Puppy wil niet buiten poepen: Advies voor bezorgde puppy ouders

Puppy poept niet buiten: Advies voor bezorgde puppy ouders

Delen is geven!

Puppies zijn geweldig, nietwaar? Ze brengen zoveel vreugde, gelach, liefde en plezier in ons leven.

Aan de andere kant kunnen die schattige kleine haarballen een echte uitdaging zijn om voor te zorgen, vooral voor nieuwe hondenbezitters!

Jij hebt de rol van moeder op je genomen, en het is jouw taak om ze alles te leren wat ze moeten weten, inclusief zindelijkheidstraining.

Sommige rassen leren dit sneller dan andere, terwijl bepaalde rassen bijzonder koppig kunnen zijn. Hoe dan ook, je hebt misschien een pup uitgekozen die gewoon niet mee wil spelen als het op zindelijkheidstraining aankomt.

Maak je geen zorgen; je bent toegetreden tot een exclusieve club van hondeneigenaren die het internet afgaan op zoek naar advies, zeg maar, ‘Mijn puppy wil niet buiten poepen. Wat kan ik doen?

Als dit vreselijk bekend klinkt, vrees dan niet: we hebben wat advies dat zou moeten helpen het probleem op te lossen!

Inhoud

toon

Help! Mijn puppy wil niet buiten poepen!

rasechte welsh corgi buiten in het gras

Dus, je hebt je nieuwe puppy nog maar kort, en je probeert hem de huisregels bij te brengen, inclusief potjestraining. Misschien gaat het niet zo goed, en weigert je kostbare pup om naar buiten te gaan voor zijn badkamer pauzes.

Dit is een veel voorkomende oorzaak van puppy blues of eigenaren die geloven dat hun puppy hen niet mag, onder andere.

Het eerste wat erkend moet worden is dat het vier tot zes maanden kan duren om een puppy volledig zindelijk te maken., in zeldzame gevallen zelfs tot een jaar.

Hieruit zijn twee dingen af te leiden: als het langer duurt dan verwacht, heb dan niet het gevoel dat je gefaald hebt! Je hebt het misschien pas een paar dagen of weken geprobeerd, dus geef niet op.

Schrik ook niet van deze gemiddelde tijden, want de meeste pups leren wat ze moeten doen in ruim onder de vier maanden; het hangt allemaal af van het ras en de individuele hond. Veel puppy-eigenaren hebben hun hond met succes zindelijk gemaakt in vier weken of minder.

Laat u niet ontmoedigen door websites die beweren het proces in 3, 5 of 8 dagen te hebben voltooid! Veel van deze mensen zijn fokkers of professionele hondenbehandelaars met vele jaren ervaring.

En sommige van deze claims zijn gewoon clickbait, met sensationele teksten om u de website te laten bezoeken. Het is zeer waarschijnlijk dat veel van deze verhalen over supersnelle zindelijkheidstraining onwaar zijn.

Maar waarom poept mijn puppy niet buiten?

Goed, laten we eens kijken naar de mogelijke redenen waarom uw pup aarzelt om naar buiten te gaan om zijn behoefte te doen.

Voordat we dat doen, is het essentieel om te onthouden dat de zindelijkheidstraining moet beginnen zodra u uw nieuwe pup thuis krijgt. Goede fokkers laten pups pas los als ze tussen de acht en twaalf weken oud zijn. Idealiter begint de zindelijkheidstraining in deze periode en niet later.

Hoe langer u dit proces laat duren, hoe moeilijker het zal zijn!

We zullen later enkele trainingsmethoden en oplossingen onderzoeken, maar eerst is hier wat uw pup kan tegenhouden om naar buiten te gaan voor een potje:

Ze hebben een medisch probleem. Dit is er een om op te letten, want iets kan de oorzaak zijn dat uw pup de controle over zijn stoelgang verliest. Incontinentie kan een teken zijn van een ernstig gezondheidsprobleem, dus een bezoek aan de dierenarts is raadzaam. Controleer op andere symptomen, zodat uw dierenarts snel een diagnose kan stellen.

Ze houden niet van slecht weer. Kun je het ze kwalijk nemen? Veel honden blijven liever binnen in een warm, droog huis dan dat ze de regen, ijzel of sneeuw trotseren! In feite, als we eerlijk zijn, voelen de meeste hondenliefhebbers precies hetzelfde.

