Weimaraner Voedingsschema – Hoe voer je een Gray Ghost?

Weimaraner Voedingsschema - Hoe te voeden een grijze Ghost

Sharing is caring!

Ze worden “Gray Ghosts” genoemd vanwege hun unieke prachtige blauwe en grijze tinten vachtkleur. Weimaraners zijn een van de meest populaire sportieve groepshonden ter wereld. Ze zijn extreem loyaal en ze hebben een zeer hoog energieniveau.

Met deze hoge energieniveaus en deze populariteit is de vraag naar de voeding van een Weimaraner in de belangstelling gekomen. Je wilt je hond niet overvoeren en je wilt hem ook niet minder geven dan hij eigenlijk nodig heeft.

Dus, hoeveel voer moeten we ze elke dag geven? Dat hangt van een paar dingen af, maar het belangrijkste is – het hangt af van de leeftijd van een hond en zijn gewicht. Een volwassen hond en een puppy hebben verschillende hoeveelheden voedsel en verschillende aantallen maaltijden per dag nodig.

Om de voeding van een Weimaraner hond gemakkelijk te maken, hebben we voor u een Weimaraner voedingstabel gemaakt op basis van de leeftijd van de hond. We hebben ook info opgenomen over het aantal maaltijden dat je de mooie Weimaraner hond moet voeren.

Inhoud

toon

De Weimaraner Voedingsschema

Zoals we al zeiden, hangt de voeding van de hond van verschillende dingen af, en we zullen het later over al die dingen hebben. Voor nu zullen we ons concentreren op het belangrijkste dat het dieet beïnvloedt en dat is de leeftijd van de hond.

Vanaf de geboorte en gedurende de eerste paar maanden, tot de volwassenheid en de oudere jaren, hebben honden dagelijks verschillende hoeveelheden voedsel nodig, zelfs verschillende soorten voedsel om ze gezond en gelukkig te houden. Voedsel van hoge kwaliteit spreekt voor zich.

Dat betekent voedsel dat een hoger percentage eiwitten en een lager percentage koolhydraten. Dit hondenras is zeer actief en heeft meer eiwitten in zijn voeding nodig.. We zullen het later ook hebben over het soort voer dat we een Weimaraner kunnen geven.

Laten we eens kijken naar een Weimaraner voedingstabel en nagaan hoeveel voedsel en aantal maaltijden per dag ze nodig hebben. We gebruikten kopjes van brokken voer per dag als hoeveelheidsmaat.

Dit is het meest voorkomende type voer voor honden en het is ook het meest verkrijgbare. U kunt brokken van goede kwaliteit vinden in elke dierenwinkel of dierenvoedingswinkel, en u kunt hondenvoer ook online kopen.

Leeftijd van puppy Kopjes voer per dag* Aantal maaltijden per dag
2 maanden 3-4 kopjes Vrije voeding
3 maanden 3-4 kopjes Vrije voeding
4 maanden 4-5 kopjes 4
5 maanden 4-5 kopjes 4
6 maanden 5-6 kopjes 3
7 maanden 6-6 en 1/2 kopjes 3
8 maanden 6-6 en 1/2 kopjes 3
9 maanden 6-7 kopjes 2-3
10 maanden 6-7 kopjes 2
11 maanden 6-7 kopjes 2
12 maanden 6 kopjes 2
Volwassen jaren 3 en 1/2 tot 4 kopjes 2
Senior jaren 3-3 en 1/2 kopjes 2

*Een kopje is ongeveer 4 ons of 120g.

Weimaraner voeden in verschillende levensstadia

De Weimaraner voedingstabel varieert afhankelijk van de leeftijd van de pup. Honden hebben een andere hoeveelheid voedsel tijdens hun puppytijd, volwassenheid en oudere jaren. Puppy’s hebben meer calorieën nodig dan senior honden omdat het lichaam van puppy’s zich snel ontwikkelt en groeit.

Ze hebben meer energie nodig omdat ze meer energie verbranden. Puppy’s zijn speels en ze verkennen de wereld om hen heen, waarbij ze niet alleen spieren maar ook hun hersenen ontwikkelen. Dit alles vereist meer bakjes voer verdeeld over meerdere maaltijden per dag.

