Geschoren Corgi: To Buzz or Not To Buzz, That Is The Question

Geschoren Corgi: To Buzz or Not To Buzz, That Is The Question

Sharing is caring!

Er zijn veel argumenten waarom de zomer zo mooi is. Het brengt meer tijd buiten door voor je hond. U neemt ze tegelijkertijd graag mee op strandwandelingen, naar barbecues, op kampeeruitstapjes, enz.

U trekt uw kleren uit totdat u alleen nog uw zwemkleding of een shirt met korte mouwen en een korte broek aanheeft om de brandende hitte en zon te trotseren. Je Corgi kan waarschijnlijk wel een trimbeurt of een knipbeurt gebruiken als je de vele lagen kleding niet nodig hebt, toch?

Hoewel niet alle honden geschoren moeten worden, kunnen sommige er wel baat bij hebben. Rassen met een dikke vacht zijn gevoeliger voor hitte-uitputting, dus trimmen in de zomer kan hen helpen comfortabel te blijven.

Cardigan, Pembroke, of Merle Corgi – allemaal hopen ze dood haar op. Enig ontharen zou zeker de voorkeur verdienen, maar we moeten leren in welke mate.

Neem wat tijd om je voor te bereiden met de juiste kennis voordat je je corgi vuil maakt en scheert. Je loopt het risico de vacht aanzienlijk te beschadigen als je iets verkeerd doet.

In deze tutorial zullen we enkele van de essentiële grondbeginselen doornemen waarvan je je bewust moet zijn als het gaat om het trimmen van je Corgi.

Inhoud

toon

Moet ik me scheren Corgi?

Welsh corgi pembroke hond verzorgd door een professionele trimsalon

Voordat je de tondeuse pakt, lees verder als je op zoek bent naar andere strategieën om je Corgi zich op zijn gemak te laten voelen en minder haar te laten verharen.

Is het gezond om een Corgi te scheren om hem te helpen het warme weer te bestrijden, zelfs als ze een dichte, gezwollen vacht hebben? Er zouden meer risico’s dan voordelen kunnen zijn, wat u zou kunnen verbazen.

Dit kan u verbazen, maar je moet je Corgi nooit scheren! Het scheren van de ondervacht van je Corgi zal hun tere huid blootleggen en hun beschermende barrière tegen de omgeving wegnemen. U kunt meer vinden over dit onderwerp op of Corgi’s hypoallergeen zijn of niet.

Ze zullen hun koelte niet kunnen bewaren. Alleen in extreme gevallen, zoals bij ziekte of een te dichte vacht, kan de vacht van uw Corgi geschoren worden.

Laten we nu de redenen onderzoeken waarom het nooit raadzaam is om een hondenras met een dubbele vacht, in dit geval de Corgi, te scheren.

Waarom moet ik mijn hond niet scheren of trimmen? Corgi?

Welsh corgi met handen van trimsalon op roze achtergrond

Vanwege hun kenmerkende dubbele vachtstructuur hebben Corgi’s in wezen twee lagen vacht. De onderste laag, die dichter bij de huid ligt, is dicht en pluizig. De buitenste laag is stug en waterafstotend.

De buitenste laag beschermt uw hond tegen de buitenlucht en tegen modder. De binnenste laag isoleert tegen temperatuurschommelingen en helpt bij het regelen van de lichaamswarmte van uw Corgi.

Als de ondervacht van uw huisdier uitlopend, droog en vrij van knopen is, zal het in de zomer een laag koudere lucht vasthouden en oververhitting voorkomen.

Deze twee niveaus van vacht zullen uw huisdier grotendeels beschermen tegen de zinderende hete zon, hoewel er enkele beperkingen zijn, en u moet uw hond nooit blootstellen aan te hoge temperaturen. Deze dubbele vacht houdt ze niet alleen koel, maar beschermt ze ook tegen melanoom en zonnebrand.

De vacht van uw hond ontwikkelt zich nog dikker gedurende de koudere seizoenen van het jaar. De dichtere ondervacht van uw hond kan onderkoeling en bevriezing voorkomen en helpt bij het vasthouden van de lichaamswarmte.

