Waarom blaft mijn hond niet? Fout 404 – Hond niet gevonden

Waarom blaft mijn hond niet? Fout 404 - Hond niet gevonden

Delen is geven!

Staart kwispelen, natte kussen en blaffen zijn dingen die honden kenmerken. Katten miauwen, mensen praten en honden blaffen. Zo gaat dat.

Maar wat als jouw hond geen typische hond is? Wat als je naar je dierenarts gaat en vraagt:

Waarom doet mijn hond blaft?

Het niet blaffen wordt soms in verband gebracht met de persoonlijkheid van de hond. Niet elke hond blaft op dezelfde manier, of zoveel als de andere hond. Dat is gewoon een rasinstelling.

Echter, de gebrek aan geblaf kan ook een teken zijn van bepaalde medische aandoeningen, mogelijke problemen met het gedrag, eerdere hondentraining, overmatig gebruik van zaken als schokhalsbandenenz.

Elke individuele hond heeft zijn eigen reden om wel of niet te blaffen.

Vandaag nemen we samen de redenen achter het niet blaffen door en leren we iets nieuws.

Inhoud

toon

Waarom doet Mijn hond blaft?

  kijkt over het hek in de tuin

Dus, waarom blaft mijn hond niet?

Stel je de situatie voor: je hebt net je nieuwe puppy in zijn nieuwe huis gebracht. Alles is nieuw, ongewoon en een beetje intimiderend voor uw hond. Hij moet nog leren waar hij op het potje moet en waar hij mag slapen. Blaffen kan voor sommige pups een teken zijn dat ze zich daar niet op hun gemak voelen.

Voordat uw puppy verandert in een relaxte, onderhoudsarme hond, moet u hem de tijd geven om zich aan te passen en zich open te stellen.

We gaan verder…

Wat voor ras heb je? Is het een grote en luide zoals de Doberman? Of is het een klein hondje zoals de Maltezer? Dit zijn tegengestelde rassen in alle mogelijke termen. Je kunt niet van elk hondenras dezelfde neiging tot blaffen verwachten.

Voordat je je zorgen maakt Waarom doet mijn hond blaft, moet je kijken of je een algemeen rustig ras hebt of niet.

Gedragsproblemen en medische aandoeningen kunnen ook een reden zijn achter het gebrek aan geblaf. Die zijn echter niet het eerste waar we aan denken als Fido plotseling stil wordt. Uw hond moet andere symptomen vertonen voordat we allemaal denken dat er een medische aandoening ten grondslag ligt aan de afwezigheid van blaffen.

Zullen we elke reden eens grondig doornemen, zodat u uw hond beter kunt begrijpen?

Maar eerst, waarom blaffen honden eigenlijk? Mysterie opgelost!

Waarom blaffen honden in de eerste plaats?

schattige hond blaft in het park

Heb je je ooit afgevraagd waarom honden überhaupt blaffen?

Normaal stellen we het algemene gedrag van honden niet in vraag, maar blaffen is iets dat al dan niet binnen de normale grenzen valt.

Blaffen wordt beschouwd als normaal hondengedrag. Honden blaffen en mensen spreken. Wat betekent dat blaffen een manier is voor uw hond om met u te communiceren. Door te blaffen laat uw hond u weten dat hij iets wil, of dat er iets mis is.

Uw hond zal blaffen om uw aandacht te krijgen of eisen dat er hondenvoer wordt geserveerd. Soms blaft uw hond luid pratend met u mee, omdat hij zich betrokken wil voelen. Het tonen van emoties met blaffen is absoluut normaal.

Ook blaffen bij het zien van een bedreiging of iets onbekends wordt als normaal beschouwd. Veel honden zijn geweldige waakhonden en laten je weten als er iets mis is.

Wat niet normaal is, is overmatig blaffen. Het is vaak een teken van een dieper liggend probleem zoals verlatingsangst of stress.

Ik weet wat je zou kunnen denken: Het is niet oké als ze blaffen, het is niet oké als ze niet blaffen.

Dus, wat is, oké?

Hondengeblaf binnen normale grenzen is oké. Overmatig blaffen of helemaal niet blaffen is dat niet.

We gaan zo zien wanneer de afwezigheid van blaffen u zorgen moet baren, en wanneer niet.

