8 redenen voor hondengeblaf in de slaap

8 redenen voor hond die blaft in zijn slaap

Sharing is caring!

Er zijn veel hondengedragingen die echt interessant zijn en soms amusant kunnen zijn, maar er zijn er ook die een beetje eng kunnen zijn. Alles wat een hond doet, heeft een bedoeling. Voor sommige gedragingen kan de oorzaak moeilijk te achterhalen zijn, terwijl andere gedragingen overduidelijk zijn.

Honden kunnen ’s nachts een heleboel dingen doen als hondeneigenaren moe zijn en gewoon proberen te slapen. Maar wat als we je vertellen dat sommige dingen niet met opzet worden gedaan?

Ze slapen misschien als deze voorvallen gebeuren. Hondenblaffen in de slaap is een van die dingen die tegelijkertijd eng en grappig kunnen zijn. Nou, het grappige deel komt pas nadat je de oorzaak hebt vastgesteld.

In dit artikel zullen we enkele van de redenen voor een hond die blaft in de slaap doornemen en wat je kunt doen om te proberen het regelmatig te voorkomen.

Inhoud

toon

Redenen voor een hond die blaft in zijn slaap

Dit vreemde gedrag is iets dat je niet zo vaak ziet bij honden. In de meeste gevallen gebeurt het van tijd tot tijd, en wel om een eenvoudige reden die we later zullen opnoemen.

In sommige zeldzame gevallen kan dit wat vaker gebeuren dan gemiddeld. Daar zijn ook enkele redenen voor en die zijn misschien niet zo grappig en schattig als je slapende blaffende hond toen je hem daar voor het eerst op betrapte.

Hier is de lijst met redenen voor een hond die blaft in zijn slaap.

1. Ze zijn aan het dromen

teckel hond slapen op de gezellige mat

Dit is de belangrijkste reden dat veel van ons zich bewust zijn als het gaat om uw pooch die luidruchtig is terwijl ze strak in slaap zijn. Dromen is niet iets wat alleen wij als mensen doen. Oh nee. Honden kunnen ook dromen.

Hun dromen zijn misschien niet zo complex als de onze, maar ze kunnen emotioneel intens zijn. Dit is wanneer het blaffen begint. Blaffen is niet het enige dat kan gebeuren als de hond droomt. Ze kunnen hun poten bewegen als ze rennen, ze kunnen gaan grommen, een beetje staart kwispelen, en je kunt hun ogen zien bewegen en trillen.

Ze kunnen ook jammeren. Er kan van alles gebeuren tijdens hun slaaptijd.

Blaffen en trillen zijn een van de meest voorkomende dingen die een hond kan laten zien als ze diep in een droom zitten. Dit gebeurt ergens tussen de niet-REM en diepe REM fases van hun slaap.

REM staat voor Rapid Eye Movement en honden ervaren het net als wij mensen.

Een interessant feit is dat kleinere honden de neiging hebben om meer van niet-REM slaap naar REM slaap over te schakelen dan grotere honden. Dit zou betekenen dat kleine honden meer dromen hebben dan grotere honden.

Grote hondenrassen hebben een soortgelijke cyclus als wij mensen hebben. Grotere honden gaan bijna elke 90 minuten in REM-slaap. De kleinere hondjes gaan elke 10 minuten.

Het ding is dat er geen enkele manier is om te weten of uw hond een goede of een slechte droom heeft. Omdat ze ons niet duidelijk kunnen vertellen dat ze een droom hebben gehad, heeft een deel van het gedrag dat optreedt als ze slapen onderzoekers aangemoedigd om wat onderzoek te doen naar dit onderwerp.

Ze ontdekten dat de hersenen van de hond hersenactiviteit vertoonden terwijl ze in de REM-cyclus zijn, of de fase waarin dromen beginnen, die eigenlijk vergelijkbaar is met hersengolven die wij mensen hebben.

Het geblaf dat optreedt terwijl ze dromen is niet zo luid als hun normale geblaf.

2. Angst

cavapoo hond slaapt in zijn bed

Dit is een van de oorzaken die niet positief zijn en uw hond wat problemen bezorgen. Het blaffen op zich is niet slecht, maar het kan iets vertegenwoordigen dat niet zo goed is.

Meestal hebben honden die angstig zijn en blaffen tijdens hun slaap een soort nachtmerrie. Er zijn een paar dingen die ervoor kunnen zorgen dat uw hond angstig is en die oorzaak kan precies datgene zijn waarover ze dromen.

