25 beste poedelmengsels: Cuteness Alarm

25 beste poedelmixen: Cuteness Alarm

Delen is geven!

Als je een grote fan bent van het Poedelras, en je hebt misschien meer rassen die daarboven op je lijst staan, en je hebt het moeilijk om te beslissen welke je moet nemen, dan hebben we goed nieuws voor je. Honden van gemengde rassen zijn er voor uw redding!

We hebben een lange lijst opgesteld van poedelmengsels waaruit je kunt kiezen, en we hebben ze in detail beschreven, zodat jij, de toekomstige hondeneigenaar, beter voorbereid kunt zijn.

Inhoud

toon

Table of Contents

25 Populairste poedelmengsels die je hart zullen doen smelten

Als je deze lijst doorneemt, zie je dat veel populaire honden die raszuiver zijn, gekruist zijn met ofwel Toy Poodles of de standaard Poedel, wat resulteerde in de mooiste, interessantste en intelligentste honden.

1. Maltipoo: Maltezer X Toy Poedel

kleine maltipoo puppy wandelingen in het park

De Maltipoo wordt beschouwd als de meest bekende poedelmix. Dit is een klein schoothondje met een grote persoonlijkheid. Hoewel hun uiterlijk een ding is dat u zal aantrekken tot deze hond, is het hun persoonlijkheid die u van hen zal doen houden.

Temperament

Ze hebben veel energie, maar hebben niet veel beweging nodig. 10 tot 15 minuten per dag is prima.

Wat ze nodig hebben is veel persoonlijke tijd, want het zijn grote knuffelaars. Het zijn aanhankelijke honden, en ze beantwoorden de liefde en aandacht die je ze geeft dubbel en dwars.

Ze hebben de neiging om liefde te tonen voor blaffen, waardoor ze goede waakhonden zijn. Ze kunnen zich aan elke omgeving aanpassen. Andere huisdieren, of kleine of grote kinderen, zijn geen probleem voor deze hond. Voor hen geldt: hoe meer, hoe liever, hoe beter.

Vacht

Poedels zijn hypoallergeen, waardoor Maltipoos een weinig verharende vacht hebben. Hun vacht varieert in kleur en textuur. De meest voorkomende kleur is wit, maar ze hebben de neiging om zelfs binnen hetzelfde nest te variëren – zilver en crème zijn andere opties.

Ze hebben een gekrulde vacht die ze van de Poedel hebben geërfd, maar soms komt het wat rechter, of licht golvend, overgenomen van de Maltezer ouder.

De verzorging is niet zo ingewikkeld. U moet uw hond om de twee dagen borstelen, zodat zijn vacht mooi, gezond en schoon blijft. Een afspraak met de trimsalon kan één of twee keer per jaar gemaakt worden.

U kunt ze thuis een kleine trimbeurt geven rond de ogen, de mond, en de poten als u zich daar goed bij voelt. Zo niet, dan moet een trimbeurt van het hoofd elke maand of twee worden afgesproken.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die deze kruising zou kunnen hebben zijn Legg-Calve-Perthes Disease, Progressieve Retinale Atrofie, Patellar Luxation, Epilepsie, en White Dog Shaker Syndrome.

Dit betekent niet dat uw Maltipoo een van deze gezondheidsproblemen zal krijgen. Dit is alleen om u op de hoogte te houden. Hun levensduur is 10 tot 13 jaar.

Maat

Ze kunnen 20 tot 35,5 cm (8 tot 14 inch) groot worden, afhankelijk van of de poedelouder een speelgoed- of een dwergpoedel is. Ze kunnen 2,5 tot 9,5 kg wegen.

2. Goldendoodle: Golden retriever X Poedel

Een mini golden doodle puppy kijkt naar de camera

Deze prachtige designer hond is ook bekend als de Groodle. Omdat hij gemengd is met twee geweldige rassen, kun je van de Goldendoodle niets minder verwachten.

Temperament

Dit ras is goed voor mensen met allergieën. Ze zijn niet volledig hypoallergeen, maar ze verharen niet, en zijn meer geschikt voor mensen met allergieën dan de meeste andere rassen.

Het is een nieuwer ras, maar het heeft vrij snel aan populariteit gewonnen. Het zijn geweldige familie honden. We raden het niet aan om ze in een kleiner appartement of een kennel te houden als u kiest voor de grote versie van dit gemengde ras.

Het zijn zeer vriendelijke en trouwe honden. Ze hechten zich snel aan hun mensen en streven naar hun genegenheid. Hierdoor zijn het geweldige therapie-, dienst- en geleidehonden. Waakhonden staan niet erg in hun cv omdat ze een vriendelijke aard hebben.

Het zijn intelligente honden die niet veel nodig hebben om nieuwe dingen te leren. Je kunt ze zelfs leren om pinda’s te ruiken in sommige voedingsmiddelen voor mensen met een pinda-allergie.

Vacht

Hun vacht varieert in kleur en textuur. De textuur varieert in krullend, golvend of recht, maar de meest voorkomende is golvend. De kleuren kunnen variëren van wit, crème, zwart, rood, tan, of tawny, en overal daartussenin.

Verzorging is niet zo veeleisend. Een paar keer per week borstelen wordt aanbevolen. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de vacht eens in de drie maanden of zelfs eens in de zes maanden laten verzorgen. Het trimmen rond de ogen moet eens per maand gebeuren.

