Doberman Husky Mix – Portret van een Dobsky

Doberman Husky Mix - Portret van een Dobsky

Sharing is caring!

Opvallende blauwe ogen, een mager gespierd lichaam en een hart van goud – dit kunstwerk heet de Doberman Husky Mix.

Je hoort misschien andere namen, zoals Siberische Pinscher, of Dobsky. Maar het is dezelfde hond met een groot gevoel van loyaliteit en toewijding aan zijn familie.

De Dobsky is een gemengde hond die is ontstaan uit het mengen van twee raszuivere honden: een Siberische Husky en een Doberman Pinscher.

Wanneer je deze twee als ouderrassen hebt, kun je er zeker van zijn dat je een unieke pup krijgt.

Je moet voorbereid zijn op de achtbaan van eigenschappen. Te afstandelijk of te vriendelijk? Doberman wenkbrauwen of een Husky masker? Makkelijk te trainen of te koppig?

Zoals ik al zei, het is een achtbaan, maar zoals alle achtbanen, is het een joyride.

Dus, kom op… doe mee met de joyride.

Inhoud

toon

Ontmoet de Dobsky – Doberman Husky Mix Info

doberman husky mix hond kijken naar water

Ze zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken en het beste resultaat opleveren, en in dit geval is dat waar.

Als je de koude en kalme Doberman mengt met de overdreven vriendelijke en koppige Husky, krijg je het beste resultaat – de Doberman Husky.

Ze kunnen middelgrote tot grote honden zijn, afhankelijk van hun genetica, en omdat ze een Siberische husky mix zijn, zijn het geweldige familie huisdieren met veel behoefte aan dagelijkse beweging.

Maar, het is niet alleen de husky ouder die invloed heeft op het resultaat. De Doberman-genen zijn ook sterk, en als die de overhand hebben, heeft de Dobsky goede mentale stimulatie en veel aandacht nodig!

Hoe zijn ze op de wereld gekomen?

Wie zijn de ouders?

Je kunt zeggen dat Doberman Husky mix pups zijn als celebrity pups. Hun hondenouders zijn populaire hondenrassen.

De ene is een sledehond – de Siberische Husky, en de andere is een waakhond – de Doberman Pinscher. Beide hondenrassen staan bekend om hun loyaliteit en grote liefdevolle hart.

Laten we het over een paar dingen hebben.

De Doberman Pinscher

doberman pinscher zittend in het gras

Wij kennen hem als de Doberman Pinscher, maar als je de plas oversteekt en naar het land van herkomst gaat, Duitsland, dan hoor je de naam Dobermann.

De naam komt van een Duitse belastingontvanger, genaamd Karl Friedrich Louis Dobermann…de man die dit ras creëerde.

Hij leefde in de jaren 1800, en zijn werk was gevaarlijk. Hij reisde vaak naar minder veilige delen van de 19e eeuwse Duitse stad Apolda. Hij had bescherming nodig.

Dus kwam hij op het grote idee om een kruising te maken die een van de beste beschermende honden ter wereld zou worden.

Maar, het proces van het maken van de Doberman Pinscher die we nu kennen omvatte het mengen van veel verschillende hondenrassen:

– Duitse Pinscher

– Rottweiler

– Duitse Herder

– Duitse Korthaar Pointer

– Weimaraner

– Duitse Dog

– Zwarte Windhond

– Thüringer Herdershond

Phew! Nogal een lijst!

De Siberische Husky

siberische husky zittend in het gras

Ken je de beroemde Balto nog? Hij was de sledehond die een nationale held werd nadat hij de hele bevolking van de stad Nome in Alaska had gered tijdens de difterie-uitbraak. Hij was een Siberische Husky.

Balto is een uitstekende representatie van het Siberische Husky hondenras. Sterk, vastberaden, vriendelijk, en het hart van een reus.

Siberische Husky’s werden gefokt als werkhonden door de Tsjoektsji-volkdie in de Siberische vlaktes van Rusland leven.

Deze inheemse mensen wisten dat ze sterke werk- en gezelschapshonden nodig hadden die de barre lage temperaturen van Siberië konden overleven.

Ze gebruikten ze om sleden te trekken, de rendierkuddes te beschermen en de zwaksten in de gemeenschap – kinderen – te beschermen! Niet alleen tegen wolven en andere gevaarlijke dieren, maar ook tegen de kou.

