English Mastiff Groeidiagram – Hoe groot worden ze?

English Mastiff Groeidiagram - Hoe Groot Worden Ze?

Delen is geven!

De Engelse Mastiff groeigrafiek zou de beste vriend van elke eigenaar van dit ras moeten zijn vanaf de eerste dag dat ze deze geweldige pup ontvangen.

Ook bekend als de Old English Mastiff, deze prachtig hondenras staat al eeuwenlang bekend als een groot werk en waakhond.

Het maakt niet uit of ze in gestroomd, fawn, of abrikoos vacht tinten, Engelse Mastiffs zijn uitstekende familie honden die hun leven zullen wijden aan het beschermen van hun eigenaar en eigendom.

Echter, als je van plan bent om deze groot hondjezijn er enkele dingen waar u op moet letten zoals zijn gewicht, hoogte en algemene ontwikkeling.

Daarom hebben we besloten u een van de meest heilzame grafieken die u zullen helpen uw pup’s vooruitgang terwijl hij groeit.

Inhoud

toon

Engelse Mastiff Groeidiagram

English Mastiff staand op gras

Het volgen van uw de groeisnelheid van uw huisdier is zeer gunstig voor zijn gezondheid. Elke uitzondering in hun gewicht of hoogte van de grafiekrichtlijnen kan worden beschouwd als een teken van bepaalde gezondheidsproblemen.

Natuurlijk, zijn medische aandoeningen niet de enige reden waarom uw pup misschien niet past in de maandelijkse ontwikkelingstabel van hun ras als bepaalde pups hebben hun eigen tempo waarmee ze groeien.

Als u echter merkt dat de groei van uw pup… aanzienlijk afwijkt van de metingen vermeld in de onderstaande tabellen, kunt u het beste contact opnemen met een dierenarts en uw huisdier voor controle meenemen.

Leeftijd Mannelijk Lengte Vrouwelijke lengte
2 maanden 14 – 15 inches 13 – 14.5 inches
3 maanden 20 – 22 inches 19 – 21 inches
4 maanden 21.5 – 23 inches 20 – 22 inches
5 maanden 22 – 23.5 inches 20.5 – 23 inches
6 maanden 22.5 – 24 inches 21 – 23.5 inches
7 maanden 22.5 – 24 inches 21 – 23.5 inches
8 maanden 23 – 24.5 inches 21.5 – 24 inches
9 maanden 23.5 – 25 inches 22 – 24.5 inches
10 maanden 24 – 25.5 inches 22.5 – 25 inches
11 maanden 24.5 – 26 inches 23 – 25.5 inches
12 maanden 25 – 26.6 inches 23 – 26 inches
13 maanden 25.5 – 27 inches 23.5 – 26.5 inches
14 maanden 25.5 – 27 inches 23.5 – 26.5 inches
18 maanden 26 – 29 inches 24 – 27 inches
Volgroeid (2 jaar) 27 – 30 inches 25 – 27,5 inch

Engelse Mastiff Gewichtstabel

Leeftijd Mannelijk Gewicht Vrouwelijk gewicht
8 weken 29.0 lbs 24.0 lbs
10 weken 36.0 lbs 32.0 lbs
3 Maanden 45.0 lbs 39.0 lbs
4 Maanden 60.0 lbs 50.0 lbs
5 Maanden 80.0 lbs 65.0 lbs
6 Maanden 100 pond 80.0 lbs
7 Maanden 125 pond 90.0 lbs
8 Maanden 140 pond 100 pond
9 maanden 155 pond 110 pond
10 maanden 165 pond 112 pond
11 maanden 170 pond 115 pond
12 maanden 175 pond 120 pond
14 Maanden 185 pond 125 pond
16 maanden 189 pond 125 pond
18 Maanden 192 lbs 127 pond
2 jaar 205 pond 135 pond
3 jaar 215 – 225 pond 155 -180 lbs
4 jaar 220 – 230 pond 160 – 190 lbs
5 jaar 220 – 235 lbs 170 – 200 lbs

Engelse Mastiff Puppy Groeidiagram Door Weken En Maanden

Eerste twee weken

Fokkers en eigenaars hebben niet veel te doen onmiddellijk na de geboorte van Engelse Mastiff pups, omdat ze nog sterk gehecht zijn aan hun ouder (moeder) gedurende deze periode.

