Tibetaanse Mastiff Prijs: Kunnen honden echt zo duur zijn?

Tibetaanse Mastiff Prijs: Kunnen honden echt zo duur zijn?

Delen is geven!

Als je niet bepaald een Tibetaanse Mastiff expert bent, dan heb je geen idee hoeveel deze pups eigenlijk kosten. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je alles te leren over dit geweldige hondenras en zijn prijs.

Uit onze titel kun je wel raden dat ze een van de duurdere hondenrassen ter wereld zijn, maar weet je welk hondenras als het duurste wordt beschouwd? Nee?

Nou, om je de moeite van het googelen te besparen, geven we je nu al een antwoord. Het is niemand minder dan de Tibetaanse Mastiff zelf. In 2014, een rode Tibetaanse Mastiff pup werd verkocht voor maar liefst 1,95 miljoen dollar op een Chinees luxe hondenshow aan een projectontwikkelaar.

Dit heeft deze honden gemakkelijk aan de top van de lijst van de duurste honden ooit verkocht geplaatst. Het is echt verbijsterend dat een hond zo’n hoge prijs kan bereiken, maar dit was eigenlijk niet de eerste keer dat deze pups het prijskaartje van een miljoen dollar hebben bereikt.

Slechts een paar jaar daarvoor, in 2011 precies, een andere Tibetaanse Mastiff pup genaamd “Big Splash” werd verkocht voor maar liefst 1,5 miljoen dollar aan een Chinese zakenman.

Het lijkt erop dat het kopen van een Tibetaanse Mastiff hond in China echt voorbehouden is aan de rijken en machtigen, maar hoe is de situatie in de VS?

Als je erover dacht om deze puppy voor jezelf te kopen, dan denk je nu vast – hoe ter wereld zul je je dit ooit kunnen veroorloven? Maak je geen zorgen, niet al deze honden kosten miljoenen dollars. De Tibetaanse Mastiff prijs wordt eigenlijk beïnvloed door een heleboel factoren.

Er zijn veel redenen waarom sommige honden zo duur zijn, en andere niet. Blijf lezen om erachter te komen hoeveel deze pluizige reuzen eigenlijk kosten en of je er een zou moeten krijgen.

Inhoud

toon

Alles over de Tibetaanse Mastiff Prijs

tibetaanse mastiff met pluizige vacht

Tibetaanse Mastiffs zijn grote ras Mastiff-type honden die oorspronkelijk uit Tibet komen. Gedurende vele jaren waren ze machtige bewakers van de Himalaya en nu worden ze beschouwd als voorgangers van alle mastiff-ras honden die we vandaag de dag hebben.

Deze honden verbazen niet alleen iedereen met hun uiterlijk, maar ook met hun temperament. Hoewel ze zeker een van de grootste honden zijn die er zijn, hebben ze een interessante zachte en kalme aard.

Tibetaanse Mastiffs zijn zeer toegewijd aan hun familie en afstandelijk tegenover vreemden, daarom zijn ze prachtige familieledenmaar ook uitstekend waakhonden. Dit alles maakt hen tot een uitstekende keuze voor een gezinshuisdier.

Het eerste wat bijna elke potentiële hondeneigenaar begint te onderzoeken over een hondenras is de prijs, want laten we reëel zijn, het is niet gemakkelijk om voor huisdieren te zorgen. Vooral nu de economische situatie in de wereld niet bepaald geweldig is.

Dus, hoeveel kost een raszuivere Tibetaanse Mastiff kosten in de VS?

Afhankelijk van de staat en vele andere belangrijke factoren, kan een Tibetaanse Mastiff pup van een gerenommeerde fokker kosten ergens tussen $1,700 en $7,000. De prijs van deze waakhonden kan nog hoger oplopen, afhankelijk van de raskenmerken.

Bekijk onze lijst van de 13 beste Tibetaanse Mastiff fokkers in de VS om de perfecte pooch voor u en uw gezin te vinden.

Adopteer, in plaats van winkelen

Als de prijs van de aankoop van een Tibetaanse Mastiff pup bij een fokker u te hoog lijkt, kunt u proberen er een te adopteren. Het adopteren van een Tibetaanse Mastiff hond van een reddingsorganisatie is een geweldige manier om wat geld te besparen, maar het is ook een zeer eervolle daad.

