De Australische Herder Golden Retriever Mix Gids

De Australische Herder Golden Retriever Mix Gids

Sharing is caring!

Als het gaat om het krijgen van een hond, is de stap die het belangrijkst is, het kiezen van het juiste hondenras. Het is bekend dat niet elk hondenras geschikt is voor iedereen. Twee dingen die het belangrijkst zijn om bij uw gezin te passen zijn het energieniveau en de grootte van de hond.

Sommige mensen zullen de voorkeur geven aan kleine honden, terwijl anderen de voorkeur geven aan grote honden. Als u een actief individu of gezin bent, dan is een hond met een gemiddelde energieniveau of hoog energieniveau voor u is, terwijl mensen die meer ontspannen zijn de voorkeur zullen geven aan een hond die meer aan de luiere kant is.

Binnen elke categorie zijn er een paar honden waaruit je kunt kiezen. U kunt vast komen te zitten bij de keuze tussen twee rassen, maar wij zijn hier met goed nieuws.

Gemengde rassen, of met andere woorden, designer honden, zijn perfect voor deze situatie.

Aangezien u dit artikel leest, kunnen we zeggen dat u waarschijnlijk zowel de Golden Retriever als de Australian Shepherd leuk vindt. Nou, je zou de Australian Shepherd Golden Retriever mix kunnen overwegen.

De Australian Retriever is een geweldige hond, en er is veel te beleven als het gaat om dit gemengde ras, dus riemen vast en laten we de reis beginnen.

Inhoud

toon

De Australische Herder Golden Retriever Mix: Laten we de ouders ontmoeten

Australische Herder Golden Retriever Mix
Foto van: @ylviesadventure

Als het gaat om gemengde hondenrassen is het altijd goed om wat dingen te weten over de ouders van beide rassen. Als je dat weet, kun je een duidelijk beeld krijgen van hoe je gemengde hond eruit kan zien.

Maar, dit hangt ook af van welke twee hondenrassen je mengt. Als je bijvoorbeeld een hond hebt die veel energie heeft en een hond die lui is, kan niemand zeggen wat het product van hun liefde zal zijn. Je kunt eindigen met een hond die weinig energie heeft, veel energie, of ergens in het midden.

Maar, in dit geval, hebben deze honden overeenkomsten dus sommige kenmerken zullen zeker geërfd worden. Voordat we dieper ingaan op de Australian Shepherd Golden Retriever mix, zullen we het kort hebben over hun hondenouders.

De Golden Retriever

Als het om Golden Retrievers gaat, denken wij dat er niemand op deze planeet is die nog nooit van dit ras heeft gehoord. Het is geen wonder dat deze honden een van de meest populaire hondenrassen zijn, niet alleen in de Verenigde Staten, maar in de hele wereld.

Zelfs de American Kennel Club (AKC) heeft ze opgenomen in de top 10 van meest populaire honden.

Kiezen tussen hun uiterlijk en hun persoonlijkheid is bijna onmogelijk. Ze hebben een onnozel karakter, maar niet alleen als ze puppies zijn… oh nee.

Deze hondjes zullen je vermaken en aan het lachen maken zolang ze leven. Maar, als het op hun volwassenheid aankomt, blijven ze in de puppy-toestand tot ze vier jaar oud zijn.. Golden Retrievers kunnen nooit agressief zijn, voor zover veel mensen denken.

Dit is waar omdat hun liefdevolle aard en de wil om hun eigenaar te behagen en te vermaken sterker zijn dan hun behoeften. Maar, laat dat je niet voor de gek houden. Deze honden hebben, net als elke andere hond, een goede socialisatie en training nodig.

Dit kan het beste gebeuren als ze nog pups zijn.

Ze zijn geweldig met kinderen en met andere honden, dus je hoeft je nooit zorgen te maken of ze met andere honden in het hondenpark overweg kunnen..

Nu we hun persoonlijkheden hebben gezien, die gewoon geweldig zijn, moeten we het hebben over hun uiterlijk.

Golden Retrievers staan bekend om hun verbazingwekkende lange en gouden vacht. Er zijn een paar kleuren waarin ze kunnen voorkomen, maar ze vallen meestal binnen de tinten goud en lichtbruin.