Weimaraner is een actief hondenras. Ze vereisen constante mentale en fysieke stimulatie. Dit hondenras is ontwikkeld om graag buiten te rennen met hun menselijke metgezellen. Natuurlijk is elke hond uniek en vereist een andere hoeveelheid beweging.

Maar, over het algemeen, de Weimaraner is een actieve, grote hondenras dat meer voedsel nodig heeft om zijn activiteitsniveau bij te houden.

Laten we eens kijken naar de hoeveelheid voedsel en het aantal maaltijden die honden nodig hebben, afhankelijk van elke maand van hun puppytijd. Later zullen we zien wat ze nodig hebben tijdens hun volwassen en senior jaren.

2-3 maanden

Dit is de eindperiode van het speenproces voor alle hondenrassen. Het spenen begint meestal wanneer de eerste tanden beginnen uit te komen in de mond van de pup, en het eindigt meestal wanneer de pups 2 of 3 maanden oud worden.

We kunnen de veranderingen bij de moeder van de pups ook zien. Het zogen van puppies die tandjes krijgen kan erg ongemakkelijk zijn voor de teef, dus gaat ze weg van de puppies voordat ze goed gevoed zijn.

Als ze niet genoeg voedsel van hun moeder krijgen, gaan de pups elders op zoek naar extra voedsel. Dat is wanneer wij ingrijpen met het vaste voedsel. Als we de overgang makkelijker willen maken, kunnen we de brokjes zachter maken voor de pups. We proberen de pups te leren dat ze alleen vast voedsel moeten eten, en niet moeten wachten op hun moeder en haar melk. Daarom gebruiken we de vrije voeding methode.

Vrij voeden betekent de kom een paar uur gevuld laten met voer. De kom en het voer zijn beschikbaar voor de pups om te eten wanneer ze daar zin in hebben gedurende die paar uur. We kunnen ook een beetje natvoer voor pups toevoegen, maar dat hoeft niet – de geweekte brokjes zijn voldoende.

De Weimaraner pups hebben nodig puppyvoer voor grote rassen. U kunt uw dierenarts om advies vragen over het beste type voer voor uw honden. Het is belangrijk om ze puppyvoer voor grote hondenrassen te geven omdat ze zich anders ontwikkelen dan kleine rassen.

De free-feeding methode duurt tot de pups 4 maanden oud zijn. Nadat ze 4 maanden zijn geworden, moeten de pups verdeelde maaltijden krijgen en moet de vrije voeding stoppen. U kunt eerder dan 4 maanden met de verdeelde maaltijden beginnen, bijvoorbeeld als de pups 3 en een halve maand oud zijn.

Er is geen strikte termijn voor wanneer de vrije voeding eindigt en de verdeelde maaltijden beginnen, maar hoe eerder hoe beter. Met andere woorden, zodra de pups alleen vast voedsel beginnen te eten, moeten we stoppen met de vrije voeding.

4-5 maanden

Als ze 4 maanden worden, moeten de Weims vier tot vijf kopjes brokjes krijgen, verdeeld over vier maaltijden per dag. Er wordt niet gratis gevoerd, maar ze moeten altijd een bakje vers water ter beschikking hebben.

Als ze nog steeds moeite hebben met het eten van droogvoer, kunt u de zogenaamde puppybrij of verzachte brokkenvoeding blijven gebruiken.

Weimaraner pups hebben een zeer hoog energieniveau. Als je weet wie Taz uit Looney Toons is, dan begrijp je Weimaraner pups. Ze zullen onderzoeken, snuffelen, graven, kauwen, of – simpel gezegd – ze zullen al hun zintuigen uitproberen. En die van u ook! Dit is de periode waarin ze een stevige hand nodig hebben om ze goed te trainen en te socialiseren.

Wat betreft de voeding van de pup, de voedingsschema zou al vastgesteld moeten zijn. Dat betekent dat ze elke dag op dezelfde tijd eten krijgen. Dit is ook belangrijk voor hun gehoorzaamheidstraining. Als we een gehoorzame volwassen Weimaraner willen, moeten we ze als pup leren gehoorzaam te zijn.