Ze zijn ergens bang voor. Sommige pups zijn gemakkelijk bang, en iets kan hen hebben laten schrikken terwijl ze de laatste keer buiten waren. Dit kan de reden zijn waarom ze niet graag weer naar buiten gaan. Het kan even duren, maar het is uw taak om uw hondje ervan te overtuigen dat alles in orde is. Dit is waarschijnlijk een groter probleem ’s nachts, wanneer puppy’s onrustig kunnen zijn. Als u dat nog niet hebt, investeer dan in buitenverlichting of gebruik een krachtige zaklamp.

Ze zijn koppig! Heb je een Jack Russell, Mopshond, Afghaanse Hond, Beagle of Basset Hound? Gefeliciteerd, je hebt een van de meest uitdagende hondenrassen gekozen om zindelijk te maken! Er zijn er nog meer, maar deze behoren tot de ergste boosdoeners. Maar misschien hebt u gewoon een zeer eigenzinnige puppy, ongeacht het ras.

Ze zijn erg jong. Jonge pups kunnen moeilijk zijn, maar maak je geen zorgen, ze worden na verloop van tijd makkelijker. Het duurt even voordat pups hun stoelgang onder controle hebben. Wees geduldig en vermijd het uitschelden van uw pup. Het enige wat ze zullen leren is om u te vrezen. Over het algemeen is een puppy ongeveer zes maanden oud voordat hij zijn lichaamsfuncties volledig onder controle heeft.

Binnen poepen is een gewoonte geworden. Puppypads zijn nuttig, maar uw hond kan er te veel aan wennen! We komen later op dit onderwerp terug.

De pup volgt zijn instincten. Hondenpoep bevat enzymen die fungeren als territoriale markeringen. Deze zijn ongelooflijk moeilijk te verwijderen zonder gespecialiseerde schoonmaakmiddelen! Als uw pup gewend is binnen op een bepaalde plek te poepen, zal hij de geur opmerken. Chemicaliën in de uitwerpselen zullen de drang om te poepen aanwakkeren, dus daar zal hij naartoe gaan. Investeer in een enzymatische reinigingsspray die de geur maskeert, en u kunt de gewoonte doorbreken.

Ze houden niet van het gevoel van gras. Het is schattig maar waar voor veel pups. De enige manier om dit probleem te overwinnen is door ze geleidelijk aan te laten wennen. U zou dit probleem geheel kunnen vermijden door uw pup te halen bij een gerenommeerde fokker die zijn pups vroeg socialiseert, omdat zij hen zullen blootstellen aan een grote verscheidenheid van situaties en ervaringen. Veel fokkers bevinden zich op het platteland op boerderijen en ranches en hebben hectares grasland waar de pups kunnen rondlopen en spelen.

Dit zijn de meer voorkomende redenen voor het probleem, en je moet moed putten uit het feit dat ze allemaal kunnen worden overwonnen. Alles wat nodig is, is doorzettingsvermogen en een beetje inspanning, en wij kunnen u helpen met wat vriendelijk advies.

Hoe kan ik mijn puppy buiten laten poepen?

gelukkige golden retriever die buiten speelt

Er zijn veel verschillende zindelijkheidsmethoden waaruit je kunt kiezen, dus het is aan jou om er een paar uit te proberen om de beste resultaten te krijgen.

De sleutel tot al deze methoden is om consequent en geduldig te zijn en om altijd alleen positieve bekrachtiging te gebruiken. Schreeuwen en schelden werken averechts, en in geen geval mag u uw puppy slaan.

Wat betreft de ouderwetse praktijk van hun neus erin te wrijvenwaar moeten we beginnen? Het is achterhaald, wreed, verkeerd en zinloos. Laat deze methode achter in de donkere eeuwen waar ze thuishoort, en concentreer je op het belonen van je harige vriend voor naleving in plaats van hem te straffen voor zijn fouten.

Hier zijn enkele tips over hoe je je geliefde pooch zover krijgt dat hij buiten plast en poept in plaats van op je beste tapijt.

Krat Training

Een bench van goede kwaliteit kan hier uw beste vriend zijn. Serieus, investeren in een hondenkrat van goede kwaliteit zal op vele manieren helpen. Wees niet bezorgd bij het idee om uw harige baby op te sluiten; de meeste honden vinden het heerlijk om een eigen veilige ruimte te hebben. Maak het comfortabel en veilig, en uw pup zal zich thuis voelen voor u het weet.

