Puppy diarree ’s nachts: Waarom gebeurt het?

Puppy diarree 's nachts: Waarom gebeurt het?

Delen is geven!

Poep. Het is niet leuk om erover te praten, hè?

Ik weet dat niemand van ons denkt aan wat er achter nummer twee blijft, zeker niet als het over onze honden gaat. Maar, dat zou veranderd moeten worden.

De poep van je hond kan je veel vertellen. En, als jullie twee ’s nachts puppy diarree hebben, is dat iets dat onmiddellijk behandeld moet worden.

Puppy diarree kan verschillende oorzaken hebben.

Laten we op de zaak inspringen en de vraag beantwoorden die alle hondeneigenaren dwarszit.

Inhoud

toon

Waarom heeft mijn puppy ’s nachts diarree?

close shot puppy liggend in het donker

Puppy diarree in de nacht is niet iets dat zonder vaste reden gebeurt. De ontlasting van je hondje kan een duidelijk teken zijn dat er iets mis is met je maatje. Of het nu uitgedroogd is en het is keihard is, of losse ontlasting gebeuren, moeten ze behandeld worden.

Maar, hoe reageer je als je puppy dit ervaart plotselinge verandering? Wat doe je als je hond plotseling de ren krijgt?

Het eerste wat elke hondeneigenaar die om de gezondheid van zijn hond geeft, moet doen, is de dingen niet uit zichzelf laten oplossen. Geloof me, dat doen ze niet. Diarree onbehandeld laten zal leiden tot andere, ernstigere problemen zoals uitdroging, snelle ademhaling, desoriëntatie, slaapproblemen, melancholisch gedrag, toevallen, enz.

Wat je moet doen is jezelf een beetje in vraag stellen. Wat heeft uw hond gegeten? Heeft hij een vreemd voorwerp ingeslikt? Knabbelde hij aan zijn eigen uitwerpselen, dode dieren, of iets rottigs? Heeft u het dieet van uw hond veranderd?

Dit alles kan een reden zijn waarom uw hond ’s nachts diarree heeft.

Ik raad u aan bij mij te blijven en verder te lezen om meer te weten te komen over de meest voorkomende factoren die diarree bij honden veroorzaken.

Beter voorbereid dan spijt!

Dieetveranderingen: Kunnen ze ’s nachts hondendiarree veroorzaken?

zwarte hond kijkt omhoog wachtend op voedsel

Ons darmkanaal is zeer gevoelig voor ernstige veranderingen. Het darmkanaal van onze hond werkt op dezelfde manier. Niemand verdraagt gemakkelijk dieetveranderingen die plotseling plaatsvinden.

Als de maag midden in de nacht knort, is de kans groot dat er een rommelige situatie. Dit gebeurt vooral als je hond een late maaltijd heeft.

Gelukkig zijn maagproblemen de minst ernstige van alle redenen waarom puppy-diarree gebeurt. Maar zelfs die moeten worden voorkomen.

De grootste reden achter dieetverandering diarree is de plotselinge overgang. Elke overgang van het ene merk hondenvoer naar het andere moet geleidelijk gebeuren. Dit proces moet minstens één of twee weken duren.

U moet een deel van het huidige voer van uw hond vervangen door de nieuwe brokken die u probeert te introduceren. Verhoog de hoeveelheid nieuw voer om de paar dagen totdat de hele maaltijd uit het nieuwe merk bestaat.

Gedurende deze tijd heeft u de kans om te zien of dat voer goed werkt voor uw hond.

Als een hond gevoelig is voor deze dieetveranderingen, zal hij of zij symptomen ervaren zoals krampen, diarree of braken.

Overgang naar een hoogwaardige voeding

Waar je voorzichtig mee moet zijn is overstappen van een slechte kwaliteit hondenvoer naar een betere. Veel puppy’s die uit plaatselijke asielen worden geadopteerd, krijgen generiek hondenvoer. Er is echt niets speciaals of voedzaams aan.

Dus, wanneer je de pup thuisbrengt en zijn nieuwe leven een stuk beter wilt maken, ga dan op je tenen lopen rond hun eten. Haal een zak van de in het asiel gebruikte brokken en meng die geleidelijk met het voer van uw keuze tot de pup het accepteert.

Dit is iets wat veel hondeneigenaren zich niet realiseren, maar het kan zoveel problemen en rommelige situaties veroorzaken.

Dieet indiscretie: Wat is dat?

hond staat in het donker en kijkt naar de camera

Het nieuwe dieet van een hond is niet het enige probleem dat diarree veroorzaakt. Uw puppy kan een maagklachten krijgen na het eten van iets dat niet mocht worden gegeten.

