5 Top Kangal fokkers: Sivas Kangal fokkers in de VS.

5 Top Kangal Fokkers: Sivas Kangal fokkers in de V.S.

Delen is geven!

Ze hebben verschillende namen: Kangal, Sivas Kangal en Çoban Köpeği.. Hoe je ze ook wilt noemen, het zijn zeer grote honden! Om het makkelijker te maken, zullen we ze hier meestal de Kangal noemen. Dit geweldige ras van veewachters is niet erg bekend, en dat is jammer, want ze verdienen meer erkenning.

En als je zelf een Kangal hond wilt, moet je weten waar je een goede fokker kunt vinden. Om je te helpen in je zoektocht, hebben we een lijst gemaakt van de 5 beste Kangal fokkers in de V.S., en we hebben ook een paar FAQ’s opgenomen om je te helpen deze geweldige hond te begrijpen.

Inhoud

toon

Kangal Puppies Te Koop Bij Mij

Een lokale fokker vinden is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. De V.S. is een grote plaats, en er zijn duizenden hondenfokkers, maar niet één die noodzakelijkerwijs het ras produceert dat u wilt! En zelfs als je het geluk hebt er een te vinden die dat wel doet, moet je er absoluut zeker van zijn dat ze betrouwbaar zijn.

De voordelen van het gebruik van een plaatselijke fokker liggen voor de hand, en besparen je de kosten en het ongemak van te ver reizen of het laten verschepen van de hond.

Het probleem is dat sommige Kangal fokkers op zo’n kleine schaal werken dat ze misschien niet veel reclame maken. Velen hebben hun eigen website of vertrouwen op sociale media om het woord te verspreiden. Anderen adverteren alleen via organisaties zoals de Amerikaanse Kennel Club (AKC).

Als je zoekt naar Kangal fokkers in de buurt, dan heb je misschien het geluk dicht bij een van deze op onze lijst te wonen. Zo niet, dan moet u misschien reizen of kijken of de fokker verzending regelt. Anders zult u moeten kijken of er anderen in de buurt zijn, en moet u zelf beoordelen of ze betrouwbaar zijn of niet.

We zullen je later wat tips geven over hoe je een goede fokker kunt vinden, maar laten we in de tussentijd verder gaan met onze lijst van de 8 beste Kangal fokkers in de VS.

Kangal Puppies Te Koop: Californië

kangal hond liggend

1. HexenWald Ranch

Er is een echt gevoel van traditie hier op HexenWald. De fokker, Babette Turk, heeft een geweldig verhaal. Ze heeft de ranch overgenomen en zet de zelfvoorzienende manier van leven in Amerika voort, net zoals haar ouders en voorouders deden op hun boerderij in de Turkse bergen.

Hoewel het leven geweldig is in de prachtige omgeving van Aptos, dicht bij Santa Cruz, is het geen sprookje, ook al doet de naam HexenWald dat misschien vermoeden! (HexenWald is Duits voor betoverd bos.)

De heuvels zitten echter vol met hongerige coyotes, bobcats, bergleeuwen en allerlei andere wilde dieren die Babette’s vee bedreigen. Als oplossing nam Babette Kangal honden in dienst om haar kostbare schapen en geiten te beschermen, en het is zeer effectief gebleken. Het leven zonder de wolf bestrijdende honden van Turkije zou een stuk anders zijn!

De pups van HexenWald hebben het geluk te worden grootgebracht naast schapen, geiten, kalkoenen, eenden, kippen en katten. Dit is van groot belang voor hun socialisatie, wat essentieel is voor hun ontwikkeling.

Babette zorgt ervoor dat de pups de beste start hebben door ervoor te zorgen dat de ouderhonden gezond zijn en een zeer voedzaam dieet krijgen.

Zie de HexenWald website voor meer informatie en neem contact op met Babette voor vragen over prijzen en wanneer u het volgende nest kunt verwachten.

Website: HexenWald Ranch

Email: [email protected]

Telefoon: 949-498-4988

Kangal Puppies Te Koop: Texas

kangal puppy's

1. Natuurlijk geboren beschermers

Brian Peckinpaugh runt een drukke boerderij in Palestine, Texas, waar hij op de een of andere manier ook tijd vindt om de Kangal herdershond en de Turkse Boz herder te fokken! Hij opereert onder de naam Natural Born Guardiansdie de essentie van deze enorme honden perfect weergeeft.

Uit Brian’s website blijkt duidelijk dat hij verknocht is aan deze trouwe rassen en ze beter kent dan de meeste andere mensen. Hij begrijpt dat ze deel moeten uitmaken van een gezin, ook al zijn het in de eerste plaats waakhonden voor het vee.

