Professionele honden ontsnappingskunstenaars: Hoe te voorkomen dat de hond over de omheining springt

Professionele Honden Ontsnappings Artiesten: How To Stop Dog From Jumping Fence

Delen is geven!

Als je dacht dat een hek genoeg is om te voorkomen dat je hond wegloopt, heb je het mis!

In het begin klinkt dit misschien grappig, maar wanneer het springen van een hek een dagelijkse routine wordt, beginnen de meeste hondenbezitters hun geduld te verliezen. En, er zijn geldige redenen om je zorgen te maken.

Naar buiten gaan in de tuin en je realiseren dat je hond nergens te vinden is, is nogal een stressvolle en traumatische ervaring.

Bezorgde hondenbezitters vrezen dat hun hond zichzelf zou kunnen verwonden als ze over het hek springen. Ze kunnen ook verdwalen of gestolen worden als ze weg zijn uit hun tuin. Er is ook het gevaar van wilde dieren en andere honden die ze op hun ontsnappingsavonturen kunnen tegenkomen.

Bovendien kan uw hond lastig zijn voor uw buren (sommige mensen houden gewoon niet van honden denk ik). Ze kunnen een kind omstoten of de buurtkatten opjagen. En uiteindelijk kunnen ze opgepakt worden door de dierenbescherming.

Als een hond één keer over het hek springt, is de kans groot dat hij dat nog eens wil doen.

We zijn hier om de vraag te beantwoorden “Hoe voorkom je dat honden over hekken springen?” die veel bezorgde eigenaren vaak vragen.

Naast het geven van leuke en creatieve manieren om te voorkomen dat uw hond over het hek springt, gaan we door de redenen waarom honden dit gedrag vertonen.

U zult verbaasd zijn wat er in het hoofd van uw puppy omgaat als hij over het hek springt!

Inhoud

toon

Wat te doen als uw hond over het hek springt?

hond springt over hek

Oké, hij heeft het gedaan. Je hond is net over de schutting gesprongen en nu heb je geen idee wat je moet doen.

Wel, ik kan je vertellen wat je niet moet doen – raak niet in paniek. Kalm blijven in dit soort situaties is erg moeilijk, maar van paniek komt niets goeds.

Er zijn twee situaties waarin je je kunt bevinden.

Ten eerste springt uw hond over het hek terwijl u aanwezig bent. En ten tweede, u heeft uw hond een tijdje niet gehoord en besloot buiten te gaan kijken, maar hij is in het niets verdwenen.

Als je ze ziet ontsnappen, moet je onmiddellijk naar buiten gaan om ze te zoeken. Maar, als u niet weet van welke kant van het hek ze zijn gesprongen, noch in welke richting ze zijn weggelopen, kan het moeilijk worden.

1. Noem je hond bij zijn naam

Roep uw hond bij zijn naam. De meeste honden weten hoe ze moeten reageren en zullen snel naar hun baasje toe rennen. Als u merkt dat uw hond niet in de buurt van het huis is, begin dan hun naam te roepen.

Gebruik zinnen die uw hond kent. Als de hond door de buurt zwerft, zullen ze uw roep horen. Honden hebben een ongelooflijk gehoor, dus er is bijna geen kans dat ze uw geroep en gefluit niet horen.

2. Schud hondensnoepjes

Traktaties zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen die gebruikt worden bij hondentraining. Als je je hond hebt getraind met behulp van positieve bekrachtiging, is hij waarschijnlijk gewend geraakt aan het geluid van het zakje hondensnoepjes.
Als schreeuwen niet werkt, probeer dan te schudden met het zakje met hondensnoepjes.

We weten allemaal hoeveel onze pooches van hun traktaties houden. Ze houden er zoveel van dat ze komen aanrennen bij het ritselende geluid van de plastic zak met hondensnoepjes.

3. Vraag uw buren

oudere vrouw praat met haar mannelijke buurman

Als je hond over het hek springt, is de kans groot dat sommige van uw buren ze gezien hebben. Misschien is uw hond naar de buren gegaan om een kopje suiker te vragen. Of misschien zijn ze verliefd geworden op de hond van de buren.

Wat de oorzaak ook is, misschien vindt u antwoorden op de vraag waar uw hond naartoe is gegaan. Veel buren hangen rond op hun veranda of in hun tuin. Oude dames zien meestal alles wat er in de buurt gebeurt. Vraag hen of ze uw ondeugende hond hebben gezien!

Chagrijnige buren zijn het ergst. Terwijl sommigen u vertellen dat u uw hond van hun terrein moet verwijderen, proberen sommigen het misschien zelf te doen. Dit is wanneer de dingen zeer ernstig kunnen worden.

