Razor Edge Pitbull – Alles wat je moet weten

Razor Edge Pitbull - Everything You Need To Know

Sharing is caring!

Als u op zoek bent naar een van de vriendelijkste hondenrassen, en dus een geweldige familiehond, dan is de razor edge pitbull iets voor u! Deze ongelooflijke pitties zien er ruw uit, maar ze hebben een hart van goud. Hun vriendelijke en gemakkelijke aard maakt ze tot fantastische huisdieren.

Maar, hoe en waar is het allemaal begonnen?

Inhoud

toon

Oorsprong van Razor Edge Pitbull

Razor Edge Pitbull rent naar buiten

De razor edge pitbull is van gemengde afkomst. Dave Wilson en Carlos Barksdale creëerden dit type pitbull bloedlijn in de jaren 1980 om een meer familiegericht hondenras te krijgen. De naam komt van de naam van hun kennel – Razor Edge.

Behalve dat ze een vriendelijkere hond wilden, was een andere reden voor het creëren van deze bloedlijn om het uiterlijk van een pitbull te behouden, maar met grotere lichaams- en hoofdverhoudingen.

De hondenrassen die ze gebruikten bij het kruisen zijn de Amerikaanse pitbull terrier, mastiff, en de Engelse bulldog. Het is mogelijk dat enkele andere hondenrassen werden opgenomen. Bijvoorbeeld de Amerikaanse Staffordshire terriër.

Door het toevoegen van mastiff genen in de genenpoel, heeft de razor edge pitbull een groter hoofd, en de Engelse bulldog gaf hem een bredere borstkas.

Het mengen van die twee hondenrassen met een raszuivere Amerikaanse pitbull terriër gaf een eindresultaat: een volumineus figuur, een dikke, sterke nek, en een vierkante snuit.

Ze kregen een stevig pitbull ras maar met familie honden eigenschappen.

Zowel Dave Wilson als Carlos Barksdale reisden over de oostelijke Amerikaanse kust en bezochten verschillende pitbull fokkers om een perfecte pitbull hond te vinden. Ze vonden uiteindelijk enkele van de beste jachthonden van die tijd.

Dit was allemaal voor het internet, dus hun zoektocht en het mengen van rassen omspande jaren.

En, het was nogal duur, met geruchten dat ze meer dan 3500 dollar betaalden voor een afstammeling van een beroemde jachthond van de Mayfield Pitbull lijn.

Gelukkig ontstond uiteindelijk de razor edge pitbull met al zijn mooie eigenschappen.

Heeft u de razor edge pitbull?

De verschijning van Razor Edge Pitbull

Hoewel ze een gemengd ras zijn, hebben ze onderscheidende kenmerken die zonder veel variaties worden doorgegeven aan de volgende generaties. Maar, vanwege de vermenging, worden ze niet erkend door de AKC ( de Amerikaanse Kennel Club ).

Razor Edge Pitbull Kleur

Ze komen in Blue fawn en gestroomd.

– blauwe kleur: grijs-zilver tinten

– fawn kleur: lichtbruin

– gestroomde kleur: gestreept zilver, zwart, fawn, en rode kleuren in gevlekte patronen

Omdat de blauwe kleur het meest voorkomt, worden ze ook vaak blue razor edge pitbulls genoemd.

Hun vacht is sluik, kort en glad.

Razor Edge Pitbull Hoogte en Gewicht

De razor edge pitbulls zijn middelgrote honden. Ze zijn gespierd en zien er stevig uit.

– De gemiddelde hoogte is 40 tot 50 cm.

– Het gemiddelde gewicht is 19 tot 30 kg, waarbij de mannetjes groter zijn dan de vrouwtjes.

Razor Edge Pitbull Lichaam Standaard

Het hoofd is groot met van nature puntige oren en een korte snuit. De oren kunnen worden gecoupeerd of onveranderd, afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar.

Gebruikelijk voor elk pitbull ras, hebben ze krachtige kaken. Hun sterke beet komt van een zeer sterke temporalis spier, verantwoordelijk voor het sluiten en openen van de mond bij zoogdieren.

De nek is dik en gespierd en het gaat verder op een sterke en brede romp.

