Cairn Terrier Poedel Mix: Geloof me, je kunt ze niet weerstaan.

Cairn Terrier Poedel Mix: Trust Me, You Can't Resist 'Em

Delen is geven!

De Cairnoodle of de Cairn Terrier Poedel mix – een klein hondje gehuwd uit een Cairn Terrier en een Poedel die intelligentie en behendigheid combineert.

De wens om een hond te hebben wordt gedeeld door veel aspirant-huisdiereigenaren, maar velen zijn terughoudend vanwege allergieën of zorgen over de schuur.

Gelukkig is er nu een grote verscheidenheid aan gemengde honden van de eerste generatie beschikbaar die geliefde diersoorten vermengen met de hypoallergene poedel.

De Cairnoodle, een kruising tussen een Cairn Terrier en een Poedel, is een prachtige keuze voor veel huisdiereigenaren.

Weet u niet of deze combinatie het beste voor u is? Lees verder om meer te ontdekken over wat u van dit hybride ras kunt verwachten.

Inhoud

toon

Wat voor soort hond is een Cairn Terrier Poedel Mix?

cairndoodle
Foto van: @rahrita

De Cairn Terrier en de Dwergpoedel zijn twee honden van kleine rassen die samen de hybride hond vormen die bekend staat als de Cairnoodle.

Poedels zijn een veel voorkomende soort voor hybridisatie vanwege hun temperament, slimheid en hypoallergene vachtkenmerken.

De Cairnoodle erft de intelligentie van beide ouders. De liefdevolle en opgewekte Cairnoodle is een prachtig gezinshuisdier.

De Cairn Terrier is een schattige, kleine en vrolijke hond die de bijnaam “de liefste kleine vriend in het universum” heeft verdiend.

Als de Cairn u herkenbaar voorkomt, is dat goed mogelijk, want een Cairn Terrier speelde de rol van “Toto” in de film ‘The Wizard of Oz’.

Deze oplettende, levendige en atletische hond is klein genoeg om op uw schoot te kruipen, maar toch tevreden om bezig te blijven. Hij kan wel spelen met jongeren, en zal graven en jagen op kleinere dieren als hij dat niet op jonge leeftijd leert.

Poedels zijn een geliefd ras, en ze zijn er in drie verschillende maten om aan de behoeften van elke hondeneigenaar te voldoen. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar voor de toy (10 inches of kleiner), de mini (15 inches of minder), en de conventionele standaard maat (15 inches, plus, op de schouder).

Poedels zijn een geliefd hondenras omdat ze niet alleen helder, zelfverzekerd en energiek zijn, maar bovendien een hypoallergene vacht hebben.

U kunt vaak allergieën en verharing verminderen door een Poedel te kruisen met een niet-hypoallergeen ras. Hoewel dit mensen met allergieën kan helpen bij de aanschaf van sommige rassen met een hoge verharing, wordt het gezien als een dubieuze aanpak.

Wat is een Cairn Terrier Poedel Mix Geroepen?

Er zijn veel bijnamen voor hondenrassen waarvan één ouderras een Poedel is. Elke Poedelmix heeft de karakteristieke ‘dubbele o’ in zijn hondenrasnaam.

Alle Doodles hebben echter een combinatie van ten minste twee hondenrassen, die met elkaar gemengd zijn om dat specifieke hondenras te creëren.

In dit geval, de Cairn Terrier Poodle mix vaak aangeduid als de Poocan, de Cairnpoo, de Cairnpoodle, en de Cairndoodle.

Al deze namen zijn eigenlijk mengsels van de twee hondenrasnamen van de ouderrassen. Cairndoodle is de meest formele van deze vier, en de overige drie zijn wat meer niet-formeel, en kunnen bijnamen voorstellen.

Oorsprong van de Cairn Terrier Poedel Mix

Het is zeker dat dit hondenras afkomstig is van de eind 20e eeuw – meer precies, de jaren 1990.