Als u een telefoontje krijgt van uw buren over uw hond die zich op hun terrein bevindt, zorg er dan voor dat u erheen gaat en hem meteen ophaalt. Praat met uw buren en leg de situatie uit.

Als je het geluk hebt om coole buren te hebben zoals ik, zal je hond thuiskomen met een volle buik en zelfs een nieuw hondenspeeltje in zijn bek!

4. Maak een plan

Nu je weet dat je een stiekeme ontsnappingsartiest in handen hebt, is het tijd om een einde te maken aan het hek springen. Je kunt niet elke dag door deze stressvolle situaties blijven gaan.

Om te voorkomen dat uw hond over de schutting springt, zijn er enkele extra stappen die gedaan moeten worden. Uw achtertuin moet veranderen. Dat wil zeggen, u zult waarschijnlijk het type schutting in uw achtertuin moeten veranderen. Degene die u nu heeft werkt duidelijk niet.

Maar, het veranderen van de omheining en het aanpassen van uw achtertuin zal alleen helpen om een fysieke barrière te maken. Uw hond kan nog steeds over de nieuwe omheining willen springen. Het is dus belangrijk om ze te leren dit uiteindelijk niet meer te doen.

Hier zijn enkele tips en trucs over hoe je honden ervan kunt weerhouden om over hekken te springen.

Hoe voorkom je dat een hond over een hek springt?

zwarte hond springt over hek

Hier is de grote vraag – en een nog grotere onthulling!

Omdat deze vraag vaak gesteld wordt, dacht ik dat ik jullie een paar van de volgende voorbeelden zou laten zien. de beste oplossingen om te voorkomen dat uw hond over het hek springt.

Meestal werkt het plaatsen van hoge hekken prima. Maar soms moet er een strenge hondentraining aan te pas komen.

1. Installeer Coyote Rollers

Een snelle manier om te voorkomen dat uw honden over het hek springen is het installeren van coyoterollen bovenop het hek. Maar…Waarom heten ze “coyote rollers?”

Wel, deze buizen werden in de eerste plaats ontworpen om coyotes ervan te weerhouden in je achtertuin te komen door over het hek te springen. Omdat coyotes ook hoektanden zijn, bleek dit mechanisme ook voor onze hondenklimmers een snelle oplossing.

Als je hond over de omheining probeert te springen, de coyote roller voorkomt dat hun poot een goede grip krijgt op de bovenkant van het hek. Daardoor glijdt de hond uit en valt terug naar waar hij aanvankelijk vandaan sprong.

Coyote rollers zijn te koop op amazon of in gespecialiseerde winkels. Er zijn ook diensten die de coyoterollen voor u installeren, maar dit is een duurdere optie.

2. Gebruik PVC-buizen

Als uw omheining geen PVC-buizen heeft, wordt het tijd dat u overweegt ze boven op uw omheining te plaatsen. U kunt pvc-buizen in elk huisdepot krijgen en ze zijn vrij goedkoop. Dit is ook een leuk DIY project waar jij en je familie aan kunnen werken.

Waarom PVC buizen? Hun oppervlak is glad en gebogen. Dit maakt het moeilijker voor uw harige klimmer om er grip op te krijgen. Hun poten glijden af als ze over het hek proberen te springen. Geniaal, is het niet?

PVC-buizen imiteren in feite de coyoterollen. Dit is niet alleen een geweldig doe-het-zelf project, maar het is ook een goedkopere optie als je geen coyoterollen kunt bemachtigen.

Ik denk persoonlijk dat dit de beste, huisdiervriendelijke oplossing is voor je probleem!

3. Verwijder voorwerpen in de buurt van de omheining

Verschillende voorwerpen die rond en naast de omheining staan, zijn heel nuttig voor uw vierbenige ontsnappingsartiest. Vanuit het oogpunt van de hond zijn vuilnisbakken en houtstapels de perfecte hulpmiddelen voor een geplande ontsnapping.

Zulke voorwerpen maken het voor een hond gemakkelijker om over het hek te klimmen. Ze geven je hond een steuntje in de rug.

4. Gebruik rieten hekken

Riet hekwerk

Nu we het hebben gehad over het bekijken van het probleem vanuit het oogpunt van de hond, is rietomheining een geweldig, goedkoop idee. Rieten hekken zijn dicht en dun. Dat gezegd zijnde, beperken ze het zicht van de hond.

