Zijn Maltipoos goede honden? Alleen dit artikel kan het vertellen

Zijn Maltipoos goede honden? Alleen dit artikel kan het vertellen

Delen is geven!

Designhonden zijn al een tijdje populair, en het inklokken op een optie die bij u en uw gezin past, kan erg stressvol zijn. Met tientallen of zelfs honderden beschikbare opties, wordt het onderzoeken van elke mix vrij snel vermoeiend.

Ik dacht dat het tijd was voor een definitieve antwoord gegeven op de vraag: “Zijn Maltipoos goede honden?”. Elke hond is een goede hond. Er moet onderscheid worden gemaakt tussen deze vraag en de vraag of de Maltipoo een goed hondenras is voor wat je nodig hebt.

Veel van zijn fysieke en gedragskenmerken zijn perfect voor gezinswoningen, en er zijn slechts een paar kleine “nadelen” aan het bezitten ervan. In deze snelle lezing heb je alles wat nodig is om hem van je lijstje te schrappen of hem te kopen.

Inhoud

toon

Wat maakt een Maltipoo hond goed?

Nogal wat dingen, om eerlijk te zijn. Of het nu gaat om grootte, kleur van de vacht, intelligentie, of een andere eigenschap die je geweldig lijkt, de Maltipoo heeft het. Ik zeg niet dat dit de perfecte hond is voor elk scenario, maar hij komt aardig in de buurt.

Aangezien de kruising werd gecreëerd als een designerhond met enkele positieve fysieke eigenschappen (weinig verharende vacht komt in gedachten) als het uiteindelijke doel, moeten we ons eerst verdiepen in welke lichamelijke kenmerken de Maltipoo tot een goede hond maken.

Lichamelijke kenmerken die u zullen overtuigen

kleine maltipoo puppy wandelingen in het park

Genoeg dingen spelen de Maltipoo in de kaart. Een van de grootste voordelen van een Maltipoo ten opzichte van andere soortgelijke designer rassen is zijn “hypoallergeen” vacht eigenschappen. Hoewel er niet zoiets bestaat als een hypoallergene hond, behoren ze wel degelijk tot de meest allergievriendelijke honden die je kunt krijgen.

Een volwassen Maltipoo zal acht naar veertien inches hoog en kan wegen tussen slechts vijf en twintig pond. Deze factoren zijn afhankelijk van het feit of de Maltezer werd gedekt door een Miniatuur Poedel of een toy Poedel.

Sportief een medium of lang jas die is krullend of dichtbij, ze zijn die weinig verharen die wat meer moeite kosten met verzorging. Echter, huidschilfers wordt geproduceerd in lage hoeveelheden, en ze vrijwel nooit kwijlenwaardoor ze in de categorie “hypoallergeen” vallen.

Hun kleine omvang is geweldig voor zowel appartement en huis wonen, dus je krijgt een zeer aanpassingsvermogen hond of je nu in de stad, buitenwijken of op het platteland woont. Vergeet een saai leven met deze knuffel machines. Ze zijn een van de vrolijkste hondenrassen die er zijn om je te vermaken.

Schattigheid is een belangrijke factor voor wie een gretige hond met een zachte uitdrukking wil hebben. De Maltipoo is al enige tijd het nietje schatje, dus de flaporen en kleine altijd wriemelende staarten zijn een verademing op een regenachtige dag.

Veel vachtkleuren en styling mogelijkheden kan de fashionista in je wakker maken. Er zijn veel kapsels die goed staan bij deze kruising, maar we hebben een lijst gemaakt van de vijftien mooiste kapsels met een paar verzorgingstips erbij. Bekijk ze zeker.

Vachtkleuren

Er zijn acht kleuropties met vier patronen die uw design hond naar een ander niveau kunnen tillen. Of u nu de voorkeur geeft aan een effen kleur hoofdvacht of houdt van een beetje kleur pop, Maltipoo kleuren en patronen bieden u een uitgebreid palet van ontwerp.

Omdat dit een gemengd ras is, is het onmogelijk om met zekerheid te zeggen welke kleuren “exclusief” zijn voor de Maltipoo. De Poedel ouder heeft meer dan vier dozijn kleur opties, terwijl de Maltezer wordt geleverd in drie “conservatieve opties”.

Afhankelijk van de ouder kleuren, kan uw Maltipoo elke combinatie zijn van de ongeveer dertig kleuren die door genetisch erfgoed beschikbaar zijn. Houd in gedachten dat de Amerikaanse Kennel Club deze hybride hond niet erkent, en dat niet alle raszuivere ouderkleuren als standaard worden beschouwd.