De Chukchi kinderen kropen in de dikke vacht van hun hondje om zich warm te houden.

Geschiedenis van de Doberman Husky Mix

dobsky hond die in het gras loopt

Foto van: @meera.de.dobsky

De Dobsky is een designerhond. Dat betekent dat ze speciaal zijn “ontworpen” of gefokt om alle beste eigenschappen te hebben van de twee rashonden waar ze uit voortkomen.

Designer honden worden ook wel hybriden genoemd, en onze hybride, in dit geval, is gemaakt van de Siberische Husky en de Doberman Pinscher.

Doberman Husky mix honden zijn trouw, vriendelijk, alert en aanhankelijk. Maar, elke Doberman Husky Mix pup kan zijn eigen set van eigenschappen hebben, afhankelijk van zijn genetica, of beter nog, de invloed van de genen van zijn ouder hondenrassen.

Uiterlijk van de Doberman Husky Mix

Omdat ze een mix zijn van twee zeer verschillende raszuivere hondenrassen, kunnen Dobsky pups verschillende uiterlijke kenmerken hebben.
Dobsky pups kunnen komen in allerlei kleuren, maten en gewichten.

De meest voorkomende kleuren zijn zwart en tan, zwart en wit, en rood en tan. Maar, zoals gezegd, ze kunnen komen in elke kleurvariatie die hun ouder hondenrassen kunnen hebben, plus een mix van hen allemaal.

De gebruikelijke hoogte van de Doberman Husky mix is van 55 tot 68 cm. Het gebruikelijke gewicht is van 81 tot 100 pond (36 tot 45 kg).

De meeste pups erven een dubbele vacht, maar ze kunnen ook een enkele vacht van een Doberman hebben.

Reuen zijn iets groter dan teven.

Dus, in het algemeen, als u het uiterlijk van een Dobsky-pup wilt weten, is het belangrijk om enkele van de belangrijkste kenmerken van beide ouders te kennen.

Het uiterlijk van de Doberman

Dit is een middelgroot hondenras, met een gladde, zijdeachtige en korte vacht, meestal in de kleur black and tan. De andere vachtkleuren zijn blauw en tan, rood en tan, en fawn en tan.

De Doberman Pinscher is een gespierde hond met een elegant uiterlijk. Ze hebben iets betoverends in hun uiterlijk, zoals gotische schoonheid…donker, maar je kunt niet wegkijken.

Hun hoogte varieert van 66 tot 71 cm bij reuen, en 60 tot 66 cm bij teven.

Hun gewicht ligt meestal tussen de 27 en 45 kg.

Het uiterlijk van de Husky

De Siberische Husky is een middelgrote hond met een halflange dubbele vacht. Ze zijn sterk en duurzaam, met een gemakkelijke, bijna moeiteloze gang en een borstelige staart.

De AKC normen omvatten negen verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en wit, en rood en wit.

Wat hun hoogte betreft, de gebruikelijke is tussen 20 en 25 inch (50 tot 60 cm), en het gewicht is tussen 35 en 60 pond (15 tot 27 kg).

Temperament van de Doberman Husky Mix

doberman husky mix hond buiten

Foto van: @jake_dobe_husky

Doberman Husky mix hondjes zijn uiterst loyaal, aanhankelijk en energiek. Het is een groot hondenras, en ze hebben voldoende ruimte nodig om te schitteren en al hun kwaliteiten te tonen.

Ze zullen veel dagelijkse oefeningen nodig hebben. dus maak je klaar om te rennen en springen, glijden en hobbelen voor minstens 60 minuten per dag, elke dag!

Ze kunnen het allemaal aan, en ze zullen het graag met jou en je familie doen, terwijl ze je overal beschermen.

Door hun genegenheid en het zoeken naar aandacht zijn het geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen. Maar ze moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd worden.

Afhankelijk van de invloed van de genen, afkomstig van de Doberman of de Husky, kunnen ze terughoudender en koel zijn tegenover vreemden, of vriendelijker en open om nieuwe vrienden te maken.

Ze kunnen ook goed opschieten met andere dieren of huisdierendus is het geen probleem om ze op te nemen in een huishouden met meerdere huisdieren.

Ook al hebben ze een goede vroege socialisatie nodig, één ding hebben zowel Doberman Pinschers als Siberische Husky’s gemeen. het zijn van nature geen agressieve honden, maar vriendelijke en gezinsgerichte honden.

