Cream Langharige Teckel: De Ultieme Teckel Gids

Cream Langharige Teckel: De Ultieme Teckel Gids

Sharing is caring!

Crème langharige Teckels zijn als het ware de miniatuur, worst silhouet versie van een Golden Retriever, en ze zijn een van de leukste honden ter wereld.

Hun schattige uiterlijk en levendige karakter hebben veel liefdevolle bijnamen voor het ras geïnspireerd, waaronder wiener dog, hot dog, worst dog, Doxie, Dashie, enz., vanwege hun korte gestalte en lange lichaam.

Cream langharige teckels of Engelse Cream teckels, ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk, staan ook bekend als zeer duur vanwege hun vachtkleur.

Een bepaald gen, dat we later in detail zullen behandelen, veroorzaakt deze unieke tint van hun vacht en creëert verschillende vachttypes die veel eigenaren van huisdieren in verwarring brengen.

Als u een teckelliefhebber bent, zult u genieten van deze uiterst informatieve gids.

Inhoud

toon

Teckel Hondenrassen

groep hond teckel zit bij houten platform aan het water

Teckels zijn er in drie soorten:

– glad (kortharig) – Hun vacht is kort en glanzend en behoeft weinig verzorging. Ze hebben echter wel een trui nodig in de winter als u in een gebied met koud weer woont. Veel voorkomende kleuren zijn rood, crème, zwart en tan, zwart en crème, chocolate en tan, blauw en tan, en Isabella (fawn) en tan.

– Draadharig – Ze hebben een pezige, korte, dikke, ruwe vacht met borstelige wenkbrauwen en een baard. Deze honden zijn vaak ondeugend. In de winter hebben ze geen trui nodig, maar ze moeten wel regelmatig geborsteld worden om te voorkomen dat er matten ontstaan. Hun vachtkleuren kunnen dezelfde zijn als die van de gladde teckel, maar de meest populaire kleuren zijn wild zwijn (een mengeling van zwart, bruin en grijs), zwart en tan, en verschillende tinten rood.

– langharig – Langharige teckels hebben sluik, licht golvend haar en kunnen dezelfde kleuren hebben als de gladde teckel. Ze moeten elke dag geborsteld worden om te voorkomen dat er matten ontstaan, vooral rond hun ellebogen en oren. Velen geloven dat de langharige teckel een volgzamer temperament heeft dan de korthaar of draadhaar.

De rasstandaard accepteert ook aftekeningen; deze omvatten gestroomd, gevlekt en sable.

Cream Langharige Teckel: Basis Informatie

Langharige crème teckel die buiten loopt

Een Engelse Cream Teckel is een zeldzaam langharig ras dat opvalt door zijn lichte crème kleur.

Zijn vacht varieert van licht wit tot goudkleurig, terwijl zijn voetzolen, nagels en snorharen donker van kleur zijn. Met een gewicht van 11 pond of zelfs minder, heeft deze hond een charmant miniatuur formaat.

Oorspronkelijk bedoeld als jachthond, werd de English Cream in het Verenigd Koninkrijk gefokt met een loyale, aanhankelijke persoonlijkheid.

Zijn korte gestalte en lange lichaam zijn ideaal voor het achtervolgen van doortastende prooien zoals mollen. Na verloop van tijd is dit ras over de hele wereld populair geworden als gezinshond.

Een Engelse Cream Teckel is gewoon een ondergroep van het teckelras dat we kennen, maar ze zijn duurder vanwege hun afkomst en elegante crèmekleurige vacht. Ze zijn er in twee types:

– de gearceerde crème en

– de EE of heldere crème.

Door het voortdurend fokken van deze hond met andere teckelrassen, kunnen de meeste cremes die we nu zien niet echt als pure English Creams worden bestempeld. Vandaar dat honden met een authentieke Engelse afstamming zeldzamer en duurder zijn geworden.

Het kraken van de code: Het Chinchilla Gen

Schaduw Engels Crème Miniatuur Teckel Puppy Zittend

Het chinchilla-gen is verantwoordelijk voor de crème kleur bij de English Cream teckel. Dit gen veroorzaakt depigmentatie in de vachtkleur. Een echte English Cream Doxie wordt geboren met een zeer donkere vacht die geleidelijk lichter wordt naarmate de hond ouder wordt.

