Bestaat er een witte Rottweiler? Laten we het uitzoeken

Bestaat er een witte Rottweiler? Laten we het uitzoeken

Delen is geven!

Rottweilers zijn een van de populairste hondenrassen ter wereld. Ze staan bekend om hun sterke en gespierde bouw, en geweldige persoonlijkheden. Ze hebben zo’n heerlijk en zorgzaam karakter, en ondanks hun uiterlijk zouden ze geen vlieg kwaad doen.

Hun donkere vacht, die bestaat uit zwart, tan, mahonie en zelfs rood, is werkelijk prachtig en herkenbaar. De Doberman is een hond die soortgelijke vachtkleuren en -patronen heeft.

Veel hondenrassen hebben hun hoofdkleuren die zijn goedgekeurd door de American Kennel Club (AKC), maar naast die kleuren zijn er ook enkele zeldzame. Rottweilers zijn een van die hondenrassen die kunnen komen in kleuren die niet hun typische zijn.

Sommige van die kleuren zijn blauw, rood, en volledig zwart. Degene die het meest omstreden is, is de witte kleur. Er zijn veel vragen die horen bij de witte Rottweiler, en wij zijn hier om ze te beantwoorden.

We maakten een kleine gids van de witte Rottweiler en behandelden veel feiten over deze schoonheden. Maak het jezelf gemakkelijk, neem je favoriete snack mee, en laten we de reis beginnen, die de witte Rottweiler is.

Inhoud

toon

Witte Rottweiler: Wat veroorzaakt dat een Rottie wit wordt?

Witte Rottweiler kijkt naar de camera

Foto van: @mak9_cheshire

Er wordt volop gepraat rond de witte Rottweiler. Sommige mensen denken dat ze niet bestaan, terwijl anderen het willen voorstellen als een superzeldzame kleur waarin een Rottie kan komen. Ze bestaan wel, maar het is niet echt een wenselijke eigenschap.

Het is een zeldzame kleur, maar sommige fokkers gebruiken deze term graag als marketingtactiek. Witte Rottweilers zijn mooi, daar kunnen we het allemaal over eens zijn, maar er zijn enkele complicaties die ermee gepaard kunnen gaan.

Er zijn een paar redenen waarom een Rottie wit kan blijken te zijn. Aangezien ze van nature geen wit pigment in zich hebben, wat de reden ook mag zijn waarom ze wit worden, het is niet goed.

Een Rottweiler die vlekken van wit gemengd met zijn natuurlijke kleuren heeft, wordt ook als wit beschouwd. Het is waarschijnlijker dat de Rottweiler een mix heeft van wit en andere kleuren dan dat hij alleen maar wit is.

Een zuiver witte Rottweiler is super zeldzaam, en men denkt dat dit komt door de aandoening die albinisme heet.

Iets anders dat samenhangt met het uiterlijk van een Rottweiler dat super zeldzaam is (en waar niet veel mensen vanaf weten) is langharige Rottweilers, maar er zijn minder controverses rond deze jongens dan de witte.

Hier is een lijst en een uitleg van alle redenen waarom een Rottie witte vlekken kan hebben of helemaal wit kan zijn.

1. Vitiligo

Vitiligo is een huidaandoening die zowel mensen als honden kan treffen. Bij honden zorgt het ervoor dat delen van de vacht pigment verliezen en wit worden. Er is geen reden die met zekerheid kan verklaren waarom vitiligo verschijnt.

Wat wel bekend is, is dat het knoeit met melanine producerende cellen. Soms kan het beginnen als de pup wordt geboren, terwijl het andere keren uit het niets kan verschijnen als de hond volwassen is. Het tempo waarin het zich ontwikkelt is ook onbekend – het hangt af van hond tot hond.

Het kan beginnen met een paar plekken en uiteindelijk bijna het hele lichaam bedekken, waardoor de hond zuiver wit wordt. terwijl andere keren, het alleen op die paar plekken blijft.