Brian benadrukt dat training en socialisatie beide essentieel zijn, zodat u uw hond comfortabel kunt meenemen in de meeste openbare situaties. Dit zijn rustige, zachtaardige honden voor het grootste deel, maar wanneer een bedreiging zich voordoet, zullen ze hun eigenaren op de meest extreme manieren verdedigen. Ze hebben echter een aangeboren vermogen om mensen en situaties te lezen om eventuele bedreigingen vast te stellen. Als u een van deze reuzen in huis neemt, is het uw verantwoordelijkheid om ze goed te trainen!

Om deze reden zal Brian alleen pups uitbrengen aan eigenaren waarvan hij denkt dat zij in staat zijn er goed mee om te gaan, ze onder controle te houden en ze de liefde, zorg en aandacht te geven die ze nodig hebben.

Brian werkt hard om ervoor te zorgen dat elke pup naar het juiste huis gaat en dat ze gezond zijn. Hij garandeert klanttevredenheid en zal elke pup die niet goed in uw huis past omruilen. Dit is zowel in het belang van de pup als van de klant! Zoals hij op zijn website zegt, is hij toegewijd aan de honden als eerste, de klant als tweede.

Dit is een goede zaak want het laat zien dat hij een grote liefde heeft voor zijn honden.

U kunt Natural Born Guardians bekijken en contact opnemen met Brian hier:

Website: Natural Born Guardians

Telefoon: 903-373-1289

Kangal fokkers in Kentucky

kangal hond in de natuur

1. Evans Mill Cattle Company

Marc Guilfoil en Elisabeth Jensen, eigenaars van Evans Mill Cattle Company in Lexington, KY, zetten zich in voor de bescherming van het natuurlijke evenwicht van het unieke land dat zij bewerken.

Windy Hill Farm is gelegen in de Bluegrass regio, een delicaat en uniek ecosysteem dat gevoelig beheerd moet worden. Marc en Elisabeth gaan hier vakkundig mee om, door een evenwicht te vinden tussen de noodzaak om de plaatselijke fauna te beschermen en hun vee veilig te houden.

Als onderdeel van dit proces zijn ze begonnen met het fokken van Sivas Kangal waakhonden om hun kalveren te beschermen tegen coyotes en zwarte gieren.

U kunt een idee krijgen van hoe nuttig deze honden zijn door de volwassenen op de website van Evans Mill Cattle Company te bekijken. Deze immens sterke honden zijn ook zachtaardig genoeg om aanhankelijk te zijn voor kinderen.

Evans Mill is lid van de Kangal Dog Club of America en ondersteunt de voorwaarden en regels die zijn vastgelegd in hun ethische code.

U kunt deze zelf lezen op de website en contact opnemen met Marc of Elisabeth voor informatie over hun komende nesten en puppyprijzen.

Website: Evans Mill Cattle Co

Telefoon: Marc mobiel: 859-806-8727 – Elisabeth mobiel: 859-940-3381

Kangal fokkers in Wisconsin

kangal in de bergen

1. Chippewa Valley Kangals

Rachel Prince, eigenaar van Chippewa Valley Kangals, is een hondenliefhebber door en door, met een bijzondere voorliefde voor grote honden. Haar liefde voor honden begon als kind, en ze kwam al snel in de wereld van de diergeneeskunde terecht en werd in 2009 gediplomeerd diergeneeskundig technicus.

Naast haar expertise in de medische zorg, geniet Rachel ook van het trainen van honden, iets waar ze duidelijk in uitblinkt.

Rachels betrokkenheid bij het Kangal ras wordt bevestigd door het feit dat ze niet alleen lid is van de Kangal Dog Club of America (KDCA), maar dat ze in 2016 is toegetreden tot de raad van bestuur.

Als deze geloofsbrieven niet genoeg waren om Rachel een plaats op onze lijst van de beste Kangal fokkers te verdienen, zijn er ook enkele links op de Chippewa Valley Kangals website die ondersteunen dat dit een betrouwbare fokker is. Elke link is gekoppeld aan een bedrijf of een organisatie die zich bezighoudt met de gezondheid en fitheid van honden of die het welzijn van deze prachtige dieren bevordert. Deze omvatten de United Kennel Club (UKC), Canine Healthcheck, en de Orthopedic Foundation for Animals.

Er is ook een blog op Rachel’s website die een kijkje waard is!

Alle pups van Rachel komen met het volgende:

– Microchip

– Ontworming

– Vaccinaties

– UKC registratie

– Gezondheidscontrole

– Levenslange ondersteuning

Ze krijgen ook vroege neurologische stimulatie van 3 dagen oud tot 16 dagen oud en ondergaan de Volhard temperament test op 7 weken om de beste plaatsing voor hun nieuwe thuis te bepalen.

