Mopshond Voedingsschema: Wat te voeden uw mopshond Bug

Mopshond Voedingsschema: Wat te voeden uw mopshond Bug

Delen is geven!

Veel nieuwe hondeneigenaren worstelen met de voedingsbehoeften van hun nieuwe pup. Het proces lijkt een beetje verwarrend, en veel vragen komen in ons op zoals welke hondenvoer het beste is, hoeveel te voeren en wanneer?

Mopshonden zijn geen uitzondering. Het kiezen van de juiste voeding voor uw Mopshond is uiterst belangrijk omdat ze vatbaar zijn voor overgewicht en sommige andere gezondheidsproblemen. Vooral puppy’s hebben voor een gezonde groei en ontwikkeling een uitgebalanceerd, nutriëntenrijk dieet nodig.

Als u ook worstelt met het kiezen van het beste mopshondendieet, wees dan niet bang, want u bent hier op de juiste plaats. PupVine presenteert u de Mopshond Voedingsschema, en alle tips over hoe je de best mogelijke voeding kiest die je Mopshondje gelukkig en gezond maakt!

Laten we erin duiken…

Inhoud

toon

Mopshond Voedingsschema uitgelegd

Mopshonden kennen we allemaal vanwege hun kenmerkende rimpelige trekken die hen er zo schattig doen uitzien. Voor veel mensen zijn het ideale huishonden, maar weet u wat die ideale honden wel en niet kunnen eten, of wat de juiste hoeveelheid voer is voor deze honden van een klein ras?!

Kijk eens naar onze Mopshond voedingstabel, en schrijf het bij voorkeur ergens op, want u en uw geliefde pup zullen er veel aan hebben.

Het voeden van een mopshond

Leeftijd Hoeveelheid voedsel Tijden per dag
Geboorte Moedermelk/melkvervanger 4 tot 5 keer
8 weken 1 kop 4 keer
12 weken 1 + 1/4 kopjes 4 keer
4 maanden 1 + 1/4 kopjes 3 keer
6 maanden 1 + 1/4 kopjes 3 keer
8 maanden 1 kop 2 keer
12 maanden 1 kop 2 keer
1-8 jaar 1/2 kop 2 keer
8+ jaar 1/3 kop 2 keer

* De hoeveelheid voedsel moet worden verdeeld in gelijke maaltijden over de dag bij het overeenkomstige aantal maaltijden per dag.

** Rond de leeftijd van tien tot twaalf maanden moet uw hond overgaan op volwassen hondenvoer voor kleine rassen.

Hoeveel voedsel moet een mopshond eten?

De hoeveelheid voer die je je mopshond gaat geven, hangt vooral af van hoe oud je mopshond is. Als je je puppy voor het eerst krijgt, moet hij of zij acht weken oud zijn en al helemaal afgespeend.

De fokker zou al begonnen moeten zijn met puppyvoer, en het beste zou zijn als je de eerste paar weken met hetzelfde voer doorgaat totdat je puppy gewend is aan de nieuwe omgeving en het nieuwe leven.

Daarna kunt u het nieuwe type voer langzaam gaan introduceren als u dat wilt. In het begin moet uw pup ongeveer 1 en 1/4 kopjes van puppyvoer, gescheiden in gelijke porties. Een volwassen hond zou ongeveer een half kopje tot een kopje volwassen hondenvoer moeten krijgen.

Senior mopshonden hebben minder voedsel nodig omdat ze niet meer zo actief zijn en niet zoveel voedsel nodig hebben om gezond te blijven. 1/3 van een kopje zou genoeg moeten zijn.

Maaltijd frequentie

Wanneer puppies worden gevoed met moedermelk, zouden ze moeten eten vier tot vijf keer per dag, of zoveel als ze nodig hebben. Vanaf de leeftijd van acht tot 12 weken moeten pups vier maaltijd porties per dag.

Daarna kun je het aantal maaltijden per dag langzaam gaan verminderen, met drie keer, vanaf de leeftijd van vier tot acht maandenen twee keer, vanaf de leeftijd van acht maanden, of bij de overgang naar volwassen hondenvoer.

