Doberman Pitbull Mix: Een ultieme gids voor deze kruising

Doberman Pitbull Mix: Een ultieme gids voor deze kruising

Delen is geven!

De Doberman Pinscher en de American Pit Bull Terrier zijn twee van de meest onbegrepen hondenrassen die er zijn. Beiden hebben een slechte reputatie als agressief, terwijl dit niet verder van de waarheid kan zijn.

Met zo’n reputatie is het een wonder dat iemand eraan gedacht heeft deze twee rassen te mengen, maar de Doberman Pitbull mix is een van de nieuwste designer rassen die je kunt vinden.

Wat voor huisdier zijn het? Hebben ze de agressieve eigenschappen van hun ouderrassen, of zijn het schoothondjes die er alleen maar gevaarlijk uitzien?

Dit is wat je moet weten over de Doberman Pitbull Mix.

Inhoud

toon

Ouderrassen

Voordat je de eigenschappen van een Doberman Pitbull Mix kunt begrijpen, moet je een paar dingen weten over de ouderrassen.

Een Doberman Pit – of Pit Pinscher – is een designerras, ook wel hybride ras of kruising genoemd. Dit betekent dat het een nakomeling is van twee raszuivere honden van verschillende rassen – in dit geval een Doberman Pinscher en een Pitbull Terrier.

De Doberman Pinscher

doberman pinscher in de herfst staand in het bos

Een Doberman Pinscher is een compact gebouwde hond die bekend staat om zijn slanke maar gespierde bouw, gecoupeerde oren en staart, en herkenbare roesttekeningen.

Hoewel de exacte afkomst van Dobermans onbekend is, wordt aangenomen dat deze honden een mengsel zijn van verschillende andere hondenrassen, zoals de Rottweiler, de Duitse Pinscher, en de Black and Tan Terrier.

Ze werden voor het eerst gefokt door Karl Friedrich Louis Dobermann, en ze zijn naar hem vernoemd. Hij wilde een hond creëren die zijn belastingcollecties kon bewaken.

Deze aristocratisch ogende honden behoren tot de beste waakhonden in de hondenwereld. Ze zijn extreem loyaal en beschermend, en ze presteren goed in militair en politiewerk en hondensporten. Tegelijkertijd zijn ze geweldige familiegenoten en huisbewakers.

Echter, omdat deze honden meestal worden gebruikt als waakhonden, zijn mensen bang dat ze venijnig zijn. Sommige hondenbezitters trainen ze zelfs om agressief te zijn tegen vreemden, omdat ze zich dan veiliger voelen. Toch wijst dit erop dat de eigenaren verantwoordelijk zijn voor het gedrag van de hond, en niet de aard van de hond.

De waarheid is, dat dit hondenras gewoon trouw en beschermend is voor zijn baasjes, waardoor veel mensen ze verkeerd kunnen begrijpen.

Wist je dat de Doberman in een paar ongewone kleuren kan komen? Als u meer wilt weten over de witte Doberman, klik dan hier!

De Amerikaanse Pitbull Terrier

American Pit Bull Terrier hond rennend op het veld

De American Pitbull Terrier is een van de honden met de slechtste reputatie. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt om stieren te ‘lokken’, maar na verloop van tijd werden het uitstekende boerderijhonden, voordat mensen ze begonnen te fokken als ‘nanny dogs’ vanwege hun zachtaardigheid tegenover kinderen.

Deze gespierde honden zijn gebouwd als worstelaars of vechters en hebben een grote, sterke kop en kaak. Het zijn dappere en trouwe honden die uitblinken in vele hondenwedstrijden, waaronder gehoorzaamheid, behendigheid en gewichtheffen.

Tegelijkertijd zijn ze uiterst aanhankelijk en brengen ze graag tijd door met hun mensen.

Het interessante aan Pitbulls is dat ze in vele kleuren kunnen voorkomen, zoals: zwart-wit, blauw-fawn, grijs en zelfs merle!

Hun slechte reputatie komt voort uit de jaren ’90, toen bendes ze begonnen te fokken als vechthonden, samen met georganiseerde hondenringen, waar Pitbulls en andere honden elkaar doodvochten.

Vanwege deze periode en de daaruit voortvloeiende genetica zijn sommige Pitbulls beter met mensen dan met andere dieren. Het is belangrijk om veel tijd te besteden aan hun socialisatie en ze te leren omgaan met andere huisdieren.

Mits goed opgeleid en gesocialiseerd, zijn Pitbulls uitstekende familie huisdieren en geweldige metgezellen. Dit is een werkras dat een mensenvriend is als je weet hoe je met ze om moet gaan.

