Hoe herken je een volbloed Duitse herder?

Hoe herken je een volbloed Duitse herder?

Delen is geven!

Er zijn vele redenen waarom de volbloed Duitse Herder een van de de meest geliefde hondenrassen in Amerika. Het zijn capabele en intelligente werkhonden, onovertroffen in hun toewijding, loyaliteit en moed. Ze zijn ook ongelooflijk veelzijdig.

GSD’s zijn uitstekend in bijna alles waarvoor ze getraind zijn, waaronder het zijn van trouwe vrienden, gidsen voor gehandicapten, leden van het leger of de politie, veehoeders, zoek- en reddingshonden, narcotica detectoren, en zelfs showhonden.

In deze rassengids, leggen we uit hoe je een volbloed Duitse Herder kunt identificeren, en we geven ook enkele interessante feiten over de geschiedenis, het uiterlijk, de persoonlijkheid en de gezondheid van het ras.

Inhoud

toon

Volbloed Duitse Herder

De Duitse Herdershond is een grote, beweeglijke, gespierde hond met een nobele geest en opperste intelligentie. De Duitse Herder is ongetwijfeld de droomhond van een hondenliefhebber vanwege zijn loyaliteit, dapperheid en standvastigheid.

GSD’s behoren tot de meest begeerde rassen om verschillende redenen, maar hun meest onderscheidende kwaliteit is hun kracht van karakter. Eenvoudig gezegd, ze zijn bereid hun leven op het spel te zetten om degenen die ze liefhebben te beschermen.

In het volgende segment, geven we je een gids over hoe een volbloed Duitse Herder te herkennen.

Hoe herken je een volbloed Duitse Herder?

duitse herdershond buiten poseren

Hoe herken je een Duitse herder die raszuiver is?

Rasechte Duitse Herders zijn diegenen die geboren zijn uit ouders van hetzelfde ras. Daardoor kun je nauwkeurige voorspellingen doen over hun persoonlijkheid en uiterlijk op basis van de erkende rasstandaard.

U moet echter eerst vaststellen dat uw GSD een echte raszuivere is, en dat kan een uitdaging zijn om te doen op basis van alleen het uiterlijk.

Dit komt door het feit dat een aantal andere hondenrassen, zoals bijvoorbeeld de Belgische Mechelaar, eigenschappen hebben die lijken op GSD’s.

Bovendien kunnen er veel Duitse Herder mixen zijn die eruit zien alsof ze volbloed zijn, maar dat eigenlijk niet zijn.

Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om een raszuivere Duitse Herder te herkennen. Hieronder staan verschillende methoden die je kunt gebruiken om er een te identificeren.

DNA Testen

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende oplossing: honden DNA testen. Een DNA-test voor uw hond heeft extra voordelen, en dergelijke tests zijn overal verkrijgbaar en ongelooflijk nauwkeurig, maar ze zijn niet bepaald goedkoop.

U kunt een kit online kopen, zelfs op plaatsen als Amazon, en het komt bij u thuis aan in de post. Sommige van deze DNA-tests kunnen niet alleen de zuiverheid van uw hond bepalen, maar ze kunnen ook controleren op een groot aantal erfelijke ziekten.

Deze kits worden meestal geleverd met een vooraf betaalde retourdoos of -enveloppe en afsluitbare plastic zakjes voor de swabs. Zodra u een monster hebt genomen met de swabs, stuurt u ze gewoon terug en wacht u op de resultaten, die meestal pas na een maand aankomen.

De Duitse Herder Vacht

mooie duitse herder liggend op het gras

Een van de onderscheidende raskenmerken die als onderdeel van de rasstandaard is opgenomen, is de vacht van een hond. Door uw hond te onderzoeken op bepaalde vachtkenmerken, kunt u bepalen of het een raszuivere Duitse Herder is of niet.

Een Duitse Herder kan in feite worden onderscheiden van andere rassen, inclusief de kruisingen, door zijn vacht zorgvuldig te onderzoeken. Hier volgen enkele tips over hoe dat te doen en waar je op moet letten.

Vachttype

De officiële rasstandaard van de GSD, volgens de AKC, is een middellange dubbele vacht met hard, recht haar dat dicht op het lichaam zit. Het heeft over het algemeen de voorkeur boven een langharige vacht.