Als het gaat om shaded cream pups, wordt hun dominante rode gen overschreven door twee kopieën van de chinchilla genen.

Daarom worden ze geboren met een donkerbruine vacht, die lichter wordt als ze drie maanden oud zijn. Sommige donkere haren blijven hetzelfde, vooral op de punten van hun oren en staart.

Clear creams, daarentegen, bezitten het recessieve rode gen, dat wordt gewijzigd door de twee chinchilla-genen. Als pup zijn ze zeer licht met roodachtige ondertonen.

Hun neuzen, snorharen, voetzolen en nagels zijn zwart. Ze kunnen geen kleur op hun vacht produceren vanwege de aanwezigheid van het EE rood gen.

Cream Langharige Teckels: Uiterlijk

teckel hondenras staand in het gazon

De fysieke kenmerken van crème langharige teckels verschillen niet veel van gewone Doxies.

Wat hen vooral onderscheidt van de andere teckelkleuren is hun ongelooflijk zachte vacht en hun rijke crèmekleur, die witachtig of goudkleurig kan zijn.

In termen van grootte bestaan ze alleen in miniatuur versies, staande op vijf tot zes inch en met een gewicht van 11 pond of minder.

Laten we eens kijken naar de belangrijke statistieken die je moet weten over het Engelse Cream hondenras:

Stats Beschrijving
Hondenrasgroep Jachthonden
Temperament Rustig, moedig, koppig, levendig en speels.
Vachtlengte langharig

Gemiddelde hoogte 5-6”

Gemiddeld gewicht 11 lb (of minder)

Levensverwachting 12-15 jaar

Oefeneisen 30 minuten per dag

Hier zijn de specificaties van het uiterlijk van de crème langharige teckel (u kunt precies visualiseren hoe ze eruit zien):

Hoofd: Het loopt van bovenaf gezien taps toe naar het puntje van de neus.

Ogen: Amandelvormig met donkere pupillen. De randen van de ogen zijn ook donker, maar hun blik is niet doordringend.

Snuit: Licht gebogen en goed gevormd.

Hals: Gespierd en lang zonder keelhuid.

Trunk: Relatief langer en volledig gespierd dan andere honden.

Borst: Het borstbeen op hun borst is prominent, en ze hebben goed gewelfde ribben.

Staart: Niet vrolijk gedragen en heeft geen uitgesproken kronkels of knikken.

Als het gaat om de vachtlengte, komen echte English Creams alleen voor in de langharige variant.

Langharige English Cream teckels staan bekend om hun licht golvende haar, dat langer is op hun oren, voorborst, onder hun nek, aan de onderkant van hun lichaam en achter hun benen. Ze kunnen zowel gearceerd als helder crème zijn.

Engels Creme Langharige Teckels: Shaded Cream Teckel

bovenste hoek van een bijgesneden foto van een Engelse crème langharige teckel

Shaded English Cream teckels hebben een soort donkere schakering op hun vacht; daarom worden ze vaak verward met sables. Maar ter verduidelijking, sables werden geproduceerd door een ander gen, en ze lijken niet op de eerste als je goed kijkt.

Sables hebben zwart getipte haren, en dit is te vinden over hun hele lichaam, terwijl de zwarte overlay van English Creams alleen te vinden is op de punten van hun oren en staarten.

Bovendien lijken teckels met een zwarte schakering op hun lichaam ook alsof sommige van hun kenmerken worden benadrukt. Hun ogen lijken bijvoorbeeld dieper van kleur, en ze lijken eyeliner te hebben, waardoor hun ogen eruit springen.

Je kunt ze ook meteen bij de geboorte onderscheiden, omdat ze geboren worden met een bijna zwarte vacht. Hun snorharen en nagels zijn ook donker, en die worden pas lichter als ze volwassen worden.

Recentelijk zijn shaded cream teckels in populariteit toegenomen, hoewel nog steeds niet in de mate van de English Cream zonder shading.

Engels Crème Langhaar Teckels: De EE of Clear Cream Teckel

uitgesneden afbeelding van een hond langharige crème teckel

Clear cream teckels of EE cream teckels worden zeer licht geboren en vertonen alleen een iets donkerder tint naarmate ze volwassen worden. Deze honden zijn pure English Creams.