De waterbestendige dekvacht houdt de ondervacht intact en klaar om zijn functie te vervullen. Als de vacht van uw hond netjes en vrij van klitten is, zal dit het beste werken. Het scheren van uw Corgi zal de lengte van de twee haarniveaus gelijk maken.

Dit is een probleem omdat de ondervacht natuurlijk sneller zal hergroeien en de hergroei van de beschermende vacht zal hinderen. De regelmatige verharingscyclus van uw hond zal worden verstoord als er meer ondervacht teruggroeit, waardoor matteren en verharen moeilijker wordt.

Bovendien loopt het trimmen van uw hond het risico om zijn vacht permanent te beschadigen, wat leidt tot kale plekken. Het oppervlak voelt heel anders aan totdat de bovenvacht weer begint te groeien. Wanneer uw hond in contact komt met dingen, kan het als klittenband werken en vuil, bladeren, planten en andere dingen naar binnen trekken.

Als ik mijn Corgi, Zal het minder schuren?

borstel gevuld met corgi verhaard haar

Honden zijn fascinerende dieren die gedurende duizenden jaren zijn geëvolueerd om te overleven en te gedijen in hun omgeving.

Daarom zal uw Corgi, zodra het weer verandert en we van het kille winterseizoen overgaan naar de warme zomer, beginnen te verharen en een aanzienlijke hoeveelheid haar verliezen.

Hoewel het een last kan zijn om overal haar te vinden en het handig kan zijn om het allemaal af te knippen in de hoop dat dit het verharen zal verminderen, kan ik u verzekeren dat dit niet de oplossing is.

Geen enkele hoeveelheid scheren zal uw hond doen stoppen met verharen! Simpel gezegd zullen ze minder langere haren verliezen, mogelijk soms meer dan wanneer ze niet geschoren zouden zijn.

Slechts een paar keer per jaar vallen de ondervachtharen uit en groeien weer aan. De ondervacht van uw hond, die vaker verhaart dan de bovenvacht, zal toenemen als de ondervacht sneller en dikker teruggroeit. U verliest dus vaker haar dan voorheen.

Bovendien, door de hoeveelheid haar in de ondervacht, is het veel waarschijnlijker dat het mat en klit wordt, waardoor extra kammen en verzorgen nodig is om een nieuwe scheersessie te voorkomen.

Om dit onderwerp af te sluiten: scheren leidt er alleen maar toe dat het verharende haar van uw hond korter wordt. Dit maakt de zaak nog erger, omdat het, in vergelijking met de typische lengte van het haar dat de hond verhaart, moeilijker kan zijn om om te gaan met kleine pieken haar die in het appartement liggen.

Lees meer over: Doe Corgis Schuurtje?

Is er een manier om mijn Corgi’s Niveau van verharen?

Uw Corgi kan overmatig verharen voorkomen door hem regelmatig te borstelen, deskundig te verzorgen en periodiek te baden. De oude of loszittende ondervacht zal worden verwijderd als gevolg van deze gewoonten, wat ook zal helpen om de hoeveelheid vacht die u en uw huis bedekt te verminderen.

Bovendien is dit de beste manier om de van nature mooie, glanzende en gezonde vacht van uw Corgi te behouden!

U kunt de enorme hoeveelheid haar die uw hond kan verharen beheren door een regelmatige verzorgingsroutine aan te houden en deze tijdens de voorjaarsuitval te verbeteren. Bovendien helpt dit om matten op afstand te houden.

Het grondig harken van de ondervacht is de beste vorm van verzorging, die u van uw trimsalon kunt verlangen of zelf kunt uitvoeren.

Wees uiterst duidelijk met de trimsalon van uw hond, want het is niet de bedoeling dat uw hond zijn of haar kop geschoren wordt. Omdat het toch af en toe kan gebeuren, kan het een slimme gedachte zijn om het op papier te hebben.