Hoewel een enigszins golvende bovenvacht oké is, moet deze over het algemeen vlak en dicht zijn.

Het haar dat hun hoofd bedekt is doorgaans korter, terwijl hun nekhaar iets langer en dikker is. Het haar op de poten en poten is ook kort, maar het wordt merkbaar langer naar de achterkant van de poten toe.

Hoewel veel Duitse Herders die als huisdier worden gehouden een lange vacht hebben, wordt de korte dubbele vacht, met een dikke ondervacht, beschouwd als de norm voor het ras.

Vachtkleur

Er zijn verschillende Duitse Herder vacht colors, maar de meest voorkomende combinaties zijn zwart en tan, zwart en rood, sable, evenals enkele andere tweekleurige patronen.

We moeten ook de zwarte Duitse Herder vermelden, die zeer zeldzaam is, maar ongelooflijk mooi is en beschouwd wordt als een van de meest begeerde vachten onder veel GSD eigenaren.

Bij de AKC registratie accepteren ze geen kleuren als wit, lever en blauw.

Deze variaties in vachtkleur maken het ingewikkelder om voor eens en altijd vast te stellen dat uw Duitse Herder inderdaad raszuiver is. Daarom moet je vaak rekening houden met andere kenmerken.

Andere Duitse Herder Fysieke Kenmerken

duitse herder liggend in het park

Het vachttype en de kleur van de Duitse herder kunnen samen met de andere fysieke kenmerken van het ras in aanmerking worden genomen om u te helpen de genetische erfenis van uw GSD te bepalen.

Er zijn een paar onderscheidende fysieke kenmerken van de raszuivere Duitse Herder waar je naar moet zoeken. Deze omvatten zijn lichaamstype, oren en staart.

Lichaamstype

Uw hond is waarschijnlijk raszuiver als zijn lichaam krachtig, evenredig, gespierd en behendig is.

De robuuste, torenhoge bouw van de Duitse Herder speelt een rol in waarom hij een geweldige werkhond is. Duitse Herders zijn meestal tot 26 inch lang en wegen tussen de 77 en 85 pond.

Het zijn grote, gespierde honden met schuine voorpoten en schouders en een diepe, smalle borstkas.

Oren

Een van de meest bekende onderscheidende kenmerken van de Duitse Herders is hun spitse oren.

Er is een solide reden waarom deze tot de meest geliefde fysieke kenmerken van de Duitse Herder behoren! Je ziet de oren van de Duitse Herder pups omhoog en omlaag gaan terwijl ze zich ontwikkelen, waarbij het ene oor mogelijk rechtop staat en het andere niet.

Echter, totdat de tandjes zijn doorgekomen, kan het zijn dat de oren van uw Duitse Herder niet rechtop staan. Dit wijst erop dat je Duitse Herder de puberfase doormaakt, waarin ze naast het krijgen van tandjes ook groeien en kraakbeen in hun oren vormen.

Controleer of uw GSD rechtopstaande oren heeft als hij een geluid hoort, blaft, of onrustig wordt als hij in de tandjesfase zit, die eindigt tussen week 16 en 20. Als dat gebeurt, zelfs kort, blijven de oren van uw pup permanent rechtop staan na het doorkomen van de tandjes.

De driehoekige oren van de Duitse Herder zijn lang aan de basis. Hoewel dit een kenmerk is van Duitse Herders, staan ze soms niet recht.

Wees ervan bewust dat bij volwassen raszuivere Duitse Herders, hangende oren kunnen duiden op gezondheidsproblemen of het resultaat zijn van verzorgingspraktijken. Een GSD met gecoupeerde oren wordt typisch gediskwalificeerd volgens de rasstandaarden.

Staart

Een grote, dikke en borstelige staart is nog een ander gekoesterd aspect van het uiterlijk van de Duitse Herder. De borstelige staart van de Duitse Herder hangt vaak laag bij de grond terwijl de hond rust.

De staart is wat hoger en de kromming is prominenter als ze geanimeerd of in beweging zijn.

Gedrag van de Duitse Herder

duitse herdershond met een bloem

Naast hun fysieke eigenschappen worden Duitse Herders vooral erkend om bepaalde gedragskenmerken, zowel goede als slechte. Deze gedragskenmerken omvatten hoge energieniveaus, loyaliteit, intelligentie en beschermingsdrang.onder andere.