Ze hebben geen donker pigment op de punten van hun oren en staart omdat ze genetisch niet in staat zijn enige kleur te produceren.

De laatste tijd zijn ze in trek omdat steeds meer eigenaren van huisdieren verleid worden door hun nette, elegant ogende vacht. En ook omdat mensen de voorkeur geven aan een crème teckel zonder schaduw.

Ondanks deze status is het aantal clear creams nog steeds gering, omdat fokkers moeite hebben het donkere pigment op hun vacht te verwijderen zonder ze te fokken met andere niet-Engelse teckelrassen.

Engels Crème Langhaar Teckel Puppies Prijs

English Cream Langharige Dwergteckel pup staand buiten

English Cream Teckel pups zijn de duurste Doxie honden.

De meeste gerenommeerde fokkers verkopen miniatuur langharige pups voor ongeveer $ 2.000 tot $ 2.500, maar u zult ook zien dat sommige nesten worden verkocht voor meer dan $ 5.000. Dit komt omdat sommige lijnen meer premium zijn dan andere.

Het is ook belangrijk om te weten dat de kostenstijging voor de English Cream Miniature Dachshund puppy ook te maken heeft met een beperkt aantal direct beschikbare fokkers van zo’n specifiek teckelras.

Het vinden van een verantwoordelijke fokker die u vertrouwt is uw eerste – en belangrijkste – stap naar het vinden van uw nieuwe beste vriend.

Fokkers zijn van onschatbare waarde omdat ze een brug vormen tussen u en uw perfecte hond. U kunt op hen vertrouwen gedurende het hele leven van uw hond.

Naast het forse bedrag dat u moet betalen bij de aankoop, moet u ook een aantal eerste artikelen kopen, zoals hondenvoer van hoge kwaliteit, een riem en halsband, kauwspeeltjes, trainingssnoepjes, hondenbedden, hygiëneproducten, poepschep, enz.

We zijn er zeker van dat elke echte hondenliefhebber deze kosten al kent, maar het is de moeite waard om ze in ieder geval te vermelden.

Cream Langharige Dwergteckel – Temperament en Persoonlijkheid

teckel met lang haar die naar de camera kijkt

In 1885 erkende de Amerikaanse Kennel Club (AKC) teckels als standaardras. Ze zijn berucht om hun lieve en aanhankelijke aard.

Gezinnen met kinderen kiezen voor teckels omdat ze altijd klaar staan om te knuffelen. Bovendien maakt hun natuurlijke nieuwsgierigheid speeltijd leuk.

Als voormalige jachthonden betekent de instinctieve beschermingsdrang van de English Cream Dachshund dat hij een sterke band vormt met gezinsleden van alle leeftijden. Hoewel deze kleine teckels ongelooflijk trouw zijn, kunnen ze het ook moeilijk hebben om met vreemden om te gaan.

Slim en snel te leren, maar niet gemakkelijk te motiveren, de mini langharige teckel vereist een geduldige eigenaar met gevoel voor humor en de tijd om te besteden aan een goede socialisatie en voortdurende training, entertainment en activiteit.

Ze hebben de volgende persoonlijkheden:

– Aanhankelijk – Engelse Cream Teckels zijn populair als gezinshuisdieren, vooral vanwege hun liefdevolle aard. Als ze je eenmaal leren kennen en vertrouwen, zullen ze ongelooflijk aanhankelijk zijn. Ze houden van knuffelen en spelen met hun gezin en zijn over het algemeen de beste honden om in de buurt te hebben als je dat soort energie wilt.

– Loyaal – Net als gewone Doxies zijn deze prachtige honden loyaal en beschermend tot op het bot. Het is om deze reden dat ze zo populair waren in het Verenigd Koninkrijk toen ze werden gebruikt als waak- en jachthonden.

– Nieuwsgierig – Engelse Cream Doxies staan er ook om bekend zeer nieuwsgierig te zijn. Ze houden ervan om onbekende ruimtes te verkennen, of dat nu in uw huis is of in een nieuw park waar u ze mee naartoe neemt.

Crème langharige teckel op gras buiten

Foto van @raffie_thesausagedog

– Speels en koppig – Crème langharige teckels zijn koppig en superslim. Ze hebben een onafhankelijke geest en zullen alles doen om te krijgen wat ze willen.