Dat betekent dat hun gemengde nakomelingen dezelfde vriendelijke kwaliteiten zullen hebben.

Welke invloed kunnen ze hebben?

Het Doberman Temperament

Ze zijn trouw, moedig, alert, geweldig met kinderen en zeer beschermend voor hun familie…en raad eens – jij bent hun familie!

Doberman Pinschers zijn ook een van de beste waakhonden, en ze zijn zeer intelligent, waardoor ze de toppers zijn in trainingscentra.

Ze houden van hun familie en hun eigenaar, vooral van kinderen met wie ze perfect kunnen opschieten. Dobermannen bewaken niet alleen uw erf, maar ook uw kinderen tegen elke indringer of kwaad.

Het temperament van de Husky

Als je een Siberische Husky in drie woorden zou willen beschrijven, zouden die woorden zijn: vriendelijk, uitgaand en vastberaden.

Ze kunnen goed opschieten met kinderen (ze zijn tenslotte gefokt om ze warm en veilig te houden) en met andere honden en dieren. Maar, zoals met alle hondenrassen, ongeacht de grootte of herkomst, is vroege socialisatie altijd nodig.

Husky’s zullen u verrassen met hun goede bedoelingen en gehuil. Dat klopt. ze blaffen niet… ze huilen. Veel.

Dat zou je in gedachten kunnen houden als je in een appartementencomplex woont met veel chagrijnige buren. Uw Doberman Husky mix kan deze eigenschap ook erven.

Gezondheid van de Doberman Husky Mix

doberman husky hond met medische halsband liggend op de grond

Foto van: @nala.de.dobsky

Net als hun raszuivere ouders zijn Doberman Husky Mx honden een gezond hondenras.

Ze kunnen dezelfde gezondheidsproblemen hebben als hun hondenouders. De meeste daarvan zijn genetisch en worden vererfd, wat ruimte laat voor genetische tests.

Elke gerenommeerde fokker zal u een bewijs van genetische screening of DNA-tests van de ouderhonden van de pup laten zien.

Dit is belangrijk als u zeker wilt weten of uw hond enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen heeft die een Doberman Husky mix kan hebben, zoals:

– oogproblemen, waaronder cataract, progressieve netvliesatrofie en kersenoog

– De ziekte van Von Willebrand

– heupdysplasie

– elleboogdysplasie

Kersenoog

Alle honden en zoogdieren in het algemeen hebben traanklieren in het weefsel rond de ogen. Soms kunnen deze klieren (en het weefsel zelf) ontstoken raken.

Als dat bij honden gebeurt, kan een gezondheidsprobleem ontstaan dat “kersenoog” wordt genoemd. De medische term is nictitans klier prolaps.

Het betekent dat de traanklier van uw hond groter is geworden door een ontsteking, en het puilt uit het oog als een klein roze tot roodachtig bolletje.

De aandoening is niet pijnlijk, maar indien niet behandeld, kan het leiden tot een ernstiger probleem, dat kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen in het aangetaste oog.

De behandeling van kersenoog is chirurgisch, en omvat het verwijderen van de ontstoken traanklier.

Dus, geen… het kersenoogprobleem kan niet uit zichzelf verdwijnenen we kunnen het niet thuis behandelen. De beste en enige optie is om met uw hondje naar de dierenarts te gaan.

Heupdysplasie

Dit is een genetische ziekte die kan worden verergerd door omgevingsfactoren zoals dieet, lichaamsbeweging, spiermassa, enz.

Heupdysplasie houdt in dat het dijbeen (dijbeen) en het bekken niet met dezelfde snelheid groeien en zich ontwikkelen, en uiteindelijk leiden tot losheid van de heup. Dit leidt verder tot allerlei degeneratieve heupgewrichtsproblemen.

Dit is een pijnlijke aandoening bij hondenen het moet worden behandeld om uw hond een gezond, gelukkig en lang leven te geven.

De meest voorkomende (en een van de eerste) tekenen zijn zwakte in de achterpotenen het vermijden van het gebruik van het aangetaste been.

Uw dierenarts zal beslissen over de beste behandeling, afhankelijk van de leeftijd van uw hond en het ontwikkelingsstadium van de ziekte.