Er is niets mooiers dan een Golden Retriever te zien rennen. Hun vacht maakt ze zo sierlijk, en ze zijn echt een lust voor het oog. Maar als het om de vacht gaat, moet je één ding weten.

Ze verharen nogal veel, dus worden ze niet als hypoallergeen beschouwd.. Als u ernstige hondenallergieën hebt, kunt u misschien beter voor een ander ras kiezen. Dit feit en het feit dat ze veel energie hebben, maken ze perfecte honden voor het leven in een huis met een tuin.

Ze kunnen goed opschieten in een appartement, maar een huis is een veel betere optie.

De Australische Herder

Het interessante aan de Australische herder is dat ze niet uit Australië komen. Ze werden oorspronkelijk gefokt in de Verenigde Staten in de jaren 1840. Het waren toen werkhonden en het zijn nu werkhonden.

Mensen hebben de neiging ze te verwarren met Border Collies ook al lijken ze niet zoveel op elkaar.

Ze werden gefokt om vee te hoeden. Tegenwoordig kunnen ze alles doen wat je wilt, want de zin die hen het meest beschrijft is dat ze de gelukkigste honden zijn als ze iets te doen hebben.

Hun hersenen en energie is de perfecte combinatie. Deze pooches zijn supermakkelijk te trainen, en vanwege hun hoge energieniveau doen ze elke taak die je ze geeft in een oogwenk. Aussies kunnen worden beschouwd als een hond voor iedereen, omdat ze super gretig zijn om hun eigenaar te behagen.

Maar, je moet in gedachten houden dat deze pooches dagelijks veel fysieke en mentale stimulatie nodig hebben.

Ze zijn goed met kinderen, maar aangezien ze een kudde instinct, zouden ze kunnen beginnen het hoeden van de kinderen door het huis of het appartement. In het socialisatieproces is het heel belangrijk om ze aan zoveel mogelijk kinderen voor te stellen, zodat ze aan hen kunnen wennen.

Dit betekent niet dat ze agressief zullen zijn tegen kinderen. Dit is meer om hen te leren dat het hoeden van kinderen een grote nee is.

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat hun persoonlijkheden gewoon de beste zijn, maar hun uiterlijk is net zo betoverend. Ze komen in de meest interessante vachtkleuren en kleurpatronen. Sommige van de kleuren waarin ze kunnen komen zijn blue merle, zwart, rode driekleur, en nog veel meer.

Als het gaat om honden en Heterochromie, of met andere woorden, honden die ogen hebben die van twee verschillende kleuren zijn, zijn Australische Herders de kampioenen. Als je zoekt naar Heterochromie bij honden, komt de Australian Shepherd als eerste naar boven.

Dit is een van de kenmerken die ze bezitten, die, wanneer je het mengt met hun extravagante vachtpatronen, je een van de mooiste honden krijgt.

De Australische Herder Golden Retriever Mix: Persoonlijkheid en temperament

Shepherd Golden Retriever Mix zit en kijkt naar de camera
Foto van: @ylviesadventure

De Aussie Retriever (of de Golden Aussie) heeft een groot potentieel om een hond te zijn om voor te sterven als je kijkt naar beide ouders van de hond. Zowel de Australian Shepherd ouder als de Golden Retriever ouder hebben geweldige persoonlijkheden.

Gemengde honden kunnen soms moeilijk te bepalen zijn als het gaat om hun persoonlijkheid en uiterlijk. Dit is gedeeltelijk het geval met deze gemengd ras, maar er zijn enkele persoonlijkheidskenmerken die vrij algemeen zijn onder hen.

Hier zijn enkele persoonlijkheids- en temperamentstrekken die vrij veel voorkomen bij de Aussie Retriever.

1. Speels

Dit is een van hun belangrijkste eigenschappen. Spelen met hun baasje, kinderen en andere honden is iets wat ze graag doen. Speeltijd is een must voor hen.

Elk soort spel dat je kunt bedenken, zullen ze erg leuk vinden. Apporteren, een frisbee vangen, touwtrekken, behendigheid, puzzelspelletjes voor honden, en vangen zijn slechts enkele van de dingen die ze graag doen.