Richtlijnen voor voeding vereisen dat pups van 4 tot 5 maanden ten minste 4 kopjes droogvoer gedurende de dag, maar verdeeld over 4 maaltijden. Dit is het geval als we de honden hoogwaardige voeding geven die alle noodzakelijke ingrediënten bevat voor een goede ontwikkeling van de honden.

Dit is ook een goede gelegenheid om supplementen aan hun dieet toe te voegen. Voordat u enige vorm van supplementen aan hun dieet, raadpleeg altijd eerst uw dierenarts. Zij weten wat voor supplementen nodig zijn voor elk hondenras en voor elke hond.

Voor het droogvoer dat we onze honden geven zijn meestal geen extra supplementen nodig. Maar, als we ervoor kiezen om onze pups zelfgemaakt voer te geven, dan moeten we daar wel over nadenken. Afhankelijk van het soort zelfgemaakte voeding dat u maakt, zullen de supplementen ook variëren. Vraag het altijd eerst aan uw dierenarts.

Maar, in het algemeen, kan een puppy tussen 4 en 5 maanden oud baat hebben bij een wortel of een paar spruitjes als een manier om hun dieet te verrijken. Als het gaat om voedsel van onze tafel, moet het meeste worden vermeden, maar als u uw puppy af en toe toch een visstick geeft, kan dat geen kwaad.

Maak er alleen geen gewoonte van, want het kan het gewicht van de hond en de algehele gezondheid beïnvloeden.

6-8 Maanden

Wanneer de pups zich omdraaien 6 maanden worden, moeten ze nog minstens 5 kopjes brokkenmaar nu verdeeld in 3 maaltijden per dag.. Als ze ouder worden en hun 7e maand bereiken, moeten we ze 6 kopjes van brokken per dag, ook verdeeld over 3 maaltijden.

De Weimaraner voedingstabel is gemaakt op een manier die zorgt voor de beste voedingsmethode voor Weimaraners pups en volwassen honden. Het volgt de richtlijnen en als we ze de juiste hoeveelheid voeren, voorkomen we obesitasproblemen, voedselallergieën en helpen we met de gezondheid van de Weimaraner.

De periode tussen zes en acht maanden is nog steeds een zeer actieve periode voor de Weims. Het proces van gehoorzaamheidstraining en socialisatie moet worden voortgezet. We moeten de pups blootstellen aan allerlei geuren en geluiden, waaronder verschillende dieren.

Dit alles zal de volwassen Weimaraner helpen om zich goed te gedragen zonder angst of vrees, waar we ze ook mee naartoe nemen. Omdat de Weimaraner een slim hondenras is, zouden ze een kunstje of twee moeten leren als ze de zevende maand bereiken.

A Weimaraner’s lichaamsgewicht neemt in deze periode snel toe. Ze zouden ongeveer 46 pond moeten wegen als ze zes maanden oud zijn, en aan het begin van de achtste maand zou hun gewicht ongeveer 60 pond moeten zijn.

Natuurlijk zijn dit de feiten wanneer we een gezonde Weimaraner hond hebben die hoogwaardig voedsel eet en dagelijks de juiste beweging heeft. Naast het geven van hoogwaardig voer, moeten we ons houden aan het schema en de Weimaraner voedertabel. Val niet voor de “ik heb altijd honger” puppy ogen.

Het schema is gunstig voor uw hond om te voorkomen gezondheidsproblemen en hulp met gehoorzaamheid.

9-12 Maanden

Weimaraner pups die negen maanden oud zijn moeten elke dag zes tot zeven kopjes droogvoer verdeeld over drie maaltijden krijgen. De pups zijn nog in de groei en ze zullen blijven groeien tot ze twaalf maanden oud zijn.

Naarmate de pup groeit en ouder wordt, moeten we geleidelijk overschakelen van 3 maaltijden per dag naar 2 maaltijden per dag. Deze verandering moet gebeuren tijdens de negende maand. Puppy’s kunnen zich druk maken en onrustiger zijn dan gewoonlijk, maar uiteindelijk zullen ze kalmeren en accepteren dat ze twee maaltijden per dag krijgen.