Het is een veel voorkomende misvatting dat het scheren van een Corgi het verharen zal verminderen, dit is echter niet de realiteit. Uw hond zal blijven verharen, ongeacht het kapsel.

De onbeperkte groei van de ondervacht zal resulteren in nog meer verharen omdat de beschermende laag verloren zou gaan.

Hoe Mijn Corgi Afkoelen in de zomer?

corgi slapend op bed

Hoewel het scheren van uw hond om hem koel en comfortabel te houden een natuurlijke oplossing lijkt, voorkomt dit dat hij een koele luchtlaag naast de huid vasthoudt.

Omdat de ondervacht zal verhinderen dat de lucht zich verplaatst, zal uw hond het, wanneer beide vachten tegelijk beginnen te groeien, nog heter krijgen.

Uw hond zal aanzienlijk vatbaarder zijn voor oververhitting door de veranderde textuur van de lange beschermharen, die de warmte van de zon fysiek opnemen.

Hoewel uw Corgi een breed spectrum van temperaturen kan verdragen, zijn er verschillende activiteiten die u kunt doen om uw hond comfortabeler te maken tijdens de zomerhitte.

1. Zorg consequent voor koel water voor uw Corgi

Klaar zijn en vooruit plannen is essentieel om uw hond comfortabel te houden in de zomermaanden. Wanneer het weer mooier wordt, is het van vitaal belang om te denken aan het proberen uw Corgi veilig te houden in de hoge temperaturen naast het hebben van plezier.

Het doel is om de kans op een hitteberoerte te verkleinen en de gezondheid en het geluk van uw hond te behouden. Om u te helpen genieten van de hitte en tegelijkertijd uw hond veilig te houden, zijn er enkele dingen die u kunt doen.

Uw hond zal onmiddellijk koeler worden wanneer hij in koud water wordt ondergedompeld, omdat het hem inwendig afkoelt. Bovendien is het zekerder dat uw hond koud water drinkt.

In de zomer kan het water in de bak van uw hond echter snel warm worden. U kunt de temperatuur van het water in de waterbak van uw hond snel laten dalen door er ijsblokjes in te doen.

Als alternatief kunt u overwegen een bevriesbare waterbak aan te schaffen, die een gel-achtig ijspakket in zich heeft. De kom zal het water afkoelen als je er meer in doet. IJsblokjes zijn dan niet meer nodig.

Wat gebeurt er als u niet thuis bent? Wanneer u uw hond onderweg te drinken moet geven, denk er dan aan om een opvouwbare bak en een hondenwaterfles te gebruiken.

2. Geef uw hond een plek om te ontspannen in de schaduw

Als het gaat om omgaan met hitte, bezitten huisdieren niet dezelfde capaciteiten als mensen, en ze hebben ook nog de extra last van een vacht.

Hun belangrijkste manier om af te koelen is door te hijgen, terwijl de vacht helpt bij het afvoeren van zweet en de huid tot op zekere hoogte beschermt. Dit is onvoldoende bij warm weer zonder toegang tot veel water en de mogelijkheid om schaduw te vinden.

Helaas komen hittestress en hitteberoerte veel voor bij huisdieren omdat eigenaren zich soms niet realiseren hoe belangrijk het voor hen is om de temperatuur gematigd te houden.

De ideale situatie is dat uw huisdier op warme, zonnige dagen binnen zit wanneer de airconditioner of ventilator werkt.

Bij warm of onaangenaam weer kunnen huisdieren niet alleen gelaten worden; daarom is de hele dag of wanneer u weg bent, ze binnen houden het beste alternatief.

Bedenk hoeveel schaduw er zal zijn, en hoe je kunt improviseren of je goed kunt voorbereiden, of je nu gaat wandelen of genieten van een dagje aan zee.

Het kan een goed idee zijn om een nieuwe route voor uw dagelijkse wandeling te vinden met veel grote bomen en koel grasland voor rustpauzes.

Over het algemeen zijn parken en andere groene ruimten fantastische opties om schaduw te vinden, of het nu van kunstmatige gebouwen is of van natuurlijke luifels.