English Mastiff pups, zoals elk ander hondenras, hebben geen ontwikkeld gehoor en zichtdus zijn ze voor alles volledig afhankelijk van hun moeder.

Zij is de enige die voldoende voor de pups kan zorgen. Houd er rekening mee dat de moeder erg beschermend is over haar kroostdus kan ze laten zien vijandig gedrag als iemand in hun buurt probeert te komen.

Op dit moment, is het enige wat de pup doet naast slapen… rondwriemelen zijn medezuigende nestgenoten in een poging om een voedingsplek te vinden.

Als het op voeren aankomt, zorg er dan voor dat de mama Mastiff genoeg eten heeft want ze zal minstens twee of drie keer meer moeten eten dan normaal.

De beste manier om te weten hoeveel voedsel ze nodig zal hebben is echter door uw dierenarts te raadplegen. Zo voorkomt u elke kans dat uw volwassen Mastiff overgewicht krijgt, wat vaak voorkomt tijdens de borstvoedingsperiode.

Eerste twee maanden

Als ze ouder worden, English Mastiff puppies worden socialer en beginnen aandacht te krijgen voor hun nestgenoten, evenals voor menselijke familieleden. Deze periode is erg belangrijk als ze hun eerste sociale interacties met andere wezens dan hun moeder.

Ze zullen beginnen te leren over de wereld om hen heen, en je zult merken wanneer ze hun omgeving beginnen te verkennen. Ze zullen echter nog niet het hele huis kunnen verkennen, omdat ze nog niet erg stabiel op hun voeten staan.

De speenproces begint wanneer de pups tussen twee tot vier weken oud zijn. Gedurende deze tijd, beginnen ze minder melk van hun moeder te drinken. Je weet wanneer het speenproces begint als de moeder niet bij haar pups aanwezig zal zijn zoveel als ze was.

Op dit moment kunnen de pups beginnen met het consumeren van nat hondenvoer of brokken dat is verzacht met puppyvoeding.

Ze moeten volledig gespeend zijn tegen de tijd dat ze twee maanden oud zijn.

Potjestraining kan beginnen vanaf de vijfde week van het leven van de pups als ze in staat zijn hun moeder buiten te volgen.

Aanvankelijke Socialisatieperiode

Het belang van socialisatie kan niet worden overschat. Het is belangrijk om de pups aan te moedigen om deel te nemen aan sociale interacties tijdens deze periode, omdat zij daar in de toekomst profijt van zullen hebben.

Pups mogen bij hun moeder worden gespeend als ze ongeveer acht weken oud zijn.maar zelfs daarvoor kunnen ze al beginnen met het leren van bepaalde grondbeginselen, zoals hoe je zich gepast te gedragen, en te voorkomen dat ze te luidruchtig zijn of geneigd zijn te bijten.

Drie tot zes maanden

English Mastiff puppies moeten in hun voor altijd thuis tussen de achtste en tiende week van hun leven. De pups ontwikkelen zich zo snel dat het soms lijkt alsof ze groeien in minuten en niet in weken.

Hun hoge energieniveaus beginnen zich in deze periode te manifesteren als ze opgewonden en vreugdevol over bijna alles wat er om hen heen gebeurt.

Vroege training in de voorafgaande groeifase zal inhouden dat de pup kennis maakt met een halsband en leiband, maar je moet geen kleine English Mastiff puppies uit voor extreem lange wandelingen te maken of hen te betrekken bij bijzonder zware oefeningen.

Puppy’s ontwikkelen zich zowel lichamelijk als geestelijk tijdens deze periode, dus is het essentieel om hen te trainen in goed gedrag. Basiscommando’s, gehoorzaamheid, en socialisatietraining moet worden geïntensiveerd zodra ze drie maanden oud zijn.

Het is gemakkelijk voor hen om negatieve gewoontes te ontwikkelen als ze niet goed getraind zijn, wat kan leiden tot… gedragsproblemen in de toekomst.

