Mini Doodle Rassen: 10 Meest Populaire Dwergpoedelmengsels

Mini Doodle Rassen: 10 Meest Populaire Dwergpoedel Mixen

Delen is geven!

Mini Doodle rassen zijn waar alle rage over gaat! Deze miniatuur honden werden een van de meest populaire viervoeters voor zowel gezinnen als singles.

De Mini Doodle is een designerhond die is ontstaan door het kruisen van de Dwergpoedel met andere rashonden. Dat betekent dat u een kleinere en zeker pluiziger versie van uw favoriete rashond krijgt!

Mini Doodles zijn kleine hondjes die perfect zijn voor pootjesliefhebbers die geen grote hond willen of kunnen houden. Een miniatuur pup als deze is dus perfect om in huis te halen.

Niet alleen maakt hun grootte hen geschikt voor het leven in kleinere plaatsen, maar hun krullende en hypoallergene vacht maakt de Mini Doodle honden geweldig voor mensen die lijden aan allergieën.

In dit artikel gaan we je enkele van de schattigste en populairste Mini Doodle rassen laten zien!

Inhoud

toon

1. Miniatuur Goldendoodle.

mini Goldendoodle staand op gras

Laten we beginnen met de Miniatuur Goldendoodle. Het is geen wonder dat deze kleine kruising de laatste jaren zo populair is geworden.

Ik bedoel, kijk eens naar de ouderrassen – de Golden Retriever en de Dwergpoedel! Natuurlijk zou deze combinatie de perfecte kleine hond zijn.

De Mini Goldendoodle is een schattig klein hondje. Aangezien hij voortkomt uit het fokken van een grote hond met een miniatuur hondenras, kan zijn grootte variëren van 12 tot 20 centimeter in hoogte.

Verwacht een zachte, krullende vacht die kan variëren in verschillende tinten van geel, bruin en zwart – overal van blond, lichtbruin, tot massief zwart.

De Goldendoodle pup ziet er echt uit als een levende teddybeer! In feite heeft zijn uiterlijk deze kleine hond veel gevraagd.

Maar, deze kleine hond is niet voor iedereen geschikt. De Mini Goldendoodle is een extreem energieke hond. Zijn Golden Retriever genen maken hem ook tot een zeer sociale en extraverte hond.

Dus, als u iemand bent die de meeste tijd binnenshuis doorbrengt in plaats van buitenshuis, is de Miniatuur Goldendoodle niet de juiste keuze voor u.

Deze kleine haarballen genieten van het socialiseren met mensen en andere huisdieren. Daarom is het belangrijk om aan de behoeften van de Mini Goldendoodle te voldoen door hem dagelijkse training en kwalitatieve speeltijd te geven.

2. Mini Labradoodle.

mini labradoodle kijkt omhoog

De Miniatuur Labradoodle behoort tot de meest populaire designer hondenrassen in de V.S. Dat is volkomen begrijpelijk gezien zijn ouderras – de Labrador Retriever staat bovenaan de lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

De Mini Labradoodle heeft geweldige persoonlijkheden geërfd van beide ouderrassen. Dit is de perfecte mix van vriendelijk en energiek.

De Labrador Retriever is een zeer sociale hond die vastbesloten is om zijn eigenaar te behagen. Het andere ouderras – de Toy Poodle – is een alerte en atletische hond. Een combinatie van deze twee resulteert er dus in dat de Mini Labradoodle een vriendelijke en actieve hond is.

De Mini Labradoodle is de perfecte gezinshond voor actieve gezinnen met jonge kinderen. Deze pooches genieten van het energieniveau van de kinderen, dat heel goed samengaat met dat van henzelf.

Omdat de Labrador Retriever een grote hond is, kan de grootte van een Mini Labradoodle variëren van 13 tot 16 inches in hoogte. Hun gewicht zal afhangen van hun dieet, maar het is meestal ongeveer 15 tot 25 pond. Pas op dat Labrador Retrievers gevoelig zijn voor overgewicht, dus overvoer uw kleine designer Labradoodle niet!

