Een Jack Russell Voedingsschema voor uw hond te krijgen Jacked

Een Jack Russell Voedingsschema voor uw hond om Jacked te worden

Delen is geven!

Veel hondeneigenaren worden het slachtoffer van de ellende van het plannen van hondenvoer. Niemand zal je vertellen precies hoeveel, wanneer en welk soort voer u uw hond moet geven. De meeste fokkers slaan dit deel ook over.

Als je het zat bent om antwoorden te krijgen die niet eens aan de oppervlakte komen, dan is dit artikel voor jou. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, zul je je zekerder voelen over wat, wanneer en hoeveel je je Jack Russel moet voeren.

Ja. We geven gedetailleerde informatie over de voeding van puppy’s en volwassenen. Deze Jack Russell voedingstabel zal zeker zijn plaats vinden tussen uw bladwijzers of favoriete screenshots.

Inhoud

toon

Jack Russell Terrier Voedingsschema

jack russell terrier houdt lepel in zijn bek en ligt naast een kom met droogvoer

Een beker van acht gram is uw beste vriend voor het doseren van de hoeveelheid voer per maaltijd. Ik heb besloten een tabel te gebruiken met de leeftijd van de hond uitgedrukt in weken, omdat het u een meer stapsgewijze manier geeft om het aan te passen aan uw de behoeften van uw hond.

De held van de dag wordt brokken, droog hondenvoer en nat hondenvoer. Als je de tijd en het geld hebt en bereid bent om voor een rauw of zelfgekookt dieet te gaan, is er ook een gedeelte aan dat onderdeel gewijd.

Leeftijd (weken) Aantal maaltijden Kopjes per dag (8oz) Hoeveelheid per dag (oz)
8 4 1 of 1 1/2 9-11
10 4 1 of 1 1/2 9-11
12 3 1 of 1 1/2 10-12
14 3 1 of 1 1/2 10-13
26 2 1 of 1 1/2 11-13
52 2 1 1/4 of 1 1/2 12-14

Uitleg van de grafiek

Zoals je ziet zijn er cruciale weken waarin de dagelijkse hoeveelheid voedsel toeneemt en het aantal maaltijden afneemt. Waarom? Wel, uw Jack Russell groeit in “golven”.

De belangrijkste gewichtstoename treedt op tussen de tweede en derde maand of de achtste en twaalfde week van de leeftijd. We hebben een gedetailleerd artikel over de groei van de Jack Russell met een bijbehorende groeigrafiek. Bekijk het om de voeding van uw hond te controleren en aan te passen.

Daarom gaat het aantal maaltijden van vier naar drie, met een verhoging in dagelijkse hoeveelheid. De tien tot twaalf ons van dagelijks voeding zal voldoende zijn voor deze kleine hond en moet voldoende energie leveren voor een dag vol activiteiten.

Houd in gedachten dat de hoeveelheid voedsel in de tabel veronderstelt dat u de hond voert van hoge kwaliteit hondenvoer. De voedingswaarde van goedkoop voer is veel lager dan die van hoge kwaliteit.

Als het dieet van uw Jack Russell puppy bestaat uit grote hoeveelheden vulstoffen en koolhydratenkan het zijn groei belemmeren of andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Puppyvoeding moet rijk zijn aan eiwit en vet voor een goede ontwikkeling.

Vitaminen en mineralen zijn even noodzakelijk, maar voedingsmiddelen van hoge kwaliteit hebben meestal een goede balans van alle ingrediënten. Sommige tabellen op het internet zullen zeggen dat één maaltijd voldoende is als de hond eenmaal volgroeid is, maar ik ben geneigd het daar niet mee eens te zijn.

Puppy magen zijn gevoeliger dan die van volwassen honden door de voortdurende ontwikkeling van organische systemen op jonge leeftijd. Frequente kleinere maaltijden verlagen de kans op bloat, gastric dilatatie, en volvulus (GDV).

Volwassen honden zijn niet immuun voor beide aandoeningen, en het komt vaak voor bij honden die een grote maaltijd per dag. Het is beter het eten te spreiden over een ochtend- en avondmaaltijd.

Jack Russell Terrier Puppy En Volwassen Voedingsrichtlijnen

jack russell terrier kijkt naar een donut en een appel

Volwassen honden hebben meestal een routine waar ze zich aan houden. Puppy’s echter, hebben de neiging om een beetje een hunkerend type te zijn. Ze willen altijd eten, ongeacht hoeveel eten je ze geeft.