Het meest voorkomende resultaat is dat veel witte vlekken over het hele lichaam worden verspreid, en worden vermengd met de andere donkere kleuren die de Rottweiler van nature heeft.

Een Rottweiler die een mix van deze kleuren heeft is echt mooi en uniek, maar je moet niet vergeten dat deze honden een aandoening hebben. Ze komen met een aantal gezondheidsproblemen die we later in het artikel zullen opnoemen en beschrijven.

Een grappige vergelijking van vitiligo Rottweilers is dat als je Berner Sennenhondenkleuren neemt en ze een beetje door elkaar haalt, je patronen krijgt van een Rottweiler die vitiligo heeft.

2. Albinisme

Een interessant gegeven over albinisme is dat als de hond een albino-gen heeft, dit niet betekent dat hij kenmerken van albinisme zal ontwikkelen. Twee kopieën van het albino-gen is noodzakelijk voor een hond om albinisme te ontwikkelen. Elk gen dat de hond heeft produceert melanine.

Als het het niet produceert, betekent dit dat er een gebrek aan melanine is, en dat de hond albinisme heeft. Deze aandoening kan lijken op vitiligo, maar verspreidt zich niet. Een Rottweiler kan een paar witte vlekken hebben over het lichaam en het hoofd.

Een echte albino Rottweiler is een Rottweiler die een lichaam heeft dat geheel bedekt is met wit. Als ze niet volledig wit zijn, worden ze niet als albino beschouwd.

Deze honden zien er wel cool en aantrekkelijk uit, maar u moet niet vergeten dat albinisme een aandoening is die de gezondheid van uw hond kan verslechteren.

Een belangrijk ding om te benadrukken is dat een albino Rottweiler een raszuivere Rottweiler is, ook al valt albinisme niet binnen de rasstandaard.

Als je een ervaren hondeneigenaar bent en een witte Rottweiler in een asiel of verkocht ziet worden, kun je ingrijpen. Veel mensen vinden ze er mooi uitzien, en om die reden besluiten ze ze aan te schaffen. Soms beseffen ze dat ze te veel werk zijn, en dat ze niet voorbereid zijn of de kennis hebben om voor dit type hond te zorgen.

In deze gevallen komt de witte Rottie in een asiel terecht. Daarom moeten ervaren mensen de zorg voor dit type hondje op zich nemen.

3. Inteelt

Inteelt is het fokken met twee honden die verwant zijn; bijvoorbeeld het fokken van een vader Rottweiler met een dochter Rottweiler. In deze gevallen kan een pup uiteindelijk wit worden omdat er een breuk in het recessieve gen ontstaat.

Het dominante gen zal niet werken, en dat is het gen dat melanine en pigment produceert. Als het dominante gen niet werkt, zullen andere genen, zoals een albino-gen, aan de oppervlakte verschijnen en dominant worden.

Dit zal ertoe leiden dat uw hond albino is (of, met andere woorden, wit).

4. Kruisen

Als het gaat om witte Rottweilers en albino Rottweilers, zijn mensen geneigd te denken dat ze hetzelfde zijn. In sommige gevallen is dat omdat technisch gezien een albino hond wit is. Een echte albino Rottie is super zeldzaam. Het komt vaker voor dat een witte Rottweiler gekruist is dan een albino.

De gekruiste zijn ook zeldzaam, dus stel je voor wat de kans is om een albino Rottweiler te krijgen.

Wat betekent kruisen? Het is het fokken van twee verschillende rassen en het krijgen van een hybride hond (of, met andere woorden, een gemengd ras). Bijvoorbeeld, je kunt een Rottweiler en een witte Duitse Herder mengen, en je kunt eindigen met een pup die een dominant gen van witte kleur heeft.

Er moeten veel dingen bij elkaar opgeteld worden. Een pup kan er uiteindelijk precies zo uitzien als de Rottweiler ouder, maar een witte vacht erven van zijn witte Duitse Herder ouder.

Dit betekent niet dat de Rottweiler pup albinisme heeft, maar gewoon een gen dat het Rottweiler ras gewoonlijk niet bezit, en in dit geval geërfd heeft.