Als u niet bijzonder ervaren bent in het opvoeden van een puppy en het aanleren van manieren, kunt u contact opnemen met een professionele hondentrainer die werkt met gigantische rassen.

Grote pups kunnen een uitdaging zijn om mee te werken, omdat de meeste van hen erven koppigheid als een persoonlijkheidskenmerk van hun voorouders.

Zeven tot negen maanden

Op dit punt in het leven, zou een Engelse Mastiff pup al moeten hebben gevestigde gewoonten en routines gedurende de dag.

Etenstijd, wandelingen, en basis gehoorzaamheid oefening zouden een kwestie van routine moeten worden – ondanks het feit dat uw puberende puppy ongetwijfeld uw geduld op de proef zal stellen af en toe door te proberen de grenzen van haar gezag te testen.

Daarom is het belangrijk voor de hondeneigenaar om dominantie te vestigen en te laten zien wie de baas is, niet alleen binnen, maar ook buitenshuis.

Zowel vrouwelijke als mannelijke Engelse Mastiff honden kunnen worden gehouden als huisdieren, maar alleen als ze… tijd buiten doorbrengen met hun hond eigenaar op een dagelijkse basis.

Als ze lange tijd binnen worden gehouden, kunnen deze pups ontwikkelen destructief gedrag ontwikkelen, niet alleen vanwege verlatingsangst, maar ook verveling omdat ze een hoog activiteitenniveau hebben.

Gezien het feit dat ze gigantische honden zijnkun je je niet voorstellen wat voor rotzooi deze honden kunnen maken als ze in destructieve modus gaan.

Tien tot twaalf maanden

De groeisnelheid vertraagt gewoonlijk op dit punt, maar het is nog lang niet compleet als deze pups zich ook in de komende jaren zullen blijven ontwikkelen.

Hoewel ze in deze periode al groot zullen lijken, houd er rekening mee dat je Mastiff nog een puppy isdus wees niet verrast door hun ondeugend gedrag en opwinding over elke activiteit waarbij ze betrokken zijn.

Hondenwandelingen (idealiter twee keer per dag) zullen van dezelfde voordeel voor u als voor uw hond, omdat zij ten minste een deel van de overtollige energie zullen verbranden.

Maar wandelen alleen kan niet voorkomen overmatige gewichtstoename. Als u wilt voorkomen dat obesitas, moet je zorgen voor de hond stervent ook, en niet alleen zijn fysieke activiteit.

Om te bepalen hoeveel fysieke activiteit genoeg is voor uw hond op een dagelijkse basis, een goede vuistregel is het toewijzen van vijf minuten wandeltijd per maand voor zijn leeftijd.

Volwassenen

De pup en de eigenaar moeten een gezonde relatie tegen de tijd dat hij een volwassen hond wordt.

Op deze manier wordt de grote hond zal zonder problemen kunnen functioneren met alle gezinsleden, en zal zelden enige negatief gedrag vertonen tegenover hen.

Engelse Mastiffs hebben een kalm karakter, en ze zijn vrij trouw en knuffelig; niettemin, vanwege hun grootte, zelfs gedrag dat wordt beschouwd als relatief zachtaardig misschien een beetje overweldigend.

Deze honden zullen geweldig zijn met kinderenmaar ze worden niet aanbevolen als huisdieren voor gezinnen met baby’s en peuters. Als je een nieuw gezinslid verwacht, en je hebt honden zoals Duitse Doggen, Engelse Mastiffs, Sint Bernards, en andere Mastiffs… soorten honden, moet je de baby niet zonder toezicht bij hen laten.

GERELATEERD: Reu Vs. Vrouwelijke Duitse Dog: Welke Gentle Giant is uw keuze?

De belangrijkste reden hiervoor is niet hun agressief gedrag aangezien de meeste van hen niet agressief zijn door natuur, maar hun maat. Grote honden zijn zich vaak niet bewust van hun grootte, zodat ze te speels kunnen worden en per ongeluk een kind verwonden.