GERELATEERD: Beste Mopshondenfokkers: Hoe vind je een mopshondenfokker die je kunt vertrouwen?

Factoren die het voedingsschema voor mopshonden beïnvloeden

mopshond puppy's eten voedsel uit schalen

Hoewel de Mopshond voedingstabel een zeer nuttig hulpmiddel is bij het voeden van uw nieuwe Mopshond pup, moet u begrijpen dat niet elke hond hetzelfde is. Hoewel twee Mopshonden van dezelfde fokker en hetzelfde nest kunnen zijn, kunnen ze totaal verschillend zijn, en daarom moet hun voeding niet hetzelfde zijn.

Er zijn een paar factoren die van invloed kunnen zijn op de manier waarop je je pooch zou moeten voeden, dus laten we ze noemen:

Gewicht

Het gewicht speelt een grote rol in hoe uw mopshond voertabel eruit zal zien, en hoeveel voer u uw hond zult geven. Eerst en vooral – u moet uw hond wegen, want een hond die 10 pond weegt en een die 20 pond weegt, hebben totaal verschillende hoeveelheden voer nodig.

U kunt uw hond zelf thuis wegen met behulp van een normale huisweegschaal, maar als u niet zeker weet hoe u dat precies moet doen, kunt u altijd naar uw dierenarts gaan om uw mopshond goed te laten wegen.

Leeftijd

Leeftijd is een andere enorme factor die de voedingsgewoonten van uw hond beïnvloedt. Een echt kleine puppy die net geboren is, zou bijvoorbeeld alleen moedermelk moeten eten, of als dat niet mogelijk is, zijn er enkele geweldige melkvervangers die hetzelfde doen.

Naarmate uw pup groeit, veranderen ook zijn voedingsbehoeften. Eerst begin je met Mopshond puppy voer. Wanneer uw hond ongeveer één jaar oud is, wordt hij beschouwd als een volwassen Mopshonden je zou moeten overstappen op een volwassen hondenvoer.

Acht +- jaar oude honden worden beschouwd als senior mopshonden, en dan moet je hun dieet omschakelen van volwassen hondenvoer naar senior hondenvoer.

Geslacht

Er zijn kleine verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Mopshonden, waarbij de vrouwtjes meestal iets kleiner zijn dan hun mannelijke voorbeelden. Dit zou hun voedingsgewoonten niet veel moeten beïnvloeden, maar als uw vrouwelijke mops veel kleiner is, dan moet u daar natuurlijk rekening mee houden.

Zwangerschap

Als uw hond zwanger is, moet u voorzichtig zijn met het handhaven van haar ideale gewicht, vooral in de eerste zes weken omdat plotseling gewichtstoename kan de kans op problemen tijdens de geboorte vergroten.

Vanaf week zes van de zwangerschap moet je geleidelijk overgaan op puppyvoer, omdat dat meer vitaminen, voedingsstoffen en eiwitten bevat, en over het algemeen beter is voor drachtige honden. Bovendien moet u de hoeveelheid voer elke week tot aan de geboorte met 10% verhogen.

Voedingsbehoeften

mopshond puppy's eten voedsel uit schalen in de wei

Puppy eten

Puppy’s hebben heel andere voedingsbehoeften dan volwassen of senior honden. Puppyvoeding moet vol zitten met calorieën en voedingsstoffen omdat puppies op die leeftijd een snellere stofwisseling hebben, en meer goede dingen nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling.

Gewoonlijk moet puppyvoer ten minste 25% meer calorieën dan volwassen hondenvoer, en ook veel meer eiwitten om hun snelle groei te bevorderen. Daarnaast moet puppyvoer ook een grotere hoeveelheid omega-3 en omega-6 vetzuren bevatten.

Volwassen voeding

Volwassen hondenvoer hoeft niet zo veel eiwitten te bevatten als puppyvoer, en het is echt belangrijk om die overstap van puppyvoer naar volwassenvoer op tijd te maken, want anders zal uw pup snel overgewicht krijgen.