Hoge Energie Niveaus

Wees voorbereid op de enorme mate van energie die een Duitse Herder in uw huishouden zal brengen als u overweegt er een aan te schaffen.

Duitse Herders vereisen veel dagelijkse activiteit, idealiter in een achtertuin waar ze tussen de wandelingen door wat stoom kunnen afblazen.

Een Duitse Herder zal zich waarschijnlijk vervelen als hij niet genoeg beweging krijgt en langere tijd alleen wordt gelaten, wat kan leiden tot destructief gedrag zoals kauwen, graven en luid blaffen.

Sterk gevoel van loyaliteit

Hoewel Duitse Herders bekend staan om hun loyaliteit en sterke familiebandenverwacht niet dat ze zich meteen aan vreemden vastklampen.

Ze zijn doorgaans geweldige familie huisdieren, maar Duitse Herders zijn niet altijd de beste keuze voor iemand zonder ervaring met honden, omdat ze fel beschermend kunnen zijn voor hun familie als ze zich bedreigd voelen.

Als eigenaar van een Duitse Herder moet u zich ervan bewust zijn dat uw hond enige tijd nodig heeft om op te warmen voor nieuwe mensen en dat hij niet noodzakelijk iedereen die hij ontmoet aardig zal vinden.

Superieure intelligentie

Duitse Herders zijn uitstekende werkhonden mede door hun hoge intelligentie. Er is een aanzienlijke kans dat de hond Duits herdersbloed in zich heeft als ze een grote trainbaarheid en gehoorzaamheid vertonen.

Duitse Herders worden vaak gezien om de politie te helpen met kritieke taken zoals het opsporen van drugs, beveiliging, en opsporing en redding. Behalve politiehonden zijn ze ook uitstekende waakhonden, diensthonden en blindengeleidehonden.

Hondentraining, en in het bijzonder gehoorzaamheidstrainingen zijn gunstig voor Duitse Herders en dienen ook om uw hond te voorzien van vermaak en mentale stimulatie.

Beschermingsdrang en bezit

Duitse Herders zijn toegewijde en gehoorzame dieren, vooral aan hun familie, waardoor ze zonder twijfel een fantastische keuze als uw gezin op zoek is naar een waakhond.

Duitse Herders zijn uitstekende schapenhoeders omdat ovanwege hun gevoel van eigendom en bezit. Dit ras ontwikkelt een gevoel voor wat van hen is, en ze herkennen snel wanneer een mogelijke bedreiging in de buurt is.

Als ze af en toe moeite hebben om onderscheid te maken tussen een vreemde en een potentiële bedreiging, schrik dan niet.

Uw Duitse Herder kan geweldig zijn met u en uw kinderen, maar zich waakzaam of defensief gedragen tegenover andere mensen of kinderen. Om ervoor te zorgen dat uw Duitse Herder zich niet nodeloos agressief of territoriaal gedraagt, is in deze situatie verdere training vereist.

Heeft de Duitse Herder papieren?

Duitse herdershond speelt met een oranje bal in zijn bek

Een van de gemakkelijkste manieren om te controleren of uw Duitse herder volbloed is, is door simpelweg de bijbehorende papieren te controleren.

Natuurlijk, komen niet alle honden met papierendus als u uw pup uit een asiel of een rescue heeft geadopteerd, heeft u waarschijnlijk pech.

Echter, als u een Duitse Herder pup van een fokker heeft gekocht, zou deze in staat moeten zijn om alle bijbehorende papieren te verstrekken die details bevatten over zijn bloedlijn, gezondheid, stamboom, enz.

Registratiecertificaat

Het officiële verslag van de geboorte van een puppy bij een register, zoals de AKC, wordt een hondenregistratiecertificaat genoemd. Wat wij gewoonlijk “een hond met papieren” noemen, is eigenlijk een geregistreerde hond.

Het maakt niet uit of uw hond een raszuiver of een gemengd ras is, hondenregisters houden het eigendom en het fokken bij.

Een registratiebewijs voor alleen een Duitse Herder geeft informatie over de namen en het ras van de ouders en gaat slechts één generatie terug. Dat zou moeten aangeven of de ouders van uw Duitse Herder van hetzelfde ras waren of niet.