De Golden Retriever ouder is degene die meer aan de speelse kant is, maar Australian Shepherds houden er ook van. Hierdoor is speelsheid een van hun belangrijkste persoonlijkheidskenmerken.

Dit wordt het meest geaccentueerd als ze puppy zijn, wat vrij logisch is, want alle puppy’s houden van spelen, maar dit ras staat op een hoger niveau.

Een uur per dag van speeltijd zou genoeg moeten zijn voor deze pooches. Als u ze een uur of zo in het hondenpark laat spelen, moet u ook wat tijd opzij zetten zodat u één op één met uw geliefde hond kunt spelen.

Ze zullen het zeer waarderen.

U kunt ook meemaken dat uw hond weigert te lopen omdat ze nog wat willen spelen. Dit kan schattig zijn als ze puppies zijn, maar zorg ervoor dat je ze leert dat dit geen aanvaardbaar gedrag is.

2. Energiek

Dit gaat hand in hand met hun speelse kant. Deze honden hebben veel energie, en dit is iets wat ze geërfd hebben van hun Aussie-ouders.

Ze zullen hun deel van de beweging nodig hebben, of het nu speeltijd is, behendigheid, ze laten rennen, een wandeling maken, of een soort kleine taak.

Je moet ervoor zorgen dat ze minstens een uur of zelfs langer actief zijn. Als ze hun energie niet kwijt kunnen, kunnen ze een beetje een bedreiging worden. Deze kruising kan destructief, agressief en behoorlijk angstig worden als ze niet goed getraind wordt.

Het socialiseren van een agressieve hond kan heel moeilijk zijn.

Wonen in een huis met een tuin is een groot voordeel voor eigenaren van deze gemengd ras. U kunt ze altijd uitlaten in de tuin om ze al hun energie kwijt te kunnen op dagen dat u het misschien wat druk heeft en geen tijd hebt om veel tijd met ze door te brengen en ze veel beweging te geven.

Als ze goed getraind zijn, zullen ze je belonen met een sessie knuffels en kusjes. Wij denken dat dit een aanbod is dat je niet kunt weigeren.

3. Intelligent

Beide ouderrassen zijn uiterst intelligente honden, en de Australian Shepherd Golden Retriever mix is daarop geen uitzondering. Ze hebben dubbel DNA als het erom gaat dat ze heel slim en gemakkelijk te trainen zijn.

De training moet vroeg beginnen. Je zou kunnen denken dat een puppy niet lang geconcentreerd kan blijven terwijl hij nieuwe dingen leert, maar dat is niet het geval met Australian Retriever puppies.

Ze zijn uiterst geconcentreerd, houden ervan hun eigenaar een plezier te doen, en zijn energiek, waardoor ze gedurende lange tijd nieuwe dingen willen leren.

Maar, zorg ervoor dat je in de beginfase van het trainingsprogramma langzaam en kort begint. De trainingstijd geleidelijk verlengen is de beste manier.

Inclusief positieve bekrachtiging en wat lekkere hondensnoepjes is geweldig als het gaat om deze kruising.

Gehoorzaamheidstraining is iets waar ze in uitblinken, maar als u het trainen van een puppy overweldigend vindt, kunt u altijd een professionele trainer inhuren.

4. Vriendelijk

Australian Shepherd Golden Retriever Mix en golden retriever mix zijn aan het spelen
Foto van: @wbk9train

Nieuwe vrienden maken is niet zo moeilijk voor deze pooch. Ze houden ervan om nieuwe honden en mensen te ontmoeten. Er kan een voorbeeld zijn dat deze hond voorzichtig is, maar in de meeste gevallen gaan ze gewoon zoals de wind waait.

Als je deze hond ergens tegenkomt en besluit hem te roepen om hem te aaien, kun je er zeker van zijn dat ze zich geen twee keer bedenken. Ze zullen onmiddellijk naar je toe komen voor een aaibeurt.

Dit kan lastig zijn als je wilt dat ze een waakhond of een waakhond worden, maar maak je geen zorgen – je kunt deze pup tot alles trainen. Ze zijn niet erg vocaal, en hun geblaf kan erg stil zijn, wat perfect is als ze met kinderen spelen.

Ze zijn zachtaardig dus voor hondenbezitters die kinderen hebben, deze pooches zijn perfect.