Dieet indiscretie is een aandoening die bepaald wordt door het eten van dingen die geen voedsel zijn, zoals bedorven vlees, stenen, afval, etensresten, dode dieren, enz.

Je denkt misschien: Nou en? Andere honden eten ook rare dingen, waaronder etensresten!

Maar, dat is helemaal niet goed.

Ziet u, dieet indiscretie kan worden veroorzaakt door de eigenaar en de hond. Als je je hond tafelresten geeft, of twijfelachtig of verlopen voedsel, riskeer je… besmetting en ernstige bacteriële infecties.

Als bacteriën en gifstoffen eenmaal in het bloed van de hond komen, veroorzaken ze een aandoening die bekend staat als de afvaldarm.

Of ze nu afkomstig zijn van bedorven voedsel of dode dieren, bacteriën en gifstoffen die de hond binnenkomen zullen ernstige problemen veroorzaken en zelfs leiden tot levensbedreigende aandoeningen als ze niet behandeld worden.

Dieet indiscretie komt nog steeds vrij veel voor. U kunt het herkennen als uw hond symptomen heeft als braken, een plotselinge verminderde eetlust, lusteloosheid, en natuurlijk ’s nachts puppy-diarree.

Dus, de volgende keer dat u uw hond ziet rondhangen naast een dode eekhoorn of door vuilnisbakken ziet zwerven, denk dan aan de gevolgen. Nee, honden zijn geen honden. Heb die houding niet. Wat fout is, is fout, en wees niet zo’n puppy-ouder die alles goed vindt.

Darmparasieten: Is dit de meest voorkomende reden voor puppy diarree?

hond poept in het donker

Een van de meest voorkomende oorzaken van diarree ’s nachts (en op elk ander moment van de dag) is een parasietenplaag.

Dit is iets waar de overgrote meerderheid van de honden mee te maken krijgt, en het is geen aandoening waarover je je ziek moet maken. Natuurlijk raad ik altijd behandeling aan voordat het te ernstig wordt.

Honden zijn nieuwsgierige wezens. Ze ontmoeten de wereld met behulp van slechts twee van hun zintuigen: smaak en reuk. Zeker, puppies vertrouwen op hun reuk, maar hun smaakzin leidt de weg. Je kunt het bewijs van deze stelling vinden in het feit dat puppies aan alles knabbeleninclusief dingen die een potentieel gevaar inhouden.

Parasieten komen meestal voor bij pups, maar ook honden van oudere leeftijd kunnen ze krijgen. Behandeling voor haakwormen, zweepwormen, coccidia, enz. is niet gemakkelijk, maar consistentie is de sleutel tot succes.

Rondwormen

Een van de meest voorkomende parasieten is de spoelworm. Net als andere parasieten treft deze plaag meestal pups. Maar ook volwassen honden kunnen deze worm oplopen.

De snelste manier om deze worm te krijgen is het erven van de moeder.

Giardia

Giardia wormen treffen meestal pups die jonger zijn dan zes maanden.

Dit is een vrij ernstige aandoening omdat het ook mensen kan treffen!

Uw puppy gaat er helemaal op uit, samen met u de natuur verkennen, en de volgende dag heeft hij de hele nacht diarree. De reden? Dat plas oud, stilstaand, vervuild water waar hij een slokje van nam!

Wie wist dat zoiets kon gebeuren!

Om de giardia uit uw buurt te houden, moet u uw huis schoonmaken en ontsmetten, en uw puppy met spoed een ontwormingsbehandeling geven.

Haakwormen

Ja, ze zijn precies wat hun naam zegt: wormen met een haakbek!

Deze vervelende parasieten klampen zich vast aan de darmen van een hond en veroorzaken langzame, maar gestage bloedingen. Het hebben van haakwormen kan leiden tot ernstige bloedarmoede.

Dit is een aandoening die moet worden voorkomen door regelmatige controles, omdat de pup het ofwel kan krijgen van zijn moeder of haakwormlarven eten.

Gelukkig zullen goede fokkers altijd zorgen voor ontwormingsbehandelingen voordat de pup wordt geadopteerd.

Kan stress nachtelijke diarree veroorzaken?

hond die 's nachts op zijn bed ligt

Geloof het of niet, stress is de #1 reden achter tal van gezondheidsproblemenwaaronder nachtelijke puppy diarree.

Helaas is stress niet helemaal te voorkomen, omdat je nooit weet welke situaties het veroorzaken, zelfs niet in de geringste mate.

Maar we kunnen traumatische situaties zoals voortdurend reizen, verhuizen, of kennismaking met onbekende mensen en dieren de hele tijd.

Puppies vinden harde geluiden zeer storend, en ook zij kunnen stress veroorzaken.