Gezondheid

Goldendoodles hebben over het algemeen een lang en gezond leven. Als u uw Goldendoodle bij een respectabele fokker koopt, moet u deze gezondheidsverklaringen krijgen: de Orthopedic Foundation for Animals (OFA) voor heupdysplasie, hypothyreoïdie, elleboogdysplasie en de ziekte van Von Willebrand – Auburn University voor trombofilie – en de Canine Eye Registry Foundation (CERF) die verklaart dat hun ogen normaal zijn.

Hun levensduur varieert van 10 tot 15 jaar.

Grootte

Goldendoodles zijn er in drie maten: miniatuur, medium en groot.

Miniatuurhonden groeien meestal tot ze 33 tot 50 cm (13 tot 20 inch) bereiken, en wegen ergens van 6,8 tot 16 kg (15 tot 35 pond).

Middelgrote honden worden 43 tot 50 cm hoog, en wegen 18 tot 22,6 kg.

Grote honden worden 50 tot 61 cm groot, en wegen 22,6 tot 41 kg.

3. Labradoodle: Labrador Retriever X Poedel

Labradoodle pup staand binnen op een tapijt op de vloer omhoog kijkend

Labradoodles zijn een zeer populair ras, wat helaas geen goede zaak is gebleken. Ten eerste zijn er enkele inconsistenties als het gaat om hun geleidehondenpersoonlijkheid. Vanwege hun populariteit zijn er veel fokkers die alleen om het geld geven, en geen rekening houden met het behoud van de bloedlijn van de hond.

Temperament

Labradoodles werden gefokt om geweldige geleidehonden te zijn. Het zijn vriendelijke honden die goed overweg kunnen met iedereen die hun pad kruist. Wees wat voorzichtiger in de buurt van kleine kinderen, want ze hebben veel energie en kunnen proberen met hen te spelen en hen per ongeluk pijn doen.

Omdat ze gretig zijn om te behagen, en intelligent, zijn ze heel gemakkelijk te trainen. Ze hebben momenten waarop ze zich naast je opkrullen, en plotseling krijgen ze de drang om rond te rennen.

Wat ook jammer is, is dat veel van deze hybride honden in kennels terechtkomen, dus probeer voor het kopen kennels in je omgeving te verkennen voor een mogelijke Labradoodle die een thuis nodig heeft. Puppyfabrieken komen ook veel voor bij dit ras, dus probeer een respectabele fokker te vinden.

Vacht

Hun vacht bestaat in drie soorten textuur: wolvacht, haarvacht en fleecevacht. Naast de textuur varieert ook de kleur. Ze kunnen variëren van karamel, krijt, rood, zwart, wit, cafe, en zilver chocolade, tot het hebben van een parti-gekleurde vacht.

U moet hun vacht een of twee keer per week borstelen. Als u de vacht wilt onderhouden, kunt u elke zes tot acht weken een afspraak maken met de trimsalon. Een bad zou niet vaak moeten zijn, maar ze hebben de neiging om in een vijver te komen, dus een bad of twee om de paar weken is oké.

Gezondheid

Ze zijn een over het algemeen gezond ras, maar ze hebben wel een aantal gezondheidsproblemen waar je je misschien bewust van wilt zijn. Enkele van die problemen zijn heup- en elleboogdysplasie, oorontstekingen, allergieën, epilepsie, diabetes mellitus, enz.

Hun levensduur ligt ergens tussen de 11 en 15 jaar.

Grootte

De grootte van een miniatuur Labradoodle ligt tussen 35,5 en 40,6 cm (14 tot 16 inch), en ze wegen 6,8 tot 11,3 kg (15 tot 20 pond).

De middelgrote Labradoodle is ongeveer 45,7 tot 50 cm hoog, en weegt 13,6 tot 20,5 kg.

De gemiddelde Labradoodle wordt 55 tot 70 cm groot, en weegt 22,6 tot 29,5 kg.

Zie ook: Labrador Mixen: Een gids voor 26 verschillende Lab mix rassen

4. Bernedoodle: Berner Sennenhond X Poedel

Aanbiddelijke bernedoodle puppy die op het gras legt

Dit is een vrij nieuw ras, en elke hond varieert. Sommige honden lijken meer op hun poedelouder, terwijl anderen meer op hun Berner Sennenhond ouder lijken.

Temperament

Al bij al zijn het zeer intelligente en maffe honden. Ze houden van spelen, vooral als ze samen met andere dieren en mensen zijn.

De Bernedoodle heeft een zachtaardig karakter, dus spelen met kleinere kinderen is voor hen vanzelfsprekend. Het zijn aanpasbare honden. Wij raden de kleine Bernedoodle aan als u in een appartement woont; de grotere hebben misschien meer ruimte nodig.

Als puppy hebben ze de neiging koppig te zijn, dus training kan een beetje moeilijk zijn. Maar deze eigenschap verdwijnt snel als ze opgroeien.

Vacht

De vacht kan golvend en gekruld zijn, en is hypoallergeen, terwijl de rechte vacht de neiging heeft wat meer te verharen, en niet geschikt is voor mensen met een hondenallergie.

Ze hebben een dikke vacht die hen beschermt tegen de kou, maar ook redelijk kan beschermen tegen de zomermaanden.

Ze kunnen in verschillende kleuren en kleurencombinaties voorkomen. Sommige van de kleuren zijn zwart, bruin, wit, en zelfs driekleurig, wat een bekende eigenschap is van de Berner Sennenhond.

Wat de vachtverzorging betreft: hoe krulleriger de vacht, hoe moeilijker het wordt om de vacht te onderhouden. Omdat de gekrulde vacht minder verhaart, moet hij vaker geborsteld worden, zelfs dagelijks.