Hoewel het onbekend is waar de Poedel Cairn Terrier combinatie vandaan komt, wordt gezegd dat het een van de beste “Doodles” rassen is die zijn gecreëerd om verharen en allergieën te verminderen, terwijl ook gebruik wordt gemaakt van het intellect van de Poedel.

Onderzoek van de voorouders van de twee ouders zal ons helpen de achtergrond van dit nieuwe gemengde ras te begrijpen.

Geschiedenis achter de Cairn Terrier

cairn terrier wandelen op gras

De Cairn Terrier, een hondenras met een prachtige Schotse afkomst, kreeg zijn naam ter ere van de “Cairns” – rots structuren die vaak werden gebruikt als markeringen voor begrafenissen of als grenzen die de Hooglanden markeren.

Een andere naam waar deze kleine hond bekend om staat is Scottish Terrier. De Schotse Terrier en de Cairn Terrier zijn hetzelfde kleine hondenras.

Het Latijnse woord “terra”, dat “aarde” betekent, is waar de term “terriër” vandaan komt. De Cairn Terriers kregen hun naam vanwege hun kleine formaat, dat hen ideaal maakte voor het uitgraven van knaagdieren uit holen.

Terriers werden getraind om moedig en gehard te zijn, zodat ze zowel boven als onder de grond konden jagen. Deze pups konden het opnemen tegen grotere roofdieren zoals vossen of otters als ze als groep optraden.

Hoewel men denkt dat ze al sinds de jaren 1600 in de Hooglanden voorkomen, werden ze pas rond het einde van de jaren 1800 voor het eerst op papier vermeld.

Na een rumoer van Skye Terrier liefhebbers, werden ze hernoemd vanaf hun debuut in 1909 als kortharige Skye Terriers.

Leuk feitje; de Cairn Terrier (of de Schotse Terrier) werd erkend door de Amerikaanse Kennel Club (AKC) helemaal terug naar 1913!

Waar doen Poedels Kom je vandaan?

speelgoedpoedel op bed

Hoewel men vaak denkt dat de poedel van Franse oorsprong is, heeft hij in werkelijkheid Duitse wortels, en behoort hij tot de oudste rashonden. Zowel het ras als de term “poedel” zouden zich in Duitsland hebben ontwikkeld.

Ondanks het imago van de Poedel in de populaire cultuur als een verwend schoothondje, stammen ze af van een ras van vasthoudende sportdieren.

Pudel, wat in het Engels vertaald “plas” betekent, en Hund, wat Duits is voor “hond”, zijn de wortels van de term Poedel.

In heel Frankrijk, waar de Poedel werd beschouwd en gebruikt als een waterjager, werd de Poedel gestandaardiseerd. De populariteit van de Poedel in Frankrijk heeft ertoe bijgedragen dat hij het officiële ras van het land werd.

Niemand kent de echte afkomst van de Poedel. Maar, volgens een bekend verhaal was de vroege voorouder van de Poedel een Aziatische herdershond die uiteindelijk met Gothen naar Duitsland kwam.

Volgens een ander geloof arriveerde het ras voor het eerst in Portugal in de achtste eeuw met de Moren na een migratie uit Azië.

Poedels worden nog steeds gebruikt door jagers als retrievers of “geweerhonden”. Ze kunnen beter zwemmen omdat hun vacht bestand is tegen vocht. De hond was in Frankrijk ook bekend als “chien canard of caniche”, naar zijn geschiktheid voor de eendenjacht.

Ondanks het feit dat Poedels voornamelijk worden gebruikt als een water-retriever, werden en worden ze ook gebruikt als bewakers, militaire honden, circusartiesten, en wagentrekkers voor entertainment.

Zelfs nu nog weerspiegelen de bouw, het vachtpatroon en de textuur van Poedels hun oorspronkelijke gebruik als apporterende waterhonden, wat de reden is waarom ze werden ontwikkeld.