In het wild zoeken honden altijd een plek om een hol te maken. Als u daar niet voor zorgt, is de kans groot dat uw pup er zelf een vindt! Een kennel werkt beter voor sommige honden, terwijl een draadkrat beter is voor andere. Neem de tijd om dit te onderzoeken, zodat u zeker weet dat u de juiste krijgt.

Voor welke je ook gaat, hij moet de juiste maat hebben: groot genoeg voor je hond om te staan en zich om te draaien, maar niet zo groot dat er een potje in kan!

Honden zijn in principe schone wezens en zullen hun slaapplaats meestal niet bevuilen. Daarom is het minder waarschijnlijk dat een puppy in zijn bench zal poepen.

Leer de tekenen kennen!

Naarmate de tijd verstrijkt, leert u meer over uw puppy. Observeer hem goed en kijk welke tekens hij u geeft.

Krabben aan de achterdeur en janken is een vrij zeker teken dat uw hond een badkamerpauze nodig heeft. Maar weinig puppy’s zijn zo duidelijk. Als u de uwe op één plek ziet cirkelen en snuffelen, kan het tijd zijn om naar het potje te gaan.

Verwar dit alleen niet met een aantal mogelijk gevaarlijke tekenen, zoals dat een puppy snel ademt.

Houd uw pup tijdens de potjestraining ’s nachts en gedurende bepaalde perioden gedurende de dag in de bench. Als u hem mee naar buiten neemt om te potten, wacht dan slechts 15 minuten om te zien of hij presteert. Zo niet, zet hem dan nog 15 minuten terug in de bench en probeer het opnieuw.

En als de pup nog heel jong is, wees dan bereid hem er ’s nachts uit te halen, want kleine pups houden het vaak niet de hele nacht vol!

Maak lange wandelingen

De meeste honden houden van een goede wandeling! Het is zowel mentaal stimulerend als goed voor hun fysieke gezondheid. Ze krijgen allerlei spannende bezienswaardigheden, geluiden, geuren en texturen te zien. Het is erg leuk! En hoe langer u onderweg bent, hoe groter de kans dat uw pup de behoefte krijgt om te poepen.

Dat is natuurlijk het moment waarop alle verantwoordelijke ouders plichtsgetrouw de poepschep komen halen.

Het probleem met deze methode is dat een pup van acht weken niet te veel beweging mag hebben. Als algemene richtlijn moet u de leeftijd van uw pup in maanden vermenigvuldigen met vijf om een gemiddeld aantal minuten te krijgen dat uw hond elke dag kan wandelen.

Het is waarschijnlijker dat uw harige baby op het potje gaat in uw achtertuin of tuin tot ze wat ouder zijn.

Ook adviseert het huidige advies van hondenexperts dat hondeneigenaren vermijden dat hun pups buiten contact maken met de grond totdat ze minstens zestien weken oud zijn. Dit omvat niet het gebruik van het potje in de tuin.

Tot ze deze leeftijd bereiken, waarna ze meestal hun volledige set inentingen hebben gehad, zijn ze kwetsbaar voor verschillende ziekten.

Kies een Potty Gebied

Zoals we al eerder aangaven, bevat hondenuitwerpselen enzymmarkers. Het is verstandig om een stukje gras aan één kant van uw tuin opzij te zetten als potje terwijl u uw puppy zindelijk maakt.

Als u echt geluk hebt, zal uw hondenvriend na de eerste keer dat hij zijn behoefte doet, er geen probleem mee hebben daar weer te gaan!

Het duurt echter meestal een tijdje om dit stadium te bereiken, dus wees geduldig.

Het is oké om de spullen van je pup op te ruimen borg. Niemand wil echt een hoek van zijn erf of tuin bedekt met poep!

Het is een goed idee om een gebied in de buurt te kiezen (je wilt geen honderd meter sprint doen met een puppy vol poep!), maar aan één kant in een rustige hoek.

Kom niet in de verleiding om andere plekken in de tuin te proberen, want dat kan uw puppy in verwarring brengen.

