Samojeed Pomeriaan Mix: Een schattige hybride die niemand kan weerstaan

Samojeed Pomeriaan Mix: Een schattige hybride die niemand kan weerstaan

Delen is geven!

Gemengde hondenrassen worden tegenwoordig steeds populairder. Fokkers fokken twee verschillende hondenrassen met de bedoeling een gemengde pup te krijgen die de beste eigenschappen van beide ouders erft.

Dus, misschien vindt u het idee van een zachte Samojeed gecombineerd met de onweerstaanbare Pomeriaan wel leuk. Ja, deze mix bestaat, en wij vinden hem erg schattig!

Maar, behalve dat deze designer hond schattig is en zo, is het ethisch verantwoord om deze twee rassen te fokken? Zoals we zullen zien, zijn ze behoorlijk verschillend in grootte, en in temperament. Zijn deze twee honden een goede combinatie?

Laten we het uitzoeken!

Inhoud

toon

Wat is een Samojeed Pomeriaan Mix?

samojeed pomerans mix poseren
Foto van: @poochegrooming

Een Samojeed Pomeriaan mix is een kruising van de twee AKC-erkende, raszuivere hondenrassen: de Samojeed en de Pomeriaan.

Gezien de temperamentkenmerken van beide ouders, is deze hond vriendelijk, beminnelijk, en een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen. Deze hond heeft dus niet alleen een prachtig uiterlijk; hij heeft ook een sympathiek karakter!

Zoals met elk ander gemengd hondenras, kunnen we nooit zeker weten hoe een Samojeed Pomeriaan hybride eruit zal zien en hoe zijn temperament zal zijn. We kunnen echter veel leren over een designerhond door naar zijn ouders te kijken.

Dus, laten we daarmee beginnen – wat meer leren over de ouders van deze gemengde rassen.

Een woordje over de ouderrassen

Het zijn allebei honden met een geweldig uiterlijk en een aantal mooie karaktereigenschappen. Maar, hoe gelijk of verschillend zijn ze eigenlijk?

Dat zullen we te weten komen na een nadere beschouwing van deze twee honden.

De Samojeed

samojeed zittend op een houten bankje

De Samojeed is een Spitz-hondenras uit Siberië en is een aanpasbare en zachtaardige werkhond. Deze honden werden gebruikt om rendieren te hoeden en sledes te trekken in het Noordpoolgebied. Hun dikke vacht helpt de Samojeed honden warm te houden, zelfs in barre weersomstandigheden.

Volgens de Samojeed groeigrafiek zijn mannelijke Samojeden meestal tussen de 21 en 23,5 inch groot en wegen ze tussen de 45 en 65 pond. Vrouwelijke Samojeden zijn iets kleiner; hun gemiddelde hoogte is van 19 tot 21 inch, terwijl ze 35 tot 50 pond wegen.

De Samojeed is een intelligente werkhond die soms wilskrachtig kan zijn. Toch is deze hond zachtaardig, liefdevol en toegewijd, wat hem een uitstekende familie hond.

Samojeden zijn meestal wit, maar sommige andere kleuren zijn ook aanvaardbaar, zoals crème, biscuit, en combinatie van een wit met biscuit. Aangezien deze honden een dubbele vacht hebben, zijn het zware verharders. Als u een Samojeed wilt bezitten, wees dan voorbereid op veel borstelen!

Samojeed moet voortdurend actief zijn en wordt niet graag alleen gelaten zonder werk te doen. Deze hond is natuurlijk niet agressief, als hij vroegtijdig wordt voorzien van socialisatie.

Alle gezinnen met kinderen zullen van het gezelschap van de Samojeed houden, want hij kan heel goed met kinderen overweg. Deze hond is ook alert en trouw.

De gemiddelde levensduur van een Samojeed wordt geschat op 12 tot 14 jaar. Enkele gezondheidsproblemen van dit hondenras zijn heupdysplasie, glaucoom, hypothyreoïdie en patella luxatie.

Samojeden zijn zachtaardige honden, maar ze hebben hun ruimte nodig; laten we niet vergeten dat we het over één werkhond hebben! Een huis met een tuin is dus een betere keuze dan een klein appartement voor deze hond met een hoog energieniveau.