De verstrekte tabel is niet in steen gebeiteld. Uw Jack Russell kan wat groter of wat kleiner zijn. Hij kan energieker of luier zijn. Houd altijd rekening met de karakter van de hond.

Pups eten vooral als ze jong zijn. Snel rennen en rondzoomen in huis is lastig, met een rond lichaam en een slecht evenwicht. Gelukkig lost dat probleem zichzelf op – ze groeien snel en worden meer en meer actiever gedurende de dag.

Een klein ras zal in de loop van de tijd uiteraard minder aangroeien in omvang en gewicht. Daarom is het wegen en meten van hun lengte van het grootste belang. Obesitas is een groot probleem bij kleine rassen, vooral als de eigenaren geen actief leven leiden of vaak van huis zijn.

De balans van voedingsstoffen is de sleutel

De juiste hoeveelheid voedsel in de buik van uw puppy krijgen is geweldig. Elke keer een uitgebalanceerde maaltijd is perfect. Ik denk dat we moeten praten over hoe het dieet van een puppy verschilt van dat van een volwassen hond.

Er wordt veel gesproken over hoogwaardige voeding, maar je vindt zelden een uitleg over wat het betekent. U kunt het hondenvoer van hoge kwaliteit beschouwen als het is goedgekeurd door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO).

Eiwit, Vet, en Koolhydraten

Wanneer u kiest voor brokken of natvoer die zijn gecertificeerd, kunt u van uw hond een optimale voedingsbalans verwachten. De belangrijkste verschil in puppy vs volwassen voer is in de eiwit-vetverhouding.

De voeding van een puppy moet bestaan uit tweeëntwintig procent eiwit en acht procent vetterwijl de voedingsbehoeften van volwassen honden achttien procent eiwit en vijf procent vet.

Bepaalde vet zuren, zoals omega-3 en omega-6, zorgen ervoor dat het groeiende lichaam van uw puppy sterke botten, een snelle stofwisseling, een efficiënte spijsvertering, een veerkrachtig immuunsysteem, een uitstekend gezichtsvermogen en een normale hersenfunctie ontwikkelt.

Het voeren van een Jack Russell betekent het voeren van een gemene, magere machine. Ondanks hun kleine formaat zijn het honden met een hoog energieniveau die voedingsbehoeften hebben die lijken op die van een terriër. Om deze reden, koolhydraten zijn een uiterst belangrijk onderdeel van een goede voeding.

Hoewel er eenvoudige en complex koolhydraten, moet u uw hond alleen eenvoudige koolhydraten voeren. Complexe koolhydraten vereisen veel meer energie en verschillende processen in de darm om te worden om te zetten in energiedus eenvoudig is de manier om te gaan. Dit zijn meestal groenten zoals yam, broccoli, enz.

Door deze verhouding gedurende de hele groeiperiode van uw Russell aan te houden, kunt u overgaan op een volwassen voedingsregime nog voordat hij volgroeid is. Voor Jack Russels kan de “puppy” beginnen met een volwassen hondendieet op zesentwintig maanden oud.

Een andere overweging bij het kiezen van het voer voor uw pup is calorische dichtheid. Puppyvoer bevat aanzienlijk meer calorieën per portie dan volwassen hondenvoer. Daarom kan een “vroege” overschakeling op voer voor volwassenen overgewicht en gewichtstoename bij jonge volwassen honden voorkomen.

Vergeet de vitaminen en mineralen niet

De kwaliteit van voedsel wordt vaker wel dan niet bepaald door de aanvullende voedingsstoffen die we ook in onze eigen voeding vaak vergeten. Vitaminen en mineralen spelen een belangrijke rol bij de vorming van structureel weefsel in het lichaam en de productie van hormonen.

Bovenaan de lijst staan vitaminen A, D, K, E, choline, en B-complex, terwijl de mineralen omvatten calcium en fosfor. Dit zijn de essentiële vitaminen voor een goede ontwikkeling en een gezonde groei.

Als u zich afvraagt waarom vitamine C niet op de lijst staat, kan ik u vertellen dat het lichaam van een hond er genoeg van aanmaakt zonder dat het aangevuld hoeft te worden. Het is belangrijk om op te merken dat de meeste vitaminen en mineralen al deel uitmaken van hoogwaardig hondenvoer.