Gezondheid

Het is over het algemeen een gezond ras. Zoals bij elk ras kunnen ook bij dit ras enkele gezondheidsproblemen voorkomen. Enkele van deze problemen zijn elleboog- en heupdysplasie, allergieën, oogproblemen en huidproblemen.

Hun levensduur is 9 tot 14 jaar.

Grootte

De kleine Bernedoodle wordt 30,5 tot 43 cm groot, en weegt 4,4 tot 10,8 kg.

De dwerg Bernedoodle wordt 45,7 tot 56 cm hoog, en weegt 11,3 tot 22,2 kg.

De Standaard Bernedoodle wordt 58 tot 73 cm groot, en weegt 31,8 tot 41 kg.

GERELATEERD: Bernedoodle Groeigrafiek: Hoe groot wordt mijn Bernedoodle?

5. Cockapoo: Cocker Spaniel X Poedel

schattige cockapoo hond ontspannen op de vloer

De Cockapoo is een schattige hond, en gezien het feit dat zijn ouders cutie pies zijn, zoals de Cocker Spaniel en de Poedel, mag dit geen verrassing zijn.

Temperament

Deze honden staan bekend als vrolijke en geweldige gezelschapshonden. Ze kunnen met iedereen overweg en vinden het heerlijk om met hun baasje te knuffelen. Maar ze hebben ook hun actieve kant die gevoed moet worden door ze een uur per dag te laten spelen.

Hun intelligentie is onberispelijk, en ze zijn een genot als het gaat om training en het leren van nieuwe trucjes. Ze hebben last van verlatingsangst als ze voor langere tijd alleen gelaten worden.

Vacht

Hun vacht is enkelvoudig en lang. Het kan recht zijn of met losse krullen. Qua kleur kan hij variëren in elke kleur waarin Poedels en Cocker Spaniels voorkomen.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die cockapoos kunnen doormaken zijn heupdysplasie, allergieën, oorontstekingen, leverziekte, staar en patella luxatie. Hun levensduur is 10 tot 14 jaar.

Grootte

Het theekopje is korter dan 25 cm (10 inches), en lichter dan 3 kg (6 pounds).

De speelgoed Cockapoo is even hoog, 25 cm (10 inches), maar hij is wat steviger gebouwd, en hij weegt iets minder dan 5,5 kg (12 inches).

De miniatuur Cockapoo wordt ongeveer 33 cm (13 inch), en weegt ongeveer 7,7 kg (17 pond).

De standaard of maximum Cockapoo wordt 38 cm (15 inch), en weegt 8,6 kg (19 pond).

GERELATEERD: Cockapoo Groeigrafiek – Hoe groot wordt mijn cockapoo?

6. Schnoodle: Schnauzer X Poedel

schnoodle puppy hond liggend in lang gras

We hopen dat u van zowel de Schnauzer als de Poedel houdt, want deze hond heeft alle beste eigenschappen van beide rassen geërfd.

Temperament

Deze hond is het gelukkigst als hij speelt en rondhangt met zijn gezin. Ze zijn heel goed in behendigheid, en ze houden van alle sporten in het algemeen. Ze kunnen ook een geweldige geleidehond zijn. Ze zijn erg trouw, en ze hebben een bewakingsinstinct, waardoor ze goede waakhonden zijn.

Soms genieten ze van graven en blaffen. Ze zijn intelligent en leren snel, dus we weten zeker dat u ze heel snel kunt leren niet in uw tuin te graven.

Vacht

Hun vacht is kort en golvend en zacht van structuur. De kleuren kunnen wit, bruin, zilver, abrikoos, tan, sable en parti-color zijn.

Borstel ze eens per week, en stel eens per drie of vier maanden een trimsalon aan.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen waarmee een Schnoodle kan worden geconfronteerd zijn epilepsie, patella luxatie, de ziekte van Legg-Calve-Perthes, de ziekte van Addison, diabetes mellitus, enz. Hun levensduur is ongeveer negen tot 14 jaar.

Maat

Toy Schnoodles kunnen variëren van 25 tot 30,5 cm (10 tot 12 inch), en wegen tussen de 2,7 en 4,5 kg (6 tot 10 pond).

De Dwerg Schnoodle wordt 35,5 cm (14 inch), en hij weegt 8,6 kg (18 pond).

De Standaard Schnoodle wordt ongeveer 63,5 cm (25 inch), en weegt 32 kg (70 pond).

GERELATEERD: Top 5 beste Schnoodle fokkers in de Verenigde Staten!

7. Sheepadoodle: Old English Sheepdog X Poedel

Schapendoes zes weken oud zittend in de tuin

Sheep-a-poo, Sheeppoo, Sheepadoodle, en Sheep-dog-poo zijn enkele andere namen voor dit ras. Hoe je het ook wilt noemen, je kunt er zeker van zijn dat je een geweldige hond krijgt.

Temperament

Deze geweldige honden zijn geweldig voor mensen die alleen wonen, want ze zijn erg lief en beschermend, en kunnen verbazingwekkend goed menselijke emoties lezen.

Aangezien ze zeer energiek zijn, twijfel er niet aan dat je niet vermaakt wordt. Ze zijn geweldige emotionele steun- en therapiehonden. Deze zachtaardige reus is aanhankelijk en geweldig met kinderen.

Vacht

Hun vacht is meestal een mengeling van zwart en wit, maar het kan komen als effen zwart of, meer zelden, grijs.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen waaraan ze kunnen lijden zijn Sebaceous Adenitis/huidaandoeningen, gewrichtsproblemen, ziekte van Addison, opgeblazen gevoel en heupdysplasie.