Zodra de stressniveaus hoog genoeg zijn, is een hormonale disbalans aan de orde, die het immuunsysteem van de hond aantast. Zulke honden zijn nu vatbaar voor verschillende gezondheidsaandoeningen.

En ja… stress kan een enorme trigger zijn voor nachtelijke puppy diarree!

GERELATEERD: Hoe diarree uit tapijt te verwijderen

Hoe beïnvloeden infecties het spijsverteringsstelsel van een hond?

hond slaapt gewikkeld in deken

Infecties zijn iets dat niet alleen de stoelgang van een hond aantast, maar ook zijn algehele gezondheid.

Laat me helemaal eerlijk tegen je zijn: infecties zijn niet makkelijk te bestrijden.

U en uw viervoeter mogen van geluk spreken als u slechts milde symptomen van diarree en braken heeft. Infecties, of het nu bacteriële of virale infecties zijn, kunnen fataal zijn.

Bacteriële infecties

De meest voorkomende manier voor uw Fido om een bacteriële infectie te krijgen is door het eten van slecht vlees of een dood dier. Dat klopt! Het is helemaal niet grappig om uw pup te zien knabbelen op een dode rat.

Dode dieren en bedorven vlees dragen bacteriën zoals salmonella, bordetella, of e.coli. Deze zijn allemaal moeilijk te behandelen en behoorlijk hardnekkig, wat betekent dat je er niet gemakkelijk vanaf komt, en ze kunnen zelfs na enige tijd terugkomen. Puppy’s, bijvoorbeeld, zijn erg vatbaar voor het parvovirus.

Bacteriële infecties worden gevolgd door andere symptomen dan diarree, waaronder plotselinge verlies van eetlust, braken, en bloedsporen in de ontlasting.

Traceer uw stappen en controleer of uw hond iets slechts heeft gegeten. Het kan zelfs een verdwaald stukje salami zijn dat in het park is gevonden! Bacteriële infecties kunnen op elk moment toeslaan, en de enige preventie is controleren wat uw hond inslikt.

Virale infecties

De genoemde infecties zijn dus behoorlijk ernstig. Maar, wat nog enger is, zijn virale infecties. En, nee… ik heb het niet over verkoudheid of griep bij honden.

Wat ik probeer te zeggen is dat sommige honden virussen kunnen oplopen die een ruw ziektebeeld dragen.

De grootste virale bedreiging voor alle hondenrassen, maten en leeftijden is hondenziekte.

Uw hond kan deze virale infectie oplopen als hij te veel tijd buiten doorbrengt en contact onderhoudt met wilde dieren. Helaas, wasberen, onze nachtelijke bezoekers, zijn de grootste dragers van hondenziekte.

Zodra uw pup deze ziekte oploopt, zal hij symptomen vertonen als hoesten, koorts, loopogen, een snotneus, enz. Ook kunnen de symptomen vrij ernstig zijn en leiden tot aanvallen en zelfs verlamming!

Laat uw hond niet rondhangen met de bemanning over de heg. Wasberen, eekhoorns en vossen zijn geen goede vrienden.

Maar, voor de zekerheid… laat uw hond inenten tegen hondenziekte.

Kan IBD of inflammatoire darmziekte diarree veroorzaken?

IBD, Inflammatory Bowel Diseaseof Colitis. Noem het zoals je wilt, de symptomen zijn hetzelfde: braken, diarree en bloederige ontlasting.

Deze gastro-intestinale aandoening tast het spijsverteringskanaal van de hond aan en stopt de opname van de broodnodige voedingsstoffen uit het voedsel.

IBD is een chronische aandoening. Helaas kunnen we geen bepaalde oorzaak van deze ziekte vaststellen. Het kan te wijten zijn aan parasieten of sommige bacteriële infecties.

Ik stel voor dat je hier wat leest over dit onderwerp.

Voedselallergieën en geneesmiddel-gerelateerde reacties

eigenaar die honden temperatuur controleert

Allergieën treffen ons allemaal, zelfs honden.

Onze hondenvrienden kunnen ernstige allergische reacties ondervinden, veroorzaakt door iets wat ze hebben gegeten of door bepaalde medicijnen die ze moeten innemen.

Alle hondenrassen van alle groottes en leeftijden kunnen last hebben van voedselintolerantie en allergische reacties. Het is helemaal niet zo moeilijk om ze te herkennen! Het eerste contact met bepaald voedsel verzwakt meestal het immuunsysteem van de hond, zodat elk volgend contact reacties veroorzaakt.

Symptomen zoals diarree of braken kunnen een duidelijk teken zijn dat uw hond ergens allergisch voor is. Zelfs de meest voorkomende ingrediënten zoals eiwitten van rundvlees, kip of vis kunnen allergenen zijn. Uw pup zal ofwel heftig reageren of hij zal een intolerantie ervaren in de vorm van een verstoorde spijsvertering.

