Crème Shiba Inu: De zeldzaamste Shiba kleur die je zult aanbidden.

Cream Shiba Inu: De zeldzaamste Shiba kleur die je zult aanbidden.

Delen is geven!

Shiba Inu is een van de oude rassen van Japan naast de Shikoku, de Kai Ken, de Kishu, de Hokkaido en de Akita. Van al deze Japanse pups hebben de Shiba Inu en de Akita Inu grote overeenkomsten. Geen wonder dat mensen altijd de een met de ander verwarren.

Het begin van de 19e eeuw was moeilijk voor inheemse hondenrassen van Japan, waaronder Shiba Inu’s. Deze honden waren bijna uitgestorven door de oorlogen en de import van westerse honden in Japan.

Dus werd een selectief fokprogramma gestart om Shiba’s van uitsterven te redden. Drie verschillende Shiba stammen, de Shinshu Inu, de Mino, en de San-In, werden samengevoegd tot een enkel ras. De hele bedoeling van de samenvoeging was om het ras te standaardiseren en variaties te introduceren.

Crème Shiba Inu vachtkleur is een van de resultaten van dat fokprogramma.

Een selectief fokprogramma werd vervolgens gelanceerd door de inheemse fokkers van Japan om te voorkomen dat het ras zou uitsterven.

Cream Shiba Inu is een van de meest begeerde vachtkleuren. Het heeft een pure crèmekleurige basis en een wit urajiro gebied. Urajiro is een Japanse term die door de National Shiba Club of America wordt geïnterpreteerd als witte aftekeningen die uniek zijn voor het Shiba Inu ras.

Inhoud

toon

Wat is de crème Shiba Inu?

crème shiba inu

Foto van: @yuri.creamshibe

Cream Shiba Inu is een kenmerkende vachtkleur van het Shiba Inu ras. Het is een unieke kleurvariatie, heel mooi op zijn manier, en populair onder veel Shiba Inu liefhebbers.

Je moet weten dat dit één vachtkleur optie is en geen apart Shiba Inu ras.

Oorsprong van de creme Shiba Inu

De crème witte Shiba Inu komt uit Japan. Hoewel het Shiba Inu ras oud is, is de crème kleur niet zo oud – het is vrij recent.

Vanwege de reeds genoemde rasproblemen in het begin van de 19e eeuw, moet het ras opnieuw worden ontwikkeld en samengevoegd. Door dat proces werden veel variaties geïntroduceerd, waaronder de geliefde crème Shiba Inu.

Zijn crème Shiba Inus zeldzaam?

crème shiba inu in de natuur

Foto van: @stark_theshiba

Crème kleur vacht is zeker de zeldzaamste en meest ongewone vachtkleur van het Shiba Inu ras. Anders dan crème, wordt de zwarte vachtkleur beschouwd als de andere zeldzaamste Shiba Inu kleur.

Is de crèmekleur omstreden?

Ondanks zijn populariteit wordt de crème Shiba Inu vachtkleur geconfronteerd met enige controverse met de rasstandaarden.

Volgens de Amerikaanse Kennel Club (AKC) wordt een crème Shiba Inu beschouwd als een ernstige fout vanwege het urajiro gebied. Het gebied is niet prominent aanwezig, en het valt samen met de crème basis. Met andere woorden, de crème kleur heeft niet de voorkeur volgens de normen.

Feiten over de crème Shiba Inu

Cream Shiba Inu kijkt omhoog

– Crème Shiba Inus en witte Shiba Inus zijn verschillend, maar ze worden als hetzelfde beschouwd.

– Niet alle witte Shiba Inus vallen in de crème categorie. Maar alle crème Shiba’s vallen wel in de witte categorie.

– De puur witte Shiba Inu heeft niet dezelfde kenmerken als de crème Shiba Inu. Zuiver witte Shiba’s kunnen Piebald, Albino, of Pinto Shiba Inus zijn.