Wat Medische kwesties Zijn de redenen waarom Mijn hond Blaft niet?

rustige hond liggend op het bed

Helaas kunnen medische problemen een reden zijn waarom uw hond niet blaft.

U kunt medische problemen vermoeden als uw blaffende hond plotseling niet meer met u communiceert.De onmiddellijke afwezigheid van blaffen kan een teken zijn dat uw hond een gezondheidsprobleem heeft ontwikkeld en behandeld moet worden.

Dus, wat voor soort gezondheidsproblemen kunnen het ontbreken van blaffen beïnvloeden?

Laten we het uitzoeken!

Laryngeal Paralysis

Laryngeal Paralysis is een aandoening waarbij het strottenhoofd of de stemdoos van uw hond verandert of een beperking draagt. Honden kunnen worden geboren met een verminderd strottenhoofd of een probleem ontwikkelen tijdens het opgroeien.

Laryngeal Paralysis tast de structuur van het strottenhoofd aanzienlijk aan, verlamt zelfs de spieren en laat uw hond niet spreken. Ook het kraakbeen dat de strottenhoofdspieren ondersteunt stort in.

De enige behandeling die uw hond van deze aandoening kan verlossen is een operatie.

Tumoren

Tumoren bij honden komen vrij veel voor en kunnen vrijwel elk gebied van het lichaam treffen, inclusief de keel van de hond.

Ernstige aandoeningen wanneer honden stoppen met blaffen zijn strottenhoofd of luchtpijp tumoren. Eén zo’n aandoening kenmerkt Chondrosarcoom, een kwaadaardige tumor die in de keel van uw hond groeit en hem belet te blaffen en normaal te ademen.

Tumoren kunnen operabel zijn, maar het hangt af van hoe ver het is gekomen. Het is individueel voor elke hond, wat betekent dat je inoperabele aandoeningen kunt tegenkomen.

Infecties

Infecties en ontstekingen zijn vrij normaal voor iedereen, ook voor honden.

De keel is een gevoelig gebied dat vatbaar is voor het oplopen van een virus of infectie. Als de keel van uw hond ontstoken raakt, ontstaat er een geweldige omgeving voor het ontwikkelen van een bacteriële infectie. Dit beïnvloedt het vermogen van uw hond om te eten en te blaffen. Alleen water drinken veroorzaakt geen problemen voor uw hond.

Gelukkig zijn infecties meestal niet ernstig, en uw hond zal moeten antibiotica nodig om zich beter te voelen.

Niet-medische redenen waarom uw hond niet blaft

hond kijkt door hek naar buiten

Het gebrek aan blaffen is niet noodzakelijk omdat een of ander gezondheidsprobleem uw hond heeft getroffen. U hoeft zich niet meteen zorgen te maken, omdat uw hond misschien om een andere reden stil is. Soms vallen die redenen wel mee, zoals het wennen aan een nieuwe omgeving.

Soms kan de reden echter betekenen dat uw hond een of ander gedragsprobleem heeft.

Hij is te bang om te blaffen

Sommige honden zullen te bang zijn om te blaffen omdat ze verwachten dat er iets ergs zal gebeuren als ze een geluid laten horen. Dit komt meestal voor bij reddingshonden. Als uw hond veel heeft meegemaakt, is de kans groot dat de vorige eigenaar, of zelfs de fokker, uw hond heeft gestraft voor het blaffen.

Dat heeft zich aan uw hond ingeprent en staat niet meer toe dat hij blaft.

Ook honden die nog moeten wennen aan hun nieuwe omgeving zullen minder snel blaffen. Naarmate de tijd verstrijkt en uw hond gewend raakt aan het nieuwe gebied, zal hij zeker af en toe beginnen te blaffen. Als hij dat niet doet, is het tijd om te overwegen hem opnieuw te leren blaffen.

Zeker, het is geweldig om een stille hond te hebben, maar laten we hun natuurlijke behoeften niet onderdrukken. Persoonlijk vind ik ze trainen in stilte nogal radicaal en iets wat ik mijn honden niet zou aandoen. Laat ze… honden zijn!

Hij is getraind om niet te blaffen

Helaas worden tweedehands honden vaak getraind om niet te blaffen. Zwijgtraining is niet voor elke hond of hondeneigenaar. Sommige mensen horen liever hun honden communiceren.

Natuurlijk zijn er situaties waarin dit soort training een absolute must is. Als uw hond de hele tijd blaft zonder reden, gromt naar niets, of blaffen of huilen in het midden van de nacht, is training cruciaal.