Als je een nieuwe puppy-eigenaar bent, maak je dan geen zorgen – puppy’s worden wel makkelijker. En maak je ook geen zorgen over het overweldigende gevoel of de gemengde emoties die “puppyblues” worden genoemd. Dit gaat allemaal voorbij.

De ophef die Weimaraner pups maken omdat ze 2 maaltijden per dag krijgen in plaats van 3 zoals vroeger zal niet lang duren. Het zijn in wezen goede honden, en ze zullen sneller aan het nieuwe schema wennen dan je denkt.

Maar, het is belangrijk om het Weimaraner voedingsschema te controleren als ze 12 maanden oud worden. Dit is de periode waarin ze niet meer dan zes bekers per dag verdeeld over twee maaltijden mogen krijgen. Het is belangrijk om geleidelijk de hoeveelheid voedsel die zij krijgen omdat de groeiperiode weldra zal eindigen en hun volwassen jaren zullen beginnen.

Tegen het einde van de 12e maand is een Weimaraner geen puppy meer, maar een volwassen hond.

Volwassen jaren

Een volwassen Weimaraner moet ongeveer 75 pond wegen. De hond is volledig ontwikkeld, zowel lichamelijk als geestelijk.

Volgens de Weimaraner voedingstabel, moeten we een volwassene Weim tot vier kopjes brokken verdeeld over twee maaltijden per dag. De beste oplossing is een maaltijd in de ochtend, en de andere in de avond.

Deze maaltijden moeten ongeveer op hetzelfde tijdstip plaatsvinden. Dit helpt de gehoorzaamheidstraining van de hond en vermindert hun angst. Als u van plan bent te verhuizen naar een andere plaats of een nieuwe baan begint of een andere soort verandering heeft, is het belangrijk om de hond tegelijkertijd te blijven voeren.

Dit zal de stress bij honden verminderen, omdat het een deel van het evenwicht en de regelmaat die een hond vóór de verandering in zijn leven had, behoudt. Als uw hond onder stress staat en het lijkt alsof hij ziek is, zijn er manieren om te proberen een hond zonder eetlust eten te geven.

Maar, als u merkt dat uw hond weigert te eten of water te drinken, is de beste optie om uw hond onmiddellijk naar de dierenarts te brengen. Beter veilig dan spijt – vooral als het gaat om degenen van wie we houden.

Ook al stoppen Weimaraners met groeien als ze 12 maanden oud worden, dat betekent niet dat ze niet nog een paar pondjes kunnen aankomen. Met andere woorden, we moeten blijven letten op de voedselinname van onze hond en overgewicht voorkomen.

Weimaraner voer tijdens de volwassenheid moet eiwitrijk zijn om de hond zoveel mogelijk energie te geven. We moeten voeding met veel koolhydraten vermijden. Helaas is het meeste commerciële hondenvoer dat we in dierenvoedingswinkels zien niet van goede kwaliteit.

Neem de tijd, lees de ingrediënten, en zoek naar die soorten brokken die meer eiwitten en minder koolhydraten bevatten. U kunt ook altijd uw dierenarts vragen welk voedingsmerk hij aanbeveelt.

Oudere jaren

De gemiddelde levensduur van een Weimaraner hond is 10 tot 13 jaar. Net als andere grote hondenrassen verouderen ze sneller en zijn ze als senior beschouwd als ze 8 jaar oud zijn.

Senior honden zijn vatbaar voor ziekten. Dat geldt ook voor de Weimaraner hond. Maar als we ons houden aan de Weimaraner voedingstabel en we geven ze hoogwaardige voeding met veel eiwitten, vitaminen, mineralen en een laag percentage koolhydraten – kunnen onze Weims een gelukkig leven leiden en zelfs ouder worden dan 13 jaar.

Senior honden zijn niet zo actief als volwassen honden en komen niet eens in de buurt van de activiteit van puppy’s. Dat betekent dus dat we ze minder voedsel moeten geven om hun lichaamsgewicht gezond te houden.

