociale media, stijgt de vraag naar bepaalde honden.

Dus, terwijl de gestroomde Franse Bulldog de meest voorkomende kleur is en dat al enige tijd is, zou dit binnenkort kunnen veranderen. Net als elk ander bedrijf wordt de wereld van de hondenfokkerij gedreven door de vraag, en als niemand gestroomde honden koopt, dan zullen ze stoppen met het fokken ervan.

Dit is de reden waarom veel fokkers, kennelclubs en liefhebbers van rashonden geloven dat mensen het fokken en kopen van honden buiten de rasstandaarden moeten vermijden. Zij denken dat het hele doel van rashonden is om het ras te behouden en te verbeteren, en het creëren van ongebruikelijke kleuren, zo stellen zij, zou het ras in gevaar kunnen brengen.

Het moet gezegd worden dat ze een goed punt maken, vooral omdat er al een goede variëteit aan kleuren en patronen is binnen de rasstandaard. We zouden ook de gezondheidsimplicaties moeten overwegen van het creëren van ongewone kleuren, vooral als het gaat om het merle gen.

Toch is het begrijpelijk dat mensen van die gekke kleuren houden, zoals blue cream, chocolate cream, isabella, en lilac cream.

Uiteindelijk zal het publiek beslissen over het lot van de Frenchie. Als modes en rages komen en gaan, zou het kunnen dat de Franse Bulldog uit de gratie valt, overvleugeld door een ander schattig ras.

Maar de Cream French Bulldog is veilig – voor nu. Het is een zeldzame kleur, maar hij valt binnen de rasstandaard. Het kan een schoothondje zijn, een showhondje, of allebei! Zolang hondenliefhebbers ze kopen, zullen de fokkers ze produceren.

Tot slot moeten we in gedachten houden dat Frenchies ingebouwde gezondheidsproblemen hebben. Terwijl fokkers en kennelclubs elke afwijking van de normen afkeuren, vaak met een beroep op de gezondheid, moet gezegd worden dat deze kleine hondjes al in het nadeel zijn. Veel dierenwelzijnsorganisaties vragen zich af of het wel ethisch verantwoord is om ze te blijven fokken.

Voordat je er een koopt, bedenk dan dat ze aanleg hebben voor gezondheidsaandoeningen die veel bezoeken aan de dierenarts zullen vergen. Aangezien ze tussen de 10 en 14 jaar oud kunnen worden, kan dit veel geld en stress kosten!

Als je denkt dat je er klaar voor bent en een liefdevol thuis kunt bieden aan een van deze schoonheden, ga dan naar een gerenommeerde fokker of lokale Frenchie reddingsgroep om uw Cream French Bulldog te krijgen nu het nog kan. Er is een kans dat ze er in de toekomst niet meer zijn.