Als het gaat om voer voor volwassenen, is het belangrijk dat het bevat een gezonde hoeveelheid vet, eiwitten op basis van vlees, en supplementen in de vorm van vitaminen en mineralen.

Senior voedsel

Senior honden lopen een veel hoger risico op het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen, dus het geven van een goede voeding is cruciaal om ze zo lang mogelijk in leven en gezond te houden.

Senior hondenvoer moet minder calorieën bevatten dan de andere twee, omdat senior honden niet de energie hebben om zo veel te bewegen, wat betekent dat een calorierijk dieet al snel problemen met overgewicht zou veroorzaken.

Hun voeding moet veel toegevoegde vitaminen en mineralen en toegevoegde calcium om te helpen met de verzwakking van hun botten en gewrichten.

Activiteitsniveau

Het activiteitsniveau van uw hond speelt ook een belangrijke rol bij zijn voedingsgewoonten. Als u een zeer energieke hond heeft die gedurende de dag veel beweging krijgt, betekent dit dat hij veel energie en calorieën verliest die moeten worden gecompenseerd met de juiste hoeveelheden voedsel.

Aan de andere kant, als uw hond meer een lui hondenras is en het liefst de hele dag op de bank ligt, zal hij niet veel voedsel nodig hebben omdat hij gemakkelijk overgewicht kan krijgen.

Gezondheidsproblemen

Overgewicht is het belangrijkste gezondheidsprobleem dat wordt veroorzaakt door overvoeding van uw Mopshond. Een gezond volwassen mopshond gewicht is tussen 13 en 20+ pond. Alles daaronder wordt beschouwd als ondergewicht, en daarboven… overgewicht.

Naast overgewicht, staan Mopshonden bekend om het hebben van veel huidproblemen die ook, in sommige gevallen, hun voedingsgewoonten kunnen beïnvloeden.

Als uw hond te maken heeft met huidproblemen, zorg er dan voor dat u kiest voor de gezondste shampoo merken voor Mopshonden die hun huid niet meer zal irriteren dan het al is.

Wat is de beste voeding voor een mopshond?

Er zijn verschillende merken en soorten voer op de markt voor je kleine Mopshond. Je moet er echter rekening mee houden dat niet elk merk even goed is of gemaakt is van dezelfde hoogwaardige ingrediënten.

Ook al zijn sommige merken bekend en goed aangeprezen, dat hoeft niet te betekenen dat het meteen kwalitatief goede producten zijn met een hoge voedingswaarde. Het is belangrijk de ingrediëntenlijst te lezen en te kiezen voor kwaliteitsvoeding dienovereenkomstig.

Als het gaat om de vraag of u moet kiezen voor droogvoer, natvoer, een rauwvoerdieet, of misschien een zelfgekookt dieet, ligt het aan u en de voorkeuren van uw hond. Geen enkele hond is hetzelfde, en sommige mopshonden zullen de voorkeur geven aan de ene voedingsoptie boven de andere.

Kijk wat het beste werkt voor uw hond en houd u daaraan. Als u besluit het voer te veranderen, doe dat dan langzaam, want een plotselinge verandering kan de spijsvertering beïnvloeden en diarree veroorzaken.

Brokken

Kibble

Brokken zijn het meest voorkomende type droog commercieel hondenvoer dat veel mopshondeneigenaren kiezen omdat het is handig, gemakkelijk te gebruiken en op te slaan.

Omdat het veel gebruikt wordt, is dit type hondenvoer waarschijnlijk het gemakkelijkst te vinden, en meestal werken hondenvoermerken hard om hun merk het beste op de markt te maken en zich te onderscheiden tussen de vele andere keuzes.

Meestal, kunt u verschillende opties vinden voor puppyvoeding, volwassen hondenvoerof senior hondenvoer die past bij de verschillende voedingsbehoeften perfect aan te passen.