Als u uw Pembroke niet kunt beschermen tegen de hitte van de zon, geef hem dan een plek om te rusten in de schaduw, of vermijd helemaal naar buiten te gaan als het weer te warm is.

3. Uw Corgi Om binnen te zijn als het weer buiten ondraaglijk heet wordt

bang corgi verstopt

Soms is het het beste om uw hond zoveel mogelijk binnen te laten. Veel Corgi-eigenaren melden dat hun hond veel energieker en gelukkiger is als hij niet alleen binnen blijft, maar ook binnen leeft.

De vacht van een Corgi die meerdere lagen vacht heeft, kan zich goed aanpassen aan warme, maar ook koude dagen. Maar de huid van een hond is iets dat zich niet kan aanpassen als de zon te sterk is.

Helaas kunnen alle honden vatbaar zijn voor huidkanker, wanneer ze overmatig tijd doorbrengen op een hete, zonnige, zomerdag. Zonnebrandcrème kan tot op zekere hoogte helpen, maar wij raden aan dat uw hond van 12 tot 17 uur binnen blijft. Sommige dingen kunt u beter vermijden.

Het aanzetten van de airco helpt zowel u als uw hond. Niemand geniet van bijzonder warm of koud weer.

Als het weer te warm is om te verdragen, laat uw Corgi dan binnen, aan uw zijde.

Hoezeer jij de schaduw en de koelere temperaturen ook nodig hebt, je Corgi heeft het ook nodig.

4. Laat uw hond uit in de koudere middag- en avondperiode.

Uw pluizige Corgi zal u dankbaar zijn als u de wandelingen op de warmste delen van de dag overslaat. Hete zomerdagen zijn iets waar we allemaal van genieten, maar oververhitting op de warmste delen van de dag is geen goede optie.

De lichaamstemperatuur kan stijgen wanneer uw Corgi wordt blootgesteld aan warm weer, met een aantal ongewenste gevolgen tot gevolg.

Wij raden u aan uw dagelijkse wandelingen anders in te plannen en ze vooral rond de vroege ochtend alsook de nacht te houden. Dan zijn de temperaturen wat gemakkelijker te verdragen, en daarom is het een prima manier om uw hond koel te houden.

5. Laat uw Corgi In een auto, zonder toezicht. Gewoon, niet doen.

Op een warme dag moet u uw hond gewoon niet in een geparkeerde auto laten. Honden gebruiken meestal het hijgen om hun lichaamstemperatuur te regelen. Wanneer een hond extreem oververhit is, is hijgen niet effectief om te voorkomen dat hij het te warm krijgt.

Wanneer het buiten warm is, kan de binnentemperatuur van een auto snel stijgen en aanzienlijk hoger zijn dan de omgevingstemperatuur. Op een warme dag kunnen honden die alleen in een auto worden achtergelaten snel oververhit raken, een hitteberoerte krijgen, of misschien zelfs overlijden.

Zelfs voor een korte periode op een warme dag adviseren wij uw hond niet zonder toezicht achter te laten. Hitte-uitputting kan plotseling optreden en dodelijk zijn.

Zelfs als u het raam openhoudt, in de schaduw geparkeerd staat, of uw raam afdekt met een hoes, kan de temperatuur in de auto altijd oplopen tot gevaarlijk hoge niveaus.

6. Houd de leuke Corgi Paws Trimmed

Wanneer het weer buiten warmer wordt, zullen verschillende huisdiereigenaren ontdekken dat hun Corgi aanzienlijk gelukkiger is na een poot trimbeurt. Honden zweten wel via hun voetzolen, maar in tegenstelling tot mensen, zweten ze niet over hun hele lichaam.

Het trimmen van de voetzolen van uw huisdier is een goed idee. Honden zweten via hun voeten, waar de meeste mensen zich niet bewust van zijn, daarom is het cruciaal om periodiek het haar rond hun poten te knippen om ze comfortabel te houden en te voorkomen dat ze per ongeluk vuil krijgen.