Maat

Schapendoedels variëren in grootte van 41 tot 56 cm (16 tot 22 inch), en wegen van 27 tot 36 kg (60 tot 80 pond).

GERELATEERD: De Schapendoes: Een ander ras van Doodle waar je van zult houden!

8. Yorkipoo: Yorkshire Terrier X Toy Or Miniature Poodle

Kleine schattige yorkipoo

Deze hond zit vol met een geweldig temperament dat in een kleine verpakking komt. Afkomstig van twee kleine, schattige honden, is uw Yorkipoo gegarandeerd de schattigste hond die u ooit zult zien.

Temperament

De Yorkipoo kan zich aanpassen aan elke omgeving, en vanwege hun grootte zijn het geweldige honden voor appartementen. Het zijn kleine, zelfverzekerde honden, net als hun Yorkie-ouders, en ze zijn graag in de buurt van hun eigenaar, wat ze tot geweldige gezelschapshonden maakt.

Ze hebben veel energie, maar verbranden die ook vrij snel, dus ze hebben niet veel beweging nodig. Hoewel ze intelligent zijn, houden ze niet echt van trainingstijd, maar wel van een dutje op schoot. Maak je geen zorgen – met een consequente training zullen ze alles leren wat je wilt.

Jas

Hun vacht kan variëren van recht tot gekruld, met een zachte en zijdeachtige textuur. Hun vacht is meestal geurloos. De kleuren kunnen variëren, waaronder zwart, wit tan, sable, rood, abrikoos, zilver en grijs. Ze kunnen ook in meerdere kleuren voorkomen.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen waarmee zij te maken kunnen krijgen zijn Portosystemic Shunt (PSS), epilepsie, Legg-Calve-Perthes Disease, Hyperadrenocorticisme, atopische dermatitis, enz.

Maat

Ze worden gewoonlijk 18 tot 38 cm groot en wegen ongeveer 1,5 tot 6,5 kg.

9. Cavapoo: Cavalier King Charles Spaniel X Poedel

bruine cavapoo hond hijgt en zit in het gras met een rood speeltje

Dit ras werd heel snel populair omdat ze zo’n lieve persoonlijkheid hebben verpakt in een prachtige verpakking.

Temperament

Ze zijn gretig om te behagen, en houden er absoluut van als je ze prijst en zegt dat ze zulke goede honden zijn.

Ze zijn gemakkelijk te trainen, en we raden je aan er jong mee te beginnen; anders kunnen ze door hun energie een beetje destructief worden. Ze kunnen in elke omgeving leven, zolang er maar veel mensen om hen heen zijn die hen met liefde overladen.

Jas

Sommige van de kleuren waarin ze kunnen voorkomen zijn crème, kastanje, goud, chocolade, fawn, of wit. De meest voorkomende is een mix tussen kastanje en wit.

Hun vacht is krullend of golvend, kort en zeer zacht. Ze moeten dagelijks geborsteld worden, omdat ze de neiging hebben te klitten.

Gezondheid

Ze hebben een paar mogelijke gezondheidsproblemen, maar met regelmatige controles door de dierenarts kun je die voorkomen. Enkele van die problemen zijn progressieve netvliesatrofie, aangeboren hartkwalen en afglijdende knieschijven.

Maat

Ze worden 23 tot 35,5 cm groot en wegen 4 tot 11 kg.

10. Pomapoo: Pomeriaan X Toy Poedel

schattige pomapoo zittend op de stoel

Foto van: @lildollypartonpup

Wij zijn er zeker van dat dit ras uw hart zal doen smelten, want dat deed het onze zeker, en u zult zien waarom.

Temper

Het zijn vriendelijke en zeer rustige honden die er altijd gelukkig uitzien. Ze zijn geweldig voor appartementen, en ook voor grotere gezelschappen. Ze zijn niet graag lang alleen, dus als je ze moet verlaten, probeer dan een maatje voor ze te vinden.

Pomapoos gedijen als ze door veel mensen worden omringd. Het zijn schoothondjes die soms een uitbarsting van energie hebben en die moeten loslaten.

Vacht

De hoofdkleuren van hun vacht zijn zwart, wit, rood, bruin, fawn of sable. Meestal hebben ze één effen kleur, maar een mix van kleuren is niet ongewoon. De lengte van hun vacht is kort tot middellang.

Als de winter komt, wilt u misschien een jas of iets dergelijks voor uw pooch, en in de zomer moet u zonnebrandcrème gebruiken op hun oren, neus, en andere gevoelige gebieden.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die met dit ras samenhangen zijn cataract, epilepsie, patella luxatie en tracheale collaps. Maar ze zijn over het algemeen een gezond ras, en hun levensduur varieert van negen tot 14 jaar.

Grootte

Aangezien ze een mix zijn van twee kleine ouderrassen, is het duidelijk dat Pomapoos ook een klein ras zijn. Ze worden 20 tot 25,5 cm groot en wegen ongeveer 6,8 kg.

11. Aussiedoodle: Australian Shepherd X Poedel

aussiedoodle liggend op de grond buiten

Naast het erven van de hersenen van beide rassen, heeft deze hond een prachtig gedessineerde vacht, die een mix is van zowel de Poedel als de Australische Herder.

Temperaturen

Dit hondenras is zeer energiek, en heeft veel beweging nodig. Ze zijn ook intelligent en hebben veel mentale stimulatie nodig, anders kunnen ze destructief worden. Het zijn kuddehonden, dus wees niet verbaasd als ze u of uw kinderen plotseling om alles in de buurt sturen.