Eerste tekenen van gezondheidsproblemen

Ongeacht het ras is het belangrijk om uw hond regelmatig door de dierenarts te laten controleren en op te letten als zijn gedrag verandert.

Ook, met sterke Husky genenzullen Dobsky-puppy’s een zachtere ondervacht en een langere bovenvacht hebben. Tzij zullen een goede verzorging nodig hebben in de zomerhittevooral als u in een zeer warm deel van de wereld woont.

Meestal merken we dat er iets mis is als het te laat is, omdat honden geweldig zijn in het verborgen houden van hun gezondheidsproblemen. Dus, als u enkele van deze tekenen opmerkt, is het tijd om met uw hond naar de plaatselijke dierenarts te gaan:

– braken

– lethargie

– diarree

– constant niezen of hoesten

– het vermijden van voedsel gedurende meer dan 24 uur

– loopogen en/of neus

– problemen bij het plassen

– gezwollen, rood tandvlees

Deze tekenen kunnen wijzen op van alles, van allergieën tot voedselvergiftiging. Maar het is belangrijk dat u ze opmerkt en ze aan uw dierenarts vertelt, zodat die een juiste diagnose en behandeling kan stellen.

Zoals reeds gezegd, de Doberman Husky mix een gezond hondenras, en je zou niet veel gezondheidsproblemen moeten hebben tijdens het leven van de hond.

FAQs

doberman husky in de auto kijkend door het raam

Foto van: @toby_de_dobsky

Nu we alle kleuren van de Dobksy hebben gezien, zijn hier de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen als het gaat om deze geweldige hondenmix.

Wat is de prijs van een Doberman Husky Mix?

Een Doberman Husky mix zie je niet vaak, dus de prijs varieert van fokker tot fokker. Het zou ergens tussen $400 en $1200.

Maar, zoals je kunt zien in het antwoord op de vraag, Waar kun je een Dobsky kopen, zul je zien dat ik fokkers heb gevonden die een prijs van $250 bieden.

Maar, houd in gedachten dat dit, of een vergelijkbare prijs, ofwel betekent dat de fokker niet professioneel is of dat de hond geen voorouders heeft die op papier staan.

Als u toch zo’n Doberman Husky mix tegenkomt, kunt u altijd een DNA-test doen en alles te weten komen over de genetica van uw hond.

Waar kan ik een Doberman Husky mix vinden?

Als je zoekt naar een fokker die alleen de Doberman Huskymix genaamd de Dobsky verkoopt, zul je niet veel resultaten vinden. De meeste mensen verkopen hun gemengde puppies op verschillende websites voor de verkoop van huisdieren, en ze hebben zelden een eigen website.

Een plaats waar veel mensen hun Dobsky pups te koop hebben gezet is een website genaamd: Pet Classified.

Deze website is een plek om elk huisdier te verkopen of te kopen, ongeacht het dier of hondenras, en het biedt enkele richtlijnen die u moet volgen om een gelukkige ervaring te hebben. Ze adviseren u om “op te passen voor onrealistische aanbiedingen” en om “te betalen bij het ophalen”.

De website is een over het algemeen veilige plaats waar mensen komen om zaken te doen en goede beoordelingen te krijgen, maar net als elke online plaats kunnen ze enkele oplichters hebben.

Een andere website om je geluk te beproeven en een Doberman Huskymix te vinden is Petfinder. Zij zijn veel meer ontwikkeld, en werken samen met enkele grote dierenvoedingsmerken, wat hun zaken wat veiliger maakt.

Tenslotte, de website genaamd Adopteer een huisdier is een plek waar u gratis of tegen een kleine transportvergoeding/ dierenartscontrole een puppy kunt krijgen en het leven van een puppy kunt redden. U adopteert een hond van een asiel, redding, of particuliere eigenaar.

Veel geluk met het vinden van uw perfecte Doberman Husky Mix!

Wat is de levensduur van een Doberman Husky Mix?

De Dobsky is een gezonde hond met gezonde, raszuivere ouders. Dat betekent dat hun levensverwachting 10 tot 14 jaar is..

Als je goed voor de hond zorgt, als de ouders gezond waren, en zonder erfelijke ziekten, als de pup een goede inenting via vaccinatie heeft gehad, en gesocialiseerd, geliefd en vertroeteld is – dan heb je voor lange tijd een beste vriend!