Een van de situaties die de angst van je pooch kan hebben veroorzaakt is verhuizen. Het veranderen van hun huis, vooral als ze daar lange tijd hebben gewoond, kan echt stressvol zijn voor de hond. Uw hond went misschien niet zo snel aan de omgeving en kan daardoor nachtmerries krijgen die verband houden met de nieuwe omgeving.

Uw hond kan angst hebben voor een bepaalde persoon of hond. Dit kan lastig zijn en uiterst verontrustend voor de hond. Ze kunnen nachtmerries hebben van die persoon of hond die hun baasje aanvalt.

Scheidingsangst is een van de meest voorkomende vormen van angst waar uw hond aan kan lijden.. Dit gebeurt wanneer een hond voor langere tijd alleen wordt gelaten. Ze kunnen de angst dat je hen verlaat projecteren via hun dromen, wat ertoe kan leiden dat ze blaffen in hun slaap als een manier om te proberen je te pakken te krijgen.

GERELATEERD: Waarom is mijn hond plotseling zo gehecht aan mij? Een overzicht

3. Bijwerkingen van medicijnen

grappige puppy mopshond slaaprust op kussen bed

Er zijn enkele medicijnen die bijwerkingen kunnen hebben op de slaap van de hond. Deze effecten kunnen nog ernstiger zijn als u de dosering van die medicatie hebt verhoogd vanwege de gezondheidsproblemen van uw hond.

Een onderdeel van die bijwerking is dat uw hond in zijn slaap meer blaft dan hij normaal deed. Dit kan ook gevolgd worden door grommen en zelfs sommige andere soorten vocalisaties.

Als u dit gedrag bij uw harige vriend opmerkt nadat u bent begonnen met het geven van een bepaald medicijn of als u de dosering hebt verhoogd, raadpleeg dan uw dierenarts.

Het blaffen is niets om u zorgen over te maken, maar het kan een teken zijn dat er iets anders niet in orde is, of het nu een nare droom is of dat ze in een soort ongemak verkeren.

GERELATEERD: Waarom blaft mijn hond naar niets? 9 redenen

4. Lawaai

Luie hond in bed

Lawaai, vooral plotselinge geluiden kunnen uw hond doen blaffen terwijl hij slaapt. Omdat ze in een diepe slaaptoestand zijn zullen ze waarschijnlijk niet opstaan van het lawaai als het niet te luid is. Wat kan gebeuren is dat het lawaai overgaat in hun dromen, wat betekent dat als deuren dichtslaan, zij zullen denken dat dit in hun droom gebeurde.

Afhankelijk van wat dat geluid is, kan uw hond bang of zelfs boos worden. Ze kunnen de behoefte voelen om u te beschermen tegen dat geluid en dat is de reden dat ze beginnen te blaffen. Hun hartslag zal hoogstwaarschijnlijk hoog worden.

Aan de andere kant, als ze bang worden door het lawaai kan uw hond overweldigd raken, vooral als ze midden in de nacht alleen wakker worden. Dus, als u het geluid ook hebt gehoord of misschien zelfs per ongeluk hebt veroorzaakt, ga dan altijd even bij uw hond kijken.

Als u denkt dat ze er wat nerveus en gespannen uitzien, probeer ze dan licht en langzaam wakker te maken door ze te aaien.

Maar er kan ook een positieve kant zijn. Je zou op hun favoriete piepspeeltje kunnen zijn gestapt. Hierdoor kunnen ze wat blije dromen krijgen en door de opwinding kunnen ze gaan blaffen.

5. Opwinding

schattige hond ligt en slaapt op kussen deken

Dit is wanneer gelukkige dromen aanwezig zijn. Er is geen manier om precies te weten waarover honden dromen en het kan soms moeilijk zijn om te onderscheiden of de droom slecht of goed is, en dat is het grootste probleem.

Het blaffen en sommige andere lichaamsbewegingen kunnen bij beide hetzelfde zijn.

Als u weet dat uw hond een goede dag heeft gehad, dat hij of zij genoeg tijd heeft doorgebracht met spelen met andere honden en genoeg tijd met u heeft doorgebracht, kunt u verwachten dat hij of zij slaapblaft omdat hij of zij een goede droom heeft waarin hij of zij herinneringen ophaalt aan wat hij of zij heeft gedaan.