– Intelligent – Dit is een intelligent ras en heeft een verlangen om hun mensen te behagen. English Creams kunnen menselijke gebaren lezen en daarop adequaat reageren en begrijpen menselijke stemcommando’s.

– Blaffers – Creams laten u snel weten van naderend gevaar, zowel in huis als tijdens een wandeling.

– Wantrouwend tegenover vreemden – Het duurt even voordat een Engelse Cream warm loopt voor vreemden. Ze kunnen zelfs naar onbekende mensen blaffen of ze aanvallen als ze zich bedreigd voelen. De beste manier om hiermee om te gaan is ze van jongs af aan te socialiseren.

Teckels zijn matig energieke honden. Hoewel ze graag in huis rondhangen met hun gezin, hebben ze dagelijks meerdere wandelingen aan de lijn nodig om blaffen en destructief gedrag tegen te gaan.

Om de gezondheidsrisico’s van overgewicht te vermijden, heeft een Engelse Cream regelmatig beweging nodig.

Mini Cream Langharige Teckel: Zijn het goede gezinshonden?

glimlachend meisje dat een miniatuurteckel knuffelt

De English Cream is een aanhankelijk ras en is een goede familiehond. Ze zijn rustig en lief, wat goed past bij hun konijnachtige kleur.

English Cream Teckels houden van jagen en jagen vanwege hun aangeboren prooidrift. Het zijn ook geweldige waakhonden, maar ze kunnen een beetje territoriaal zijn.

Deze honden zijn superslim en onafhankelijk, maar ze kunnen een beetje koppig zijn. Je zult zien dat ze alles doen, zelfs je voor de gek houden, alleen maar om te krijgen wat ze willen. Ze zijn echter zeer trouw aan hun eigenaar, waardoor ze een uitstekend gezelschapsdier zijn.

Engelse Cream Teckels zijn de rustigste teckelvariëteit, dus je kunt ze waarschijnlijk overal mee naartoe nemen, en ze zullen zich snel schikken. Als ze goed gesocialiseerd zijn, schieten ze goed op met vreemden.

Ze doen het goed met kinderen vanwege hun rustige aard. Deze honden staan bekend om hun aangename temperament. Ze hebben zo’n lief karakter dat ze een ideale keuze zijn geworden als hondenmaatje voor kinderen.

Ook heeft hun “welgemanierde” manier van doen hen een grote reputatie opgeleverd bij beginnende hondenbezitters.

Toch moet u altijd toezicht houden op interacties tussen English Creams en jonge kinderen, hoe vriendelijk en liefdevol uw worsthond ook is. Een goed getrainde English Cream teckel zal altijd goed zijn met kinderen en andere honden.

Zorg er altijd voor dat u uw hond goed voorstelt aan elk kind en zorg ervoor dat de kinderen de regels kennen – niet oppakken, knijpen, storen als ze eten of slapen, aaien als ze gestrest lijken, of onstuimig om hen heen spelen. Voorkom tijdig mogelijke agressie.

Deze honden kunnen goed overweg met andere huisdieren, hoewel hoe groter het verschil in grootte, hoe meer toezicht en training nodig zijn om iedereen veilig te houden.

Miniatuur Cream Langharige Teckel – Trainbaarheid

miniatuur langhaar teckel huisdier door een klein meisje

Engelse Cream Teckels kunnen eigenzinnig en koppig zijn als het op training aankomt. U hoeft alleen maar geduld met ze te hebben, en ze zullen prachtige metgezellen blijken te zijn.

Hondentraining is een essentieel onderdeel van het bezitten van een hond voor zowel de hond als de hondeneigenaar. Er zijn specifieke aanwijzingen die de toekomstige eigenaar moet leren om te weten hoe hij voor zijn hond moet zorgen, zoals interactie met de hond, algemene vaardigheden die nodig zijn om met de hond om te gaan, bewust zijn van hoe hondengedrag werkt, verzorging, goede voeding, enz.

De Mini Teckel reageert zeer goed op positieve versterkingstraining. Houd de training leuk, dynamisch en uitdagend om de interesse van uw hond te wekken.

Het prijzen van uw English Cream Doxie en hem overladen met traktaties tijdens de training is belonend voor u en uw pup.

Een hondeneigenaar moet een English Cream pup trainen in:

– Socialisatie met andere mensen en huisdieren

– Training aan de lijn

– Krat training

– Zindelijk maken

– Potjestraining

– Basiscommando’s zoals zit, blijf, ga, schudden met de hand, enz.

