Puppy Potty Training Regressie: Herstellen wat kapot is

Puppy Potty Training Regressie: Fixing What's Broken

Delen is geven!

Ah, het leven is goed!

Je nieuwe puppy is eindelijk thuis, lekker snoozend op je schoot. Alles lijkt in orde. Morgen is er een nieuwe dag en een nieuwe kans om van het leven met je pup te genieten.

Maar, wacht eens even? Iets lijkt vreemd vandaag! Wanneer was de laatste keer dat Fido vroeg om naar buiten te gaan? Is dat een plas op de vloer? En hoe heet dat ding puppy potty training regressie?

Is het mogelijk dat uw pup door een potje regressie fase gaat?

Ja, dat is mogelijk en het kan elke pup overkomen.

De ene dag heb je een goedgemanierde hond, en de volgende een rebel die door je huis zwerft en overal plast.

Wat goed is om te weten, is dat deze fase niet lang duurt. Maar, het kost wat tijd – en een handvol zenuwen – om het te corrigeren.

Wees niet bang. PupVine zal u veilig door puppy potty training regressie leiden, allemaal in het belang van het welzijn van uw hond.

Inhoud

toon

Wat is puppy potty training regressie?

de schattige hond poepte op de luier

Als je voor het eerst een hondenbezitter bent, dan heb je zeker niet veel ervaring in het omgaan met honden, om nog maar te zwijgen over het trainen ervan.

Veel verse hondenouders besluiten om hun puppy’s door een professional te laten zindelijk maken. En dat is helemaal oké. Niet iedereen is geknipt om een goede hondentrainer te zijn. Niet iedereen zal er in slagen de pups basisgehoorzaamheid en zindelijkheidslessen bij te brengen.

Als je de kans hebt, betaal dan voor professionele training. Een gerenommeerde fokker zal deze meestal aanbieden. Maar, als je de kosten van een hondentraining niet kunt dekken, dan moet je hopelijk stalen zenuwen hebben voordat je begint met het aanleren van je pooch.

Het zal veel tijd, geduld en herhaling vergen om de kunst van de zindelijkheidstraining onder de knie te krijgen.

Ik snap hoe moeilijk het is om het allemaal door de gootsteen te zien gaan.

Maar, maak je geen zorgen, puppy potjestraining regressie is niet iets dat sommige puppy’s treft. Het is eigenlijk heel gewoon, en je hoeft je geen zorgen te maken.

Wanneer treedt potjestraining regressie op?

Simpel gezegd, puppy potty training regressie gebeurt wanneer een hond nul tekenen van training begint te vertonen. Plotseling zal uw puppy zich gaan gedragen alsof hij nog nooit voor de deur heeft staan piepen om uitgelaten te worden. Of, Fido zal weigeren om buiten te poepen, maar zal zichzelf ontlasten zodra hij het huis binnenstapt.

Als ik zeg puppy, dan bedoel ik ook echt puppy, want de regressie treft bij honden van 4 maanden tot 12 maanden. Na het eerste jaar worden pups ouder dan 12 maanden als volwassen beschouwd en als ze dan nog niet getraind zijn, kan het te laat zijn.

Het is uiterst moeilijk om een oudere hond te trainen, en de kans dat je er volledig in slaagt is vrij klein.

Het goede nieuws is dat regressie slechts een fase van rebellie kan zijn, en dus gemakkelijk kan worden gecorrigeerd.

Er zijn echter situaties waarin regressie een gevolg is van een aantal ernstige aandoeningen, van urineweginfecties tot stress. Ik raad u aan wat algemene kennis op te doen over welke kleur de urine van een hond moet hebben. We hebben urinekleurkaarten om u te helpen!

In de volgende paragrafen zullen we bespreken hoe je puppy potty regressie kunt herkennen, hoe je ermee om kunt gaan, en leren wat meestal de oorzaak is van dit gedrag.

Hoe herkent u dat uw puppy terugvalt in zijn zindelijkheid?

Hondentraining is iets waar veel hondeneigenaren zoveel moeite in steken. Als u hebt besloten alleen thuis verder te gaan met de zindelijkheidstraining, zult u zeker gefrustreerd zijn als de dingen niet gaan zoals gepland. Ook zul je extra teleurgesteld zijn als je ziet dat je potjestraining niet vruchtbaar was.