Blijf geconcentreerd

Dit is toilet tijd, geen speeltijd of een kans om te kletsen! De enige woorden die je moet gebruiken zijn korte, makkelijk te onthouden commando’s, zoals ‘ga op het potjeof iets dergelijks. Het is aan u, maar het moet relevant en beknopt zijn. Wees consequent en verander dit niet, of je brengt je pup in verwarring.

Maak deze tijd zo saai mogelijk om afleiding tegen te gaan: pups hebben al een korte aandachtsspanne!

Wacht ongeveer 10 of 15 minuten en gebruik het commando als uw hond poept of plast. Als ze klaar zijn, wacht dan nog wat langer, want het is zeer waarschijnlijk dat ze weer gaan.

En als u zo zeker bent dat ze echt klaar zijn, beloont u uw pup en brengt u hem naar binnen.

Stel een routine in

vrouw maakt haar hond schoon op straat

Honden houden van routine! Je hebt het probleem snel opgelost als je de lichaamsklok van je pup mee kunt krijgen.

Houd speeltijd en potjestijd gescheiden. Als u met uw pup gaat spelen terwijl hij buiten op zijn poep wacht, is de kans groot dat hij zijn behoefte niet doet omdat hij zo van de speeltijd geniet!

En hij weet dat zodra hij optreedt, het is recht naar binnen, en speeltijd is voorbij.

Introduceer regelmatige maaltijden, speelsessies, verzorgingssessies, en slaaptijden. Puppy’s hebben over het algemeen behoefte aan een badkamerpauze na het eten en als ze wakker worden.

Van kleinere honden wordt aangenomen dat ze moeilijker zindelijk te maken zijn vanwege hun kleine blaas en snelle stofwisseling. Echter, alle jonge pups moeten ongeveer vijf keer per dag poepen en moeten op zijn minst om de paar uur worden uitgelaten om te plassen.

Het belangrijkste om te onthouden is om uw pup ’s morgens als eerste en ’s avonds als laatste voor het slapen gaan uit te laten. Dit verkleint de kans dat u hem midden in de nacht moet uitlaten.

Telkens weer positieve versterking!

Laat alle ideeën over straffen en schreeuwen varen, want daar heb je niets aan.

Houd in plaats daarvan een zak met lekkers verborgen in je zak en sta klaar om lof, aai en knuffels te geven als je pup het goed doet.

Honden reageren veel beter op op beloning gebaseerde training dan op straf. Verouderde trainingsmethoden voor honden doen meer kwaad dan goed en leiden tot angstige, nerveuze dieren en een relatie met u die op angst is gebaseerd.

Er gaan ongelukjes gebeuren tijdens het potjestrainingsproces, en het beste advies is om daar rustig en kalm mee om te gaan. Uw hond een schuldgevoel aanpraten zal geen van u beiden ten goede komen.

Als uw hond eenmaal heeft geleerd dat hij een traktatie of een hoop gedoe krijgt als hij buiten poept, bent u al snel goed op weg om het probleem te overwinnen. Dit werkt voor alle rassen, maar de rassen die als zeer intelligent worden beschouwd, reageren heel goed op op beloning gebaseerde training. Denk aan de Duitse herder, Border Collie, Dobermann, Australische herder, enz.

Dragen of niet dragen?

Uw pup geeft alle juiste signalen, dus u komt in actie, klaar om hem mee naar buiten te nemen om zijn behoefte te doen. Pak je hem op en draag je hem naar buiten, of pak je eerst de riem?

De meningen over dit onderwerp lopen uiteen, waarbij sommige deskundigen waarschuwen tegen deze praktijk en anderen suggereren dat het een goed idee is.

Per saldo is het het beste om uw jonge pup te dragen in de eerste fasen van de zindelijkheidstraining. Oppakken van de vloer ontmoedigt ongelukjes en brengt de pup snel naar de juiste plek.

Het beste is om deze aanpak toe te passen net als hij wakker wordt, direct na de maaltijd, gedurende de nacht, en wanneer u de tekenen ziet.

Anders, als je een routine opbouwt, gebruik je de riem op andere momenten om hem eraan te laten wennen. Naarmate de training vordert, kunt u het aantal keren dat u uw pup draagt geleidelijk verminderen.

Bereid u voor op slecht weer

Als de hemel opengaat, grijpen we zonder erbij na te denken naar een regenjas of een paraplu. Wij zijn beschermd tegen de elementen, maar hoe zit het met onze huisdieren?