Schrijf niet zelf voedingssupplementen voor, tenzij uw dierenarts voorstelt dat het te wijten is aan een onderliggende aandoening of vitamine/mineralen tekort.

Vitamine A speelt een rol bij de ontwikkeling van een goed gezichtsvermogen en het functioneren van de cellen en het immuunsysteem. Vitamine D maakt een goede beheersing van calcium en fosfor in het lichaam mogelijk, waardoor de botten en spieren van uw hond optimaal kunnen groeien.

Veel aandoeningen bij honden omvatten problemen met stollingen vitamine K zorgt ervoor dat de bloedplaatjes die in het beenmerg worden geproduceerd, vervullen tijdig en efficiënt hun functie om de stolling op gang te brengen.

Bloedoxidatie is de belangrijkste oorzaak van oud worden. Cellen gaan achteruit als ze hun regeneratieve functie verliezen, waardoor het hele lichaam verzwakt. Dit is waar vitamine E komt in het spel. Het is een cruciaal element in de verdediging tegen oxidatieve schade en een goed functionerend immuunsysteem.

Het B-Complex en Choline verdienen hun eigen kop.

Bij het B-complex gaat het om metabolisme, neurologische functie en synthese. Het woord complex zelf verraadt dat dit niet gewoon één vitamine, maar een verscheidenheid ervan. Voor een energierijk ras is B-complex een essentieel onderdeel van een gezond leven.

In een B-complex supplement vindt u dus thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), pantotheenzuur (B5), pyridoxine (B6), biotine, foliumzuur en cobalaminen (B12).

Met de titel van “belangrijkste voor een hond,” onder hen allen is pyridoxine. Het helpt de productie van glucose in de lever, de normale werking van het immuunsysteem en erytrocyten, hormoonproductie, genactivering, en niacine synthese.

Choline is voor het B-complex wat Robin is voor Batman – de onbelangrijke sidekick waar niemand over praat. Nou, ik praat er duidelijk over, dus die metafoor ging het raam uit.

Hoge activiteitsniveaus, vooral bij prestatiegerichte hondenrassen zoals Greyhounds, vereisen een ongelooflijk snel metabolisme om glucose snel om te zetten in energie. Terriers zijn echter ongelooflijk atletische honden die profiteren van voldoende choline.

Het is de belangrijkste speler in de ontgifting en zenuwstelsel onderhoud spel. Zonder choline, de lever zou niet in staat zijn om goed het bloed te filterenterwijl zenuw en motorische functie worden afgeremd door een choline tekort.

Geconcentreerde doses worden gebruikt als behandeling voor honden die lijden aan epilepsie en/of aanvallen. Letten op welke voedingsstoffen het voedsel bevat, kan op den duur letterlijk leven of dood betekenen.

Wat is de Ideale Gewicht Voor Mijn hond?

jack russell terrier staat op een weegschaal met meetlint

Kleine rassen tonen hun overgewicht veel gemakkelijker. Een grote hond kan er sterk en krachtig uitzien, maar toch te zwaar zijn. Een korte vacht laat ook gemakkelijker gewicht zien. Hoe weet je dan het perfecte gewicht van je Russell?

Een acht weken oude Jack Russell zou ergens tussen de vier en een half en vijf en een half pond. Vrouwtjes moeten iets lichter dan reuen, maar het totale gewicht hangt af van de bloedlijn, de mate van activiteit, enz.

Moet ik een rauw en een zelfgekookt dieet overwegen?

jack russell terrier ligt naast een grote kom rauw gehakt

Het beste hondenvoer is niet altijd commercieel verpakt. Je kunt helemaal los gaan en rauw vlees, groenten, haver, botten, organen, enz. kopen, of voorverpakte rauwe maaltijden.

Er is ook de optie van zelfgekookt – je krijgt de ingrediënten en kookt ze zoals je dat voor jezelf zou doen. Nou, niet precies zoals je het voor jezelf zou doen, maar je moet de kruiden een beetje minderen.

De goede kant van rauw en zelf gekookt

Of ze nu voorverpakt zijn of afzonderlijk gekocht, alle ingrediënten van een rauw dieet bevatten de juiste hoeveelheid voedingsstoffen die een Jack Russell nodig heeft: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Als u ervoor kiest om het zelf te doen, moet u nagaan hoeveel van elk ingrediënt voldoende is voor uw hond.

