Worden honden moe van het blaffen? Omgaan met de vervelende blaf

Worden honden moe van het blaffen? Omgaan met de vervelende woef

Delen is zorgen!

Je ligt net in bed na een zware dag en je kunt niet wachten om in slaap te vallen. Maar je harige vriend heeft besloten dat je dat vanavond niet mag doen en blaft voortdurend luid.

Hoe vaak moest je opstaan om ze de mond te snoeren? Nadat je naar buiten kwam en zei dat ze moesten stoppen, waren ze een tijdje stil. Maar zodra je weer naar bed ging, ging het luide geblaf door!

Waarom gebeurt dit? Is er een manier om het blaffen van onze huisdieren te stoppen? Worden honden moe van het blaffen?

Voordat u eigenaar werd van een hond, was u zich bewust van het feit dat uw hond van tijd tot tijd blafte.

Maar je dacht dat het genoeg zou zijn om het te vertellen: genoeg, stop! en dat ze het echt zouden doen. De werkelijkheid is echter enigszins anders. Sommige hondenrassen zijn extreem vocaal en blaffen lijkt hun favoriete bezigheid te zijn!

Laten we uitzoeken of onze honden zelfs moe worden van overmatig blaffen.

Inhoud

toon

Worden honden moe van het blaffen?

belgische malinois puppy blaffen

Helaas kunnen onze honden geen genoeg krijgen van blaffen. Zelfs als het voor u lijkt alsof uw hond om niets blaft, is er duidelijk een sterke reden waarom hij niet wil stoppen met blaffen.

Soms blaft een hond zodra hij u ziet – het ligt gewoon in hun aard en hun manier om uit te drukken dat ze blij zijn u te zien. In sommige gevallen zijn er echter verschillende andere redenen waarom uw hond blaft.

De hond wordt dus niet vanzelf moe van het blaffen, hoe graag we dat ook zouden willen. Daarom is het noodzakelijk om eerst de exacte reden vast te stellen voor het luide en veelvuldige geblaf van uw hond. Daarna kunt u verschillende mogelijkheden overwegen om het probleem van dit lawaai op te lossen.

Vergeet niet hoe intelligent honden zijn en hoe het, met de juiste methoden, mogelijk is om ze te trainen om gehoorzaam en welgemanierd te zijn.

Waarom worden honden niet moe van het blaffen?

In sommige gevallen heeft uw hond waarschijnlijk urenlang geblaft en is hij uiteindelijk gestopt. U dacht toen misschien, Oh, het is mogelijk dat hij moe wordt van het blaffen.

Helaas voor ons is dit niet waar. De hond is waarschijnlijk gestopt met blaffen omdat hij zich realiseerde dat hij je aandacht niet kreeg en dat je niet zou reageren.

Dus, blaffen is de manier waarop honden communiceren en, fysiek, zullen ze nooit moe worden van het blaffen, hoewel wij moe worden van het luisteren naar hoe lang en hard ze kunnen blaffen.

Blaffen is niet alleen vermoeiend, maar kan het ons helemaal moeilijk maken om normaal te functioneren. Als uw hond u ’s nachts geen rust gunt door overmatig blaffen, weet u al dat u de volgende dag volledig uitgeput zult zijn.

Echter, hoezeer dit gedrag ons ook frustreert, we mogen er nooit op reageren door de hond uit te schelden of te straffen…. In plaats daarvan moet de precieze oorzaak van het blaffen worden onderzocht.

Waarom blaffen honden? 7 redenen

border collie puppy blaffen

Elke hond blaft, in meer of mindere mate. Beagles, bijvoorbeeld, staan bekend als behoorlijk luide blaffers. Enkele andere hondenrassen die ook behoorlijk vocaal zijn, zijn Cairn Terriers, Dwergschnauzers, Duitse Herder en Teckels.

De Poedel staat bekend als een gematigde blaffer, wat betekent dat er andere honden zijn die beduidend meer blaffen dan dit hondenras, maar ook andere honden die een stuk stiller zijn dan de Poedel.

Enkele honden die erom bekend staan geen vocale blaffers te zijn, zijn de Basenji en de Shar Pei. U kunt echter van geen enkele hond verwachten dat hij helemaal niet blaft.

Net zoals wij woorden gebruiken om met anderen te communiceren, gebruiken onze honden blaffen. Wat vaak erg irritant kan zijn, zoals we allemaal weten. Maar heeft u ooit nagedacht over de redenen waarom onze honden blaffen?