Ze zijn graag bij veel mensen in de buurt, maar ze hebben soms de neiging om dichter bij één bepaalde persoon te komen waarmee ze zich het meest verbinden.

Jas

Hun vacht heeft meestal de kleuren van hun Australian Shepherd ouder. Sommige van die kleuren zijn blue of red merle, zwart en rood tricolor, en black and tan (fantoom). Ze zijn meestal veelkleurig. Een eenkleurige Aussiedoodle is zeer zeldzaam.

De krullen kunnen strak zijn, zoals bij de Poedelouder, of wat meer aan de golvende kant. Hoe korter hun vacht wordt, hoe hypoallergener ze zijn.

Het zijn wel beruchte verharders.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die kenmerkend zijn voor dit ras zijn heupdysplasie en cataract, en ze kunnen reacties vertonen op sommige medicijnen tegen vlooien en teken.

Maat

Ze kunnen 25,5 tot 38 cm groot worden en wegen ongeveer 11,3 tot 32 kg.

12. Chipoo: Chihuahua X Teacup of Toy Poedel

schattige kleine ChiPoo puppy buiten

Deze hond is precies wat je je had voorgesteld. Schattig als de poedel, en energiek als de chihuahua, wat een winnende combinatie is.

Temper

Deze honden zijn energiek, maar ze hebben niet veel beweging nodig. Wat ze wel doen is elke stap in huis volgen. Het zijn vrij onafhankelijke honden, wat betekent dat ze het niet erg vinden om wat tijd alleen te hebben terwijl u aan het werk bent.

Een mand gevuld met speelgoed is de hemel voor deze honden. Al met al kunnen Chipoos zich aan elke situatie en omgeving aanpassen. Als u kleine kinderen hebt, laat ze dan niet alleen, want Chipoos hebben de neiging hen als speelgoed te verwarren.

Jas

Zwart, bruin, wit, zilver, crème, blauw of gestroomd zijn enkele van de kleuren die deze honden kunnen hebben. De lengte is in de meeste gevallen gemiddeld, terwijl kort en lang zeldzamer zijn.

Eén keer per week borstelen is goed, maar als het verharingsseizoen aanbreekt, moet het één keer per dag gebeuren.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die dit ras kan hebben zijn hypoglykemie, overactieve traanklieren, glaucoom en luxerende patella.

Maat

Ze worden ongeveer 12,5 tot 38 cm groot en wegen 2,3 tot 9 kg.

13. Peekapoo: Pekingees X Poedel

Peekapoo hond die op het gras loopt

Deze honden zijn geweldige en trouwe metgezellen, net als hun beide ouders. Als u een vriend voor het leven wilt, is dit ras misschien wel iets voor u.

Temperament

De toewijding van deze hond aan zijn gezin is verbazingwekkend. Aangezien het zeer zachtaardige en vrij gevoelige honden zijn, kun je niet verwachten dat ze strijdlustig zijn.

Ze hebben de neiging achterdochtig en zeer voorzichtig te zijn als het gaat om vreemden, dus vroege socialisatie is belangrijk. Deze kleine hond is erg slim en wil graag behagen, dus trainen vormt geen probleem.

Vacht

Hun vacht voelt katoenachtig aan, waardoor ze erg zacht zijn. Sommige kleuren waarin ze kunnen voorkomen zijn wit, grijs, rood, sabel, abrikoos, crème, zwart of chocolade.

Omdat ze zo’n zachte vacht hebben, moet de vacht regelmatig worden verzorgd, zodat hij niet in de knoop raakt. Wees je ervan bewust dat ze rimpels hebben rond hun ogen, en dat je ze rond dat gebied van tijd tot tijd moet schoonmaken met een nat doekje of een handdoek.

Gezondheid

U moet ervoor zorgen dat uw toekomstige puppy van de eerste generatie of zelfs van meerdere generaties komt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over veel gezondheidscomplicaties.

Maar, zoals bij elk ras, hebben Peekapoos enkele gezondheidsproblemen die verband houden met hun ras. Enkele daarvan zijn progressieve netvliesatrofie, heupdysplasie, patella luxatie en de ziekte van Legg-Calve-Perthes.

Maat

Er zijn geen typische normen voor dit ras als het gaat om de grootte. U kunt verwachten dat uw hond ongeveer 28 cm (11 inch) groot wordt, en een gewicht heeft van 2 tot 9 kg (4 tot 20 pond).

14. Poochon: Bichon Frise X Toy Poedel

poochon puppy dragend zwart harnas staand met staart omhoog op groen gras

Ze worden ook wel de Bichon Poo, de Bichon Poedel, en de Bichpoo genoemd. Hun naam klinkt schattig, laat staan de hond achter de naam.

Temperament

Deze honden gedijen in elke omgeving, klein of groot, met één persoon of een groot gezin. Ze houden van speeltijd, en ze kunnen worden beschouwd als actieve honden, maar aan de andere kant is dutten een van hun favoriete dingen.

Ze hebben de neiging luidruchtig te zijn, en blaffen graag naar alles en nog wat, maar dat kan worden opgelost met een beetje training en stimulatie zoals wandelingen en speeltijd.

Verwacht dat je vaak wordt aangehouden tijdens een wandeling met je Poochon, want hun schattigheid blijft niet onopgemerkt.

Vacht

De drie hoofdkleuren van hun vacht zijn tan, abrikoos en crème. Grijs en zwart zijn zeldzamer, maar ze kunnen er nog steeds in voorkomen.