– Crèmekleurige vacht wordt beschouwd als een ernstige fout voor de showring.

– Cream Shiba Inus worden niet verondersteld gefokt te worden, zoals de experts beweren. De grootste reden is hun gebrek aan vachtkleur, die de rasstandaard breekt.

Hoe verschillend zijn crème Shiba Inus van andere Shiba’s?

Hoewel de rode Shiba Inu het handelsmerk van het ras is, is de crème Shiba Inu echt een unieke hond op zijn eigen manier.

Als het gaat om verschillen tussen deze honden, kunnen we zeggen dat de vachtkleur het enige verschil is. Biologische overeenkomsten worden verwacht.

Is de Cream Shiba Inu erkend door de Kennelclubs?

Crème Shiba Inu in park

Het Shiba Inu ras werd erkend door de United Kennel Club (UKC) en de American Kennel Club (AKC) in 1992 toen de eerste Shiba Inu werd gedocumenteerd.

In 1993 werd het ras opgenomen in de niet-sportieve groep van de AKC. Toch werd het ras voor het eerst naar Amerika gebracht in 1954.

De Britse Kennel Club registreert room Shiba Inus als ze voldoen aan hun rasstandaard.

Shiba Inu crèmekleur: Uiterlijke kenmerken

Volgens de Nippo standaard is de Shiba Inu een hondenras dat populair is vanwege zijn vosachtige oren, gezicht en poten. Natuurlijk zijn er geen overeenkomsten tussen de Shiba en vossen.

Het uiterlijk van de Shiba Inu hond is afhankelijk van de keeshond rasstandaarden. De Cream Shiba Inu is een van de zes keeshondrassen van Japan.

Ze hebben puntige oren, een onschuldig uitziend gezicht met een spitse snuit, en een zware dubbele vacht met kort haar.

Hun staart is niet het enige handelsmerk van het keeshondras. Hij redt Shiba’s ook bij koud weer door zich op te krullen om de neus en het gezicht te beschermen.

Cream Shiba’s hebben goed ontwikkelde spieren, met een compact lichaam en een witte urajirozone op de buik, hals, borst of wangen.

Cream Shiba Inu: Persoonlijkheid en temperament

crème shiba inu in bed

Foto van: @bringupyoshi

De persoonlijkheid van Shiba Inus wordt gedefinieerd in drie Japanse woorden, Kan-i, Ryosei, en Soboku. De gecombineerde betekenis van de laatste twee woorden betekent dat het alerte en goedaardige honden zijn, terwijl het eerste woord vertrouwen, kracht en sterkte betekent.

Shiba’s zijn koppig en soms oncontroleerbaar, maar al hun persoonlijkheidskenmerken zijn in perfecte balans.

Shiba Inu Schreeuwen: Wat veroorzaakt zulk gedrag?

De grootste misvatting over Shiba Inus is dat ze veel schreeuwen of huilen. Men denkt dat dit een natuurlijke of genetische eigenschap is.

Situaties die dergelijk gedrag kunnen uitlokken zijn baden en nagels knippen. De reden voor hun geschreeuw is niet de verzorgingssessie, maar een slechte training.

Met de juiste training en vroege socialisatie zijn Shiba Inus stille en gehoorzame honden zonder uitbarstingen.

Moet ik een Cream Shiba Inu nemen als mijn eerste hond?

Crème Shiba Inu in park met leuke sjaal

Ook al worden Shiba Inu’s beschouwd als goede honden, toch hebben ze wat problemen met het aanpassen aan elk type mens.

Deze pups worden niet aangeraden voor mensen die voor het eerst eigenaar worden. Het zou het beste zijn om een crème Shiba Inu alleen te bezitten als je enige ervaring met het ras hebt.

Niemand zal je vertellen dat je geen Shiba kunt hebben als je eerste pup. Het is alleen dat je veel geduld en hard werken nodig hebt om ze op het juiste pad te krijgen.