Je krijgt de kans om een hond te redden en hem een leven te geven dat hij of zij echt verdient. Je kunt beginnen door te kijken in je lokale asielen en reddingsorganisaties in de buurt, maar er is geen garantie dat je zult vinden wat je zoekt, omdat ze vrij zeldzaam zijn.

Er is echter één Tibetan Mastiff Rescue die gewijd is aan het redden, verzorgen en beschermen van Tibetaanse Mastiff pups in de Verenigde Staten. Het is de enige non-profit organisatie in de VS van dit soort.

De organisatie redt deze vriendelijke reuzen uit asielen en andere situaties in het hele land en verzorgt ze, traint ze en helpt ze in hun nieuwe huizen te plaatsen.

De adoptiekosten voor dit hondenras zijn minder dan $1,000. Gewoonlijk rekenen reddingen tussen $300 en $500maar het hangt allemaal af van de specifieke hond en de situatie.

Om uw adoptieproces te starten, moet u een adoptieaanvraagformulier invullen. U kunt meer informatie over deze organisatie vinden op hun sociale media platforms, Facebook en Instagram.

Als je andere vragen hebt, voel je vrij om contact met hen op te nemen via e-mail ([email protected]) of telefoon (+1 908-237-1474).

Enkele andere geweldige reddingen die misschien Tibetaanse Mastiffs hebben om te adopteren zijn:

Rescue Me!

Adopteer een huisdier

ASPCA

AKC Rescue Netwerk

AANBEVOLEN: Gratis puppy’s in uw omgeving voor adoptie: 13 manieren om een gratis huisdier te vinden

Tibetaanse Mastiff Kosten

tibetaanse mastiff aan de kust

De aankoop van een Tibetaanse Mastiff puppy is niet de enige uitgave die u in uw leven als eigenaar van een hond zult tegenkomen. Het bezitten van een hond is een fulltime verantwoordelijkheid en u zult voorbereid moeten zijn op verschillende andere mogelijke uitgaven gedurende het leven van uw hond.

Een verantwoordelijke eigenaar is er een die ervoor zorgt dat zijn of haar puppy perfect gezond en gelukkig is, wat er ook gebeurt.

U krijgt te maken met veel eenmalige kosten, initiële kosten en veel terugkerende uitgaven. Eenmalige kosten omvatten meestal de kosten van hondentraining, sterilisatie/neutilatie, registratie van uw hond, en microchipping.

Het microchippen van uw Tibetaanse Mastiff kost u tussen $40 en $60 en sterilisatie of castratie van $50 tot $500. Als u ervoor kiest om uw hond te registreren bij de AKC met alleen de basisregistratie, kost het u rond de $40.

De gemiddelde prijs van hondentraining voor groepslessen is rond de $50 terwijl individuele lessen gaan van $100 tot $200.

Eerste kosten van het bezitten van een Tibetaanse Mastiff

tibetaanse mastiff puppy

Nog voor u uw nieuwe puppy mee naar huis neemt, moet u een aantal dingen voorbereiden om ervoor te zorgen dat hij of zij zich comfortabel voelt in het nieuwe huis. U moet er ook voor zorgen dat uw puppy gezond is en de juiste medische zorg krijgt.

Item Kosten (gemiddeld)
Krat $100 – $300
Bed $50 – $200
Leiband & Halsband $15 – $50
Voedsel & Waterkommen $50
Eerste bezoek dierenarts $100 – $300
Eerste vaccinaties $100 – $230
Grooming Essentials $100
Ontworming, vlooien, teken medicatie $50 – $200
Andere benodigdheden $15 – $30
Totaal $580 – $1460

De totale initiële kosten kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de situatie, de puppy die je hebt, je locatie, en de kwaliteit van de service of artikelen die je kiest.

Het is altijd beter om in het begin meteen te investeren in producten van hoge kwaliteit, omdat die hopelijk lang meegaan en u daardoor in de toekomst meer geld kunt besparen.

Terugkerende kosten van het bezitten van een Tibetaanse Mastiff

Volgens de AKC, hebben Tibetaanse Mastiffs a levensverwachting van 12 tot 15 jaarwat betekent dat als alles goed gaat, u meer dan tien jaar gelukkig met uw hond zou moeten kunnen leven.

U moet echter ook denken aan de terugkerende kosten van het bezit van een Tibetaanse Mastiff of de jaarlijkse uitgaven gedurende hun hele levensduur. Dit omvat hondenvoer en traktaties, verzorging, medicatie, regelmatige dierenartscontroles, huisdierenverzekering, speelgoed en andere benodigdheden.

