Amerikaanse Bulldog Groeigrafiek: Alles wat u moet weten

Amerikaanse Bulldog Groeischema: Alles wat je moet weten

Delen is geven!

De krachtige Amerikaanse Bulldog is een groot ras dat zeer sterk, vasthoudend, vastberaden en zelfverzekerd is. Volgroeide Amerikaanse Bulldogs kunnen voor beginnende eigenaars een hele klus zijn.

Hij gedijt goed in een actief huishouden met eigenaars die enthousiast zijn over het stimuleren van zijn atletisch potentieel in gewichtstrekken, gehoorzaamheid, behendigheid, jacht, agrarische arbeid, of Schutzhund. Hoewel hij vaak kalm en zelfverzekerd is, heeft hij intense activiteit nodig om gezond en tevreden te blijven.

Zijn gedrag tegenover vreemden varieert van hartelijk tot afstandelijk, en zelfs de aardige mensen maken waakzame verzorgers. Om een stabiel, kritisch temperament te bevorderen, is vroege socialisatie een must.

De Amerikaanse Bulldog is toegewijd aan zijn familie, en als hij voor langere tijd alleen gelaten wordt, kan hij door verlatingsangst overgaan tot destructief gedrag. Hondenagressiviteit is een potentieel probleem, daarom van jongs af aan, de hond goed gesocialiseerd worden met andere honden en ook met katten.

Hoewel American Bulldogs hoge activiteitseisen stellen en een deskundige, betrokken ouder nodig hebben, maken hun intelligentie en medeleven hen tot geweldige, beschermende familiehonden.

Aangezien er verschillende variëteiten zijn, zoals de Bully en dus Classic soort, meestal aangeduid als het Johnson type, de Standard of het Performance type, ook erkend als het Scott type, en combinaties van de twee, kunnen ze een verscheidenheid aan verschijningsvormen hebben.

American Bulldogs kunnen met zorgvuldige training en verzorging toegewijde familiegenoten vormen. Dit kan de ideale optie zijn als u op zoek bent naar een vriendelijke, levendige beste vriend.

Om een beter overzicht te hebben van de grootte van deze groot hondenras, is het het beste dat u een kijkje neemt op de American Bulldog gewichtsgrafiek van puppytijd tot één jaar.

Inhoud

toon

Amerikaanse Bulldog Puppy Gewichtsgrafiek

amerikaanse bulldog puppy staand op een gazon

American Bulldogs zijn een atletisch en krachtig hondenras dat oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, zoals hun naam al doet vermoeden. Hoewel ze groter zijn, zijn ze verwant aan de Engelse bulldogs met dezelfde naam.

Omdat volwassen American Bulldogs zeer groot kunnen worden, is het essentieel voor eigenaren om te begrijpen wanneer hun ras typisch groei doormaakt.

De stevige bouw en behendigheid van American Bulldogs maken ze uitstekende landarbeiders en veeverzamelaars. Sommige American Bulldogs zijn zelfs in staat om sprongen van meer dan een meter of hoger te maken. Ze zijn ook vriendelijk en slim, waardoor ze ideale familiehonden en geweldige vrienden zijn.

De onderstaande tabel illustreert hoe het gewicht en de grootte van uw Amerikaanse Bulldog veranderen naarmate ze verschillende ontwikkelingsfasen doorlopen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als het gewicht van uw hond iets afwijkt van de tabel.

Het is cruciaal om te beseffen dat u het algemene welzijn en de gezondheid van uw Amerikaanse Bulldog moet beoordelen als u merkt dat zijn gewicht aanzienlijk lager is dan wat op de grafiek staat aangegeven. Uw Amerikaanse Bulldog kan te mager zijn en vatbaar voor grote kwalen.

U moet het gewicht van uw Bulldog geen noemenswaardige aandacht geven als het hoger is dan een van de cijfers op de grafiek. Een paar pond extra buiten de aangegeven hoeveelheid is best oké.

De statistieken op deze grafiek moeten alleen worden gebruikt als een algemene referentie, dus houd dat in gedachten. U zou meer kunnen weten over zijn algemene gezondheid als u een goede hondenouder bent. Ga altijd naar uw dierenarts als u iets vreemds waarneemt of vragen hebt.