– Gehoorzaamheidstraining

Beide ouders van de Engelse Cream wienerhond komen van rassen die vol energie zitten, dus deze honden hebben enige lichaamsbeweging nodig om in goede algemene gezondheid te blijven.

English Cream Teckels hebben echter niet veel beweging nodig; minstens 30-60 minuten per dag is voldoende.

Deze hond is een “ontdekkingsreiziger”, want ze houden er echt van om alles te ontdekken wat er om hen heen te ontdekken valt. Ze houden er ook van om te socialiseren met andere mensen of honden. Een hondeneigenaar moet dit onthouden wanneer hij de behoefte voelt voor hun wandelingen in het park.

Cream Langharige Mini Teckel: Verzorging

langharige teckel met oranje handdoek over na bad

Zoals de meeste langharige honden, verharen Engelse Cream Teckels het hele jaar door matig met minstens één zware verharing per jaar.

Train ze als pup, zodat ze zich vaak door je laten borstelen. Je kunt ze in het begin traktaties geven, zodat ze weten dat het een positieve ervaring is.

De primaire verzorgingsbehoefte van een Engelse Cream is borstelen. Wanneer u dit doet, is het aanbevolen om een slickerborstel te gebruiken om vuil en losse haren te verwijderen.

Dit kan ook klitten en matten in de vacht van uw puppy elimineren. Om de vacht te ontwarren, moet u borstelen van de wortels tot de punten.

Als het gaat om baden, bedenk dan dat uw English Cream teckel niet vaak gebaad hoeft te worden (één keer per maand is voldoende). Overbaad uw hond niet, want dit kan zijn huid uitdrogen of irriteren.

Ze zullen ook beschermende oliën op hun vacht verliezen, wat kan leiden tot roos.

Haartrimmen is een andere even belangrijke verzorgingsbehoefte. Hun haar kan tot op de grond reiken, dus u kunt uw teckel af en toe meenemen naar de trimsalon om hem te laten knippen!

Als het te lang wordt, kan hun vacht overal waar ze komen vuil opvegen, wat klitten, matten en een vuile vacht veroorzaakt.

Meestal groeit de vacht op hun oren en voeten in franjes, dus je moet leren hoe je ze netjes houdt door een deel van hun vacht op die plekken te trimmen.

Trim de nagels eens per maand als uw Engelse Cream ze niet op natuurlijke wijze afslijt. Korte en netjes geknipte nagels houden de voeten van de hond in goede conditie.

English Cream Teckel versus American Cream Teckel: Wat is het verschil?

rasechte langhaar hond

In het geval van Cream Teckels betekenen de indicatoren die voor hun namen worden gebruikt, zoals Engels en Amerikaans, niet alleen de geografische locatie waar ze vandaan komen, maar ook de genen die hen van elkaar onderscheiden.

Hoewel ze relatief op elkaar lijken, zijn deze twee teckelrassen verre van hetzelfde. In tegenstelling tot de meeste Engelse Cream Teckels, die bijna zwart geboren worden, worden Amerikaanse creams geboren met een extreem licht verbleekte kleur, maar ze nemen een meer roodachtige vacht aan naarmate ze volwassen worden.

Het belangrijkste is dat er geen rode kleuring is bij echte Engelse Cream Teckels. Alle, zelfs zeer lichte honden die een rode ondertoon in hun vacht hebben, zijn in feite roden, geen cremes.

Bij Amerikaanse Cream Teckels zijn er drie mogelijke genetische factoren verantwoordelijk. Deze zijn het recessieve rode gen, het dominante rode gen en het blauwe verdunningsgen.

Als u niet zeker weet of uw pup een English of American Cream is, kijk dan altijd naar de vacht. Als de vacht van de pup een rode ondertoon heeft, is het in feite een lichtrode teckel, die soms American Cream wordt genoemd.

Hoe weet u of uw puppy een echte Engelse teckel is?

teckel hond loopt zonder voeten de grond te raken

Hier zijn enkele manieren om uit te vinden of de hond die je op het oog hebt een echte Engelse Cream Teckel is:

– English Cream Teckels worden zwart geboren en worden pas na verloop van tijd lichter. Er kan wat schaduw op hun vacht achterblijven, maar dat is te verwachten van deze pup. Clear creams zijn hierop een uitzondering omdat zij geboren worden met een zeer lichte vacht.