Aan de andere kant, een pup die is geweest goed gesocialiseerd is en heeft veel aandacht gekregen zal zich ontwikkelen tot een mooie harige vriend die boven alles graag tijd met je doorbrengt.

Hoe groot worden Engelse Mastiffs?

English Mastiff staand buiten

Als u een idee wilt krijgen van hoe groot uw English Mastiff zal worden, het observeren van de grootte van zijn ouders is een van de meest effectieve methoden om het te doen.

Als je kijkt naar de voorouders van de pup, kun je een idee krijgen van de grootte die hij zal worden.

In het algemeen, English Mastiffs een volwassen grootte bereiken die ergens in het midden valt van die van hun ouders.

Een andere manier om de grootte van de hond te bepalen is het onderzoeken van zijn poten te onderzoeken. Hoewel deze aanpak niet onfeilbaar is en niet de meest exacte oplossing, kan hij u veel vertellen over de ontwikkeling van uw huisdier.

Als u ziet dat de poot van uw English Mastiff veel groter is in tegenstelling tot de rest van zijn frame, dan kunt u daaruit afleiden dat hij nog wat rijping te voltooien heeft.

DNA testen is een ander alternatief dat kan worden gebruikt om nauwkeurig de genealogie van uw hond om nauwkeurige voorspellingen te doen over zijn toekomstige groei.

Als je alle andere opties hebt uitgeput, dan kun je terugvallen op het herzien van de English Mastiff groeigrafiekdie een algemene berekening van de groei van een Mastiff volgens de rasstandaard.

Daarom, mannelijke English Mastiffs gewoonlijk tot 30 duim of meer, terwijl vrouwelijke pups groeien tussen de 27 en 28 inch (hoewel ze nog groter kunnen worden dan dat).

Hoeveel moeten Engelse Mastiffs wegen als volwassenen?

Deze pups staan bekend als reuzenhonden voor een reden als hun gemiddeld gewicht varieert van 200 tot 230 pond wanneer ze hun volle omvang bereiken, volgens de rasstandaard van de American Kennel Club (AKC).

English Mastiffs zijn een van de grootste honden aangezien ze groter zijn dan de meerderheid van de grote hondenrassen, waaronder Bullmastiffs, Grote Pyreneeën, Duitse Doggen, Berner Sennenhonden, en anderen.

Het zijn van nature grote hoektanden, daarom moeten Mastiff eigenaren speciale zorg besteden aan hun dieet. Deze pups kunnen gemakkelijk zwaarlijvig worden als ze niet goed gevoed worden.

Als u niet zeker bent van de hoeveelheid hondenvoer die Engelse Mastiff-honden tijdens elke maaltijd moeten krijgen, kunt u overleggen met een puppy-expert of een dierenarts.

Het is beter om aanvullende adviezen te vragen en ervoor te zorgen dat ze goed gevoed worden in plaats van strijd gezondheidsproblemen die het gevolg kunnen zijn van zwaarlijvigheid.

Hoe lang duurt het voor een Mastiff om uit te groeien tot volledige grootte?

De meerderheid van de Engelse Mastiffs bereiken niet hun volledige groei nadat ze draaien een jaar oud zijn, omdat ze minstens anderhalf tot twee jaar nodig hebben… om zich volledig te ontwikkelen.

Kleine en middelgrote honden zoals Bulldogs, Basset Hounds, Chihuahuas, Engelse Cocker Spaniels, Aussies en andere rassen. bereiken meestal hun volwassen grootte op de leeftijd van twaalf maandenmaar dat is niet het geval bij grote hoektanden zoals Engelse Mastiffs.

Sommige van deze honden kunnen tot drie jaar oud worden ook, dus je hoeft niet bang te zijn als je merkt dat uw huisdier niet zijn volledige grootte heeft bereikt tot het twee jaar oud is.

Dit is een van de meest interessante eigenschappen van Engelse Mastiffs, vooral omdat ze door groeispurten tijdens de puppytijd maar rijpen nog steeds langzamer dan andere hoektanden.

Factoren die de grootte van Engelse Mastiffs kunnen beïnvloeden

English Mastiff zittend op gras

De Mastiff is een hondenras dat bekend staat om zijn imposante omvang. Het is geen mysterie waarom de meeste mensen naar deze hoektanden verwijzen als reuzen.