Royal Canin is een van de hondenvoer merken die exclusieve, hoge kwaliteit brokken voor Mopshonden, maar als je wilt zien wat er nog meer op de markt is, bekijk dan ons artikel over de beste hondenvoer voor mopshonden.

Voordelen en nadelen van brokken

Zoals we al hebben vermeld, zijn enkele van de duidelijke voordelen van brokken gemak en eenvoud als het gaat om het gebruik van het voedsel en het opbergen ervan. U kunt het gemakkelijk opbergen zonder bang te zijn dat het bederft.

Merken van brokkenvoeding bieden verschillende formules aan die speciaal gemaakt zijn voor verschillende rasgroottes en leeftijden en die zullen de beste voedingswaarde bieden voor elke Mopshond. Het kan ook worden gebruikt als traktatie, en het kan worden gebruikt in de training voor positieve versterking.

Aan de andere kant is het nadeel van dit hondenvoer dat het uitdrogend kan zijn, en u moet voorzichtig zijn en uw hond de hele dag van voldoende vers water voorzien.

Vaak kunnen brokken helaas gemaakt zijn van menselijke voedselresten en niet de beste ingrediënten bevatten, dus daar moet u ook voorzichtig mee zijn. Zorg ervoor dat u de tanden van uw hond regelmatig poetst, want dit voedsel kan vaak vettig en kleverig zijn.

Natvoer

Commercieel natvoer is een andere geweldige optie voor Mopshondenvoer. Meestal bevat het dezelfde ingrediënten als droogvoer, maar het is rijker aan voedingsstoffen en biedt een betere hydratatie voor honden, omdat het een hoger watergehalte heeft dan droogvoer.

Veel hondenbezitters kiezen eigenlijk voor de combinatie van droogvoer en natvoer, wat de hond het beste van beide werelden biedt, en helpt zijn optimale gezonde gewicht te behouden.

Voordelen en nadelen van natvoer

Natvoer, voor het grootste deel, bevat versere ingrediënten en echt, heel vlees dat een geweldige bron van eiwitten is voor honden. Het bevat ook zelden granen, en is meestal graanvrij, wat beter is voor honden met een gevoelige maag of bepaalde voedselallergieën.

Vergeleken met brokken is natvoer niet zo gemakkelijk te bewaren. Als het eenmaal geopend is, moet het gekoeld worden en binnen een bepaalde tijd worden opgegeten; anders bederft het. Het is ook veel duurder dan droog hondenvoer, en niet geschikt voor de prijsklasse van elke eigenaar, vooral bij het voeren van volwassen honden.

Hoewel veel mopshondeneigenaren dol zijn op de natvoeroptie voor hun kleine pups, hebben sommigen gemeld dat het de ontlasting van hun hond zachter heeft gemaakt als ze hun pups er alleen mee voeren.

Rauw voedsel

Rauw voedsel in een container

Rauw eten (ook wel BARF genoemd, wat een acroniem is voor Biologically Appropriate Raw Foods) is een andere dieetoptie waar de laatste tijd veel mensen voor pleiten.

Volgens de publieke opinie is dit dieet de gezondste vorm van voeding voor uw mopshond omdat u volledig inzicht heeft in de ingrediënten die u uw hondje voert.

Het idee achter BARF komt uit de natuur en wat wilde honden en honden in het verleden aten – kleine dieren of wat ze maar konden vangen in de natuur. Rauwvoer bevat meestal vlees van hoge kwaliteit, botten en dierlijke organen.

Voordelen en nadelen van rauwe voeding

De voordelen van rauwe voeding zijn dat dit type voedsel veel gezonder zou zijn voor de algemene gezondheid en het immuunsysteem van een hond. Het zorgt voor een optimaal gebit, een gladdere en glanzender vacht, een betere spijsvertering en minder allergische reacties.

Rauw voedsel bevat geen vulstoffen, additieven, of bewaarmiddelen, en u kunt er volledig zeker van zijn dat u uw pup voedt met hoogwaardige hondenvoer.