Hun gekrulde vacht komt meestal in drie hoofdkleuren voor: zwart, geel en chocolade. Dit zijn de belangrijkste Labrador Retriever kleuren. De Toy Poodle komt ook voor in bovengenoemde kleuren, dus de Mini Labradoodle erft deze drie meestal.

Soms komt hun gekrulde vacht voor in combinaties van goud, abrikoos, wit en crème. Mini Labradoodles komen ook voor in enkele zeldzame kleurencombinaties zoals de perkament Labradoodle, de fantoom Labradoodle, de rode Labradoodle, en de abstracte Labradoodle.

Houd in gedachten dat honden uit de Retriever familie vatbaar zijn voor enkele gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, hypothyreoïdie en oogproblemen. Je kleine Labradoodle kan dus een aantal van deze gezondheidsproblemen erven.

Gerelateerd: Teacup Mini Labradoodle: Ontmoet uw favoriete Doodle

3. Mini Cockapoo.

Mini Cockapoo die buiten staat

De Mini Cockapoo is een designerhond die het resultaat is van een kruising van de raszuivere Cocker Spaniel met de raszuivere Dwergpoedel.

Nu is het belangrijk om eerst te kijken naar het Cocker Spaniel ouderhondenras. Deze rashond staat bekend om zijn uitstekende jachtvaardigheden. In feite werden Cocker Spaniels voornamelijk gefokt als jachthonden. Hierdoor werden ze één van de beste gezelschapshondenrassen.

Aan de andere kant werden honden van de Poedel-stamboom gefokt om wild uit het water te halen. Gezien dit alles zal de gekruiste pup dus jachtinstincten en een hoge prooidrift erven.

Ondanks zijn instincten is het gedrag van een Mini Cockapoo heel lieflijk. De Mini Cockapoo is een vriendelijke en plezierige hond. Het is ook zeer toegewijd en trouw aan zijn eigenaar.

Deze pluizige kleine hond kan tot 14 centimeter hoog worden, maar hij is meestal gemiddeld 12 inchwaarbij de reuen iets groter zijn dan de teven. Hun gewicht varieert tussen 13 en 20 pond.

De Mini Cockapoo zal een geweldige aanwinst zijn voor een actief gezin. Gezien zijn prooidrift is het goed mogelijk dat de Mini Cockapoo nieuwsgierig genoeg is om achter kleine, prooi-achtige dieren en soms zelfs kleine kinderen aan te gaan.

We hebben het over een zeer atletisch en energiek hondje dat veel ruimte nodig zal hebben om rond te rennen.

Omdat de Mini Cockapoo een kruising is, zal zijn jachtdrift niet zo sterk zijn als bij zijn raszuivere ouderdieren. Met een vroege socialisatie en regelmatige training zal deze kleine kerel een prachtige en toegewijde metgezel zijn.

4. Mini Cavapoo.

Mini Cavapoo in witte kamer

De Mini Cavapoo is een teddybeer uitziende designer hond. Hij is ontwikkeld door kruising van de raszuivere Cavalier King Charles Spaniel met de Dwergpoedel.

Je kunt de Mini Cavapoo ook vinden onder de naam “Miniature Cavoodle”. En ja, deze kleine doodle is net zo schattig als hij klinkt!

De Mini Cavapoo erfde zijn weelderige krullen van beide ouderrassen. Zijn dikke, krullende vacht lijkt op die van Dwergpoedels, maar hij krijgt zijn glans van de Cavalier King Charles Spaniel ouder.

Door deze ouderrassen te combineren, krijg je een pluizige Mini Cavapoo die iedereen wil knuffelen!

Deze miniatuur honden komen in verschillende vachtkleuren zoals zwart, wit, abrikoos, tan en bruin.

Vaak omvat de vachtkleur van de Mini Cavapoo meer dan één kleur. Hij komt meestal in twee of drie kleuren die zich op verschillende delen van zijn lichaam bevinden.