Mindbendingly Good

Teacup Maltipoo ontspannen in zijn bedje

Een kruising ontwikkeld om de perfecte gezelschapshond te zijn voor mensen met een allergie stelt niet teleur in termen van matig tot hoge energieniveaus. Zijn speelsheid is niet van deze wereld, en hij vereist ook niet veel intensieve oefening.

Langere wandelingen in een gematigd tempo houden die energie in toom. Toch, als je liever iets meer gestructureerd, zoals behendigheidscursussen of spelletjes die gehoorzaamheidstraining, lichaamsbeweging en het buitenleven omvatten, zal deze hond graag uw leiding volgen.

Gehoorzaamheidstraining is nodig bij elke hond, maar de Maltipoo houdt ervan zijn baasjes een plezier te doen en is een geweldige leerling. U kunt hem bijna elk denkbaar kunstje leren zonder de zenuwen te verliezen.

Nieuwe baasjes moeten zich ervan bewust zijn dat deze hond gevoelig is en reageert het best op positieve versterking. Kleinere honden zijn over het algemeen onzekerder dan grote honden, dus zullen ze naar u kijken voor bescherming en leiderschap.

De dagelijkse bewegingsbehoefte is matig, maar ze vereisen wel matige tot hoge mentale stimulatie. Een spelletje apporteren, hen leren voorwerpen te herkennen (favoriete speeltjes), spelletjes doen waarbij gebruik wordt gemaakt van die heerlijke hondenneus, enz. zijn geweldige manieren om de hersencellen bezig te houden.

Maltipoos zijn geweldig met kinderen en hou van rondhangen met vreemden. Met de juiste socialisatie is deze hybride hond een geweldige hond voor een eerste eigenaar. Loyaliteit, gekoppeld aan een lage prooidrift, zet ze onder de beste kruisingen voor huizen die andere huisdieren hebbenwaaronder honden.

Meestal zullen ze het prima vinden om op je schoot te liggen en te genieten van wat diepe knuffels terwijl jij je ontspant met wat films of muziek. Dit is de goede kant van het antwoord op “Zijn Maltipoos goede honden?”. Tijd om de nadelen van het bezit van een Maltipoos te bekijken.

De minder goede kant van Maltipoos

Kleine Maltipoo puppy loopt in groen gras

Perfectie bestaat niet, maar we kunnen er altijd naar streven. Maltipoos zijn geweldige familiehonden, maar er zijn dingen die niet in hun voordeel gaan. Een van die dingen houdt rechtstreeks verband met de genetica van de hybride hond en zijn ouderrassen – gezondheidsproblemen.

We zouden de gezondheidsproblemen kunnen plaatsen onder het fysieke aspect van de “slechte” kant van de Maltipoo, maar Maltipoo temperament speelt een rol bij eigenschappen die hem minder gewenst maken. Tijd om te zien welke eigenschappen de Maltipoo ervan weerhouden om… de ontwerper hond.

Opinionated And Clingy Is Not For Everyone

Hoewel trouw en intelligent, domineert de Maltezer ouder als het gaat om vocaal zijn. Maltipoos zijn krachtige blaffers. Kleine honden blaffen vaker vanwege hun kwetsbaarheiden de Maltezer Poedel mix is geen uitzondering.

Zachtaardig zijn is een eigenschap, maar breekbaar zijn kan een nadeel zijn voor huizen met andere grotere honden of zeer actieve kinderen. Het is niet moeilijk om te verwonden een Maltipoo, zelfs wanneer uw grotere hond gewoon aan het spelen is. Hun lichaamsbouw is niet gebouwd voor ruw spel, dus houd daar rekening mee.

Maltipoo eigenaren zullen je vertellen dat hun honden veel tijd doorbrengen in de nabijheid van hun eigenaar of familie. Dit komt omdat ze roedeldieren. Ze voelen zich het veiligst en tevreden aan uw zijde, dus ze voor langere tijd alleen laten kan veel problemen veroorzaken.

Een probleem dat nogal ernstig is, is verlatingsangst. Naar je werk vertrekken kan stressvol worden omdat je hond niet acht of meer uren alleen wil zijn. Hij kan uw schoenen opeten, de bank vernielen, spullen kapotmaken, en zich niet realiseren waarom dat verkeerd is.

De spanning die door dit gedrag ontstaat kan worden beheerst, maar vaak escaleert het alleen maar. Dit kan uw relatie met de hond ruïneren en de sfeer in huis bederven. Nieuwe eigenaren moeten dit probleem ijverig onderzoeken en ervoor zorgen dat zij alle nodige stappen ondernemen om het te voorkomen.

Maltipoo Gezondheidsproblemen

Aanbiddelijke Maltipoo puppy genietend van de wind in een achtertuin

Beide ouderrassen kunnen hun genetische aanleg voor bepaalde ziekten overdragen op het gemengde ras, en bij een groot aantal hybride honden kunnen aandoeningen van beide ouders kunnen worden gevonden in de mix pup.