Geloof me, ik weet het…14 jaar lijkt niets vergeleken met de liefde die we voor onze viervoeters hebben, maar het is een van de beste tijden van ons leven, en het is de moeite waard om voor te leven.

Is de Doberman Husky Mix Hypoallergeen?

doberman husky hond liggend op de bank

Foto van: @nala.the.dobsky

Het simpele antwoord is: nee.

Ook de ouders van de Dobsky, de Husky en de Doberman Pinscher, zijn niet hypoallergeen. Omdat de Dobsky een vachttype van zijn ouders krijgt, is er geen mogelijkheid om een hypoallergene Doberman Husky mix te krijgen.

Misschien dat in de toekomst, als de hond gekruist wordt met een ander ras (een hypoallergeen ras), de uitkomst het resultaat kan zijn dat we zoeken.

Maar, er moet worden opgemerkt dat geen enkele hond 100% hypoallergeen is.

Is het gemakkelijk om een Doberman Husky Mix te trainen?

De Doberman Pinscher en de Siberische Husky zijn zeer intelligente hondenrassen, waardoor de Doberman Husky mix een behoorlijke hoeveelheid grijze cellen en hersenrimpels heeft. Dit betekent dat hun training gemakkelijk zou moeten zijn. Maar, ik zei “zou moeten, omdat die

Husky grijze cellen kunnen soms behoorlijk koppig zijn.

Dit betekent niet dat ze niet getraind kunnen worden. Ze zijn gewoon niet erg enthousiast om regels te volgen die niet gaan over sleeën, rennen en het beschermen van de roedel.

Maar, als de gemengde pup de eigenschappen van de Doberman krijgt, dan wordt het echt een fluitje van een cent. Dobermanns staan bekend om hun gehoorzaamheid en loyaliteit, waardoor ze een van de gemakkelijkste honden zijn om te trainen.

Dat zijn een van de redenen waarom deze honden worden gebruikt door de politie, en niet alleen waakhonden zijn.

Dus, nogmaals, training hangt af van de dominante genen in uw Dobsky pup.

Het kan heel gemakkelijk zijn als de Doberman genen dominant zijn. Of het kan veel geduld kosten als de Husky genen dominant zijn.wat betekent dat uw pup echt een Husky mix ras is.

Alles is als dobbelen met Dobsky honden.

Hoe verzorg je een Doberman Husky Mix?

Nogmaals, dit hangt af van de dominante genen in het DNA van de Dobsky.

In het algemeen betekent dit dat als uw Doberman Husky mix pup de Siberische Husky vacht erft, dan is wekelijkse verzorging een must. Het ideaal zou twee keer per week zijn.

Het goede is dat hun vacht niet geschoren of getrimd hoeft te worden. Natuurlijk verandert de verzorging zodra de hond in de verharingsfase komt, wat vaak voorkomt in de lente en de herfst.

Als de vacht van de Doberman is, dan is de verzorging veel gemakkelijker en hoeft het niet zo vaak te gebeuren. Dit komt omdat de Doberman Pinscher een korte, gladde vacht heeft, zonder ondervacht die extra verzorging vereist.

Als uw Dobsky pup de vacht van de Doberman erft, kunt u hem verzorgen naargelang zijn activiteitsniveau. Met andere woorden, het hangt ervan af of het nodig is of niet na een dag in de buitenlucht.

Het schoonmaken van de oren van uw hond is ook iets dat regelmatig gedaan moet worden. Vooral na een wandeling of een andere buitenactiviteit.

Dit omvat het controleren op vreemde voorwerpen of stukken van buitenplanten, vooral de beruchte Vossenstaartgras dat uw hond veel last kan bezorgen.

Wat baden betreft, de Doberman Husky mix is een schone hond, maar zoals alle hoektanden kan hij een spetter hebben in het water. Dus, het baden van uw hond hangt af van de tijd dat de hond buiten actief is.

Wat is de juiste voeding voor de Doberman Husky Mix?

U wilt het beste voor uw hond, en voeding is een van de belangrijkste stappen om uw hond gezond en gelukkig te maken.

Het eerste wat u moet doen voor uw Doberman Husky mix is om de maaltijden te verdelen in meerdere maaltijden per dag. Natuurlijk, altijd vers en schoon water beschikbaar zijn.

Zo voorkomt u dat uw hond overgewicht krijgt (u voorkomt ook alle gezondheidsproblemen die daarmee gepaard gaan), en uw hond krijgt een gevoel van orde.