Waar ging het mis? Kon je meer doen? Wat voor fouten zijn er tijdens het lesgeven gemaakt en is het te laat om ze te herstellen?

Het goede nieuws is dat je waarschijnlijk niets fout hebt gedaan tijdens de training. De meeste factoren die puppy potjestraining regressie veroorzaken gebeuren achteraf, als u eenmaal gelooft dat uw puppy potjestraining heeft gehad.

Het zou belachelijk zijn om terug te gaan en opnieuw te beginnen met trainen, om nog maar te zwijgen van saai en vermoeiend voor uw hond. Maar, u kunt nagaan wat voor symptomen van regressie uw puppy heeft en van daaruit proberen te werken.

Nu staan we op het punt om de meest voorkomende symptomen van puppy potty regressie te bespreken.

Veelvuldige ongelukken

de schattige hond poepte op de vloer

Ongelukjes gebeuren, maar het is niet normaal dat een hond die zindelijk is zoveel ongelukjes heeft. Het is oké dat uw puppy kort na het beëindigen van de training een ongelukje of twee heeft. Maar naarmate uw puppy groeit, zouden de ongelukjes moeten stoppen.

Een goed getrainde hond gaat meerdere keren per dag op het potje, ongeveer op hetzelfde tijdstip. Zo zijn bijvoorbeeld ochtend- en avondwandelingen een must voor een puppy om op nummer één of twee te gaan. Afhankelijk van waar u uw hond op getraind heeft, kunnen de potjes ook een paar keer per dag gepauzeerd worden.

Maar, u wordt geacht in de buurt te zijn voor die potjespauzes, vooral als uw hond binnen is opgesloten.

Soms heeft regressie symptomen in herhaalde ongelukjes op één plaats. Meestal gebeurt het achter de gesloten voordeur omdat uw pup naar buiten wil en het niet meer kan ophouden. Uw hond kan in huis poepen, maar alleen op kussentjes en in speciale omstandigheden.

Ook lijken deze ongelukjes te gebeuren als u niet in de buurt bent.

Dus, wat te doen in zo’n situatie?

Pak een enzymatische reiniger en reinig de plek waar uw hond geplast of gepoept heeft. Zelfs als u het gebied met andere chemicaliën schoonmaakt, zal uw hond het nog steeds kunnen opsnuiven. En, zoals u weet, gaan honden op dezelfde plek waar ze gewoonlijk komen, omdat ze worden aangetrokken door de geur.

De enzymatische reiniger zal de geur wegnemen zodat uw hond niet meer teruggaat naar dezelfde plek in huis.

Nachtelijke potjes

Puppy’s gaan normaal gesproken ’s nachts niet op het potje. Als je ze op de juiste manier wilt trainen, moet de laatste potjespauze zijn voordat ze gaan slapen. Daarom heet het tenslotte training.

Een goed getrainde hond kan gemakkelijk zonder potje pauzes gedurende enkele uren ’s nachts.

Maar, wat als je pup het niet meer kan houden?

Wordt uw hond wakker in een natte bench? Piept hij zo erg dat hij je wakker maakt?

Ja, dat is een duidelijk teken van puppy potty regressie.

Nachtelijke ongelukjes komen vaak voor bij jonge pups omdat ze nog aan het leren zijn. Ook is de nacht de tijd waarin ze zich alleen voelen, en die gevoelens kunnen zich uiten in nachtelijke potjesongelukjes.

Wat u uit elkaar zou moeten kunnen houden zijn potjesongelukjes en ernstige aandoeningen die de gezondheid van uw hond kunnen aantasten, zoals puppy-diarree ’s nachts.

Geen potty signalen meer

Veel hondenbezitters zijn erg trots op hun honden te leren een belletje te laten rinkelen als ze naar buiten moeten. Het is heel eenvoudig: je plaatst een bel bij de deur zodat je hond erbij kan.

Ik moet er aan toevoegen, dat die eigenaren trots zouden moeten zijn op het aanleren van deze signalen aan hun honden. Ik begrijp waarom ze zo gefrustreerd raken als hun honden niet meer aanbellen of aan de deur krabben.

Puppies stoppen met het tonen van potty signalen als ze door potty regressie gaan.

Deze verandering gebeurt plotseling, en je komt er gemakkelijk achter. Op een dag heb je zoiets van: “Waarom rinkelt mijn hond niet meer met die bel?”