Dit probleem is bijzonder relevant voor Teacup Maltipoo honden omdat zij selectief worden gefokt uit alleen de kleinste honden in hun respectievelijke nest. Met dat onethische fokpraktijkworden omstandigheden die anders vermeden zouden worden, in de mix gebracht.

Puppyfabrieken en achtertuinfokkers staan bekend om hun onethische aanpak, dus de eerste verdedigingslinie zou het vinden van een die kan bieden gezondheidscertificaten en duidelijke genetische tests van de ouders van de pup. Hier is een lijst van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Maltipoos.

Lees Meer: 7 Beste Maltipoo fokkers in Florida die u kunt vertrouwen

Patellaire Luxatie

Deze aandoening is een anatomische afwijking die gekenmerkt wordt door een bewegende knieschijf. De patella is het kraakbeenweefsel dat de knie op zijn plaats houdt. Dit betekent dat de knieschijf ontwricht of beweegt uit de natuurlijke positie.

Uw hond kan patellaire luxatie hebben zonder dat u er veel aandacht aan besteedt. Dat komt omdat de knieschijf vaak terug op zijn plaats springt met beweging. De belangrijkste symptoom draait op drie benen of een abnormale gang.

De behandeling hangt voornamelijk af van de stadium van patellaire luxatie. De hogere stadia betekenen dat de situatie slechter is. Dus meer gecompliceerde operatie is noodzakelijk.

Als de diagnose van PL wordt gesteld voordat er grote schade is aangericht zonder het begin van artritiszal uw huisdier een geweldige kwaliteit van leven hebben na herstel.

Epilepsie

Als belangrijkste neurologische aandoening bij honden is epilepsie ongeneeslijk, maar honden reageren meestal goed op anticonvulsieve therapie. Epilepsie zorgt ervoor dat uw Maltipoo terugkerende aanvallenen aanvallen zijn onvrijwillige spierkrampen.

Sommige episodes van epileptische aanvallen kunnen erg moeilijk zijn om naar te kijken, maar uw hond voelt tenminste geen pijn tijdens de aanval. Het grootste gevaar van aanvallen is letsel door verlies van controle over het lichaam.

Als uw Maltipoo epilepsie heeft, moet u zich ervan bewust zijn dat er drie soorten: structureel, idiopathisch, en van onbekende oorzaak. Structurele epilepsie kan worden gediagnosticeerd door een zichtbare hersenafwijking, idiopathische duidt op genetische oorzaken, en onbekend spreekt voor zich.

Uw hond zal voor de rest van zijn leven anticonvulsieve medicatie moeten gebruiken, maar zou verder de gelukkige hond moeten zijn die u kent.

Shaker Syndroom

Deze aandoening treft meestal honden met een overwegend witte vachtkleur. Aangezien de Maltese ouder meestal wit is, zou de Maltipoo deze aanleg kunnen erven voor idiopathische cerebellitis.

Het cerebellum is het segment van de hersenen dat gewijd is aan spiercontrole en coördinatie. Ontsteking van onbekende oorsprong zet druk op dit deel van de hersenen, waardoor de hond… oncontroleerbaar schudt.

Shaker syndroom kan soms onopgemerkt blijven omdat ouders het verwarren met onderkoeling of stressmaar het schudden is het gevolg van een ontstekingsproces. Onderzoek suggereert dat de oorzaak van het Shaker syndroom is milde ziekte van het centrale zenuwstelsel.

Corticosteroïden zijn de meest gebruikelijke therapie, omdat het gebruik ervan de druk op de hersenen vermindert door de intensiteit van de ontsteking te verminderen.

Canine Portosystemische Shunt

De lever is een van de belangrijkste organen in het lichaam. Met zijn bloedfilterende rol zorgt hij ervoor dat het bloed dat door het vaatstelsel circuleert vrij is van alle gifstoffen.

Een canine portosystemische shunt zal een abnormale verbinding tussen de poortader (die ongefilterd bloed naar de lever leidt) en een andere ader buiten de lever zelf.

Het omzeilen van de filtratie zorgt ervoor dat gifstoffen door het lichaam blijven circuleren en verhoogt het risico op infectie en overlijden. Als u merkt dat uw hond niet goed groeit, heeft een slechte vacht, heeft een algehele slechte uitstralinglijkt gedesoriënteerd, of cirkelt veeldan zou je de dierenarts kunnen bellen.

Behandeling bestaat uit dieetverandering, en het beoogt de eiwitinname te verlagen. A gehydrolyseerd eiwitdieet wordt vaak aanbevolen. Lactulose is een suiker die de darm opneemt minder gifstoffenwaardoor een minder vijandige omgeving ontstaat voor voedingsstoffen.