GERELATEERD: Witte Doberman Vs Albino Doberman: Zo vergelijkbaar, maar toch zo verschillend

5. Hypothyreoïdie

Dit is een van de gezondheidsproblemen waar Rottweilers niet zo vatbaar voor zijn. Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier niet normaal functioneert. Er zijn een paar symptomen, waaronder gewichtstoename en wat huidproblemen.

Een van die symptomen is grijsheid. Als de aandoening zich te agressief ontwikkelt, kun je eindigen met een hond die erg grijs wordt, en voor wit zou kunnen doorgaan.

Je zult het verschil kunnen zien tussen een volledig witte en een Rottie die deze aandoening heeft, maar soms kunnen ze ook voor wit doorgaan.

Rottweilers die vier tot 10 jaar oud zijn kunnen deze ziekte ontwikkelen, maar het komt niet zo vaak voor. Er is een geneesmiddel voor, en als het genezen is, zullen alle symptomen verdwijnen.

Witte Rottweiler: Kleur Genetica

Witte Rottweiler die buiten staat

Foto van: @mak9_cheshire

Zoals we al zeiden, zijn niet alle witte Rottweilers albino’s. We hebben vier andere redenen genoemd waarom een Rottie wit kan blijken te zijn. Albino’s hebben meestal roze rond de ogen en een roze neus. Een witte Rottweiler heeft donkere ogen en een donkere neus, net als een gewone Rottweiler.

Het belangrijkste verschil is dat de albino Rottweiler een genetische mutatie is, terwijl een witte Rottweiler meestal een kruising is.

Een witte Rottweiler zal minder gezondheidsproblemen hebben dan een albino, dus als het op de gezondheidsdienst aankomt, zul je met een witte minder zorgen hebben.

Hun witte vacht is misschien niet zo zuiver wit als die van de albino Rotties, maar het zal zeker witter zijn dan die met vitiligo.

Een albino Rottweiler heeft minder van (of een defect enzym) dat Tyrosinase heet, en dat enzym is verantwoordelijk voor de aanmaak van melanine. Een witte Rottweiler heeft wel een functionerende Tyrosinase, maar die is niet dominant.

Het dominante gen is het gen voor de witte kleur. Inteelt kan veel albinohonden opleveren, maar nooit een witte. Dit komt omdat inteelt wordt gedaan met raszuivere Rottweilers die aan elkaar verwant zijn. Deze beide honden hebben geen dominant wit gen, maar kunnen wel een albino gen produceren.

Als je een witte Rottweiler pup ziet, is deze of gekruist of heeft hij albinisme, omdat vitiligo zich nog niet zo sterk ontwikkelt als de pup net geboren is.

Witte Rottweiler: Temperament en persoonlijkheid

Een witte Rottweiler heeft dezelfde persoonlijkheid als een gewone. Het enige verschil tussen hen is de kleur. Als uw hond hypothyreoïdie heeft, kan hij gedragsveranderingen ontwikkelen, zoals meer aan u gehecht raken, of zelfs afstandelijker worden.

Maar, de algemene persoonlijkheid van die hond zal hetzelfde zijn als een normale Rottweiler, alleen met wat stemmingswisselingen. De witte haren zorgen er niet voor dat de hond zich anders gaat gedragen.

We hebben enkele van de temperament- en persoonlijkheidskenmerken opgesomd die dit ras het beste beschrijven.

Kalm maar zelfverzekerd

Rottweilers hebben die kalme uitstraling om zich heen, waar veel mensen van kunnen schrikken. Sommigen vinden dat hun uiterlijk niet past bij hun persoonlijkheid, en daar kunnen we het mee eens zijn. Als je naar ze kijkt, denk je misschien dat het stoere koekjes zijn, maar het zijn zachtaardige reuzen.

Deze honden zijn perfecte familiehonden omdat ze zachtaardig genoeg zijn om goed met kinderen om te gaan, maar zelfverzekerd genoeg om geweldige waakhonden te zijn.