Leeftijd Gewicht in lbs Gewicht in kg
3 maanden 22 pond – 42 pond 11.3 kg – 19.2 kg
4 maanden 30.7 lbs – 58.1lbs 14.1 kg – 26.3 kg
5 maanden 38 pond – 66.2 pond 17.4 kg – 30.1 kg
6 maanden 46,4 pond – 77,3 pond 21.1 kg – 35 kg
7 maanden 52.3 pond – 88 pond 23.5 kg – 39.5 kg
8 maanden 56.1 lbs – 96.3 lbs 25.2 kg – 43. 5 kg
9 maanden 59,3 pond – 101,9 pond 27.2 kg – 46.6 kg
10 maanden 62,1 pond – 107,8 pond 28.1 kg – 48.8 kg
11 maanden 62,9 pond – 111,9 pond 28.6 kg – 52 kg
12 maanden 63,8 pond – 118 pond 30 kg – 53.5 kg

Het hebben van een pasgeborene American Bulldog Puppy

De Amerikaanse Bulldog pups zijn nu nog in ontwikkeling en hebben moedermelk nodig om gezond en gevoed te zijn. Ze kunnen echter nog niet horen of zien. Alleen de sensaties van gevoel, geur en smaak zijn aanwezig.

Omdat baby’s hun kracht opbouwen door borstvoeding te gevenkun je verwachten dat ze het grootste deel van hun tijd slapend doorbrengen. Omdat hun spieren tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen, kunnen ze ook niet lopen.

Vanwege het hoge sterftecijfer van American Bulldog puppies, het raadzaam om de pups te scheiden zodra ze geboren zijn om hun overlevingskansen te vergroten.

Zodra de pups hun ogen kunnen gebruiken, moeten ze worden teruggebracht naar hun moeder. Dit verkleint de kans dat de moeder ze achteloos laat stikken.

Groeistadia van de Amerikaanse Bulldog Puppy

amerikaanse bully puppy staand op de weg

Elke pup heeft zijn ontwikkelingsstadia. Ontwikkeling, in dit geval, betekent de volledige fysieke transformatie van een jonge pup tot een volwassen hond.

2 weken oude pasgeborene tot 3 maanden oude pup

Gedurende deze fase zal de American Bulldog pup beginnen zijn ogen te openen en zijn oren te gebruiken, zowel fysiek als om te horen. Hij zal sterke spieren kweken die hem in staat stellen te rennen, met zijn broers en zussen om te gaan en te gaan staan. Hoewel hij misschien nog wat onhandig is, zullen zijn tanden spoedig beginnen uit te komen.

Naarmate zijn zicht verbetert, zal hij zich langzaam bewust worden van zijn omgeving. Hij zal ook leren zijn urine en darmen te beheersen. Zijn evenwicht zal ook beter worden naarmate hij op onderzoek uitgaat en misschien problemen veroorzaakt.

Van 4 maanden oud naar 9 maanden oud.

Uw Amerikaanse Bulldog gaat zijn volwassen tanden intensiveren als ze in deze tijd tevoorschijn komen. Als u wat kauwspeeltjes voor hem koopt, zult u merken dat hij niet zal knagen aan waardevolle voorwerpen die hij ontdekt.

Men moet zich ervan bewust worden dat, omdat u nu de primaire verzorger bent, kwaliteitstijd essentieel is voor het ontwikkelen van een diepe band met uw puppy.

Van 10 maanden oud naar anderhalf jaar.

Gedurende die tijd zou de Amerikaanse Bulldog de reproductieve volwassenheid bereiken en ingrijpende biologische veranderingen ondergaan, die zowel de mannelijke als de vrouwelijke honden op verschillende manieren beïnvloeden.

Gedurende het hele jaar zijn reuen normaal gesproken seksueel actief. Daarentegen maken vrouwelijke honden die de geslachtsrijpheid naderen vaak één of twee keer per jaar de loopsheidscyclus door, variërend van twee tot drie weken.

Deze groeifase is bijzonder belangrijk, omdat de ervaringen die hij daar opdoet, de neiging hebben hem de rest van zijn leven bij te blijven.

Volwassenheid

Meestal rond de leeftijd van 2 jaar moeten American Bulldogs de volwassenheid bereiken. Op deze leeftijd hebben ze het grootste deel van hun groei voltooid en zijn ze levendig en speels.

Ze hebben nog steeds voldoende calorieën nodig om sterke spieren en botten te behouden. Bovendien zal gezond eten aka kwaliteitsvoeding en goed uitgebalanceerde voedingsstoffen helpen gevaarlijke ziekten te voorkomen die veroorzaakt worden door voedingstekorten.

De puppy zal verschillende fysieke, emotionele en psychologische ontwikkelingsfasen doorlopen tijdens zijn groei naar volwassenheid. Hij zou mentaal volwassen moeten worden tussen de leeftijd van 1 en 4 jaar, gebaseerd op zijn temperament.