Het feit dat de Poedel al in 1887 werd erkend, zegt veel over het erfgoed en de rijke rasgeschiedenis van dit hondenras.

Wat doet een Cairn Terrier Poedel Mix lijken?

cairn doodle na verzorging
Foto van: @littlefluffgrooming

Er is geen manier om de fysieke eigenschappen en persoonlijkheidstypes te voorspellen die een gemengde hond van elke ouder zal krijgen. Om goed voorbereid te zijn op je nieuwe aanwinst, is het cruciaal om je te verdiepen in elk bijdragend ras.

Ondanks de sterke fysieke verschillen tussen de twee rassen, hebben beide een beminnelijk karakter en een hoge mate van activiteit. We zullen echter de fysieke eigenschappen van elk individu nader onderzoeken om te bepalen wat deze puppy van een gemengd ras zou kunnen krijgen.

Hoewel het allebei beminnelijke en atletische honden zijn, hebben Cairn Terriers en Poedels een heel verschillend uiterlijk. Cairn Terriers moeten wekelijks geborsteld worden, maar Poedels hebben dagelijks onderhoud nodig om haarmatten te voorkomen.

Hoewel het uiterlijk van een eerste generatie hybride ras zal verschillen van generatie tot generatie, en zelfs van pup tot pup, kunnen we elk van de oudersoorten nader bekijken om meer te ontdekken over de verwachte kenmerken van een Cairnoodle.

Poedel Verschijning

twee miniatuur poedel pups

De drie soorten Poedels hebben verschillende afmetingen, maar hetzelfde algemene uiterlijk. Hun kenmerkende Poedel snitten, die bedoeld zijn om hen te helpen in het water met behoud van hun gewrichten, zijn even kenmerkend als hun dunne frame, verlengde snuit, en dichte, krullende vacht.

De vacht van de Poedel is altijd zijn trots geweest. De honden van rasringconcurrenten moeten een bepaalde clip hebben, die huiddichtheid combineert met flarden luxueus haar.

Deze clips zijn echt met een doel gemaakt; ze zorgen voor een dikke laag zowel over de gewrichten als over de romp om de hond warmer te houden bij het zwemmen in ijskoud water.

Enkele Poedels hebben een koordvacht waarbij het strak gekrulde haar lange banden vormt die lijken op dreadlocks.

Bij gebrek aan een stevige borstelbeurt hoort de Poedelvacht strak en gekruld te zijn. Vanwege het feit dat hun haar niet vaak verhaart, maar in plaats daarvan zichzelf vervilt, worden poedels beschouwd als geschikte huisdieren voor mensen met allergieën.

Poedels moeten vaak worden geborsteld of getrimd, omdat de vervilting ongemakkelijk kan zijn. Poedels komen het meest voor in de tinten zilver, zwart, wit, abrikoos en chocolade. Naast crèmes en blauwen komen ook rooden voor.

De showring staat geen gedeeltelijke kleuren zoals zwart en wit toe.

Poedels komen voor in een breed scala van tinten, waaronder die van zwart, wit, zilver, abrikoos en crèmetinten. Elke Poedelvacht heeft een enkele tint, zij het dat deze meerdere tinten kan hebben.

Poedels zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten of variaties: de standaard, die groter is dan 15 centimeter en 45 en 70 pond weegt, de miniatuur, die 12 tot 20 pond weegt en tussen de 10 en 15 centimeter lang is, en de toy, die korter is dan 10 centimeter en tussen de 5 en 7 pond weegt.

Cairn Terrier Uiterlijk

zijportret van een cairn terrier

De Cairn Terrier komt voor in verschillende tinten, maar wit hoort daar niet bij. Die met zwarte punten op hun oren en snuit zijn favoriet.

Zijn brede hoofd, korte poten en robuuste lichaam zijn inderdaad de fysieke kenmerken, die regelmatig worden aangeduid als zijn “cairnishness”.