Laten we eens kijken naar een lijst van enkele van de meest voorkomende redenen voor hondengeblaf.

1. Gelukkig blaffen

Laat onze eerste reden voor hondengeblaf de meest aangename zijn: uw hond is gelukkig! Wanneer u thuiskomt, staat de hond waarschijnlijk bij de deur op u te wachten en blaft tegelijkertijd. Simpel – hij is erg opgewonden om u te zien!

Met dit geblaf willen ze je waarschijnlijk vertellen dat ze blij zijn dat je eindelijk thuis bent gekomen en dat nu jullie tijd samen aanbreekt. Er is geen beter geluk dan dit voor onze honden!

Naast blaffen zullen de meeste honden vrolijk kwispelen als ze blij zijn. Leer meer over staartstanden van honden en wat ze betekenen.

Ook kan de hond opgewonden zijn over andere dingen, zoals, wanneer hij weet dat het speeltijd is! Of wanneer je op het punt staat ze mee te nemen voor een wandeling. Ze zullen waarschijnlijk zo blij worden dat ze naar je blaffen om sneller te gaan en ze mee te nemen om te onderzoeken wat er daarbuiten gebeurt.

2. Communiceren met andere honden

Honden zijn roedeldieren en zijn gewend om gezelschap om zich heen te hebben. Terwijl u met uw hond wandelt, zal hij waarschijnlijk blaffen naar elke hond die u tegenkomt.

In dit soort situaties zult u zich waarschijnlijk ergeren aan het overmatige geblaf van uw hond, en zult u proberen hem stil te houden. Het zou echter goed zijn als u niet overdrijft met het tot zwijgen brengen van uw hond, want die zou dit verkeerd kunnen opvatten.

Blaffen is de belangrijkste vorm van communicatie voor honden, en veel honden zouden kunnen worden asociaal en bang als ze geen contact hebben met andere dieren. Daarom is het belangrijk een evenwicht te vinden tussen een hond die voortdurend blaft en een hond die tijdens een wandeling vrolijk harige vrienden begroet.

3. De hond zag een indringer

belgische malinois blaft naar een hond

Veel mensen besluiten een waakhond te nemen om zich veiliger te voelen in hun eigen huis. Naast grote waakhonden zijn er ook veel kleine waakhonden. Ze zullen allemaal heel goed hun werk doen, maar je zult moeten accepteren dat deze honden veel zullen blaffen!

Dit soort blaffen wordt territoriaal blaffen genoemd.

Of het nu een mens of een dier is, als hij een indringer in zijn territorium heeft opgemerkt, zal de hond voortdurend blaffen. Dit zal waarschijnlijk duren tot hij uw erkenning krijgt en hij zeker weet dat hij u heeft laten weten dat iemand zich op uw terrein bevindt.

Uw huis en erf is de plaats waar uw hond het hardst en het vaakst zal blaffen. Dit gebeurt omdat de hond dit gebied als zijn territorium beschouwt en omdat hij zijn rol als waakhond zeer serieus neemt.

4. De hond is bang

Overmatig blaffen kan er in sommige gevallen op wijzen dat uw hond bang is. Als het blaffen samen met janken voorkomt, is dit hoogstwaarschijnlijk de reden.

Er zijn verschillende redenen waarom een hond zou schrikken. Misschien is hij geschrokken van iets in huis, zoals een hard plotseling geluid of een beweging. Of misschien is hij geschrokken van een natuurverschijnsel, zoals harde donder.

Als de hond blaft uit angst, zou het nuttig zijn om zo snel mogelijk de exacte bron van het geblaf vast te stellen, zodat de angst zich niet ontwikkelt tot angst bij de hond.

Alle hondenbezitters haten het om hun hond bang of verdrietig te zien, dus, hoe eerder u de bron van de angst bij uw hond vindt, hoe beter voor u om alles te kunnen doen om uw hond gelukkig en onbevangen te maken zoals ze vroeger waren.

5. De hond is eenzaam

Als uw hond de meeste tijd alleen in een geïsoleerde ruimte doorbrengt, is het zeer waarschijnlijk dat hij blaft omdat hij gezelschap mist. Of, als u veel tijd van huis bent, is het mogelijk dat uw hond de hele tijd luid blaft als u niet aanwezig bent.

Heel eenvoudig, honden houden van gezelschap, en een groot aantal van hen zal verlatingsangst ontwikkelen als ze het gevoel hebben dat hun baasjes hen niet genoeg tijd geven.