Dit komt het meest voor bij pups. Als ze zo jong zijn, is alles spannend voor ze, en zijn ze in de eerste levensfase altijd omringd door hun broertjes en zusjes. Als ze bij hun nieuwe thuis aankomen, herinneren ze zich nog al hun broertjes en zusjes.

Sommige van die spannende herinneringen kunnen overgaan in een droom en het blaffen tijdens het dromen is waarschijnlijk het nabootsen van de blaf die ze laten zien als ze met hun broertjes en zusjes spelen.

6. Pijn

Schattige Beagle puppy slapend in bed

Dit is een ongelukkige reden waarom honden blaffen als ze slapen, en het komt vaak voor bij oudere honden die wat gezondheidsproblemen hebben. Jongere honden kunnen dit probleem ook hebben als ze enige vorm van pijn voelen.

Bij oudere honden kan blaffen in de slaap zelfs voorkomen als ze een dutje doen. Dit kan worden beschouwd als een soort schreeuw om hulp.

Helaas is er niet veel dat u in deze situaties kunt doen. Het beste is om uw hond een nacht bij u te laten slapen, zodat hij troost en liefde van u kan voelen.

7. Niet moe genoeg zijn

grappig chihuahua hond slapen op een kussen in bed

Elke hond moet een bepaalde hoeveelheid beweging hebben gedurende de dag, zelfs de honden die wat aan de luiere kant zijn, zoals Bulldogs bijvoorbeeld. Dit is vooral belangrijk voor honden die een hoog of gemiddeld energieniveau hebben.

Als ze niet genoeg beweging krijgen gedurende de dag komt ook het slapen van de hond in het gedrang. Honden die niet moe genoeg zijn, hebben vaak levendigere dromen en zullen eerder blaffen.

Er wordt aangenomen dat deze honden meestal dromen van het spelen met de huisouder of andere honden en deze kunnen worden beschouwd als gelukkige dromen.

Er is niet genoeg onderzoek gedaan naar dit onderwerp, maar dit zijn enkele gissingen.

8. Ademhalingsmoeilijkheden

Een maand oud Terrier Mix Puppy slaapt in bed met favoriete speeltje

Honden met plattere snuiten en honden met overgewicht kunnen problemen hebben met ademhalen. Er is ook een situatie waarin de luchtwegen van de hond geblokkeerd kunnen raken doordat ze hun snuit te dicht bij een speeltje of een kussen leggen.

Wanneer dit gebeurt zal het ademhalingsprobleem ook in hun droom verschijnen. Het blaffen is misschien niet de belangrijkste reactie in dit soort situaties, maar het kan voorkomen als een manier om hulp te vragen.

In deze situaties zal de hond vrij snel wakker worden en zijn slaapcyclus beëindigen.

Wat te doen als uw hond blaft in zijn slaap?

Blaffen tijdens het slapen is niets dat schadelijk is voor de hond, maar het kan wel iets vertegenwoordigen dat uw hond dwars zit. Veel aanbevelingen als het gaat om uw hond die blaft in zijn slaap is om niets te doen, maar daar zijn we het niet echt mee eens.

Hier zijn enkele van de dingen die u kunt doen als het gaat om een hond die blaft in zijn slaap.

Probeer de oorzaak van hun geblaf te vinden. Dit kan een beetje moeilijk te bereiken zijn en het kan wat tijd kosten, maar uitzoeken wat het probleem is, of dat er überhaupt een probleem is, is vrij belangrijk. Op basis daarvan kun je je richten op een meer gedetailleerde oplossing.

Straf nooit een hond die blaft in zijn slaap. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste kunt u de hond bang maken en hem laten denken dat hij iets slechts heeft gedaan. Ten tweede zijn de meeste honden zich er niet van bewust dat ze luid geblaft hebben. Als u het straft, zal de hond zich erg verward voelen.

GERELATEERD: Zal mijn hond me vergeven dat ik hem geslagen heb? Advies voor hondeneigenaren

Probeer de zachte aanpak. Als u ziet dat uw hond blaft en andere lichaamstaal vertoont alsof hij het moeilijk heeft, probeer hem dan op een rustige en zachte manier wakker te maken. Probeer ze te aaien en met zachte stem tegen ze te praten tot ze wakker worden. U hebt een nare droom laten verdwijnen en u bent het eerste wat ze zien, wat hen veel troost zal brengen.