Ze zijn wat veeleisender als het op verzorging aankomt. Elke dag borstelen is een must, en een maandelijkse afspraak bij de trimsalon is een suggestie als je hun mooie en zachte vacht wilt behouden.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen waarmee dit ras kan worden geconfronteerd zijn netvliesatrofie, de ziekte van Addison, de ziekte van Cushing, blaasproblemen en allergieën. Maar met regelmatige controles door de dierenarts hoeft u zich geen zorgen te maken.

Maat

Gewoonlijk worden ze tussen de 23 en 41 cm groot en wegen ze 2,7 tot 7,7 kg.

Naast Poochon, zijn er ook veel andere schattige Bichon Frise mixen die we je aanraden te bekijken!

15. Boxerdoodle: Boxer X Poedel

Boxerdoodle liggend op het tapijt

Foto van: @boodlebabyxo

De meeste mensen vinden deze mix van honden een beetje ongewoon, maar we kunnen je garanderen dat deze honden uitzonderlijk zijn.

Temperaturen

Zodra je ze thuisbrengt, zie je hoe ontspannen ze worden, en hoe ze zich onmiddellijk aan je hechten.

Het zijn zeer actieve honden, en als je een meer on-the-go levensstijl hebt, kun je erop rekenen dat je Boxerdoodle elke stap van je volgt. Ze genieten enorm van water, dus als je de gelegenheid hebt, probeer ze dan hier en daar mee te nemen om te zwemmen.

Het zijn maffe honden, en ze zullen je altijd vermaken. Maar maak je geen zorgen – als het trainingstijd is, worden ze serieus en leren ze alles snel.

Vacht

Ze kunnen in vele kleuren voorkomen, maar de belangrijkste zijn verschillende tinten bruin. De vacht kan krullend of golvend zijn, maar de lengte varieert van kort tot lang.

Borstel uw hond om de twee dagen met een draadborstel omdat ze gevoelig zijn voor vervilting. Om de twee maanden kunt u een trimafspraak maken.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die vaker voorkomen bij dit ras zijn cardiomyopathie, entropion en bloat.

Grootte

Ze kunnen variëren van kleine of middelgrote tot grote honden, maar de gebruikelijke grootte is ergens tussen 25,5 en 63,5 cm (10 en 25 inch), en ze wegen van 5,5 tot 32 kg (12 tot 70 pond).

16. Doxiepoo: Teckel X Poedel

Doxiepoo ligt op de bank

Foto van: @dachshund_loverzz

Dit ras is interessant omdat je nooit weet wat ze van welk ouderras erven.

GERELATEERD: 22 Teckelmixen: Meest schattige gemengde hondenrassen

Temper

Wat hun temperament betreft, is het nooit zeker welke eigenschap ze van welk ouderras zullen erven. Maar wat we wel zeker weten is dat het geweldige huisdieren zijn, ze houden van spelen en ze geven en ontvangen graag genegenheid.

Wat u misschien overhoudt is een Doxiepoo die graag blaft en soms koppig kan zijn. Beide dingen kunnen worden overwonnen met vroege training.

Ze hebben de neiging jaloers te worden, dus de ideale omgeving voor deze hond is in een huis met één of twee gezinsleden.

Vacht

Hun uiterlijk is niet zeker bij deze honden, het is bijna als spelen in de loterij. Helaas komen ze daardoor vaak in asielen terecht.

Sommige van de kleuren waarin ze voorkomen zijn crème, grijs, wit, bruin of zwart. Hun vacht kan zowel kort en onderhoudsarm zijn als lang en krullend, waarbij ze dagelijks geborsteld moeten worden.

Gezondheid

Je wordt misschien een beetje bang als je de lijst ziet van mogelijke gezondheidsproblemen die deze honden kunnen hebben, maar het betekent niet dat een bepaalde Doxiepoo een van deze zal erven. Laten we dus beginnen met de lijst.

Slipped stifle, epilepsie, diabetes, huidproblemen, oorinfecties, spijsverteringsproblemen, hartaandoeningen, Immune Mediated Hemolytic Anemia (IMHA), toevallen, patella luxatie, urinewegproblemen, ziekte van Cushing bij de hond en heupdysplasie.

Maat

Ze worden 20 tot 58 cm groot en wegen 2,3 tot 14 kg.

17. Havapoo: Havanezer X Toy Poedel

Havapoo liggend op de schoot van de eigenaar

De meest opvallende eigenschap die deze hond bezit is zijn intelligentie, maar we stellen u hier ook enkele andere voor.

Temperament

Het zijn zeer snelle leerlingen, maar denk eraan dat ze een beetje ondeugend kunnen worden als je ze niet bezighoudt. Het zijn geweldige schoothondjes die het heerlijk vinden om bij hun gezin te zijn.

Het zijn relaxte honden die graag spelen, maar ze zijn niet hyperactief zoals sommige andere honden. De training, en vooral de socialisatie, moet vroeg beginnen – zo niet, dan kunnen ze verlatingsangst ontwikkelen.

Vacht

Hun vacht komt in verschillende kleuren voor, zoals blauw, abrikoos, wit, bruin, enz. Hun vacht kan zijdeachtig en lang zijn, of krullend en dicht.

Regelmatig borstelen is noodzakelijk zodat de vacht niet mat wordt. Aangezien het kleinere honden zijn, zorg ervoor dat ze in de winter een vacht krijgen.

Gezondheid

Enkele problemen in verband met hun gezondheid kunnen zijn: patella luxatie, epilepsie, schildklierproblemen, doofheid of heupdysplasie.

Maat

Hun grootte is meestal ongeveer 20 tot 40 cm (8 tot 16 inch), en ze wegen ongeveer 3 tot 14 kg (7 tot 30 pond).