Wandelingen zijn voor het potje.

Hoe vaak laat jij je hond uit?

Veel fokkers laten pups buiten spelen zoveel ze willen. Nou, veel goede fokkers. Maar als de pup eenmaal geadopteerd is, kan de speeltijd niet de hele dag duren. Je hebt verantwoordelijkheden, en je puppy moet dat weten.

Een van de eerste lessen die u uw nieuwe puppy is dat potjestijd gebeurt tijdens wandelingen. Uitstapjes naar het park waar uw pup met andere honden mag spelen zijn iets anders. Potty pauzes moeten kort zijn, net lang genoeg voor uw hond om zijn behoefte te doen en zijn poten te strekken.

Wanneer een puppy een potjesregressie doormaakt, begint hij de potjesbehoefte te negeren en eist in plaats daarvan speeltijd. In principe denkt uw puppy dat jullie gaan spelen telkens als jullie naar buiten gaan.

Wat zijn de factoren die de regressie van de puppy-pottytraining beïnvloeden?

de hond ligt in de kooi

Er zijn talloze factoren die van invloed kunnen zijn op de regressie van de potjestraining van uw puppy. Meestal, is het een soort trigger van buitenaf, zoals een verandering van routine. Echter, kan er soms een verborgen gezondheidstoestand achter zitten.

Meestal zijn deze factoren vrij controleerbaar en zou je geen problemen moeten hebben om ze te verhelpen. Maar sommige kosten tijd.

Om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent, zijn dit de factoren die de puppy potty training regressie kunnen beïnvloeden.

Verandering van uw routine

Honden hebben graag een routine.

Oh, wie hou ik voor de gek? We houden allemaal van een routine!

Maar, puppy’s zijn gevoeliger voor verandering van routine dan anderen. Zelfs de geringste verandering in uw dagelijkse routine kan ervoor zorgen dat uw puppy een potjestraining regressie ervaart.

Alles kan een verstoring van de routine zijn. Als u merkt dat uw puppy elke dag meer en meer ongelukjes heeft, stel uzelf dan een paar vragen. Is er de afgelopen dagen iets veranderd? Heeft u een nieuwe baan gekregen, of misschien een nieuw huisdier of een baby mee naar huis genomen? Dat kan ook de aanleiding zijn!

Een verandering in hun dagelijkse activiteiten, zelfs als je alleen het park verandert waar je gewoonlijk naartoe gaat, kan regressie veroorzaken. Sommige honden zijn gewoon gevoeliger dan andere.

Als je pooch een gevoelige ziel is, probeer hem dan te leren de verandering te omarmen. Verandering kan goed zijn. Loop niet op je tenen om je pup heen zodat hij geen stressvolle gebeurtenis meemaakt. Zo kunnen jullie niet leven.

Scheidingsangst

Een van de meest voorkomende aandoeningen die honden ervaren is verlatingsangst. Het treft honden van alle rassen en leeftijden, maar het begint meestal als de pup nog jong is.

In principe is verlatingsangst een aandoening die optreedt wanneer u uw hond alleen thuis laat. Uw hond wordt angstig en onrustig en wacht rusteloos tot u thuiskomt. In de meeste situaties zal de hond zich ook destructief gedragen.

Veel hondeneigenaren komen thuis bij vernielde pantoffels of bankkussens. Dat is een duidelijk teken dat de hond niet wist wat hij met zichzelf aan moest omdat zijn baasje wegging. Die honden vervelen zich niet alleen, ze zijn ook bang. De paniek maakt dat ze dingen doen die ze normaal niet zouden doen.

Daarom moet je wat manieren vinden om je hond te vermaken terwijl je er niet bent.

Om verlatingsangst te beteugelen moet u uw puppy opnieuw door de zindelijkheidscursus halen. Uw kleine Fido moet leren welk gedrag in huis gepast is, en welk niet.

Krat tijd

Zeker, kratten zijn nuttig, maar op lange termijn zijn ze niet zo geweldig. Niet elke hondeneigenaar zal kiezen voor een bench of krattraining, omdat ze geloven dat het wreed is om de hond op te sluiten in een kleine kooi.

Als je de bench echt moet gebruiken, zorg er dan voor dat je een schema volgt. Het is niet goed als uw hond te veel tijd in een bench doorbrengt. Als regel geldt dat pups een uur langer dan hun leeftijd kunnen doorbrengen zonder op het potje te gaan. Stel je voor dat je je vier maanden oude pup zes uur lang opgesloten houdt in een bench.