Aan de andere kant zijn de nadelen van dit hondenvoer dat het duurder is en moeilijker op te slaan, omdat het veel vriesruimte in beslag neemt. Je moet eraan wennen om ermee om te gaan, en leren hoe je het moet bereiden, wat kostbare tijd kost. Het vergt veel inzet om het ook echt vol te houden.

Zelfgemaakt voedsel

Tot slot kunt u ervoor kiezen om uw hond zelf gekookt voer te geven. Niet veel mensen besluiten dit daadwerkelijk te doen, omdat je het moet kunnen bereiden, maar de laatste jaren is het populairder en breder verspreid.

Als zelfgekookt voedsel beter is voor baby’s en mensen, waarom zou het dan ook niet beter zijn voor honden en puppy’s?

Voordelen en nadelen van zelfgemaakte voeding

Met zelfgemaakte voeding krijgt u veel voordelen en voordelen voor uw hond. Het beste is dat u alle ingrediënten kunt controleren en uw hond alleen het beste van het beste kunt geven. U kunt het specifiek aanpassen aan de behoeften en voorkeuren van uw hond perfect.

Er zijn geen toegevoegd bewaarmiddelen, bijproducten, of schadelijke additievenen u kunt bepalen welke supplementen uw hond krijgt. Als u uw dierenarts raadpleegt, kunt u de perfecte voedingswijzer opstellen die uw hond het maximum aan gezondheidsvoordelen biedt.

Aan de andere kant zijn de duidelijke nadelen van dit dieet dat u het zelf moet bereiden, wat tijd, wil en ruimte kost om het op te slaan. Je moet eerst alles leren over puppyvoeding, volwassen voeding en senior hondenvoeding om alles te kunnen koken.

Het is ook erg duur, hetzij als je al zelf gekookt voer koopt, hetzij als je alleen de ingrediënten koopt, die meestal duurder zijn vanwege de natuurlijke achtergrond.

GERELATEERD: 7 Vet-goedgekeurde zelfgemaakte hondenvoer recepten voor nierziekte

Traktaties en Snacks

Ook al is het niet per se een volledig dieet (althans dat zou het niet moeten zijn), het is belangrijk om het te vermelden omdat traktaties en snacks een groot deel uitmaken van de levensstijl van uw hond, en het is belangrijk dat u ook gezonde kiest waar uw hond baat bij heeft.

Tussen de gewone maaltijden door kunt u uw hond wat gezonde snacks geven twee keer per dagen gebruik traktaties wanneer u uw hond wilt trainen of belonen voor goed gedrag. Volg bij het kiezen van welke snack/snoepje u wilt gebruiken dezelfde voedingsrichtlijnen als voor normale maaltijden.

Kies iets dat gemaakt is van volledig natuurlijke ingrediënten, caloriearm, en alleen goede ingrediënten bevat waar uw hond baat bij heeft.. Zorg ervoor dat u uw hond altijd de juiste hoeveelheid traktaties/snacks geeft, zodat u uw pup niet per ongeluk te veel geeft en meer schade veroorzaakt.

Wat mopshonden wel/niet moeten eten

mops eet groenten uit een kom

Hoewel er een aantal voedingsmiddelen zijn die uw hond gezond en fit houden, zijn er ook een aantal voedingsmiddelen die vermeden moeten worden omdat ze ofwel giftig zijn ofwel niet goed voor de gezondheid van uw hond.

Met zo veel keuzes die beschikbaar zijn op de markt, is het moeilijk voor mopshondeneigenaren om te weten welke voeding goed is voor hun kleine pup en welke niet. Daarom brengen wij u een kleine gids over de gezonde voedingsgewoonten van uw Mopshond, en wat u zeker moet vermijden.

Bij twijfel is het altijd beter om je dierenarts te raadplegen dan je geliefde familielid kwaad te doen.

Groen-Licht Voedsel

Mopshonden, die de voedselliefhebbers zijn die ze zijn, zullen alles eten wat je voor hun neus zet, maar als het gaat om bepaalde menselijke voedingsmiddelen, zijn sommige buitengewoon goed voor hun dieet, en je moet proberen deze zoveel mogelijk in hun levensstijl te implementeren.