Tibetaanse Mastiffs zijn een van de grootste honden in de hondenwereld, dus je moet verwachten dat je iets meer betaalt voor hun voer omdat ze veel eten.

Hieronder vindt u de grafiek met de meest voorkomende terugkerende kosten die u kunt verwachten bij het bezitten van een Tibetaanse Mastiff hond. Dit kan u een idee geven van hoeveel deze honden eigenlijk kosten, maar houd er rekening mee dat er altijd onvoorspelbare uitgaven kunnen zijn.

Item Jaarlijkse uitgaven
Hondenvoer & Traktaties $1,500
Speelgoed $200
huisdierenverzekering $1,000 – $1,500
Regelmatige dierenartscontroles $600
Verzorging $400 – $600
Medicatie $150 – $250
Andere benodigdheden $50 – $100
Totaal $3,900 – $4,750

Wat kan de Tibetaanse Mastiff Puppy Prijs?

drie jonge tibetaanse mastiff honden

Er zijn veel factoren die de prijs van de Tibetaanse Mastiff kunnen beïnvloeden. De locatie, het geslacht, de gezondheidstoestand, de leeftijd en de fokpraktijken behoren tot de meest voorkomende factoren die de uiteindelijke prijs van de pup beïnvloeden.

Gezondheidsproblemen

Tibetaanse Mastiffs zijn een relatief gezond hondenras; ze zijn echter niet immuun voor sommige gezondheidsproblemen. Als uw fokker u geen gezondheidsgarantie biedt, moet u zelfs niet overwegen een puppy van hem te kopen.

Ook als u een ongewoon goedkope raszuivere pup vindt, is de kans groot dat er eigenlijk iets mis met hem is. Hier zijn enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen met betrekking tot dit gigantische pluizige ras:

Heupdysplasie en Elleboogdysplasie zijn veel voorkomende aandoeningen bij grote hondenrassen. Het onderliggende probleem bij beide aandoeningen is de abnormale ontwikkeling van de respectieve gewrichten waardoor instabiliteit, pijn, kreupelheid en artrose veroorzaakt.

De behandeling voor deze twee aandoeningen omvat meestal een operatie om de gewrichten te herstellen, maar dierenartsen die gespecialiseerd zijn op dit gebied zullen bepalen wat het beste is voor uw hond en zijn gezondheidstoestand.

Entropion is een aandoening (genetisch of secundair aan een ander probleem) waarbij één of beide oogleden naar binnen rollen en over het oogoppervlak wrijven, wat oogirritatie veroorzaakt. Het meest voorkomende teken van entropion bij reuzenrassen is slijmerige of purulente afscheiding uit de buitenste hoek van hun oog.

Het hoornvlies van het oog kan er ook troebel, wit of blauw uitzien, wat een teken is van hoornvlieszweer.

Hypothyreoïdie is een aandoening die vaak voorkomt bij grote hondenrassen waarbij de schildklier niet genoeg hormonen produceert, waardoor ongewone gewichtstoename, lusteloosheid, droog en dof haar, overmatig verharen en inactiviteit.

De aandoening is te behandelen met orale toediening van het schildkliervervangend hormoon, maar is niet te genezen.

Canine Inherited Hypertrophic Neuropathy is een erfelijke neurologische aandoening die werd ontdekt bij Tibetaanse Mastiff-puppy’s na het spenen. De meest voorkomende symptomen zijn verlies van schors, verminderde reflexen, zwakte, en mogelijk onvermogen om te lopen.

Helaas is er geen genezing voor deze aandoening.

Fokethiek

De prijs van de Tibetaanse Mastiff wordt grotendeels bepaald door de herkomst van de pup. Als u een pup wilt krijgen van een gerenommeerde fokker die veel ervaring en kennis heeft over het ras, goed voor de honden zorgt en veel investeert in zijn fokprogramma, zult u veel meer moeten betalen voor de pup.

Zoek naar verantwoordelijke fokkers die ervoor zorgen dat hun pups het beste temperament, uiterlijk en gezondheidstoestand hebben.

Minder gerenommeerde fokkers kosten u misschien minder, maar er is ook een groter risico dat uw pup ernstige gezondheidsproblemen ontwikkelt.

Let vooral op puppyfabrieken, achtertuinfokkers en dierenwinkels die geen goede fokethiek hebben en alleen pups produceren voor de winst. Dat zijn zeker geen organisaties en mensen die u zou moeten steunen.