Gezondheidstesten zijn een prioriteit, zodat u weet dat uw pup alle kans heeft op een lang en gelukkig leven.

Alle klanten moeten een veilige omheining rond hun terrein hebben, zonder uitzonderingen.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Chippewa Valley Kangals.

Website:

Email: [email protected]

Kangal fokkers in Massachusetts

een close-up foto van een kangal

1. Kangal Hondenstad

Je kunt zien dat Mary Hughes een toegewijde Kangal liefhebber is, want ze ging zelfs naar Sivas en Ankara in Turkije om het ras in hun geboorteland te observeren!

Weinig mensen tonen een dergelijke toewijding aan een hondenras. Het is de moeite waard Mary’s verhaal te lezen op de Kangal Dog Town website als je de kans krijgt.

Mary vertoont alle kenmerken van een gerespecteerde en betrouwbare fokker. Haar mening over het ras wordt niet vertroebeld door haar passie. Mary is zich goed bewust van de kracht van dit ras en heeft niet de illusie dat het gevaarlijk kan zijn in de verkeerde handen of wanneer het niet goed behandeld wordt.

Bovenal benadrukt Mary dat dit edele ras niet voor iedereen geschikt is, en ze erkent graag dat de vragenlijst op haar website opdringerig kan lijken. Dit is een zeker teken dat zij een fokker is waar je op kunt vertrouwen! Als ze niet om haar honden (of de klant) zou geven, zou ze ze aan iedereen verkopen. Het draait allemaal om gezond verstand. Het laatste wat Mary wil is dat een hond naar het verkeerde huis gaat, waar hij ongelukkig zal zijn en problemen kan veroorzaken.

Mary is een KDCA goedgekeurde fokker gevestigd in Gloucester, MA.

Website:

Email: [email protected]

Telefoon: 978-281-6703

Kangal Puppies Te Koop: Craigslist

Het beste advies dat we hierover kunnen geven is om te vermijden als de pest.

Er zijn te veel verhalen van klanten die duizenden dollars verliezen na het betalen voor pups die niet bestaan of slecht gefokte pups die zijn geproduceerd door puppyfabrieken.

Er zijn ongeveer 10.000 puppyfabrieken in de V.S., en sommige hebben zelfs een vergunning van de staat. Puppy mills zijn verachtelijke plaatsen waar winst boven het welzijn van de honden wordt geplaatst. Verkooppunten zoals Craigslist zijn ideale manieren voor deze mensen om pups snel te verplaatsen.

Een andere mogelijkheid is dat de schattige puppy die je ziet het resultaat is van een ongeluk of de knoeipartijen van een achtertuinfokker zonder kennis van het fokproces of hondengenetica. Hoe dan ook, het is slecht nieuws voor de honden en voor iedereen die ze koopt.

Gerenommeerde fokkers richten zich op temperament, gezondheid en vorm, en plannen hun fokprogramma’s nauwgezet. En zelfs dan, streven ze ernaar om

het ras te verbeteren met elk progressief nest.

De bottom line is, hoewel er misschien een of twee echte verkopers zijn, het beste is om gerespecteerde en ethische Kangal fokkers te benaderen en nooit pups direct online te kopen.

Kangal Puppies Te Koop: Prijs

Zoals bij alle hondenrassen is een exacte prijs moeilijk vast te stellen. Prijzen schijnen te variëren van $800 tot $5.000!

Veel hangt af van waar je bent (honden zijn over het algemeen duurder in de noordelijke staten van de VS), de stamboom van de hond, de bloedlijn en de reputatie van de fokker. U betaalt ook meer voor teefjes, en soms zijn de kleur en de aftekeningen van invloed op de prijs. Pups die voldoen aan de rasstandaard zullen een hogere prijs opbrengen dan misbaksels of pups die op geen enkele manier voldoen.

U kunt waarschijnlijk een Kangal hond van goede kwaliteit kopen bij een gerenommeerde fokker voor ongeveer $ 1200. Voor superieure bloedlijnen zult u meer moeten betalen, iets meer dan $1700 en mogelijk zelfs $5000.

Goede Kangal fokkers beginnen met de training en socialisatie, wat de prijs opdrijft. En als u extra training wilt, zal dit uiteraard het prijskaartje aanzienlijk verhogen.

De Kangal is nog steeds relatief zeldzaam in de V.S., hoewel zijn populariteit toeneemt, vooral onder mensen op het platteland. Als het erom gaat uw gezin en vee te beschermen tegen wilde dieren, is de Kangal elke cent waard.