Aan de andere kant, ondanks het feit dat Mastiffs geacht worden een zekere hoogte en gewicht, wat hen tot honden van grote rassen maakt, is niet elke pup hetzelfde.

Daarom, uw Mastiff huisdier misschien niet de grootte bereiken die in de groeigrafiek staat, wat perfect in orde is.

Echter, als u zich zorgen maakt over de groei van uw pup wat betreft zijn gewicht of lengte, kunt u uw pup meenemen voor een regelmatige controle om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Wanneer bepaalde variabelen aanwezig zijn, is het mogelijk dat Mastiffs, net als mensen, ofwel op te veel of te weinig gewicht. De meest voorkomende oorzaken van variaties in de grootte van een Mastiff hond zijn:

Overeten – Een van de meest prominente elementen die de grootte van een Mastiff beïnvloeden is de hoeveelheid voedsel die hij tijdens zijn maaltijden krijgt.

Als een Mastiff lange tijd niet eet, zal hij ondervoeding ontwikkelen en gewicht verliezen. Als hij echter regelmatig eet, zal hij een gezond gewicht behouden.

Uw hond zal aankomen als hij een overmatige hoeveelheid voedsel eet en niet regelmatig genoeg beweging krijgt. Hierdoor is het mogelijk dat uw Mastiff reu een gewicht bereikt van meer dan 200 of meer pond (alles boven de 230 pond wordt beschouwd als te veel).

Op een vergelijkbare manier lopen Mastiffs, wanneer ze een onvoldoende hoeveelheid voedsel eten, het gevaar ondergewicht te krijgen.

Onjuiste voeding – Naast voldoende eten moet u ervoor zorgen dat uw Mastiff passende voeding eet.

Net als elk ander hondenras hebben Mastiffs bepaalde voedingsvereisten waaraan moet worden voldaan om hen in staat te stellen zich normaal te ontwikkelen en gezond te blijven als ze ouder worden.

Het is essentieel voor Mastiffs om de juiste verhoudingen van gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten te consumeren, naast andere macronutriënten, om de noodzakelijke hoeveelheid energie te verkrijgen; toch zal dit ook voorkomen dat ze een ongezonde hoeveelheid gewicht krijgen.

Ze hebben op verschillende momenten in hun leven verschillende soorten diëten nodig, afhankelijk van de ontwikkelingsfase waarin ze zich bevinden.

De kwaliteit van het voedsel speelt een grote rol in de ontwikkeling van hoektanden, vooral tijdens de puppytijd. Zorg er daarom voor dat uw pup hoogwaardig voer krijgt, want dat komt zijn gezondheid en groei op de lange termijn ten goede.

– Lichamelijke activiteit – Dit is een even belangrijk aspect dat de grootte van uw huisdier sterk kan beïnvloeden.

Training en dagelijkse oefeningen moeten een essentieel onderdeel zijn van het dagelijkse schema van een Mastiff om hem fit en vermaakt te houden. Mastiff honden (bijna elk type van dit ras) zijn fel energiek.

Als ze echter niet genoeg ruimte en tijd hebben om de overtollige energie kwijt te raken, kan dat gevolgen hebben voor hun geestelijke gezondheid en hun fysieke verschijning.

Houd er rekening mee dat ze grotere hoeveelheden voedsel eten, zodat ze overgewicht kunnen krijgen als ze niet goed bewegen.

Kan castratie/sterilisatie de groei van een English Mastiff beïnvloeden?

Als het gaat om castratie en sterilisatie van grote honden zoals Engelse Mastiffs…mag niet worden gedaan voordat ze twaalf maanden oud zijn.

Eigenlijk zou het het beste zijn om te wachten tot de pup tenminste zestien maanden is oud voordat u hem steriliseert/castreert, omdat dit gevolgen kan hebben voor zijn lichamelijke ontwikkeling en voor zijn gezondheid in het algemeen.