Shiba Inu Vachtsoorten en Kleuren

De vacht van alle Shiba Inus, inclusief de crème, bestaat uit een dikke dubbele vacht, namelijk de binnenste vacht en de dekharen. De binnenste vacht van het ras is pluche en vrij zacht, terwijl de buitenste vacht recht en een beetje hard is.

De crèmekleurige vacht lijkt veel op rood, maar met een relatief lage intensiteit.

Er zijn vier primaire kleurvachten van Shiba Inus, die als volgt zijn:

– Crème: De crème kleurige vacht is de zeldzaamste kleur vacht van het Shiba Inu ras. De crème kleur is nauw verbonden met het rode gen. Het verkleurt naar een lichtere kleur op de buik. Helaas wordt de crème vachtkleur niet geaccepteerd door de AKC vanwege de bijna onzichtbare witte aftekeningen.

– Rood: De rood gekleurde vacht is de meest voorkomende Shiba Inu kleur. Het is de oorspronkelijke kleur van het ras, en het geeft de populaire vossenmerk look. Dit is de voorkeurskleur voor de show look.

– Zwart en Tan: De black and tan kleurige vacht is uniek. Ze hebben een roestkleurige en zwarte basis, met tan punten, en een wit urajiro gebied, wat betekent dat dit driekleurige honden zijn.

– Zwarte Sesam: Zwart sesam is ook een van de zeldzaamste kleuren van het ras. De basiskleur van de sesamzwarte Shiba’s is altijd rood, met een zwarte kleur die door het hele lichaam loopt. De zwarte kleur mag niet meer dan 50% zijn om erkend te worden door de officiële show-ring organisaties.

Cream Shiba Inu Volwassen grootte, gewicht en hoogte

Creme Shiba Inu in park met leuke das

Grotere mannelijke Shiba Inus stoppen met groeien op de leeftijd van 14 maanden. Kleinere mannetjes stoppen met groeien rond hun eerste verjaardag. Vrouwelijke Shiba’s stoppen meestal ook met groeien rond hun eerste verjaardag.

De gemiddelde Shiba Inu weegt tussen de 17 en 23 pond, en staat hoog op 13,5 tot 16,5 centimeter bij de schouder. Dit zijn geen kleine schoothondjes. Dit is een groot hondje dat veel zorg vraagt.

Levensduur: Hoe lang leven Cream Shiba’s?

Cream Shiba Inus zijn kleine tot middelgrote honden. Hun levensduur varieert van hond tot hond.

De gemiddelde levensverwachting ligt rond de 12 tot 16 jaar. Dat is redelijk gelijk aan andere hondenrassen.

Cream Shiba Inu: Voedsel en dieetwensen

schattige crème Shiba Inu

Een goede en verantwoordelijke Shiba Inu eigenaar moet een balans vinden in de voeding en het voedingsplan voor zijn hond. Bent u hiertoe niet in staat, vraag dan uw dierenarts om hulp. Een plotselinge omschakeling van het dieet kan de maag van uw pup van streek maken. U moet het geleidelijk doen.

Het Shiba Inu puppyvoer moet volgens de National Shiba Club of America 15% tot 18% vetten en 30% eiwitten bevatten.

De volwassen Shiba moet 1,5 kopjes hondenvoer van hoge kwaliteit per dag krijgen, verdeeld over twee maaltijden.

Shiba Inu pups eten veel. En, dat is een goede zaak! Ze hebben voedsel van goede kwaliteit nodig voor hun groei en ontwikkeling. Dit betekent echter niet dat ze zo veel kunnen eten, want dit ras is gevoelig voor overgewicht.

Er bestaat een formule om de exacte hoeveelheid calorieën te berekenen die uw puppy moet innemen op basis van zijn gewicht.

Je krijgt de aanbevolen dagelijkse calorie-inname als je 30 x het gewicht in kilo’s + 70 berekent. Bijvoorbeeld, een Shiba Inu van 8 kg heeft volgens de formule 30 x 8 + 70 = 310 calorieën per dag nodig.