Probeer de omgeving zo rustig mogelijk te maken voor uw hond. Dit is goed voor honden die een soort angst kunnen hebben, vooral als u naar een ander huis bent verhuisd.

Als uw hond angstproblemen heeft, moet u werken aan de problemen die de angst veroorzaken. Dit kan een beetje moeilijk en overweldigend zijn voor de eigenaar. U kunt altijd een gedragsdeskundige inhuren om u en uw hond te helpen.

Probeer een witte ruis machine te gebruiken. Het is bewezen dat dit mensen helpt te kalmeren en meer ontspannen te gaan slapen. Het kan ook uw hond helpen, maar het is niet gegarandeerd.

Presenteer de hondenbed als de veilige zone. Honden hebben hun ruimte nodig waar ze zich weten af te zonderen van alles. Het bed of de bench moet veilig en comfortabel genoeg aanvoelen om er met plezier in te slapen. Als ze zich ongemakkelijk voelen, zullen ze het vermijden.

GERELATEERD: Waarom heeft mijn hond opeens een hekel aan zijn bench? 14 redenen

Ga naar de dierenarts als uw hond enige vorm van pijn of ongemak lijkt te ervaren. Dit heeft meer te maken met senior honden. Jongere honden kunnen het ook ervaren als ze echt ziek worden. De dierenarts is hiervoor de beste optie. Je kunt alleen troost bieden in deze situaties.

Zorg ervoor dat uw hond genoeg beweging heeft gehad voor de dag. Een goede tip is dat u uw hond vlak voor het slapen gaan meeneemt voor een lange wandeling of een speelafspraak met een andere hond. Zo worden zowel jij als de hond moe en vallen ze gemakkelijk in slaap.

Geef uw hond geen zware maaltijd of veel lekkers voor het slapen gaan. Veel zwaar hondenvoer vlak voor het slapen gaan kan de hond maagproblemen bezorgen en daarmee ook slaapproblemen.

Probeer hond-veilige oordopjes. Dit is voor honden die gevoeliger zijn voor bepaalde geluiden. Dit kan gebruikt worden als u van een rustige plaats naar een luidere bent verhuisd. De hond is misschien niet gewend aan sommige geluiden, dus de oordopjes kunnen een tijdje helpen.

Voorkomen dat uw hond blaft kan veel werk en tijd kosten, maar het is niet onmogelijk. Blijf gewoon volhardend en rustig en het probleem zal worden opgelost.

Wat wordt nog meer beschouwd als normaal gedrag terwijl de hond slaapt?

schattige hond die op de bank slaapt

Er zijn veel dingen die honden kunnen doen tijdens hun droomfase. Sommige dingen kunnen een aanwijzing zijn dat er iets mis is, maar voor het grootste deel zijn ze allemaal volkomen normaal.

Bijvoorbeeld, janken wordt beschouwd als een normaal soort gedrag. Dit is een indicatie dat uw hond waarschijnlijk een nare droom heeft. U kunt medelijden hebben met uw hond omdat hij een slechte droom heeft, maar een janken op zich wordt beschouwd als normaal gedrag dat een hond kan vertonen terwijl hij slaapt.

Hier zijn enkele andere voorbeelden van normaal gedrag tijdens de slaap:

Grommen en snuiven. Dit kan betekenen dat de hond droomt dat hij iets ruikt.

Kauw- of likgeluiden. Men gaat ervan uit wanneer u uw hond dit hoort doen terwijl hij slaapt, dat hij droomt over eten.

Grommend. Dit betekent meestal dat de hond een nachtmerrie heeft waarin hij ofwel bang is ofwel zijn dierbaren beschermt.

Howling. Dit kan ook te maken hebben met nachtmerries van uw hond.

Al hun poten bewegen als ze rennen. Dit is het soort lichaamstaal dat mensen buitengewoon grappig en interessant vinden. Dit kan twee kanten op gaan, wat betekent dat de hond een leuke of een nare droom heeft. Afhankelijk van de situatie.

Hun ogen bewegen. Dit kan door veel dingen komen, maar het is soms moeilijk om oogbewegingen op te merken.

Beweging van het oor of zelfs trillen van het oor.

Snuivend

– Hun hoofd bewegen.

– Kwispelen met hun staart

– Hun richting draaiend

– De benen strekken

Zoals je ziet zijn er veel dingen die kunnen voorkomen terwijl de poepie gezond slaapt. Sommige daarvan vallen bij grotere rassen meer op dan bij kleinere rassen.