Veel eigenaren beweren dat hun hond energieker is, een betere vacht heeft, en over het algemeen in een betere conditie verkeert. Er zijn echter geen studies die dit bewijzen. Toch zijn sommige dingen zoals een toename van het energieniveau en een algehele betere conditie medisch verantwoord.

Het is waar dat uw hond misschien actiever met voedsel dat sneller wordt opgenomen. Ook de efficiënte opname van voedingsstoffen betekent een kleinere ontlasting, wat zowel eigenaren als honden zal helpen. Een recept als gekookte kip is een van de gemakkelijkste zelfgekookte maaltijden die er zijn.

Vergeet niet na te gaan welke soorten rauwe of gekookte groenten uw hond kan eten. Hier is een lijst met artikelen om u te helpen de juiste beslissing te nemen voor de veggie selectie van uw hond: Spruitjes, paprika’s, jicama, rapen en artisjokken.

De slechte kant van rauw en thuis gekookt

Hoewel het allemaal heerlijk en voedzaam klinkt, verschilt het in veel opzichten van brokken of natvoer in blik. Om te beginnen moet je goede kwaliteit produceer. Als je rekening houdt met spiervlees, orgaanvlees, botten, groenten en mogelijke supplementen, kan een rauw dieet… erg duur worden.

Bovendien, kost het tijd om elke keer een uitgebalanceerde portie te bereiden. Als u geen tijd hebt om alles zelf te portioneren, kunt u kopen voorverpakt rauwe maaltijden. Het enige waar je op moet letten is het ingrediënt versheid en certificering. Duurdere maaltijden garanderen geen hogere kwaliteit.

Gezondheidsrisico’s zoals bacteriële, virale of parasitaire infecties zijn mogelijk bij rauwe voeding. Hoe vers of goed gesorteerd het vlees ook is, bacteriën kunnen overal in terechtkomen. Met rauwe diëten loop jij ook risico.

Een veel voorkomende bacterie die gevonden kan worden in rauwe producten, zoals vlees, rauwe eieren en zuivel, is salmonella. Als uw hond besmet raakt, kan hij symptomen vertonen zoals diarree, braken, kokhalzen, of zelfs ernstigere aandoeningen zoals toevallen.

De poep en het braaksel kunnen de bacteriën door het hele huis verspreiden, zelfs nadat u heeft schoongemaakt. Deze brengt ook je familie in gevaar. Nog voordat het voedsel is opgegeten, kunt u gemakkelijk verspreiden kiemen gewoon door het aanraken van het rauwe voedsel.

Veterinaire verenigingen zoals de AVMA, het Center for Disease Control and Prevention, en nog veel meer gezondheids- en medische organisaties zijn sterke tegenstanders van het voeren van een rauw dieet aan uw hond.

Rauwe diëten zijn een definitief geen voor puppy’s. Hun immuunsysteem en spijsverteringsstelsel zijn te zwak om infecties aan te kunnen, dus dat is een risico dat geen enkele hondeneigenaar zou moeten nemen met zijn hond.

Zijn Jack Russells kieskeurige eters?

jack russell terrier hond eet een bot met vlees in de tuin

Ik zou zeggen dat het geen kieskeurige eters zijn. De meeste honden zullen, als ze een goede voeding krijgen, de gelegenheid tot smullen niet weigeren. Echter, als uw pup zijn eetlust verliest, kan het een gezondheidsprobleem.

Aangezien dit is een klein hondenras, moet je er rekening mee houden dat ze misschien liever kleiner voedsel omdat ze gemakkelijker te kauwen en te bijten zijn. Voor een Jack Russell pup moet u altijd voeding kiezen die gemaakt is voor puppy’s.

Honden kunnen ook allergisch voor voedsel. Voordat je overstapt op een ander dieet of iets nieuws introduceert in de mix, uw dierenarts raadplegen.

Als u een verlies van eetlust, plotseling gewichtsverlies, overmatig verharen, uw hond krabt onophoudelijk, enz. ziet, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van voedselallergieën. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te behandelen door simpelweg het allergeen te verwijderen uit het dieet.

Brachycephale hondenrassen zijn bijzonder gevoelig voor allergieën, en soms zijn hun eiwitkeuzes zeer beperkt omdat ze allergisch zijn voor drie of vier verschillende soorten dierlijk vlees.