Na een verblijf in de buitenlucht moeten de poten van een hond worden onderzocht op doornen of teken; zowel knabbelen als likken aan de poot is een zeker symptoom van ongemak.

Het regelmatig knippen van de nagels is noodzakelijk voor zowel katten als honden, en het is een eenvoudige procedure als u en uw harige huisdier er eenmaal aan gewend zijn.

We zijn ons ervan bewust hoe eng deze klus voor sommige mensen kan zijn, en we beseffen ook dat als uw huisdier er niet aan gewend is, hij het nog meer zal verafschuwen. Het onderhouden van geknipte nagels is echter een cruciaal aspect van de verzorging en het moet ook gebeuren, samen met het knippen van de poten.

Wanneer is het aanvaardbaar om mijn Corgi

Vrouw borstelt haar hond met haarverwijderende handschoen thuis

In sommige gevallen kunnen de voordelen van het scheren van uw Corgi opwegen tegen de nadelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn wanneer een hond extreem gematteerd is, wanneer een oudere hond gezondheidsproblemen heeft, vóór een operatie, of in specifieke gebieden van alle Corgi’s.

Het is goed als je een Corgi That Was Neglected

Als je ooit een Corgi hebt gered uit een redding of asiel, is de kans groot dat hun gematteerde vacht gewoon een van de problemen is waarmee je te maken kunt krijgen terwijl je probeert je Corgi een beter leven te geven.

Het doel in dit geval is om uw geredde hond een aanzienlijk beter leven te geven terwijl u zo weinig mogelijk verder lijden veroorzaakt.

Samenwerking met een professionele trimsalon is in deze situatie essentieel, om te bepalen of het mogelijk is om voorzichtig wat van de vacht van de hond weg te knippen, zodat het regelmatig borstelen kan worden hervat.

Senioren kunnen speciale zorg nodig hebben

U en uw Corgi moeten misschien een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite investeren in de overgang van de wintervacht van uw hond naar een zomervacht.

Het scheren van uw hond kan een te verkiezen optie zijn als het onmogelijk is voor hem om een lange verzorgingssessie uit te zitten als gevolg van leeftijd, artritis van de hond, of andere problemen die ervoor kunnen zorgen dat het verzorgen ongemakkelijker is.

Houd hierbij altijd rekening met de leeftijd en de conditie van de hond. In dat geval moet u maatregelen nemen om de hond binnen of uit de buurt van de elementen te houden, zodat ze niet oververhit raakt of verbrandt.

Het zomers scheren van uw mooie 14-jarige Corgi zal haar zeker een stuk aangenamer maken.

Er zijn enkele lichaamsdelen die je mag scheren

We verwijzen naar het volledige lichaam van uw hond als we het hebben over scheren. Hoewel het scheren van het hele lichaam zelden een slim idee is, zijn er enkele lichaamsdelen die baat kunnen hebben bij het scheren.

  • Het haar dat de voetzolen bedekt. Als ze erop lopen, wordt het haar niet mat, waardoor ze koel en comfortabel blijven.
  • De regio van de lies. Dit is belangrijk om hygiënische en reinigingsredenen omdat ze hier doorgaans veel minder uitgroei hebben.
  • De vacht rond de anus. Dit is typisch een no-brainer als ze regelmatig uitwerpselen aan hun billen krijgen. Soms is het voldoende om gewoon het haar op hun billen te trimmen in plaats van het helemaal te scheren.

Hoe snel zal mijn Geschoren Corgi’s Bont Terug groeien?

corgi puppy met hemel op achtergrond

Zoals we hebben besproken, is het soms onmogelijk om het scheren van je Corgi te vermijden.

Wanneer hun trimsalon hun instructies negeert of mogelijk verkeerd interpreteert en uw Corgi zonder toestemming scheert, zijn sommige eigenaren echt onaangenaam verrast. Een halfgeschoren hond hebben lijkt misschien grappig, maar de zorgen kunnen dieper gaan.

Uw volgende zorg kan zijn of het haar van uw hond terug zal uitlopen en wat u moet doen als u hem per ongeluk hebt geschoren, ondanks dat u de schade begreep die dat zou veroorzaken of als u om medische of andere redenen daartoe gedwongen werd.