De Pomeriaan

pomerans

Ah, die Pomeriaan puppies! Zijn ze niet de schattigste? Volgens de American Kennel’s lijst van de meest populaire hondenrassen in de 2021, houden de Amerikanen van Pomeranians, want deze puppies staan als #24 op deze lijst.

De Pomeriaan maakt een geweldige metgezel voor individuen en voor een gezin met kinderen. Als je denkt aan de overeenkomsten van een Pomeriaan met een Samojeed, is één ding meteen duidelijk; deze hond is veel kleiner!

Volgens de Pomerans groeigrafiek, hun hoogte is niet meer dan 7 inches, en ze wegen gewoonlijk tussen de 3 en 7 pond.

Deze pups zijn er in veel verschillende kleuren en net als Samojeden hebben Pomeranians een dubbele vacht. Hun verharing kan worden omschreven als matig, dus u hoeft zich bij een Pomeriaan waarschijnlijk geen zorgen te maken over dagelijks borstelen.

Laat de klein formaat van deze puppies houd je niet voor de gek; deze honden zijn waakhonden die veel blaffen als ze iets vreemds voelen. Pomeranians hebben veel beweging en veel aandacht nodig om gelukkig en gezond te zijn.

De gemiddelde levensduur van Pomeranians wordt geschat op 12 tot 16 jaar. Deze honden zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals allergieën, epilepsie, heupdysplasie, ingeklapte luchtpijp en gebitsproblemen.

Hoe ziet een Samojeed Pomeriaan Mix eruit?

witte samojeed pomerans mix in de natuur
Foto van: @mixedbreeddogs

De Samojeed is groter dan de Pomeriaan, dus je zou kunnen denken dat deze hond niet zo knuffelbaar is als de Pom. Helemaal fout! Deze hond is een middelgroot tot groot hondenras, maar met zijn witte vacht, en zijn vriendelijkheid – het is een van de grote pluizige hondenrassen gemaakt om te knuffelen!

Aangezien beide ouderrassen schattige pluizige honden zijn, denken wij dat de Samojeed Pom mix er niet slecht uit kan zien, op welke ouder hij ook meer zal lijken.

Hoogte & gewicht

Het is zeer waarschijnlijk dat deze gemengde hond een kleiner formaat heeft. Hun gemiddelde hoogte gaat van 10 tot 12 centimeter, en ze wegen tussen de 10 en 25 pond.

Dus, als het op grootte aankomt, zal deze gemengde hond meer lijken op de Pomeriaan dan op een Samojeed.

Vachtkenmerken

Net als zijn beide ouders zal ook deze gemengde hond een dikke, pluizige, dubbellaagse vacht hebben. Deze kruising zal het dus zelfs in de koudste klimaten warm hebben!

De Pomeriaan Samojeed mix zal waarschijnlijk een witte vacht hebben. Het is echter ook mogelijk dat deze hond de vacht in een andere kleur erft van zijn Pommerse ouder.

Wat is het temperament van de Samojeed Pomeriaan Mix?

schattige samojeed pomerans mix kijkt in de camera
Foto van: @millerkiddienova

We weten allemaal dat dit designerras onweerstaanbaar is, maar hoe zit het met zijn temperament? Is deze hond makkelijk in de omgang, of heeft hij een slecht temperament?

Laten we het uitzoeken!

Is deze hond vriendelijk?

Deze hond is super vriendelijk! Hij aanbidt zijn menselijke familie en houdt ervan om deel uit te maken van elke activiteit. Ook zal deze hond het niet erg vinden als er gasten bij u thuis komen.

Alles wat belangrijk is voor de Samojeed Pom mix is dat hij in het middelpunt van de belangstelling staat en nooit alleen gelaten wordt.

Het hebben van deze hond betekent veel leuke tijden samen, want deze goedlachse hond zal jou ook aan het lachen maken!

Sociale interactie is essentieel voor deze honden van jongs af aan. Als pups vanaf hun puppytijd worden blootgesteld aan nieuwe mensen, is de kans groter dat ze zich goed gedragen en vriendelijk zijn tegen mensen buiten hun gezin.

Is deze hond goed op zichzelf?