Definitieve grootte van de Amerikaanse Bulldog

amerikaanse bulldog staand op het gazon

Zoals we eerder hebben verklaard, rond de leeftijd van twee jaar, bereikt de Amerikaanse Bulldog zijn uiteindelijke grootte. In vergelijking met Engelse of Franse Bulldogs is dit ras veel groter. Tegen de tijd dat ze volwassen zijn, wegen schattige American Bulldog pups tussen de 60 en 120 pond en worden ze 20 tot 28 centimeter groot.

American Bulldogs kunnen aanzienlijk groter of veel kleiner zijn, ondanks het feit dat deze verhoudingen als typisch voor het ras worden beschouwd. Ze worden beschouwd als grote hondenen hun gezond gewicht moet in overeenstemming zijn met hun lengte.

Amerikaanse Bulldog Groeidiagram Reu vs. Teef

In tegenstelling tot teven zijn reuen meestal wat groter en groter dan teven vanwege de duidelijke fysiologische kenmerken. Ze houden zich ook bezig met stereotiep mannelijke activiteiten zoals bespringen en geurmarkering, wat kenmerkend is voor reuen.

Bij ondervraging kunnen zij meer agressief gedrag vertonen dat gericht is op andere reuen.

Vrouwtjes kunnen in sommige situaties toch tot dit gedrag overgaan, ondanks hun kleinere gestalte en geringere neiging om andere honden te bestijgen of de omgeving te ruiken. Bovendien gedragen vrouwelijke honden zich vaak meer affiliatief tegenover reuen.

In de onderstaande grafiek ziet u de gemiddelde geregistreerde vooruitgang in de vrouwelijke American Bulldog groeigrafiek, zodat u iets heeft om naar te kijken bij het opvoeden van uw teef pup.

Leeftijd Gewicht in kilogrammen

Leeftijd Gewicht In kilogrammen
3 maanden 22.4 pond – 31.7 pond 10. 4 – 14.4 kg
6 maanden 42.7 lbs – 59.1 lbs 19,4 – 26,9 kg
9 maanden 48.5 lbs – 68.2 lbs 21.9 – 30.8 kg
12 maanden 57,4 lbs – 85,4 lbs 26.2 – 38.5 kg

Het gewicht van de vrouwelijke Amerikaanse Bulldog op drie maanden moet dalen van 10,4 tot 14,4 kg, in overeenstemming met haar ontwikkeling.

Het gewicht van uw Amerikaanse Bulldog teef is gemiddeld, tussen 19,4 kg en 26,9 kg op de leeftijd van zes maanden, afhankelijk van de grootte.

Als u zich afvraagt welke grootte een Amerikaanse Bulldog teef moet op de leeftijd van één jaar zijn: De input is 26,2 tot 38,5 kg.

De vrouwelijke Amerikaanse Bulldog zal uiteindelijk haar volle omvang bereiken tussen de leeftijd van 16 maanden en 19 maanden.

Hoe lang duurt het voordat een Amerikaanse Bulldog volgroeid is?

Mannelijke Amerikaanse Bulldogs van drie maanden oud moeten ongeveer 11,4 tot 19,3 kg wegen, afhankelijk van hun grootte.

Op de leeftijd van zes maanden, de typische mannelijke Amerikaanse Bulldog tussen 21,2 kg en 35,2 kg, afhankelijk van de grootte.

Welke grootte een American Bulldog reu moet hebben op de leeftijd van één jaar, wordt gedicteerd door de algemene grootte van de pup, evenals van de ouders. Echter, de gemiddelde volwassen gewicht is van 29 tot 52,8 kg.

Als u geïnteresseerd bent in welke leeftijd de mannelijke Amerikaanse bulldoggen uiteindelijk hun volle omvang zullen bereiken, is het antwoord eenvoudig: tussen de leeftijd van 16 maanden en 19 maanden.

Er is geen ideaal gewicht voor een mannelijke Amerikaanse Bulldog, echter, hoe groter de spiermassa die de Bulldog heeft, hoe beter.

Hoe Weet Ik Of Mijn Amerikaanse Bulldog Is Ondergewicht?

witte amerikaanse bulldog liggend in het gras

Wanneer je de ribbenkast kunt zien wanneer de Amerikaanse Bulldog ademt, weet je dat hij op zijn juiste gewicht is. Hoewel honden met overgewicht onvermijdelijk een hoger gewicht hebben dan het voorgestelde gewichtsbereik, is dit niet de optimale maat voor hen.