Moet u uw hond wakker maken als u merkt dat hij blaft in zijn slaap?

Franse bulldog puppy slapend in zijn mand

De beste optie zal zijn om ze te laten slapen. Als je een hond plotseling uit zijn slaap wekt, kan dat hem geïrriteerd en verward maken. De hond kan zich zelfs even verloren voelen.

Dit kan hun slaap voor de rest van de nacht in de war brengen. Je moet ze alleen wakker maken als je zeker weet dat ze andere lichaamstaal vertonen die verband kan houden met ongemak of stress.

Het kan verontrustend zijn om uw hond midden in de nacht te horen, vooral als u merkt dat ze nog slapen, maar het beste is om ze gewoon te laten zijn, tenzij u weet dat er een onderliggend probleem is dat u aan het oplossen bent.

Waarom droomt een hond?

Er is geen verklaring voor. Mensen hebben de neiging te vergeten dat honden emotionele wezens zijn die bepaalde emoties kunnen ervaren, net als wij als mensen.

Als uw hond alle commando’s kan onthouden die u hem heeft geleerd, waarom zou hij dan niet sommige situaties en emoties kunnen onthouden en die in zijn dromen kunnen herbeleven? Er is een gezegde dat een hond nooit iets vergeet, zeker niet als hij mishandeld is.

Deze honden zullen heel wat nachtmerries hebben. Maar maak je geen zorgen, dit zal slechts duren tot ze een nieuw liefdevol forever home vinden. Net zoals ze zich de slechte en traumatische dingen herinneren, kunnen ze zich ook alle leuke ervaringen herinneren.

Ze zullen de slechte situaties niet vergeten, maar ze zijn in staat die te onderdrukken en een plekje te maken voor de goede. Al die herinneringen, goed of slecht, kunnen hen te binnen schieten terwijl ze diep in hun slaap zijn.

Is het normaal dat honden snurken terwijl ze slapen?

Moe Mopshondje in slaap op beige bank

Het kortste antwoord is ja. Honden kunnen net als wij mensen snurken, en soms zelfs harder dan wij. Snurken is volkomen normaal, maar het kan ook een teken zijn dat uw hond misschien wat problemen heeft.

De belangrijkste reden is de obstructie van de luchtweg, die kan worden veroorzaakt door overgewicht, ademhalingsproblemen, allergieën, of de vorm van de snuit van de hond.

Als uw hond af en toe snurkt, kan dat vertederend zijn, maar als dit een gewoonte is geworden, dan moet dat worden aangepakt. Meestal hebben honden die veel snurken ook problemen met ademhalen als ze wakker zijn.

Wanneer u constant snurken opmerkt, kunt u voor de zekerheid het beste met de hond naar de dierenarts gaan.

Wat als het lijkt alsof mijn hond even gestopt is met ademen?

Schattige engelse bulldog die op de bank slaapt

Dit kan van tijd tot tijd gebeuren. Het is bijna alsof ze hun adem inhouden en daarna een grote zucht slaken. Dit is niet iets wat elke nacht zou moeten gebeuren, laat staan een paar keer per nacht.

Honden hebben het vermogen om hun lichaamstemperatuur te regelen door snel te ademen. Dit is iets waar ze veel op vertrouwen. Als u merkt dat uw hond moeite heeft met ademhalen of zelfs veel snurkt, moet u contact opnemen met de dierenarts.

Samengevat

Als het gaat om honden en hun manier om ons te vertellen dat er iets mis is, is het lezen van hun lichaamstaal de sleutel. Je hond kennen is echt belangrijk. Er zijn lichaamstalen die voor de ene hond normaal zijn, maar voor andere honden niet.

Ze kunnen ons zelfs laten zien of er een probleem is of dat ze blij zijn zonder het te weten, en dat gebeurt terwijl ze slapen.

Hondengeblaf in de slaap kan verschillende oorzaken hebben. Sommige zijn goed, terwijl andere als slecht kunnen worden beschouwd.

We hopen dat onze lijst met redenen en de lijst met dingen die je moet doen als je een hond hebt die blaft tijdens de slaap nuttig voor je was.

INHOUD DIE U MISSCHIEN INTERESSANT VINDT:

– Waarom slaapt mijn hond onder het bed? 13 redenen & enkele tips

– Waarom steken honden hun tong uit?

– Waarom rollen honden op dode dieren? 3 veel voorkomende oorzaken