Helaas doet deze kruising het niet goed in zijn eentje. Als u veel vrije tijd heeft die u met uw hond wilt doorbrengen, is de Samojeed Pomeriaan mix misschien een goede keuze voor u.

Als u echter veel tijd buitenshuis doorbrengt, kunt u beter op zoek gaan naar een andere pooch. Deze gemengd ras hond is graag de hele tijd in de buurt van zijn eigenaar. Hij kan aanhankelijk zijn en je overal volgen.

Bovendien kan deze pup last hebben van verlatingsangst als je hem te lang alleen laat. Ook kan hij tekenen van destructief gedrag vertonen om u te laten weten dat hij ongelukkig is.

Is deze hond agressief?

Deze hond zal waarschijnlijk geen agressief gedrag vertonen. Maar het zou helpen als u deze energierijke hond zoveel mogelijk activiteiten laat ondernemen om zijn driften te bevredigen.

Denk er altijd aan deze hond mee te nemen voor een wandeling en als u hem voor korte tijd alleen moet laten, zorg er dan voor dat hij voldoende speelgoed heeft om zich te vermaken terwijl u niet thuis bent.

Is deze hond een goede waakhond?

De Samojeed Pom mix is zeer beschermend over zijn geliefden en reageert op elk geluid dat hij hoort. Dus, als u op zoek bent naar een niet-zangrijke hond, kunt u deze schattige kruising beter overslaan.

Deze eigenschappen maken een Pomeranian Samoyed mix echter tot een goede waakhond. Als deze hond iets ongewoons opmerkt, zal hij luid blaffen tot u reageert. Na enige tijd met deze hond te hebben doorgebracht, zult u de betekenis van het geblaf van deze hond kunnen herkennen.

Deze hond zal echter alleen een goede waakhond zijn als hij goed getraind wordt. Anders zou hij u gek kunnen maken met de hele tijd blaffen, zelfs als u geen concrete reden voor dit buitensporige geblaf kunt achterhalen.

Is deze hond goed met kinderen?

Deze gemengde hond is een van de beste keuzes voor gezinnen met kinderen. Als je kinderen je overhalen om een puppy te nemen, denk dan eens na over deze mix van een Pomeriaan met een Samojeed!

Deze hond is graag in de buurt van kinderen en speelt graag met hen. Ook heeft hij het perfecte formaat om met kinderen om te gaan; hij is niet te klein om zich tijdens het spelen te bezeren, en hij is niet te groot om kinderen tijdens speelsessies uit te schakelen.

Is deze hond goed met andere huisdieren?

De Pom Samojeed mix kan ook goed overweg met andere huisdieren met de juiste socialisatie. Als u al een hond of kat in huis heeft en nog een huisdier wilt, dan past deze gemengde hond misschien bij uw wensen.

Natuurlijk moet u de twee dieren voorzichtig introduceren en ze de tijd geven om aan elkaar te wennen. Aangezien de Samojeed Pom mix intelligent is en zijn baasje graag een plezier doet, zal hij zich snel aanpassen aan elke leefsituatie.

Het verzorgen van een Pomeriaan Samojeed Mix

schattige samojeed pomerans mix buiten
Foto van: @sophymav

Elke toekomstige hondenbezitter moet rekening houden met de verzorgingseisen van een hondenras dat hij op het punt staat aan te schaffen. Gaat het om een onderhoudsarme hond, of om een hond die niet zo gemakkelijk te verzorgen is?

U moet aan een aantal zaken denken, zoals de bewegingsbehoefte, de voedselbehoefte, het trainingsvermogen van de hond, enz.

Laten we eens kijken hoe een goede verzorging van een Pomeriaan Samojeed gemengde hond eruit ziet.

Voeding

Deze gemengde hond heeft voeding van hoge kwaliteit nodig om gezond en gelukkig te groeien. De voeding van uw hond moet rijk zijn aan eiwitten en vlees, fruit en groenten bevatten. Zorg ervoor dat het hondenvoer dat uw gemengde hond eet geen kunstmatige ingrediënten bevat.

De voedingsbehoeften van een Pomeriaan Samojeed mix kunnen verschillen van zijn ouders; aangezien deze rassen van verschillende grootte zijn en verschillende voedingsbehoeften hebben.

