Reddingshond Citaten: Een selectie van 50+ beste uitspraken ooit

Reddingshond Citaten: Een selectie van 50+ beste uitspraken ooit

Delen is geven!

Ben je op zoek naar grappige hondencitaten? Hou je van citaten over mormels? Bent u een hondenmoeder op zoek naar dierencitaten voor inspiratie, of misschien voor een project? Een dierenliefhebber op zoek naar opbeurende citaten? Dan bent u hier aan het juiste adres! En als je op zoek bent naar uitspraken over reddingshonden, dan heb je extra geluk.

We hebben een selectie samengesteld van de beste reddingshond citaten voor je om van te genieten.

Inhoud

toon

Grappige Reddingshond Citaten

gelukkige hond rent naar de camera

We beginnen met wat luchtige reddingshond citaten om je te laten glimlachen. Natuurlijk zal niet elk citaat specifiek verwijzen naar reddingshonden, maar ze zijn net zo goed op hen van toepassing als op elke andere hond:

“Ze praten nooit over zichzelf, maar luisteren naar je terwijl je over jezelf praat, en houden de schijn op dat ze geïnteresseerd zijn in het gesprek.”

Jerome K. Jerome.

“Om echt van een hond te genieten, probeert men hem niet alleen te trainen om half-menselijk te zijn. Het gaat erom dat men zich openstelt voor de mogelijkheid gedeeltelijk hond te worden.”

Edward Hoagland.

“Je kan iets doms tegen een hond zeggen, en de hond zal je een blik geven die zegt, ‘Wow, je hebt gelijk! Daar had ik nooit aan gedacht!'”

Dave Barry.

“Ik heb een blik in de ogen van honden gezien, een snel verdwijnende blik van verbaasde minachting, en ik ben ervan overtuigd dat honden eigenlijk denken dat mensen gek zijn.”

John Steinbeck.

“Niemand…waardeert de speciale genialiteit van je conversatie zoals een hond dat doet.”

Christopher Morley.

“Honden bijten me nooit. Alleen mensen.”

Marilyn Monroe.

“Dit is geen hondenhaar; dit is reddingsglitter!”

Anoniem.

“Ik hou van honden. Je weet altijd wat een hond denkt. Hij heeft vier stemmingen. Blij, verdrietig, boos en geconcentreerd. Ook zijn honden trouw, en ze vertellen geen leugens omdat ze niet kunnen praten.”

Mark Haddon.

“Nadat we eten mee naar huis hebben genomen van de supermarkt… Honden moeten denken dat we de grootste jagers ooit zijn!”

Ann Taylor.

“Buiten een hond, is een boek de beste vriend van een man. Binnenin een hond, is het te donker om te lezen.”
Groucho Marx.

Oké, die laatste hebben we er voor de lol bij gedaan! Maar elk van deze citaten belicht een aspect van het leven met onze hondenvrienden. Ze luisteren naar elk woord van ons, vragen zich waarschijnlijk af wat we meestal aan het doen zijn, en in ruil daarvoor geven ze ons onvoorwaardelijke liefde. Ze zijn toegewijd, betrouwbaar, trouw, en ze verrijken ons leven op zoveel manieren.

Nu gaan we verder met meer serieuze reddingshond citaten.

Inspirerende reddingshond citaten

meisje dat met haar twee honden speelt

Bent u eigenaar van een reddingshond? Zo ja, dan weet je wat een inspiratie ze zijn. Zo niet, dan kun je altijd overwegen om naar je plaatselijke asiel of dierenopvangcentrum te gaan om er een voor jezelf te halen. In de tussentijd zijn hier enkele inspirerende reddingshondencitaten om over na te denken:

“Honden zijn niet ons hele leven, maar ze maken ons leven heel.”

Roger Caras.

“Hij is je vriend, je partner, je verdediger, je hond. Jij bent zijn leven, zijn liefde, zijn leider. Hij zal de jouwe zijn, trouw en trouw, tot de laatste slag van zijn hart. Je bent het hem verschuldigd om zo’n toewijding waardig te zijn.”

Agnes Repplier.

“Onze honden zullen de gemeenste onder ons liefhebben en bewonderen en onze kolossale ijdelheid voeden met hun kritiekloze eerbetoon.”

Agnes Repplier.

“Als de hond je in de ogen kijkt, denkt de hond niet na over wat voor persoon je bent. De hond oordeelt niet over je.”

Eckhart Tolle.

“Ik vind honden de meest verbazingwekkende wezens; ze geven onvoorwaardelijke liefde. Voor mij zijn ze het rolmodel voor het leven.”

Gilda Radner.

“Als je niet gelooft dat honden een ziel hebben, heb je niet lang genoeg in hun ogen gekeken.”

Anoniem.