Een hond kan niet door een riethek heen gluren. Dit betekent dat ze niet gemakkelijk afgeleid kunnen worden. Zonder visuele prikkels kan uw hond niet de behoefte voelen om over het hek te springen.

5. Installeer een houten omheining

Het installeren van een houten schutting om te voorkomen dat uw hond over de schutting springt is een duurdere optie. Massieve houten hekken zijn vrij prijzig, maar ze klaren de klus.

Massieve houten hekken maken het moeilijker voor uw hond om een goede grip te krijgen. En dat is wat u wilt – voorkomen dat ze gaan springen!

6. Gebruik draadomheining

Soms gaat een eenvoudige draadomheining heel ver. Eenvoudige draadomheiningen doen wonderen om te voorkomen dat uw hond gaat klimmen. De ruimte tussen de draden kan echter net genoeg zijn voor uw hond om succesvol te klimmen.

In dit geval wordt voorgesteld om een hoge omheining te bouwen met verlengstukken zoals L-voeten of coyoterollen.

7. Gebruik elektrische afrastering

Het gebruik van elektrische hekken zou uw laatste optie moeten zijn. Elektrische afrastering is een succesvolle methode om het springen van uw hond tegen te gaan, maar het is niet hondvriendelijk.

Ook al is het voltage niet hoog, uw hond ervaart toch een gezoem. En sommige honden kunnen zeer gevoelig zijn voor zelfs de kleinste schok.

Voordat u tot deze methode besluit, moet u ervoor zorgen dat u alle andere methoden hebt geprobeerd. Ook, voordat u een elektrische afrastering installeert, uw dierenarts of hondentrainer raadplegen.

Gelukkig zijn er ook onzichtbare afrasteringen beschikbaar die gebruik maken van een piepende halsband. Een onzichtbaar hek wordt langs de fysieke omheiningslijn geplaatst. Draadloze systemen voor een onzichtbaar hek worden geleverd met een hondenhalsband die piept zodra uw pooch dichter bij het hek komt.

Deze elektrische hekken voorkomen dat uw hond Houdini ontsnapt, zonder schade of stress te veroorzaken.

8. Installeer L-voeten

hond staat buiten bij hek

L-footers hebben bewezen een van de beste manieren te zijn om het springen van een hondenomheining te voorkomen. Sommige huisdiereigenaren noemen het graag een hond-proof hek.

Het is eigenlijk een uitbreiding van uw bestaande omheining. Het bovenste deel van het hek heeft de vorm van de letter “L”. Deze vorm maakt het onmogelijk voor uw hond om over het hek te springen.

9. Latten toevoegen aan de bestaande omheining

Vergelijkbaar met rieten hekken, helpt het toevoegen van latten aan de bestaande omheining om het zicht van uw hond te blokkeren. Lamellen zijn meestal gemaakt van kunststof en u kunt ze kopen in verschillende kleuren en lengtes. Lamellen worden meestal bevestigd aan een draadhek of aan een kettinghek.

Lamellen zijn een geweldige hondvriendelijke oplossing om te voorkomen dat uw pooch over het hek springt!

10. Bouw een kennelren

Dit is een beetje een ingewikkelde oplossing voor het springen van hekken. Het bouwen van een hele kennelren vereist gedetailleerde planning en vrij veel ruimte.

Een kennelren bouwen en uw hond daarin plaatsen is prima voor korte periodes. Uw hond voor langere tijd in zo’n kleine ruimte laten, kan echter gedragsproblemen veroorzaken.

11. Probeer landschapsarchitectuur

Landscaping is een van mijn favoriete manieren om het springen van een hond tegen te gaan.

Het omvat het plaatsen van planten, zoals struiken, in de buurt van uw omheining. Wanneer uw hond probeert te springen, vallen ze door de takken van de struik, om een succesvolle start te voorkomen.

Landscaping is ook een goede manier om je achtertuin te verfraaien en op te waarderen.

Wat te doen als de hond van de buren blijft springen op uw hek?

hond springt over houten hek

Aangezien u zelf een hondenliefhebber bent, vindt u het waarschijnlijk niet erg dat de hond van uw buren over uw schutting springt. Het kan echter net zo vervelend worden als wanneer je eigen pup het doet.

Er is waarschijnlijk een goede reden waarom de hond van de buren naar uw achtergrond wil komen. Misschien heeft iemand hem wat lekkers gevoerd… hmm?

Of, misschien wil hij gewoon rondhangen met jouw hond. Daar is toch niets mis mee?

Maar, dingen kunnen verkeerd gaan als de de hond van de buren zich bezeert bij het klimmen en springen van het hek. Ten eerste, zorg ervoor dat je uw buurman informeert over zijn of haar hond. Ze moeten weten dat hun kleine hond een beetje ondeugend is. Ze maken zich waarschijnlijk zorgen dat ze niet thuis zijn.