Zijn kleine, driehoekige oren, die samen met zijn staart naar boven buigen, worden praktisch verborgen door de pezige vacht die langer wordt op zijn hoofd. Deze honden hebben een lichte lichaamsbouw met een zeer robuust frame.

De Cairn Terrier heeft een zeer taaie, weerbestendige buitenvacht die komt in een verscheidenheid van kleuren, waaronder zwart, beige, tarwe, rood, zand, grijsachtig, en gestroomd in elk van deze tinten. Veel kennelclubs staan geen honden toe die volledig zwart of wit zijn.

Witte Cairns konden oorspronkelijk worden geregistreerd; maar na 1917 stelde de American Kennel Club de eis dat ze werden goedgekeurd als West Highland White Terriers.

Het feit dat gestroomde Cairns vaak van kleur veranderen in de loop van hun leven is een kenmerkende eigenschap van het ras. Wanneer een gestroomde Cairn ouder wordt, is het normaal dat hij meer zwart of zilver wordt.

De Cairn heeft twee vachten: een ruwe bovenlaag, en een zijdeachtige, dikke ondervacht. Een goed verzorgde Cairn lijkt pretentieloos en onopgesmukt zonder kunstgrepen of opsmuk.

Hoe groot Cairn Poos Get?

Aangezien zowel de Cairn Terrier als de Dwergpoedel beide speelgoedrassen zijn, wordt de hybride die uit deze twee rassen (die als ouders dienen) is ontstaan eveneens als een kleine hond beschouwd.

Het is een kleine Amerikaanse hond die zelden groter is dan 15 inches. De gebruikelijke grootte van dit designer hondenras is van 10 tot 15 inches bij de schouder.

De Cairndoodles zijn ook, meestal, van 12 tot 22 pond zwaar. Deze kruising is beslist een kleiner hondenras, maar vanwege de Poedelouder kan hij wat groter zijn.

Wat is het temperament van een Cairn Terrier Poedel Mix?

schattige cairn terrier poedel mix
Foto van: @wheres_wickey

De Cairnoodle is een sociale hond die graag in de buurt van mensen is. Singles die de hele dag werken zijn niet de beste kandidaten voor hem, omdat hij ongelukkig wordt als hij te lang alleen gelaten wordt.

Hij houdt van spelen en wandelen, en heeft veel energie. Ook graven ze graag gaten. Je moet een deel van je tuin opzij zetten om in te graven, anders zijn er overal gaten.

Uw hond zal elke mol of andere graver die hij in uw tuin vindt, willen opsporen, omdat dit zijn jachtinstinct opwekt.

De Cairnoodle is opmerkzaam en zal uw routines en gewoonten snel oppikken. Hij is ook eenvoudig te trainen en zal snel nieuwe vaardigheden oppikken.

Temperament van een Cairn Terrier

Vanwege hun jachtneigingen kunnen Cairn Terriers gemakkelijk worden afgeleid door insecten en vogels, maar ze kunnen vaak goed opschieten met katten en andere honden, vooral als ze daar al van jongs af aan mee omgaan.

Cairn Terriers zijn vriendelijke, goed gemanierde honden die prachtige familiegenoten zijn.maar omdat het een Terrier is, is koppigheid soms onvermijdelijk. Maar dankzij hun hoge trainbaarheid en energieniveau kan koppigheid worden vermeden.

Kinderen moeten altijd worden getraind om voorzichtig om te gaan met honden en ze aan te raken, en alle ontmoetingen tussen hen en kinderen moeten altijd in de gaten worden gehouden, omdat ze boordevol energie zitten; ze zijn echter zeer tolerant tegenover kleine kinderen.

Temperament van een Poedel

Poedels staan erom bekend dat ze intelligent en eenvoudig te onderwijzen zijn. Het zijn honden met een goed gevoel voor humor die levendig, actief en plezierig zijn.