Als u graag uw vrienden vaak uitnodigt, zult u daar ook geen probleem mee hebben. Deze honden zullen hen direct bij de deur begroeten. Laat ze de mensen een beetje besnuffelen, zodat ze hun geur kunnen onthouden, vooral die van frequente gasten.

Sommige andere honden zullen wat tijd nodig hebben om te beoordelen of de situatie duidelijk is en of de mensen die hun huis binnenkomen volgens hen goed zijn, maar niet bij deze kruising – ze zullen iedereen binnenlaten.

Deze hond kan ook super comfortabel zijn tot op het punt dat de hond op je gaat zitten, maar gemakkelijk overgaat op een andere persoon. Dit kan voor sommige mensen te veel zijn, maar wij denken dat uw vrienden grote hondenliefhebbers zijn en dat ze het niet erg zullen vinden.

5. Hardwerkende

De Golden Retriever Aussie mix is een hond die bereid is alles te doen voor zijn eigenaar. Beide ouderrassen zijn werkhonden, dus deze hond zal dat ook zijn.

Ze blinken uit in elk soort werk of taak. Er is geen specifiek ding waar alle honden van dit gemengde ras van houden. Dit is iets waar je als hondeneigenaar achter moet komen.

Sommigen zullen van behendigheid houden, terwijl anderen het meest van showringen zullen genieten.

Dat proberen uit te zoeken kan een geweldige bindingservaring zijn en iets dat kan uitgroeien tot een traditie tussen u en uw hondje.

6. Bezitterig

Dit kan een beetje eng klinken als je het in het begin hoort. Dit hoeft niet per se slecht te zijn, maar het kan vrij snel in iets slechts veranderen.

Dit hangt soms samen met hun vriendelijkheid, maar het kan een heel probleem worden. Als je geen grenzen stelt als ze jong zijn, kun je een hond hebben die heel snel boos wordt op andere honden.

Dit betekent dat je ze niet vrij kunt laten spelen met honden in het hondenpark. Ze kunnen ook boos worden op mensen die in je huis komen of zelfs op mensen die je gewoon gedag zeggen op straat.

Dit is vrij ongewoon gedrag, vooral voor dit ras, en het komt zelden voor. Dit kan gebeuren als je 24/7 met je pooch doorbrengt en het socialisatieproces niet dienovereenkomstig hebt gedaan.

Dit is een grote hond, en u moet rechtzetten wie de leider is. Als ze voelen dat hun energie groter is dan de uwe, kunt u eindigen met een bezitterige hond.

7. Ze zijn niet graag alleen

Deze pooches hebben het nodig om elke dag, en voor het grootste deel van de dag, liefde te voelen en te geven. Als je ze lange tijd alleen laat, kunnen ze veranderen in slechte honden, wat betekent dat ze destructief, angstig en zelfs bezitterig worden.

Als je af en toe een drukke dag hebt, moet dat goed gaan, maar als je ze vaak helemaal alleen laat, kan dit probleem zich voordoen.

Misschien als je leven ineens verandert en je langere tijd van de dag niet thuis moet zijn, kun je een andere hond nemen of een hondenoppas inhuren. Vraag enkele van je vrienden en familieleden om wat tijd met de hond door te brengen als dat mogelijk is.

GERELATEERD: Hoe houd je een hond vermaakt tijdens het werk: 19 tips & trucs

8. Herdersinstinct

Aangezien de Australian Shepherd herders-DNA heeft, kan jouw pooch dat ook erven. Dat is niet slecht… het kan ook heel positief zijn.

Dit kan echter problematisch zijn als je jonge kinderen in de buurt hebt. Ze kunnen beginnen . de kinderen, wat soms schattig kan zijn, maar je moet aanwezig zijn en dat gedrag stoppen.

Niet bewust en niet met opzet, kunnen ze de kinderen daarbij verwonden. Ook al zijn het perfecte gezelschapsdieren en zijn ze geweldig met kinderen, je moet altijd in de buurt zijn en de hond en de kinderen nooit alleen laten.