Volgende, verwijder alle gevaarlijke objecten waar de hond op zou kunnen vallen. Zet ook de grond vast met kippengaas of draadstoppen als de hond van de buren een graver is.

Als je een hond hebt, is de kans groot dat die twee gewoon willen rondhangen.

Als zowel u als uw buren het ermee eens zijn, kunt u een doorgang maken, een hondenluikje waar deze hondachtige makkers gebruik van kunnen maken. Op deze manier zal geen van beiden de behoefte hebben om over de schutting te springen.

Praat in ieder geval met uw buren. Per slot van rekening zijn twee hoofden beter dan één!

Door samen te werken, komt u erachter wat de optimale oplossing is voor het probleem van het springen van het hondenhek.

Kun je een hond trainen om te stoppen met het springen van hekken?

Je kunt een hond trainen om alles te doen. Dus, ja, je kunt een hond trainen om te stoppen met het springen van hekken.

Maar, niemand heeft gezegd dat dit een gemakkelijk proces is. Het vereist veel tijd, geduld en toewijding om uw hond te trainen om niet meer over hekken te springen.

Ten eerste, moet uw hond de basiscommando’s kennen. Gehoorzaamheidstraining is verplicht voor alle honden. Zodra ze een signaal krijgen, zullen ze een poot terugnemen van het hek. Gebruik hondensnoepjes als beloning telkens wanneer uw hond zich van het hek verwijdert.

Als u het niet alleen kunt, praat dan met een professionele hondentrainer. Hij of zij zal u veel informatie geven over hoe u uw hond kunt trainen. Sommige hondentrainers bieden privélessen aan, terwijl sommige in groepen werken. Ook kunnen hondeneigenaren betalen voor individuele training of voor lesbundels.

Waarom springt mijn hond over het hek?

kleine hond springt over hek

De hond van mijn vriend liep elke dag weg naar het hondenpark – in zijn eentje. Dit maakte hem helemaal gek! Ik bedoel, de hond probeerde gewoon nieuwe vrienden te maken, toch?

Naast het zoeken naar vrienden, hebben honden vele andere redenen waarom ze in hekken klimmen en springen. Hier zijn enkele redenen die u misschien interessant vindt.

Paringsseizoen

Het is niet nodig iets anders te zeggen. Het is paartijd!

Bloemen bloeien, de zon schijnt, hormonen bereiken hun hoogste niveau! Loopse reuen en teven worden gek!

Eigenlijk vertonen mannelijke honden tekenen dat ze willen paren, terwijl vrouwelijke honden hun loopsheidcyclus ingaan. De feromonen zijn overal. En, de neus van je hond werkt hard om een dame in de buurt te besnuffelen.

Het zijn meestal de reuen die klimmen en springen over hekken tijdens de loopsheid van de teefjes.

Niets kan uw reu ervan weerhouden zijn ware liefde te vinden – zelfs niet uw achtertuinhek.

Wat de teefjes betreft, die zijn meestal rustiger in vergelijking met de reuen. Huisdiereigenaren moeten echter weten dat beide geslachten verschillend gedrag vertonen tijdens de paartijd.

Dus, als je een vrouwelijke hond bezit, bedenk dan dat zij ook moeiteloos over het hek kan springen om haar Dogmeo (Dog-Romeo, snap je?) te ontmoeten.

Uw pup castreren en steriliseren kan helpen dit lastige gedrag aan te pakken. Het helpt ook ongewenste zwangerschappen te voorkomen.

Nieuwsgierigheid

Ken je het gezegde, nieuwsgierigheid doodde de…hond? Ja, honden zijn nieuwsgierig. Maar niet zo erg als katten. Maar, soms kan nieuwsgierigheid je hond overmeesteren.

Wat is dat over het hek? Is het een vogel, is het een vliegtuig? Oh, ik denk dat ik een poes zag! Nee, het was een eekhoorn, of een vogel, ik weet het niet zeker. Eens kijken wat er is!

Ik wed dat dit is wat er in het hoofd van mijn hond omgaat als hij naar die aantrekkelijke bovenkant van het hek kijkt. Voor ik het weet, is hij naar de achtertuin van de buren.

Elke soort stimulans – visueel of auditief, kan uw hond over de schutting laten springen. En we kunnen het ze niet kwalijk nemen, onze honden zijn altijd alert!