Lees ook: Havapoo Groeidiagram: Hoe groot is een volwassen Havapoo?

18. Jack-a-poo: Jack Russell Terrier X Poedel

White Jack een poepje dat buiten speelt

Aangezien een van hun ouders een Jack Russell Terrier is, kunt u verwachten dat uw hond een echte energiebal is.

Temperament

Omdat ze de neiging hebben koppig te zijn, wordt een vroege training aangeraden. Vroege socialisatie is ook belangrijk, want ze hebben de neiging luidruchtig te worden, vooral met andere dieren en kleine kinderen.

Maar, maak je geen zorgen – als je vroeg begint, zullen ze geweldige familiehonden zijn en met iedereen overweg kunnen. Schrik niet als u uw Jack-a-poo overal gaten ziet graven – het zijn echte gravers.

Vacht

De hoofdkleuren zijn wit, bruin, blauw, tan, zwart en grijs, en ze komen meestal voor in combinaties van een paar van deze kleuren. Hun vacht kan recht, grof, kort, of pluizig en gekruld zijn.

Gezondheid

Sommige gezondheidsproblemen die ze kunnen hebben zijn vrij mild, maar sommige kunnen wat ernstiger zijn. Enkele van die problemen zijn hypothyreoïdie, opgeblazen gevoel, huidaandoeningen, de ziekte van Addison, de ziekte van Cushing, oogproblemen en patella luxatie.

Maat

Ze worden 25,4 tot 40,6 cm hoog en wegen 5,8 tot 11,3 kg.

19. Whoodle: Soft-Coated Wheaten Terrier X Poedel

Whoodle ligt op de vloer

Als ze zeggen dat een hond je beste vriend is – nou, dat slaat op Whoodles.

Temper

Het zijn energieke en enthousiaste honden die graag omringd zijn door mensen en speelgoed.

Ze houden van speeltijd, maar hun favoriete ding is een lange wandeling met hun eigenaar. Een park of een andere ruime omgeving is geweldig voor ze om in te spelen en rond te rennen. Ze hebben een aangeboren leider in zich, dus de training moet vroeg beginnen.

Jas

Hun vacht is uiterst zacht en luxueus, en daarom is dagelijks borstelen belangrijk. De kleuren die bij deze hond kunnen voorkomen zijn bruin, zwart, zilver, rood, crème of grijs.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die ze kunnen hebben zijn nierproblemen, netvliesatrofie, de ziekte van Addison, of ooginfecties en -ziekten.

Maat

De meesten wegen 9 tot 20,5 kg, en variëren in hoogte van 30,5 tot 50 cm.

20. Bordoodle: Border Collie X Poedel

bordoodle met modderig gezicht en roze tong

Door deze ouders is de Bordoodle een mix van schoonheid, intelligentie, discipline en een groot hart.

Temperament

Dit ras is zeer sociaal en rustig. Ze brengen graag tijd door met mensen en andere dieren, maar het beste waar ze blij van worden is knuffelen. Spelen met kinderen is ook iets waar ze van genieten.

De Bordoodle is een intelligente hond die altijd mentaal gestimuleerd moet worden; anders kan hij een beetje destructief worden. Het zijn goede waakhonden omdat ze beschermend zijn ten opzichte van hun gezinsleden.

Vacht

De meest populaire kleurencombinatie is zwart en wit, die ze erven van hun Border Collie kant. Andere kleuren zijn grijs en bruin. De lengte van hun vacht is meestal middellang of lang (zelden kort), met een beetje golvend. Borstel ze twee keer per week.

Gezondheid

De drie gemeenschappelijke problemen die ze als ras kunnen hebben zijn epilepsie, heupdysplasie en progressieve retinale atrofie.

Maat

Ze wegen tussen de 13,6 en 27 kg, en worden 30 tot 56 cm groot.

21. Irish Doodle: Ierse Setter X Poedel

Ierse Doodle puppy liggend op het gras buiten

Het zijn geweldige familiehonden, maar ze zijn wat duurder, vooral de mini Irish Doodle.

Temper

Ze zijn graag in de buurt van mensen, dus je moet voorzichtig met ze zijn als je ze voor langere tijd moet verlaten. Als ze eenzaam zijn en zich vervelen, worden ze angstig en destructief. Ze hebben veel energie, en hebben dagelijks veel beweging nodig.

Jas

Hun vacht is of golvend of krullend, en hij voelt zacht aan, dus probeer ze eens in de twee dagen te borstelen. De belangrijkste kleuren die ze hebben zijn bruin en crème.

Gezondheid

Drie gezondheidsproblemen die dit ras kan hebben zijn heupdysplasie, opgeblazenheid en de ziekte van Addison.

Grootte

De grote Irish Doodle wordt 56 tot 71 cm groot, en weegt 18 tot 31 kg.

De Mini Irish Doodle groeit van 30 tot 43 cm (12 tot 17 inch), en weegt 11 tot 15 kg (25 tot 35 pond).

22. Pyredoodle: Grote Pyreneeën X Poedel

Pyredoodle hond zittend in de woonkamer

Foto van: @cupidoodle

Deze honden zijn groot, maar maak je geen zorgen – het zijn zachtaardige reuzen.

Temperament

Hun grootte maakt hen intimiderend, waardoor Pyredoodles uitstekende waakhonden zijn. Maar maak je geen zorgen – ze hebben geen agressief bot in zich. Het zijn intelligente honden die graag nieuwe dingen leren. Ook al worden ze beschouwd als waakhonden, ze houden van spelen en genieten van gezinstijd.