Behoefte aan lichaamsbeweging: Hoeveel beweging heeft een Cream Shiba Inu nodig?

crème shiba inu met groene sjaal

Foto van: @yuri.creamshibe

Regelmatige lichaamsbeweging is een kritische factor die de levensduur van uw hond kan verlengen. Shiba’s zijn zeer actief en energiek. Daarom hebben ze dagelijks zowel mentale als fysieke stimulatie nodig.

Een volwassen Shiba Inu heeft dagelijks 30 tot 40 minuten lichaamsbeweging nodig. Shiba’s passen zich goed aan aan elke activiteit waar je ze mee meeneemt. Als u dol bent op wandelen en bergactiviteiten, dan is dit het ideale hondenras om u te vergezellen.

Kamperen is ook een uitstekend idee. Het geeft de Shiba’s de gelegenheid om terug te keren naar hun oorsprong, toen ze nog speur- en jachthonden waren.

Zorg er toch voor dat uw Shiba niet afdwaalt. Ze hebben een scherpe neus, waardoor ze geuren op kilometers afstand kunnen opvangen. Het enige wat je kunt doen om te voorkomen dat ze weglopen, is ze goed trainen.

Als je een goedgemanierde, gehoorzame en beheerste Shiba Inu wilt, zul je aan alle trainingseisen moeten voldoen.

Dit is een koppig hondenras dat veel training nodig heeft, evenals vroege socialisatie om met mensen samen te gaan. De waarheid is dat ze niet gemakkelijk te trainen zijn, vooral niet voor nieuwe eigenaren. Ze kunnen echter worden aangeleerd, maar het kost tijd en geduld.

De beloningsmethode van training is een van de beste om te gebruiken voor Shiba Inus. Het punt is om ze een beloning, een traktatie, of een schouderklopje te geven, ongeacht of de hond iets succesvol deed of niet.

Dit zal de hond motiveren om de volgende keer veel beter te presteren.

Geduld, consistentie en doorzettingsvermogen zijn de sleutels tot een succesvolle Shiba Inu training. Uw crème Shiba Inu is geen type hond dat de hele tijd genegenheid toont. Maar, als u ze traint met behulp van positieve bekrachtiging, kan de hond meer open worden naar u toe.

Reiniging en verzorging

crème shiba inu op bed

Foto van: @miriotheshiba

Shiba Inus zijn een hondenras dat een hekel heeft aan vies worden. Ze proberen zichzelf altijd schoon te maken. Je kunt je alleen maar voorstellen hoe een crème Shiba Inu denkt over vuil op hun mooie crème vacht.

De reinigings- en verzorgingsbehoeften van crème Shiba Inus zijn de volgende:

– Shiba Inus moeten eens in de drie tot vier maanden in bad worden gedaan omdat hun dubbele vacht geurloos is.

– Omdat Shiba’s een ondervacht hebben, moeten ze eenmaal per week geborsteld worden om dode haren te verwijderen.

– Vermijd vaak baden omdat de huid van een Shiba gevoelig is en droog kan worden.

– De nagels moeten eens in de twee weken of eens per maand worden getrimd.

– Lichaamsdelen zoals oren of ogen moeten altijd worden geïnspecteerd op roodheid, slechte geur, of andere tekenen van infectie.

Voor- en nadelen van het bezitten van een crème Shiba Inu hond

crème shiba inu thuis

Foto van: @miriotheshiba

De perfecte hond bestaat niet. Ze hebben allemaal gebreken, maar ook een aantal goede eigenschappen. Als je erover denkt om een crème Shiba Inu te nemen, dan moet je overwegen om deze voor-en nadelenlijst te bekijken. Het zal u helpen beslissen of deze hond iets voor u is of niet.

Voors

– Ze houden ervan in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dit kan een voordeel of een nadeel zijn, afhankelijk van het soort hond dat u zoekt.