Verder is het trainen van een pawfect normale hond tot stilte gewoon belachelijk en onnodig.

Zijn persoonlijkheid is stil

Sommige hondenrassen zijn gewoon rustig en zo zijn ze ook. Je kunt hun persoonlijkheid niet echt veranderen, hoe hard je het ook probeert.

Als uw hond een van de stille is, ga dan niet uw hoofd breken door te proberen een manier te vinden om hem te laten blaffen. Laat de dingen zo natuurlijk mogelijk.

Moet ik me zorgen maken als Mijn hond Blaft helemaal niet?

duchshund hond legt het hoofd in handen van de eigenaar

Je moet je alleen zorgen maken als het een kwestie van gezondheidsproblemen is.

Gedragsproblemen, aanpassing aan de nieuwe omgeving, trainingsproblemen en eerdere trauma’s zijn geen zaken voor uw dierenarts. Hij is een arts voor honden, geen therapeut.

Nog steeds, moet u uw dierenarts waarschuwen als u plotselinge veranderingen opmerkt in het gedrag van uw hond en het gebrek aan blaffen, vooral als uw hond voorheen een grote blaffer was.

Normaal gaan die veranderingen gepaard met verlies van eetlust, gebrek aan energie, verandering van stemming, enz.

Uw dierenarts zal enkele tests uitvoeren om te zien waar uw hond last van heeft en een behandeling voorschrijven die geschikt is voor zijn aandoening.

Je moet je hond alleen naar de dierenarts brengen als je zeker weet dat je geen stil ras hebt of dat je hond geen gedragsprobleem heeft achter het gebrek aan blaffen.

Al met al, maak geen grote ophef als die er niet zou moeten zijn. Maak geen problemen waar die er zijn. Als uw hond gezond is en zich qua gedrag prima voelt, ga dan niet te ver. Zo hard proberen om een stille hond te laten blaffen kan je meer hoofdpijn bezorgen dan voorheen.

Welke Hondenrassen Zijn geen grote blaffers?

shiba inu hond die op de sneeuw staat

Sommige hondenrassen zijn helemaal geen grote blaffers. Dat zit in hun DNA.

Een van de grootste redenen waarom sommige hondenrassen bekend staan als blaffers is hun afkomst. Een Duitse herder is natuurlijk een grote blaffer, hij werd gefokt om het vee en de mensen te bewaken. Anderzijds werd een Maltezer gefokt als gezelschapshond. Deze rol vereiste geen sterke vocale capaciteiten.

Je begrijpt het punt, nietwaar?

Maar blijven alle gezelschapshonden rustig, of zijn sommigen toch luidruchtig?

Waarom bekijken we niet welke hondenrassen helemaal geen grote blaffers zijn. Misschien ben je opgelucht als je weet dat je kleine hond geen natuurlijke blaffer is.

Shiba Inu

Shiba Inu is een mysterieus hondenras uit Japan. Hoewel we vrij veel weten over dit hondenras, lijkt het toch alsof ze iets verbergen. Misschien zijn ze daarom zo stil!

Shiba’s hebben katachtige gedragingen. Ze zijn rustig, nemen alles met een korreltje zout en vertrouwen mensen niet snel. Natuurlijk zal een gemiddelde Shiba als een gek blaffen als hij een bedreiging op zich af ziet komen, want ze kunnen agressief zijn.

Maar meestal blijven ze rustig, en beoordelen ze zwijgend hun omgeving, net als hun katachtige maatjes.

Basenji

Basenji honden zijn best cool, nietwaar? Ze zijn compact van formaat, hebben een lieflijk uiterlijk, en hebben een nog lieflijker temperament.

Natuurlijk, zijn het ook geen grote blaffers.

Wat zo ongewoon is aan dit hondenras is dat ze geen typisch hondengeblaf hebben. Basenji’s staan bekend om hun grappige jodelend geluid. Laten we zeggen dat het hun manier van blaffen is, ergens tussen blaffen en huilen in.

Saluki

Saluki’s zijn een van de meest verlegen hondenrassen in de wereld. Ze horen blaffen is nogal… ongewoon!

Een typische Saluki vertrouwt alleen zijn familieleden en voelt zich niet op zijn gemak bij vreemde mensen. Je zult een Saluki echter niet horen blaffen als iemand hem bedreigend benadert. Ze zijn niet alleen verlegen, maar ook behoorlijk geïntimideerd.