De Doberman Pit Kenmerken

een mooie doberman pit bull mix staat op het gras

Hoewel het niet bekend is wanneer fokkers begonnen met het mengen van Dobermans en Pitbulls, werd de kruising in de afgelopen jaren bekend als de Doberman Pit, de Dober Pit, of de Pit Pinscher.

Net als elk ander gemengd ras wordt het niet erkend door de American Kennel Club (AKC) en is er geen specifieke standaard waaraan dit ras moet voldoen. Zelfs als je Doberman Pit foto’s online bekijkt, zie je geen consistent uiterlijk bij deze honden.

Als het gaat om het uiterlijk van het ras, zeggen sommige mensen graag dat deze pups het hoofd van een Pitbull hebben en het lichaam van een Doberman. Over het geheel genomen lijken ze min of meer op een wat grotere Pitbull, soms met het herkenbare Dobie-patroon.

De geschatte hoogte is tussen de 20 en 25 centimeter, en ze zullen tussen de 50 en 90 pond wegen – maar daar is geen algemene regel voor, omdat het uiterlijk geheel afhangt van de exacte genetica van de hond.

De geschatte hoogte van een Pitbull ligt bijvoorbeeld tussen de 17 en 20 centimeter, terwijl die van een Doberman tussen de 24 en 28 centimeter ligt.

Pitbulls wegen tussen 30 en 80 pond, waarbij de vrouwtjes aan de kleinere kant zijn. Bij Dobermanns is het geslachtsverschil niet zo groot, en zij wegen 70 tot 100 pond.

Aangezien beide ouderrassen een korte vacht hebben, zal deze hond weinig verharen en weinig onderhoud vergen.

Als het gaat om vachtkleuren, is er een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden. De vacht van een Doberman kan zwart, rood, chocolade, isabella, blauw of wit zijn, met roestaftekeningen die gemakkelijk te herkennen zijn.

Pitbulls, aan de andere kant, kunnen komen in een grote verscheidenheid van kleuren en patronen, waaronder zelfs gestroomd, sable, of zelden, driekleur!

Aangezien Doberman Pitbull mix nakomelingen al deze kleuren kunnen hebben, kun je al zien hoe de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Echter, de meeste puppies hebben dezelfde patronen als hun Doberman ouder.

Zowel de Pitbull als de Doberman hebben een levensduur van 10 tot 14 jaar, dus zo lang zal een Pit Pinscher naar schatting ook leven.

Doberman Pitbull Mix Gedrag

een hond van gemengd ras staat in het water

Er is enige controverse over het gedrag en temperament van dit gemengde ras.

Dobermanns hebben een hoge drive en zijn zeer energieke honden. Pitbulls daarentegen staan bekend als vechthonden en worden dus beschouwd als agressief en gevaarlijk. Beide hebben een zodanige opvoeding dat ze agressief kunnen reageren op bepaalde situaties.

Eén ding valt niet te ontkennen, en dat is dat Pitbulls een hoge prooidrift hebben, waardoor ze een gevaar kunnen vormen voor andere honden en huisdieren als je ze niet goed traint.

Tegelijkertijd zijn beide rassen uitstekende werkhonden en zullen ze alles doen om hun baas te behagen. Dit maakt ze een geweldige keuze voor iedereen die een hond nodig heeft die ervoor zorgt dat hun huis veilig is voor indringers.

Doberman Pitbull mix pups lijken een beetje van beide werelden te krijgen. Ze hebben zeker die agressieve neigingen, dus je moet ze van jongs af aan socialiseren. Anders kunnen ze agressief gedrag vertonen naar sommige dieren, vooral kleinere.

Dit gemengde ras krijgt ook de loyaliteitstrek van zijn beide ouders. Zowel Dobermans als Pitbulls houden van mensen, en doen alles voor hun baasjes! Dit maakt ze uitstekende gezinsdieren, zelfs als je kleine kinderen hebt – maar ze kunnen problemen hebben met andere huisdieren.

Het belangrijkste voor dit gemengde ras is om zijn plaats in de roedel te begrijpen. Hoewel kruisingen geen agressieve neigingen teweeg zullen brengen, zijn deze honden koppig en overdreven beschermend. Je kunt ze niet laten denken dat ze roedelleiders zijn.

Toch zal een Pit Pinscher, ondanks zijn gevaarlijke uiterlijk, graag met je knuffelen op bed; iets wat zijn Doberman ouder niet graag doet. Deze hond zou zichzelf zelfs als een schoothondje kunnen beschouwen als je dat toelaat!