– Shiba’s zijn elegant en aantrekkelijk.

– Het zijn observerende, intelligente en gevoelige honden.

– Ze hebben een goed geproportioneerd lichaam, wat een teken is van behendigheid, kracht en sterkte.

– De loyaliteit van een Shiba is algemeen bekend. Als deze hond eenmaal een sterke band met zijn eigenaar heeft opgebouwd, zal het niet gemakkelijk zijn deze te verbreken.

– Shiba’s zijn gemakkelijk zindelijk te maken, en ze hebben instincten om zichzelf schoon te houden.

– Room Shiba Inus zijn een van nature gezond Japans hondenras. Ze hebben een vrij lange levensduur van ongeveer 12 tot 16 jaar.

Nadelen

– Crème Shiba Inus zijn soms afstandelijk. Ze zijn meestal gereserveerd en tonen zelden genegenheid.

– Als ze niet goed getraind worden, hebben Shiba’s een genetische neiging om te schreeuwen of te huilen, wat heel griezelig kan zijn.

– Ze hebben een scherpe neus, wat betekent dat ze alles kunnen achterlaten, zelfs jou, om achter een geur aan te gaan.

– Als ze niet in de stemming zijn, zullen ze niet doen wat je ze vraagt, hoe hard je het ook probeert. Shiba Inus zijn erg koppig.

– De vacht van Shiba Inu’s kan problematisch zijn omdat ze twee keer per jaar uitgebreid verharen.

Wat is de gemiddelde kostprijs van een Shiba Inu Puppy?

crème shiba inu puppy

Een crème Shiba Inu puppy kost je ongeveer $1.200 tot $2.500. De prijs hangt af van de locatie, het type fokker en de vraag.

Superieure stamboom crème Shiba Inus kosten nog meer!

Als je een krap budget hebt, maar je wilt zo graag een Shiba Inu, probeer dan te adopteren bij een plaatselijk asiel of dierenopvangcentrum. De adoptieprijzen liggen rond de $330 tot $500, wat aanzienlijk minder is dan een puppy kopen bij een fokker. Dit omvat veterinaire zorg, vaccins, sterilisatie of castratie, een microchip en een behandeling tegen teken en vlooien.

Zeker, het vinden van een goed gefokte crème Shiba Inu bij een reddingscentrum of een asiel kan je hoofdpijn bezorgen, maar het streven is elke moeite waard.

De gemiddelde initiële kosten liggen rond de $1.600 tot $1.700 als je je Shiba thuis krijgt. Deze kosten dekken dierenartsonderzoeken, vaccins en andere benodigdheden.

De gemiddelde maandelijkse kosten van het bezitten van een crème Shiba Inu zijn ongeveer $ 200 tot $ 1.000, afhankelijk van welk hondenvoer u koopt, waar u uw Shiba naartoe brengt voor verzorging en trainingen, evenals of u een huisdierenverzekering heeft.

Crème Shiba Inu Puppy In de buurt van mij

Een crème Shiba Inu puppy kan op verschillende plaatsen worden gekocht. Maar een goed gefokte Shiba Inu komt alleen van bepaalde hondenfokkers.

Er zijn drie primaire bronnen waar je een crème Shiba Inu kunt krijgen:

– professionele en betrouwbare fokkers

– toevallige achtertuinfokkers

– dierenasielen

Professionele fokkers zijn waarschijnlijk uw enige keuze om een goed gefokte Shiba te krijgen zonder grote problemen. Deze fokkers hebben gezondheidsgaranties voor hun pups, en ze bieden levenslange ondersteuning voor het geval u uw pup om tal van redenen wilt teruggeven.

Toevallige of achtertuinfokkers zijn gewoon hondenliefhebbers en eigenaren die niet van plan zijn om winst te maken met het fokken. Hun hond moet per ongeluk gepaard hebben met een andere hond, of ze hebben hun mannelijke of vrouwelijke Shiba Inu opzettelijk gedekt voordat ze hen lieten dekken. Ze verkopen puppies tegen een lage prijs of geven ze zelfs gratis.