Bulldog

Bulldogs staan bekend om veel dingen, maar een grote blaffer zijn is er niet bij.

Het maakt niet uit welk Bully hondenras je hebt, als je een typische Engelse Bulldog bezit, of je hebt zin in de Franse versie, geen van beide pooches zullen zo gemakkelijk blaffen.

En, als ze blaffen, zullen Bulldogs hun diepe bariton stem tonen met een korte woef.

Whippet

De overeenkomsten tussen Whippets en Greyhounds lijken nooit op te houden. In dit geval, Whippets zijn behoorlijk vergelijkbaar met Greyhoundsomdat ze niet blaffen.

Nou, dat doen ze wel, tijdens het spelen, maar dat verschilt echt van Whippet tot Whippet.

Chinese Shar-Pei

Shar-Pei honden lijken behoorlijk op Shiba’s, maar niet qua uiterlijk. Deze grote, pluizige Chinese honden zijn nogal mysterieus en er is altijd iets nieuws dat we over hen leren.

Vandaag leer je dat Shar-Pei pups helemaal niet blaffen. Ze vinden het niet nodig om te blaffen en praten zo tegen hun baasjes.

Maar laat één dag oefening achterwege en je hoort waartoe je Shar-Pei in staat is.

Borzoi

Russische hondenrassen zijn normaal gesproken niet stil, maar de Barsoi wel.

Deze honden zijn groot, gracieus, en lijken altijd ergens van te schrikken. De elegantie die Barsoi’s hebben, voorkomt dat ze de longen uit hun lijf blaffen.

Ik denk aan de Barsoi als de laatste Russische royalty. Zo elegant zijn ze.

Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel is een van die hondenrassen die niet graag alleen gelaten worden. Ze houden meer van menselijk gezelschap en voelen zich behoorlijk down als ze alleen zijn.

De enige situatie waarin je een Cavalier King Charles zou kunnen horen blaffen is als hij te lang alleen wordt gelaten en verlatingsangst ervaart.

Voor de rest zijn Cavaliers super volgzaam en blaffen ze normaal niet om te communiceren.

Italiaanse Greyhound

Een ander algemeen rustig hondenras is een lid van de Italiaanse hondengroep, de Italiaanse Greyhound.

Greyhounds zien er meestal zo timide en fragiel. Je kunt je toch geen grote blaf van ze voorstellen? Dat klopt. Hoewel de gemiddelde Italiaanse Greyhound zal blaffen als hij onraad voelt, zal die blaf niet zo krachtig en luid zijn als bij Duitse Herders bijvoorbeeld.

Welke Hondenrassen Zijn luidruchtig?

duitse herder blaffen

Blaffen is niet iets wat je meestal zoekt bij een hond. Als mensen besluiten een nieuw huisdier te adopteren, kiezen ze meestal rustige rassen, vooral als ze in een appartement wonen. Niet elke hond is gemaakt om in de stad te wonen. Je kunt van je leven in een grote stad genieten met je speelgoedpoedel, maar een Rottweiler zal daar nauwelijks in passen.

Dat komt niet door hun grootte. Dat komt door hun vocale capaciteiten. Laten we zeggen dat de buren er niet van zouden genieten hoe jouw Rottie ’s morgens blaft om je wakker te maken.

Het is goed om te weten welke rassen super luidruchtig zijn, juist om te voorkomen dat je ze krijgt als je een stadsleven leidt. De volgende honden zouden het veel beter doen in een huis, waar de buren niet zo dichtbij zijn als in steden.

De Amerikaanse Kennel Club verklaart deze rassen als de luidste:

Duitse Herder

Ik heb Duitse Herders verschillende keren in het artikel genoemd. Ja, het zijn grote blaffers!

Duitse Herders hebben een nogal machtige blaf, en ze kunnen je binnen milliseconden een geïntimideerd gevoel geven. Maar Duitse Herders blaffen niet alleen om vreemden af te schrikken. Zo communiceren ze ook.

Duitse Herders hebben de neiging veel te blaffen tijdens het spelen, gewoon omdat ze ervan genieten.

Siberische Husky

Siberische Husky is een van die rassen waar je je over kunt verbazen: Waarom doet mijn hond blaffen?