De hond laten groeien en zijn volledige grootte bereiken voordat hij gesteriliseerd/gecastreerd wordt, kan de kans op bot en gemeenschappelijke kwesties zoals elleboog- of heupdysplasie, die veel voorkomen bij grote hondenrassen.

Het lichaam van de Engelse Mastiff ontwikkelt zich misschien niet goed als de procedure wordt uitgevoerd voordat het volgroeid is.

Skeletproblemen zijn niet de enige manier sterilisatie kan de groei en gezondheid van uw huisdier beïnvloeden.

Bijzondere tumoren, aandoeningen van het bewegingsapparaat, gedragsproblemen, endocriene afwijkingen, zwaarlijvigheid en urine-incontinentie kunnen in verband worden gebracht met vroegtijdige sterilisatie/neutratie.

Hoe meet U Uw Engelse Mastiff goed?

English Mastiff staand buiten in zonsondergang

Het meten van uw pup tijdens verschillende levensfasen is cruciaal omdat het een van de beste indicatoren is voor het welzijn van de hond.

Abnormale veranderingen in een groei van de hond kunnen symptomen zijn van bepaalde gezondheidsproblemen, daarom moet u met uw pup naar de dierenarts gaan als u merkt dat hij zich niet ontwikkelt in het tempo dat in de groeigrafiek staat.

Het meten van een Engelse Mastiff pup is een fluitje van een cent, want u kunt hem nog steeds oppakken en lang genoeg in je handen te houden om het te meten.

Echter, als het ouder wordt, wordt zijn gewicht groterwaardoor het fysiek onmogelijk voor de eigenaar om een English Mastiff te meten door hem in zijn armen te houden.

De beste manier om een volwassen Mastiff is door hem mee te nemen naar de dierenarts als u geen grote weegschaal bezit. Zo krijgt u de precieze meting van uw pup.

Body Condition Score (BCS) voor Engelse Mastiffs

De lichaamsconditiescore is uitgegroeid tot een van de standaardmethoden voor de beoordeling van het gewicht van hoektanden. Velen noemen het de BMI voor honden, wat niet ver van de waarheid is, hoewel de BCS wordt niet op dezelfde manier gemeten.

De body condition score is een getal dat aan uw hond wordt toegekend op basis van een beoordeling van het vet in verschillende belangrijke gebieden van zijn lichaam.

Een BCS kan een waarde hebben variërend van één tot negen. Een BCS van één geeft aan dat een hond gevaarlijk ondergewicht heeft, en waarschijnlijk aan ondervoeding zal overlijden.

Als de hond wordt beoordeeld op negen, dit geeft aan dat het dier zwaarlijvig is, bedekt met vet, en in gevaar om tal van aan obesitas gerelateerde ziekten.

BCS-berekeningen kunnen de verhoudingen bij honden normaliseren en worden gebruikt om aanbevelingen voor voeding en activiteit voor uw huisdier te geven.

Hoe meet u uw Engelse Mastiff volgens zijn BCS?

Er zijn bepaalde richtlijnen die moeten worden gevolgd als u de BCS score van uw huisdier wilt weten. De juiste manier om uw hond te meten is:

– Door uw hond rechtop te laten staan, zodat u de hond van opzij en van boven kunt bekijken, en de zichtbaarheid van het vet en de botten op zijn lichaam kunt controleren.

– Controleer de ribbenkast door er met de hand overheen te gaan. Als er geen vet zit tussen de huid en de ribben, wordt de hond als ondergewicht beschouwd. Als er wel een laagje vet onder de huid zit, maar de ribben voelbaar zijn, heeft uw pup een perfect gewicht.

Aan de andere kant, als je de ribben nauwelijks voelt (of helemaal niet voelt), dan wordt de hond beschouwd als te zwaar.

Hoe meet je de hoogte van een English Mastiff?

Het meten van de hoogte van uw Mastiff is een eenvoudig proces waarvoor geen speciale apparatuur nodig is.

De meting moet beginnen bij de schoft aangezien dit de hoogste punt van de hoektand is.

Probeer je pup tegen een vlakke ondergrond, een muur of een deur. Zoek de schoft van de hond, die in wezen de puntige plaatsen op de nek van de hond.