Sommige honden zijn meer afhankelijk van constante aandacht dan andere rassen, terwijl sommige hondenrassen een bepaalde hoeveelheid tijd alleen kunnen doorbrengen. Het is belangrijk om te herkennen tot welke groep uw hond behoort.

Als u niet in staat bent om meer tijd thuis door te brengen, zou het goed zijn om uw hond aan te melden bij een puppydagopvang. Zo zal uw hond niet eenzaam zijn terwijl u weg bent.

Sommige honden vinden het misschien fijn om soms alleen te zijn, maar in werkelijkheid hebben de meeste van onze honden ons graag de hele tijd in de buurt!

6. De hond heeft pijn

Hondengeblaf hoeft geen methode te zijn om aandacht te vragen: het kan ook de manier zijn waarop uw hond u laat weten dat hij pijn heeft! We kunnen veel leren over de gezondheid van een hond uit zijn gedrag, dus, als uw hond voortdurend blaft zonder andere duidelijke reden, kan uw hond lijden.

Misschien is hij gewond geraakt tijdens het spelen of is er eigenlijk een ernstige gezondheidskwestie waar uw beste vriend hond aan lijdt.

Probeer in dit soort gevallen het hele lichaam van uw hond aan te raken om de bron van de pijn te lokaliseren. Als uw hondje u dit niet laat doen, kunt u het beste meteen contact opnemen met de dierenarts.

7. De hond is gefrustreerd of verveeld

Het constante geblaf van uw hond kan een gevolg zijn van frustratie. Als zijn routine er elke dag absoluut hetzelfde uitziet, is het mogelijk dat uw hond zich erg verveeld heeft, gefrustreerd is, en u dat wil laten weten door luid te blaffen.

Een hond die blaft is heel vaak een hond die overdag te weinig activiteit heeft. Let op de lichamelijke activiteit van uw hond. Denk aan hoe vaak u uw hond uitlaat.

Naast wandelen moet hij ook vaak rennen en elke andere fysieke activiteit, zoals spelen met een bal.

Het volgende zeer belangrijke is mentale stimulatie. Probeer uw hond wat opdrachten te geven om op te lossen. Ze hoeven niet te ingewikkeld te zijn, maar net frequent genoeg voor de hond om na te denken over hoe het obstakel op te lossen. Daarna is het natuurlijk handig om ze te belonen voor goed gedrag!

We zeiden al dat het niet waarschijnlijk is dat onze honden moe worden van het blaffen. Als onze hond echter een vermoeide hond is, is de kans groot dat ze minder zullen blaffen!

Is het OK om het blaffen van uw hond te negeren?

kleine hond blaft

Hoe lang kan een hond blaffen? vraagt u. We voelen uw pijn. We weten allemaal dat dit echt niet makkelijk is.

U bent het beu om steeds het commando “stil” te gebruiken met uw hond. Maar, is het oké voor huisdierenouders om dit ongewenste gedrag bij hun honden gewoon te negeren? Welnu, dit hangt af van de oorzaak van dit hondengedrag.

Als uw hond blaft uit verveling, staat het u vrij om ze te negeren. In het begin kan het blaffen nog erger worden, maar als ze zien dat ze uw aandacht niet krijgen, is de kans groot dat ze snel zullen stoppen met het vervelende geblaf.

Aan de andere kant, als de oorzaak van het blaffen van uw hond verlatingsangst of een soort pijn is, moet u zeker niet zomaar de roep om hulp van uw hond negeren. Dus, nogmaals, het eerste en het belangrijkste is om de oorzaak van het gedrag vast te stellen en vervolgens te handelen.

Wat is de beste manier om het blaffen te stoppen?

duitse herder puppy blaffen

Gelukkig voor u (en voor uw buren!) zijn er enkele manieren waarop u kunt proberen het blaffen van uw hond te stoppen.

De eerste stap is bepalen waardoor uw hond in de eerste plaats voortdurend blaft. Het volgende wat u moet doen is de beste methode kiezen om dit hondengedrag te stoppen. Lees onze volgende lijst en vind de beste manier om van uw huis weer een rustige plek te maken.

1. Leer uw hond de Rustig Commando

Als u pas sinds kort eigenaar bent van een hond, is het waarschijnlijk erg interessant voor u om te ontdekken hoe uw hond reageert op commando’s en hoe succesvol hij is in het overnemen ervan.