De vacht kan dus een mengeling zijn van twee of drie genoemde hoofdvachtkleuren. Gekleurde aftekeningen (meestal wit) zijn te vinden op de borst, de kin, de snuit en het voorhoofd.

Een volgroeide, volwassen Mini Cavapoo bereikt gewoonlijk 12 tot 16 inches in hoogte, en weegt ongeveer 13 tot 25 pond. Dit is slechts een schatting, aangezien deze designerhonden verschillende eigenschappen van beide ouderhondenrassen kunnen erven.

Naast zijn schattige uiterlijk is zijn verbazingwekkende persoonlijkheid. De nieuwsgierigheid en het hoge energieniveau van de Mini Cavapoo kunnen soms de overhand krijgen. Deze kleine hond vindt het heerlijk om de wereld om zich heen te verkennen. Desondanks zal de Mini Cavapoo nooit van zijn geliefde baasje wijken.

Het moederras – de Cavalier King Charles Spaniel – staat bekend als een zeer rustige, relaxte hond, terwijl de Mini Poedels bekend staan als zeer energiek en soms luidruchtig.

Of de Mini Cavapoo volgzaam of koppig is, zal afhangen van welk ouderras hij meer neigt. Dit hangt niet alleen af van de genetica, maar ook van de manier waarop u hem traint.

5. Mini Aussiedoodle.

mini Aussiedoodle staat op gras en kijkt naar de camera

De Mini Aussiedoodle is een interessante combinatie van de raszuivere dwergpoedel en de raszuivere Australische herder.

De Australische herdershonden werden voornamelijk gefokt als herdershonden, terwijl de poedels werden gefokt om wild uit het water te halen. Maar de dwergpoedel werd meer gefokt als gezelschapshond dan als waterhond.

De Mini Aussiedoodle is dus een combinatie van de persoonlijkheden van beide ouderrassen. Het is een trouw, aanhankelijk, alert, energiek, beminnelijk, en een behoorlijk dappere kleine hond.

Het uiterlijk van de Mini Aussiedoodle is enig in zijn soort. Deze kleine doodle komt in verschillende vachtkleuren. Daarmee bedoelen we dat deze kleine designerhond een mix is van vele prachtige kleuren en patronen.

Meestal driekleurig, komt de vachtkleur van de Mini Aussiedoodle in combinaties van black merle, red merle, blue merle, black and tan, en red phantom, wat de zeldzaamste variant is.

Een zeer karakteristiek wit patroon is te vinden op de snuit van de Mini Aussiedoodle, verticaal reikend tot aan het voorhoofd. Een andere unieke fysieke eigenschap is zijn oogverblindende blauwe ogen die grijs en licht van kleur kunnen lijken.

De Mini Aussiedoodle’s grootte varieert van 12 tot 16 inches in hoogte, terwijl het overal kan wegen van 15 tot 25 pond.

Deze miniatuur hond is zeer trainbaar. De dagelijkse training zal geen moeite kosten, want de Mini Aussiedoodle leert snel. Dat gezegd zijnde, zal deze hond voortdurend mentale stimulatie nodig hebben om verveling te voorkomen.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat deze kleine hond een aantal kudde-instincten erft. Dus, wanneer u een Mini Aussiedoodle pup krijgt, zorg er dan voor dat u hem leert niet aan uw handen en benen te knabbelen.

6. Mini Bernedoodle.

mini Bernedoodle kijkt omhoog

Een Berner Sennenhond gekruist met een Dwergpoedel? Is dit wel mogelijk?

Nou, het is inderdaad mogelijk! En, deze combinatie maakt een verbazingwekkende kleine hond genaamd de Mini Bernedoodle. Laten we eens kijken naar het grote ouderras – de Berner Sennenhond.

De raszuivere Berner Sennenhond staat bekend als het beste gezinshuisdier vanwege zijn goede aard. Hoewel ze groot zijn, zijn deze honden niets meer dan grote knuffelbaby’s die graag knuffelen met hun menselijke vrienden (en ook dierlijke vrienden!).

Beide ouderrassen zijn buitengewone honden die echt toegewijd zijn aan hun eigenaar. Hun nakomelingen, de Mini Bernedoodle, zijn daarop geen uitzondering!