Eens je de schoft gevonden hebt, kan je dat punt op de muur markeren achter de hond. Zodra je het merkteken op de muur (of ander oppervlak) hebt, kun je de hoogte vanaf dit punt tot de grond meten.

Dit is de eenvoudigste manier om hoogte te bepalenniet alleen voor Engelse Mastiffs, maar ook voor andere hondenrassen.

Hoe Lang Leven Engelse Mastiffs?

English Mastiff staand op gras buiten

Helaas, de meerderheid van grote hondenrassen een korte levensduur, waaronder Engelse Mastiffs, Duitse Doggen, Afghaanse Honden, Beaucerons, Anatolische Herdershonden, Berner Sennenhonden, enz.

GERELATEERD: 30 Alaska Malamute Mixen: When The Fluff Prevails

De typische levensduur van een English Mastiff is tussen de zes en tien jaar.; echter, honden met passende behandeling, gezonde genenen een beetje geluk zijn gedocumenteerd om te leven tot vijftien jaar.

Het verstrekken van hoogwaardige voeding, bezig met regelmatige fysieke activiteit, en het bijhouden van vaccins zijn allemaal belangrijke factoren voor een lange en gelukkige relatie met uw hond.

Echter, als je pup de tien jaar niet haalt…, is er geen reden om jezelf de schuld te geven, zeker niet als je hem met de grootste zorg hebt verzorgd.

Wat is de prijs van een Engelse Mastiff Puppy?

English Mastiffs zijn geen duur ras als je bedenkt dat de prijs van honden als Tibetaanse Mastiffs, Rottweilers, Duitse Herders, Chow Chows, Samojeden en andere pups veel hoger ligt.

Natuurlijk, de prijs van de pup hangt af van de fokker en hun locatie, evenals van de kwaliteit van de hond, maar de meerderheid van deze pups kosten tussen de $1000 en $1200. Kampioen bloedlijnen zullen altijd duurder zijn dan “gewone” pups.

Natuurlijk, de initiële prijs is niet de enige kost met betrekking tot deze grote waakhonden. Deze pups houden van eten, maar ze moeten ook voedsel van hoge kwaliteit, die meer kost dan hondenvoer van lagere kwaliteit.

Gezien het feit dat Mastiffs behoorlijk wilskrachtige pups kunnen zijnheb je misschien de diensten nodig van een professionele hondentrainer. Dit is echter een grote investering op lange termijn, want het zal zich terugbetalen door een goed opgevoede hond met goede sociale vaardigheden.

Speelgoed, hondenbedden, borstels, halsbanden en tuigjes zijn in wezen extra kosten die gedurende de jaren van het bezit van uw Mastiff zullen oplopen.

Echter, als u op zoek bent naar goedkopere hondenuitrusting van goede kwaliteit…, inclusief de dingen die ik hierboven heb genoemd, kunt u kijken op websites zoals Amazon, Chewy, of andere online winkelsites die deze producten bevatten.

Inpakken

close shot van Engelse Mastiff

Veel Mastiff eigenaren zullen het ermee eens zijn dat de Engelse Mastiff groeigrafiek een zeer nuttig hulpmiddel is tijdens de eerste levensjaren van de pup.

Het bezit van beide raszuiver of gemengde Engelse Mastiff pups is een grote verantwoordelijkheid als deze gigantische honden veel zorg en een toegewijde eigenaar nodig hebben, maar het komt ook met een groot aantal voordelen.

Deze hoektanden zijn geweldige waakhonden, en ze zijn volledig gehoorzaam aan hun eigenaar, vooral als ze goed getraind zijn.

Echter, als hun eigenaar, zul je hun gewicht en groei in het algemeen regelmatig omdat zij de neiging hebben tot overgewicht.

De beste manier om dit te doen is uw pup regelmatig te meten, en de richtlijnen in onze Engelse Mastiff groeigrafiek.

LEES VOLGENDE:

Noord-Amerikaanse Mastiff – Een Gentle Giant Overzicht

De 5 beste Mastiff fokkers in het Verenigd Koninkrijk van 2022

44 Geweldige Mastiff Mixen: Een grote verzameling van reuze honden