Uw hond Gezondheid Kan Bepalen Hoeveel Van Wat

jack russell terrier staand op een tafel naast een bord met eten

Eten is de brandstof die uw hond op de been houdt. Maar voedsel kan ook de oorzaak zijn van zijn ellende. Overvoeding is een van de grootste problemen bij eigenaren van kleine rashonden. Een hond denkt altijd aan eten, zelfs tijdens het eten.

Te vaak traktaties geven kan uw hond in een oogwenk overgewicht bezorgen. De calorieën uit traktaties moeten altijd geteld bij de totale hoeveelheid voedsel gegeten op een dag. Als u gewoon graag uw hond traktaties geeft, dan moet u intensiveren of verlengen trainingstijd.

Aangezien de juiste hoeveelheid van elke voedingsstof nodig is voor een evenwichtige voeding, kan het geven van te veel van één ervan leiden tot hypervitaminose. Voeg geen supplementen toe aan het dieet van uw Russell zonder toestemming van de dierenarts.

Obesitas Bij Jack Russells

Dit is misschien wel de meest voorkomende door de eigenaar veroorzaakte gezondheidstoestand bij honden. Hen restjes van de tafel voeren, snacks delen tijdens het kijken naar een film, of gewoon traktaties geven om de hond een plezier te doen, is een gevaarlijke gewoonte.

Zelfs als u uw hond de meest hoogwaardige voeding geeft, zal te veel gewichtstoename veroorzaken. Daarmee zullen meer gezondheidsproblemen volgen.

De twee meest voorkomende mogelijke gezondheidsproblemen veroorzaakt door overgewicht zijn dysplasie en diabetes. Hoge bloeddruk of hypertensie komt ook veel voor bij honden met overgewicht.

Heup of Elleboog Dysplasie

Meestal veroorzaakt het overgewicht heup of elleboog dysplasie. Ondanks dat het bij de meeste honden een aangeboren aandoening is, kan het veroorzaakt door obesitas. Het kogelgewricht van de heup zal gaan wankelen onder de overgewicht, wat leidt tot weefselschade en uiteindelijk artritis.

Dit kan een vicieuze cirkel creëren van uw hond die niet genoeg kan bewegen om het overtollige vet te verbranden, maar ook niet de juiste voedingsstoffen krijgt om het lichaam gezond te houden. Als het gewricht eenmaal beschadigd is, kan het niet meer teruggedraaid worden.

Gevallen die eerder vroeg dan laat worden vastgesteld, vereisen intensieve fysiotherapie en NSAID-gebruik voor het hele leven van de hond. Ernstigere gevallen vereisen een operatie die een lange herstelperiode kan hebben, en bovendien duur.

Diabetes Mellitus

Deze gezondheidstoestand zorgt ervoor dat het lichaam van de hond onvoldoende insuline produceert of de insuline niet gebruikt zoals het bedoeld is. Insuline is cruciaal in de overdracht van glucose in de bloedcellen, waardoor energie.

Zwaarlijvige honden hebben een grotere kans om te lijden aan pancreatitisen aangezien de alvleesklier insuline produceert, ook diabetes mellitus. Insuline-injecties voor het hele leven van de hond en voldoende dieet veranderingen zijn de enige behandeling.

Conclusie

Uw Jack Russell puppy zal dus uiteindelijk volwassen worden, en veel van deze zorgen zullen uit uw gedachten verdwijnen. U zult echter moeten oppassen voor slechte eetgewoonten, zoals traktaties en eten buiten het geplande eetplan.

Ik ben er zeker van dat deze Jack Russell voedingstabel u zal helpen als u nieuw bent in de voedingsroutine van uw hond. Zelfs als u een ervaren hondeneigenaar bent, maar niet met dit specifieke ras, kan het van pas komen.

Het belangrijkste is een duidelijk plan, voeding van hoge kwaliteit, en veel beweging. Het is altijd beter de lichaamsbeweging te verhogen dan het voedsel te verminderen. Honden verbranden calorieën veel sneller dan wij.

Vergeet ook de couch potato business met uw Russell – ren, speel, maak uitstapjes naar het strand of de bergen en geniet van de natuur. Door voor het dieet van uw hond te zorgen, wordt u er ongetwijfeld beter van. Iedereen heeft er baat bij.