Natuurlijk zal het haar teruggroeien, maar waarschijnlijk niet met dezelfde textuur. Hoewel er acties zijn die u kunt doen om het haar van uw Corgi te helpen weer normaal te worden, kan het een jaar of langer duren.

Het zal veel langer duren voor ze hun vacht weer volledig laten groeien en het wordt minder waarschijnlijk dat ze dat ooit zullen doen naarmate ze vaker geschoren worden.

Belangrijke herinnering: Als uw huisdier Corgi zijn hoofd heeft laten scheren, wees dan extra voorzichtig om ze uit de buurt van de zon te houden en hun huid te sparen.

Wanneer hun honden buiten in de zon moeten zijn, kunnen sommige eigenaren hen bedekken met een dun t-shirt. Zonnebrandcrème is een andere optie om de huid van uw hond te beschermen.

Hoe kan ik mijn Corgi’s vacht Om sneller terug te groeien?

vrouw die een corgi puppy vasthoudt

Je moet eerst begrijpen dat dit een lang proces wordt. Onze Pembroke Welsh Corgi is een hondenras dat meerdere lagen vacht heeft, net als de Husky.

Als uw hond in een bepaalde situatie terecht is gekomen waardoor hij gered moest worden, zoals een operatie nodig had, of gewoon om uw oudere Corgi comfortabeler te maken, zijn er enkele manieren om uw Corgi te helpen hun vacht sneller te laten groeien.

Regelmatig borstelen

Ten minste drie tot vier keer per week poetsen is noodzakelijk.

De ondervacht wordt hierdoor onder controle gehouden, en de bovenvacht wordt aangemoedigd om in een gelijkmatiger tempo aan te groeien.

Bovendien is het van cruciaal belang om te voorkomen dat zich matten ontwikkelen, omdat het haar van uw hond daar gevoeliger voor kan zijn door de zachtere textuur van de ondervacht. Zorg ervoor dat u enkele van de beste borstels voor Corgi’s en gevoelige huidtypes kiest.

Wanneer uw hond de vacht regelmatig begint te groeien, zou het een goede optie zijn om te beginnen met lijnborstelen. Met een zachte draadborstel en de richting van het haar als leidraad, begint lijnborstelen onderaan de vacht en beweegt naar boven. Professionals doen dit om hun honden te pluizen voor hondenshows.

Het verwijdert alle klitten en dode haren uit de vacht. Dit geeft de vacht een heerlijk glad, levendig uiterlijk.

Vaker een bad nemen

Als uw Corgi geschoren is, kan het slim zijn om hem vaker in bad te doen, misschien eens in de twee weken of misschien zelfs eens per week. Regelmatig borstelen kan ook helpen.

Voorkomen dat hun huid droog wordt, kan worden bereikt door een havermoutshampoo te gebruiken.

Let alleen goed op de huid en verminder het wassen om de 3 tot 4 weken als de huid gevoelig of uitgedroogd lijkt na te vaak wassen.

Er zijn verschillende Shampoos voor verschillende hondenrassen, en verschillende behoeften die een hond kan hebben. Daarom raad ik aan te kijken naar de 10 veiligste en beste Shampoos voor Corgi’s.

Omega-3 vetzuren supplementen

Visolie helpt uw hond op tal van andere manieren dan alleen het bevorderen van de haarontwikkeling!

Het toevoegen van een visoliesupplement verbetert de conditie van hun hart, bevordert een zijdezachte vacht, vermindert een droge, schilferige huid, en kan allergieën en gewrichtsproblemen verlichten.

U moet echter de aanbevolen dosering van visoliesupplementen voor uw huisdier controleren. Alles waarmee u uw hond aanvult, moet correct worden gedoseerd.

Het kan mogelijk helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem en helpen in de strijd tegen huidkanker.

Uitstekend Hondenvoer

Het meest cruciale element om de snelle haargroei van een hond te bevorderen is het handhaven van een gezonde hond.