Veel hondenbezitters hebben de blik op het gezicht van hun harige metgezel gezien als ze geconfronteerd worden met een stortvloed aan regen als ze de deur openen. Het is alsof ze zeggen, hou je me voor de gek?

Puppy’s voelen de extreme weersomstandigheden scherper aan en kunnen hun lichaamstemperatuur niet goed regelen. Dit geldt vooral voor kleine rassen en kan zelfs fataal zijn; kleine hondjes kunnen snel bezwijken aan onderkoeling.

Overweeg te investeren in een hondenregenjas of -jack, of zorg er in ieder geval voor dat je paraplu groot genoeg is voor jullie tweeën.

Omgaan met oudere honden

Als uw probleem een oudere hond betreft (reddingshonden in het bijzonder), heeft u waarschijnlijk een extra uitdaging. Sommige van deze arme hondjes hebben gedragsproblemen als gevolg van hun ervaringen.

Er zijn verhalen over honden van twee of drie jaar oud die naar forever homes gaan en die alleen binnen poep- en plasmatjes hebben gebruikt.

Dit kan een moeilijke gewoonte blijken om te doorbreken, dus u kunt overwegen een professionele hondentrainingsdienst in te schakelen.

Ook hebben sommige van deze honden emotionele of psychologische trauma’s opgelopen, misschien zelfs fysieke mishandeling. Deze laten littekens achter die tijd nodig hebben om te genezen en kunnen bijdragen tot problemen met het zindelijk maken.

Als je van een reddingsgroep adopteert, zul je merken dat de meeste van deze geweldige organisaties gebruik maken van pleegouders. Deze geweldige vrijwilligers investeren tijd in het rehabiliteren en omscholen van de honden, zodat ze klaar zijn voor hun forever homes.

Zo snel mogelijk van de potjes af.

Als u ervoor kiest om deze te gebruiken (laten we eerlijk zijn, ze zijn een handig hulpmiddel, dus wie kan het u kwalijk nemen?), kunt u ze het beste zo snel mogelijk dumpen. Uw puppy zal er heel snel aan wennen, en het is misschien niet zo gemakkelijk om ze uit de gewoonte te halen.

In het beste geval zouden ze een tijdelijke maatregel moeten zijn. Puppypads binnenshuis gebruiken terwijl u uw hond naar buiten probeert te krijgen, kan verwarrend zijn, omdat u twee verschillende regels oplegt.

Als u begonnen bent met het gebruik van deze pads, probeer ze dan elke dag een stukje te verplaatsen totdat de pad bij de deur ligt. Dan kunt u het naar buiten verplaatsen in de richting van de door u gekozen potjes en het uiteindelijk helemaal verwijderen. Nu zou uw pup het commando moeten kennen en het op commando moeten uitvoeren.

Puppy wil niet buiten poepen: Een paar laatste woorden

australische herder in bos

Zodra u eventuele medische problemen hebt uitgesloten waarom uw puppy niet buiten poept, is het heel goed mogelijk om het probleem te overwinnen.

Dus, put moed, of je nu een Pit Bull, Duitse Herder, Duitse Dog of Shih Tzu pup hebt! Zelfs als je een Jack Russell hebt (beschouwd als het slechtste ras voor potjestraining), hoef je niet te wanhopen.

Hoewel het niet de meest aangename taak is, is het essentieel om de afzettingen van uw pup te onderzoeken, omdat dit u aanwijzingen kan geven over eventuele gezondheidsproblemen.

Controleer de consistentie, de kleur, en of er een nare geur hangt. Ook moet u kijken of er bloed aanwezig is. Als u zich zorgen maakt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Als alles goed is, neem je tijd, blijf kalm, en wees geduldig.

Gebruik elk advies hier waarvan je denkt dat het zal helpen, en vergeet nooit dat als je je pup bij een goede fokker hebt gekocht, zij een leven lang ondersteuning bieden. Deze mensen leven en ademen honden, en zij zullen u zeker door deze moeilijke tijd kunnen loodsen.

Ten slotte, wanhoop niet: uw puppy zal over een paar maanden vrolijk buiten poepen, en die vervelende troep op uw vloer zal een verre herinnering zijn.

Lees Volgende: Parvo-poepgeur: een waardeloze manier om de dag te beginnen