Het lichaam is omvangrijk, met een bredere borst en een kortere rug (in vergelijking met de Amerikaanse pitbull terrier).

De benen zijn sterk en staan in een karakteristieke Amerikaanse of Engelse bulldog houding (de voeten van de voorpoten staan verder uit elkaar).

Gotti pitbull bloedlijn, blue nose en red nose Pitbulls lijken sterk op de razor edge pitbull.

Wat is het verschil?

Gotti pitbulls zijn groter dan razor edge pitbulls en komen in veel meer vachtkleur variaties.

Ook werd de Razor edge pitbull bloedlijn gecreëerd uit een heleboel verschillende honden, en de Gotti pitbull bloedlijn was gebaseerd op één hond ( The Notorious Juan Gotti ).

De rode neus en de blauwe neus pitbulls zijn geen apart ras of bloedlijn. Ze zijn gewoon een kleurvariatie. De red nose pitbull heeft een rode neus en roodachtige vachtkleur, en de blue nose pitbull heeft een blauwe neus en blauwzilveren vachtkleur.

Uiteindelijk kunnen we zeggen dat de razor edge pitbull er dreigend uitziet en als een serieuze waakhond.

Maar, schijn bedriegt.

Het temperament van Razor Edge Pitbull

Razor Edge Pitbull zittend op de trap

De razor edge pitbull bloedlijn werd opgericht om directe redenen: we willen een vriendelijke en gezinsgerichte hond met het geweldige uiterlijk van de Amerikaanse Pitbull Terrier.

Zoals alle pitbull pups, worden razor edge pits geboren met natuurlijke vriendelijkheid, grote intelligentie, en een liefde voor avontuur en het leven.

De vriendelijkheid en het milde temperament zijn speciale kenmerken van de razor edge bloedlijn.

Om deze redenen is waakhond zijn geen goede baan voor hen.

Maar, we kunnen zeggen dat het uiterlijk alleen al genoeg kan zijn om indringers af te schrikken.

Zoals gezegd zijn het in werkelijkheid aanhankelijke en zachtaardige honden. Dus, als een indringer zich een weg naar het terrein baant, worden enkele buikmassages verwacht.

Dus, grapjes daargelaten, als u op zoek bent naar een waakhond, zou een betere keuze een Duitse herder of een Amerikaanse bully kunnen zijn.

Wat kun je verwachten van een Razor Edge Pitbull?

Met hun vriendelijke en rustige aard en grote intelligentie kun je een trouwe en geweldige vriend voor het leven verwachten. Het zijn goede familie huisdieren, die goed overweg kunnen met kinderen van alle leeftijden.

Deze pitbull bloedlijn is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een pitbull uitziende hond, maar zonder de temperamentvolle eigenschappen van de jachthond.

De razor edge pits zijn aanhankelijk en willen hun eigenaar graag behagen.

Door hun milde temperament zijn ze een goed huisdier voor zowel huis als appartement, kleinere of grotere woonruimtes.

Razor Edge Pitbull Gezondheid

De razor edge pitbulls hebben niet veel gezondheidsproblemen. Ze zijn gemengd met veel verschillende hondenrassen, waardoor hun genetische code divers is en minder vatbaar voor ernstigere ziekten.

Maar bepaalde gezondheidsproblemen kunnen voorkomen, vooral als er veel inteelt is toegepast om bepaalde gewenste fysieke eigenschappen in stand te houden.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen:

– heupdysplasie

– hartziekte

– hypothyreoïdie

– staar

– allergieën

– spierdystrofie

– elleboogdysplasie

Heupdysplasie

Een chronische aandoening van het heupgewricht. De kop van het dijbeen past niet in de heupkom (onderdeel van de botstructuur van het bekken) en veroorzaakt directe wrijving tussen de twee genoemde botten.

Dit is zeer pijnlijk en het veroorzaakt verdere degeneratieve heupproblemen. Omdat de razor edge pitbulls gespierde hondenrassen zijn met veel gewicht gericht op hun heupen, zijn ze vatbaarder voor CHD ( canine hip dysplasia ).