– Ze zijn er alleen in de langharige variant. Als de ouderrassen ook kortharige of ruwharige pups hebben voortgebracht, dumpt u de fokker met wie u praat.

– Hun vachtkleur is zeer licht, en het heeft een gele ondertoon vergelijkbaar met een eierschaalkleur.

– Hun lichte crème kleur verandert niet gedurende hun leven. Ze worden niet donkerder of krijgen geen roodachtige ondertoon zoals de Amerikaanse crèmes.

– De neus en nagels van Engelse cremes zijn zwart, en hun ogen zijn donkerbruin.

– Ze komen alleen voor in miniatuur formaat.

Cream Langharige Teckel: Levensduur en gezondheidsproblemen

rode kandelaarbloem en crème langharige teckel

Het chinchilla-gen veroorzaakt geen extra gezondheidsproblemen voor Engelse Creams. Zoals alle teckels hebben deze honden een levensduur van 12 tot 15 jaar.

Ze kunnen zelfs langer leven dan deze gemiddelde levensverwachting als u ervoor zorgt dat ze gezond zijn. U kunt dit doen door ze regelmatig naar de dierenarts te brengen, zodat ze kunnen worden beoordeeld als ze tekenen van ziekte vertonen.

English Cream Teckels zijn vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen waar je je bewust van moet zijn. Enkele van deze gezondheidsproblemen zijn:

– Tussenwervelschijfziekte (IVDD): Engelse Creams zijn bijzonder vatbaar voor rugproblemen. Symptomen van een probleem zijn een onvermogen om de achterpoten op te tillen, verlamming, en soms verlies van darm- en blaascontrole.

– Maagdilatatie-volvulus: Gastric dilatation-volvulus, ook wel bloat genoemd, is een snel progressieve levensbedreigende aandoening bij Engelse Creams. Het gezondheidsprobleem treedt op als uw Doxie snel één grote maaltijd per dag eet, waardoor de maag uitzet door voedsel en gas. Hierdoor worden ze lusteloos, rusteloos en zwak.

– Progressieve retinale atrofie (PRA): Het is een genetische aandoening waarbij de gezondheid van het netvlies verslechtert. Het kan uiteindelijk blindheid veroorzaken door het verlies van fotoreceptoren aan de achterkant van het oog. Engelse Creams die PRA ontwikkelen mogen niet worden gebruikt voor de fok.

– Diabetes mellitus bij honden: Diabetes mellitus is een vrij veel voorkomende ziekte bij English Cream teckels. Het treedt op wanneer het lichaam van uw Doxie te weinig insuline aanmaakt, helemaal stopt met de aanmaak ervan, of een abnormale insulinerespons heeft. Door deze ziekte kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed reguleren.

Laatste gedachten

teckel hond geconfronteerd

Als u op zoek bent naar een zeldzaam ras, dan is de Engelse Cream Teckel uw perfecte hond.

Dit teckelras heeft een fascinerende crèmekleurige vacht en is een vrij zeldzame vondst, daarom worden deze honden als zeer gewilde huisdieren beschouwd. Ze zijn een van de meest elegante en beminnelijke wezens die er bestaan.

Deze honden zijn zeer trouw aan hun eigenaar, waardoor ze uitstekende gezelschapsdieren zijn. Als ze je eenmaal leren kennen en vertrouwen, zullen ze ongelooflijk aanhankelijk zijn. Ze hebben zo’n lief karakter dat ze een ideale keuze zijn als gezelschapshond voor kinderen.

Als u op zoek bent naar een hond met een liefdevol, mild temperament die uiterst speels en nieuwsgierig is, dan is een Engelse Cream Teckel een uitstekende keuze voor u. U zult genieten van een knuffelige familiehond die familieleden van alle leeftijden zal beschermen.

De crème langharige teckel zal uw hart stelen met zijn schoonheid, liefde, loyaliteit en onhandige capriolen. Deze kleine, elegante en speelse honden bezitten alle kwaliteiten die hen de beste honden maken om op te voeden.

Cream Langharige Teckel De Ultieme Teckel Gids

Cream Langharige Teckel: De Ultieme Teckel Gids