Als het gaat om hun zelfverzekerde kant, moet u ervoor zorgen dat u ze vroeg socialiseert en hen laat zien dat u de roedelleider bent. Als u de regels niet stelt voordat ze volwassen worden, kan uw Rottweiler enkele tekenen van agressie vertonen.

Als je eenmaal de regels hebt gesteld, zul je eindigen met de meest liefdevolle, zorgzame en trouwe hond die er is.

Speels

Als het om Rottweilers gaat, zijn ze misschien niet de meest energieke honden die er zijn, maar ze houden zeker van spelen. Een goede speelsessie met andere honden in het hondenpark, of apporteren met hun eigenaar is alles wat ze nodig hebben.

Als je kinderen in het gezin hebt, zul je zien dat je Rottie de bal naar de kinderen brengt en hen uitnodigt voor speeltijd. En, dat kan vaak voorkomen.

Als je niet veel zin hebt in speeltijd, maak je dan geen zorgen! Deze honden houden evenveel van knuffelen als van spelen. Goede kwaliteitstijd met hun eigenaar, of het nu spelen of luieren is, is iets waar ze van genieten.

Beschermend

Rottweilers zijn niet gevaarlijk als ze goed worden opgevoed, en dat is een feit bij elk ras dat een intimiderende aanwezigheid heeft, en groter van formaat is. Nou, om eerlijk te zijn, is dat zelfs het geval met kleine hondjes als een Chihuahua of een Maltezer.

Deze honden zijn super beschermend en trouw aan hun eigenaar, en ze zullen alles doen om hen te beschermen. Dit betekent niet dat de eerste reactie een aanval zal zijn.. Ze zullen waarschijnlijk het gevaar intimideren door te blaffen en te grommen.

Als de situatie gevaarlijker en verhitter wordt, zullen ze waarschijnlijk aanvallen, maar op een manier om het gevaar weg te nemen – in eerste instantie niet om kwaad te doen, tenminste.

Ze zijn de perfecte waakhonden. Ze zullen extreem beschermend zijn tegenover kinderen. Soms, als ze een goede band hebben met de kinderen, zullen ze hen volgen als schaduwen. Ze hebben enig kudde-instinct, dus je kunt ze zien proberen alle kinderen in dezelfde kamer te zetten.

Intelligent

Deze honden hebben geen probleem met het leren van nieuwe dingen. Als pup zijn ze misschien wat koppig en zelfverzekerd, maar als u de truc leert om ze nieuwe dingen te laten leren, zullen de trainingen een koud kunstje zijn.

Ze zijn voedsel gemotiveerd, en houden van positieve versterking. Het trainen van een Rottweiler is een plezierige zaak omdat u hun concentratie zult bewonderen, en tegelijkertijd zult u smakelijk kunnen lachen om hun ondeugendheid.

Zelfs als ze ouder worden, vinden ze het niet erg om nieuwe dingen te leren. Een goed ding dat u als hondeneigenaar kunt doen is uw Rottweiler dagelijkse taken geven om hem mentaal gestimuleerd te houden.

Vriendelijk

Een vriend maken is een gemakkelijke taak voor deze lieve hondjes. Ze spelen graag met andere honden. Lange vriendschappen met honden zijn iets waarvan je kunt zeggen dat dit ras ervan houdt, maar nieuwe hondenvrienden ontmoeten is ook spannend voor hen.

Vrouwelijke Rottweilers hebben dat natuurlijke moederinstinct, zelfs als ze zelf geen nest of pups hebben. Je ziet dat instinct tevoorschijn komen als ze in de buurt zijn van kleine honden en kinderen. Ze zorgen ervoor dat ze uiterst zachtaardig zijn, en dat de kleine hond of het kind veilig is.

Ze zijn misschien wat voorzichtig als het gaat om het ontmoeten van andere mensen, vooral in hun territorium. Als ze de nieuwe persoon ruiken en beseffen dat die geen gevaar vormt, kun je die mensen als hun nieuwe besties beschouwen.