Hoeveel een hond per dag kan of moet eten hangt af van vele factoren zoals leeftijd, gezondheid, activiteitsniveau, of hij gecastreerd/gesteriliseerd of intact is, grootte, enz.

De gemiddelde hoeveelheid hondenvoer die nodig is voor een middelgrote Doberman Husky mix is twee tot vier kopjes brokken per dag. U moet altijd zoeken naar brokken van hoge kwaliteit met veel voedingsstoffen.

U kunt altijd een beetje groente voor uw hond toevoegen om zijn dieet te verrijken, bijvoorbeeld wortels, erwten, boerenkool, enz.

Als uw hond wat maagproblemen heeft, kunt u hem een mix geven van gekookte kip en witte rijst. Het is belangrijk om te onthouden geen kruiden of smaakstoffen aan de mix toe te voegen, omdat dit de zaak alleen maar erger kan maken.

Zijn Husky Mixen Goede Honden?

schattige doberman husky hond binnenshuis

Foto van: @yuki.walks

Van Chihuahua’s en Golden Retrievers tot Pitbulls – alle honden zijn goede honden, zo ook de Doberman Husky mix.

Natuurlijk hangt het kiezen van een hond af van de grootte die je zoekt, hoe je je leven leidt, of je een gezin hebt of niet, waar je woont, enz.

De Doberman Husky mix is de beste hond voor actieve gezinnen met kinderen, en ergens wonen waar een hond veel mogelijkheden heeft om te rennen, springen en snuffelen.

Dit betekent niet dat een Dobsky niet kan leven in een kleiner appartement of een kleinere tuin. Ze zullen gewoon meer wandelingen of buitenactiviteiten in het park nodig hebben.

Dus, het antwoord op de vraag, “Zijn Husky Mixen Goede Honden?” is Ja, dat zijn ze.

Elke Husky mix is een zeer energieke hond met een groot gevoel van loyaliteit en een behoefte aan verkenning.

Dit omvat ons kunstwerk…de Dobsky hond.

Wat is de zeldzaamste Doberman Husky mix kleur?

Omdat dit hondenras een gemengd ras is, hangt de kleur die het zeldzaamst is af van de zeldzaamste kleur van de honden die in de kruising zijn gebruikt.

Voor een Siberische Husky is de zeldzaamste kleur effen wit.

Voor de Doberman Pinscher is de zeldzaamste kleur Isabella en Fawn.

Dus, de zeldzaamste kleur van de Doberman Husky mix is wit of Isabella Fawn…, met ofwel een Husky masker of Doberman wenkbrauw markeringen.

Deze honden kunnen blauwe ogen of ogen in bruintinten hebben, of in zeldzame gevallen, heterochromie.

Heterochromie is een aandoening waarbij beide ogen verschillende kleuren hebben, waarvan er meestal één blauw is.

De conclusie

Zoals u kunt zien, is het hebben van een Doberman Husky mix erg leuk. Het vergt ook veel energie, en als u niet bereid bent om deze hond dagelijks de juiste beweging te geven, is het misschien niets voor u.

Hun aanhankelijke en intense verlangen om de hele tijd bij hun mensen te zijn maakt hen geweldige familie huisdieren. Maar je moet begrijpen dat dit betekent dat je er een passende hoeveelheid genegenheid en aandacht voor terug moet geven.

Dit geldt ook voor hun hoge energieniveau. Ze hebben veel beweging nodig.

Je moet deze pups geestelijk en lichamelijk stimuleren om lang een gezond en gelukkig hondje te hebben.

Beauce van hun hoge energie en behoefte aan regelmatige dagelijkse beweging, de Doberman Husky mix de perfecte hond voor mensen die dagelijkse bewegingsroutines hebben of graag vaak gaan wandelen.

Om eerlijk te zijn is elke buitenactiviteit een traktatie voor deze lieve doggo’s. U zult niet teleurgesteld zijn in hun uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen, of u nu een berg beklimt of een dagelijkse wandeling maakt.

En, je zult niet teleurgesteld zijn met hun beschermendheid en affectie naar kinderen toe! De genen van beide hondenrassen spelen een rol bij deze eigenschappen. Zowel de Doberman Pinscher als de Siberische Husky hebben een sterk aangeboren verlangen om de kleintjes te beschermen.