Prey Drive

zwarte en witte hond die over het hek springt

Alle honden erven tot op zekere hoogte de prooidrift. Waarom denk je dat ze op katten en eekhoorns jagen? Omdat deze kleine dieren hen doen denken aan een kleine prooi.

Ik zou zeggen dat prooidrift een mengsel van hoge energie en nieuwsgierigheid. Wanneer een hond iets ziet dat op een prooi lijkt, stormt hij er onmiddellijk op af. Tenzij de hond zeer gehoorzaam en getraind is, zal hij al uw bevelen negeren en achter zijn prooi aangaan.

In deze situaties zal de hond zich niets aantrekken van de omheining. Ze zullen hun best doen om er overheen te springen en doorgaan met het achtervolgen van wat ze op het oog hebben.

Scheidingsangst en verveling

Hier is iets dat met u te maken heeft, en alleen met u. Als u uw hond voor langere tijd alleen laat, gaat hij zich vervelen. In feite zullen ze zich zo vervelen dat ze tekenen van verlatingsangst zullen gaan vertonen, wat kan leiden tot destructief gedrag.

Uw taak is hier om uw pooch te voorzien van veel mentale stimulatie en fysieke activiteiten. Als u werkt en niet bij uw hond kunt zijn, is het een goed idee om een hondenuitlater in te huren.

Zo loopt uw hond vrolijk rond terwijl u vast op uw werk zit!

Bescherming

Honden zijn uitstekende beschermers. Hun belangrijkste rol is om u en uw huis te beschermen. Als uw hond gevaar voelt of een bedreiging waarneemt, zullen ze over het hek willen springen om hun achtertuin te beschermen.

Als ze een bedreiging voelen, is er bijna geen kans om te voorkomen dat uw hond over het hek klimt.

Hoewel dit een geweldige hondenpersoonlijkheidstrek is, kan het vervelend zijn als uw hond alles als een bedreiging opvat -. zelfs die verdomde eekhoorn!

Frustratie

Frustratie gaat hand in hand met verlatingsangst en verveling. Wanneer een hond zijn zin niet krijgt, of niet gewend is aan zijn nieuwe ruimte, zal hij erg gefrustreerd raken. Sommige honden vertonen destructief en agressief gedrag wanneer ze gefrustreerd zijn.

Een gefrustreerde hond kan ook een hongerige hond zijn. Dus, om het gefrustreerde gevoel te stoppen, of om voedsel te zoeken, zullen ze proberen over het hek te springen.

Hondenrassen die bekend staan om het springen over hekken

zwarte hond springt over hek

Natuurlijk zijn er bepaalde hondenrassen die betere ontsnappingskunstenaars zijn dan andere. Hier zijn enkele honden Houdini’s die het springen over een hek serieus nemen!

– Basenji

– Siberische Husky

– Boxer

– Amerikaanse Pitbull Terrier

– Beagle

– Jack Russel Terrier

– Belgische Mechelaar

– Chesapeake Bay Retriever

– Greyhound

Deze hondenrassen zijn professionals in het springen van omheiningen, evenals het graven van gaten onder de omheining. Hun atletische lichamen zijn perfect voor een stiekeme ontsnapping, dus let goed op! Bovendien behoren deze honden tot de slimste hondenrassen ter wereld!

Natuurlijk is elke hond anders. Niet alle bovenstaande hondenrassen zijn goede ontsnappingskunstenaars.

Laatste gedachten

duitse herder springend over hek

Dus, om al het bovenstaande samen te vatten, het antwoord op hoe hond stoppen met springen over hek, is heel eenvoudig.

Voor de goede orde, het bouwen van hogere hekken is een geweldige oplossing om te voorkomen dat honden eraf springen. Maar, als je alleen een kleiner hek hebt, is dit probleem niet onoplosbaar.

De bovenstaande stappen volgen terwijl uw hond opgroeit en hem altijd in de gaten houden terwijl hij nog jong is, zal al uw zorgen zeker wegnemen.

Houd er altijd rekening mee dat hoe meer tijd u besteedt aan het trainen van uw hond, hoe gemakkelijker deze stappen zullen zijn. Beginnend met een eenvoudige roeptechniek, zal uw stem de belangrijkste focus van de hond zijn.

Zodra u de hondentraining in uw routine, samen met een kwaliteit achtertuin omheining, hond hek springen zal een probleem van het verleden zijn.

Gerelateerde inhoud

– Waarom is mijn hond geobsedeerd door de bal – Redenen en oplossingen

– Waarom houden honden van menstruatiebloed? Redenen en oplossingen!

– Waarom slapen honden met hun achterwerk naar je toe? 10 redenen waarom