Witte Rottweiler: Uiterlijk

Witte Rottweiler staat buiten en kijkt naar de camera

Foto van: @mak9_cheshire

Als het gaat om hun uiterlijk, is hun bouw hetzelfde als de gewone Rottweiler – het enige verschil is hun kleur. Ze hebben de kenmerkende grote Rottweiler kop, grote snuit en een sterk, breed en gespierd lichaam.

Ze zijn ook even groot. De mannelijke Rottweiler kan 24 tot 27 duim worden, en 95 tot 130 pond wegen. De vrouwtjes zijn iets kleiner, en worden 22 tot 25 centimeter, en wegen 85 tot 115 pond.

Als u meer wilt weten over hun groeiproces, kunt u altijd onze Rottweiler groeigrafiek bekijken.

Als we het hebben over witte Rottweilers die gekruist zijn, kunnen er wat kleine verschillen zijn tussen elke pup. Het hangt ervan af met welk ras je het kruist. Als je een Rottweiler hond mengt met een Duitse Herdershond, kun je verschillend uitziende pups krijgen.

Dus, als je een Rottweiler mengt met een ander ras, zoals een Bulldog, een Mastiff, of een Pitbull, kunnen die pups er anders uitzien dan de eerder gemengde pups.

Maar over het algemeen zouden witte Rottweilers die raszuiver zijn alle kenmerken moeten hebben die binnen de rasstandaard vallen, behalve de kleur.

Vitiligo Rottweiler kleuren zullen variëren, en er zullen nooit twee honden met vitiligo zijn die dezelfde kleurpatronen op hun vacht hebben. Ze kunnen of veel witte aftekeningen hebben of misschien maar een paar. Je weet nooit wat je krijgt, en dat kan best spannend zijn.

Ze hebben een korte en een halflange dubbele vacht. De bovenvacht is halflang, en zit voornamelijk op het hoofd en de poten. De ondervacht is kort en dicht, en zit vooral op de dijen en de hals.

Het interessante van de ondervacht is dat de hoeveelheid ervan die uw Rottweiler kan hebben afhangt van de omgeving en het klimaat waarin ze leven.

De witte Rottweiler is niet hypoallergeen, en verhaart evenveel als een gewone Rottie. Daarom zult u ze dagelijks moeten borstelen om het verharen en de haren die overal in uw huis liggen onder controle te houden.

GERELATEERD: Top 7 beste borstels voor een Rottweiler: Groom als een Pro!

Als het gaat om Rottweilers, zijn staart couperen en oren knippen heel gewoon. Staart couperen komt vaker voor dan oor couperen. Dit is iets dat alleen gedaan wordt vanwege de voorkeur van de eigenaar voor het uiterlijk van zijn Rottweiler.

Witte Rottweiler: Gezondheidsproblemen en levensduur

Witte Rottweiler kijkt in de verte

Foto van: @mak9_cheshire

Witte Rottweilers zullen minder gezondheidsproblemen hebben dan albino Rottweilers. In het algemeen heeft elk ras een aantal gezondheidsproblemen waar ze vatbaarder voor zijn dan andere rassen. De lijst omvat de problemen die een gewone Rottweiler kan hebben, en de andere problemen die een witte en albino Rottweiler kunnen hebben.

Albino Rottweilers hebben meer gezondheidsproblemen omdat hun immuunsysteem zwakker is dan dat van de gewone Rottweiler.

– Oogproblemen. Dit komt ook voor bij gewone Rotts. Ze kunnen cataract ontwikkelen, die later blindheid kan veroorzaken in een of beide ogen. Albino Rotties staan bekend om problemen met hun ogen door een abnormale ontwikkeling. Ze kunnen een lui oog hebben, slecht zien, fotofobie of blindheid.

– Heupdysplasie. Dit gebeurt wanneer het dijbeen niet goed in het heupgewricht past. U kunt merken dat uw hond pijn heeft, maar soms doet het hem geen pijn, wat lastig kan zijn bij het stellen van de diagnose. Als de hond ouder wordt en nog steeds heupdysplasie heeft, kan hij artritis ontwikkelen. Een gerenommeerde fokker moet u een gezondheidscertificaat laten zien dat een heuponderzoek heeft plaatsgevonden. De ouders moeten ook getest worden, omdat deze ziekte erfelijk is.