“Het is verbazingwekkend hoeveel liefde en gelach zij in ons leven brengen en zelfs hoeveel hechter wij met elkaar worden door hen.”

John Grogan.

“Er is geen geloof dat nog nooit gebroken is, behalve dat van een echt trouwe hond.”

Konrad Lorenz.

“Hoe weinig geld en hoe weinig bezittingen je ook hebt, het hebben van een hond maakt je rijk.”

Louis Sabin.

“Als je een uitgehongerde hond oppakt en hem welvarend maakt, zal hij je niet bijten. Dit is het voornaamste verschil tussen een hond en een mens.”

Mark Twain.

“Honden zijn niet ons hele leven, maar ze maken ons leven heel.”

Roger Caras.

“De wereld zou een mooiere plek zijn als iedereen het vermogen had om zo onvoorwaardelijk lief te hebben als een hond.”

M.K. Clinton.

“Met geld kun je een goede hond kopen, maar alleen liefde kan hem laten kwispelen.”

Kinky Friedman.

We kunnen doorgaan met het opsommen van inspirerende citaten totdat de koeien (of de honden) thuiskomen, want er zijn er nog zoveel meer. Hieruit blijkt wel hoezeer deze lieve wezens ons leven hebben beïnvloed. Veel van de hier genoemde namen zijn bekende figuren uit alle lagen van de bevolking, en andere citaten blijven anoniem. Wie ze ook gezegd heeft, het is duidelijk dat we allemaal van honden houden. En reddingshonden lijken een speciaal plekje in ons hart te hebben.

Dit leidt ons mooi naar onze volgende sectie…

Schattige Honden Citaten

hond die kussen geeft aan meisje

We weten allemaal dat onze honden onvoorwaardelijk van ons houden, maar zoals we in het begin al zeiden, lijken asielhonden net dat beetje meer te geven. Elk van hen heeft een verhaal, en weinig daarvan zijn gelukkig. Soms kennen we hun geschiedenis, maar in veel gevallen hebben we geen idee wat ze hebben meegemaakt. We weten alleen dat ze het op prijs stellen dat ze een liefdevol thuis krijgen, en dat laten ze elke dag weten.

Hier zijn enkele reddingshond citaten om ons eraan te herinneren hoe speciaal ze zijn:

“Een hond is het enige op deze aarde dat meer van je houdt dan van zichzelf.”

Josh Billings.

“Tweedehands dieren zijn eersteklas huisdieren.”

Anoniem.

“Als een zoogdier van vijfentachtig pond je tranen weglikt en dan op je schoot probeert te zitten, is het moeilijk om je verdrietig te voelen.”

Kristan Higgins.

“Hoe weinig geld en hoe weinig bezittingen je ook hebt, het hebben van een hond maakt je rijk.”

Louis Sabin.

Wie zei dat je geluk niet kunt kopen vergat kleine puppy’s.”

Gene Hill.

“Onze huisdieren hebben zo’n kort leven bij ons, en ze brengen het grootste deel ervan door met wachten tot we elke dag thuiskomen. Het is verbazingwekkend hoeveel liefde en gelach ze in ons leven brengen en zelfs hoeveel dichter we bij elkaar komen door hen.”

John Grogan.

“De gemiddelde hond is aardiger dan de gemiddelde mens.”

Andy Rooney.

vrouw met haar hond

Foto van: @salonpfoten

“Als er geen honden in de hemel zijn, dan wil ik als ik sterf, gaan waar zij gingen.”

Will Rogers.

“In deze egoïstische wereld is degene die hem nooit in de steek laat, degene die nooit ondankbaar of verraderlijk blijkt, zijn hond.”

George Graham Vest.

“Er is geen psychiater in de wereld zoals een puppy die je gezicht likt.”

Ben Williams.

“Thuis is waar de hond je begroet.”

Anoniem.

“Word verliefd op een hond, en je betreedt in veel opzichten een nieuwe baan, een universum met niet alleen nieuwe kleuren, maar ook nieuwe rituelen, nieuwe regels, een nieuwe manier om gehechtheid te ervaren.”

Caroline Knapp.

“Als je in de ogen kijkt van een dier dat je gered hebt, kun je niet anders dan verliefd worden.”

Paul Shaffer.

“De enige wezens die genoeg geëvolueerd zijn om pure liefde over te brengen zijn honden en zuigelingen.”

Johnny Depp.

“Honden laten pootafdrukken achter op onze harten.”

Anoniem.

Zoals je ziet, loopt er een thema door de meeste van deze citaten: onvoorwaardelijke liefde. Iedereen die ooit een hond heeft gehad, al dan niet gered, kent het gevoel van thuiskomen bij een harige baby die zo blij is je te zien. Er is geen beter gevoel.