Hoe meer hun organisme kan besteden aan het herstellen van hun beschadigde vacht, hoe gezonder ze worden.

Het hebben van maaltijden van de hoogste kwaliteit is de eerste stap in dit proces. U kunt uw dierenarts raadplegen als het gaat om het beste type hondenvoer van hoge kwaliteit voor uw Corgi, maar veel dierenartsen stellen voor om een dieet van rauwe voeding toe te passen.

Ik zou zeker aanraden om uw Corgi goed te voeden, kijk daarom dieper in de Corgi voedingstabel!

Remedies van kruiden

Remedies gemaakt van kruiden kunnen zowel mensen als hun huisdieren helpen. Alle medicijnen zijn gemaakt van planten, plantenextracten en etherische oliën, wat ons tot de conclusie brengt dat zelfgemaakte remedies ook kunnen werken.

Sommige hondeneigenaren melden succes met wekelijkse toepassingen van appelciderazijn of citroensap op de vacht van de hond.

Door zijn antibacteriële eigenschappen houdt het de vacht van uw hond vrij van parasieten en gevaarlijke ziektekiemen die de haargroei op de huid kunnen stoppen.

Je moet 1/8 kopje azijn combineren met 1/8 kopje water samen in een spuitfles. Spray je hond grondig, borstel het dan in voordat je het aan de lucht laat drogen. Breng wekelijks een spray aan. Losse haren zullen uitvallen, en het natuurlijke lange haar van de hond zal gaan groeien.

Tijd en doorzettingsvermogen

Ik zeg het niet graag, maar geduld en tijd zullen het meeste doen om de hergroei van het haar van uw hond aan te moedigen. Doe uw uiterste best om te voorkomen dat ze ooit hun vacht moeten laten scheren.

Zorg er absoluut voor dat uw trimsalon begrijpt waarom het niet aanvaardbaar is dat uw hond een dergelijke vacht heeft, door zeer specifieke instructies te geven of vooraf een discussie met hen te voeren over honden met een dubbele vacht.

Van het hebben van korter haar naar het hergroeien van lang haar zal tijd kosten. U moet zich hiervan bewust zijn, zodat u uw geduld niet verliest. Regelmatig borstelen en hondenverzorging zal helpen om de haarfollikel te stimuleren.

Slotwoord

welsh corgi Pembroke hond met versnipperde vacht

Zelfs één scheerbeurt kan de vacht van een hond permanent beschadigen en hem oncomfortabeler maken. Veel hondeneigenaren gaan ervan uit dat scheren nuttig is voor het huisdier, vooral om koel te blijven in de zomer.

Veel kortharige hondenrassen kunnen zonder problemen worden geschoren, maar er zijn nog steeds gevaren verbonden aan de procedure, en het is niet nodig voor het welzijn van de hond. Helaas, een geschoren Corgi kan een ongezonde Corgi.

Uw Corgi kan korstjes krijgen die over de hele huid verschijnen, wat zeer oncomfortabel is voor de hond en gezondheidsproblemen kan opleveren.

Echter, vanwege de problemen die kunnen ontstaan door het beschadigen van hun perfect uitgebalanceerde vacht, mogen langharige honden met een dubbele vacht nooit geschoren worden. Scheer nooit honden als Corgi’s, Siberische Husky’s, of andere honden die regelmatig grote stukken vacht (een deel van hun ondervacht) verliezen.

Er zijn vele manieren om de dubbele vacht van uw hond in de zomer te onderhouden, evenals vele manieren om uw hond koel te houden. Uw hond scheren is echter niet een van de manieren om hem koel te houden in de zomerhitte.

Het herschikken van de wandelingen van uw hond, het aanzetten van de airco, de hond binnen houden en hem fris en koel water geven zal de truc doen.Geschoren Corgi’s kunnen veel gezondheidsproblemen ophopen, zoals huidinfecties, en allergieën, tot aan huidkanker toe. Daarom stellen wij voor dat u uw Corgi alleen scheert als dat de enige mogelijkheid is.