Symptomen van heupdysplasie zijn:

– pootkreupelheid ( de hond vermijdt het gebruik van het aangetaste been )

– mank lopen

– een bunny hop gang ( met beide achterpoten tegelijk lopen of rennen – huppelen als een konijn )

– problemen met trappen lopen

Er bestaat geen genezing voor heupdysplasie, maar het opmerken van vroege symptomen en uw hond in een vroeg stadium naar de dierenarts brengen kan de behandeling verbeteren en zorgen voor een langer en beter leven voor uw hond.

Hartziekten

Het kan een verscheidenheid aan hartproblemen omvatten, maar de meest voorkomende bij pitbull honden is aorta stenose. De aorta is een belangrijk bloedvat dat uit de linkerkamer van het hart komt en zijn belangrijkste doel is het verspreiden van zuurstofrijk bloed van het hart naar het lichaam.

Aorta stenose betekent dat het bloed niet goed door de klep kan. Daardoor kan de zuurstof het lichaam niet optimaal bereiken, waardoor de hond de gebruikelijke symptomen krijgt:

– kortademigheid

– gemakkelijk vermoeid

– flauwvallen

Maar in de meeste gevallen vertonen honden geen tekenen van een hartziekte. De meeste worden ontdekt bij regelmatige controles wanneer een dierenarts een hartruis hoort. Een definitieve diagnose wordt gesteld door röntgenfoto’s, ECG, en door een echo van het hart.

Hartaandoeningen kunnen worden behandeld met de juiste medicijnen ( b.v. bètablokkers – die de hartslag vertragen en het hart efficiënter laten werken ) of met chirurgische ingrepen in ernstigere gevallen ( het verwijderen van het weefsel dat de vernauwing veroorzaakt via katheterisatie ).

Hypothyreoïdie

Het is een ziekte waarbij de schildklier niet genoeg hormonen produceert, wat leidt tot veel voorkomende symptomen bij honden:

– verlies van haar ( meestal op de staart, achterkant van de achterpoten en op de romp )

– schilferige huid

– dunne vacht

– zwarte vlekken op de huid

– gewichtstoename

– verlies van spieren

– lethargie

Het is belangrijk onderscheid te maken tussen een jeukende, rode en schilferige huid die vaak voorkomt bij vlooienbeten en allergieën, en een schilferige, niet-reactieve huid die vaak voorkomt bij hypothyreoïdie.

Gewichtstoename veroorzaakt door hypothyreoïdie is uniek omdat de hond een verlies aan eetlust heeft, maar wel aankomt. Lethargie (inactiviteit, traagheid) veroorzaakt spierverlies, vanwege de algehele inactiviteit.

De symptomen kunnen talrijk zijn, maar de ziekte is niet levensbedreigend.

Het kan met succes worden behandeld via goede medicatie – wat betekent dat uw hond voor de rest van zijn leven medicijnen oraal moet innemen, maar de medicijnen zijn niet duur en gemakkelijk verkrijgbaar.

Hypothyreoïdie treft meestal honden tussen de 4 en 10 jaar oud.

Cataract

Het is een aandoening waarbij een troebele film in de lens van het oog komt en het licht tegenhoudt. Alle ogen, zowel menselijke als hondenogen, bevatten water en eiwitten. Wanneer de eiwitten zich bundelen, vormen ze een troebele filmsubstantie in de ooglens.

Cataracten kunnen klein beginnen en groter worden en blindheid veroorzaken als ze niet behandeld worden.

Dit stadium kan nog operatief worden behandeld, maar als het onaangeroerd blijft kan het glaucoom veroorzaken – schade aan de oogzenuw door druk. Zenuwschade kan niet worden teruggedraaid en veroorzaakt permanente blindheid.

Niet alle staar leidt tot glaucoom. Sommige blijven klein en veroorzaken slechts kleine veranderingen in het gezichtsvermogen van de hond.

Allergieën

close shot van Razor Edge Pitbull

Er zijn twee meest voorkomende soorten allergie bij honden: voedsel- en huidallergie.