Weet je nog dat alle doodle rassen zeer energiek en speels zijn, en veel speeltijd en ruimte nodig hebben om te rennen? Nou, de Mini Bernedoodle is niet helemaal zoals de gemiddelde kleine doodle.

De Mini Bernedoodle kan wegen van 25 tot 50 ponden is daarmee een van de zwaarste honden onder de mini doodle rassen.

Niet alleen is hij zwaar, maar de Miniatuur Bernedoodle staat op 18 tot 22 inches in hoogte. Dit mini doodle ras wordt groter geacht dan andere kleine doodles. Nou, het is geen wonder, gezien hun grote ouder hondenras.

De vacht van de Mini Bernedoodle komt in een verscheidenheid van kleuren – het zijn meestal bi- en driekleurige pups! Zwart, wit, fawn, crème, zwart met bruin, wit met bruin, sable, gestroomd, abrikoos, grijs – noem maar op!

De Mini Bernedoodle erfde het warme en vriendelijke karakter van beide ouderrassen, maar het lijkt erop dat hij de relaxte persoonlijkheid heeft geërfd van zijn Berner Sennenhond ouder.

Deze kleine doodle behoort tot de rustigste doodle rassen. Maar dat betekent niet dat hij de hele tijd thuis moet blijven.

Hoewel volgzaam en kalm, heeft de Mini Bernedoodle dagelijkse activiteiten nodig om hem in vorm te houden en zijn geestelijke gezondheid in de beste conditie te houden.

Uw Mini Bernedoodle voor langere tijd alleen laten kan leiden tot de ontwikkeling van verlatingsangst, wat andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Verder is een Mini Bernedoodle een geweldige keuze voor alle soorten eigenaren – actief en lui! Deze knuffelbare miniatuur metgezel zal gelukkig zijn zolang u hem veel liefde, zorg en natuurlijk snacks geeft!

Lees meer: De Zwitserse Doodle: Een van de schattigste Doodles die er zijn

7. Mini Sheepadoodle.

grijze mini poedel zittend op gras

Hoewel het zo klinkt, is de Mini Sheepadoodle eigenlijk geen schaap gekruist met een poedel. Maar zijn pluizige, krullende vacht lijkt zeker op die van een schaap.

De Mini Sheepadoodle is een designer hond ontwikkeld door het kruisen van de Old English Sheepdog met een Dwergpoedel.

Het is een zeer unieke kleine hond die een grootte bereikt van 15 tot 20 inch in hoogte, met een gewicht van ongeveer 30 tot 35 pond. Een beetje zwaar, niet?

De Mini Sheepadoodle heeft een zeer dikke en zijdeachtige, krullende vacht die perfect is om mee te knuffelen. Je zult deze haarbal altijd willen knuffelen. Zijn vacht is meestal wit en zwart, maar hij kan ook enkele grijstinten hebben.

De krullende vacht van de Mini Sheepadoodle verhaart weinig en vereist weinig onderhoud. Dagelijks borstelen is voldoende!

Deze prachtige mini Doodle is een geweldige aanwinst voor het gezin. Zijn Old English Sheepdog ouder gaf enkele kwalitatieve persoonlijkheidskenmerken door die van deze designer hond een zeer sociale, liefdevolle, aanhankelijke en intelligente kleine hond maken.

8. Mini Bordoodle.

mini Bordoodle zittend op gras

De Miniatuur Bordoodle komt voort uit een kruising van de levendige Border Collie en de plezierige Miniatuur Poedel hond.

Deze prachtige kleine honden zijn geweldige metgezellen voor gezinnen met jonge kinderen, en voor alleenstaande volwassenen. Dit komt omdat ze zich goed kunnen aanpassen en toegewijd zijn aan hun eigenaar.

De Mini Bordoodle is meestal twee tot 20 centimeter hoog, met een gewicht tussen 30 en 40 pond. Van de andere Mini Doodle rassen is de Mini Bordoodle wat aan de grotere kant.