Poedels willen aandacht, en als ze worden vergeten of alleen gelaten, kunnen ze ongewenst gedrag gaan vertonen, zoals opdringerig blaffen, of knabbelen aan de meubels om hen heen; zo worden ze licht destructief. Daarom hebben ze veel mentale stimulatie nodig.

Kleinere Poedels hebben de neiging om andere honden of mensen te bijten die geen lid zijn van hun familie. Vroege blootstelling aan veel andere mensen en dieren, alsmede een sterke hand in de training zijn beide aan te bevelen. Poedels hebben de neiging hun huis en gezin fel te bewaken.

Men moet in gedachten houden dat Poedels in wezen aangeklede jachthonden zijn, zodat ze training en activiteit nodig hebben om optimale gezelschapshonden te zijn. Dit is een hoogenergetisch hondenras, en dat moet je zeker in je achterhoofd hebben.

Is een Cairn Terrier Poedel Mix Een goede hond voor kinderen?

cairndoodle rustend
Foto van: @wheres_wickey

Ja, het hoge activiteitsniveau van de Cairnoodle maakt hem het perfecte huisdier voor kinderen. Met zijn clownerie en gretigheid om je aandacht vast te houden, kan hij de gezinsleden hopelijk een aantal uren vermaken.

Het is een geweldige optie als je vaak bezoekers ontvangt, want hij maakt snel nieuwe vrienden, en zal je ook waarschuwen als er een indringer is. Hij kan zich aan veel situaties aanpassen en is tevreden in zowel een groot huis als een appartement.

Ja, de Cairnoodle lijkt goed overweg te kunnen met verschillende hondenrassen en, als katten het goed vinden, zal hij zelfs met hen bevriend raken.

Als je muizen, eekhoorns, of zelfs konijnen als huisdieren hebt, dan is deze hond misschien niet de ideale optie, omdat hij waarschijnlijk achter elk knaagdier aan zal gaan dat je hebt.

Zijn Cairn Terriers Knuffelig?

Cairnoodle pups zijn extreem knuffelbaar en hebben een duidelijke behoefte aan affectie van hun eigenaar, en hetzelfde geldt voor hun ouderrassen.

Cairn Terriers zijn een knuffelig hondenras, maar niet de hele tijd. Ze zijn een hoogenergetisch hondenras dat veel tijd nodig heeft voor beweging.

Als ze moe zijn, ja, dan zijn Cairn Terriers knuffelbaar. Maar, wanneer ze energiek zijn? Dan kun je ze niet goed zien, want dan rent deze rusteloze hond door het huis.

Onderhoud van De Cairnoodle

Weinig tot niet verharen is een ander kenmerk dat uw huisdier Cairnoodle erft van zijn Poedelouder. Als je ooit een hond hebt gehad, zul je geschokt zijn door hoeveel minder pluisjes je zult zien op je meubels en vloer.

Hoewel de Cairn Terrier af en toe verhaart, moet u uw hond vaak borstelen om verdwaalde haren te verwijderen en klitten en knopen te voorkomen.

Een huisdierveilige tandpasta moet zo vaak mogelijk worden gebruikt om de tanden van de hond fysiek te poetsen en zijn oren schoon te houden.

Als de hond buitensporig veel tijd binnen doorbrengt, kunnen zijn nagels ook buitensporig lang worden en geknipt moeten worden als je ze op de vloer hoort tikken.

U moet uw Cairnoodle droogvoer geven dat kippenvlees, gevogelte of vis als eerste bestanddeel heeft. Bovendien raden wij aan producten te kiezen die probiotica en omega-vetten bevatten.

Graanvrije producten en ander speciaal voer kunt u beter vermijden totdat u met uw dierenarts heeft besproken of ze geschikt zijn voor uw hond. Lees de aanbevolen portiehoeveelheid op de verpakking, en geef uw huisdier alleen die hoeveelheid om gewichtstoename te voorkomen.