Huidallergieën zijn de meest voorkomende van de twee en de symptomen omvatten:

– roodheid en ontsteking van de huid

– jeuk

– zwelling van het gezicht of delen ervan

– niezen

– braken

– netelroos

– tranende ogen

Hoewel deze symptomen staan voor allergieproblemen, kunnen ze ook onderdeel zijn van een andere ziekte, dus het is het beste om met uw hond naar de dierenarts te gaan als u ze opmerkt.

Zodra de juiste diagnose is gesteld, kan de behandeling beginnen. De gebruikelijke behandeling bestaat uit het vermijden van stoffen die allergieën veroorzaken.

De dierenarts kan ook het volgende voorschrijven allergieverlichtend medicijn voor uw hond om te helpen bij de jeuk of roodheid van de huid. Het meest voorgeschreven medicijn is Benadryl ( diphenhydramine ).

U mag nooit menselijke allergie medicijnen aan een hond geven.

Raadpleeg altijd uw dierenarts.

Spierdystrofie

Deze ziekte tast de spieren aan. Het is een erfelijke ziekte die meer mannelijke dan vrouwelijke honden treft.

De eerste tekenen zijn te zien in de vroege levensfase, vooral als de pups 3 tot 5 maanden oud zijn.

De aandoeningen van deze ziekte worden na verloop van tijd ernstiger.

Het eerste teken is hetzelfde als bij heupdysplasie – bunny hop beweging.

Aangetaste honden verliezen spiermassa waardoor de botten meer opvallen, vooral de ribben en de wervelkolom.

Ze kunnen ook problemen hebben met eten en drinken omdat ze een aandoening kunnen ontwikkelen die mega-oesophagus wordt genoemd (de slokdarm werkt niet goed en kan het voedsel niet in de maag verplaatsen) en omdat ze zeer grote tongen kunnen hebben.

De diagnose wordt gesteld door een dierenarts aan de hand van klinische verschijnselen en bloedonderzoek.

Spierdystrofie kan niet worden behandeld. Sommige vormen kunnen worden vertraagd door het gebruik van steroïden, maar de ziekte is in veel gevallen fataal.

Met de hond die de volwassenheid overleeft mag niet worden gefokt, omdat de ziekte generaties lang wordt doorgegeven.

Ook met de moeder van de zieke hond mag niet meer worden gefokt, omdat zij drager kan zijn van het recessieve gen dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van spierdystrofie. Genetische tests kunnen worden gebruikt om de aanwezigheid van het genoemde gen vast te stellen.

Elleboogdysplasie

Ook bekend als CED ( Canine Elbow Dysplasia ) is een ziekte die het ellebooggewricht aantast.

Het ellebooggewricht bestaat uit drie botten en als die niet goed in elkaar passen door problemen met gewichtsverdeling of groeiproblemen bij pups, kunnen er verschillende ontwikkelingsafwijkingen optreden.

Vergelijkbaar met heupdysplasie zijn de symptomen kreupelheid en pijn.

Omdat elleboogdysplasie vaak beide ellebooggewrichten aantast, kan het moeilijk zijn om het in een vroeg stadium op te merken, omdat het manken en het lopen symmetrisch zijn.

De eerste tekenen worden vaak al op jonge leeftijd vertoond, vanaf 5 maanden.

Als de razor edge pitbull pups de ziekte ontwikkelen in beide ellebooggewrichten, kan een van de eerste symptomen een onwil zijn om te spelen of de eenvoudigste activiteitentaken af te maken, zoals de gebruikelijke wandelingen.

Net als bij heupdysplasie wordt de diagnose elleboogdysplasie gesteld door een dierenarts door middel van klinisch onderzoek en bevestigd met röntgenfoto’s.

De behandeling is meestal chirurgisch, maar hangt af van de ernst van elk geval.

Als het mild is, kan uw dierenarts een behandeling met het medicijn aanbevelen.

Volledige gewrichtsvervanging wordt aanbevolen als de aandoeningen te acuut zijn.

De juiste training van Razor Edge Pitbull

eigenaar loopt Razor Edge Pitbull

Als het gaat om het trainen van welk hondenras dan ook, zijn er stappen die we moeten volgen om van onze pittie een goody two shoes ( pootjes ) te maken.