Het verlagen van de hoeveelheid natuurlijke flora in de darm met het gebruik van antibiotica kunnen helpen bij de langetermijnbehandeling van CPS.

De ziekte van Legg-Calve-Perthes

Stolsels die zich vormen in de bloedvaten in de buurt van de heup kunnen de bloedstroom belemmeren. Zonder bloed wordt het botweefsel broos en slijt het door beweging en tijd. Elke verandering in botstructuur zal leiden tot artritiswat betekent dat uw hond zich pijn en hebben moeite lopen.

De wetenschap is nog niet zeker over de oorzaken van de ziekte van Legg-Calve-Perthes, maar alles wijst erop dat het aangeboren. Meestal wordt alleen één been aangetasten het is meestal een achterpoot.

Het niet gebruiken van de spieren van het been door pijn, kan de spieren vaak atrofiewat leidt tot een aanzienlijk verlies van spiermassa en algemeen volume van het been.

Chirurgie wordt alleen uitgevoerd als de hond niet positief reageert op medicatie. Pijnstillers zoals NSAID’s worden gebruikt om de pijn te verminderen, terwijl obesitas preventie is een verandering in levensstijl die kan helpen de levensduur van uw Maltipoo te verlengen.

Maltipoo FAQ

vrouw die maltipoo puppy op hand houdt

Zijn Maltipoos High Maintenance?

Hondenbezitters van verschillende designerrassen zullen je vertellen dat de beste hond degene is die het beste bij je stijl past. Maltipoos verharen heel weinig, wat geweldig is voor allergieën, maar ze vereisen drie of vier verzorgingssessies per week.

De Maltezer behoort tot de terriër categorie van honden, dus graven en aardse activiteiten zullen ook bij uw Maltipoo aanwezig zijn. Hij zal vuil, modder en andere deeltjes op zijn vacht krijgen, waardoor hij moet worden ontklit en gewassen.

Zorg ervoor dat u uw hond niet te vaak wast, want dat verwijdert natuurlijke oliën en mineralen van de huid. Drie tot vier keer per jaar is voldoende voor een Maltipoo.

Wat zijn enkele rassen die nauw verwant zijn aan Maltipoos?

Nou, als we het hebben over direct verbindingen, de Maltezer en de Poedel komen het dichtst bij een Maltipoo, aangezien zij de ouderrassen vormen. Ze hebben heel verschillende karakters en fysieke kenmerken, dus de Maltipoo is waarschijnlijk een goede middenweg.

In termen van grootte, algemeen voorkomen en gedrag, zou je kunnen zeggen dat een Cavapoo lijkt erg op de Maltipoo. Als u meer wilt weten over de Cavapoo, hebben we een geweldig artikel waarin deze twee gemengde rassen worden vergeleken.

U kunt ook mengsels onderzoeken die een van de Maltipoo ouderrassen bevatten. Maltezer mixen zijn altijd erg gewild, maar deze vijfentwintig Poedelmixen staan gewoon hoger in de allergie categorie.

Houden Maltipoos ervan om vastgehouden te worden?

Natuurlijk doen ze dat. Maltipoo puppies zijn klein, schattig en breekbaar, dus vasthouden, dat moet! Deze kruising is een zeer sociale hond, dus zo dicht mogelijk bij zijn eigenaar zijn is de beste vorm van genegenheid.

Ondanks dat ze het Maltezer herdersgen ergens in zich hebben, bouwden ze succesvolle carrières op als therapie honden. Door de kalmte en de goede lezing van de situatie konden ze een band opbouwen met mensen en zo velen helpen die het moeilijk hadden in hun leven.

Samenvatting

Zijn Maltipoos goede honden? Ze zijn groot honden als je op zoek bent naar de voor hen specifieke eigenschappen. Fokkers fokken honden die een breed publiek aanspreken, dus je zou kunnen zeggen dat Maltipoos in hoog aanzien staan bij hondenliefhebbers en eigenaren.

Als de negatieve kanten van deze honden u te veel worden, zorg er dan voor dat u eerst begrijpt wat u van uw toekomstige hond verlangt. Nadat u in uw hoofd hebt gekristalliseerd wat het is dat u verlangt en wilt vermijden in een hond, zal de keuze veel gemakkelijker zijn.

Ik denk dat Maltipoos geweldig zijn voor mensen die voor het eerst een hond bezitten. Ze kunnen erg mensafhankelijk zijn, maar zo klein zijn valt niet mee in een grote wereld. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om dichter bij een beslissing te komen, en ben je nu klaar om het ouderschap van je huisdier op je te nemen.