Als u niet zeker weet welk hondenvoer u moet kiezen voor uw hybride hondis het het beste om een dierenarts te raadplegen. Hij zal het ideale hondendieet voor uw mix aanbevelen, en zelfs enkele supplementen om de gezondheid van uw hond te ondersteunen.

Vergeet niet dat hondenvoer essentieel is voor de gezondheid van de hond in het algemeen.

Verzorging

Afkomstig van twee ouders met een dubbele vacht betekent dat u de vacht van uw hond regelmatig moet verzorgen, wat veel borstelen betekent! Gezien de verharingsgraad van zijn ouders kan de Pom Samojeed mix een matige tot zware verhuizer zijn.

Deze hond is dus waarschijnlijk geen hypoallergene hond, maar regelmatig borstelen zou voor geen enkele hondeneigenaar een probleem moeten zijn.

Samen met het poetsen moet u de tanden van uw hond regelmatig schoonmaken om tandsteenvorming en andere gebitsproblemen te voorkomen.

Vergeet ook niet de nagels van uw hond te knippen, en als uw hond niet wil meewerken aan dit deel van de verzorgingsroutine, kunt u nuttig advies vinden in ons artikel over Hoe een hond verdoven voor het knippen van de nagels.

U moet deze hond niet te vaak in bad doen, zodat u de natuurlijke oliën van zijn vacht niet wegstreept. Een bad eens in de twee of drie maanden blijft echter nodig, zodat uw hybride hond lekker ruikt en zijn vacht er glanzend en gezond uitziet.

Oefening

Samojeed Pomeriaan mix is een hond met veel energie. Daarom moet u uw gemengde hond voldoende beweging geven, waaronder lange wandelingen, rennen, wandelen of dagelijkse speelsessies met uw gezinsleden.

Deze mix moet dagelijks minstens 30 minuten beweging hebben.

Als deze hond niet genoeg beweging krijgt, zal hij ongelukkig zijn, en dat kan hij laten merken door te blaffen, op spullen te kauwen, of gaten te graven in uw tuin.

Beweging is een essentieel onderdeel van het leven van een hond en zijn algemene gezondheid. Naast lichaamsbeweging moet u uw hybride hond ook voorzien van mentale stimulatie.

Een verveelde hond kan destructief worden, terwijl een hond die genoeg beweging heeft een tevreden hond is die rustig zal slapen – en jou ook zal laten rusten!

Training

Deze hybride hond is intelligent en staat te popelen om zijn baasjes een plezier te doen, wat hem een genot maakt om te trainen. U zult in staat zijn om uw Samojeed Pom te trainen, zelfs als u voor het eerst een hondeneigenaar bent, en u zult er veel plezier aan beleven!

Deze honden zullen het beste reageren op positieve versterkingstraining, dus, bereid wat lekkere trekjes voor om uw pup te belonen voor gehoorzaamheid en om uw training succesvol te maken.

Samojeed Pomeriaan Mix Gezondheidsproblemen

samojeed pomerans hond liggend op de vloer
Foto van: @millerkiddienova

Veel mensen geloven dat gemengde hondenrassen zelfs gezonder zijn dan raszuivere honden. Er zijn echter nog steeds bijzondere gezondheidsproblemen die een Samojeed Pom mix kan ontwikkelen.

Deze pups zouden een aantal van de ziekten kunnen erven die hun ouderrassen vatbaar zijn voor, maar ze kunnen ook andere ziekten oplopen tijdens hun leven.

We zullen kijken naar de meest voorkomende bij deze honden.

1. Allergieën

Deze hybride honden kunnen last hebben van allergieën, en ze hebben dit gezondheidsprobleem geërfd van de Pommerse kant.

Enkele symptomen die u zou kunnen opmerken bij honden met een allergie is jeuk, roodheid op de huid van de hond, constant niezen en hoesten, of zelfs wat maag- en darmproblemen, zoals diarree of braken.

Samojeed Pom mix kunnen allergisch zijn voor een of ander voedselbestanddeel, of ze kunnen een reactie hebben op een allergeen uit de omgeving, zoals pollen, of een schoonmaakproduct.