LEES OOK: De 25 duurste hondenrassen ter wereld

Waarom is een Tibetaanse Mastiff zo duur?

drie tibetaanse mastiffs in de natuur

Je vraagt je vast af waarom deze honden zo duur zijn… Het gebeurt niet elke dag dat je hoort dat een hond voor bijna 2 miljoen dollar is verkocht. Dus, laten we proberen uit te leggen wat deze pups precies zo duur maakt.

Ze zijn zeer zeldzaam

Een van de redenen waarom deze hondjes zo duur zijn, is omdat ze zo zeldzaam zijn. Zoals we al gezegd hebben, komen deze honden oorspronkelijk uit Tibet, waar ze heten do-khyi en waar ze eeuwenlang zijn gebruikt als waakhonden en bewakers van Tibetaanse kloosters.

Ze waren een van de weinige dieren die zich konden aanpassen en het harde klimaat van Tibet konden overleven. Omdat ze echter in een zeer ontoegankelijk deel van de wereld waren ontwikkeld, betekende dit ook dat ze niet erg bekend waren bij de rest van de wereld.

Niemand weet eigenlijk hoe ze zelfs in de USA zijn gekomen. In 1958 werden ze voor het eerst vermeld op een document van invoer toen een paar Tibetaanse Mastiffs als geschenk aan President Eisenhower werden gestuurd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nepal.

Er wordt gezegd dat de Amerikaanse Kennel Club heeft ongeveer 5.000 geregistreerde Tibetaanse Mastiffs met slechts tussen de 1.000 en 2.000 die vandaag in leven zijn.dus dit maakt ze een vrij zeldzaam ras in de VS.

Sommige Tibetaanse Mastiff kleuren zijn zeldzamer dan andere. Ze kunnen voorkomen in een verscheidenheid van kleuren, waaronder zwart, bruin, crème, etc., maar roodgoud is zeker de zeldzaamste van allemaal. Deze extreem mooie honden zijn ook erg duur.

Ze hebben een uniek uiterlijk

tibetaanse mastiff in sneeuw

Als je eenmaal een Tibetaanse Mastiff ontmoet, zul je hem nauwelijks vergeten. Deze honden hebben een heel uniek uiterlijk dat hun hoge prijskaartje alleen maar groter maakt.

Niet alleen zijn ze enorm groot (volgens de AKC kunnen ze tot 150 pond en 27 inch lang worden), maar ze beschikken ook over een majestueus uitziende manen rond het hoofd die lijken op die van een leeuw.

Dit is een uniek raskenmerk dat alleen voorkomt bij Tibetaanse Mastiffs – vacht die langer is rond de hals en het hoofd dan ergens anders op het lichaam. Deze honden zijn ook dubbelharig, met een zware ondervacht en grof dekhaar.

Dit alles geeft hen een echt uniek uiterlijk dat hen gewoon maakt een meer wenselijke hondenras. Met een grotere vraag komt natuurlijk een nog hogere prijs.

Als je een grote hond wilt die een beetje op een leeuw lijkt, bereid je dan voor om veel meer te betalen dan voor sommige andere hondenrassen, zoals Rottweilers of Grote Pyreneeën.

Ze hebben een prachtig temperament

Unieke hondenrassen met een geweldig temperament zijn meestal een enorme hit op de markt. Hondenbezitters die ook een gezin en kinderen hebben, zijn meestal op zoek naar hondenrassen die goed in hun levensstijl kunnen passen en met hun kinderen kunnen opschieten.

Allereerst zijn Tibetaanse Mastiffs geweldige waakhonden. De American Kennel Club (AKC) noemt ze als een werkende rasgroep omdat ze oorspronkelijk werden gefokt om mensen te helpen, en dat is wat ze zullen doen.

Ze zijn zeer imposant en intimiderenden door hun beschermende vaardigheden zullen ze hun huis en hun mensen bewaken met alles wat ze hebben. De waarheid is dat ze zeer onafhankelijk, territoriaal, wilskrachtig en afstandelijk zijn tegenover vreemden, maar dat betekent ook dat ze elke bedreiging kunnen afweren.

Als u op zoek bent naar een felle beschermer, dan is deze pluizige reus zeker een ras om voor te gaan.