Iets anders om voor op te passen is dat dit gemengde ras een hoog energieniveau heeft. U moet veel tijd besteden aan wandelen en spelen. Dagelijkse wandelingen naar het park en oefensessies zijn een must! U wilt niet dat zo’n sterke hond afwijkend gedrag ontwikkelt.

Een Doberman Pitbull mix pup heeft een grote kans om te lijden aan verlatingsangst. Zijn beide ouders kunnen niet lang alleen gelaten worden, dus hetzelfde geldt voor hun nakomelingen. Als u iemand bent die veel werkt, is dit misschien niet de beste hond voor u.

Om elke mogelijkheid van afwijkend gedrag te vermijden, zou het het beste zijn om deze honden van pup af aan te trainen. Geef ze veel positieve versterking en socialisatie, en vergeet ze te straffen.

Een hond zal nooit begrijpen waarom je ze uitscheldt of, nog erger, fysiek met ze bezig bent. Dit maakt ze alleen maar bang voor je en geeft ze angst, wat zal resulteren in alleen maar meer slecht gedrag of zelfs agressie.

Doberman Pitbull Mix Prijs

twee honden liggen samen op het gras

Net als de kenmerken van deze honden, kan hun prijs sterk variëren. Je kunt ze vinden voor een bedrag tussen $500 en $1500, afhankelijk van hun ouders en de fokker zelf.

Een algemene regel is om te kijken naar de prijs van hun ouders in uw omgeving – in dit geval een Pitbull en een Doberman – en iets te verwachten binnen dit bereik.

Hun prijs varieert echter volgens vele andere factoren, en niet veel dingen zijn zo eenvoudig als ze op het eerste gezicht lijken. Een daarvan is waar u uw puppy koopt, of zelfs als u hem adopteert.

Sommige aspirant Doberman Pitbull mix eigenaren besluiten naar fokkers te gaan die geen goede naam hebben, omdat deze fokkers hun puppy’s meestal betaalbaar verkopen. Dit is om vele redenen verkeerd, want op deze manier kun je nooit echt de genetica kennen van de hond die je koopt.

Tegelijkertijd kan zelfs adoptie riskant zijn bij dit hondenras. Deze sterke hoektanden vereisen een hoge mate van ervaring, en je zou van pup af aan bij ze moeten zijn. Zo zorgt u ervoor dat er geen fouten worden gemaakt tijdens hun opvoeding.

Dit wil niet zeggen dat je je Doberman Pitbull mix niet moet adopteren – integendeel, adopteren is altijd de meer morele beslissing dan kopen. Maar je moet je wel bewust zijn van waar je aan begint als je een pup van zo’n gedreven ras adopteert.

Houd in gedachten dat, mits goed getraind, een Doberman Pitbull mix – of een van zijn ouderrassen – niet agressiever is dan elk ander hondenras dat er is.

Is een Doberman Pitbull Mix Hypoallergeen?

een gemengde pitbull doberman liggend in het gras

Zowel een Doberman Pinscher als een Pitbull verharen weinig tot matig, dus u hoeft niet al te veel aan verzorging te doen. Een of twee keer per week hun vacht borstelen met een borstel van hoge kwaliteit is alles wat nodig is om hun vacht er glanzend en gezond uit te laten zien.

Dit betekent echter niet dat ze hypoallergeen zijn.

Wat problemen veroorzaakt voor mensen met een hondenallergie is niet het hondenhaar, maar de huidschilfers, het speeksel en de urine van de hond. Zelfs als een hond heel weinig verhaart, kunnen mensen met een allergie toch ernstige ademhalingsproblemen krijgen.

Zeker, Doberman Pits verharen niet zoveel als sommige andere hondenrassen. Pitbulls hebben echter de neiging om veel te kwijlen, en de kans is groot dat een Pitbull mix net zo veel zal kwijlen. Dit betekent dat er veel allergenen op deze honden zitten.

Ook verharen beide ouderrassen nog steeds tot op zekere hoogte, en omdat hun haar kort is, kunnen de huidschilfers gemakkelijk wegvliegen en problemen veroorzaken.

Dus, nee, ondanks hun korte vacht en geringe verharing, is een Doberman Pitbull mix geen hypoallergene hond.

Controverses over designer rassen

een mooie bruine hond in de natuur

In de afgelopen twee decennia zijn designer rassen extreem populair geworden. Mensen die uitgekeken zijn op raszuivere honden, zoals Labrador Retrievers, Bulldogs, Duitse Herders en Duitse Doggen, kijken uit naar schattige designer honden die geheel uniek en ongekend zijn.