Zijn Kangal honden gevaarlijk?

Foto van: @kangal_tr

Alleen als het nodig is. De raszuivere Kangal is van nature niet agressief!

Met een bijtkracht van een verbazingwekkende 743 PSI, heeft de Kangal de krachtigste kaken van alle hondenrassen, en verslaat daarmee ook de bergleeuw (650 PSI).

Je ziet veel onjuiste en fantastische cijfers rondzwerven op het internet met betrekking tot de bijtkracht van honden, zoals leunstoel wetenschappers die vooral gissingen zijn en, eerlijk gezegd, verzonnen.

Het volstaat te zeggen dat de Kangal hond een zeer sterke beet heeft, en je wilt niet aan de ontvangende kant staan als die tanden op elkaar klemmen.

Maakt dit ze gevaarlijk? Wel, ja, in zekere zin. Deze honden zijn beminnelijk, sociaal, zachtaardig en kalm. Ze verdragen kleine kinderen en vormen een zeer sterke band met hun familie en het vee dat ze beschermen. Het zijn werkhonden die gedijen bij een opdracht.

En als ze merken dat er een bedreiging is, komen ze in actie. Laat je niet misleiden door hun enorme omvang – dit zijn snelle en behendige honden, in staat tot grote snelheid. Die krachtige beet is genoeg om de meest vastberaden vijand te ontmoedigen, en het beledigende dier zal snel weg zijn met zijn staart stevig tussen de benen.

De Turkse Kangal hond is in de loop der eeuwen weinig veranderd, terug naar de tijd waarin hij het vee beschermde tegen beren, bergleeuwen, wilde zwijnen en dieven in de uitlopers van Anatolië. Ze werden ontworpen als trouwe beschermers en namen alles aan wat de kuddes, de kuddes of hun eigenaars bedreigde. En ze waren voor geen enkel beest bang, hoe woest ook.

Dus, de Kangal kan gevaarlijk zijn. Dat is het hele punt! De kunst is om ze goed te socialiseren en te trainen, zodat deze energie op de juiste manier geleid wordt. Je moet ze ook goed behandelen, ze de aandacht geven die ze nodig hebben. Deze honden mogen nooit worden vastgeketend in een tuin of opgesloten in kennels. Ze zullen zich vervelen, gefrustreerd raken en waarschijnlijk agressief worden.

Het kiezen van een gerenommeerde Kangal fokker is ook essentieel, omdat zij goede bloedlijnen zullen gebruiken. Dit betekent dat uw hond een uitstekend temperament zal hebben en gezond zal zijn. Een onethische fokker geeft niet veel om de stamboom of bloedlijnen en zal honden van slechte kwaliteit fokken die onvoorspelbaar zijn.

Om dit gedeelte af te sluiten, herhalen we het punt dat het Kangal ras niet agressief is, maar het zijn natuurlijke waakhonden. Ze zijn rustig, maar alert, en staan altijd klaar om u, uw gezin, uw vee en uw eigendom te beschermen.

Conclusie

Nu weet je meer over de Kangal hond!

Ze zijn erg groot, meestal rustig en zachtaardig, maar zullen verdedigen als dat nodig is. Ze zijn niet de hond voor iedereen, zijn het meest geschikt voor landelijke gebieden, en zijn geweldig voor het bewaken van vee.

Hebben we iets gemist?

Nou, we hebben het niet gehad over gezondheidsproblemen of verzorging, dus laten we daar snel op ingaan.

Kangals hebben een levensduur van 10 tot 13 jaar en worden beschouwd als een uitzonderlijk gezond ras. De weinige problemen die ze hebben zijn heupdysplasie en entropion. Het eerste is een gewrichtsprobleem dat bij de meeste hondenrassen voorkomt en met een operatie kan worden behandeld of verholpen. Het tweede probleem is dat de wimpers naar binnen vouwen en de oogbol beschadigen.

Dit is een indrukwekkend korte lijst! Toch is het altijd het beste om regelmatig de gezondheid te laten controleren bij de dierenarts.

Ze hebben een korte dubbele vacht en verharen het hele jaar door, meer in de lente en de herfst, maar een wekelijkse borstelbeurt volstaat.

En dat is dat!

Dit is een geweldige hond. Ze worden overal beroemd om hun expertise in het afschrikken van roofdieren, van wolven in de heuvels van Montana tot jachtluipaarden in Namibië.

Als dit de hond voor u is, zorg er dan voor dat u ze goed behandelt, en u zult een trouwe beschermer voor het leven hebben.

Lees Volgende: Beste Saluki fokkers