Ze hebben veel ruimte nodig, dus een appartement is een grote nee voor dit ras. Ze brengen graag tijd door met mensen, maar ze zijn onafhankelijk en houden ook van wat tijd alleen.

Vacht

De hoofdkleur is meestal wit, maar het kan ook grijs, zwart, crème of abrikoos zijn. Ze kunnen een dubbele of een enkele vacht hebben die ofwel golvend ofwel recht is.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen van dit ras zijn kanker, opgeblazen gevoel, patella luxatie en hypothyreoïdie.

Grootte

Het zijn grote honden, die 38 tot 81 cm worden, en 38 tot 45 kg wegen.

23. Bassetdoodle: Basset Hound X Poedel

Bassetdoodle ligt in de kamer voor oefening

Foto van: @bossy_and_tubbs

Dit zijn honden die vol vreugde zijn, en net als hun ouders erg uitgaand.

Temperament

Ze kunnen verlatingsangst hebben als ze langere tijd alleen gelaten worden. Hun vriendelijke kant laat zich altijd zien, maar laat je niet misleiden – ze zijn heel voorzichtig, en worden wantrouwig tegenover nieuwe mensen.

Het interessante is dat ze meestal niet blaffen, maar janken. Ze zijn koppig, maar maak je geen zorgen – dit is alleen als ze puppies zijn.

Vacht

Hun vacht varieert van hond tot hond. We stellen voor dat u naar hun foto’s kijkt en de schattigheid zelf ziet. Misschien vindt u het grappig dat u soms, als u twee foto’s van dit ras naast elkaar legt, denkt dat het twee verschillende rassen zijn.

Gezondheid

Enkele gezondheidsproblemen die ze kunnen hebben zijn elleboogdysplasie, bloat, kersenoog, allergieën, obesitas, epilepsie en heupdysplasie.

Maat

Ze worden 30 tot 41 cm groot en wegen 9 tot 13 kg.

Zie ook: Rottweiler Poedel Mix: Een mix van kracht en domheid

24. Westiepoo: West Highland White Terrier X Poedel

Westiepoo honden in een deken gewikkeld

Foto van: @westiefelt

Deze honden zijn geweldige metgezellen, en we zullen je laten zien waarom.

Temperament

De westiepoo is een geweldige combinatie van een actieve en liefdevolle hond. Dit betekent dat als u op de bank tv ligt te kijken of een dutje doet, uw hond direct naast u ligt. En als het gaat om speeltijd en beweging, staan ze aan uw zijde.

Ze houden van interactie met andere dieren en mensen. Eén ding dat we u aanraden om uw Westiepoo als pup aan te leren, zijn wandelingen buiten de lijn.

Ze houden meer van rennen dan van wandelen, dus dit kan jullie beider leven gemakkelijker maken als de hond ouder wordt.

Vacht

Ze zijn populair om hun witte of roomkleurige vacht. Tan of zwarte vachten zijn zeldzaam. Hun vacht is vrij dicht, en het is meestal van gemiddelde lengte en golvend.

Qua verzorging zijn ze onderhoudsarm.

Gezondheid

Vier gezondheidsproblemen die bij deze hond kunnen voorkomen zijn heupdysplasie, epilepsie, tandverlies en atrofie.

Maat

De meesten wegen 9 tot 16 kg, en worden 27 tot 43 cm groot.

25. Shihpoo: Shih Tzu X Poedel

super schattige kleine puppy Shihpoo

Deze hond is de definitie van een relaxte hond.

Temperament

De Shihpoo houdt ervan om urenlang op uw schoot te dutten, wat van hen de perfecte schoothonden maakt. Maar naast dutten zijn het speelse en vriendelijke honden die graag gezelschap om zich heen hebben.

Het zijn intelligente honden, maar ze zijn niet de scherpste bij het leren van nieuwe kunstjes. Als ze enig ongenoegen hebben, maak je geen zorgen – ze zullen het je laten merken door te blaffen.

Vacht

Ze kunnen een rechte of een gekrulde vacht hebben. Ze komen voor in wit, bruin, zwart, gestroomd, of variaties van deze kleuren. Maandelijkse verzorging en dagelijks borstelen zijn belangrijk.

Gezondheid

Deze honden zijn gezond, en ze kunnen tot 16 jaar oud worden. Ze kunnen wat ademhalingsproblemen hebben vanwege hun snuit, dus zorg ervoor dat je ze bij warm weer voldoende water geeft, zodat ze geen hitteberoerte krijgen.

Ze kunnen ook wat gebitsproblemen hebben.

Maat

De meeste van hen wegen ongeveer 3,6 tot 8 kg (8 tot 18 pond), en worden ongeveer 46 cm (18 inch) groot.

Samengevat

We hebben gezien dat er veel poedelmengsels zijn. Ze hebben een mooi, schattig, en just-to-die-for-looks, maar hun temperament is wat hen doet groeien en in je hart doet blijven. Ze hebben veel goede eigenschappen die Poedels en andere ouderrassen hebben. Hoe kun je er maar één kiezen!

Een suggestie die we hebben is deze: voordat je een Poedelmix koopt, probeer te zoeken in je plaatselijke asielen om te zien of er een te adopteren is.

Helaas eindigen sommigen van hen in kennels, dus jij zou degene kunnen zijn die hen hun forever home geeft.

Lees Volgende:
– Top 9 Standaard Poedel fokkers in Ontario (2022)

23 Duitse Herder mixen die je hart zullen doen smelten
– Dalmatiër Poedel Mix: Een schattige Doodle!