Als u een senior Weimaraner hond, moet je hem tot drie kopjes van brokken verdeeld over twee maaltijden per dag. Natuurlijk moet er altijd een kom vers water beschikbaar zijn.

Senior honden zijn niet meer zo actief als vroeger, maar ze hebben nog steeds behoefte aan een wandeling in het park of speeltijd met hun mensen. Houd er alleen rekening mee dat ze misschien niet meer zo beweeglijk zijn als vroeger, dus pas het spelverloop altijd aan hun vermogen aan.

Tenzij het nodig is om medische redenen en wordt aanbevolen door uw dierenarts, moet u de soort voedsel dat je aan een senior hond geeft. Het verwisselen van oud voer met nieuw voer kan een stressreactie bij uw hond oproepen.

Elke vorm van stressreactie kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Wat is het beste voer voor een Weimaraner?

De vraag wat het beste voer is voor een Weimaraner is discutabel. Sommige fokkers zeggen dat ze hun Weims alleen rauw voer geven, en anderen zeggen dat ze het voer voor hun Gray Ghosts koken en koken.

In het algemeen zijn er vier soorten voedsel om aan een volwassen Weimaraner te geven:

  • Droogvoer
  • Nat voedsel
  • Rauw voedsel
  • Gekookt voedsel

Droogvoer

De meest voorkomende voeding is een droogvoer dieet. Het wordt aanbevolen door dierenartsen en het is bewezen dat het gunstig is voor het gewicht en de algehele gezondheid van de hond. Het probleem is dat er veel merken droogvoer zijn en het kan lastig zijn om een hoogwaardig droogvoer voor uw hond te kiezen.

Maar, omdat het de meest aanbevolen soort voedsel door dierenartsen over de hele wereld, kozen we voor de Weimaraner voedingstabel die gebruik maakt van brokken – droogvoer.

Natvoer

Nat voedsel of blikvoer is meestal niet van van hoge kwaliteit. De bedrijven die dit voedsel maken voegen meestal veel “voedselvullers” toe die geen energiewaarde hebben en uit voedingsoogpunt nutteloos zijn.

Ook kunnen ze op de lange termijn vrij duur zijn, omdat de hond veel eet en zich toch hongerig blijft voelen – vanwege de voedingsvullers.

Het andere probleem met ingeblikt of nat hondenvoer is dat ook zij veel merken hebben die meestal geen hoogwaardig voer maken, maar voer vol koolhydraten en slechts een klein beetje eiwit.

Rauwvoer

Een Raw food dieet wordt vaak gebruikt door veel hondenfokkers. Maar het probleem met dit type dieet is dat er enkele gezondheidsproblemen aan verbonden zijn. Er bestaat een risico op een bacteriële infectie die mogelijk levensbedreigend kan zijn.

Er is ook een probleem met het invriezen en ontdooien van het vlees. Met andere woorden, elke keer dat we vlees ontdooien moeten we alles gebruiken om bacteriële infecties te voorkomen, zoals E. Colli of Salmonella infecties die schadelijk kunnen zijn voor onze honden.

Gekookt voedsel

Vanwege de problemen met bacteriële infecties bij rauw voedsel, zegt men dat een gekookt zelfgemaakt dieet is de beste oplossing voor een hond. Koken doodt de bacteriën zodat het veilig is voor een hond om te eten. Maar bij zelfgemaakte voeding moeten we op alles letten – eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en supplementen.

We moeten ervoor zorgen dat we weten hoe we het vlees goed moeten koken, bijvoorbeeld hoe we kippenvlees moeten koken. Als we het niet goed doen, kunnen we meer kwaad dan goed doen. Ook kost het bereiden van gekookt voedsel tijd, kennis en geduld – elke dag weer. En het is duur.

Het antwoord is…

Het antwoord op de vraag wat het beste voer is voor een Weimaraner hond is dus nogal subjectief.

Als we erop letten hoe en wanneer we onze honden rauw en gekookt voedsel geven, zijn onze honden veilig. Maar deze diëten kosten tijd en geld.