De Australian Shepherd Golden Retriever Mix: Uiterlijk

Australian Shepherd Golden Retriever Mix staand op een boom
Foto van: @moose_the_lilmutt

Als het gaat om rassen die gemengd zijn, kun je nooit zeker weten hoe ze eruit zullen zien. Er zijn een paar voorbeelden van gemengde rassen waarvan het algemene uiterlijk vaststaat. Twee van die kruisingen zijn Labradoodles en Godlendoodles.

Beide hebben hun algemene kleuren, grootte, en vachtlengte en textuur.

De Aussie Retriever is een ras dat niet zo vaak voorkomt en niet zo populair is, en daardoor hebben ze hun algemene uiterlijk niet recht.

Alles van hun grootte, vachtkleuren en -patronen, en vachtlengte kan variëren.

Algemeen voorkomen

Het belangrijkste dat veel mensen willen weten over een bepaald ras is hun grootte. Deze honden worden beschouwd als een groot ras. Ze kunnen 10 tot 24 inch worden, en kunnen 25 tot 60 pond wegen.

Dit hangt af van de grootte van hun ouders. Hoewel zowel de Golden Retriever als de Australian Shepherd in één algemene maat komen, kan er een beetje verschil zijn tussen de honden. Ze kunnen een kleinere bouw hebben of een grotere bouw met grotere spieren.

Dus, als beide hondenouders zijn van een kleinere bouw, dan zal de mix waarschijnlijk ook kleiner zijn, en als beide honden groter zijn, dan zal de gemengde hond ook groter zijn. Het lastige is wanneer een van de ouders kleiner is en de ander groter.

In dit geval kun je niet zeker weten hoe groot je hond zal worden, maar de maten die we gaven zijn grenzen waarin ze niet kleiner of groter worden.

Ze zullen grote, puntige oren hebben die bedekt zijn met veel haar, wat ze heel vertederend maakt. Hun hoofd kan meer op de ene of de andere ouder lijken, afhankelijk van welk DNA dominanter is.

Omdat het actieve honden zijn en ze altijd onderweg zijn, zal hun lichaam gespierd zijn, maar je zult ze niet kunnen zien vanwege hun lange vacht.

Vachttype en kleuren

Aangezien beide ouderrassen een lange vacht hebben, zal deze mix ook een lange vacht hebben. Het interessante is dat ze een beetje een golvende vacht kunnen hebben. Dit is iets wat de Golden Retriever ouder kan hebben, maar dat komt zelden voor.

Qua kleuren kunnen ze een paar hoofdvachtkleuren hebben. Golden Retrievers hebben altijd een effen vacht met waarschijnlijk verschillende tinten goud- of bruintinten. Maar, de Australische Herder heeft veel verschillende vachtkleur patronen, en het goede nieuws is dat dit pooch kan dat ook krijgen.

Enkele van hun hoofdkleuren zijn zwart, bruin en wit. Ze kunnen soms lijken op de golden Retriever als het gaat om hun gouden of romige tinten, maar ze kunnen veel lichtere tinten hebben rond het gezicht, de poten en de buik.

Ze kunnen een gestroomd of een merle patroon hebben, maar het is zeldzamer dan bij de Australische Herder. Ze kunnen ook Heterochromie hebben, maar dit komt niet zo vaak voor als bij hun Aussie ouders.

Ze kunnen een dubbele vacht hebben, maar een enkele vacht komt ook vaak voor… dit hangt af van wat ze erven. De vacht is vrij dik, en het kan hen beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Daarom zijn ze een van de beste honden om vaak mee de natuur in te nemen.

Als het gaat om warm en koud weer, zijn ze behoorlijk aanpasbaar. Ze kunnen alles aan, maar extreem warm weer kan zijn tol eisen. Daarom moet je ze overdag niet lang uitlaten, en je meer concentreren op ’s nachts uitlaten.

De Australische Herder Golden Retriever Mix: Oefening en Training

Australian Shepherd Golden Retriever Mix houdt een tak in zijn bek
Foto van: @moose_the_lilmutt

We hebben al een paar keer gezegd dat deze honden zoooo graag onderweg zijn, en dat ze veel beweging nodig hebben. Aangezien dit de perfecte familiehond is, kunnen ze zich goed aanpassen aan uw levensstijl, en wat voor soort beweging u ook leuk vindt, zij zullen het ook leuk vinden.