De eigenaar of fokker is echter degene die de gegevens zelf doorgeeft aan een hondenregistratie. De registratie hangt af van de eerlijkheid van de fokker of eigenaar in plaats van het uitvoeren van achtergrondcontroles om de informatie te verifiëren.

De kans dat een Duitse Herder volbloed is, is echter groter bij een exemplaar met een registratiecertificaat waarop ouders van hetzelfde ras staan vermeld, wat aangeeft dat hij raszuiver is, dan bij een exemplaar zonder certificaat.

U kunt enkele van de bovenstaande technieken combineren met het onderzoeken van het registratiebewijs van de hond om vast te stellen of uw Duitse Herder werkelijk raszuiver is.

Stamboom

Een hondenstamboom is een geboortebewijs van uw hond dat ook de bloedlijnen van de voorouders van de hond vermeldt, die minstens drie generaties teruggaan.

Het registratiebewijs van de hond en de stamboompapieren horen bij uw raszuivere Duitse Herder documenten. Op de stamboompapieren staan ook de fysieke kenmerken van uw hond, zoals de kleur van zijn vacht en eventuele onderscheidingen die hij of honden in zijn bloedlijn hebben ontvangen.

De stamboom van een hond levert meer bewijs dat uw Duitse Herder een raszuivere hond is dan een normaal hondenregistratiecertificaat doet.

Vragen aan de experts

Duitse herder in handdoek zittend binnen

Zoals met de meeste dingen in het leven, als je iets niet weet, is de beste manier om erachter te komen meestal iemand te vragen die het wel weet.

Als het gaat om het identificeren van volbloed Duitse Herders, zijn er in wezen drie soorten mensen die je kunt benaderen en vragen naar de zuiverheid van je GSD. Die drie soorten zijn Duitse Herder eigenaren, fokkers en dierenartsen.

Elk van hen zal enige ervaring hebben waardoor ze je kunnen helpen met alle vragen die je zou kunnen hebben, en de informatie die ze kunnen geven kan van onschatbare waarde blijken te zijn.

Duitse Herder Eigenaren

U kunt veel over het ras leren van iemand die al lange tijd een raszuivere Duitse Herder bezit en de fysieke en psychologische kenmerken van het ras heeft geobserveerd.

Kies een rasechte Duitse Herder eigenaar wiens hond je bewondert en die er goed voor lijkt te hebben gezorgd. De meeste GSD-eigenaren zullen graag met je praten over hun harige vrienden en je misschien zelfs foto’s en video’s van hun ontwikkeling laten zien.

Gerelateerd: Duitse Herder Groeigrafiek: Hoe groot wordt uw GSD Zal zijn?

Video’s en foto’s van een andere raszuivere Duitse Herder kunnen u bijzondere informatie geven over het herkennen van fysieke kenmerken en temperamentvolle aspecten bij uw eigen hond.

Duitse Herder fokkers

Stel een gerenommeerde fokker zoveel mogelijk vragen over de Duitse Herder. Vraag om documentatie die bewijst dat de Amerikaanse Kennel Club beide ouders en de fokker heeft erkend als zijnde in het bezit van een licentie als je overweegt je Duitse Herder bij deze fokker te kopen.

Verder, informeren naar het temperament en de aanleg van de ouders van de hond, evenals over eventuele gezondheidsproblemen. Helaas is een fokker misschien niet helemaal eerlijk over slechte informatie, dus doe uw onderzoek voordat u een Duitse Herder pup van hen koopt.

Als je geen puppy van hen wilt kopen en je bent gewoon op zoek naar informatie, kun je waarschijnlijk nog steeds een fokker vinden die toeschietelijk genoeg is om je wat tips te geven.

Gerenommeerde Duitse Herder fokkers kunnen u betrouwbare informatie geven over de aanleg en persoonlijkheid van de Duitse Herdershond, belangrijke kenmerken van raszuivere Duitse Herders, en hoe ze er in verschillende ontwikkelingsfasen uitzien.

Dierenartsen

Dierenartsen kunnen een schat aan nuttige kennis bieden over Duitse Herders. Zij kunnen u informatie geven over hun persoonlijke omgang met het ras en u helpen bij het identificeren van fysieke kenmerken.

Vraag uw dierenarts om zijn mening of hij denkt dat uw hond een Duitse Herder is, als u er al een bezit maar er niet zeker van bent.