Niet iedereen is er echter voor in om tegenwoordig zo’n groot aantal gemengde rassen te hebben.

Veel dierenliefhebbers en deskundigen hebben hun stem verheven tegen kruisingen zoals de Pit Pinscher. Daar zijn verschillende redenen voor.

Eerst en vooral is er geen garantie dat gemengde pups alleen de beste eigenschappen van de ouderrassen zullen hebben, hoe hard de fokkers dit ook willen.

Rashonden hebben een standaardset van fysieke en mentale eigenschappen. Deze komen meestal veel voor, maar uitzonderingen zijn altijd mogelijk. Deze zijn gering in vergelijking met de verwachte reeks wenselijke eigenschappen.

Bij gemengde honden kun je echter nooit weten welke genetische eigenschappen ze zullen erven. Sommige honden krijgen zelfs alle slechtste eigenschappen van hun beide ouders! Gemengde honden zijn een soort loterij als het gaat om eigenschappen. Je kunt onmogelijk weten wat je krijgt.

Niet te vergeten dat de meeste gemengde rassen veel duurder zijn dan de rassen van hun ouders, waardoor veel hondenliefhebbers denken dat ze het geld niet echt waard zijn.

De eerste is hybride kracht, waardoor gemengde honden een betere gezondheid hebben en minder kans op het ontwikkelen van bepaalde genetische problemen – maar daarover later meer.

Ook creëren de meeste fokkers hybride honden met de wens om enkele slechte eigenschappen van een specifiek hondenras te verwijderen. Daarom zijn er zoveel Poedelkruisingen – Poedelgenen maken honden hypoallergeen.

Hetzelfde geldt voor de Doberman Pitbull mix.

Hoewel deze beide hondenrassen als agressief worden beschouwd, hebben ze veel tegenstrijdige eigenschappen die kunnen worden uitgeroeid als je ze samen ‘mengt’.

Bijvoorbeeld, terwijl Dobermans introverte honden zijn die hun eigen ruimte nodig hebben, zijn Pitbulls vriendelijk en hebben ze voortdurend aandacht nodig.

Aan de andere kant zijn Dobermans veel energieker dan Pitbulls, die soms zelfs als lui kunnen worden beschouwd – maar net als alle andere terriërhonden zijn ze uiterst koppig en onafhankelijk.

Door honden met een dergelijk contrasterend temperament te kruisen, kun je een waakhond krijgen die graag bij zijn baas is en tegelijkertijd actief blijft en zich voortdurend bewust is van alles wat er in zijn omgeving gebeurt.

Doberman Pitbull Mix Oefening en Training

de hond vermaakt zich in het gras met zijn speeltje

Zoals we al gezegd hebben, hebben zowel de Pitbull als de Doberman een zeer hoog energieniveau – hoewel Pitbulls een vrij geringer uithoudingsvermogen hebben. Dit betekent dat hun nakomelingen dezelfde bewegingsbehoeften hebben.

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw Doberman Pitbull mix dagelijks voldoende beweging heeft. Dit omvat dagelijkse wandelingen en regelmatige spelletjes met apporteren en frisbeeën.

Deze honden doen het niet goed in appartementen, omdat ze veel ruimte nodig hebben om rond te rennen. U moet ze houden in een huis met een ruime achtertuin waar ze vrij kunnen rondlopen. Anders zou uw hond wel eens destructief gedrag kunnen gaan vertonen.

Beide hondenrassen zijn opgevoed om op bepaalde situaties agressief te reageren. Uiteindelijk is dit wat hen tot geweldige waakhonden maakt. Dit betekent echter dat ze veel socialisatie nodig hebben om zelfverzekerd en kalm op te groeien.

Het zijn intelligente honden die goed reageren op training. Maar als ze het temperament van hun Pitbull-ouder overnemen, kunnen ze een beetje aan de koppige kant zijn. Ze kunnen leren de dingen op hun eigen manier te doen, en het kan moeilijk zijn ze daarvan af te brengen.

Vanwege dit alles hebben Pit Pinschers handlers nodig die deskundig en ervaren zijn. Ze zijn niet de beste keuze voor nieuwe hondenbezitters.

Gezondheidsvoordelen van gemengde rassen

een portret van een mooi gemengd ras hond

Helaas hebben veel rashonden verschillende gezondheidsproblemen. Dit is het resultaat van inteelt, een praktijk die vrij gebruikelijk is bij fokkers die de bloedlijnen van de honden zuiver willen houden.

Als je de genetische poel uitbreidt door twee rassen te mengen, krijg je een nageslacht dat gezonder en sterker is, en minder vatbaar voor genetische afwijkingen, omdat ze een grotere verscheidenheid aan gezonde genen hebben om uit te ‘kiezen’.