Huskies blaffen normaal gesproken niet veel, maar ze doen iets anders. Huskies huilen. VEEL. Ze hebben een specifiek gehuil dat hen herkenbaar maakt. Het gehuil heeft waarschijnlijk veel te maken met hun oorsprong en diepe band met de eerste hoektanden of wolven.

Husky’s blaffen niet om te communiceren. Ze praten wel! Ooit gehoord van pratende Huskies? Ga ze googelen!

Golden Retriever

Wist je dat het wereldrecord voor het luidste geblaf niet in handen is van een Duitse herder? A Golden Retriever genaamd Charlie is al 10 jaar de luidste hond ter wereld!

Golden Retrievers zijn niet agressief of gevaarlijk. Goldens zijn super kindvriendelijk en blaffen alleen omdat ze opgewonden zijn en met je willen praten.

Yorkshire Terriers

Wie zou weten dat zoiets kleins zo’n sterke blaf kan hebben?

Yorkies zijn berucht omdat ze zo kefferig zijn. Het lijkt erop dat deze honden nooit hun mond houden. Behalve dat ze kefferig zijn, hebben Yorkies de neiging om te blaffen om vreemden en potentiële bedreigingen weg te jagen. Ze zullen gemakkelijk op elke grotere hond afkomen als ze zich in gevaar voelen. Dit heeft veel te maken met de Napoleon complex dat de meeste Yorkies hebben.

Chihuahua

Naast Yorkies, Chihuahuas zijn een andere hondenras dat is super klein, maar super luid.

Chihuahuas kunnen behoorlijk agressief zijn. Daarom moet je extra moeite doen om ze te trainen. Daarom kunnen ze grommen en blaffen.

Chihuahuas zijn normaal gesproken lief voor hun favoriete mensen, maar kunnen behoorlijk lastig zijn voor degenen die ze niet kennen.

Kan ik trainen Mijn hond Om te blaffen?

een puppy zittend in het gras en spelend met baasje

Ja!

Behalve je hond trainen in stil zijn, kun je hem ook weer trainen in blaffen! Gehoorzaamheidstraining is voordeliger, maar dat lukt vast wel met wat doorzettingsvermogen en de juiste aanpak.

Elke hond leert het beste onder positieve bekrachtiging. Zoals je misschien wel of niet weet, dwingt positieve bekrachtiging het gebruik van traktaties en lof af telkens als je hond iets goed doet.

Begin je blaftraining met het uitdelen van een traktatie aan je hond, gewoon zodat hij kan zien dat je ze hebt.

Leg ze dan buiten het bereik van uw hond en zeg het commando spreken. Natuurlijk is uw hond geen robot, en zal hij niet meteen op commando blaffen. Wat hij wel zal doen is grommen, omrollen, springen, gaan liggen, zitten, en al het andere dat in hem opkomt, want hij wil echt dat lekkers.

Vroeg of laat zal uw hond het opgeven en beginnen te blaffen om een traktatie te eisen. Dat is wanneer u een ander tussendoortje kunt geven. Uw hond zal snel inzien dat blaffen iets goeds is en hem lekkers brengen. niet slaan zoals voorheen.

Het is moeilijk te repareren wat de vorige eigenaar of fokker kapot heeft gemaakt, maar met hard werken kom je er wel.

Samengevat…

Dus, heb je het antwoord op de vraag “Waarom doet mijn hond blaft?”

Ik hoop van wel, want er zijn geen andere redenen dan persoonlijkheid, medische of gedragsproblemen.

Sommige honden zijn blaffers, andere niet. Sommige vertonen gedragsproblemen zoals verlatingsangst bij overmatig blaffen, en sommige verliezen hun stem.

Elke hond is een verhaal apart. Ze moeten individueel worden aangepakt om de kern van het probleem te vinden, en dus de remedie.

Wat je je moet realiseren is dat je een stil hondenras niet kunt veranderen en er blaffers van kunt maken. Kleine en verlegen honden zijn meestal geen grote blaffers, dus verwacht niet dat ze zich kunnen meten met grotere honden.

Voordat je zelfs een puppy krijgt, beslis of blaffen of de afwezigheid ervan iets is waarmee je kunt leven. Sommige hondeneigenaren vinden het ongebruikelijk dat honden niet blaffen of met hen communiceren. Dus, als je er gek van zou worden, kies dan een vocaal ras in plaats van een lieve, stille.