Dus, om samen te vatten, brokken (of droogvoer) is het veiligste en gemakkelijkste om te geven, en – als het van hoge kwaliteit – het heeft alle noodzakelijke ingrediënten die belangrijk zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van een hond.

Wat kan de Weimaraner Voedingsschema beïnvloeden?

Onze Weimaraner voedingstabel is voor een gezonde puppy en een gezonde volwassen hond. Het is gemaakt om de behoeften te volgen van een pup die zich snel ontwikkelt en om dat te blijven doen als hij gezond volwassen is.

Maar er zijn factoren die het schema kunnen beïnvloeden:

  • Zwangerschap
  • Gezondheidsproblemen
  • Activiteitsniveau

Zwangerschap

Zwangerschap is een factor die de dagelijkse hoeveelheid voedsel die een vrouwelijke hond nodig heeft verandert. Ze moet letterlijk eten voor haar en de pups in haar buik. Ze zal meer energierijke soorten voedsel nodig hebben om aan de behoeften van haar lichaam te voldoen.

Een vrouwelijke hond zal ook grotere hoeveelheden voedsel nodig hebben terwijl ze borstvoeding geeft. Veel energie en voedingsstoffen gaan naar het produceren van melk voor haar pups, dus zorg ervoor dat je een zogende teef voldoende hondenvoer van hoge kwaliteit geeft.

Deze verandering is normaal en zodra de teef stopt met het zogen van de pups, gaat de hoeveelheid voer die we haar moeten geven weer terug naar normaal.

Gezondheid

Gezondheidsproblemen zijn ook een factor die de hoeveelheid en het soort voer dat we aan een hond geven kan veranderen. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die de Weimaraner voedingsschema zijn:

  • Spijsverteringsstoornissen (Spijsverteringsstelsel gezondheidsproblemen)
  • Nierfalen
  • Kanker

Ook heel belangrijk – als we het opgeblazen gevoel (GVD) willen voorkomen, moeten we de honden niet slechts één maaltijd per dag geven. Dit kan leiden tot overeten, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel, een gezondheidsprobleem dat veel voorkomt bij grote hondenrassen.

Activiteit

Het veranderen van de hoeveelheid voedsel naar gelang van het activiteitsniveau van een hond zou eenvoudig moeten zijn. Als de hond actiever is, zal hij meer voedsel nodig hebben. Als de hond minder actief is, heeft hij minder voer nodig.

Natuurlijk zijn dit geen drastische veranderingen in de hoeveelheid voer. Het betekent een kopje meer, een kopje minder, of een half kopje verschil met de gebruikelijke dagelijkse hoeveelheid voer. Raadpleeg altijd de dierenarts voordat u veranderingen aanbrengt.

De conclusie

Vanaf het spenen, via de puppytijd, de volwassenheid en helemaal tot aan de oudere jaren, is er een aanbevolen hoeveelheid voer die we onze honden moeten geven. Daarom is de Weimaraner voedingstabel nuttig en voordelig voor u en uw hond.

U kunt altijd de leeftijd van een puppy controleren en het aanbevolen aantal bekers zien dat hij dagelijks nodig heeft, evenals het aantal maaltijden dat hij elke dag moet krijgen.

We zagen ook dat er enkele gezondheidsproblemen en andere factoren zijn die het Weimaraner voedingsschema kunnen beïnvloeden. Als u een verandering in de eetlust van uw hond opmerkt – bel dan uw dierenarts. Het kan niets zijn, maar soms kan het een symptoom zijn van iets veel ernstigers.

Maar in het algemeen, als een hond gezond is, zal het volgen van dit schema ervoor zorgen dat de hond fit en gezond blijft. Dat betekent veel gelukkige momenten met uw harige vriend. Naast het geven van de juiste hoeveelheden voer, moet u ook zorgen voor voldoende dagelijkse beweging voor uw Weimaraner.

Het zijn actieve honden en naast voeding van hoge kwaliteit zullen ze dagelijks mentale en fysieke stimulatie nodig hebben om ze gezond te houden.