Dit hangt sterk af van beide ouderrassen. Als een van de ouders de Toy Poedel is, verwacht dan dat uw designer Mini Bordoodle wat kleiner is.

Als u op zoek bent naar een toegewijde, pluizige vriend die gehoorzaam en zeer trainbaar is, zoek dan niet verder, want de Mini Bordoodle zal de perfecte hond voor u zijn.

De mini Bordoodle is zeer intelligent en heeft graag een taak te doen. Hij heeft dit soort persoonlijkheidskenmerken geërfd van beide ouderrassen. We kunnen zeggen dat zijn persoonlijkheid zeer veelzijdig is.

9. Mini Schnoodle.

grijze mini Schnoodle

Deze Mini Doodle hond heeft een grappige en schattige naam – de Mini Schnoodle!

De Mini Schnoodle is een kruising tussen de Dwergschnauzer en de Dwergpoedel. Dit betekent dat de Schnoodle een heel klein hondje wordt. Zijn grootte varieert meestal van 12 tot 15 inches in hoogte.

De Mini Schnoodle kan wegen tussen 13 en 20 pondwat in verhouding staat tot zijn grootte. Deze designerhond kan zwaarlijvig worden als u niet oplet wat u hem te eten geeft. Wees dus voorzichtig met het geven van te veel traktaties en snacks!

Je zou verbaasd kunnen zijn als je ontdekt dat de Mini Schnoodle een geweldige waakhond is. Zijn miniatuurformaat betekent niet dat hij geen felle bewaker van zijn huishouden kan zijn.

De meeste Mini Schnoodles zijn zich niet bewust van hun kleine formaat, en zullen opstaan tegen alles en iedereen waarvan ze denken dat het een bedreiging kan vormen voor hun mens.

De Mini Schnoodle erfde zijn loyale persoonlijkheid van de Dwerg Schnauzer, en zijn hoge energieniveau van de Dwerg Poedel.

Dus, als u overweegt om de Mini Schnoodle aan te schaffen, moet u bereid zijn om veel tijd te besteden aan het trainen en socialiseren met andere mensen en huisdieren.

10. Mini Maltipoo.

mini Maltipoo die buiten staat

Wanneer de Maltezer en de Dwergpoedel worden gecombineerd, ontstaat een Mini Maltipoo! Deze kleine hond heeft wereldwijd vele harten van pootliefhebbers gewonnen. Sommige hondenbezitters beschouwen deze kruising als de beste hond die er is. En, hier is waarom.

De Mini Maltipoo is een zachte kleine hond die een grootte bereikt van 10 tot 14 centimeter in hoogte, met een gewicht van 15 tot 25 pond gemiddeld. Maar, het is niet alleen de grootte waarom deze honden zo populair werden.

Hun vacht is zeer zacht en zijdeachtig. Ze zijn hypoallergeen, en verharen bijna niet. Dit maakt ze de perfecte hond voor mensen die last hebben van allergieën, maar toch een kleine metgezel naast zich willen hebben.

De Mini Maltipoo is een zeer intelligente kleine hond. Omdat hij snel leert, is de Mini Maltipoo relatief gemakkelijk te trainen. Het is ook een relaxte, kalme, aanhankelijke en knuffelige kleine hond.

Houd er rekening mee dat dit een kleine hond is. Daarom is het raadzaam er zeer voorzichtig mee om te gaan – let op dat u niet per ongeluk op zijn kleine pootjes stapt en hem onbedoeld pijn doet.

De Mini Maltipoo is een prachtig gezinshuisdier. Vooral populair bij kinderen, de mini Maltipoo houdt van kwaliteit speeltijd en gedijt in leuke dagelijkse activiteiten.

Zie ook: Maltese Mixen: 29 Prachtige Maltese Hybride Honden

De Dwergpoedel: Dingen om te weten

De dwergpoedel is een raszuivere hond die behoort tot de familie van de poedels. Er zijn drie soorten Poedels die door de AKC (de Amerikaanse Kennel Club) worden erkend – de Standaard Poedel, de Dwerg Poedel, en de Speelgoed Poedel.