Dat is krankzinnig! Ze moeten bewegen en ze moeten naar buiten. Punt uit.

Krat tijd kan de puppy potty training regressie aanzienlijk beïnvloeden, dus denk opnieuw: moet je echt je pup ook krat training?

Innerlijke veranderingen

Tegen de tijd dat uw puppy vier maanden oud wordt, beginnen er belangrijke veranderingen in zijn binnenste plaats te vinden. In principe, zijn hersenchemie zal veranderen en uw pup zal een stap dichter bij het worden van een volwassen hond.

Door deze veranderingen gaat uw hond zich anders gedragen. Hun oude gewoontes zijn misschien verdwenen, maar ongewenst gedrag kan terugkomen. Ik verwijs graag naar zulke puppies als pre-teens. Problematisch zijn hoort gewoon bij het opgroeien.

Maar laat dit geen gewoonte worden. Zet het ongewenste gedrag een halt toe voordat het te laat is en die ongelukjes normaal worden voor uw hond.

Gezondheidsproblemen

Honden van alle leeftijden kunnen bepaalde medische problemen krijgen die van invloed kunnen zijn op de zindelijkheidstraining.

Als de problemen aanhouden, moet u uw dierenarts uw hond laten controleren. Aandoeningen zoals Urineweginfecties kunnen ongelukken veroorzaken. Als uw hond de hele tijd lijkt te rennen om nummer één te doen, dan heeft hij waarschijnlijk last van een UTI.

Te vaak naar nummer twee gaan kan betekenen dat uw hond problemen heeft met parasieten. Wormen kunnen de gezondheid van uw hond aanzienlijk beïnvloeden, ernstige problemen met de spijsvertering veroorzaken, en uw hond zich erg zwak laten voelen. U zult ook merken dat uw hond wormen heeft als hij te vaak aan zijn achterste likt.

Ook, Inflammatory Bowel Disease is vaak een reden waarom de achteruitgang van uw hond geen einde lijkt te hebben. Om nog maar te zwijgen van allergieën die voortkomen uit slechte kwaliteit hondenvoer.

Basistips over puppy zindelijkheidstraining

de hond snuffelt aan de luier

Je bent misschien een nieuwe huisdiereigenaar, maar je bent niet de eerste eigenaar van je puppy. De fokker was de eerste. De fokker heeft het hele nest geleerd hoe zich te gedragen rond andere honden, wanneer het tijd is om op het potje te gaan en wanneer niet.

De meeste goede fokkers zijn ook gecertificeerd honden trainers of CPDT-KA, Certified Professional Hondentrainer en gedragsspecialist. Ze zullen de zindelijkheidstraining en wat al niet in de aankoopprijs meenemen. Maar het trainingsproces gaat niet altijd zoals gepland.

Wanneer de puppy in zijn nieuwe huis aankomt, is de kans groot dat hij een aanzienlijke verandering in zijn dagelijkse routine zal ervaren. De zindelijkheidstraining die hij kreeg is misschien niet goed genoeg om te blijven. Zulke honden hebben hertraining nodig.

U bent tenslotte een nieuwe huisdierouder, en uw puppy is uw gezinslid. Je moet ervoor zorgen dat je een goed functionerende puppy hebt.

Als u vanaf nul begint, of gewoon uw pup hertraint, zijn hier enkele basisrichtlijnen voor potjestraining.

Een Potty Schema

Het hebben van een potjesschema kan vermoeiend zijn voor de eigenaar, maar dit is een van de nuttigste trainingstips. Badkamerpauzes voor uw puppy moeten worden georganiseerd rond de routine van uw pup. Elke puppy moet ’s morgens als eerste en ’s avonds als laatste naar buiten.

Elke maaltijd moet worden gevolgd door naar buiten gaan om te poepen of plassen. Je weet nooit hoe snel die darmen bewegen!

Ook, krat of kennel tijd vereist potje pauzes evenals het wakker worden uit dutjes.

Er moet geen onderbrekingen in de midden in de nacht. Als die blijven gebeuren, kunt u het niet wijten aan het feit dat uw hond nog in ontwikkeling is, vooral als het een oude pup is. Nachtelijke potjes kunnen een teken zijn van sommige medische aandoeningen zoals incontinentie.