Ze meenemen op lange wandelingen is misschien niet genoeg voor ze als dagelijkse activiteit, maar van tijd tot tijd zullen ze het niet erg vinden. Maar je moet er wel voor zorgen dat ze de dag ervoor of erna de juiste dosis beweging krijgen.

Spelen met andere honden in een hondenpark is geweldig voor hen, en ook voor u, omdat u gewoon kunt zitten en ontspannen terwijl uw doggy speelt. Dit is, natuurlijk, als je je getrainde pooch om zich zonder riem te gedragen en goed met andere honden om te gaan.

Elke vorm van competitieve hondensport is geweldig voor ze als je de tijd en energie hebt om ze daarvoor te trainen, en ze mee te nemen naar verschillende wedstrijden en trainingen.

Als je jonge kinderen hebt, kun je ze altijd met de hond laten spelen, maar dan iets als apporteren of verstoppertje spelen. Het is belangrijk dat u erbij bent voor het geval de hond wat onbedoeld ruw wordt.

Als het gaat om trainingen, moet u weten dat deze honden een genot zijn om te trainen als u vanaf het begin de regels stelt.

Ze kunnen een beetje koppig worden als ze puppy zijn, maar wie kan het ze kwalijk nemen, en wie kan hun puppy-ogen niet aanbidden? Maar laat dat je niet voor de gek houden en je zwak maken. Je moet de regels rechtzetten, en ze laten zien dat jij vanaf het begin de leider bent.

Als je dat eenmaal hebt ingesteld, zul je geweldige trainingen hebben. Ons advies is om langzaam te beginnen. Overwerk ze niet in de eerste paar weken dat ze bij u thuis komen. Begin klein en maak de sessies geleidelijk langer.

Een uur per dag zou genoeg moeten zijn, maar je kunt altijd wat leuke spelletjes maken terwijl je thuis bent waarbij ze wat dingen kunnen leren.

Probeer positieve versterking en traktaties te gebruiken, maar overdrijf niet met de traktaties. Ze zullen zeker de superkracht van hun puppy-ogen gebruiken om je te misleiden om ze meer traktaties te geven dan ze zouden moeten eten. Hierdoor kan uw hond in gewicht toenemen.

De belangrijkste is om altijd kalm en beheerst te blijven, en sla je hond nooit, want hij zal het je misschien niet vergeven. in de toekomst. Dat kan een trauma veroorzaken, en als je een harde toon en taal gebruikt, kunnen ze training verbinden als iets slechts.

De Australische Herder Golden Retriever Mix: Gezondheidsproblemen

Bij elk hondenras, inclusief rashonden en kruisingen, zijn er gezondheidsproblemen waar sommige honden vatbaarder voor zijn dan andere. Dit is vooral het geval bij gemengde rassen, omdat ze sommige potentiële gezondheidsproblemen van beide ouders kunnen erven.

We willen zeggen dat dit zeker niet betekent dat uw pooch zal een van deze krijgen gezondheidsproblemenmaar gewoon om ze in de gaten te houden zodat je zeker weet dat je pooch is gezond.

Beide ouderrassen zijn over het algemeen honden die in goede gezondheid verkeren, en u hoeft zich niet veel zorgen te maken, want dit is ook het geval bij de Aussie Retriever.

Voor de zekerheid hebben we een lijst gemaakt van enkele mogelijke gezondheidsproblemen waar deze honden vatbaar voor kunnen zijn.

Staar. Dit gezondheidsprobleem is iets dat zowel jonge als oudere honden kan treffen. De eenvoudigste manier om dit probleem te beschrijven is dat de hond problemen kan hebben met het gezichtsvermogen in één of beide ogen.

Heupdysplasie. Dit gebeurt wanneer het heupgewricht zich niet goed ontwikkelt. Dit is een veel voorkomend probleem bij honden die veel energie hebben en veel bewegen. De botten kunnen afslijten, waardoor uw hond bij het ouder worden problemen kan krijgen met bewegen. Er zijn operaties die hierbij kunnen helpen, maar dat hangt af van de algemene gezondheid van de hond.

Bloat. Dit kan gebeuren wanneer de maag van uw hond verdraaid raakt. Dit is een ernstige aandoening die soms moeilijk te ontdekken is, vooral bij honden die een lange vacht hebben. Het kan fataal zijn voor uw hond als het niet op tijd wordt opgemerkt of als het lange tijd niet wordt behandeld.