Fokkers ontwikkelden de Dwergpoedel door kleinere honden uit de poedelfamilie te kruisen. Dit geldt ook voor het ras Toy Poodle.

De Dwergpoedel is een rashond die vaak wordt gekruist met andere rashonden, waardoor de Mini Doodle rassen ontstaan.

Zoals alle honden uit de Poedel stamboom, werd ook de Dwergpoedel voornamelijk gefokt om eenden en ander wild uit het water terug te halen. Maar, selectief fokken heeft ertoe geleid dat de Dwergpoedel meer een gezelschapshond is geworden.

Als u het een en ander weet over het ouderras van uw kruising, kunt u bepalen welke persoonlijkheidskenmerken de pup zou kunnen erven.

Laten we eens kijken naar enkele kenmerken van de raszuivere Dwergpoedelhond!

Grootte

Dwergpoedel staand op gras

Gesorteerd van de grootste naar de kleinste, omvatten de drie maten poedels de standaard poedel, de dwergpoedel en de speelgoedpoedel.

De dwergpoedel staat dus tussen de grootste poedel en de kleinste poedel in. Natuurlijk zijn er ook kleine speelgoed- en teacup-poedels, maar die worden niet erkend als ras.

In de rasstandaard staat dat de Dwergpoedel een hoogte bereikt van maximaal 15 inches. Wat betreft hun gewicht, kan deze miniatuur pooch zo zwaar zijn als 12 tot 20 pond.

Verschijning

miniatuur poedel die buiten op een rots staat

Een werkelijk betoverende eigenschap van de dwergpoedel is zijn uiterlijk. Deze prachtige hond ziet er tegelijkertijd schattig en nobel uit.

Het eerste wat je zult zeggen als je een Dwergpoedel ziet is “Wow, kijk dat pluisje!”.

Inderdaad, deze kleine honden zijn extreem pluizig. Hun gekrulde vacht is er in verschillende kleuren en lengtes. De vacht van de dwergpoedel kan kort, middellang of lang zijn met een enkele laag dikke krullende haren.

Als het gaat om vachtkleuren, hebben we het over alle Poedeltinten. Omdat het er zoveel zijn, zullen we proberen de belangrijkste te tellen.

De dwergpoedel komt voor in zwart, wit, crème, abrikoos, reebruin, goud, rood, grijs, blauw en zilver. Zijn vacht kan verschillende tinten van deze kleuren hebben, maar meestal komen ze in één effen kleur.

Het beste aan zijn vacht is dat hij zeer weinig verhaart. Sommige mensen zeggen misschien dat het niet-harende honden zijn, maar dat is een beetje onjuist, want alle honden verharen. De dwergpoedel verhaart gewoon minder dan andere rashonden.

Een van de redenen waarom Mini Poedels weinig verharende honden zijn, is dat wanneer ze verharen, de haren vast komen te zitten tussen andere krullende haren, zodat het niet lijkt alsof de hond overal om zich heen verhaart.

Zijn dikke vacht zal wat uitgevallen haren vasthouden, dus het is belangrijk om de Dwergpoedel elke dag te borstelen. Geloof me, je wilt niet dat hij dreadlocks krijgt!

Temperament

Het temperament van de dwergpoedel gaat samen met zijn edele uiterlijk. Als deze hond een mens was, zou hij waarschijnlijk een prins of een prinses zijn. Ik denk dat dat de beste manier is om zijn persoonlijkheid te beschrijven.

Maar prinsen en prinsessen kunnen soms een beetje verwaand zijn, toch? De dwergpoedel is niet zo. Deze kleine hond is heel extravert, maar ook heel alert. Dat betekent dat ze reageren op elke prikkel, en even schrikken.

De dwergpoedel is een zeer intelligente kleine poedel. In feite, met zijn verbazingwekkende persoonlijkheid, kan deze hond zijn medemensen op vele manieren helpen.