Omdat het een energiek ras is, zal de Cairnoodle veel activiteit nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Om uw hond aan te moedigen actiever te zijn, adviseren wij om elke dag minstens 40 tot 60 minuten te besteden. Apporteerspelletjes en lange wandelingen zijn beide uitstekende methoden van lichaamsbeweging.

Is De Cairnoodle Een gezonde Hondenras?

cairn terrier poedel mix
Foto van: @augustblues

Zoals bij elk hondenras is er een zekere mogelijkheid dat de Cairnoodle enkele erfelijke genetische ziekten krijgt. De Cairnoodle is echter over het algemeen een gezond hondenras, dat lang uw beste vriend zal zijn.

Het kiezen van een gerenommeerde fokker zal echter sommige gezondheidsproblemen voorkomen. Toch wil ik dat je bekend bent met die problemen.

1. Glaucoom

Een ziekte die bekend staat als glaucoom leidt tot een ophoping van druk achter de lens van het oog.

U moet uitkijken voor deze ziekte bij uw huisdier, omdat de Poedelouder er genetisch toe geneigd is. Veel knipperen, een terugtrekkende oogbol, indicatoren van gezichtsverlies, jeuk aan de ogen en verminderde eetlust zijn enkele van de aanwijzingen.

Breng uw hond meteen naar de dierenarts om drukverlagende medicijnen te verkrijgen als u vermoedt dat hij glaucoom zou kunnen hebben. Glaucoom kan blindheid veroorzaken, wat onomkeerbaar is als het niet wordt aangepakt.

2. Oorinfecties

Indien correct ontdekt en behandeld, zijn bijna alle oorontstekingen behandelbaar. Het resultaat zal minder prettig zijn als een onderliggend probleem niet wordt ontdekt en behandeld. Voordat het resultaat succesvol is, kunnen meerdere hercontroles nodig zijn.

Oorontstekingen bij honden zijn ongemakkelijk. Ze schudden regelmatig met hun hoofd en krabben aan hun oren omdat ze voortdurend pijn hebben.

Een aandoening die bekend staat als een “auraal hematoom” kan hiervan het gevolg zijn, waarbij haarvaten in de trommelvliesflap scheuren, met als gevolg een ongemakkelijke zwelling die chirurgisch moet worden ingegrepen.

Een binnenoorontsteking en mogelijk onomkeerbaar gehoorverlies kunnen het gevolg zijn van diepe oorontstekingen die het trommelvlies beschadigen of scheuren.

3. Heupdysplasie

Heupdysplasie is in eerste instantie een erfelijke aandoening die wordt beïnvloed door voedingsgewoonten, de omgeving, lichamelijke activiteit, groeitempo, niveau van spierkracht en hormonen.

Honden van grote rassen hebben meer kans om deze aandoening te ontwikkelen; daarom moeten pups van deze rassen op een gezond, mager gewicht worden gehouden tijdens hun volwassenheid in plaats van te worden overvoerd en gepusht om “groot” te worden.

In een studie van pups die risico liepen op heupdysplasie, werd ontdekt dat tweederde van alle pups die onbeperkte toegang tot voedsel kregen, later de aandoening ontwikkelden. vergeleken met slechts een derde van de pups die afgemeten maaltijden kregen.

Volgens onderzoek bij Duitse herderpups hebben pups met overgewicht bijna twee keer zoveel kans op heupdysplasie als pups met een gemiddeld gewicht. Dit onderzoek heeft het voor voedingsbedrijven mogelijk gemaakt om puppy-specifieke diëten voor grote rassen aan te bieden.

4. Hypothyreoïdie

De schildklier in de nek van uw huisdier wordt beïnvloed door de ziekte die bekend staat als hypothyreoïdie. Bij alle hondenrassen kan de schildklier, die de stofwisseling van uw hond regelt, leiden tot gewichtsschommelingen en andere problemen.