– Aortastenose/Subaortische Stenose (AS/SAS). Dit is een hartaandoening die Rottweilers vaak ontwikkelen. De aorta is vernauwd, en daardoor moet het hart harder werken om het bloed door het hele lichaam te pompen. De hond kan mogelijk flauwvallen, en helaas ook sterven aan deze aandoening. Het kan erfelijk zijn, maar op dit moment is niet bekend hoe.

– Huidproblemen. Witte Rottweilers hebben een dichtere ondervacht. Hierdoor is er een grotere kans dat vlooien zich verstoppen en dat zich bacteriën ontwikkelen. Dit kan huiduitslag en allergieën veroorzaken. Albino’s hebben grotere problemen als het gaat om hun huid, omdat ze geen melanine hebben, en dat maakt hun huid veel gevoeliger. Zij kunnen gemakkelijk verbranden en zelfs huidkanker en infecties ontwikkelen.

Osteosarcoom. Dit is een agressieve ziekte waar grote rassen vaker aan lijden. Het is botkanker. Het eerste teken is kreupelheid. De enige manier om zeker te zijn is door het maken van röntgenfoto’s. Deze ziekte wordt agressief behandeld door amputatie van het aangetaste lidmaat (en met chemotherapie). Na de diagnose kunnen ze negen maanden tot twee jaar leven. Als amputatie wordt gedaan, kunnen Rotties vrij snel wennen aan drie ledematen. Ze hebben niet dezelfde bijwerkingen van chemotherapie als mensen.

Panosteitis (Pano). Dit komt alleen voor bij Rottweiler pups, niet bij volwassenen, en daarom wordt deze aandoening ook wel groeipijn genoemd. Het kan optreden als de pup vier maanden oud is, en het is niet zeker hoe lang het blijft. Het hangt af van pup tot pup. Het enige wat uw pup nodig heeft, is rust. Als u hem mank ziet lopen, moet u hem naar de dierenarts brengen om zeker te zijn dat alles in orde is.

Gastric Dilatation-volvulus (GDV), ook wel Bloat of Torsion genoemd.. Dit gebeurt wanneer honden één grote maaltijd per dag eten, en in één keer veel water drinken. De maag vult zich met gas, en daardoor gaat hij draaien. Uw hond zal waarschijnlijk kokhalzen en niet overgeven, en hij zal niet kunnen boeren om het gas in de maag kwijt te raken. De bloeddruk zal dalen en uw hond zal waarschijnlijk in shock raken. Als u niet snel reageert en uw hond naar de dierenarts brengt, kan hij sterven.

Allergieën. Allergieën komen bij elk hondenras voor, ook bij de Rottweiler. Ze kunnen allergisch zijn voor een bepaald voedsel of voedselingrediënt. Ze kunnen allergisch zijn voor sommige shampoos, vlooienmiddelen en vele andere chemicaliën. Ze kunnen ook allergisch zijn voor pollen of stof.

Doofheid. Het is bekend dat albinohonden doofheid of bepaalde gehoorproblemen ontwikkelen, en dat is bij albino Rottweilers niet anders.

Ademhalingsproblemen. Dit kan veel voorkomen bij inteelt Rottweiler honden. Het kan ook een probleem zijn bij gewone Rottweilers die wat zijn aangekomen en niet actief genoeg zijn.

GERELATEERD: 19 Beste hondenvoer voor een Rottweiler – beoordelingen en voedingsbehoeften

Als het gaat om de gewone Rottweiler, betekent dit niet dat ze zeker een van deze gezondheidsproblemen zullen ontwikkelen. Witte Rottweilers hebben misschien meer kans om sommige van deze te ontwikkelen, maar albino Rottweilers zijn degenen die de meeste kans hebben om een bepaalde gezondheidstoestand te ontwikkelen.