Maar je weet hoe ze zeggen: “Beoordeel een boek niet op zijn omslag.”! Ze mogen dan groot en intimiderend zijn, maar diep in hun hart zijn ze de meest aanhankelijk, liefdevol, intelligent en niet-agressief. familieleden waar elke familie om kan vragen.

Gedurende hun hele geschiedenis waren ze voortdurend in de aanwezigheid van Tibetaanse vrouwen en kinderen (mannen waren meestal weg), dus het is niet ongewoon dat ze een nauwe band vormen met jonge kinderen en behandelen hen als degenen die grote bescherming nodig hebben.

Met een beetje goede hondentraining en vroege socialisatie kunnen ze een van de beste nieuwe aanwinsten zijn die je kunt vinden. Bereid je alleen voor op een beetje meer uitgaven, want een hond met dit soort eigenschappen komt zeker met een flink prijskaartje.

Ze hebben een zuivere bloedlijn

De Tibetaanse Mastiff is een oud hondenras dat al vele eeuwen bestaat. In feite wordt er gezegd dat deze honden voorouders zijn van alle andere mastiff-type honden die we vandaag de dag hebben, zoals Engelse Mastiffs, Sint Bernards, Berner Sennenhonden, en de Grote Pyreneeën.

Omdat ze aanvankelijk werden gefokt in een zeer afgelegen en onherbergzaam deel van de wereld, kruisten ze niet met andere hondenrassen en in staat om hun pure bloedlijn te behouden.

Zeker, tegenwoordig zijn er enkele hondenfokkers die met de bloedlijn knoeien en Tibetaanse Mastiff mixen creëren die zich onderscheiden van de oorspronkelijke rashonden.

Martha Feltenstein, voorzitter van de American Tibetan Mastiff Association, zegt voor National Geographic dat vandaag de dag Chinezen fokken met hoe zij denken dat een Mastiff eruit moet zien, niet hoe de originele Mastiff gefokt in Tibet er eigenlijk uitzag.

Echter, raszuivere honden die vrij zijn van enige genetische manipulatie zijn nog steeds te vinden.

De Tibetaanse Mastiffs waarvan de bloedlijn niet is gemanipuleerd zijn gewoonlijk duurder, eenvoudigweg omdat het duurder is om ze te fokken.

Zij zijn een Status Symbool

De belangrijkste reden waarom sommige van deze honden voor miljoenen dollars zijn verkocht is het feit dat de Chinezen ze hebben geadopteerd als statussymbool van rijkdom en macht.

Ze zijn een soort van een grote deal in Chinaen die rijke zakenmensen zijn bereid om een enorme hoeveelheid geld te betalen alleen maar om te pronken.

De rijke en belangrijke mensen in sommige andere landen kiezen ervoor om te pronken met juwelen, auto’s en merkkleding, welnu, Chinese mensen doen het met honden, vooral Tibetaanse Mastiffs.

Sommigen denken dat dit allemaal is begonnen vanwege het geloof dat deze honden… heilige dieren zijn die zegen en veiligheid brengen in huizen. In de meeste Chinese steden is het houden van honden als huisdier ook erg duur, dus niet iedereen kan het zich veroorloven.

Alleen een hondenvergunning in een stad als Beijing kost meer dan $100. Een hond moet net als een mens een geldig identiteitsbewijs hebben, en meestal is het proces om een hond te registreren ook erg duur.

Dit alles heeft invloed gehad op de reputatie die deze honden momenteel hebben in China.

GERELATEERD: 20 Chinese hondenrassen – het goede, het slechte en het mopshondje

Tot besluit

tibetaanse mastiff in de natuur

Nu je weet hoeveel deze pluizige reuzen kosten, kun je eindelijk beslissen of je ze kunt betalen of niet. Veel mensen realiseren zich niet volledig wat er in de Tibetaanse Mastiff prijs en besluiten blindelings om er hun nieuwe huisdieren van te maken.

Maar als ze de werkelijke prijs en alle bijkomende kosten zien, zijn ze verbaasd. Daarom is het uiterst belangrijk om je onderzoek te doen, alles over het ras te leren en de best mogelijke fokker te vinden voordat je een grote beslissing neemt.

We hopen dat ons artikel je op zijn minst een beetje heeft geholpen bij je onderzoek, of dat het op zijn minst interessant was om over deze indrukwekkende honden te lezen.

Tot de volgende lezing sturen we u één grote, pluizige Mastiff vaarwel.

LEES HET VOLGENDE: Napolitaanse Mastiff Prijs – Grote Prijs voor een Grote Hond