Haarverlies vooral op de staart en de achterpoten, samen met een schilferige huid, spieratrofie en gewichtstoename, zijn allemaal tekenen van hypothyreoïdie. Als de ziekte vroeg genoeg wordt opgemerkt, is ze vaak niet levensbedreigend, en wordt ze meestal behandeld met medicijnen.

5. Bloat

Beide ouders kunnen lijden aan dezelfde ziekte, bekend als “bloat”, die wordt veroorzaakt doordat de maag uitzet en druk uitoefent op de omringende organen.

De maag kan daardoor draaien, waardoor er bloed in vast komt te zitten. Er kan een levensbedreigende aandoening ontstaan als de hond niet meteen wordt behandeld. Kwijlen, rusteloosheid en een opgeblazen buik zijn allemaal tekenen van een opgeblazen gevoel.

Hoeveel kost een Cairn Terrier Poedel Mix Kosten?

poedel terriër mix
Foto van: @fridabsandholt

Voor een Cairn Terrier/Poedel hybride pup van een betrouwbare en competente fokker kunt u tot 2000 dollar verwachten. De fokker en het gebied waar u de pup koopt zullen een aanzienlijke invloed hebben op deze prijs.

Dit houdt echter geen rekening met de gemiddelde jaarlijkse kosten bij het bezitten van deze hond, die ongeveer 900 dollar bedraagt. De kosten van de jaarlijkse verzorging variëren van hond tot hond.

Deze kosten worden verdeeld over verzorging, voeding, dierenartskosten en andere extra uitgaven, dus houd daar rekening mee.

Wat is het verschil tussen een Cairn Terrier En Cairn Poos?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee hondenrassen is de raszuivere factor.

De Cairn Terrier is een gevestigd, raszuiver hondenras dat een rijke geschiedenis achter zich heeft. De Cairn Poo is een hybride hond (of een designerras), wat betekent dat het een gemengd hondenras is.

Slotwoord

De Cairn Terrier Poedel mix is een uitstekende keuze voor een familie huisdier omdat hij goed overweg kan met zowel mensen als andere dieren, en graag nieuwe vrienden maakt. Hij blaft niet vaak en verhaart niet veel vacht in huis.

Zelfs als u in Nieuw-Zeeland of in Spanje woont, zal de Cairn Terrier Poedel mix uw trouwe metgezel zijn die u overal volgt, waar u ook heen gaat.

Hij houdt van rondrennen en spelen, maar als hij zonder toezicht wordt achtergelaten, kan hij verschillende gaten in uw tuin graven.

U heeft waarschijnlijk een goed inzicht of de Cairnoodle de ideale hond voor u zou kunnen zijn, nu u de ouderrassen heeft bekeken.

Er zijn een paar kenmerken die u zou moeten kunnen verwachten van dit nieuwe generatie gemengde ras, ook al kunnen de verhoudingen van uw nieuwe hond variëren afhankelijk van het gebruikte type poedel.

U zou een hond moeten hebben die een uitstekend gezinshuisdier of maatje kan zijn voor een volwassene, oudere, of iemand met speciale behoeften als u een Poedel combineert die uiterst intelligent en gevoelig is met een Cairn Terrier die sociaal is.

Dit ras houdt typisch van training, en behoort tot de honden die veel beweging nodig hebben. Hoewel deze combinatie een weinig verharende hond zou moeten opleveren, is regelmatig professioneel borstelen waarschijnlijk vereist.

De beslissing of dit hondenras geschikt is voor uw gezin moet u uiteindelijk zelf nemen. Nadat u uw huiswerk heeft gedaan, is het tijd om uw nieuwe gezinslid te ontdekken!

You May Also Like To Read:

  • Beste Cairn Terrier fokkers in USA
  • 52 Kleinste hondenrassen met enorme persoonlijkheden
  • 28 Terrier hondenrassen