Dierenasielen en reddingscentra zijn geweldige keuzes om een Shiba Inu te vinden voor de laagst mogelijke prijs. Je kunt er zelfs een goed gefokte pup vinden als je geluk hebt.

Helaas zijn crème Shiba Inus zeldzaam in de VS omdat de AKC de crème kleurige vacht afkeurt.

Creme Shiba Inu Gezondheidsproblemen

schattige Cream Shiba Inu kijkend door het raam

Shiba Inus zijn genetisch gezonde honden, maar ze hebben nog steeds een aantal gezondheidsproblemen die hun levensduur kunnen verkorten.

Crème Shiba Inus zijn vatbaar voor de volgende gezondheidsproblemen:

– Staart jagen/spinnen

– Chylothorax

– Glaucoom

– Patellaire Luxatie

– Progressieve Retinale Atrofie (PRA)

– Hypothyreoïdie

Spinnen / Staart jagen

Spinning is een abnormale en lastige aandoening waarbij de hond geobsedeerd raakt door het achterna zitten van zijn staart en urenlang ronddraait. Het is meestal een hersenaandoening en een soort aanval die dit gedrag veroorzaakt. Het kan behandeld worden met fenobarbital en andere medicijnen.

Chylothorax

Chylothorax is een aandoening waarbij de borstholte van een hond gevuld is met vocht. Het maakt de hond moeilijk om te fokken. Andere symptomen zijn hoesten, verlies van eetlust en lusteloosheid. Het wordt behandeld door het vocht te verwijderen en vetarme voeding te geven, maar een operatie is ook een optie.

Glaucoom

Glaucoom is een oogaandoening waarbij druk wordt opgebouwd in de ogen. Het kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen en pijn. Glaucoom kan worden behandeld met oogdruppels, maar meestal is een operatie nodig.

Patellaire Luxatie

Patellaire Luxatie is de aandoening waarbij de knieschijf van een hond uit zijn oorspronkelijke plaats glijdt en vervolgens weer terugkomt. Het veroorzaakt enorme pijn, en kan alleen worden behandeld met een operatie.

Progressieve Retinale Atrofie (PRA)

PRA is een oogaandoening die optreedt wanneer de staafjescellen in het netvlies zichzelf geleidelijk proberen te vernietigen. Het kan leiden tot volledige blindheid, en er is helaas geen genezing voor.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklierhormonen in de schildklier uit balans raken. Het vertraagt de stofwisseling van het lichaam.

Indien niet behandeld, kan hypothyreoïdie andere lichaamsfuncties aantasten. Veel voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, snelle hartslag en plotseling gewichtsverlies. De aandoening kan gemakkelijk worden behandeld met medicijnen.

Laatste gedachten

crème shiba inu spelen in park

Foto van: @luana_diary

Crème Shiba Inu is een van de meest gewilde kleur vachten voor Shiba Inu hondenliefhebbers, anders dan zwart haar Shiba’s en rood sesam Shiba’s.

Helaas is de crème kleur controversieel omdat het in strijd is met de rasstandaarden van de American Kennel Club (AKC).

De kenmerkende witte aftekeningen van het ras zijn op de crèmekleurige vacht niet zo prominent aanwezig als op de rode vacht of de tan Shiba Inu.

De Britse Kennel Club stelt crème Shiba Inus echter gelijk aan een gewone sesam Shiba Inu, en beweert dat de crème kleur geen fout is.

Hoe dan ook, de crème Shiba Inu is een schattige Shiba die vrij uniek is, zeer aanhankelijk, en perfect om zindelijk te maken.

Behalve dat hij koppig is en wat moeilijk te trainen, is deze schattige hond een van de beste Japanse rassen die fit en klaar is voor elk huis om hun liefde te voelen.

Cream Shiba Inu de zeldzaamste Shiba kleur die je zult aanbidden