Ik stel voor dat je je maatje op speciale voor pups met een gevoelige maag. Dergelijke recepten bevatten geen ernstige allergieën of triggers die een reactie kunnen veroorzaken.

Zelfs medicijnen die uw hond gebruikt kunnen reacties uitlokken. In zulke gevallen moet u uw dierenarts raadplegen voor de juiste medicatie die een einde maakt aan de bijwerkingen en doet wat het moet doen.

Wanneer moet ik mijn dierenarts raadplegen over puppy diarree ’s nachts?

franse bulldog bij de dierenarts

Zoals ik al eerder zei, moet u diarree niet vanzelf laten oplossen. Je moet op tijd reageren om verdere complicaties te voorkomen.

Zodra huismiddeltjes falen, en u merkt aanzienlijke veranderingen in de ontlasting en het gedrag van uw hond, moet u uw dierenarts raadplegen.

Uw dierenarts moet bij de behandeling worden betrokken als u merkt bloederige strepen in de ontlasting die gepaard gaan met symptomen zoals braken of koorts.

Uitdroging is ernstiger dan je denkt, en meer dan drie dagen diarree hebben is de snelste manier voor een hond om uitgedroogd te raken.

Dus, zorg ervoor dat je niet experimenteert met huismiddeltjes langer dan drie dagen.

Hieronder vindt u enkele remedies die kunnen helpen de loopjes te stoppen en uw hond weer op de rails te krijgen. Denk eraan, als het ene niet lukt, ga dan over op het volgende en verspil de tijd van uw hond niet.

Welke huismiddeltjes helpen mijn puppy tegen diarree?

puppy slaapt in armen van eigenaar

Foto van: @pet_house_22

Ik weet dat dit misschien hard klinkt, maar het eerste wat je moet doen als je puppy diarree krijgt is hem op een strikt regime zonder eten. Ja, dat klinkt inderdaad een beetje vreemd, aangezien pups veel kunnen eten, maar hoe meer voedsel u uw pup opdringt, hoe gevoeliger de maag wordt.

Geef de maag van uw puppy wat tijd om te herstellen, en zorg ervoor dat uw hond voldoende vers water tot zich neemt om gehydrateerd te blijven.

Een andere vrij nuttige truc zodra het rennen lijkt te vertragen is het introduceren van een saai dieet. Sommige witte rijst of flauwe kalkoen zouden prima moeten zijn als eerste maaltijd na diarree. Meng deze ingrediënten de volgende dagen met het gewone voer van de hond.

Ik raad je aan om probiotica in het dieet van uw hond als hij deze episodes veel lijkt te ervaren. Wees ook niet bang om uw hond muntthee te geven. Het is een gezond middel dat bij ons mensen een maagklachten kalmeert.

Conclusie

eigenaar maakt vloer schoon na hond

Dus, ben je duidelijk over waarom puppy diarree ’s nachts gebeurt?

Ik wed dat veel van jullie hondeneigenaren zich niet realiseerden dat diarree niet alleen kan worden veroorzaakt doordat een hond iets heeft gegeten, maar doordat andere factoren van invloed zijn op je hond.

Bacteriële infecties, virussen, IBD, allergieën, parasieten, stress…

Ze veroorzaken allemaal puppy diarree.

Van al deze diarree oorzaken moet ik erop wijzen dat stress iets is waar je invloed op kunt hebben.

Zeker, we kunnen het dieet van onze hond ook beïnvloeden, maar veel van ons realiseren zich niet hoe belangrijk het is om onze pups weg te houden van stressvolle situaties.

We leven in een hectisch tijdperk waarin alles een stress-trigger lijkt te zijn. Stel je voor wat voortdurende stressvolle stimulatie met je puppy kan doen.

Nachtelijke diarree is nog maar het topje van de ijsberg!

Als je eenmaal een puppy hebt, moet je je realiseren dat je verantwoordelijk bent voor een ander levend wezen. Je moet voor de gezondheid van uw hond zorgen zoals u voor uw eigen hond zorgt. omdat puppies niet beter weten. Ze zullen het eten van dode vogels grappig vinden, maar het is verre van grappig!

De volgende keer dat uw hond iets slechts eet, ga dan terug in de tijd en zoek uit wat hij gegeten heeft. Dat kan u een hoop ellende besparen en u helpen op de juiste manier te reageren.

We kunnen het er allemaal over eens zijn: puppy diarree ’s nachts is niet iets moois.

Laten we dat niet laten gebeuren… nooit.

Gerelateerd artikel: Hoe laat je een hond overgeven