Deze eigenschap staat bekend als hybride kracht.

We zullen dit uitleggen in het geval van Doberman Pits; iets waarvoor je hier toch bent.

Enkele gezondheidsproblemen waar Doberman Pinschers aan lijden zijn:

-schildklierproblemen

– Hartkwalen

– Heupdysplasie

– Artritis

– Von Willebrand ziekte

Aan de andere kant lijden Pitbulls vaak aan:

– Schildklier problemen

– Heupdysplasie

– Elleboogdysplasie

– Degeneratieve myelopathie

Zoals u kunt zien, hebben beide honden problemen met botten en de schildklier. Helaas betekent dit ook dat Pit Pinschers waarschijnlijk ook een aantal van deze aandoeningen en ziekten hebben.

De kans op myelopathie, de ziekte van Von Willebrand en hartproblemen daalt echter aanzienlijk, omdat de pup een grote kans heeft genen op te pikken die geen kans hebben op deze ziekten.

Dit betekent dat, hoewel zelfs dit gemengde ras bepaalde gezondheidsproblemen kan hebben, het nog steeds veel gezonder is dan zijn beide ouders.

Natuurlijk zullen verantwoordelijke fokkers er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun nesten niet afkomstig zijn van ouders met genetische complicaties. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen en fokkers te onderzoeken.

Doberman Pitbull Mix Puppies

een portret van een schattige puppy

Als je op zoek bent naar Doberman Pitbull mix pups, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is het essentieel dat je een gerenommeerde fokker vindt die regelmatig genetische tests uitvoert om ervoor te zorgen dat geen van de pups te maken krijgt met gezondheidsproblemen of genetische aandoeningen.

Ook moet je eisen dat je persoonlijk langskomt, zodat je de leefsituatie van de pups zelf kunt zien. Deze honden moeten vanaf hun eerste dagen verzorgd worden, zodat hun agressief gedrag niet de kop opsteekt.

Pups jonger dan twaalf weken moeten bij hun moeder blijven. Dit moet je zien als je ze voor het eerst ontmoet.

Voor honden met zulke onvoorspelbare temperamenten, zoals de Doberman Pitbull mix, moet je erop staan om beide ouders te ontmoeten, zodat je hun gedrag kunt zien. Dit is het beste teken van het toekomstige gedrag van uw pup.

Is dit de juiste hond voor u?

doberman pitbull mix thuis

Foto van @jess.and.the.dogs

Voordat je besluit dit gemengde hondenras aan te schaffen, moet je nagaan of het houden van Pitbulls legaal is in je omgeving. Veel landen verbieden mensen om raszuivere Pitbulls te houden, en soms zelfs Pitbull-gemengde rassen.

Als je een beginnende hondeneigenaar bent, moet je je voorbereiden om wat geld uit te geven aan een professionele hondentrainer die je zal helpen met socialisatie en training.

Aangezien dit een sterke, energieke hond is, beveiligt u uw achtertuin en geeft u hem voldoende ruimte om rond te rennen. Hondenspeeltjes zijn ook een must, omdat dit hem gestimuleerd zal houden. Een verveelde Doberman Pit kan veel schade aanrichten.

Deze pups hebben de neiging te lijden aan verlatingsangst, dus iemand moet het grootste deel van de tijd thuis bij hen blijven. Ze houden ervan dicht bij mensen te zijn, en ze zullen deel willen uitmaken van alles wat je de hele dag doet.

Een Doberman Pitbull mix kan goed overweg met je kinderen. Hij kan zelfs goed zijn als tijdelijke oppas! Maar hij kan misschien niet overweg met andere huisdieren, omdat Pitbulls vechthondengenen hebben.

Als je geïnteresseerd bent in wat meer Pitbull of Doberman mixen, wil je misschien eens kijken naar deze kruisingen:

– Blue Heeler Pitbull mix
– Golden Retriever Pitbull mix
– Weimaraner Pitbull mix
– Frenchie Pitbull mix
– Oeb Pitbull mix
– Cane Corso Doberman mix
– Greyhound Pitbull mix
– Pitbull Dalmatiër mix
– Shih Tzu Pitbull mix

Onthoud, hoe je met je hond omgaat is veel belangrijker dan zijn genetica.

In de juiste handen kunnen deze honden liefdevolle, toegewijde, intelligente huisdieren zijn, die u, uw huis en uw gezin zullen beschermen tegen elk kwaad.

Doberman Pitbull Mix: Een eenvoudige gids voor de Doberman Pitbull kruising.