Verse baby wortels zijn een geweldige optie voor een snack of een honden traktatie omdat ze veel voedingsvoordelen bieden, hun spijsvertering verbeteren en hun tanden schoon houden.

Ze zijn laag in calorieën en vetten, maar vol met vezels, vitamine A, en bètacaroteen, die geweldige bronnen zijn van natuurlijke supplementen voor hun algehele gezondheid.

Gekookte aardappelen (zoete aardappelen, vooral), spinazie, erwten, boerenkool, bloemkool en sperziebonen… zijn ook enkele van de groenten die geweldig zijn voor Mopshonden om te eten.

Vlees is een geweldige bron van eiwitten, en zou zeker een onderdeel moeten zijn van het dieet van de Mopshonden – hetzij rauw of gekookt. In de juiste hoeveelheden, mager vlees zoals kip, lam, vis en rundvlees zullen uw Mopshond voorzien van allerlei voedingsstoffen, maar zullen geen invloed hebben op zijn gewichtstoename.

GERELATEERD: Hoe kip te koken voor honden: alles wat je moet weten!

Rood Licht Voedsel

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die niet goed zijn voor je Mopshond, en bepaalde voedingsmiddelen die uiterst giftig zijn en in het ergste geval zelfs dodelijk kunnen zijn. De maag van een mops kan erg gevoelig zijn, en het eten van bepaald voedsel kan hen erg ziek maken.

Om dit te voorkomen, is het beter om volledig te vermijden dat ze iets van deze lijst te eten krijgen. Schrijf het op of onthoud het, zodat jij of iemand uit je familie niet per ongeluk iets hiervan aan je geliefde hondje geeft.

Als het toch gebeurt, wacht dan niet op de reactie van uw hond, want dan kan het veel te laat zijn. Neem contact op met uw dierenartsen als hij het nodig acht, breng uw pup dan binnen voor een spoedbezoek.

Dus, welk voedsel moet u niet aan uw Mopshond geven?

Chocolade, druiven, rozijnen, alles van de uienfamilie (uien, knoflook, prei en bieslook), avocado, gekookte botten, macadamianoten, walnoten, kokosnoot(olie), alcohol, koffie, thee en nootmuskaat zijn slechts enkele van de vruchten, groenten en voedingsmiddelen die je beter niet aan je Mopshond kunt geven.

Bovendien, kunstmatige zoetstof (xylitol) dat te vinden is in muntjes, kauwgom en andere huishoudelijke artikelen, alsook in voedsel (snoep, cornflakes, tandpasta, gebakken producten…), is extreem giftig voor mopshonden.

Slechts een kleine hoeveelheid van deze zoetstof kan zijn bloedsuikerspiegel beïnvloeden, en een grote hoeveelheid kan zijn lever beschadigen en mogelijk zijn dood betekenen, dus het is zeer belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn met dit ingrediënt.

Zelfs bepaalde merken pindakaas bevatten deze zoetstof, dus zorg ervoor dat je de ingrediëntenlijst leest voordat je je pup deze traktatie geeft.

Andere voedingsmiddelen die gevaarlijk kunnen zijn zijn maiskolven, perziken, kersen, vlees en eieren die niet goed gekookt zijn, zuivelproducten, blauwe kaasen voedsel met een hoog suiker- en zoutgehalte.

LEES OOK: Kunnen honden rijstwafels eten? Voedingsmiddelen die we veilig met honden kunnen delen

Waarom heeft mijn hond altijd honger?

Het Mopshondenras staat erom bekend dat hij altijd wil eten, ongeacht of je hem net eten hebt gegeven, zodra je begint te eten, of als er eten in het spel is – hij zal direct naast je staan smeken om meer.

Veel andere honden zullen de mogelijkheid tot eten verwelkomen, niet alleen Mopshonden, maar ze zijn vooral bekend als liefhebbers van voedsel. Dit hoeft niet te betekenen dat ze honger hebben… ze kunnen gewoon niet tegen eten in het algemeen.