Zijn alertheid kan van de Dwergpoedel een goede waakhond maken. Zijn gemoedelijke aard kan hem tot een goede therapiehond maken. Zijn gehoorzaamheid en hoge trainbaarheid kunnen hem tot een uitstekende werkhond maken.

De meeste Mini Poedels zijn zeer energieke honden die graag rondrennen. Het zijn zeer levendige honden en vereisen veel socialisatie.

Dat gezegd hebbende, houden niet alle Dwergpoedels van de aanwezigheid van andere huisdieren. Ze kunnen soms koppig overkomen, dus het is belangrijk ze te laten weten dat dit gedrag ongewenst is.

Naast verzorging en onderhoud zal de zorg voor een hond als deze regelmatige training en vroege socialisatie vereisen.

Mini Doodle rassen: Veel voorkomende gezondheidsproblemen

Mini Doodle staand op een dok

Foto van: @frenkietheminidoodle

Hoewel de meeste designer hondenrassen als zeer gezonde honden worden beschouwd, kunnen ze sommige gezondheidsproblemen erven van hun ouderrassen.

In dit geval gaan we enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen doornemen die voorkomen bij het hondenras Dwergpoedel.

Natuurlijk, als u beslist of u een poepie van het Mini Doodle ras krijgt, moet u nagaan wat voor gezondheidsproblemen het andere ras van de raszuivere ouders meestal erft. Dit zal u helpen bij uw beslissing.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen van Mini Doodle rassen zijn dus:

-gewrichtsdysplasie (meest voorkomend bij kruising met grote hondenrassen)

– Oogaandoeningen

– Huidallergieën en huiduitslag

– Ziekte van Von Willebrand

– Hypothyreoïdie

Mini Doodle rassen: Levensverwachting

Er is een ongeschreven regel: “Hoe kleiner het ras, hoe langer de levensduur”. Nou, we kunnen zeggen dat dit waar is als het gaat om de Mini Doodle rassen.

De levensduur zal sterk afhangen van de levenskwaliteit van uw Mini Poedel mix hond.

Met de juiste verzorging en regelmatige veterinaire controles, zal een gezonde Mini Doodle hond gemiddeld 12 tot 15 jaar oud worden.

Dit wordt als vrij lang beschouwd, aangezien de meeste kleine hondenrassen een levensduur hebben van 12 tot 20 jaar.

Samengevat

mini cavapoo zittend in witte bloemen

Elke hond is uniek en heeft zijn eigen persoonlijkheid. Dat weten we allemaal. Maar designer honden, zoals de Mini Doodle hondenrassen, hebben unieke persoonlijkheden geërfd van beide ouderrassen.

Deze kleine honden zullen u verrassen met hun prachtige en plezierige aard, gevolgd door hun hoge energieniveau.

Hoewel er veel dingen zijn die u moet overwegen voordat u een Mini Doodle hond aanschaft, is één ding zeker – de designer honden van het Mini Doodle ras behoren tot de beste kleine honden die er zijn.

Niet alleen is de Mini Doodle een geweldig gezinshuisdier, maar deze kleine hond zal hoogstwaarschijnlijk met iedereen overweg kunnen! Natuurlijk hangt dit allemaal af van vroege socialisatie en regelmatige training.

Een van de belangrijkste redenen waarom hondenliefhebbers besluiten een Mini Doodle hond te nemen is vanwege hun krullende vacht die hypoallergeen is. Deze pluizige vacht is weinig verharend en relatief gemakkelijk te onderhouden, waardoor het Mini Doodle ras bovenaan de lijst “gemakkelijk te onderhouden hondenrassen” staat.

Heeft u al een beslissing genomen?

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om wat informatie te verzamelen over deze prachtige kleine gezelschapshondjes. Zorg er dus voor dat u uw Mini Doodle hond alle nodige zorg en onvoorwaardelijke liefde geeft die hij nodig heeft!

Lees Volgende:
– 8 Beste dwergpoedelfokkers in Ontario (2022)

10 geweldige dwergpoedelfokkers in de VS! (2022)

Mini Irish Doodle: Een kleine hybride met een groot hart