Het belangrijkste is om het exacte allergeen te bepalen dat uw hond ziek maakt. De dierenarts is de enige die het allergeen bij uw hond kan vaststellen.

Als het de voedselallergie is, zal hij een verandering van het dieet van de hond voorstellen. Ook kan hij een behandeling met antihistaminica of corticosteroïden voorstellen.

2. Staar

Samojeden kunnen te maken krijgen met oogproblemen, en zo ook de Samojeed Pom mix honden!

Cataract is het vertroebelen van de ooglens of het omhulsel daarvan bij een hond; de vertroebeling kan licht zijn, maar ook leiden tot volledige ondoorzichtigheid, met als gevolg een verminderd gezichtsvermogen bij de hond. Cataract kan erfelijk of verworven zijn, vaak als gevolg van suikerziekte of een oogletsel.

Indien onbehandeld kan cataract bij honden zelfs leiden tot gezichtsverlies. De behandeling hangt af van de mate van cataract. Topische ontstekingsremmende oogdruppels zullen voor sommige honden voldoende zijn, maar in sommige gevallen zal een operatie nodig zijn.

Tegenwoordig is een staaroperatie een routine procedure die dierenartsen aanbevelen om het zicht van de hond te redden en zodat de hond ongehinderd verder kan leven.

3. Cardiomyopathie

Cardiomyopathie is een hartspierziekte bij honden die erfelijk kan zijn, maar ook kan worden veroorzaakt door infecties of gifstoffen. Honden die aan deze ziekte lijden zijn meestal zwak, inactief, en kunnen zelfs het bewustzijn verliezen.

Als de dierenarts vaststelt cardiomyopathie bij de hond, zal hij medicijnen voorschrijven die de hartfunctie verbeteren en de overbelasting van het hart verminderen. De behandeling zal verschillen van hond tot hond, maar in het algemeen is cardiomyopathie niet te genezen – maar met medicijnen kunnen we de tekenen van de ziekte aanzienlijk verminderen en het leven van onze huisdieren verlengen.

Honden die lijden aan cardiomyopathie moeten een aangepast dieet en gematigde activiteit hebben.

4. Gebitsproblemen

Pomeranian Samoyed mix kan ook gebitsproblemen ontwikkelen, net als zijn Pomeranian ouder. Gebitshygiëne is essentieel voor honden om een gezond gebit te hebben. Elke hondeneigenaar moet er dus aan denken om het gebit van zijn huisdier te reinigen.

Zo kunnen we de opbouw van tandsteen en tandplak bij onze honden voorkomen. Als u een ontbrekende tand bij uw hond opmerkt, of enkele andere symptomen, zoals een slechte adem bij de hond, moet u onmiddellijk contact opnemen met een dierenarts.

5. Heupdysplasie

Zowel de Samojeed als de Pomeriaan zijn gevoelig voor het ontwikkelen van heupdysplasie – hun mix ook!

Deze ziekte komt vrij vaak voor in het hondenrijk. Heup dysplasie is een erfelijke misvorming van het heupgewricht, en treedt op wanneer de kop van het bekken en de kop van het dijbeen bij een hond zich niet gelijkmatig ontwikkelen.

Deze ziekte komt voor bij honden in hun ontwikkeling, en bij pups zal ernstige pijn merkbaar zijn.

Na verloop van tijd verergert de dysplasie, de spieren van de hond atrofiëren, en de hond wordt slechts beperkt in mobiliteit. Genetica is de belangrijkste factor die de ontwikkeling van heupdysplasie beïnvloedt, en het wordt ook bevorderd door factoren als overgewicht van de hond en onevenwichtige voeding.

Bij een hond met heupdysplasie merkt u waarschijnlijk verminderde activiteit, moeite met springen en rennen, zwaaien bij het lopen, en pijn.

De dierenarts stelt heupdysplasie vast met een röntgenfoto. Als de dysplasie niet vergevorderd is, schrijft de dierenarts meestal fysiotherapie en aangepaste voeding en beweging voor de hond voor.

Anderzijds, als de ziekte al aanzienlijk gevorderd is, zal het nodig zijn een chirurgische ingreep uit te voeren.