Omdat honden die dagelijks rigoureuze oefeningen doen, een verhoogde spiermassa, moet u ook rekening houden met de leeftijd van uw hond en de hoeveelheid lichamelijke activiteit.

Als uw hond ontspannen is, moet u zijn laatste twee ribben kunnen zien. Zijn maag moet opgetrokken zijn, zodat die hoger ligt dan zijn ribben. Als daarentegen de heupbeenderen en het merendeel van de wervels zichtbaar zijn, heeft de hond ondergewicht.

Als u fysiek ziet dat uw hond aankomt, is de beste manier om dit in goede banen te leiden het minderen met traktaties en uw huisdier meer kansen geven voor een vermoeiende lichamelijke activiteit.

Amerikaanse Bulldog Hoogte

amerikaanse bulldog wandelend in een weide

De grootte van een Amerikaanse Bulldog hangt af van het specifieke ras. American Bulldogs van Scott hebben vaak een kleiner formaat dan die van Johnson. In vergelijking met Engelse of Franse bulldogs zijn Amerikaanse bulldogs echter groter.

De gemiddelde hoogte van een Amerikaanse Bulldog reu, gemeten vanaf de bovenkant van zijn schouder is tussen de 20 en 28 inch bij de schoft. Tegen de tijd dat de pups volwassen zijn, is de volwassen grootte van de teef relatief korter, variërend van 20 tot 25 inch, wat de gemiddelde vrouwelijke volwassen hoogte is.

Is de Amerikaanse Bulldog een gezonde Hondenras?

amerikaanse bulldog waakt over het huis en zit op de trap

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de robuuste Amerikaanse bulldog gezondheidsproblemen heeft als men naar hem kijkt. Een hond kan veel baat hebben bij een voedzaam dieet en voldoende activiteit om zijn uitstekende gezondheid te behouden, en toch heeft elke hond, ongeacht het ras, mogelijke gezondheidsrisico’s.

Deze problemen voor de Amerikaanse bulldog die zijn groei kunnen beïnvloeden betreffen heupdysplasie en schildklierproblemen.

De levensloop van de Amerikaanse Bulldog varieert gewoonlijk van 10 tot 15 jaar oud. Dat betekent, voor een groot hondenras, dat ze gezond zijn.

Heupdysplasie

Heupdysplasie, een van de meest voorkomende skeletaandoeningen bij honden, treft slechts een klein percentage honden van grote rassen, waaronder de Amerikaanse bulldog. Uw hond zal moeite hebben met bewegen als de heuppunten in zijn heupen groeiden niet regelmatig in de tijd.

Als de ziekte erfelijk is, zul je waarschijnlijk symptomen opmerken voordat de pup één jaar wordt. Maar wat heeft heupdysplasie te maken met de groei van de Amerikaanse Bulldog?

Nou, om het kort te houden: dankzij het feit dat heupdysplasie is zoals het is, kan het de groei van de hond beïnvloeden. Met heupdysplasie kan de pup bijvoorbeeld langzamer groeien, vanwege het pijnlijke heupgewricht dat de pup niet laat bewegen, waardoor hij geen spiermassa krijgt en zich niet goed kan ontwikkelen.

Verminderde activiteit, vooral als het gaat om sprinten, springen of traplopen, een wiebelende pas, pijn in de heupgewrichten, afname van de spiermassa in de dijen, achterpoten die abnormaal strak tegen elkaar staan, en versterkte schouderspieren om de hond te helpen ondersteunen, zijn ook symptomen.

De diagnose van heupdysplasie moet worden bevestigd door röntgenfoto’s, en het verloop van de therapie zal afhangen van de grootte, de leeftijd en de ernst van de ziekte bij uw hond. Terwijl sommige oudere honden gewrichtsvervangingen nodig hebben, kunnen jonge pups baat hebben bij een heuprotatie-operatie.

Ontstekingsremmers en pijnstillers zijn nuttig bij de behandeling van het probleem, en gewichtsbeheersing is essentieel om de druk op de heupen van uw huisdier te verminderen.

Schildklier tekort

De schildklier is een endocriene klier die de functies van een organisme dicteert. Veel dierenartsen zeggen dat de schildklier de CEO van het hele organisme isomdat het de snelheid en het volume dicteert van de manier waarop dingen functioneren in het lichaam.