Vroege socialisatie

Elke meer ervaren hondeneigenaar kan bevestigen dat socialisatie in de vroege stadia een cruciaal verschil kan maken in de toekomstige hondentraining.

De vroege socialisatietijd omvat de periode van de eerste 3 tot 12 weken van de leeftijd.

Dit wordt de socialisatiefase en het vormt het temperament en het gedrag van de hond. Als het goed wordt gedaan, maakt het de hond kalm, sociaal en ontspannen in verschillende levenssituaties, waaronder het contact met andere dieren.

Het omdoen van een halsband en een riem vanaf jonge leeftijd leert een hond hoe hij zich moet gedragen in buitensituaties, hoe hij zijn eigenaar moet volgen, en hoe hij al dan niet moet reageren op andere honden of dieren.

Het is ook belangrijk om streng en resoluut te zijn als het gaat om wat uw pitbull pup wel of niet mag doen. Onsamenhangend zijn en de regels vaak veranderen, kan uw hond in verwarring brengen, wat het moeilijker maakt om hem goed gedrag aan te leren.

Positieve versterking

Wanneer we de hond het juiste gedrag aanleren is het ook heel belangrijk om positieve bekrachtiging te gebruiken. Bij positieve bekrachtiging gaat het om het gebruik van traktaties als beloning.

Eenvoudig gezegd, leren we de honden dat, als ze zich op een bepaalde manier gedragen, ze elke keer dat ze dat doen beloond zullen worden.

Een Professionele Hondentrainer

Een hondentrainer is een geweldige optie als het gaat om het trainen van elk hondenras. Het zijn gecertificeerde professionals, dus het gewenste trainingsresultaat is veel gemakkelijker te bereiken.

Lichamelijke activiteit

De razor edge pitbulls rennen graag rond met hun baasjes, net als elk ander hondenras. We kunnen gebruik maken van hun verlangen om plezier te maken met de eigenaars en hen iets leren over goed gedrag.

Pitbulls zijn sterk en atletisch, dus hen veel mogelijkheden geven om actief te zijn kan je helpen in je trainingsproces.

Ze houden ervan om hun baasjes een plezier te doen en ze zijn intelligent, dus het trainen van uw razor edge pit moet geen probleem zijn.

Ook hun vriendelijkheid en vriendelijke aard helpen het trainingsproces, waardoor zowel de pitbull hond als de eigenaar gelukkig en ontspannen achterblijven.

De prijs van Razor Edge Pitbull

Razor edge pitbulls zijn niet goedkoop. Er is veel vraag naar en er zijn niet veel kennels die een raszuivere aanbieden.

Wees daarom bereid minstens $1500 te betalen.

Sommige fokkers verkopen hun honden voor meer dan 30000 dollar, maar de gemiddelde prijs ligt rond de 5000 dollar.

Wat hen zo prijzig maakt is hun liefdevolle, vriendelijke en gezinsgerichte aard, evenals de hoogwaardige fokprogramma’s die vanaf het begin bij dit ras betrokken zijn.

De oorspronkelijke kenneleigenaren hebben veel moeite gedaan om een uitstekend hondenras te maken met veel kwaliteiten en een goede algemene gezondheid, dus een hoge prijs is enigszins te verwachten.

De conclusie

Razor Edge Pitbull kijkt omhoog

Razor edge pitbulls zijn een zeer geprezen pitbull bloedlijn. Ze komen voort uit uitstekende raszuivere Amerikaanse pitbull terriers en gerespecteerde oude Engelse hondenrassen.

Het zijn mooie, sterke honden met een vriendelijk en mild karakter.

Als je dat bent:

– bereid bent een grote som geld te geven

– klaar om een beste vriend te hebben ( en je kinderen zijn ook klaar )

– niet op zoek naar een waakhond, maar een die er nog steeds stoer uitziet

– Op zoek naar een gezonde hond

Een Razor edge pitbull kopen is de juiste beslissing.

Houd er rekening mee dat alle honden hun eigen persoonlijkheid hebben en dat ze geen speelgoed of voorbijgaand plezier zijn.

Ze hebben genegenheid, zorg en veel geduld en liefde nodig.

Lees Volgende: Champagne Pitbull – Is Dit De Mooiste Pitbull Kleur?