Gewone Rottweilers kunnen een levensduur hebben van acht tot 12 jaar, maar witte en albino Rottweilers zullen korter leven. Dit hangt af van hun gezondheid. Als een witte Rottweiler geen ernstige gezondheidstoestand krijgt, kan hij ongeveer zeven tot 10 jaar worden.

Witte Rottweiler: Verzorging

Witte Rottweiler pup

Foto van: @lou.brad

Als het gaat om Rottweilers en verzorging, hebben ze niet veel werk nodig. Ze verharen wel, dus regelmatig borstelen is een must. Het heeft de voorkeur als u uw hond dagelijks borstelt, maar drie keer per week is ook prima.

Witte Rotties verharen wat meer omdat ze een dichtere ondervacht hebben dan de gewone, dus dagelijks borstelen is voor hen een must. Wat je extra in de gaten moet houden zijn vlooien, teken, en elk ander ongedierte dat zich in hun vacht zou kunnen verstoppen.

Het zal moeilijk zijn om ze te vinden, maar door de witheid van hun vacht, zullen ze gemakkelijker op te sporen zijn als je uitzoekt hoe je hun vacht kunt verspreiden.

Hun vacht groeit niet snel, dus knippen is niet zo vaak nodig. Misschien is één keer per jaar prima om je pooch op te peppen.

Hun nagels knippen is belangrijk. Als uw hond veel tijd buiten in de natuur doorbrengt, worden hun nagels vanzelf geknipt. Als u zich niet op uw gemak voelt om dit zelf te doen, kunt u uw hond altijd naar de dierenarts of een professionele trimsalon brengen.

Het schoonmaken van hun oren moet wekelijks gebeuren. U moet hun oren controleren op oormijt of zwarte smurrie. Als het lang blijft zitten, is er kans op een infectie. Oorplukken moet ook van tijd tot tijd gebeuren, vooral als je daar extra haar ziet.

Speciale zorg voor Albino Rottweilers

Aangezien deze honden een stuk gevoeliger zijn en vatbaarder voor gezondheidsproblemen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Het bezitten van een albino hond kan soms vermoeiend zijn, maar het is het waard omdat ze je zullen belonen met onvoorwaardelijke liefde.

Enkele van de dingen die je moet doen zijn:

– Bescherm hun huid. Omdat ze geen melanine hebben, is hun huid extreem gevoelig. U moet hem koste wat kost beschermen tegen de zon; anders kan hij een aantal ernstige gezondheidsproblemen ontwikkelen. Je moet je insmeren met zonnebrandcrème die speciaal voor honden is samengesteld, zodat je zeker weet dat er geen giftige ingrediënten in zitten. U moet hem ook een rompertje of een soort trui of shirt aantrekken als de zon extreem sterk is.

– Voorzie ze van een veiligheidsbril. Hun ogen zijn zwakker dan die van een normale Rottweiler, en ze ontwikkelen veel oogproblemen. Hun zicht is zwakker, en ze kunnen zelfs helemaal blind worden. Hun ogen zijn supergevoelig voor de zon, dus je moet ze een bril of zonnebril geven als je met je albino hond gaat wandelen als het buiten zonnig is.

– Probeer de zon zoveel mogelijk te vermijden. Uw hond zal overdag naar het toilet moeten, maar probeer die wandelingen zo kort mogelijk te maken. Als de zon lager staat of helemaal weg is, kunt u met uw albino Rottie een lange wandeling maken en ook met andere honden spelen.

– Borstel ze niet zo vaak. Hun huid is niet alleen gevoelig voor de zon, maar ook voor borstelen. Als je ze hard en vaak borstelt, zullen ze daar waarschijnlijk op reageren. Er kunnen wondjes ontstaan, waardoor de hond zich zeer ongemakkelijk zal voelen.

FAQs

zwart-witte Rottweilers

Foto van: @shamba_boerboels_tz

In welke kleuren komen Rottweilers voor?