Samojeed Pom’s levensduur

Gezondheidsproblemen kunnen de levensduur van deze hond beïnvloeden, maar deze gemengde honden worden verwacht te leven van 12 tot 15 jaar, vergelijkbaar met zijn ouders.

Om ervoor te zorgen dat uw puppy lang bij u blijft, moet u hem kwaliteitsvoeding geven, voldoende beweging – zowel mentaal als fysiek, en zorgen voor regelmatige dierenartscontroles.

Samojeed Pom puppy kan vele prachtige jaren bij u zijn; maar het is noodzakelijk om goed voor deze hond te zorgen.

Samojeed Pomeriaan Mix Puppies Te Koop

samojeed pomerans hond liggend op het gras in de tuin
Foto van: @skubi_samoranian

Als u deze schattige designerhond wilt kopen bij een gerenommeerde fokker, besteedt u misschien tussen $800 en $2000 of zelfs meer.

Je moet weten dat designer honden niet zo gemakkelijk te vinden zijn, en sommige niet-betrouwbare fokkers kunnen zelfs proberen je op te lichten door je een pup te verkopen die geen mix is van een Pomeriaan met een Samojeed.

Voordat u bij de fokker komt, moet u grondig onderzoek doen. Probeer wat getuigenissen te vinden van mensen die eerder een puppy van een bepaalde fokker hebben gekocht.

Ook zal een gerenommeerde fokker u voorzien van de foto’s en gezondheidsgegevens van de ouders van de puppy; daarom heeft u bewijs van de herkomst van uw puppy.

Is de Samojeed Pomeriaan Mix geschikt voor mij?

schattige witte samojeed pomerans kijkt in de camera
Foto van: @skubi_samoranian

Iedereen die op zoek is naar een vriendelijk, zachtaardig, grappig en intelligent kleine hond zal blij zijn met deze mix. Ook is deze hond trainbaar, gehoorzaam, liefdevol en trouw. Dus, deze hond heeft geen slechte karaktereigenschappen, toch?

Wel, dit hangt af van je levensstijl. Als je van rust houdt na een dag hard werken, sla deze hond dan maar over. Hij zal waarschijnlijk overmatig blaffen, zelfs nadat je hem getraind hebt.

Ook, deze hond wordt niet graag alleen gelaten, dus de kans is groot dat u uw schema zult moeten aanpassen. Als dit u als problemen in de oren klinkt, kunt u overwegen een andere hond te nemen die wat zelfstandiger is.

Als u een fan bent van de Samojeed, bekijk dan de kenmerken van een andere Samojeed mix – de Husky Samojeed.

Als u graag andere Pomeranian mixen wilt zien, raden wij u aan de Pomsky te bekijken – een mix van een Pomeranian met een Siberische Husky, of de hybride van de Pomeranian met de Chow Chow.

Samenvatting

Veel mensen geven de voorkeur aan raszuivere honden, maar ik denk dat gemengde honden net zo geweldig zijn!

De Samojeed Pomeriaan mix erfde vriendelijkheid, loyaliteit en intelligentie van zijn beide ouders. Voor alle mensen die op zoek zijn naar een familiehond, ik denk dat ze niet verkeerd zullen gaan door dit te kiezen designer hond.

Ook deze hond is energiek en nieuwsgierig en zou graag deel uitmaken van al uw activiteiten. Als u echter iemand bent die graag van zijn rust geniet, kunt u deze hond waarschijnlijk beter overslaan. De Pom Samojeed mix is een vocale hond die veel aandacht nodig heeft.

Daarom zult u deze pup niet buiten kunnen laten en hem slechts af en toe kunnen knuffelen of uitlaten. Deze honden houden ervan om aandacht te krijgen en te geven, en zijn daarom een betere keuze voor mensen die een metgezel zoeken die niet van hun zijde wijkt.

Al met al – deze gemengde hond is een schattige hond met prachtige karaktereigenschappen die onze aandacht waard zijn!

Doberman Husky Mix – Portret van een Dobsky

Corgi Teckel Mix: Verliefd worden op de Dorgi

Maak kennis met de Duitse Dog – Chihuahua Mix: Overzicht van het ras en verzorging