Als je de Mopshond voedingstabel en alle voedingsrichtlijnen volgt met de juiste hoeveelheid voedsel, zou je je hond niet meer moeten voeren, hoezeer hij je ook smeekt.

Ze geven je misschien een puppy blik die je niet kunt weerstaan, maar je moet in gedachten houden dat overvoeding kan leiden tot obesitas en vele andere gezondheidskwesties die de levensstijl en algemene levensduur van uw hond kunnen beïnvloeden.

Als u ooit twijfelt over de voedingsbehoeften van uw hond, praat dan met uw dierenarts die u hierover professioneel advies kan geven en de situatie gedetailleerder kan beoordelen.

LEES OOK: Mijn puppy heeft altijd honger – Wanneer stoppen met voeren?

Hoeveel water moet mijn mopshond drinken?

Uw hond gehydrateerd houden is even belangrijk als uw hond goed voeden (zo niet nog belangrijker). Mopshonden, die een brachycephalisch ras zijn, zijn zelfs meer risico op uitdroging, dus hun waterinname is uiterst cruciaal om hen gezond te houden.

Gemiddeld hebben honden ongeveer een ons water nodig voor elk pond van hun lichaamsgewicht, maar Mopshonden hebben iets meer nodig. Ongeveer 1.25 ons zou goed moeten zijn voor Mopshonden., maar dit aantal kan oplopen tot zelfs twee ons per pond als uw hond extreem actief is of als het weer te warm is.

Dus, afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw hond, zijn levensstijl, en de omgeving waarin u leeft, moet zijn waterinname dienovereenkomstig veranderen. Laten we eens kijken naar de waterinname grafiek om beter te begrijpen hoeveel water uw Mopshond dagelijks zou moeten drinken:

Mopshond Lichaamsgewicht Minimale dagelijkse wateropname (kopjes/unces)
5 pond 3/4 kopjes (6,25 ons)
10 pond 1 + 1/2 kopjes (12,5 ons)
15 pond 2 +1/3 kopjes (18,75 ons)
20 pond 3 kopjes (25 ons)

Heeft uw hond problemen met water drinken, zoals hoesten? Lees dit artikel, en ontdek 6 redenen waarom honden hoesten na het drinken van water, en hoe te helpen!

Om af te ronden

Mopshonden zijn lieve dieren die perfecte gezinsleden kunnen zijn, maar er is één ding over deze hondjes dat elke hondeneigenaar moet weten – ze houden van eten!

Als je niet voorzichtig bent met hun voedingsgewoonten, zullen ze snel zwaarlijvig worden of andere gezondheidsproblemen ontwikkelen. Echter, als je a Mopshond voedingstabel en zijn gezonde gewicht behoudt, zouden er geen problemen moeten zijn.

Houd in gedachten dat elke hond een beetje anders is en daarom misschien een andere behandeling nodig heeft, maar u kunt dit voedingsschema altijd als uitgangspunt gebruiken, en het zo aanpassen dat het perfect aansluit bij alle behoeften van uw hond.

Kies wat het beste werkt voor u en, belangrijker nog, voor uw hond, maar zorg ervoor dat het altijd voldoet aan de gezonde normen van de Mopshond.. Dit is de enige manier om uw Mopshond lang gezond en fit te houden.

Het bezitten van een Mopshond is zeker een verantwoordelijkheid; dit alles mag echter niet het plezier wegnemen van het hebben van de perfecte kleine harige vriend aan je zijde. Vergeet niet dat je het kunt! Als je het eenmaal onder de knie hebt, zal het voeden van je hondje gemakkelijk zijn.

Gerelateerde inhoud:

– Boerboel Voedingsschema: Hoeveel eten deze honden?

– Shiba Inu Voedingsschema – Hoe ziet het ideale hondendieet eruit?

– Cavapoo Voedingsschema: Een complete gids voor een gezonde pup