Als u zich heeft gericht op basiscommando’s zoals kom, ga liggen, haal de bal, waarschuwen wij u om er één niet te vergeten die u zeker ten goede zal komen, namelijk de stille commando.

Honden leren de gedragsregels het beste als ze nog klein zijn. In de periode dat ze nog moeten wennen aan u als eigenaar en aan de nieuwe omgeving, is de aanpak die u gebruikt bij het proberen uw hond gehoorzaamheid bij te brengen heel belangrijk.

Ook is het belangrijk om te weten hoe je een hond dominantie kunt tonen zonder hem te laten schrikken.

Probeer om te beginnen uw hond te laten blaffen. Pak bijvoorbeeld de bal en geef hem die niet meteen. Hij zal hoogstwaarschijnlijk snel blaffen om u te laten weten dat hij wil dat u hem de bal gooit. Als de hond blaft, zeg dan dat hij stil moet zijn.

Nadat hij stopt met blaffen, prijs en beloon hem. Hier is het goed om oplossingen te gebruiken als bravo, brave hond, en dergelijke. Herhaal dit verschillende keren totdat de hond een idee krijgt van wat het woord stil eigenlijk betekent.

Positieve bekrachtigingsmethoden zijn erg belangrijk om uw hond te leren zich goed te gedragen.

Wanneer de hond de betekenis van het woord heeft geleerd rustig en daarvoor een passende beloning heeft gekregen, kunt u dit commando in concrete situaties gaan gebruiken.

De volgende keer dat uw hond luid blaft, gebruikt u het stil en volg de reactie van de hond. Sommige honden kunnen een langere tijd nodig hebben om dit commando volledig te leren, maar het is belangrijk om volhardend te zijn en niet op te geven.

Elke hond kan worden getraind en gesocialiseerd, en dezelfde regel geldt voor iedereen -… hoe eerder je begint, hoe beter.

Als uw hond al volwassen is, zult u er waarschijnlijk langer over doen om van de slechte gewoonte van overmatig blaffen af te komen. Als er echter geen gezondheids- of psychologisch probleem aan het blaffen van de hond ten grondslag ligt, zal zelfs uw volwassen hond positief reageren op training!

2. Doe Niets

Uw hond heeft toegang tot voedsel, water en een comfortabele slaapplaats. U brengt genoeg tijd met hem door en het mist geen gezelschap. U heeft gecontroleerd op tekenen van ziekte en alles lijkt in orde met uw pup.

Maar om de een of andere reden stopt hij niet met blaffen. Nadat u voor de zoveelste keer naar buiten bent gegaan en u er zeker van bent dat er geen indringer op uw terrein is, verliest u langzaam uw geduld en raakt u door uw ideeën heen over hoe u uw hond het zwijgen kunt opleggen. En uw buren worden ook ongeduldig.

In zulke gevallen is de kans groot dat uw hond gewoon aandacht zoekt door te blaffen. Bij hen is dus alles in orde. Wat te doen dan? Hoe te reageren? Het antwoord is simpel – niets doen! Negeer ze.

In plaats van ze te belonen met hun favoriete traktatie elke keer dat ze blaffen, probeer een bepaalde tijd te gaan zonder enige aandacht te besteden aan het geblaf. Het is mogelijk dat na verloop van tijd ook zij zullen merken dat je niet meer verschijnt en dat je niet reageert op hun blafgeroep.

Nadat een tijd is verstreken zonder blaffen, ga naar de hond toe en beloon hem dan met een traktatie. Op deze manier zal de hond leren dat hij beloond wordt voor het niet blaffen, en zal hij zijn favoriete traktatie niet opvatten als een beloning voor het blaffen!

3. Geef uw hond voldoende beweging

rennende border collie puppy

De behoefte aan lichaamsbeweging verschilt sterk per hondenras. Sommigen hebben één korte wandeling per dag nodig, terwijl anderen twee uur actieve beweging nodig hebben! Hoeveel beweging er ook nodig is, fysieke en mentale beweging is voor elke hond heel belangrijk.

Behalve dat het goed is voor de algemene gezondheid van de hond, is lichaamsbeweging ook een belangrijke factor bij het blafprobleem van de hond.

Een hond die te weinig beweging heeft en lange tijd geen deel heeft uitgemaakt van een nieuwe, interessante, activiteit zal waarschijnlijk veel meer blaffen dan een hond wiens eigenaar hem steeds nieuwe prikkels geeft en hem vermaakt.