Stel dat je de rashond die je probeert te identificeren al hebt. Dan kun je je hond meenemen naar een dierenarts met uitgebreide kennis van Duitse Herders en vragen om de fysieke, temperamentvolle en gedragsmatige kenmerken van de hond te evalueren.

Als alternatief kunt u aan de dierenarts de eigenschappen en handelingen beschrijven die u bij uw hond hebt opgemerkt, en de dierenarts zal u kunnen vertellen of ze al dan niet kenmerkend zijn voor het ras.

Over de Duitse Herder

schattige duitse herder puppy zittend in het gras

De Duitse Herdershond, ook bekend als de Elzasser in delen van Europa en Groot-Brittannië, staat in de top tien van populairste hondenrassen in de Verenigde Staten en is aantoonbaar een van de meest bekende rassen op de hele wereld.

Duitse Herder Geschiedenis

Kapitein Max von Stephanitz, een carrière commandant in de Duitse cavalerie, wilde een Duits ras ontwikkelen dat ongeëvenaard zou zijn als herdershond, en zijn inspanningen resulteerden in de creatie van de Duitse Herder, een relatief recent ras dat dateert uit 1899.

Ze danken een deel van hun bekendheid aan een jonge pup die door korporaal Lee Duncan werd gered uit een fokkerij in Frankrijk die tijdens de Eerste Wereldoorlog was gebombardeerd en beschoten.

Na de oorlog bracht Duncan de pup terug naar Los Angeles, waar hij hem opvoedde en trainde tot Rin Tin Tin, een van de bekendste honden in de entertainmentindustrie.

Rin Tin Tin bleef acteren in verschillende films en ontving op het hoogtepunt van zijn roem 10.000 bewonderingsbrieven per week.

Maar acteren is niet het enige waar de Duitse Herder goed in is. In feite zijn ze geweldig in vele dingen, waaronder vee hoeden, blinden leiden, criminelen opsporen, illegale stoffen ruiken en in het leger dienen..

Duitse Herder Persoonlijkheid en Temperament

Hoewel de Duitse Herder veel van de beste kwaliteiten van honden belichaamt, zal niet iedereen het leuk vinden er een te hebben. Omdat het een zeer energieke hond is die oorspronkelijk werd gefokt om de hele dag kuddes te hoeden, hebben ze veel activiteit en beweging nodig.

Ze zijn van nature niet agressief, maar zonder voldoende stimulatie kunnen ze verveling en ergernis vertonen door ongewenst gedrag zoals blaffen en kauwen.

Het ras is ook afstandelijk en enigszins achterdochtig, waardoor het een geweldige waakhond is, maar niet het soort huisdier dat bezoekers een welkom gevoel geeft.

Een Duitse Herder kan wel leren omgaan met nieuwe mensen en omgevingen, als je ze vanaf hun puppytijd blootstelt aan een grote verscheidenheid aan situaties en mensen.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij Duitse Herders

mooie duitse herder loopt in het gras

Hoewel Duitse Herders over het algemeen in goede gezondheid verkeren, zijn ze zoals alle rassen vatbaar voor sommige gezondheidsproblemen. Als u overweegt een Duitse Herder te nemen, is het van vitaal belang om op de hoogte te zijn van deze ziekten, ook al zullen ze uw hond niet allemaal treffen.

Sommige gezondheidsproblemen komen bij sommige rassen vaker voor dan bij andere. Duitse Herders zijn niet anders, en ter zijn verschillende medische aandoeningen die hen vaker treffen.

We hebben er enkele uitgekozen, waaronder heup dysplasie, elleboog dysplasie, bloat, degeneratieve myelopathie, exocriene pancreas insufficiëntie, en allergieën.

In de volgende segmenten van het artikel zullen we elk van deze in meer detail uitleggen, zodat je ze hopelijk op tijd leert herkennen en kunt reageren voordat het te laat is.

Heupdysplasie

Een genetische aandoening die bekend staat als heupdysplasie zorgt ervoor dat het dijbeen niet goed in de bekkenkom van het heupgewricht past.

Heupdysplasie kan al dan niet klinische symptomen vertonen, maar de hond kan soms pijn hebben of mank lopen aan een of beide achterpoten. Hij kan zelfs artritis gaan ontwikkelen naarmate hij ouder wordt.