Puppypads gebruiken

Veel naar buiten gaan voor uw hond om op het potje te gaan is niet altijd een optie. Het weer kan te zwaar zijn voor een kleine pup, dus is het beter om een soort hulpmiddel te gebruiken.

Veel hondeneigenaren besluiten om puppy pads als een nuttig hulpmiddel voor hun thuistraining. In principe ben je een speciale plek in huis waar uw kleine pup kan plassen of poepen. Uw pup zal altijd voelen waar het de laatste keer gebleven is.

Helaas, als u merkt dat uw pup buiten het aangewezen gebied plast, moet u dat gedrag beteugelen en het schoonmaken met speciale enzymreinigers, zodat hij daar niet opnieuw gaat potten.

Positieve versterking

Zelfs honden die een zindelijkheidsregressie doormaken verdienen lof. Positieve bekrachtiging is de juiste weg.

Simpel gezegd, moet je een grote zaak maken van alles wat je puppy goed doet. Dit omvat woordspelingen zoals “brave jongen of meisje”, hondensnoepjesen tummy rubs. Uw hond moet voelen hoe verrukt u bent om hem op de juiste plaats op het potje te zien gaan. Niets maakt een hondeneigenaar trotser dan een geslaagde poepactie, toch?

Positieve versterking betekent ook dat je je hond niet moet straffen als hij op de verkeerde plaats op het potje gaat. Ruim het gewoon op en begin opnieuw met de training.

Het kost tijd om van puppy achteruitgang naar puppy succes te gaan!

Doen en laten van puppy zindelijkheidstraining

We leven in een behoorlijk geweldig tijdperk waar je kunt een e-book koopt en alles te weten komt over een specifieke niche…. Ja, dat betekent dat je leren over potty training van honden vanuit het comfort van uw huis.

U hoeft geen professional te zijn om de potjestraining en hertraining met uw puppy te doorlopen. Volg gewoon de basisrichtlijnen.

Elk goed trainingsregime begint met positieve bekrachtiging. Hoe frustrerend de training ook is, u moet altijd proberen uw hond te belonen als hij iets goeds doet. Er is geen plaats voor schreeuwen tegen uw hond, om nog maar te zwijgen van het slaan. Uw kleine viervoeter zal u nooit vergeten als u hem slaat!

Hoe zou jij je voelen als iemand die groter is dan jij geweld gebruikte om je iets te leren? Je zou zeker niets leren. Nou, je hond ook niet.

De grootste niet van potjestraining en hertraining is het gebruik van harde methodes.

Je moet echter niet in paniek raken. Uw hond voelt het ook. Dus wat als uw hond soms op het tapijt plast? Oké, ik snap dat het moeilijk is om puppy-diarree uit het tapijt te halen, maar dat is maar een klein foutje. Met veel training en positieve bekrachtiging zal je puppy zijn training onthouden.

Vroeger was men te streng voor puppy’s. Harde methoden, straffen en schreeuwen waren een basisonderdeel van elke thuistraining. Goed dat die dagen eindelijk voorbij zijn.

Samengevat…

Nu dat je weet wat puppy potty training regressie is, hoef je niet meer bang te zijn.

Ja, ik besef dat het vervelend, frustrerend en wat al niet meer is. Maar je weet tenminste waarom het gebeurt en hoe je het kunt oplossen. Je hoeft niet iemand in te huren als oppas om de tijd met je hond door te brengen als je er niet bent.

Onverwachte ongelukjes rond het huis kunnen een teken zijn dat uw hond zich gewoon misdraagt, of last heeft van iets groters, ernstigers.

Wat ik u dringend verzoek is om uw hond te laten controleren door de dierenarts zodra u de eerste tekenen van puppy potty training regressie opmerkt. Uw hond kan medische problemen hebben en moet behandeld worden voordat het te laat is.

Ook raad ik u ten zeerste aan te werken aan de mentale gezondheid van uw hond. Misschien voelt Fido zich eenzaam of depressief. Misschien beleven ze stressvolle dagen door een bepaalde verandering in een routine. Wees er voor hen. Vind de wortel van het terugvalprobleem, en je weet hoe je het moet aanpakken.

Een gelukkige pup is een pup zonder problemen. En een gelukkige pup betekent een gelukkige eigenaar.