Probeer dus zoveel mogelijk tijd door te brengen met je harige vriend. Wanneer je van plan bent om een dag in de natuur door te brengen, vergeet dan niet om ze mee te nemen.

Rennen, wandelen, spelen – al deze activiteiten zijn perfect om je hond uit te putten en hun enorme energiereserves op te gebruiken. De kans is groot dat ze ’s nachts rustig slapen en u niet wakker maken met onophoudelijk geblaf!

4. Gebruik antiblafapparatuur

Een methode om je hond te laten stoppen met blaffen is door anti-blaf apparaten te gebruiken. Tegenwoordig zijn er veel van deze producten beschikbaar en ze zijn allemaal te vinden op sites als Amazon.

Wat zijn deze producten? Nou, we hebben een aantal verschillende opties voor deze apparaten die er zijn. Er zijn anti-blaf halsbanden, die sommige ouders beschouwen als een wrede manier om het gedrag van hun hond onder controle te krijgen.

Dus, als u niet houdt van het idee van een antiblafhalsband voor uw hond, zijn er enkele andere antiblafmiddelen die u kunt proberen, zoals sprays en ultrasone apparaten die u zullen helpen het overmatig blaffen van uw hond te stoppen.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in onze lijst met top anti-blafapparaten.

5. Vraag om professionele hulp

Je hebt alles geprobeerd wat in je macht ligt, maar je lijkt niet de juiste manier te kunnen vinden om het blaffen van je hond onder controle te krijgen. Maakt u zich geen zorgen, want er is een extra methode die dit probleem met het gedrag van uw hond zeker zal oplossen.

Hoe? Met de hulp van een hondentrainer! Met behulp van hulp van een professionele hondentrainer krijgt u uw hond zeker zover dat hij eindelijk stopt met voortdurend blaffen.

Vraag rond voor een aanbeveling voor een goede en verantwoordelijke hondentrainer. Als u geen aanbevelingen krijgt die u bevredigend vindt, raden wij u aan de officiële site van De Vereniging van Professionele Hondentrainers. Hier vindt u zeker een perfecte trainer voor uw hond.

Door een professionele hondentrainingscursus te volgen, zal uw hond niet alleen het overmatig blaffen stoppen, maar ook extra socialisatievaardigheden leren. Bovendien zullen ze nieuwe nuttige trucjes leren.

Dit alles zal een positief effect hebben op hun mentale stimulatie en hen tot een gezondere en gelukkiger hond in het algemeen maken. En u zult eindelijk een pauze kunnen nemen van het vermoeiende geblaf!

Conclusie

Alle huisdiereigenaren hebben, minstens één keer, de vraag gesteld: Worden honden moe van het blaffen?

Door dit probleem te analyseren zijn we tot de conclusie gekomen dat onze harige metgezellen helaas niet moe worden van het blaffen. We zullen aanzienlijk moe worden van het luisteren naar hun luid geblaf, maar dit zal voor hen niet genoeg zijn om te stoppen met dit ongewenste gedrag.

Straffen en schreeuwen tegen de hond is zeker niet de oplossing voor dit probleem. U kunt uw hond uiteindelijk alleen maar angstig en gefrustreerd maken.

Richt u in plaats daarvan op het aanpakken van de kern van het probleem. Misschien is uw hond gewoon eenzaam of is hij gewoon een geweldige waakhond. En misschien zit er achter het overmatig blaffen een aanzienlijk groter probleem.

In de moderne tijd hebben we verschillende oplossingen beschikbaar voor het probleem van hondengeblaf. Bijvoorbeeld, kunnen we de hulp inroepen van professionele trainers die hun best zullen doen om de slechte gewoonte van het blaffen bij onze honden uit te roeien.

Bovendien, zijn er bepaalde antiblafapparaten die uw leven aanzienlijk zouden moeten vergemakkelijken. Het is ook aan u om uw hond tijdig te socialiseren en te trainen.

Honden worden dus niet moe van het blaffen, maar dit betekent niet dat dit probleem geen oplossing heeft. Het is aan elke hondeneigenaar om uit te zoeken op welke techniek de hond het beste reageert om dit probleem te overwinnen.

Gerelateerde inhoud

– Waarom blaffen honden als mensen vechten? 7 redenen

– 14 Beste Blafhalsbanden voor Chihuahuas – Beoordelingen en Koopgids