De genetische aandoening hypothyreoïdie, die wordt veroorzaakt door een tekort aan schildklierhormoon, komt veel voor bij honden van middelgrote en grote rassen. Zijn metabolisme is vertraagd omdat zijn schildklier niet voldoende hoeveelheden van de hormonen triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4) produceert.

Het hebben van hypothyreoïdie en in het algemeen een tragere stofwisseling betekent dat de mogelijkheid bestaat dat de hond korter wordt dan zou moeten.

De voorkant van de borst en de nek, de zijkanten van het lichaam, de zijkanten van de dijen en de staart behoren tot de gebieden die gewichtstoename en haaruitval als symptomen ervaren. Een ander symptoom van hypothyreoïdie is een tragere hartslag, koudegevoeligheid, vermoeidheid en een droge, dikke, gezwollen huid.

Hoewel de ziekte onomkeerbaar is, kan het worden beheerd met een kunstmatige hormoonbehandeling die tweemaal daags wordt gegeven. Een bloedonderzoek helpt bij de diagnose.

Echter, vrees niet, want…

…Het enkele feit dat een hond vatbaar is voor een aandoening garandeert niet dat de hond dat gezondheidsprobleem zal ontwikkelen. Alles weten waar uw Amerikaanse bulldog vatbaar voor kan zijn, kan u helpen alert te blijven en een oogje in het zeil te houden voor symptomen van een ziekte die hij zou kunnen ontwikkelen.

Bovendien, als je op zoek bent naar zoiets als een Amerikaanse bulldog, kies dan een betrouwbare fokker die bekend is met de geschiedenis van zijn hoektanden en je documentatie kan geven van hun genetische en medische geschiedenis. Honden met heupdysplasie, bijvoorbeeld, worden niet gefokt door een verantwoordelijke fokker.

Daarom is het kiezen van een gerenommeerde fokker die goed zorgt voor de nesten alsook van de ouderhonden, zal het werk doen.

Uw Amerikaanse Bulldog grootte, en algemeen welzijn, zowel fysiek als emotioneel worden bepaald door die eerste twee maanden die hij doorbrengt bij de fokker. Kies uw fokker verstandig!

Merk op dat, wanneer uw vrouwelijke American Bulldog in een loopsheidscyclus zit, ze gevoeliger kan zijn, en daardoor meer vatbaar voor verkoudheid. Zorg goed voor haar in deze fase.

De dingen die u kunt doen zijn uw hond voorzien van de beste hondenvoer en zorg er heel goed voor dat de hond niet veel over de gemiddelde gewichtom alle soorten gezondheidsziekten die met overgewicht gepaard kunnen gaan te minimaliseren.

Slotwoord

American Bulldogs hebben plezier in het gebruik van hun vele natuurlijke atletische talenten, waaronder behendigheid, gewichtheffen, jagen en agrarische arbeid. Zelfs als u de jacht niet ondersteunt of op een boerderij woont, zal het maken van veel regelmatige wandelingen nog steeds effectief zijn.

Op jonge leeftijd kunnen American Bulldogs ofwel buitengewoon beminnelijk zijn, ofwel afstandelijk en zelfs vijandig. Hoeveel socialisatie ze krijgen als puppies heeft een grote invloed op hoe beminnelijk ze zijn.

Helaas worden bulldogs soms gegroepeerd met de onbegrepen Pitbull, waardoor deze lieve en charmante hond een verschrikkelijke reputatie zonder goede reden. Uw hond heeft misschien extra aandacht en training nodig om een levende illustratie te worden van hoe absurd deze veronderstellingen kunnen zijn.

Een Amerikaanse Bulldog groeigrafiek wordt gepresenteerd, zodat u een kijkje kunt nemen terwijl uw pup opgroeit. Er zijn enkele verschillen tussen reuen en teven, maar dat is bijna verplicht tussen nestgenoten.

A gewichtsgrafiek voor honden geeft u de optimale leidraad voor het eerste levensjaar van uw pup, dat ook wel bekend staat als het meest cruciale in hun leven. Daarom is het het belangrijkst om in dat eerste jaar te investeren in de gezondheid van uw pup.

Het is belangrijk om te investeren in voeding van goede kwaliteit, zodat uw pup of uw volwassen hond alle waardevolle voedingsstoffen voor de dag kan halen. Je moet ze echter niet overvoeren met traktaties, omdat ze geneigd zijn om gewichtstoename.

Je wilt misschien ook lezen…

  • American Bulldog oor afsnijden: Ja of nee
  • Amerikaanse Bully rauw dieet
  • 12 beste speeltjes voor Amerikaanse Bulldogs