Lessen om te leren van reddingshond citaten

vrouw zittend naast haar hond

We kunnen veel leren van enkele citaten die in de loop der jaren zijn gemaakt. Hier zijn er een paar die we moeten overwegen:

“Pitbulls zijn beroemd, in kringen van goed geïnformeerde hondenmensen, om de liefde en loyaliteit die ze schenken aan iedereen die hen een greintje vriendelijkheid toont.”

Linda Wilson-Fuoco.

“De perfecte reddingshond is er voor iedereen. Je moet hem gewoon vinden.”

Josh Hopkins.

“Zoals iedereen die zich bezighoudt met het redden van honden weet, is het geen winstgevende zaak, maar de beloning is voor mij onbetaalbaar.”

Emmylou Harris.

“Als een man streeft naar een rechtvaardig leven, is zijn eerste daad van onthouding het verwonden van dieren.”

Albert Einstein.

“Onze taak moet zijn onszelf te bevrijden… door onze cirkel van mededogen te verbreden om alle levende wezens en de hele natuur en haar schoonheid te omvatten.”

Albert Einstein.

“Dieren zijn gevoelig, intelligent, opmerkzaam, grappig en onderhoudend. We zijn hen een zorgplicht verschuldigd zoals we die ook aan kinderen hebben.”

Michael Morpurgo.

“De grootsheid van een natie en haar morele vooruitgang kan worden beoordeeld aan de hand van de manier waarop haar dieren worden behandeld.”

Mahatma Gandhi

Oke, dus we verbreden het veld verder dan reddingshonden hier, maar als we serieus zijn over het redden van honden, waarom dan niet alle dieren?

Reddingshond Citaten: Redding is het beste!

vrouw die een kleine hond vasthoudt

Natuurlijk zijn we bevooroordeeld, maar reddingshonden zijn het beste.

Hier zijn enkele anonieme citaten die zijn geschreven door eigenaren van reddingshonden om je te overtuigen er zelf een te nemen:

– Redding is mijn favoriete ras.
– Onvoorwaardelijke liefde is zo dichtbij als het dichtstbijzijnde asiel.
– De beste dingen in het leven worden gered.
– Recycle liefde, adopteer een asiel huisdier.
– Red een hond, en ze zullen jou ook redden.
– Redden: het is niet alleen een werkwoord, het is een belofte.
– Je kunt het verleden van een reddingshond niet veranderen, maar wel zijn toekomst.
– Ik heb mijn beste vriend geadopteerd.

Zoveel eigenaren van reddingshonden kennen het gevoel dat ze in de ogen van hun huisdier kijken en de liefde, dankbaarheid en blijdschap zien wanneer ze hun nieuwe thuis bereiken, wetende dat dit een veilige en liefdevolle plek is. Het aannemen van een reddingshond kan een uitdaging zijn, maar de beloning is veel groter dan alle ontberingen.

Een paar laatste woorden

happy retriever kijkt naar de camera

Als u nog twijfelt aan het feit dat mensen en honden een speciale relatie hebben, dan zijn hier enkele feiten die u kunnen overtuigen: er zijn wereldwijd ongeveer 470 miljoen honden als huisdier. In de VS zijn er bijna 90 miljoen honden, en 50% van de Amerikaanse huishoudens bezit ten minste één hond.

Van deze 90 miljoen werd ongeveer 19% geadopteerd uit een reddingsgroep of dierenasiel. Hondenliefhebbers weten dat elk van onze harige vrienden speciaal is, en dat het leven van alle honden belangrijk is. Maar er is iets extra’s aan reddingshonden. Ze lijken meer liefde te geven. Het is alsof ze weten dat ze een tweede kans hebben gekregen, en ze tonen hun waardering bij elke gelegenheid.

Ze hebben onze harten in de loop der jaren zo diep geraakt dat veel mensen citaten zijn gaan schrijven om hun gevoelens over deze prachtige dieren uit te drukken.

Je hebt hier enkele van de beste hondencitaten gelezen, met de nadruk op reddingsacties.

Het is belangrijk om de geweldige mensen, meestal vrijwilligers, te herinneren die hun tijd en moeite besteden aan het runnen van asielen en reddingsgroepen, waardoor elk jaar duizenden levens worden gered. Zij verdienen erkenning voor hun liefde en toewijding.

Maar uiteindelijk gaat het allemaal om de reddingshonden, dus als je kunt helpen, doe dat dan.

We laten je achter met twee anonieme reddingshonden quotes:

“Als je een asieldier adopteert, red je twee levens: degene die je adopteert en degene die zijn plaats inneemt.”

En,

“Het redden van één dier zal de wereld niet veranderen, maar het zal de wereld veranderen voor dat ene dier.”

Lees Volgende: 14 bewonderenswaardige hondenopvangcentra in Wisconsin: Adopteer, ga niet winkelen