Als het gaat om Rottweiler kleuren die binnen de AKC rasstandaard vallen, zijn er drie hoofdkleuren:

– black and tan

– zwart en mahonie

– zwart en roest

Naast deze drie kleuren zijn er nog vijf kleuren waarin Rotties kunnen voorkomen, maar die komen niet zo vaak voor, en vallen niet binnen de rasstandaard. Die kleuren zijn:

– Blauwe Rottweilers

– Rode Rottweilers

– Grijze Rottweilers

– Witte Rottweilers

– Zwarte Rottweilers

Als u geïnteresseerd bent om meer te lezen over de kleuren van deze schoonheden, kunt u altijd ons artikel over Rottweiler kleuren raadplegen.

Bestaat er een zwart-witte Rottweiler?

Een zwart-witte Rottweiler valt niet binnen de rasstandaard, en je zult er zelden een zien, maar er is een mogelijkheid voor een Rot om een zwart-wit vachtpatroon te ontwikkelen.

Dit wordt veroorzaakt door de eerder genoemde vitiligo, maar het hangt af van hoe het de hond aantast. Het is mogelijk dat er plotseling witte vlekken opduiken op de vacht van uw hond.

Het komt zelden voor dat ze alleen zwart en wit zijn. Bij vitiligo zal er meestal wat bruine of tan kleur in de mix zitten.

Hoe zeldzaam is een witte Rottweiler?

Witte en albino Rottweilers zijn uiterst zeldzaam. Veel mensen weten niet eens dat er een witte Rottweiler kan bestaan. Je kunt je hele leven op deze aarde doorbrengen zonder een witte Rottie in levende lijve te zien.

Als je alleen een witte Rottweiler wilt kopen, raden we je aan eerst de gewone te kopen, omdat er misschien nooit een witte opduikt. Probeer geen kostbare tijd te verliezen die u met uw pooch kunt doorbrengen alleen vanwege zijn kleur. Ze zijn precies hetzelfde als de gewone.

Wat is de prijs van een witte puppy?

Als je een witte puppy vindt, zul je ongeveer 1.000 tot 2.500 dollar op uw toekomstige hond. U moet er zeker van zijn dat de fokker een goede naam heeft.

Fokkers die een zeer hoge prijs zetten op hun witte pups, gewoon omdat ze beweren dat het echt zeldzaam en speciaal is, moeten worden vermeden. Ethische fokkers plaatsen witte pups in de categorie huisdier-kwaliteit of huishonden.

Hierdoor kan de prijs van de witte ook lager zijn dan de eerder genoemde. Als u meer wilt weten over de kosten en prijzen van dit ras, kunt u altijd ons artikel over de prijs van Rottweilers raadplegen.

Wat wordt de kleur van hun ogen?

Nou, dat hangt ervan af of de witte hond albino is, inteelt, gekruist, of vitiligo heeft. Albinohonden hebben rode of blauwe ogen. Dit is de reden waarom hun ogen zo gevoelig zijn.

Honden die wit zijn door kruisingen of vitiligo zullen waarschijnlijk donkerbruine ogen of zelfs lichtbruine ogen hebben.

GERELATEERD: Blue Eyed Pitbull: You Won’t Resist Those Baby Blues

To Sum It Up

Witte Rottweiler spelend in de natuur

Foto van: @mak9_cheshire

Witte Rottweilers bestaan wel, maar de reden voor hun witheid is ofwel een huidaandoening, vermenging met andere honden, of inteelt. Dit zijn geen ideale situaties, maar elke hond verdient liefde en verzorging.

Het uitzoeken van uw toekomstige pup mag nooit gebaseerd zijn op zijn kleur. Het is heel moeilijk om een witte Rottweiler of een albino Rottweiler te vinden, dus u zou uw tijd wel eens kunnen verdoen met zoeken. Maar, in sommige zeldzame gevallen, als u er een vindt, dan heeft u geluk!

Wij hopen dat als u er zo graag een wilt, u hem zo snel mogelijk zult vinden, en wij wensen u bij voorbaat alle geluk en liefde met uw toekomstige puppy.