Elleboog Dysplasie. Dit lijkt op heupdysplasie, maar dan alleen in de ellebogen.

Gewichtstoename. Dit is technisch gezien geen gezondheidsprobleem, maar het kan veel problemen veroorzaken voor uw pooch. Ze houden van hondenvoer, dus u zult ervoor moeten zorgen dat de dosering precies goed is.

De levensduur van deze honden kan van veel dingen afhangen, maar als we het hebben over een gezonde hond die goed verzorgd wordt, kunnen ze 10 tot 14 jaar oud worden.

De Australian Shepherd Golden Retriever Mix: Verzorging

Australian Shepherd Golden Retriever Mix liggend op de vloer
Foto van: @ylviesadventure

Deze honden kunnen van tijd tot tijd een gedoe zijn om te verzorgen. Het belangrijkste wat deze honden verbindt met verzorging is het borstelen van hun vacht. Aangezien ze veel verharen zoals beide hondenoudersmoet u ze dagelijks borstelen, especiaal tijdens het verharingsseizoen.

Dit is heel belangrijk als je het haar onder controle wilt houden. Zo niet, dan moet je weten dat een stofzuiger je beste vriend zal zijn.

U zult ze van tijd tot tijd een trimbeurt moeten geven. Afhankelijk van uw voorkeur, kan om het half jaar genoeg zijn voor deze honden. Het wordt afgeraden deze honden te scheren, vooral als ze een dubbele vacht hebben. Het kan de kwaliteit van hun vacht aantasten, en het kan ook schadelijk zijn voor hun huid.

Er zijn een paar dingen die je helemaal zelf kunt doen als het gaat om onderdelen van de verzorging. Dit kan je ook wat geld en tijd besparen. Sommige daarvan kunnen een beetje overweldigend zijn, maar je kunt altijd een professionele trimsalon bellen als je wat hulp nodig hebt.

Hier zijn enkele van de dingen die je zelf in je eigen huis kunt doen.

Baden. Dit is het belangrijkste aspect van de verzorging, en het deel dat veel mensen besluiten zelf te doen. Het kan soms ingewikkeld zijn, maar probeer uw hond zo comfortabel mogelijk te maken, en leer hem van jongs af aan dat badderen een leuke tijd is.

Hun oren schoonmaken. Mensen kunnen dit onderdeel van de verzorging soms vergeten, maar het is heel belangrijk. Zwarte smurrie of wat dan ook in de oren van een hond kan heel gevaarlijk zijn, omdat het infecties kan veroorzaken.

Hun nagels trimmen. Dit is iets dat voor sommige mensen overweldigend kan zijn, en wij begrijpen dat volkomen, vooral als u uw hond niet rustig kunt krijgen. Hulp vragen aan een trimsalon of zelfs een dierenarts is goed als het hierop aankomt.

Hun snuit schoonmaken. Dit is iets wat je dagelijks moet doen en zelfs een paar keer per dag. Na het eten en na een wandeling in de natuur moet hun snuit worden schoongemaakt. Dit is vooral belangrijk voor honden die lichter zijn omdat ze wat verkleuring kunnen krijgen als ze niet regelmatig worden schoongemaakt.

Samengevat

De Australian Shepherd Golden Retriever mix is een liefdevolle hond die zijn menselijke familie aanbidt. Deze honden zijn geweldig voor mensen die wat actiever zijn, en die graag veel van hun tijd met de hond doorbrengen.

Ze hebben grote bewegingsbehoeften, en dit kan voor sommige mensen te veel zijn, dus het is goed om je onderzoek te doen en je te verdiepen in het hondenras dat je overweegt aan te schaffen.

Het vinden van een gerenommeerde fokker voor dit soort gemengde hondenrassen kan moeilijk zijn, maar we zijn er zeker van dat je er met veel geduld en tijd uiteindelijk in zult slagen er een te vinden en je zo snel mogelijk te verenigen met je pup.

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen, en dat u zoveel informatie heeft gekregen als u nodig had, en dat u uiteindelijk besluit om een van deze schattige honden aan te schaffen.