Elleboogdysplasie

Elleboogdysplasie is een erfelijk probleem dat vaak voorkomt bij honden van grote rassen. Het veroorzaakt dat de drie botten waaruit de elleboog van de hond bestaat drie verschillende groeisnelheden hebben, wat resulteert in gewrichtsspeling.

Pijnlijke kreupelheid kan hiervan het gevolg zijn, en uw dierenarts kan een operatie adviseren om het probleem te verhelpen of pijnstillers om het ongemak te verminderen.

Bloat

Grote hondenrassen met een diepe borst zoals Golden Retrievers en Duitse Herders zijn bijzonder gevoelig voor het ontwikkelen van een opgeblazen gevoel.

Zij lopen een nog groter risico als ze slechts één grote maaltijd per dag krijgen, snel eten, daarna veel water drinken en vervolgens inspannende activiteiten ondernemen.

Een opgeblazen gevoel ontstaat wanneer de maag zich verdraait nadat hij is opgeblazen met gas of lucht. De regelmatige bloedstroom naar het hart wordt belemmerd omdat de hond niet kan boeren of braken om de extra lucht in zijn maag kwijt te raken.

De hond heeft een daling van de bloeddruk en ervaart een shock. De hond kan sterven als hij niet tijdig medische zorg krijgt.

Als uw hond een vergrote buik heeft, verhoogde speekselvorming, weigert water te drinken, en kokhalst zonder over te geven, moet u bloat vermoeden. Bovendien kunnen ze geagiteerd, melancholisch, lusteloos, zwak en een snelle hartslag hebben.

Als u denkt dat uw GSD misschien een opgeblazen gevoel heeft, moet u uw hond zo snel mogelijk naar de dierenarts brengen.

Degeneratieve Myelopathie

Degeneratieve myelopathie (DM) is een degeneratieve gezondheidstoestand die het ruggenmerg aantast, meer bepaald het gebied dat gegevens doorgeeft aan de hersenen over de achterpoten.

Honden met DM vertonen gedragingen die erop wijzen dat ze hun achterpoten niet goed kunnen gebruiken, en in sommige gevallen verergert de ziekte tot het punt waarop de hond niet meer kan lopen.

Helaas is er meestal geen behandeling mogelijk en moet de hond worden geëuthanaseerd. De ziekte kan echter soms worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine E of vitamine 12. Vitaminesupplementen kunnen in dat geval helpen de ziekte te stabiliseren.

Exocriene pancreasinsufficiëntie

Exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI) is een erfelijke aandoening van de alvleesklier… waarbij de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van spijsverteringsenzymen beschadigd zijn.

De hond is daardoor niet meer in staat hondenvoer te verteren en op te nemen. Gasvorming, verlies van eetlust, gewichtsverlies en veranderingen in de ontlasting zijn enkele van de eerste symptomen van de ziekte. Honden die lijden aan EPI kunnen extreem mager worden en voortdurend honger hebben.

Een eenvoudig bloedonderzoek kan de diagnose EPI stellen, en pancreasenzymen zijn een eenvoudige therapie voor de aandoening. De meeste honden herstellen wanneer hun medicijnen goed worden toegediend.

Allergieën

Talrijke allergieën, variërend van contactallergieën tot voedselallergieën, kunnen sommige Duitse Herders treffen.

Hondenallergie symptomen zijn vergelijkbaar met menselijke allergie symptomen, dus als uw Duitse Herder vaak jeukt, zijn poten likt, of zijn gezicht aanraakt, moet u aannemen dat hij een allergie heeft en uw dierenarts hem laten onderzoeken.

Laatste gedachten

Er is niets mis met het verkiezen van een volbloed Duitse Herder boven een ander hondenras. Duitse Herders zijn hoogwaardige, trouwe en slimme metgezellen die een prachtige aanvulling zijn voor elk gezin, ook al zijn ze misschien niet de beste hond voor een beginnende hondeneigenaar.

Als je je zinnen hebt gezet op een volbloed Duitse Herder, dan hopen we dat deze handige gids je van dienst is geweest en dat het wat licht heeft geworpen op alle methoden die je kunt gebruiken om te bepalen of je GSD raszuiver is of niet.

Wij zijn er in ieder geval zeker van dat deze honden prachtige metgezellen zullen zijn voor u en uw gezinsleden!

Lees volgende: Duitse Herder Prijs – Zijn deze honden duur om te houden?